.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2010. október 10., vasárnap

Varázslatos realitás 31.

Charlotte apjának általában csak futó kapcsolatai voltak. Aztán egyik nap beállított egy nővel és annak a kislányával. Charlotte a nappali közepén ült a földön és egy könyvet olvasott. Igaz, hogy még csak öt éves volt, de már falta a betűket. A könyveit szent dolognak tartotta. Két ujjal fogta őket, és egyetlen gyűrődés vagy szamárfül sem kerülhetett beléjük.
Az apja és a nő a kanapén beszélgettek, az idegen kislány pedig, aki egy évvel volt fiatalabb nála, odament hozzá, és el akarta venni a könyvét. Charlotte sosem volt agresszív, de most fellökte a lányt. Nem esett nagyot, nem is ütötte meg magát, mégis sírni kezdett.
„- Add oda neki azt a vacak könyvet!” – Az apja kitépte a kezéből a kincsét és egy buksisimogatás kíséretében odaadta a kislánynak. Charlotte felnőtt fejjel már tudta, hogy a gyerek nem rosszból színezte össze zsírkrétával az oldalakat, hanem csak rajzolgatni akart, de akkor gyűlölte őt a rongálásért. Ahogyan az apját is, amiért egy idegen kislány védett helyette. Éjszaka a párnát az arcára szorítva sírt, és elképzelte, ahogy ismét fellöki az ellenségét, de annak most lehorzsolódik a térde. Egyszer az övé is csúnyán megsérült, és emlékezett rá, mennyire fájt. Azt akarta, hogy a lánynak is fájjon.
Másnap megint ellökte a kislányt, és mikor annak vérezni kezdett a lába, Charlotte ezerszer is bocsánatot kért tőle, aztán önként adta neki egy másik könyvét, hogy rajzolhasson bele.
- Tartsd meg őket, ha szeretnéd – vonta meg Charlotte a vállát és Peterre mosolygott. Igaz, hogy az ebben a hónapban kapott ösztöndíjának a nagy részét a festékekre költötte, de nem számított. Úgyis csak ételre kellett a maradék, mert a számlákat már befizette, karácsonyi ajándékot pedig senkinek sem kellett vennie. – Viszont, cserébe, ha tényleg zöld csíkos lesz a szobád, mutass róla egy fényképet. Biztosan viccesen fog kinézni – nevetett fel, aztán elgondolkozva nézett a fiúra. – Azért hazakísérsz? Mármint… tudom, hogy most már nem kell hazahoznod hozzám a festékeket, de csinálok szendvicset – pirult el. – Tudod, megígértem, és nem szeretek tartozni – tette gyorsan hozzá, hogy enyhítse a zavarát.


12 megjegyzés:

  1. Bocsánat, de nem tudtam kihagyni, ezt a lehetőséget! :-DDD Még sohasem sikerült elsőként kommentelni sehol.

    A lényegre! hihetetlenül izgalmas ez a fajta történetszövés kettőtök részéről. A történet is jó lesz, érzem én zsigerből, de itt most szerintem, nem is a történet a lényeges elem, hanem, hogy a két író hogyan viszi a történetet egymás előtt. Nem semmi próbálkozás. Kíváncsian várom, hogy mi lesz belőle, mert hasonló ötletem támadt nekem is már. Most forrja a dolog magát kifele, hogy lesz-e belőle valami, úgyhogy, míg nem biztosak a dolgok nem is mondok többet!

    Hesz&Spirit! Szuperek vagytok mindketten!

    VálaszTörlés
  2. Ez is nagyon aranyos lett:)
    Az a mese Charlotte kiskorából:)Ami meg Peter szobáját illeti énis jót nevetnék rajta.:D:D
    Remélem felmegy egy szendóraxDDD

    Várom a honapit.

    puszi
    Katarahh

    VálaszTörlés
  3. Nekem most az jutott eszembe, hogy egyszer régebben írtad, hogy mennyire vigyázol a könyveidre.

    Két ujjal fogta őket, és egyetlen gyűrődés vagy szamárfül sem kerülhetett beléjük.

    Pont ugyanígy írtad le.:]

    VálaszTörlés
  4. NE! NE! NE!
    Ne firkálja össze a könyvet!:/
    Én még felnőtt fejjel sem engedném meg.Ilyet nem tehetsz ,hogy megengeded neki!
    Nem írom le, hogy hány éves könyveim vannak.
    Ez olyan szomorú, miért kellett megengedni neki!
    Most teljesen fel vagyok háborodva!
    Ez mindennél rosszabbul esett.:/
    Szegény Charlotte!
    Nagyon együtt érzek vele!
    A szendvicsre és a zöld csíkos falra kívéncsi vagyok.:D
    KÖSZI:zsuzsa

    VálaszTörlés
  5. Hali!
    Ehhez most épp semmi különleges hozzáfűzni valóm nincs, már tuti írtam, h sajnálom mindkettőjüket a gyerekkoruk miatt, de azért leírom mégegyszer.
    Pusz

    VálaszTörlés
  6. Ja, és még az előző fejihez: halvány lila gőzöm sincs, h milyen az a charlotte-torta... :P

    VálaszTörlés
  7. Khm, szeretném megragadni az alkalmat, hogy le rántsam a leplet... Halvány lila gőzöm nem volt hogy mi a fene az a charlotte torta, az anyukám egy angyal szárnyak nélkül de pocsék süteményeket süt... Egyszerűen annyi történt, hogy név mániás vagyok, beírtam a gugliba azt, hogy Charlotte, mert valamit kezdeni akartam vele és kidobott egy receptet x'D

    Amúgy bocsánat hogy néha így nem reagálok csak... huh mindegy. Gondhalom de majd megoldódik vagy legalább eljutok oda, hogy ne foglalkozzak velük, de nagyon köszönöm a sok kommentet :)

    Ja és tök egyértelmű volt hogy a festő nem dob ki festéket. Semmilyetsemnem.

    VálaszTörlés
  8. Szerepjáték :) méghozzá tehetséges íróktól
    <3

    VálaszTörlés
  9. Na, akkor még jó, hogy nem vagyok egyedül ezzel a charlotte torta dologgal... :)
    Én is szívrohamot tudnék kapni, ha valaki megrongálná az egyik könyvemet, ami persze nem tankönyv :) Egyszer egy barátnőmnek kölcsönadtam az egyik kedvenc könyvemet, és amikor visszaadta... hiányzott a borító sarka, volt benne egy hatalmas folt, ami miatt összeragadtak a lapok, ja és szamárfüles volt.Azóta SENKINEK nem adok kölcsön semmit. :) Szóval tanultam a leckéből :) Jut eszembe szendvics! Menni kéne, mert még nem vacsiztam, és szendvicset akartam csinálni :)
    Várom a következőt!

    Puszi: Meli

    VálaszTörlés
  10. A nővérem "könyvrongáló" típus... ő nem használ könyvjelzőt hanem hajtogat oldalakat, meg ha kávés lesz nem sír... az az elve, hogy a könyv van érte, nem ő a könyvért. Azért... ez is logikus. Nem?

    VálaszTörlés
  11. Én sem adok kölcsön senkinek semmi olyat, amit féltek.. (pl. könyvet.. egy iskolai füzetet simán.. :'D) És nem azért, mert irigy vagyok, csak nem szeretném, ha bárki tönkretenné. Mert nekem fontos, de neki már nem biztos, és megelőzök egy vitát. :D Úgy sajnáltam Charlotte-ot a könyvéért. :'( Na, de most menjenek szendvicset enni! :D Meg fessenek falat! :'D
    Üdv.: ewoO

    VálaszTörlés