.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2010. október 7., csütörtök

Varázslatos realitás 28.

Zöld.
Peter mikor meghallotta a kötelező házi dolgozata címét, úgy gondolta, hogy ekkora baromságot még nem kellett elkövetnie az egyetemen.
„ A jó festőnek tisztában kell lennie a színekkel.” Peter szerint a jó művész magasról tehet a színekre, ugyanis az egyik legtehetségesebb grafikus az évfolyamából színvak volt.
Ennek ellenére fogta magát, könyvtárazott, rengeteget olvasott, gépelt, miközben az agyában ott kattogott, hogy ez hülyeség.
Végül úgy gondolta sokkal jobban jár, ha fest. Ha már zöld, legyen ZÖLD. Peter amúgy is azért ezt a témát kapta, mert a kedvenc sála is ilyen színű volt. Mikor meditálni kezdett, akkor kedvelte meg a zöldet, mert mindig egy tisztásra képzelte magát.
Hát megkapta, annyira, hogy sohase felejtse el.
A lány kérdése felidézte benne azt a napot, mikor először találkoztak, és azt, hogy egy éjszakán át tartó alkotás után valószínűleg pontatlanul fürdött, ezért maradt az állán a meditációs tisztásának zöldje. A zöld folt a tükörből, ami nem illett a zaklatott vöröshöz, a szomorú feketéhez és a megtisztító fehérhez. A nyugodtság zöldje. Amit a lány is észrevett. Az a zöld árnyalat, ami a réthez nem illő módon, egy mű szín volt.
- Palack. Palackzöld. Általában rendesen fürdök, de azt hiszem az állam kimaradt a múltkor- lenézett a kezében tartott dobozokra. – Mégis minek neked ennyi zöld? Újra akarod őket számozni, mert jobb ötleted támadt?


8 megjegyzés:

  1. Az első szösznél megmondtam, hogy együtt fogják kikeverni a zöldet, és együtt fognak festeni (najó, ezt csak remélem:D)..

    Jól csináljátok. Tök izgi lehet olvasni, hogy a másik merre viszi el a témát. Ez olyan, mint a papír hajtogatós játék. Ki, kivel, mikor, hol, mit csinál? emlékeztek? VAgy csak én csináltam ilyet? Hmm, lehet..

    De mindig jó muri volt:)

    VálaszTörlés
  2. Palackzöld.

    Hihi, ez vicces.
    Most elképzeltem, hogyan lehet megírni egy szakdolgozatot csak a zöldről. Bár rajzból érettségiztem, két oldalnál többet nem tudnék összeírni. Érdekes.

    Menjenek és fessenek együtt:-D

    Puszi mindkettőtöknek.

    Aranymag

    VálaszTörlés
  3. Hali!

    Milyen az a palackzöld? Szerintem rákeresek...
    Mindegy! Nem számít miről, a lényeg hogy beszélnek. Megvolt az első lépés! A közös festés is jól hangzik! :)

    Puszi: Gabriella

    VálaszTörlés
  4. Gabriella:
    http://www.szintan.hu/lista/p/p04.htm

    :D

    Nagyon jó kis rész lett ez is. :) "Újra akarod számozni" :D Ez jó...

    VálaszTörlés
  5. Hát ez nem igaz... Asszem kezdek kiakadni a zöld színtől... Az adames oldaladon is zöld fölső van, zöld sálat akarunk a nyakába tenni... És itt is megint, örökösen a zöld. Nem hittem vna, h a házidoga címe is a Zöld lesz... Ááá!
    :)
    Pusz

    VálaszTörlés
  6. Erről a fejezetről ez jut eszembe: zöldzöldzöldzöldzöldzöldzöldzöldzöldzöldzöldzöldzöldzöldzöldzöldzöldzöldzöldzöldzöldzöldzöld:))
    M.:)

    VálaszTörlés
  7. Pont én is azt akartam kérdezni, hogy milyen is az a palackzöld, de még időben visszaolvastam az eddigi kommenteket. :)
    Szóval ez az a híres zöld szín! :) Ezt is megtudtuk! :)))

    VálaszTörlés
  8. Aha, engem is érdekelt, hogy milyen az a palackzöld.. :D
    Üdv.: ewoO

    VálaszTörlés