.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2010. szeptember 12., vasárnap

Varázslatos realitás

Mint egy korábbi bejegyzésemben már említettem, készülök (vagyis készülünk) nektek egy új meglepetéssel. Először nagy vonalakban beszélnék az ötletről, aztán bemutatnám azt a valakit, akivel együtt fogom írni a történetet, majd olvashattok magáról a történetről is egy keveset. :)

Először is le kell szegeznem, hogy imádom a ficeimet és a Démoni érintést írni. De... Vágytam végre valami olyasmit is megmutatni nektek, amiben csak a valóság csodáiról írok. Ami nem fic és nem fantasy, hanem valami új. Tudjátok, hogy szeretem a kihívásokat, szeretek új dolgokat kipróbálni, új stílusban, új témákról írni. Azt hiszem, ez tart vissza attól, hogy belefásuljak egy bizonyos stílusba, és emiatt is vágyom ezekre a kihívásokra. :)
Azzal is tisztában vagyok, hogy nagyon kevés már így is a szabadidőm, és a világért sem akarnám elvenni az időt az eddig elkezdett írásaimtól semmiféle vágy miatt. :)
Éppen ezért sokat gondolkoztam, hogyan tudnék úgy írni valami újszerűt, hogy az ne menjen a többi írásom rovására, és végül rájöttem. :)
A Varázslatos realitás egy regény lesz, ami apró, rövid 5 perces szösszenetekből fog állni. Vagyis ezekre a szösszenetekre kb. napi 5 percet fordítok majd, és ti is 5 perc alatt elolvashatjátok. Ezek az 5 perces kis szösszenetek bár rövidek, mégis úgy érzem, hogy mély tartalommal bírnak, vannak legalább olyan izgalmasak, mintha egy hosszú fejezetet kapnátok, és napi egy frissítést kaptok majd belőlük, szóval nem kell sokat várakoznotok a folytatásra, ahogyan a többi írásom esetében. :)

És ami a legfontosabb: nem egyedül fogom írni ezt a regényt, hanem egy nagyon-nagyon tehetséges lánnyal felváltva. :) Szóval, jöjjön az ő bemutatása.

Heszt jó pár éve ismertem meg a neten. Véletlenül a blogjára tévedtem, elolvastam az egyik írását, és azonnal írtam neki egy e-mailt, mert úgy éreztem, nekem ezt a lányt meg kell ismernem! Tehetséges, művelt, intelligens és úgy látja a világot, ahogyan senki más. Az első levelemet sok másik követte, és egy évig nagyon fontos szerepet játszott az életemben. Aztán elszakadtunk egymástól, sokáig nem is beszéltünk, de most megint része lett az életemnek a közös írásnak köszönhetően. :)
És hogy miért Heszre esett a választásom azon kívül, hogy tehetségesnek tartom? Mert jó vele együtt dolgozni, inspirál, lelkesít, ír valamit, nekem pedig azonnal folyik az ujjaimból a folytatás. Szóval, tökéletesen kiegészítjük egymást. :)
Bevallom helyette is őszintén (remélem, nem öl meg érte virtuálisan :D ), hogy nagyon izgul és fél, hogy fogadjátok majd őt itt. Hiába mondtam neki, hogy kedvesek és aranyosak vagytok, és nem fogjátok megenni vacsorára. :D Bevallom én is, hogy nagyon izgulok és félek, mert ez valami teljesen más, mint amit eddig láthattatok tőlem, de remélem, hogy legalább annyira fogjátok élvezni a történetet, mint mi az írását. :)
Az építő jellegű hozzászólásokat (pozitívat, negatívat egyaránt) örömmel várjuk, sőt, nagyon örülnénk nekik, hogy lássuk jó úton járunk-e… Előre is köszönöm őket mindkettőnk nevében! :)

Szóval… Fogadjátok szeretettel Heszt és a Varázslatos realitást. :)








Charlotte és Peter egyetemisták.
Charlotte matematika szakos. Peter festészetet tanul.
Charlotte a hívő hitetlen. Peter a hitetlen hívő.
Mindketten keresik önmagukat, mindketten keresnek valamit. Valamit, ami segít megtalálni a számukra kijelölt utat.
Az apró szösszenetek úgy állnak össze egy egésszé, ahogyan Charlotte és Peter élete is a regény végére. Emlékek, fájdalom, önmagunk keresése, szerelem és barátság. Ez a történet Charlotte-ról és Peterről szól. Ez a történet mindannyiunkról szól.
A valóságról, amely néha varázslatosabb, mint egy mese.
Az első két szösszenetet megtalálhatjátok holnap itt, a blogomon. :)

A bannerért ezer hála Papp Laurának. :) Köszönöm, hogy elkészítetted. :)

18 megjegyzés:

  1. Húúú, ez érdekesen hangzik. Kíváncsian várom. És Hesznek üzenem, hogy tényleg nem esszük meg vacsorára. :D
    A hívő hitetlen, hitetlen hívős sor nagyon tetszett. Nem tudom, melyikőtöknek köszönhetjük, de nagyon tetszett. Én nem vagyok hívő, de ez nem jelenti azt, hogy hitetlen vagyok. És van hívő ismerősöm, aki ő maga nem hisz. Szóval ez találó sor. :D

    És még egyszer szeretném megköszönni, hogy kitetted a linket.

    VálaszTörlés
  2. SZIA/SZIASZTOK!
    Háát,Én nagyon kíváncsi vagyok, és persze nyitott mindenre ami új.
    Az én kíváncsiságomat, már felkeltetted. Ítélkezni és véleményt mondani sem szoktam mindjárt az első pillanatban - kivárok.
    Ha mégsem így történik valószínű nagyon megfogott a dolog, volt már ilyen is.
    Izgatottan várom az ujdonságot.
    Elolvasni biztosan elfogom! Hiszen ide mindig benézek.
    Ja, most reggeliztem, éhes nem vagyok. Vacsorára sem szeretném megenni Heszt,de a nevét azért probálom megjegyezni - remélem érdemes!
    KÖSZI:zsuzsa

    VálaszTörlés
  3. Jól hangzik és várom a napi frisseket. Így legalább könnyebb lesz kivárni a következő fejezeteket A jelen boldogságából is. :)

    Üdvi Hesz! :) Szeretem Adri írását, úgyhogy ha neki tetszik a Tiéd, akkor nyugi, mert biztos nekünk is be fog jönni! :)
    Várom, hogy meggyőzzél! :D

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!

    Először is, én is szeretnélek üdvözölni a körünkben Hesz, és nyugi, Spirit igazat beszélt, nem szoktunk mi embert enni, legfeljebb csak kicsit megkóstoljuk. :P

    A történet ígéretesnek hangzik, és ami jó - mondjuk így - az az, hogy mindezt 5 perc alatt el lehet olvasni. Ezt csak azért mondom, mert itt az iskola, meg a munka, és persze egyéb teendői is vannak az embernek, ami mellett sajnos nem jut sok mindenre idő, viszont 5 perce biztosan van mindenkinek, hogy kicsit kikapcsolódjon, és ha ezt egy jó kis történet mellett teheti meg, az szerintem felér jó pár órányi pihenéssel. ;)
    A lényeg a lényeg, nagyon várom már a folytatást! Sok sikert hozzá - bár ezt, azt hiszem felesleges volt mondanom, hiszem meglesz - és nagyon sok ihletet kívánok mindkettőtöknek! :)

    Ja, és egy észrevételem azért még lenne így a végére!
    Nem olvastam vissza a kommenteket, mert ahhoz lusta vagyok *pirul*, szóval nem tudom mondták-e már előttem, de látom, hogy azért bármennyire is igyekeztek, még sem tudok teljesen elszakadni a Twilight világától, hiszen mindannyian jól tudjuk ki az a Charlotte és Peter! :D Persze tudom, hogy nem róluk lesz szó - legalábbis úgy vettem ki Spirit szavaiból -, de azért azt ti se tudjátok nekem bemesélni, hogy véletlenül lett ez a két név! :D

    További szép napot nektek, és akkor várom a holnapot! :)

    Pusza, Krisz

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!
    Örülök Spirit, hogy nyitott vagy az új dolgok iránt.Jó úton haladsz, hogy ne "skatulyásodj" be!Érdekes a beharangozó!
    Megértem Heszt, hogy izgul.Én is izgulnék a helyében!De Isten hozott így ismeretlenül is!:)

    VálaszTörlés
  6. Deszy: Hihi, igen, azt hiszem, én is egy hívő hitetlen vagyok. :D Örülök, hogy ebben a sorban magadra találtál, és remélem, hogy a történet során még sokszor lesz így. :)

    Zsuzsa: Reménykedem benne, hogy a mi kis történetünk is megfog majd. :) És köszönöm a nyitottságot. :)

    Edi26: Igen, lesz mit olvasnotok, amíg a többi írásomra vártok. :) És én biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog nektek, ahogyan Hesz ír. :)

    Kriszti: Igen, így suli mellett könnyebb 5 perces történetet írni és olvasni is. :) Nekem is ebben a félévben már megint egyetem van, egy nehéz vizsga, 3 szigorlat, szóval, össze kell szednem magam, hogy mindenre legyen elég időm. :D
    Hihi, akár hiszed, akár nem, amíg nem írtad, eszembe sem jutott a Twilightból Charlotte és Peter. :) Hesz pedig nem is Twilight rajongó és az egyik nevet ő választotta. :) Szóval, a te fantáziád az, ami nem szakadt el a Twilight világától, mert ezt a véletlent is összefontad vele. :D Mert esküszöm, hogy teljesen véletlen a dolog. :)
    Köszönjük, és reméljük, hogy tetszeni fog a történet. Pussz neked is. :)

    Maja: Köszönöm, örülök, hogy ezt mondod. :) Szeretek kísérletezgetni, próbálgatni a határaimat, hogy mire vagyok képes. Remélem, hogy ez a mostani kísérletünk jól sikerül majd, és velünk együtt élvezitek. :)

    És köszönöm mindegyikőtöknek Hesz nevében is a kedves fogadtatást. Ráveszem majd, hogy írjon ő is nektek, csak egyelőre még félős. De majd látja, hogy kedvesek vagytok, és akkor ő is meg mer szólalni majd. :)

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!

    Hát szóval örvendek a szerencsének, Hesz vagyok :)
    Hihetetlenül furcsa ám itt lenni...

    Deszy: Köszönöm, hogy nem eszel meg... remélem akkor sem fogsz, ha nem tetszik amit írtam :D

    Zsuzsa: Hát, khm remélem érdemesnek találod majd megjegyzésre :)

    Edi26: Amióta ismerem Adrit vita köztünk, hogy szerintem ő jól ír, én meg nem. Ő meg ezt vitatja... pedig esküszöm én nem vagyok kishitű természet. Sőt. :D Ettől függetlenül remélem nem fogsz csalódni Adri ítéletében :)

    Krisz: Köszi, jól hangzik, kis kóstolás vámpír szeretők körében sohasem gond ;) Érdekes amit írtál, még gimiben mondta egyik osztálytársam, hogy szerinte, az optimális írás akkora, hogy el lehet olvasni szünetben. Én azóta erre törekszem, és többnyire nagyon rövid írásaim vannak... ez most egy érdekes kísérlet. És Hát igen Adri már írta előttem, én nem vagyok Twilight fan (elnézést ezért mindenkitől), klasszikus vámpírimádó vagyok... a Peter nekem egy sorozat miatt jött :)

    Maja: Na végre valaki megért :)

    Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat, és huuuh de kíváncsi vagyok mit fogtok szólni hozzá :)
    (És tessék. Egyszer engedjenek klaviatúrához és nem tudom magam lelőlni... ezer bocsánat :D)

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok lányok!

    Oksa, értettem! XD Én tényleg Twilight fan vagyok, de ezt mindenki tudja rólam, és nem is szégyellem! :)

    Ahm, tudod Spirit, hogy nem vitatkozni akarok, de te is mondtad, hogy a tudatalattidban mindig ott van a Tw. Szóval részben véletlen, részben nem, de mindegy is, hiszen a lényeg a történet lesz, és hogy ez a két személy, akiket kitaláltatok, nekünk, és persze nektek is örömet hozzanak a szürke hétköznapokba. :)
    Nincs harag remélem, csaj. *Quileute ölelés*

    Nem baj Hesz, ha nem szereted a Tw-ot, nem vagyunk egyformák, nem kell ugyan azt szeretnünk, attól még lehetnek jó barátok azok is, akiknek nem ugyanaz az ízlésük és az érdeklődési körük.
    Ahm, mivel te is szeretsz írni, így ez máris egy dolog, ami összeköt Spirit olvasóinak a felével, és gondolom olvasni is szeretsz, főleg jó történeteket, szóval máris megvan az olvasók másik felével is a közös kapocs. :)
    Érdekes amit mondasz az írásról. :) Én csak azért mondtam az 5 percet, mert ennyi ideje szerintem tényleg mindenkinek van, na meg én személy szerint olvasás és írás közben tudok csak igazán kikapcsolódni. Minden nap vágyom rá, hogy olvashassak valamit, de sajnos nem mindig van időm egy fejezetre, viszont 5 percem tényleg mindig van. :D
    Nos, lehet Spirit elfelejtette, vagy direkt nem írta, talán éppen a te kérésedre, de én azért bátorkodom megkérdezni a saját oldaladnak a címét. (Erre nem kötelező válaszolnod, ha nem szeretnél.)
    És tényleg nyugi, kicsit beleolvastam a kommentekbe és nem csalódtam a többiekben, mindenki örömmel fogad téged. A kóstoló pedig már holnap meglesz! :P

    Na jó, befogtam, mert Hesz még nem tudja, hogy mennyit tudok pofázni! Szegényt nem akarom már az elején elriasztani a kommentek olvasásától! XD

    Pusza, Krisz

    u.i.: Spirit! Ha nem gond, akkor a fenti kiírásod a kutyusokról, én is kitenném az oldalamra, hiszen az állatok sorsát mindig is a szívemen viseltem. Remélem lesz gazdijuk! :)

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok!
    Üdv köztünk Hesz! Biztos nem vagyok egyedül azzal, hogy szeretném jobban megismerni eddigi munkásságodat, ha Spiritnek tetszett, nekünk is fog:) Szóval hol olvashatunk tőled?
    Spirit örülök ennek az új dolognak (is).
    Egyik nap eszembe jutott egy korábbi ötleted, nem kerestem vissza, de ha jól emlékszem elmegyógyintézet lett volna a történet helyszíne. Akkor nagyon felcsigázott, megkérdezhetem hogy mi van vele? Köszi a válaszokat!
    zs

    VálaszTörlés
  10. Kriszti: Igen, valamilyen szinten mindig ott van a tudatalattimban a Twilight, bár ez egyre kisebb mértékben igaz most már. Imádom a ficeimet írni, imádom Edwardot, a Cullen családot, a farkasokat, vagyis a karaktereket. Nagyon szeretem a Meyer által alkotott világot és a színészeket, akik filmre vitték a történetet. :) De azt hiszem, a fantáziám mostanában megint egyre gyakrabban szakad el a Twilighttól. Teszem hozzá, hála az égnek, mert bár imádom, nem írhatok egy életen át ficeket, mert akkor nem tudnék fejlődni és előre lépni. :)
    És hát, Charlotte és Peter nem olyan fontos karakterek, hogy bevésődjenek a tudatalattimba. :) A Charlotte névről nekem inkább a Lostból a vörös hajú lány jut eszembe. Peterről pedig az Árnyékvilágból a saját karakterem. :) Ezért gondolom úgy, hogy ez most nem a tudatalattim volt, hanem puszta véletlen. :)
    Azt megköszönném, ha te is kitennéd a kutyusos hírt. Nekem is megszakad a szívem az ilyen kis állatokért, úgyhogy remélem, hogy sikerül ennek a kutyusnak is gazdit találni még időben. Köszönöm, hogy segíteni szeretnél. :)

    Kriszti és Zs: Megkérdezem majd Heszt, hogy belinkelhetem-e az oldalát nektek. :) Vagy megkérem, hogy linkelje be ő. Valamelyik a kettő közül. :D

    Zs: A Lelkek börtönén még mindig dolgozom. Most már megvan a nagy része a történetnek. :) Ha befejeztem teljesen, akkor elküldöm Ildikónak, és meglátjuk, mit szól hozzá. :)

    VálaszTörlés
  11. Ez szuperül hangzik!!
    De tényleg. És úúgy örülök, hogy minden nap lesz friss!
    És a banner pedig komolyan mondom, hogy gyönyörű-fenomenális!!!
    Szóval holnap biztos, hogy a gépen fogok lóógni.:) Kb mikor lesz felrakva??

    VálaszTörlés
  12. Oksa oksa csaj, értettem én, és nem is azért mondtam, meg tényleg jó, hogy nem csak a Tw világában élsz. Azért én se vagyok leragadva, vagy mi, csak éppen az időm nem engedi, hogy a Tw-os történetem mellett másikat is írjak, de ha tehetem egyszer, akkor meg fogom én is tenni, hogy mást is írok. :) Tényleg nem azért mondtam. *pirul*

    Pusszantalak, és mára befejeztem a pofázást! XD
    Azért majd még visszanézek, azért a linkért, ja és a kutyuskát kitettem már, és én is nagyon remélem, hogy lesz gazdija. :)

    Pusza, Krisz

    u.i.: Még mindig az az utolsó infód, hogy ősszel vagy szeptemberben jelenik meg a könyved? Csak mert jó lenne tudni, hogy mikor kell megrohamoznom a könyvesboltot! XD

    VálaszTörlés
  13. Üdv ismét ( a végén még ide is szokom...)!

    Nagy gondban vagyok. Mert az írást én HP-ben kezdtem, és főként slash témában... aztán elragadott japán és kikötöttem a yaoiknál, meg ilyesmiknél. Jött az egyetem ( Szeged, azon belül magyar és azon belül is én elméleti irodalommal foglalkozom), és elszakadtam ezektől, jött egy nem írásos korszakom, és télen találtam vissza az íráshoz, ilyen kis szöszökkel.
    Szóval most avarban vagyok. Az igazi írásos oldalam megszünt létezni, mikor az extra fizetős lett, így a régi, néha nagyon gyermeki slashek itt laknak: www.omoi.gportal.hu viszont az új, legtöbbször nagyon darkos szöszök meg itt: heszirasok.freeblog.hu
    És most félek, hogy bárhova benéztek, utána fintorogni fogtok. Sajnálom. Szidni nem engem, Adrit, ő döntött így! :)

    Öcsém jól bele nyúltam ebbe a Peterbe... pedig csak újra akarom nézni a Hősöket azért jár ott az agyam, Syler meg még se lehetett XD

    És most, hogy elmeséltem Nektek életem történet, és megosztottam Veletek két csapnivaló hely linkjét, befogom és elmegyek tanulni :)

    Sziasztok :)

    VálaszTörlés
  14. Névtelen: A banner Laura műve, köszönöm a nevében is. :)
    Holnap délelőtt szeretnék frisst feltenni A varázslatos realitásból. Ha minden jól megy, olyan 11 körülre már fent lesz. :)

    Kriszti: Az utolsó infóm az, hogy október vagy november. Remélhetőleg ennél jobban már nem fog csúszni. :) De szólok majd, ha megtudok valami részletet. :)

    VálaszTörlés
  15. Hali!
    Én már hozzászoktam, h Spirit minden írását el kell olvasnom a magam érdekében, nem hinném, h elrontaná, ha vki mással együtt írna, ellenkezőleg! Lesz benne vmi más, mint az eddigiekben, az biztos. :) Ahogy Spirit is mondta Hesz: nem eszünk meg. :)
    Pusz

    VálaszTörlés
  16. Ezjóóóó.:)
    Mikor lesz edward szemszög??:O:D

    VálaszTörlés
  17. Fú, most fogom elkezdeni, ígéretesnek hangzik. :D
    Üdv.: ewoO

    VálaszTörlés