.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2010. szeptember 18., szombat

Varázslatos realitás 8.

Peter nem volt segítőkész alkat. Senki sem vádolta volna azzal, hogy gonosz vagy kicsinyes, a többség inkább érdektelennek mondta. Kiskorától kezdve tudta jól, mik azok a pontok, amik között mozoghat. A rajzszakkör, a vasárnapi mise. Az iskola és a város túlsó felében egy tó.
Míg a körülötte élők görcsösen próbáltak boldogok lenni, őt ez sem érdekelte. Nem voltak az életében nagy csalódások. Sem nagy örömök.
Ő legalábbis így győzködte magát. Ha betartja a pontok közötti ingázást mindenben, és sohasem megy túl ezeken, akkor a végén középre kerül az élete. Ami sokkal jobb, mintha néha nagyon boldog, néha meg nagyon boldogtalan lenne.
Persze ez valójában kivitelezhetetlen. Peter mégis úgy gondolta, hogy így jó. Vannak emberek, akikkel leülhet meginni egy kávét, de nincsenek barátai. Vannak lányok, akik örömmel töltenek vele egy estét, de nincs, aki reggel felkeltené, ha órára kell mennie. Az egyetlen, amit szeretett a festés volt, de már nem hitt benne. Nem tudta, hogy a tanárok ölték ki belőle a rajongást, vagy sohasem volt része a lényének.
Apátia.
Mégis elindult, lépett és papírlapokat szedegetett össze.
- Vannak ilyenek. Akik keresztülgyalogolnak mindenen. Jól vagy? – A folyamatosan remegő lányhoz beszélt, aki csak a kérdésre emelte fel a szemét. Úgy pislogott, mintha életében először látna embert.
Talán így is volt.

19 megjegyzés:

  1. Hahó:)

    Hát a lehető legrosszabb lehet ennek az embertípusnak szerintem. Az érdektelenség egy ideig érdekes,(hisz engem semmi nem érdekel, kicsit felette állok minden emberi érzésnek) majd dühítő, majd elszomorító, majd kilátástalan.

    És az ember innentől kezdve csak süllyed és süllyed.. Ezek szerint Charlotte lesz a megmentő, aki kezét nyújtja a már megfáradt , fiatal léleknek:)

    Érdekes felállás. Egyre lehetetlenebbnek hangzik az "együtt" dolog, ha rájuk gondolok:)

    VálaszTörlés
  2. Igen, ennek az embertípusnak a legnehezebb szerintem. Főleg azért, mert ez az érdektelenség nem teljesen valódi. Nem hiszem, hogy van olyan ember, aki tényleg érdektelen tud maradni mindennel szemben, maximum elhiteti magával és másokkal is, hogy az. De legbelül én biztos vagyok benne, hogy egy érdektelennek tűnő ember is vágyik a boldogságra, csak nem ismeri be még magának sem. És ettől az elfojtástól egyre pocsékabbul érzi magát, míg a végén jön a teljes és totális depresszió.

    Látom, neked nagyon nem passzol a két karakter. :D Fura... :) Nem tudom, én 3 éves korom óta olvasok, és rengeteg regényen túl vagyok, és nem jut egy olyan regény sem az eszembe, ahol a két főszereplő hasonló típus lett volna hasonló célokkal és vágyakkal. Egy sem.
    A regényekben és az életben is általában a különböző emberek jönnek össze. Talán mert nehéz olyan emberre lelni, amilyenek mi is vagyunk, hiszen, mindenki egyedi. Vagy azért, mert az ember miért akarna önmaga egy változatával együtt élni? Kb. 2 hónap után elhalna a kapcsolat az unalomtól. :D

    Szóval, számomra meg annyira nyilvánvaló, hogy az ellentétek vonzzák egymást, és hogy az adott párostól és az ellentét mivoltától függ az, hogy hosszú távon meg tudnak-e lenni egymás mellett. :)

    VálaszTörlés
  3. Jááááj:)

    Olyan ember nincs a világon, aki mindenben,mindenben,mindenben megegyezik egy másik emberrel.

    Ha pár dologban is különböznek, ám a jövőképük, a céljaik, és a legtöbb tulajdonságuk egyezik, és mindkettő félnek a kedvenc fagyija a puncs,miért ne lehetne jó pár? Az miért uncsi?
    Én szeretem az állatkertet, a párom is, tehát menjünk, az már uncsi?
    Szerintem nem.

    Hú de kötekedő vagyok:S Bocsi..

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok! :D

    Az nem kifejezés, hogy jól indult a napom! :D Gondolom tudjátok az okát! :D

    Én is régebben ilyen voltam, hogy elzárkóztam mindenkitől és mindentől, de szerencsére már megváltoztam :D Nagyon :D Nagyon jó lett! :D Várom a következőt! :D

    Puszi: Meli

    VálaszTörlés
  5. Nem tudom... Biztosan van, akinek nem uncsi. Nekem az. :) Nekem eddig csak olyanok jöttek be, akik totál mások, mint én. Mert belőlem egy is sok néha. :D Meg... Nem tudom... Egy olyan típus mellé, mint én, aki nyugodt, otthonülő és kicsit romantikus, kell valaki, aki felrázza. Ha egy hozzám hasonló típusú párom lenne, akkor a négy fal között bezárva töltenénk az életünket úgy, hogy egymáshoz sem szólunk egy szót sem. :D Hozzám tuti nem illene egy hasonló típus, mert akkor belehalnék az unalomba. :)

    És akik alapdolgokban különböznek, azok is alkothatnak jó párost. :) Nézd meg Bellát és Edwardot. Edward házasság, gyerekpárti, Bella irtózik ezektől egy jó darabig. És a házasság és gyerekkérdés alapkérdés egy kapcsolatban. :) Mégis megoldották az ellentéteket úgy, hogy mindketten boldogok lettek. :)
    És ha életbeli példa is kell, akkor ott van Szandi és a párja. A gyerek és házasságkérdésben ők is totál ellentétes oldalon állnak, és együtt vannak most már... Uh... 9 éve? Vagy 8? Bocsi, Szandi, hogy nem emlékszem. :D De a lényeg, hogy régóta, pedig alapkérdésben különböznek. :)

    Szóval, én amondó vagyok még mindig, hogy ez emberfüggő. Van akit az tesz boldoggá, ha egy hasonló emberrel élhet együtt. Van, aki pedig képtelen lenne erre. De a lényeg, hogy szerintem, az is lehet reális egy történetben, ha különböző emberek jönnek össze, mint pl. Charlotte és Peter. :)

    VálaszTörlés
  6. Meli: Örülök, hogy jól indult a napod, és annak is, hogy nyitottál a világ és mások felé. :)

    VálaszTörlés
  7. Meli: Háh! Én is örülök még mindig:D

    Panka: A nihilizmus és az apátia sokszor felvett pózok. Hogy Peter esetében micsoda, az ki fog derülni, mindenesetre, ezektől függetlenül ő nem szorul rá a megmentésre. Vagy de. De szerintem a Shrek 4.része is nyálas lett a legvégén Shrek mondatától...
    Amúgy meg Adrinak igaza van abban, hogy melóval két nagyon különböző ember is lehet jó páros, az más tészta, hogy ehhez a legtöbb esetben nincs elég erejük az embereknek...

    VálaszTörlés
  8. Nem láttam a Shrek 4. részét. :D Mi volt a vége? :D

    Egyébként, szerintem minden Peterhez hasonló ember szeretné a lelke legmélyén, hogy valaki megmentse. Csak a legtöbben hiába szeretnék, nem hagyják. :) Büszkeségből, félelemből, megszokásból vagy egyéb okból, nem tudom... De vannak kivételek is. :)

    És igen, kevesen elég erősek ahhoz, hogy megdolgozzanak boldogságukért. Könnyebb feladni és a megszokott úton haladni, mint küzdeni egy új, nehezebb úton. Pedig lehet, hogy az új, nehezebb út végén ott az igazi boldogság, míg a megszokott út végén csak egy átlagos, unalmas, fásult élet van. Én sokáig a megszokott úton haladtam, és csak mostanában értettem meg, hogy az élet túl rövid ahhoz, hogy az ember boldogtalanul élje le, ezért kockáztatni kell. És baromi keményen dolgozni azért, ami vagy aki boldoggá tesz minket. :)

    Egyébként, az ellentétes dolog... Szerintem az emberek tudnak változni. Tudom, hogy sokan azt mondják, nem, de én magamon látom, hogy igen. Hesz ismer régóta, és tudja, hogy gyerekkorom óta a leghőbb álmom, hogy valaki szerető párja legyek és anya. Ez a vágyam most is megvan, de amióta komolyan írni kezdtem, azóta van még valami, ami boldoggá tesz. Teljesen. Nem érzem, hogy hiányozna valami, pedig az első, régebb óta dédelgetett álmomat még nem valósíthattam meg. És olyan felszabadító érzés, hogy már nem ragaszkodom görcsösen ahhoz az álomhoz, mert tudom, hogy van más út is, ami boldoggá tesz. Aztán ha a Sors úgy akarja, akkor az első álmom is valóra válik majd. De ha nem akarja úgy, én akkor is boldog leszek az írás miatt. :)

    VálaszTörlés
  9. Szia!

    Nagyon teszik az új történeted, de persze a régiek is..Eddig még egyszer sem irtam komit mert szerintem még nagyon, hogy is mondjam...fiatalnak, tudatlanak tartom magam.
    Te viszont már egy igazi tehetség vagy.
    Azt szeretném kérni, hogy ha ráérsz, benézhetsz az oldalamra, nem olyan jó mint a tied, de azért valami...:D
    reka-hajnal.blogspot.com

    Puszi:rek@!

    VálaszTörlés
  10. Az én véleményem az, hogy működhet kapcsolat a hasonló emberek között, de hosszú távon egyáltalán nem baj a különbözőség.Így lesz a két fél kerek egész. Vagyis kiegészítik egymást.
    Ezt saját tapasztalatból is írom.
    A férjemmel teljesen különbözőek vagyunk és 22 éve működik a dolog, nem untuk meg egymást! :)
    A másik, hogy az emberek hatnak egymásra és ahogy írtad, tudnak változni.

    VálaszTörlés
  11. Shrek közölte Fiónával, hogy eddig azt hitte, ő mentette meg a sárkánytól, de most jött csak rá, hogy valójában Fióna mentette meg őt. Kérlek. Klisé a köbön...

    Hát nem tudom. Mint Peterhez hasonló ember Drága én csak azt tudom mondani, amit mindig szoktam, hogy szerintem meg csak mindenki más hiszi azt, hogy megmentésre szorulnának... :P

    Hát. Az hogy prioritások cserélődtek nem biztos, hogy akkora változás... :S Bár jól belegondolva, ez azt is jelenthetné, hogy holnaptól szerető pár és anya akarok lenni?!?!?!?! NEEEEEM! Tiltakozom >.< Nyertél. Megváltoztál >.< Brr >.<

    VálaszTörlés
  12. Szia Spirit!
    Ez a mai is nagyon tetszett.Én őszintén sajnálom az emberek ezen fajtáját mert nem lehet olyan jó céltalanul lebegni és csak elfogadni azt ami van.Én erre képtelen lennék...:)

    Úgy látszik tegnap este lebetegedtem a Wesetendben.Esett az eső egész nap én meg este fél 12 kor értem haza..
    Egyébként már várom a holnapit, addig is lesz amivel elütöm az időt, mert betegen nem megyek sehová sajnos.

    pusz
    Katarahh

    VálaszTörlés
  13. diorissimo88: 22éve?! gratulálok, őszinte tiszteletem a tiétek!

    katarahh: Ezt most így magamra veszem, mert az én művem a fenti ^^" Örülök, hogy tetszett, és kíváncsi vagyok mit fogtok gondolni Peterről, ha több dolog derül ki róla :)
    Átérzem, én is beteg vagyok, most már több mint egy hete, tesóm ma hazajött és meghallgatott, közölte, hogy egy paraszthajszál választ el attól, hogy ez tüdőgyuszi legyen szóval leszek szíves pihenni :S Szóval tessék vigyázni, mert veszélyes játék ezek szerint még a megfázásnak induló kis izé is :S

    VálaszTörlés
  14. Hát ez egyre jobban tetszik.*_*<3 Minden elismerésem a tiétek, jó páros vagytok. :D
    Üdv.: ewoO
    Ui.: Hesz jobbulást! :]

    VálaszTörlés
  15. Drága Hesz!
    Nah ez nem jelent jót...Senkinél de nálam föleg...Ilyenkor képes a hülye dokim hetekig gondolkozni azon mi lehet a bajom tök drága gyogyszereket felír ami meg se gyógyít...Isteni..-.-xD

    Szóval remélem te is meggyógyulsz.Pihenj sokat:És jobbulást!

    VálaszTörlés
  16. ewoO: Vááá köszönjük, és eskü próbálom ^^
    katarahh: Na ezért nem járok orvoshoz, ha haldoklom akkor is be kell menni suliba, szóval felesleges is lenne :S
    Pihenj és próbáld megúszni a dokit. A gyógytea jó ám :)

    VálaszTörlés
  17. SZIASZTOK!
    Én valahogy egyetértek Peterrel.De egy idő után rá kellett jönnöm, hogy meg kell találnom azt a dolgot ami boldoggá tesz.
    Valószínű majd Ő is eljut arra a szintre, hogy megdolgozzon azért a boldogságért,mert megéri.Sokkal színesebb lesz a körülötted lévő világ, még az is kiderülhet,hogy talál barátot is.
    Érdekes volt így végigolvasni a HSZ-eket.
    Spirit,mind midig, most is egyetértünk!
    KÖSZI:zsuzsa

    u.i.:én is beteg vagyok,már napok óta.

    VálaszTörlés
  18. rek@12: Benézek majd a blogodra, és köszönöm szépen. :)

    Diorissimo88: 22 év? Hű, az tényleg nem semmi, gratulálok hozzá. :) És ugye, hogy ugye? :D A különböző emberek is képesek hosszú távon együtt élni. :D

    Hesz: Lehet, hogy klisé a Shrek vége, de totál igaz. :D
    Ismerlek... És tudom, hogy vannak pillanatok, mikor úgy érzed, nem akarod, hogy megmentsenek. :) És szinte az életemet tenném rá, hogy vannak olyanok is, amikor mindennél jobban vágysz arra, hogy valaki megmentsen. :) De nyugi, nem kell beismerned. :D Tudom, amit tudok. :D
    És igen, nyertem. :D Megváltoztam. :D Hihi, azért majd szólj aznap, mikor anyai vágyakkal ébredsz fel. :D

    Katarahh: Most már én sem tudnék így élni. :) És boldogabb is vagyok, mint korábban voltam. :)
    Oh, jobbulást neked, pihenj sokat, hogy hamar meggyógyulj! :-/

    EwoO: Köszönöm én is. :)

    Zsuzsa: Most már tényleg meglepődnék azon, ha egyszer valamiben nem értenénk egyet. :D Klassz, hogy ennyire egyre jár az agyunk, és ennyire ugyanúgy látjuk a világ dolgait. :) És én is remélem, hogy Peter eljut arra a szintre, amire neked (nekünk) már sikerült. :) De ez Hesztől függ. Meglátjuk majd, ő hogy szeretné... :) Amúgy vicces, hogy ugye, ketten írjuk, de nem tudjuk, hogyan folytatja majd a másik, és így én is izgulok, hogy mi lesz. :D
    Jobbulást neked is! :-/

    VálaszTörlés
  19. Hello-bello:)

    Huh, mennyien döntögetik az elméleteimet.
    Igazából mindenki tapasztalatból beszél.
    Bárki, bármelyik oldalt is képviseli, bármelyikben hisz, bármelyiket tapasztalja, számára az lesz a megoldás.
    Ami az idő elteltével természetesen változhat.
    Tapasztalat..

    VálaszTörlés