.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2010. szeptember 15., szerda

Varázslatos realitás 4.

A várakozóknak két nagy típusa figyelhető meg az egyetemeken. Az ideges, aki a kezét tördelve áll egyik lábáról a másikra, és a nagyon nyugodt. Ő egyhelyben ül és bámul maga elé. Peter a nyugodt típusba tartozott. Mellette a falnak döntve várakozott a hatalmas mappája.
Az idegeskedésen már túl volt. Azt átélte akkor, amikor rájött, a saját tanszékük átépítés miatt zárva, így a hatalmas egyetemi tömb túloldalára van költöztetve az a tanár, akinek az aláírása kellene a papírjaira.
Igazából a kettő kezében lévő lap közül, csak az egyikre szükséges, de még nem tudta, hogy melyikre. Az egyik, egy ösztöndíj lehetőség volt külföldön, a másik a kijelentkezésének első lépcsőfoka lett volna.
Fogalma sem volt arról, hogy mit szeretne. Peter általában nem tudta, hogy mit szeretne, csak tette a dolgát.
A mai napon a dolga, egy aláírás megszerzése volt, a föld legfélelmetesebb tanárától.
Látta a gyors léptekben haladó lányt a jegyzetekkel. Látta a tanárt háromrészes öltönyében. Azt is látta, hogy össze fognak ütközni, de már nem volt elég ideje megállítani.
Peter szigorú katolikus nevelést kapott. Ő maga ezt is rutinból csinálta, így elmormolt egy imát, hátha… de késő volt. A papírok repültek, a professzor pedig hangosan feljajdulva a földön kötött ki.Ha Peter hitt volna a Sorsban, valószínűleg az ő keze munkájának tudta volna be, hogy azon a napon egyik papírra sem került aláírás. Peter azonban nem hitt semmiben.

19 megjegyzés:

  1. Szia!
    Tök jó, hogy különböző szemszögből lehet olvasni a történetet!Így még izgalmasabb!Ez is klassz lett!:)

    VálaszTörlés
  2. Igazából a lényeg az, hogy senki sem hisz semmiben? De ez nem lehet igaz, nem?
    Magában egyik sem bízik, ez már biztos. A körülöttük levőekben, Istenben szintúgy nem.

    Valamiben mégis hinni kell, hiszen az úgy nem élet.. Vagy rosszul gondolom?

    VálaszTörlés
  3. Maja: Szerintem is izgi így. :) Nem csak olvasni, hanem írni is. :D Imádom, hogy nem tudom előre, hogy mit fog csinálni Peter karaktere, vagy hogy hogyan lát bizonyos dolgokat. :D

    Panka: Hááááát... Én életem első 20-24 évét úgy éltem le, hogy nem hittem magamban, nem hittem az emberekben, nem hittem Istenben, a Sorsban, sem semmi másban, vagy legalább is, ezt próbáltam elhitetni magammal, hogy ne csalódjak. És elég pocsék érzés volt, el kell ismerni, de mégis éltem és voltak jó pillanatok.
    Szóval, élni lehet úgy, hogy az ember semmiben sem hisz. Boldogan élni... Nem tudom, lehet, hogy azt is lehet. :)
    Az tény és való, hogy mióta jó emberek vesznek körül, és rájöttem, hogy az emberek mégis csak jóságosak, kedvesek és rendesek, valamint, mióta ti és Szandi segítettetek, hogy higgyek önmagamban, azóta sokkal jobban érzem magam a bőrömben. :) Istenben, a Sorsban vagy valami Felsőbb Erőben még mindig nem tudom, hiszek-e. Abban az istenben, amiket a vallások hirdetnek, biztos, hogy nem, mert úgy gondolom, hogy a vallások emberi találmányok, nem isteniek. De néha úgy érzem, hogy lehet valami... Valami erő odafent, ami vigyáz ránk és a jó útra terel. Nem hiszek benne, mert sosem láttam vagy tapasztaltam ténylegesen, de nem vetem el azt sem, hogy létezhet. Emberek vagyunk, nem tudhatjuk az igazságot. Legalább is egyelőre... :)
    Huh, bocsi a hosszú filozofálásért. :D

    VálaszTörlés
  4. Ebben a döntésképtelenségben már nekem is volt sokszor részem, úgyhogy teljesen átéreztem a helyzetet. :)
    Adri, lenne egy kérdésem: ezek a pici történetek egyszer majd összeforrnak egy történetté vagy csak külön-külön egy-egy "szösszenetek" az élet dolgairól?

    VálaszTörlés
  5. Tökre egyetértek, hogy a vallások emberi találmányok, szerintem aki hisz az legbelül hisz és nem kell, hogy templomba menjen, imádkozzon, ... ezek mind csak külsőségek! Elég ha valaki csak legbelül hiszi, hogy van aki segíti őt, aki akkor is ott van, ha már nincs kihez fordulnia... és mindenki hívhatja ahogy akarja: belső erő,... vagy akár ha úgy tetszik Isten. :)
    Bocsi, ha nagyon eltértem az írásoktól, de ez most kijött belőlem. :)

    VálaszTörlés
  6. Edi26: A szösszenetek külön-külön is kis novellákat alkotnak, de össze fognak forrni egy történetté. :) Szóval, ez egy rövid novellákból álló regény. :D Nem tudom, hogy hivatalosan van-e ilyen, de ez az. :D Én még sosem olvastam ilyen felépítésű regényt, pont ezért találtam izgalmasnak, mikor bevillant, hogy így is lehetne írni. :)

    Örülök, hogy egyetértesz velem, és nyugodtan eltérhettek a szösszenetektől. Bár ez nem is eltérés, hiszen ezek a szösszenetek azért íródtak többek között, hogy megmozgassák a fantáziátokat, filozofáljatok bizonyos témákról, és megoszthassuk egymással azt, amit előhoznak belőlünk. :) Legalább is, én nagyon örülök annak, hogy nem semmitmondó dolgokról írunk Hesszel, hanem olyasmikről, amik előhoznak belőletek különböző témákat. Én örülnék, ha ezeket megírnátok és beszélgetnénk róluk, mert ez bizonyítja számomra (és szerintem Hesz számára is), hogy a szösszeneteinkben van valami érték. Mégpedig az, hogy gondolatokat, érzéseket hoznak elő belőletek. :)

    Egyébként, furcsa, mert én sokáig nagyon hangoztattam, hogy ateista vagyok. Talán családi nyomásra, mert nálunk mindenki az. És sokáig hitetlen voltam teljesen. Most sem vagyok hívő, viszont most már annyira hitetlen sem. És tényleg van valami abban, hogy a hit erőt ad (nem csak az Istenben való hit, hanem úgy általában bármiben), mert mióta hiszem, hogy a számomra kijelölt úton járok, és a Sors segít majd nekem, hogy ezen is maradhassak, azóta sokkal boldogabb vagyok. És sokkal kitartóbb, tudatosabb, élőbb. :)

    VálaszTörlés
  7. Igen, és én mostanában pont azért vagyok bezuhanva egy kicsit, mert úgy érzem, hogy az élet lesodort arról az útról amin haladnom kéne. Na de ez már tényleg nem idevaló téma.

    Szóval érdekesek ezek a kis novellák, és tényleg megmozgatják az ember agyát. :))

    VálaszTörlés
  8. Az embernek egyszerűen kell lenni valaminek, amiben hihet.
    Azt mondtad Adri, hogy nemrégen rájöttél, az emberek akár jóságosak is lehetnek..
    Lehet hogy fura, de mi van akkor, ha a vallást, az Istenséget is jó emberek találták ki?

    Én így gondolom. Jó emberek, akik segíteni akartak másokon. Hogy az emberekben különböző pozitív érzéseket keltsenek, hogy támaszt nyújtsanak.

    Én 8 évig Katolikus gimibe jártam, és olyan irtózatos módon küzdöttem ellene, hogy csuda. Nyilván nem sikerült maradéktalanul, mert én hiszek sok mindenben.
    Na nem a papokban, és nem abban, hogy van fenn valaki, aki marionette bábuként ráncigál, hanem, hogy sok ember tud hinni egy dologban, (pl. egy focicsapat,és szurkolói,- egy rajongói klub, vagy egy blogot olvasó pár ember filozofálgatása.)akkor az egy közösség, egy saját hitvallás.

    Na én ebben hiszek..:)
    És szerintem ebben a kis közösségben lehet az ember boldog.. A közösségen belül lehetnek kis közösségek, akik méginkább együtt vannak..
    Ilyen a párod, akivel egy irányba nézel (lehetőleg), meg a jó barátaid, akikkel "jóban-rosszban".

    Szóval értitek.
    Bocs a hosszúságért, mivel nem beszélhetek, marad a hosszú írogatás..
    puff nekem:):)

    VálaszTörlés
  9. Edi26: Sajnálom, hogy lesodródtál, de ha hiszel benne és eléggé küzdesz, akkor biztosan vissza tudsz sodródni vagy találsz egy még az előzőnél is jobb utat. :) Szóval, kitartás! :)

    Panka: Nem tudom, hogy milyen emberek találták ki az egyes vallásokat és isteneket. Biztosan van olyan vallás, amit jó emberek találtak ki és olyan is, amit egy kapzsi, önző elme alapított, aki csak át akarta verni az embereket. De nem is ez a fontos szerintem. Hanem, hogy ezeket emberek alapították, nem pedig egy létező isten. :) Vagyis, ha létezik is valami felsőbb erő, semmi köze a vallásoknak hozzá. :)
    Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek jó dolgok különböző vallásokban. A legtöbben megtalálható az, hogy szeressük egymást, ne ártsunk másoknak stb. Nekem a vallásokkal az a bajom amellett, hogy emberi találmányok, hogy a legtöbbször csak viszályt szítanak (lásd a keresztes háborúk, a zsidó-iszlám ellentét, a boszorkányégetések stb.) és bár a szeretetet hirdetik, sokszor csak azt tudják szeretni, aki olyan, mint ők (lásd. azt mondják, hogy mindenkit szeretni kell, de kivételt képeznek a melegek, hitetlenek, más vallásba tartozók stb.). Ezen kívül nagyon nem szeretem a papokat. Persze, köztük is vannak rendesek, de pl. én eltörölném a cölibátust, mert ez nem egy vallási szabály, hanem egy régen meghozott gazdasági szabály (azért hozták, hogy a papok vagyonát ne örökölhessék az utódok, ne darabolódjon szét a földjük, hanem az egyházra maradhasson), amelyre most már egyáltalán nincs szükség a 21. században, és csak káros, ugyanis a papok így is élnek szexuális életet, csak titokban, a saját gyerekeiket és azok anyját eltitkolva, és ez még a jobbik eset, mert a molesztálásokról és nemi erőszakokról inkább ne is beszéljünk.

    Abban egyetértek veled, hogy jó dolog egy közösséghez tartozni, hinni a kis közösséged tagjaiban. :) Hiszen, itt is ez van. :) A blogra járókkal egy igazi kis közösséget képezünk, van, akik szorosabb kapcsolatot ápolnak, van akik kevésbé, de akkor is ott az összetartozás érzése és klassz, ha valamit együtt csinálhatunk, szerethetünk másokkal, mint pl. egy történetet vagy magát az írást, olvasást. :)
    De ahhoz, hogy egy ilyen szerető közösséghez tartozzon az ember, nincs szükség arra, hogy olyasmiben higgyen, amiről nem bizonyított, hogy létezik. Vallásos hit nélkül is jól érezheti magát egy közösség, mert ezen kívül még sok egyéb is okozhatja az összetartozás érzését. :)

    Huh, bocsi, hogy néha olyasmiket is leírtam, amiknek nem sok köze van ahhoz, amit írtál, csak egyik gondolatból következett a másik, és nem tudtam visszafogni magam. :D

    VálaszTörlés
  10. A cölibátusnak én sem látom különösebb értelmét.. Máshol nincs is.
    Amit megtiltassz valakinek, azt még jobban akarja, ez bizonyított..
    A tiltott gyümölcs.. kategória.
    Ha máshonnan nem is, de innen már lehetett tudni, hogy eleve halott ötlet ez az egész cölibátus.

    Persze, hogy jól érezheti magát egy közösség vallásos hit nélkül el. Én is ezt mondtam. Az ő vallásuk más. Itt az írás, az olvasás, és valahol a másik gondolatainak megismerése a közös "hit".

    Igazából a hit, valahol egyenlő a cél-lal, nem? Közös hit, közös cél. Valahogy így.

    Észrevetted, hogy mindenki, beleértve Te is, mindig bocsánatot kér, ha 10 sornál többet ír. Érdekes:)

    Hogy állsz a Jelenünkkel?:) Incifinci titok róla, esetlegggg?:):):)
    Migrén?

    VálaszTörlés
  11. Váó. Nagyon örülök, hogy reakciók születtek... nincs is annál jobb, mintha gondolatokat ébreszt valami :)

    Amúgy a posztmodernek kísérleteznek ilyenekkel bár ők álltalában egyedül írnak. Egy csomó ilyen laza szerkezetű kisregénnyel találkoztam már :)

    Amúgy szerintem a hit olyan, mintha a kezed végén valahol lenne egy zsinór ami egy sziklához van kötve. A végén, ha már semmiben sem vagy biztos, addig mész a kötél mentén, amíg meg nem találod a szikált. Akkor megöleled, és az a földön tart. Bármi is a gond.

    A magam részéről amúgy nihilista buddhista vagyok... :D Meg momentán nagyon nádhás...

    VálaszTörlés
  12. Üdv a klubban.
    Én 3 napja.
    A kis pikantériája a dolognak pedig a torokgyuszi..

    VálaszTörlés
  13. Panka: A közös hit egyenlő lenne a közös céllal? Hmmm... Ezen még nem gondolkoztam, de átgondolom, aztán elmondom, mire jutottam. :D
    Hihi, igen, észrevettem, hogy mindig mindenki bocsánatot kér, még én is. :D
    A jelen boldogságát most kezdem el írni, hogy péntekre tuti kész legyek vele. :) Migrénem egyelőre most nincs, és titkokat nem adok ki még mindig. :D Gonosz vagyok, muhaha. :D

    Hesz: Tudtam, hogy te is örülni fogsz, hogy gondolatokat váltott ki a szösszeneted. :)
    Hihi, látszik, hogy te irodalmár vagy, én pedig nyelvész. Nekem a posztmodernről és hasonlókról nem sok a tudásom. Tanították, csak nem jól. :D Tanárnéni bejött, kinyitottam a füzetem, és mire leírtam egy A betűt, addig elmondott 100 mondatot. :D Közölte is velünk, hogy jegyzetelni nem tudunk majd, csapong is, úgyhogy ne várjuk, hogy megértünk valamit az óráján. :D Igaza lett. :D
    Nihilista buddhista? Vallási téren sem vagyok túl művelt (kivéve a kereszténységet, ókori görög, római, egyiptomi, iszlám és zsidó vallást, ezekről tudok valamennyit :D ), szóval, világosíts fel, hogy ez mit is takar pontosan. :)

    És jobbulást mindkettőtöknek! :-/

    VálaszTörlés
  14. szija Spirit!

    A mai is nagyon jó lett.Eléggé elgondolkodtató...
    Már várom a holnapot hogy suli után legyen értelme hazajönnöm.:D
    köszönöm hogy hozol(most hoztok) egy kis szint az unalmas napokba.

    puszi
    Katarahh

    VálaszTörlés
  15. Sziasztok! :D
    Máris jobb a napom, mint volt. :D Nem mintha eddig nem lett volna nagyon jó (az angol dolgozat ellenére), de most még jobb! :D Szóval köszi! :D
    Ami a "szösszenetet" illeti, jó lett! :D
    Puszi: Meli

    VálaszTörlés
  16. Adri: Én nagyon irodalmár vagyok azt hiszem :S Ráadásul én ngyon vevő vagyok az új dolgokra, tehát strukturalizmus nekem már semmi. dekonstruktivizmus! Posztmodern! Az a menő :D
    Nihilista buddhista... hiszek a reinkarnációban, a karmában, abban, hogy minden cselekedetemnek hatása van az életemre (még a legapróbbaknak is), és hogy azt kapom vissza, amit adok. Ennek ellnére teszek rá, és nem így élek. Na kb ez a nihilista buddhista :D

    katarahh: Örülök, hogy tetszett :)

    Meli: Remélem a továbbiakban is napjavítóak lesznek a szöszök :)

    VálaszTörlés
  17. "Igazából a kettő kezében lévő lap közül, csak az egyikre szükséges, de még nem tudta, hogy melyikre."
    Ezt asszem ki kéne javítani...

    Én evangélikus vok, úgyh nem tom teljesen átérezni, h miről van szó, de ettől még élvezhető. Nem fogok velük egyetérteni, de ez van. Mint ahogy veletek se fogok, de ezen nem hinném, h bármelyikünk változtatni tudna sajnos...

    Már megérte túlélni ezt a napot, énekkarostul-zeneelméletestül... :)

    Pusz

    VálaszTörlés
  18. És továbbra is nagyon tetszik. :) Érdekes, a két szemszög, de jó értelemben. :D Mondjuk nekem kicsit furcsa ilyen rövidet olvasni, de nagyon-nagyon tetszik. :D
    Üdv.: ewoO

    VálaszTörlés