.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2010. szeptember 14., kedd

Varázslatos realitás 3.

Charlotte ateista volt.
Kivéve vizsganapokon. Olyankor, ahogy reggel kinyitotta a szemét, azonnal buzgón fohászkodni kezdett. Fogalma sem volt róla, hogy kihez – Istenhez, a Sorshoz vagy valami más Felsőbb Erőhöz -, mégis mormolta a kívánságait, az ígéreteit és a könyörgéseit.
Voltak pillanatok, mikor nevetve szidta magát, hogy ilyen hülyén viselkedik. Aztán rá pár másodpercre már ismét bocsánatért esedezett, hogy kételkedni mert a földöntúli hatalomban, és reménykedett, hogy nem büntetik meg őt ezért. Mondjuk egy egyessel.
Persze, valahol mélyen tudta, hogy ez az egész egy nagy butaság. A kérései hol teljesültek, hol nem, mégsem merte megkockáztatni, hogy kivívja annak a megfoghatatlan, soknevű, talán nem is létező lénynek a haragját. Ateista volt, nem hülye.
Ahogy a tételeit szorongatva rohant fel a lépcsőn, sokadszorra is megígérte, hogy ha kettest kap, akkor nekiáll rendszeresen futni. Persze, előre tudta, hogy nem tartja majd be, de próbálta átverni önmagát és az Öreget is odafent. Lihegve fordult be a sarkon, aztán csatt…
A papírok megint szanaszét repültek, de most nem direkt dobta el őket.
Isten vagy nagyon utálja vagy nem létezik. Más lehetőség nincs.

19 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nemhiába süt a nap(legalább is nálunk)Ez viccesre sikerült. Én már az első mondatnál elnevettem magam. Istenem, milyen ismerős helyzet(szerintem nem csak nekem)hihi.Igen, a fantáziám valószínűleg jó felé indult.
    KÖSZI:zsuzsa

    VálaszTörlés
  2. Elsőőőő!
    Ez jelenti azt,ha az ember szabin van.Olyannal kezdi a napot amit szeret.

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Ez nagyon mókás volt!Köszi!

    VálaszTörlés
  4. Zsuzsa: Nálunk is sütött reggel, de mostanra sajna kicsit beborult.
    Igen, szerintem, ez sokaknak ismerős helyzet. Ahogy a mondás tartja, zuhanó repülőn nincsen ateista. :)
    De még mindig nem tudom, merre felé indult a fantáziád... :D
    És igen, a szabi jó dolog. :) Remélem, hogy mikor a többiek hazaérnek a suliból és munkából, nekik is tetszeni fog. És a hsz-eket sem vetném meg. :D

    Maja: Örülök, hogy tetszett. :)

    VálaszTörlés
  5. Ezek azok a dolgok, amikkel minden ember tisztába van. Csak nagyon ritkán gondoljuk át őket..

    És ki az, aki nem imátkozik egy 2esért egy nehéz vizsgánál..

    Jó:)

    VálaszTörlés
  6. Panka: Hát igen... A filozofálás végül is olyan evidens dolgok kimondása, amelyekkel tisztában vagyunk, de általában nem gondolkozunk rajtuk tudatosan. :) Köszi. :)

    VálaszTörlés
  7. szija, nagyon jó lett, szerintem nagyon jók ezek a kis szösszenetek, fantáziadús, de mégis a realitás talaján mozognak, ügyesek vagytok :))cska így tovább :)

    VálaszTörlés
  8. Névtelen: Örülök, hogy tetszenek a szösszenetek. :) Szerintem a realitás is lehet izgalmas megfelelő tálalásban. Mi igyekszünk szépen díszítve és ízgazdagon átnyújtani nektek ezt a történetet. :) Köszönjük. :)

    VálaszTörlés
  9. Húú ez nagyon jóra sikeredett..Igen nos ez a helyzet ismerős nekem is...Ki ne fohászkodna olyanhoz akiben nem is hisz egy nagyon nehéz vizsgánál ugyan...:D
    Egyébként tényleg nagyon jó..sokkal jobb mint amit már az elejétől elvártam.Köszönöm

    puszi
    katarahh

    VálaszTörlés
  10. Katarahh: Örülünk, hogy sikerült felülmúlni az elvárásaidat. :) Remélem, hogy ez a jövőben is így lesz. Hesz és én mindent megteszünk, hogy magasan átugorjuk a lécet és ne essen le. :) Köszönjük. :) Pussz :)

    VálaszTörlés
  11. jaj, nekem igazán tetszik. Furcsának találom, hiszen nem megszokott formában írjátok, vagy hogy is mondjam, viszont mégis tetszik, és látom benne a fantáziát *-* Sok sikert nektek lányok. :)
    Egyébként Charlotte nagyon hasonlít rám, nekem is vannak ilyen mániáim, mint neki XD Na mindegy, ne nézzetek nagyon hülyének :D

    VálaszTörlés
  12. Hát, mintha magamat látnám ma reggel. Azzal a kis különbséggel, hogy én nem vizsgára rohantam, hanem görkorira, és még ott is estem.
    És még nem hallottam a "zuhanó repülőn nincs ateista" mondást, de ezért érdemes volt ma felkelni.

    Puszi

    Aranymag

    VálaszTörlés
  13. Nagyon jó lett a "szösszenet"! :D Én hiszek Istenben, bár mondjuk én is csak akkor emlékszem erre a dologra, amikor szeretnék kérni valamit,és cserébe amit ígértem, igyekszem betartani. :D Egyébként pont jókor olvastam el, mert egy kicsit (na jó, nagyon) ideges vagyok, és lenyugtatott :D Szóval ezer hálám! :D Nagyon várom a következő "szösszencset" :D Akkor legalább a legrosszabb napomon is lesz egy kis vidámság és nyugalom! :D

    Puszi: az első számú Varázslatos realitás rajongó :D (Meli)

    VálaszTörlés
  14. Hát igen, majd ha hazaérnek, meg bekapcsolják a gépet, aztán egy párszor újraindítják és reménykednek, h lesz netük... XD
    Két napja nem ültem gépnél, és mennyi minden várt nálad. :) És most mindennap várni fog legalább egy dolog, amiért érdemes lesz túlélni a sulit. :)
    Pusz

    VálaszTörlés
  15. Szia,nagyon jók ezek a kis szösszenetek.

    VálaszTörlés
  16. Sheaes: Örülünk, hogy tetszik. Ez tényleg egy új stílus, egy új forma, talán pont ezért szeretem ennyire írni (és Hesz is). :) És nem nézünk hülyének, nyugi. :) Charlotte egy kicsit én is vagyok, úgyhogy sok mániája az én mániám is. És szerintem ezt még sokan elmondhatják magukról. Charlotte pont azért szerethető, mert egy átlagos lány. Pont olyan, mint mi legtöbben. :)

    Aranymag: Jaj, de ugye, nem ütötted meg magad nagyon? Egyébként, ezt a mondást szerintem pont Hesztől hallottam még nagyon régen... Vagy Verocstól... Hmmm... Nem emlékszem, de azt tudom, hogy egy olyan barátomtól, aki nagyon fontos számomra, szóval, vagy Hesz vagy Verocs volt, mert Szandival akkoriban még nem történt meg a nagy egymásra találás. :) Örülök, hogy tudtam valami olyasmit mondani, ami miatt a tegnapi napodnak volt értelme. :)

    Meli: Örülök, hogy segített a szösszenet. Ugye, azért nincs komoly baj és már megoldódott az, ami miatt idegeskedtél? Hihi, aranyos volt az aláírásod, köszi. :)

    Kisildikó: Két nap? Úristen, hogy bírtad ki? :D Nem, áááá, nem vagyok gépfüggő. :D Még jó, hogy én rá tudom fogni arra, hogy dolgoznom kell a gép előtt. :D Örülök, hogy segíthetünk kicsit enyhíteni a suli terhét. :)

    Erzsi: Köszönjük. :)

    Pussz nektek is. :)

    VálaszTörlés
  17. Igen, már megoldódott (vagy legalábbis lenyeltem a dolgot) :D Köszi! :D ♥
    Köszi és nincs mit! :D ♥

    VálaszTörlés
  18. Sziasztok lányok! :)

    Szánom-bánom, hogy az előzőhöz nem írtam, de természetesen olvastam, és az is éppen annyira tetszett, mint ez. :) Nagyon jó, hogy még egy 5 perces kis szösszenetbe is tudtok függővéget tenni. Ez nagyon tetszik! :D
    Húh, akkor most találkoznak? Juj, ez szupi! :D
    Nagyon várom már a ma reggelt, hogy olvashassam a kövit. :)

    Pusza nektek, Krisz

    VálaszTörlés
  19. Még mindig tetszik. :D
    Üdv.: ewoO

    VálaszTörlés