.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2010. szeptember 26., vasárnap

Varázslatos realitás 16.

Először egy hír... A múlt árnyai trilógia búcsúztatója ma délután 15 órakor lesz a http://spiritbliss.lapunk.hu oldalon. Bal oldalt a menüben találtok egy olyan menüpontot, hogy Chat. Erre kattintsatok rá, ott fogunk beszélgetni. :) Szeretettel várok mindenkit. :)
Jah, és tegnap bénázott a hsz-küldő rendszer a blogspoton, de ma reggel sikerült megválaszolnom az utolsó fejezetnél az összes eddigi hsz-t. :)



- Ez a munka… - A tanár méregette a képet. Dobókocka, zsetonok, egészben és összetörve, a szerencse apró morzsává törése, mindez feketében, fehérben és vérvörösben úszva. Középen a dobókocka, mintha vérkönnyeket hullajtott volna. A nő megborzongott.- … az eddigi legjobb, amit tőled láttam! Mindig is remekül oldottad meg a kötelező feladatokat, de sohasem láttam benned a tüzet. Tehetséges vagy. Ez tény. Csak egészen eddig hiányzott… - kereste a szavakat. Nem mondhatta azt, hogy az előző heti értekezleten szóba került a fiú, és az, hogy mit kellene vele tenni. Eltanácsolni nem lehet, mert kétszer annyi tehetsége van, mint a legtöbb társának, a feladatokat elvégzi, de hiányzik valami. Na, az a valami most ott volt a festményen. – …a lelkesedésed. Talán téged kellene javasolni a párizsi ösztöndíjra.
- Komolyan gondolja? – Peter döbbenten nézett a tanárára. Örömöt érzett, és meglepődöttséget. Furcsának találta, hogy ez ilyen is lehet. Valami, ami cél nélkül született, az alkotás öröméért, végül olyasmivé válik, amitől előrébb jut. Eszébe jutott a nagyapja. Vajon mit szólna ahhoz, ha tudná, az előre tervezetten kívül elért valamit? Morogna. Értelmetlen. Nem ismerné el igazi győzelemnek.
- Persze. Megírom az ajánlást. Holnap nézz be hozzám. – A fiúra mosolygott, majd kisétált a teremből.
Peter nem örült. Peterrel madarat lehetett volna fogatni, mikor a hatalmas sálat az arca köré tekerve elindult hazafelé.

25 megjegyzés:

  1. Jól látom, hogy első vagyok? :O Remélem igen! :D Nagyon tetszett a fejezet! :D De jó Peter-nek! :D
    Várom a következőt! :D

    Puszi: Meli

    VálaszTörlés
  2. óó második:D:D nagyon jó rész (bár meik nem az ^^) és szuper h Petert ajánlották...
    csak mikor fog találkozni már Charlottetal megint >.<
    annyira szeretem ezt :D főleg h mindennap van :D:D sok puszi mindét írónak :Daphnee

    VálaszTörlés
  3. Meli: Jaja, én is szívesen lennék Peter helyében. :D Azért Franciaország mégis csak Franciaország. :D

    Daphnee: Köszönjük, örülünk Hesszel, hogy tetszenek a szösszeneteink. :) És megsúgom csak neked... Nem sokára megint találkozik majd Peter és Charlotte. ;)

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok.

    Lehet, én vagyok még nagyon álmos ebben az időben, de nem igazán értem az utolsó két mondatot. Nem örült. De akkor hazafelé menet miért lehetett volna vele madarat fogatni?
    Vagy annak örült, hogy hazamegy? Vagy, hogy végre az, hogy cél nélkül alkotott, mégis meghozza gyümölcsét, és előbbre jut egy olyan dolog által, amit még csinálni is szeret.

    Érdekes. Azt Hiszem, Spirit, ez számodra is ilyen lehet. Az írás. Élvezed és reméljük, a kemény munka meghozza majd a gyümölcsét a megjelenő könyvedben.-d

    Puszi nektek.

    VálaszTörlés
  5. Aranymag: Peter nem örült, hanem nagyon örült. :) Ez egy látszólagos ellentéttel való fokozás. Az ember azt várná, hogy nem örült, hanem szomorú volt, vagy valami ilyesmi, de helyette azt kapja, hogy nem csak szimplán örült, hanem madarat lehetett volna fogatni vele. :) Irodalmi fogás, hogy az olvasó elvár egy folytatást a mondat jelentése alapján, és a végén pont az ellenkezőjét kapja. :)
    Egyébként, szerintem, annak örült, hogy végre megtalálta megint azt, ami visszaadta számára az alkotás örömét. :) De ezt majd Hesz megerősíti remélem... :D

    Igen, valami ilyesmi számomra az írás, csak nekem nem volt olyan mélypontom még, mint Peternek, hogy csak automatikusan alkotott, nem örömből és élvezetből. :)

    VálaszTörlés
  6. Köszi a magyarázatot, rájöttem, hogy olvastam már ilyet, és ismerem is, csak most valahogy lassan olvastam, vagy tagolva és nem állt össze.

    Annak viszont szívből örülök, hogy neked nem volt ilyen, remélem nem is lesz:-D

    Délután majd beszélgetünk.-d

    VálaszTörlés
  7. Meli: Jó ám, még én is irígykedem xD

    Daphnee: nem szakadnak el ennyire könnyen :)

    Aranymag: nah Adri már el is mondta helyettem x'D Ez egy ilyen kis cselecske, de ezek szerint nem mindenkinél jön be. És hát. Szerintem annak örül, hogy festett valami kurvajót. De, nem feltétlenül az én véleményem a jó vélemény... én ilyenkor már csak egy olvasó vagyok, hogy mire gondoltam tök lényegtelen :)

    VálaszTörlés
  8. Ezek egyre jobban tetszenek! Csak nagyon kevééééés! Szóval akkor szó sem lehet mondjuk 10-15 perces szösszenetekről? :P :)))

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. Hopsz, bocsi csak előbb a hugomén írtam.

    Szóval Hesz, jó volt a kis cselecske, tetszik is nagyon, most, hogy értem, csak az én felfogásom lassú egy kicsit ma. De nagyon ügyes.

    Puszi neked:-D

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok:)

    Végre!Peter boldog....:)
    Igen-igen...nagyon rövid,de már kezdek hozzászokni.:D

    Egyébként nekem leesett,hogy mit takar az utolsó 2 mondat.Ezt így még én is szoktam használni a való életben..:))

    Én is jövök délután.

    Puszi
    Katarahh

    VálaszTörlés
  12. Lesz még valami azzal a "hatalmas sállal"?:))
    Úgy, mit a zöld folttal, vagy nem?:D

    VálaszTörlés
  13. veltike@hotmail.com
    Üdv.: ewoO

    VálaszTörlés
  14. angeldia94@hotmail.com

    VálaszTörlés
  15. emoke94@hotmail.com

    VálaszTörlés
  16. bgretacka@citromail.hu
    Grétus (:

    VálaszTörlés
  17. kiss_bica@hotmail.com

    VálaszTörlés
  18. helembai_judit@hotmail.com

    puszi, Truska

    am, én fönn vok, de egy darabig, most mennem kell, szóval ott vagyok ,csak nem leszek egy picit benne a beszélgetésben:)

    VálaszTörlés
  19. kiccnellike26@hotmail.com

    Majd csak benézek egy picit ha még lesztek! :)

    VálaszTörlés
  20. szeretem a varázslatos realitást!
    remélem lájkoljátok a bejegyzésem elméletben, mégha gyakorlatban nem is lehet :P
    xo

    VálaszTörlés
  21. Szia Spirit!

    A változás, remélem a lánynak köszönhető és azt is, hogy erre ő is rá fog jönni!
    Sajnálom, hogy tegnap szó nélkül "eltűntem", de a chat folyton kidobott és nem tudtam elköszönni sem... :(
    De azt a két órát nagyon élveztem, hihetetlen kis társaság gyűlt össze! :)))
    Gondolom, rendesen lefárasztottak! :)

    Puszi: Gabriella

    VálaszTörlés
  22. Már így is meg akartak enni páran, amiért napi 5 percet fordítok erre, szóval, azt a napi 10-15 percet lehet, hogy nem élném túl. :D

    A hatalmas sállal lesz-e valami? Ezt csak Hesz tudhatja. :D

    És köszi az elméleti lájkolást. :D

    Gabi, semmi gond. :) Este 8 óra körül engem is végleg kivágott a chat, de az az 5 óra nagyon klassz volt, amit együtt töltöttünk. :) Fáradt voltam, de ha nem hal be a chat még simán maradok pár órát. :D Örülök, hogy ott voltál az elején. :)

    VálaszTörlés