.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2010. szeptember 10., péntek

A jelen boldogsága - 35. fejezet

Hát, megszületett ez a fejezet is. Bocsánat, hogy késtem vele, de a két napos migrén betett a megszokott napirendemnek. Ez egy olyan bonyolult és összetett fejezet volt, hogy nem tudtam megírni úgy, hogy a fejfájástól képtelen voltam koncentrálni. :-/ De... elkészült, extra hosszú lett, és remélem, hogy tetszeni fog. Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre!


35. MÁRTÍR




ALICE ÉS ÉN RETTEGVE MEREDTÜNK Edwardra, miközben ő távolba révedő tekintettel gondolatban épp a Volturi tróntermében járt. Meg akartam rázni, hogy szólaljon már végre meg, de farkasként ez elég nehezen ment volna. Végül Alice tette meg helyettem. A testvéréhez lépett, és megragadta a karjait.

- Edward! Mondd már, hogy mi történik! – A hangja kétségbeesett volt.

- Alec, talán jobb lenne utánanézni a látogatóinknak! – Aro szavai hideg fuvallatként söpörtek végig közöttünk Edward közvetítésének köszönhetően. A következő pillanatban csak egy halk, tompa csattanást hallottam, ahogy Edward keze a húga csuklójára kulcsolódott.

- Alice, nem! – nézett a szemébe komolyan.

- Muszáj odamennem! Eressz el! – próbálta meg Alice kirángatni magát a szorításból. Mikor látta, hogy nem sikerül neki, hirtelen minden felgyorsult.

Csak villanásként láttam, ahogy Alice megpördül hátát testvére mellkasához szorítva, majd hirtelen előre hajolva áthajítja őt saját maga fölött. Edward puffanva csapódott a földnek, de azonnal felugrott. Farkasszemet nézve bámultak egymásra, miközben a hátam mögött a fiatal farkasok mozgolódni kezdtek. Figyelmeztető pillantást vetettem feléjük, hogy maradjanak ki a dologból – nem akartam, hogy bárkinek baja essen. Joshua mellém sétált, hogy ha segítségre lenne szükségem a családtagjaim megfegyelmezésénél, kéznél legyen.

- Te sem maradnál! – Bár Alice támadóállásba görnyedt, mégis szavakkal próbálta meggyőzni a bátyját. Olyan kétségbeesettnek tűnt, hogy a látványtól majd megszakadt a szívem. Pontosan tudtam, mit érezhet. Inkább halna meg Jasperrel együtt harcolva, mint élne egyedül. – Ő az életem.

- Alice… - feszült meg elkínzottan Edward arca, aztán halk, megadó suttogás szakadt fel az ajkairól. – Menj. – Ez az egy, engedélyadó szó fájdalommal és félelemmel teli volt. Alice kiegyenesedett és megkönnyebbülten felsóhajtott. – Alice! – szólt utána Edward, mielőtt még elrohanhatott volna.

- Igen? – fordult felé a sötétarany szempár.

- Ha te is… Ha a családunkból egyedül én… - motyogta Edward. Képtelen volt kimondani, amit gondol, de mind pontosan tudtuk, mi jár a fejében. Ha Alice is elmegy, ő marad az egyetlen Cullen, aki biztonságban van hátvédként, a többiek akár mind meghalhatnak és teljesen magára hagyhatják. Összeszoruló szívvel próbáltam feldolgozni a szófoszlányokat. – Gyere vissza, könyörgöm! – nyújtotta ki Edward a húga felé a kezét. Alice egy pillanatra megszorította a hosszú ujjakat, aztán bólintott.

- Visszajövünk – ígérte, majd egy szempillantás alatt eltűnt Volterra irányába.

Felkeltem, és Edward mellé sompolyogva vigasztalóan dörzsöltem a fejemet a karjához. Annyira szerettem volna megölelni, de egyelőre csak ennyit tehettem. A karja felemelkedett, és tenyere a fejem tetejére simult.

Minden rendben lesz… - próbáltam megnyugtatni. – Inkább mondd tovább, mi történik, kérlek…

- Apám megpróbálja feltartani őket. Azt ígérte Arónak, hogy leállítja a többieket. Azt mondta, tudja, hogy nem győzhetünk, csak adjon neki lehetőséget beszélni a testvéreimmel és a farkasokkal, és ne küldje rájuk Alecet – torzult el Edward arca haragosan.

Mi az? – vettem észre a változást rajta.

- Csak Aro… Viszket a tenyerem attól, hogy mennyire élvezi Carlisle megalázkodását és könyörgését – vicsorodott el, aztán hirtelen felnevetett. A hangulatváltozása most nem lepett meg, mert tudtam, minek örül – a második és negyedik csapatunk végre egyesült egymással. Jonathan és a farkasok egy pillanatra meglepődtek Tanyáék és a többi idegen vámpír érkezésétől, de csak egy gondolatfoszlányba került elmagyarázni, hogy ők is hozzánk tartoznak. – Csak még egy kicsit kell Carlisle-nak kitartania. A folyosókon lévő testőrök túl kevesen vannak, és nem számítottak Tanyáékra. – Pár pillanatig csend volt – hallottam, hogy Edward még a lélegzetét is visszatartja. Én is alig mertem megmoccanni, csak feszülten figyeltem az eseményeket Jonathan szemén át.

Ott vannak! – vakkantottam fel lelkesen, mikor megláttam a díszes ajtót. Biztos voltam benne, hogy a mögött van a trónterem, és Edward arckifejezése is megerősített ebben. Joshua izgatottan kaparni kezdte a földet, mire a fiatalabb farkasok is felélénkültek.

- Nem bízom benned, Carlisle! Alec, Jane! Nézzétek meg, mi folyik kint! – Aro parancsára a szél halk zúgásába morgások vegyültek.

- Még ne… Még ne… - motyogta maga elé Edward, mintha szuggerálni akart volna valakit. Úgy tűnt, szinte egyáltalán nincs közöttünk. Az izmai görcsösen megfeszültek, az ajkai hátrahúzódtak a fogáról, mintha ő maga is támadásra készülne. Nem tudtam eldönteni, hogy Arót próbálja rávenni, hogy ne küldje még ki az embereit, vagy Giannát, hogy még ne használja rajtuk a képességét. – Most! – tört ki belőle hirtelen, mire összerezzentem.

Abban a pillanatban, ahogy a hatalmas ajtó mögött kiáltások hangzottak fel, Jasper áthajította az egyik testőrt a folyosó másik oldalára, majd betört a terembe. Tudtam, hogy csak pár másodpercük van mindenre, de az kicsit könnyebbé tette a tétlenség érzését, hogy Jonathan fejében végre láthattam, mi történik odabent.

Carlisle, Esme, Rosalie és Russel védelmezően körbevették Giannát, akinek az arca eltorzult a koncentrációtól. A teremben lévők nagy része felbolydult, de a veszélyesebb harcosok mind mozdulatlanságba merevedtek, ahogyan azt előre elterveztük. Úgy tűnt, hogy Jasper terve tényleg működik, és már csak az ügyességükön és gyorsaságukon múlik az életünk.

Még fel sem fogtam igazán, mi történik, Jasper máris Alec felé indult. Bár sosem láttam még a vámpírfiú arcát, biztos voltam benne, hogy ő lesz az első számú célpont. Ő volt a legveszélyesebb. Az is alátámasztotta a feltevésemet, hogy közvetlenül mellette egy másik fiatal, szinte még gyerek vámpírlány állt mozdulatlanul – valószínűleg a húga, Jane lehetett. Így mozdulatlanul olyan szépségesek voltak és annyira ártatlannak tűntek. Egy pillanatra megesett rajtuk a szívem, de aztán Aro hangja elfojtotta bennem a bizarr együttérzést.

- Elfogni őket! – kiáltotta dühösen, mire a mozogni tudó testőrök nagy része támadásba lendült. Egyikük Jasper és Alec közé ugrott eltérítve a támadást, de fogalmam sem volt, mi lett a harc végkimenetele, mert Nate figyelme másfelé terelődött.

Próbáltam mindenkit szemmel tartani rajta keresztül, de ez lehetetlenség volt. Túl nagy volt a felfordulás, és minden másodpercek alatt történt. Ahogy Nate körbenézett, azonnal felmérte, hogy az erőviszonyok a Volturinak kedveznek, bár a testőrségnek csak a háromnegyede vette fel a harcot. Aro úgy gondolhatta, hogy így is biztos a győzelem, és a maradék Volturi harcossal inkább magát, a társait és a feleségeiket védte.

Falat képeztetett maguk előtt a saját embereiből, nehogy valaki a közelükbe juthasson. Ez a fajta elvakult önfeláldozás egyszerre volt ijesztő és bátor. A szemtanúnak hozott vámpírok közül volt, aki sietve távozott, míg mások a fal mellé húzódva csak figyelték a történéseket, de olyanok is akadtak, akik beszálltak a harcba a Volturi oldalán.

Jonathan rávetette magát egy megmerevedett vámpírra, akinek fogalmam sem volt a kilétéről. A fogai belemartak a márványnyakba, aztán hirtelen éles fájdalom hasított az oldalába. A rá támadó vámpír felé kapott, akinek bár nem volt képessége, elég erősnek tűnt.

A következő másodpercekben a szívem a torkomban dobogott, de Nate végül győzött. Diadalmasan hajította az egyik sarokba a férfifejet, aztán azonnal Jane felé indult, Jasper pedig ezzel pont egy időben lendült Alec felé. Három Volturi vámpír utánuk iramodott, hogy megállítsa őket, mi pedig lélegzetvisszafojtva vártuk, mi fog történni.

A mozdulat, amellyel Jasper letépte Alec fejét, mindannyiunkból megkönnyebbült sóhajt csalt elő, de a sziklák épphogy csak legördültek a mellkasomról, máris újabbak kerültek a helyükre. A nyüszítő hangtól végigfutott a hideg a gerincemen. Tudtam, hogy mi történt, de az egész olyan volt, mintha csak egy rémálomban szerepelnék külső szemlélőként.

Jonathan? – Csak suttogtam, ennél többre most gondolatban sem voltam képes. Pár másodpercig csak a fájdalmat éreztem, aztán Joshua eszembe juttatott valamit, ami segített elfojtani a pánikomat – csak az érezhet fájdalmat, aki él. Mikor meghallottuk Jonathan hangját, mindketten egyszerre kaptunk levegő után a megkönnyebbüléstől.

Ne ijedj meg, gyönyörűm… Nem olyan szörnyű… - Nate hangja halovány volt. – Megérte. Kicsináltam a kicsi szőkét – nevetett fel elégedetten.

Igen, láttuk, szép volt! – biztosította róla Joshua túl gyorsan ahhoz, hogy csak egy egyszerű dicséretnek szánja. A tekintetünk egymásba kapcsolódott, és láttam, hogy ő is tudja… Nate bármennyire is megjátssza, hogy jól van, a fájdalmának gondolatait nem tudta elrejteni előlünk. Baj volt. Nagy baj…

Nate…

Nyugalom, itt a doki, segít majd. – Egy pillanatra láttam Carlisle-t, aki kivált a Giannát védők gyűrűjéből, és próbált átjutni a terem másik felébe, aztán Jonathan lehunyta a szemét. Szörnyen fáradtnak érezte magát. Nyüszítve fúrtam az orromat Edward karjához. Érzékeltem, hogy valaki megemeli a sérült testet és arrébb cipeli, de egészen addig nem tudtam, ki volt az, míg Jonathan ki nem nyitotta újra a szemét.

- Megsérült, még van kettő – közölte az információkat Jasper Carlisle-lal. Tétovázva nézett a terem belseje felé, mintha nem tudná eldönteni, mit tegyen – segítsen tovább a harcban vagy védje Jonathanékat az orvtámadásoktól.

- Menj! – utasította Carlisle, mire aprót bólintott, aztán visszarohant a többiekhez.

Jonathan hagyta magát megvizsgálni, de a figyelme inkább a többiekre koncentrálódott, mint a saját fájdalmára. Fontosabb volt számára, hogy a testvérei jól vannak-e, mint bármi más. Ez segített, hogy én is összeszedjem magam. Három fiatalabb farkas darabokra cincált még egy különleges képességgel bíró vámpírt, miközben a rájuk akaszkodókkal is küzdöttek, és valaki tüzet gyújthatott, mert Jonathan érezte a füst fojtogató illatát.

- Ki kell vinnünk innen téged minél előbb. – Carlisle arca jelent meg a szemeim előtt, ahogy Nate elé hajol, de azt, hogy mit mond, csak idővel értettem meg. Jonathan kezdett egyre kábább lenni, és így olyan volt a szemén át figyelni mindent, mintha én magam sem lettem volna teljesen magamnál. A termet már csak homályosan láttam, a beszéd pedig érthetetlen hangokká esett szét, még mielőtt felfoghattam volna.

Nate, gyerünk, ébresztő! – próbáltam noszogatni őt Joshuával együtt.

Isabella… Azt hiszem…Elájulok - nyögte, aztán hirtelen csend lett. Rémülten kerekedett el a szemem.

Josh? – fordultam felé kétségbeesve, de válasz nélkül is láttam rajta, hogy már nem hallja a barátja hangját.

- Csak elvesztette az eszméletét – szólalt meg Edward mellettem. Furcsa érzés volt teljesen visszazökkenni a valóságba. Mivel a velünk lévő fiatal farkasok pillanatnyilag Joshua irányítása alatt álltak, és nem voltak mentális kapcsolatban Nate falkájával, ezért teljesen el lettünk vágva a trónteremtől. Egyedül Nate fejébe láthattunk bele alfaként, ám ez a kapocs jelenleg szünetelt. – Eltört pár csontja és belső vérzése van – magyarázta Edward azt, amit Carlisle-tól megtudott, aztán halk sóhaj hagyta el a száját. – Vége…

Mi? Minek van vége? – nyüszköltem fel kétségbeesve.

- Végeztek az utolsó elsődleges célponttal is. Úgy tűnik, minden simán megy – mosolygott rám halványan.

Simán? Edward! – förmedtem rá. – Majdnem frászt kaptam!

- Bocsánat – pislogott rám bűnbánóan. – Esme elindult Jonathannal. Kihozza hozzánk, hogy biztonságban legyen. Bár lehet, hogy a harcnak hamarosan amúgy is teljesen vége lesz. Már Aro sem olyan magabiztos. Maga köré gyűjtötte az összes életben lévő emberét. Csak állnak egymással szemben és kivárnak. Most patthelyzet van… Egyelőre…

Egyelőre? A titkos fegyver? – érdeklődtem izgatottan, miközben próbáltam nem foglalkozni a csomóval a gyomromban, amit a Nate miatti aggódás okozott.

- Úgy bizony – bólintott Edward. – Már kezdődik is… - meredt ismét a távolba a tekintete.

- Ha most megadjátok magatokat, még megbocsátok nektek. – Aró magabiztosnak hangzott, de amit mondott, az biztosított róla, hogy a korábbi fölényessége már elszállt a trónterme közepén égő máglya füstjével együtt. Az erős képességgel bíró emberei mind halottak voltak, és bár a létszámfölény még mindig nekik kedvezett, tisztában volt vele, hogy ez semmit sem jelent.

- Inkább fordítva, Aro. Add meg te magad, és békében távozhatsz. Igaz, hogy a hatalmad nélkül, de legalább épségben.

- Carlisle jól csinálja. A válasza még jobban elbizonytalanította Arót – kommentálta az eseményeket Edward.

- Ez igazán mókás… - Örültem volna, ha az ideglelő nevetést nem utánozza Edward, mert a hideg kirázott tőle. – Tudod, hogy többségben vagyunk.

- Néha az erőt legyőzi az ész. – Szinte láttam magam előtt Carlisle bölcs, nyugodt mosolyát.

- Lehet. Lehet, hogy győznétek. - Aro helyeslésére mind meglepetten néztünk össze, kivéve Edwardot. Ő pontosan tudta, mire akar kilyukadni a Volturi vezetője, de az arcán nem láttam aggodalmat kivételesen. – De mi lesz később? Mi lesz, ha a társadalmunk megtudja, megszegtetek minden létező szabályt kockáztatva a világunk sorsát? Mind tudjuk, hogy szükség van a Volturi irányítására és védelmére.

- Most már a szemtanúnak hozott vámpírokhoz beszél. Azt akarja, hogy csatlakozzanak hozzá, úgy a mérleg megint jócskán az ő oldalára billenne át.

Annyira, hogy legyőzhetnének minket? – ijedtem meg.

- Igen, valószínűleg – ismerte be Edward.

Akkor most mi lesz? – toporogtam tehetetlenül.

- Elismerem, szükség van irányításra és védelemre. De nem egy olyan vezetőtől, aki ezt terrorral és átveréssel viszi véghez, hogy megtartsa és növelje a hatalmát.

- Te beszélsz terrorról, aki a barátomnak nevezte magát, aztán betört az otthonomba és megölte a legjobb embereimet? Carlisle, ez elég képmutató vád, nem gondolod? – Aro a „támadás a legjobb védekezés” elvet követte, hogy meggyőzze a jelenlévőket az igazáról, és egyelőre úgy tűnt nekem, hogy egész jól csinálja. Kívülállóként én is hittem volna neki, hiszen mi voltunk azok, akik látszólag elsőként támadtak. Arról másoknak fogalmuk sem lehetett, hogy ha nem tesszük, az számunkra egyenlő a biztos halállal. – Én mindent azért teszek, hogy védjem a fajtánkat. Szükség van törvényekre és arra is, hogy kemény kézzel tartassuk be őket, különben kitör a káosz és mind elveszünk.

- És aki nem szegi meg őket? – érdeklődött Carlisle. Aro egy másodpercig sem fontolgatta a válaszát, azonnal rávágta, amit a jelenlévők hallani akartak.

- Azzal természetesen a Volturinak semmi dolga.

- Szóval nem öltél olyat közülünk, aki betartotta a szabályokat, igaz?
– fogalmam sem volt, hogy Carlisle mire akar kilyukadni, de reméltem, hogy nem csak a levegőbe puffogtat.

- Én és Marcus minden kivégzésnél jelen voltunk, ahogyan jó pár szemtanú is. Bizonyíthatjuk, hogy a vádjaid hamisak – szólt bele a vitába most először Caius. A hangja dühös és ideges volt, érezni lehetett rajta, hogy legszívesebben azonnal darabokra tépne mindannyiunkat. – De te… Mivel magyarázod ezt az összeesküvést, ha nem azzal, hogy nem csak a vérre, hanem a hatalomra is szomjazol? – kérdezte éles hangon.

- Nekem nem kell a hatalmatok, csak békében szeretnék élni a családommal. Ezt viszont nem tehetem, amíg Aro azon ügyködik, hogy végezzen velünk. Mert ő mindenkit félreállít, aki az útjában áll. Akár a saját húgát is, nem igaz, Aro? – Kérdőn pislantottam Edwardra, de nem elégítette ki a kíváncsiságomat, csak tovább folytatta a szócső szerepét.

- Hogy mit mondtál? – Egy teljesen új hang vegyült a beszélgetésbe, melyet eddig még nem hallottam.

- Nemrégiben megtudtunk egy titkot, amelyet már hosszú évszázadok óta rejteget a társad. Sajnálom, hogy nekem kell felnyitnom a szemedet… - Carlisle hangja tényleg együttérzőnek tűnt.

- Carlisle, gondold meg, mivel vádaskodsz… - fenyegetőzött Aro, de hiába.

- Te és a feleséged, Didyme, el akartátok hagyni a Volturit, de Arónak szüksége volt rád. Tudta, hogy csak egy módon tarthat maga mellett. Ha végez a testvérével. Ő ölte meg a társadat. – A lélegzetem elakadt a hallottaktól. Aro tényleg odáig ment volna a hatalomért, hogy meggyilkolja a saját vérét? Ez sokkolóbb volt, mint amire számítottam, bár fogalmam sem volt róla, hogyan akarja Carlisle ezt bebizonyítani. Hiszen egy vámpírtól nem lehet ujjlenyomatot venni, és valószínűleg DNS-mintát sem hagyott hátra a helyszínen.

- Ugyan, Marcus, testvérem, ne is foglalkozz vele. Próbál viszályt szítani, és össze-vissza beszél – nevetett fel Aro. – De ez nálunk nem fog működni. Marcus pontosan tudja, hogy mennyire szerettem a testvéremet. – Ez igaz volt. Bárki más fülébe bele lehetett volna ültetni a kétely apró bogarát, de Marcusról Alice azt mesélte, hogy érzékeli az emberek közötti kapcsolatokat. Ha Aro nem szerette volna a testvérét, arról biztosan tudott volna.

- Igen, ez így van. De a hatalmat még nála is jobban szeretted. – Az újabb ismeretlen hangot most már tényleg nem tudtam hová tenni.

- Ő Vladimir, az erdélyi vámpírok egyike – magyarázta Edward abbahagyva egy pillanatra a tolmácsolást. – Aro nagyon elővigyázatos volt, ez tény. De elkövette azt a hibát, hogy szereti fitogtatni a hatalmát. Szereti megalázni a másikat és bebizonyítani neki, hogy felsőbbrendű mindenkinél. Egy igazi Isten.

Igen, ezt látom, de hogyan bizonyítja ez, hogy megölte a húgát?

- Mikor a Volturi leigázta az erdélyieket, Aro elég durván a porba tiporta őket. Vladimir és Stefan azt hitte, végezni fog velük is, de közölte, hogy még arra sem méltóak, hogy véget vessen a létüknek. Nevetett azon, hogy isteneknek hitték magukat, hiszen mit tettek azon kívül, hogy ültek a trónjukon és kezdtek megkövülni, miközben Ő, Aro, arra is képes volt a cél érdekében, hogy feláldozza a saját húgát! Aro szemében ez egy igazi hőstett, amire csak egy valódi Isten képes.

Ezt így az arcukba mondta? Miért vallotta volna be nekik? Ez… őrültség – ráztam meg a fejemet hitetlenkedve.

- Aro tudta, hogy nem fogják elárulni, hiszen mi értelme lenne? Marcus akár hinne nekik, akár nem, Arónak nem eshetne baja, mert a tényleges hatalom az övé - Jane, Alec és a többi vámpír, akikkel most végeztünk, mind elvakultan hittek Aróban. És ha Vladimirék beszélnek, mindenképpen végezne velük – vonta meg Edward a vállát.

De akkor mi változott most? – tette fel a kérdést helyettem Joshua, aki szintén érdeklődve figyelte Edward magyarázatát.

- Most itt vagyunk mi. Vladimiréknak megéri kockáztatni. Hosszú, nagyon hosszú idő óta most először úgy látják, hogy van esélyük visszavágni. Bíznak abban, hogy elég erősek vagyunk átvenni a hatalmat Arótól és tudják, hogy nem biztos, hogy lesz még egy ilyen alkalmuk valaha – vagy ha lesz is, akkor arra még egy vámpír időszámítását nézve is rengeteget kell várniuk megint. Ha Marcus hisz nekik, az jó, ha nem, akkor is ott marad a kétely, ami segíthet nekünk a harcban. Mi vagyunk az a tényező, amivel Aro nem számolt, mikor elbizakodottan és önelégülten megadta az utolsó döfést is a korábbi legfőbb ellenfeleinek – mosolyodott el elégedetten Edward, aztán hirtelen felkapta a fejét.

Történik valami?

- Vladimir elmesélte a jelenlévőknek azt, amit én nektek, de Marcus nem tudja, higgyen-e neki – közölte.

- A te dolgod, hogy eldöntsd, hiszel-e nekünk, én megtettem a dolgomat, elmondtam az igazat – kezdte utánozni Edward ismét Vladimirt.

- Nevetséges, hogy egyáltalán úgy gondoltátok, érdemes ezzel próbálkoznotok – szólalt meg Aro. – Egyetlen dolog volt igaz a történetetekből, hogy szánalmasak vagytok. Még mindig. Marcus sosem hinne el egy ilyen képtelen és arcátlan hazugságot, nem igaz, testvérem? – A kérdés válasz nélkül maradt. – Marcus… Csak nem hiszel ezeknek? – emelkedett meg hitetlenkedve Aro hangszíne.

- Tudom, hogy szeretted Didymét. – Mikor Marcus végre megszólalt, a hangja halk volt.

- Persze, testvérem, persze, hogy szerettem. Ő volt az egyetlen húgom – helyeselt nyugodtabb hangon Aro, én pedig aggodalmasan kezdtem újra topogni a mancsaimmal felszaggatva néhány helyen a fűtakarót.

- Azt is tudom, hogy szereted a hatalmat.

- Mire akarsz kilyukadni, Marcus?

- Hogy nem tudom, melyiket szeretted jobban.
– Ahogy Marcust hallgattam, rádöbbentem valamire. Arót elvakította a hatalomvágy, Caiusban pedig valamiféle folyton fortyogó haragot éreztem. Marcus velük szemben maga volt a bölcs csendesség.

- Marcus… - nyögött fel Aro hitetlenkedve. – Az nem lehet, hogy hiszel nekik. Ugye, nem?

- Nem tudom. Egy részem nem akarja elhinni, hogy képes voltál elvenni tőlem a nőt, aki a létezésem középpontja volt. Egy másik részem viszont… képtelen lenne melletted maradni ebben a bizonytalan tudatban. Sosem fog kiderülni az igazság, nem igaz?
– Marcus hangjába olyan mély fájdalom vegyült, hogy összeszorult a torkom. – Hogy állhatnék melletted úgy, hogy közben az jár a fejemben, vajon tényleg megtetted-e… Vajon, képes voltál-e végignézni, ahogy Didyme könyörög neked az életéért vagy el tudtad-e venni orvul úgy az életét másodszorra is, hogy ő semmit sem sejtett?

- Esküszöm, hogy…
- kezdett volna bele Aro a hamis eskübe.

- Ne! Nem harcolok ellened, de nem harcolok melletted sem – jelentette ki Marcus.

- A teremben kitört a zsivaj. Vannak, akik szívesebben követnék Marcust, és lennének inkább semlegesek a harcban.

Jasper egy zseni! Előre megmondta, hogy ez fog történni. Oszd meg és uralkodj! – értettem meg végre azt, amit nemrég Edward mondott, mikor segített elmagyarázni Jasper tervét a falkának.

- Pontosan – bólintott Edward, aztán a mosoly hirtelen lefagyott az arcáról és elakadt a lélegzete.

Akkor győztünk, nem? – kérdeztem, de nem válaszolt, mintha megdermedt volna. – Ha átállnak néhányan Marcushoz, akkor Aróék kevesebben lesznek, mint mi. Így már nincs értelme támadniuk. Egyszerűen csak megadják magukat, és kész, ugye? Edward? – Az orrommal megböktem a kezét, hogy felhívjam magamra a figyelmét, de semmi. – Edward…

- Ne… Ne, ne, ne! – túrt bele a hajába, miközben az átlagoshoz képest még inkább elsápadt, a tekintetét pedig elhomályosította a rémület.

Edward, mi a baj? – idegesen löktem meg újra és újra a karját, de csak hosszú percek után kaptam választ.

- Alice… - suttogta maga elé.

Mi van… vele? – Csak nehezen voltam képes kinyögni gondolatban is ezt a három rövid szót, mert hirtelen mintha jeges fuvallat fújt volna át a mellkasomon. – Edward! Mi van Alice-szel? – követeltem most már hisztérikusan a választ. Ahogy a feketévé vált tekintet rám emelkedett, hirtelen megtelt könnyel a szemem.

- Ennyi volt, Aro. Lásd be, és spóroljuk meg az embereid életét, kérlek. – Carlisle hangja még idegenebbnek tűnt most Edward szájából. Láttam rajta, hogy képtelen a saját szavaival elmondani, mi történik, ezért automatikusan mondja vissza a hallottakat.

- Talán, mégsem… - Aro ismét vidámnak hangzott. – Felix, hozd be az újdonsült vendégünket! - Alig bírtam kivárni, hogy a pár pillanatnyi csend végre elteljen. Úgy éreztem, beleőrülök a bizonytalanságba és a tudatba, hogy bármi is történt, Edwardot a kiborulás szélére kergette. – Ha jól tudom, ő a másik lányod, Alice. Nos… Alice… Nézzük, hogy mennyire szeret téged a családod…

- Ereszd el őt, különben megbánod!
– Jasper hangja kemény volt a gyilkos indulattól.

- Teljes megadást kérek az életéért cserébe – mondta el az ajánlatát Aro.

- Ne! Ne tegyétek! – Alice könyörgő hangjától reszketni kezdtem, és egy hatalmas könnycsepp hullott ki a szememből a földre. – Így is, úgy is megöl mindannyiunkat. Végezzetek vele! Bosszuljatok meg és végezzetek vele! – kiáltotta, aztán síri csend lett.

Edward… - A percek múlásával egyre kétségbeesettebben vártam, hogy folytassa az utánzást, de hiába. Tehetetlenül Joshuára néztem, aki megrázta a fejét jelezve, hogy fogalma sincs, mit csináljunk. Tudtam, hogy nem lenne szabad visszaváltoznom, de egyszerűen képtelen voltam tovább elviselni ezt a szörnyű bizonytalanságot. Megrázkódtam, aztán anélkül, hogy egy másodpercig is foglalkoztam volna a meztelenségemmel, Edwardhoz léptem, és az arcát a kezeim közé fogtam.

- Edward, kérlek, mondj valamit! – könyörögtem neki. A tekintete mereven rám szegeződött, de biztos voltam benne, hogy nem engem lát, hanem azt a belső filmet nézi, mely csak és kizárólag az ő fejében pörög. – Edward, gyerünk! Esküszöm, hogy felpofozlak, ha nem reagálsz! – kiáltottam rá, miközben megráztam.

A szája hirtelen elnyílt – mintha rá akarna kiáltani valakire -, ám hang nem jött ki a torkán. Ahogy térdre zuhant előttem, önkéntelenül is utána kaptam, de nem hagyta magát felhúzni. A halántékához szorította a kezeit, és rázni kezdte a néma zokogás.

57 megjegyzés:

  1. friss! mindjárt olvasom!

    VálaszTörlés
  2. Neeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!
    Nem mondhatod komolyan, hogy megölte Aro Alice-t!!!
    Ez nem lehet!!!!
    Mi lesz Jazz-el????? ÉÉs a többieknek????????????
    Ez nem ér!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Neee! Ilyen nincs! Nem ölheted meg Alice-t! Nem teheted!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De megint függővég... Direkt kínzol minket? Ezt nem bírom! Úristen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alice-t ne!!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Aliiiiice!!!
    Szegény Edward, én is sírok!!:'(
    Nem bírom ki egy hétig!
    Maycsi

    VálaszTörlés
  5. :'( Alice a kedvencem....Hüpp hüpp hüpp....

    VálaszTörlés
  6. ÓÓÓ ne ne ne!!
    Alice-t neeee:'(!!
    De én nem fogom kibírni egy hétig!!:O:O:O

    VálaszTörlés
  7. Neeeeeemááááááárrr!!!! Ilyen niiiiiiiiiinncs!!!!
    Ha halál van benne én nem tudom mit csinálok...Akkor találn már nem is fogom olvasni ilyne nincs:(:(:(:(:( Remélem csak vaklárma

    VálaszTörlés
  8. Ez most sokkolt.Ha Alice-el történt valami azt Jasper sem fogja túlélni.Ennek a történetnek félek már nem lehet happy end a vége.Aro ezt meg fogja bánni.Az biztos hogy Jazz bosszút áll.:(

    VálaszTörlés
  9. Ne!!! Most komoly??? Alicet ne!!! Ha Alice meghal akkor Jaspernek is vége és ha ők nincsenek akkor nincs Cullen család... Kérlek... Ne tedd...

    Nem fogom kibirni egy hétig nagyon siess a kövivel.

    VálaszTörlés
  10. Na most már, én azon gondolkodom, hogy nem biztos hogy Alice hal meg. (Aro akkor nagyon megszívja Felix-szel együtt) Mi van ha mondjuk Jazz az aki... mert valahogyan megmenti Alice-t. Vagy ha valamelyik farkas? Mondjuk Nate? Bár akkor nem biztos, hogy Edward sírna. Szóval... nem tudom mi lesz velem egy hétig.:(

    Puszi: Alika
    Ui.: Ne légy gonosz. Én a happy endeket szeretem ahol mindenki boldog és ÉL meg virul. :)

    VálaszTörlés
  11. Istenem, most én is sírok.
    Mond, hogy Alicenek nincsen semmi baja. Kérlek.
    Siess a kövivel.

    VálaszTörlés
  12. Mit tettél? Rosszat sejtek, nagyon rosszat. Ugye nem? mondd hogy nem!
    Nem tudok normális véleményt írni. A fejezet talán a legjobb volt idáig. Ennyiszer szerintem még sosem kellett megállnom, hogy lássam a képernyőt a könnyeimtől. Kérlek, csak ne Alice legyen. Legyen boldog vég!

    VálaszTörlés
  13. Spirit!
    Ez már kész kínzás! Ettől eltekintve a fejezet nagyon-nagyon izgalmas volt, szinte ittam a szavaidat vagyis a vámpírok szavait. Ha nem kéne a fejezet végén abbahagyni az olvasást, akkor "nem tudnám letenni"!
    Valamiért azt hiszem, hogy nem Alice lesz az áldozat.
    Talán Jasper nekiesett Aro-nak, hogy mentse Alice-t?
    De nekem kissé gyanús az is, hogy Esme és Nate ketten indultak el kifelé... Esetleg őket kapta el valaki? :(
    Persze ha Alice hal meg, akkor Edward biztos, hogy még önmarcangolásba is kezd majd, mivel Ő engedte el Alice-t Jasper után...
    Jaj, nagyon izgulok, tisztára leizzadtam, de komolyan!
    Puszi!
    doo-doo

    VálaszTörlés
  14. Most jutott eszembe: és mi van, ha Edward azért sír, mert látta Alice egy újabb látomását, amelyben valaki meghal? Tényleg, Alice láthatná a saját halálát előre? Ha mondjuk eldönti, hogy feláldozza magát... Csak filózom...
    doo-doo

    VálaszTörlés
  15. Szerintem nem hal meg Alice!itt valami más van
    !

    VálaszTörlés
  16. Abban reménykedem hogy egyetlen Cullen sem fog meghalni:)
    Alice sem,hallod Spirit?? :D:P A kedvenc karakterem*_* :)))
    Nagyon várom a következő fejezetet.

    VálaszTörlés
  17. Szia!
    Köszi,hogy megírtad a migréned ellenére.
    Semmi nem jut eszembe csak a szokásos MÉG!MÉG!MÉG!

    Elképzelem ahogy lapozok,lapozok,olvasok,olvasok.Már alig látok,de még van hátra egy-két fejezet.Igaz,hogy már éjszaka van, de imádom és nem bírom abba hagyni az olvasást,pedig már alig látok......

    Hééé! Ébresztő!
    Russel még meg van.
    Kérjük meg őt törölje ki Spirit memóriájából a "függő vég" kifejezést!Ha nem ismerné valólószínű még írt volna, mivel a fejezet/történet folytatódik.:D :):):)
    Én nagyon várom!
    Szegény Edward!Alice ugye nem hal meg? De Nate valószínűleg igen.Igaz, az egyik tippem Ő volt.Külön köszönet az ikrek meggyilkolásáért(rem tényleg kimúltak).
    Nagyon várom a folytatást.
    Kívánok NEKED migrénmentes szép napos és szélmente időt!
    KÖSZI:zsuzsa

    VálaszTörlés
  18. Ne,ne,ne,ne!!!!Könyörgök csak ezt ne! Mond, hogy nem halt meg!! Kérlek mond, hogy Happy End lesz a vége!!! Istenem már annyira érdekel, hogy mi lesz ebből. Ne csigázz sokáig lécci, mert meg fogok őrülni, ha nem tudom meg mi történt. El sem hiszem...Nagyon jó lett a fejezet.
    Nagyon várom a következőt, és siess vele!!!!:D:D:D:D

    puszi
    Niky

    VálaszTörlés
  19. ne ne ne ne kerlek ck ne a culleneket!! foleg ne alicet!! kerlek Spirit!!! amugy anon jo volt es siess a folytatassal....

    VálaszTörlés
  20. Úristen mondd hogy nem Alice volt az.Legalább egy szót íj nekünk hogy :nem vagy igen ebbe bele fogunk hülyülni mire jön a következő.Lécci,lécci lécci...
    üdv.Tündi

    VálaszTörlés
  21. Drága SpiritT Azt hiszem most nem is a véleményem a lényeg. Inkább az elméletem.
    Nos az elméletem. Biztos meg fog halni valaki, a Cullen-ek és a farkasok részéről. A lényeg az, hogy szerintem nem Alice. Szerény véleményem alapján, Edawrd mást látott, emrt ahogy te a függő végeket megalkotod, ha az történne, akkor leírod, és a hatását hagynád meg a következő fejezetben, vagy, hagynád, hogy hitegesük magunkat azzal, hogy nem is halt meg, csak valamit... és megváltozik a dolog. Nos mindegy. Ez az egyik elméletem. NOs azt hiszem Edward Alice látomását látja, amiben ő feláldozza önmagát, mert úgy dönt, és még nem befolyásolja a jövőt a többiek elhatározása ( Cullenék) pedig még nem érvényesül, mivel nem tudják mit tegyenek, még sokkolva vannak a jelenlegi váratlan helyzet hatására.
    Nos ez csak egy látomás, és Edward enm hiszi, hogy tehetnek ellen valamit, már komoly áldozat nélkül.

    A könyv címe jelen boldogsága, szóval szerintem a Cullen család épen megússza, és arkas veszteséggel kell számolni. De mégis kételkedem a fejezet címe miatt, ami ugye A mártírt kapta. Szóval van áldozat. De mégsem hiszem hogy Alice meghalna. Elképzeléseim a megoldásra. Van ugye egy isisünk, aki még irányíthatja Russelt, aki segíthet. Avagy egy Gianna féle segítség, de azt is el tudom képzelni, hogy Marcus menti majd meg.

    De ez mind mind csak elmélet, és kusza gondolatok. talán igaz talán nem. De nem hiszem, hogy megölnéd Alice-t, de ki tudja. CSAK TE!!!!!!!!!

    S csak annyit mondhatok, hallgass a szívedre. ( jah és ne legyen irracionális :D :D )

    VálaszTörlés
  22. Üdv!

    Remek a fejezet, mint mindig. Sajnálom, hogy ilyen sablonos választ kapsz részemről, de nem akarok más szinonimát írni a remekre (nagyon jó, csodás, bámulatos... stb.). Igazából nem hinném, hogy Alice meghalna. Az már messze lenne a valós Twilight világtól, hiszen akármennyire is már más az egész történet alap, mint Meyernél, még sem hiszem, hogy Alice lenne a "mártír". Szerintem is egy farkas. És ha már farkas, akkor Joshua. Bár tény, hogy akkor Edward nem borult volna ki annyira. De a farkas részt adom.

    Egyébként kedves olvasók: nagyon jó kommenteket írtok, de szerintem ne kérjétek, hogy mondja meg a végkifejletet. Az igazik írók minden szép sorjában tesznek. Mennyi izgalom lenne abban, ha tudnád a választ a kérdésedre a történettel kapcsolatban? Bízzunk abban, hogy Alice nem lesz halott a következő fejezetben (még egyszer mondom, kizárom ezt a verziót). Viszont lehet, hogy fordul a dolog, és valami váratlan dolog történik, amire egyikünk sem gondolt volna, csak Spirit.

    No, mindegy. Én szerintem így izgalmas, hogy függővégbe teszed. Az ember nem várja olyan nagyon, ha nem olyan az egyes részek befejezése. Én személy szerint várom a következőt, de türelmes leszek, mert megfogja érni. Egyébként hova az az egy hét? :D
    Olyan hamar elfog telni, hogy észre sem veszitek, és már újra kapunk egy ropogós részecskét. :)

    Puszi, Cintia.

    VálaszTörlés
  23. Tuti, hogy nem Alice hal meg! Ne aggódjatok, akkor nem itt maradt volna félbe a történet. Pont ez volt a cél, hogy aggódjatok Alice miatt, de én majdnem biztos vagyok benne, hogy nem ő lesz az áldozat. Carlise azért nem lehet, mert vele folytatódik elvileg a történet, Nate már nincs is ott. Esélyes még Jasper elsőként, valamint rajta kívül Emett vagy Rose. Emett eléggé harcias, de ... ;Rose, csak utána jönne; Esme a folytatás miatt szintén nem annyira lehetséges...
    Szóval Adri, már megtetted, amit kellett, izgultunk sokat! Tudjuk, hogy különböznek az írásaid Stephanie-tól, sőt azt is, hogy sokkal jobb vagy, úgyhogy tálalhatnád, hogy mégsem esik egy Cullennek sem baja, és Edward csak attól esett össze, hogy látta Alice döntését, hogy feláldozza magát, de Jasper aki kitűnő harcos meg tudta állítani és nem lett semmi baj.
    Főleg, hogy Russelről és Giannáról még nem is hallottunk a harc során, szóval még vannak a tarsolyban képességek. Csak nem ők lesznek a megoldás kulcsai?
    És légyszi tényleg ne várj megint ilyen sokat, lehetne ez most egy nagyon jó ajándék nekünk kitartó rajongóidnak, akik a HAPPY END-et szeretik, ugye tudod!!!! :P :D

    LÉGYSZIIIII!!!! :))))))))))))))))))))))
    puszi

    VálaszTörlés
  24. bocsi, gyorsan írtam:
    *Emmett és *Carlisle

    VálaszTörlés
  25. Hali! Nos, én osztom Ismeretlen véleményét.(Tudom, többen is vannak, de pontosabb beazonosítást nem tudok adni, mert még csak számozva sincsenek a hsz-ek... :-S)
    Szóval, nekem is rögtön az ugrott be, hogy Edward Alice látomását látta, ami akkor született, amikor Alice eldöntötte (és kimondta), hogy inkább feláldozná magát, minthogy megadják magukat. A reakciója akár ennek is szólhat, hiszen mindez néhány másodperc alatt zajlott és vége szakadt a történetnek, de szólhat a megkönnyebbülésnek is, hogy valaki megmentette Alice-t.
    Azt sem tartom kizártnak, hogy valóban Marcus a mártír megmentő, mert Alice épp az ellenkezőjét teszi annak, amit most Aroról megtudtak. Feláldozni készül magát a szeretteiért. Ez nagyon is melléjük állíthatja a testvérében csalódott, párját vesztett Marcust.
    De mindez csak találgatás. Úgyis az történik, amit Te akarsz, Spirit. Azért, ne legyél velünk nagyon könyörtelen!

    VálaszTörlés
  26. Hali!
    Tegnap elolvastam, de elment a netem, mire hsz-t írhattam vna...
    NE!!! Van egy olyan érzésem, h ebben annyi lehet a függővég, h nem írod le, h még kit öltek meg Alice-en kívül, mert Alice az elhangzottak alapján aligha élheti túl.
    Viszont... remélem, nem Carlisle hal meg, v Esme! Nélkülük a Cullen-család nem éli túl!!!
    Naná, h nem tudtad befejezni egy fejezetben, pedig ebben már sokminden történt, de akkor is!
    Ááá, meg fogok őrülni, ha nem írsz mihamarabb folytatást!!!
    Na, mindenrosszmnentes mindenjót kívánok, h hamar írhass! :)
    Pusz

    VálaszTörlés
  27. Szia!
    Na, nee. Ez nagyon nem volt szép. Ilyen függővéget írni kínzás, de komolyan. Most akkor mi történt? Alice meghalt? Valami teljesen más történt? Vagy mi?! Már így a vége felé azt akarom, hogy sokáig tartson, de most inkább azt kívánnám, hogy most azonnal rakd fel a következő fejezetet.
    Alice nem halhat meg... ugye? És... ki halt meg? Mi történt? Kérlek szépen, siess a következő fejezettel! Tudom, hogy akkor hamarabb vége van a ficnek, de annyira szeretném tudni, hogy mi történt.
    Puszi: Nickyy.

    VálaszTörlés
  28. Nem érdekel, hogy előttem nagyon sokan leírták már, de nem halhat meg Alice!!! Kérlek!
    Bár nem hiszem, hiszen még mindig ott van Russel, és ugyebár még semmit nem csinált (tudom, hogy ezt is leírhatták már).
    Várom a következő fejezetet.

    VálaszTörlés
  29. Spirit eltűnt...bizos semmit nem akar kikotyogni :P:)

    VálaszTörlés
  30. Igen, szerintem is titkolózik inkább, hadd rágjuk csak magunkat, igaz Adri?! :D :D

    VálaszTörlés
  31. Hát, bocsi lányok... :D Tudjátok, hogy imádlak titeket, de a folytatást illetően mindig lakat van a számon. :) De szerintem, ez így izgibb nektek is. :)

    VálaszTörlés
  32. Szia!

    Na, csak most lett netem, erre mit művelsz? Alice-t kockáztatod nekem..
    Remélem hogy nem ölted még meg.. Egy látomás is elég ahoz talán, hogy Edward összeomoljon.
    Remélem, hogy csak valami, még visszafordítató látomás lesz a ludas..

    Igazuk van az elő kommenteknek. Ha Alice meghal, Jasper is meg fog..
    Ha ők meghalnak, Edward is kiborul, ha Edward kiborul, Isa is kifog, és mindenki..Esme meg méginkább.

    Ez ost olyan mindent vagy semmit talán.
    Vagy az össszes cakli pakli Cullent öld meg, vagy egyiket sem..

    TAlán itt is érvényes az egyik nem élhet a másik nélkül..

    Amúgy Russel-t miért nem vetik be?Tudom, Giannáva alkotott, de a töbiekre nem lehet ráállítani? Gogy törölje azok memóriáját is, vagy ültessen bele valamit mondjuk Aro fejébe?

    Lehet hülyeséget írok, csak "hangosan" gondolkodom:)

    Tessék sietni a folytatással..
    Idegörlő ez az egy hét szünet:)

    Kellemes Hétvégét:)

    VálaszTörlés
  33. szia Spirit!
    Ne haragudj,de erről most nem sok mindent tudok írni.Valahogy ez a feji most nekem nagyon keveset adott.Végig izgultam,hogy fúú,tuti sírni fogok,mert valaki meghal.Erre semmi konkrétat nem tudtam meg,mondjuk nyilván látom,hogy a kövi feji lesz a szomorú,csak tudod nagyon készültem mert megijesztettél,ezért olyan semleges most ez a feji nekem.
    DE!Nem tudom miért,én azt hiszem nem hal meg Alice.Szerintem Esme feláldozza magad a gyerekéért valahogy közbe ugrik vagy nem tudom.Nem tudom Alice-t holtan elképzelni.De kíváncsian várom,te hogy látod a dolgokat.Vagy lehet Alice látta Nath-et meghalni és ez sokkolta Edet,hogy Isa mint fog szólni ehhez.Na mindegy nem találgatok,csak türelmesen kivárom a kövi fejit.Orsi

    VálaszTörlés
  34. Hidd el Adri, az egy hét nélkül is elég izgi már most is! :)))

    VálaszTörlés
  35. Szia!

    jaj istenkém! ugye nem halt meg Alice!ugye nem esett baja senkinek! így is idegrohamot kaptam Nate miatt!:s jajjaj!nagyon nagyon kíváncsi vagyok mi történt! bár ha Edward így kiborult...:s
    És a többiek? mi van velük? A kicsik?Esme és Nate mikor érnek oda Edwardékhoz? Annyi, de annyi kérdés van bennem.:s

    Remélem minél hamarabb olvashatjuk a következőt! Nagyon várom.:D

    Sok puszit, és ihletet!:*

    VálaszTörlés
  36. NEM. NEM. NEM. NEEEEM!
    Ne... Alice-t, őt könyörgöm, nee.. kérlek.. Spirit.. Alice-t neee.. sőőt, senki mást se. A Cullen család így teljes. Nem tudom, hogy hogyan leszek képes kivárni a következő fejezetet.. csak mindenki élje túúl..

    VálaszTörlés
  37. Szia Spirit!
    Ha ki is nyírtad Alicet, figyelmedbe ajánlom Aro testőrségének egyik tagját, Adelát, aki bármilyen meg nem szenesedett vámpírt képes visszahozni a halálból, mert a képessége a gyógyítás. Nem mellesleg útálja Arot, mert nem szereti az erőszakos vén mukikat. :D Tulajdonképpen viccelődni próbáltam, de végül is hátha felmerül benned mondjuk egy Aro testőrség lázadás vagy hasonló. :D Ok, megszüntem, kezemet tördelve várom az ítéletedet...
    Puszi
    T.J.Kriszta

    VálaszTörlés
  38. NEM NEM NEEEM!!!! Én is sírok velük együütt :-(
    Ez így nem lehet.....hol vannak ilyenkoor a kisgyerekek....pl. Isis.....neki kellett volna segíteniee.... :-(
    KÉRLEK...NAGYON SZÉPEN KÉRÜNK....ALICE-t....őt NE öld meg, LÉGYSZIIII!!! :-(
    Valahogy old meg ezt a szörnyűű helyzetet...
    Elviselhetetlen!!! Egy hétig kell várni???!!! :-(
    Nagyon siess kérlek!!!!

    VálaszTörlés
  39. Csak Alice-t ne!!! Nem mondod komolyan hogy megölted Alice-t???Neee!!!
    Nem birom kivárni amíg meg lesz a következő fejezet!!!

    VálaszTörlés
  40. szia ez olyan szomorú istenem Alice remélem aro megfizett érte és marcus elárulása miatt is puszi

    VálaszTörlés
  41. Mondd, hogy "csak" letépték a fejét. Mondd, hogy még nem égették el, mondd, hogy még menthető a helyzet! Spirit nem ölheted meg Alice-t!!!
    Noncsy

    VálaszTörlés
  42. Jaj, ezt ne! :'( Imádom Alice-t! Ne tett ezt! Kérlek!
    Nem szeretném, hogy meghaljon! :( Annyira jó ez a történet! Kérlek, ne végződjön így! :(

    Ezt félre teszem egy kicsit, és igyekszem elmondani a véleményemet... :) Remélem, hogy sikerül! :D
    Nagyon tetszett ez a feji is! Annyira imádom az egész trilógiát! :D

    Szegény Nate! Remélem, hogy neki sem lesz semmi baja! Őt is nagyon szeretem, és most így visszaemlékezve olyan kis hülyének érzem magam, amiért mérges voltam rám, mikor megcsókolta Isabellát! :$

    Igazából Alice-nek igaza volt! Edward is ezt tette volna, ha Isabella vagy a Pöttömkék ilyen helyzetbe kerülnek! Azért remélem, hogy ez nem történik meg! :$

    Nagyon tetszett, hogy beletetted Didymét is! :D Nem volt jó, hogy kihagyták őt a Saga köteteiből! Nekem tökre tetszett az egész történet róla és Marcusról, de megértem, hogy Steph sem írhatott bele mindent a könyvekbe! :D Tényleg jó, hogy őt is megemlítetted a történetben!

    És... Ezaz! Jane megkapta! Az a kis pukkancs! :D ,,Lefejezték"! Jó, befejeztem a morbid örülhetnékemet! :D :D :D

    Annyira nehéz lesz a következő friss fejiig várni! :( Most nem tudom, hogy fogok aludni. Nem szeretném, hogy Alice meghaljon! :S

    De remélem, hogy senki sem fog meghalni!

    Nagyon várom már a kövi fejit! Légyszi, siess vele! :D
    XoXo, Thara

    VálaszTörlés
  43. SZia Spirit!
    Aug. végén találtam rá az oldaladra!Azóta minden éjjel a monitorra tapadva olvasom a regénytrilógiád.Nagyon tetszik a történet,a twilightból ismert szereplők egy kicsit más storyban,a humorod,a romantikus részek,a kicsik,a farkasok....Lenyűgöz és fogva tart!A függő végek sem zavartak,hiszen folyamatosan belekezdhettem a következő fejezetbe.Aztán már csak arra eszméltem,talán azért pislogok olyan szorgalmasan,mert jóval elmúlt éjfél.
    Viszont ma este eljutottam a 35.fejezet végére.És már értem,miért sérelmezik a kommentelők a függő végeket.Ennyire nem lehetsz kegyetlen!Így befejezni!Könyörgöm Alice-t nem veheted el!
    Kérlek folytasd mihamarabb!Ne kínozz tovább!De főleg Alice-t ne!

    VálaszTörlés
  44. Szia!

    Jó kis szülinapi ajándék. Háááááát. itt van valami turpisság az biztos.

    Nem kérdezem, hogy megölted -e Alicet (bár nekem is ő a kedvencem) és nem is kérek semmit, mert úgyis úgy fejezed be, ahogy kitaláltad.

    Viszont elmerengtem, hogy Edward ezt látta e előre, és vajon ezért nem akarta elengedni, és azért mondta neki, hogy akkor csak ő maradna az egyetlen Cullen. Akkor viszont Alice nem mondhatta volna, hogy bosszulják meg.

    És nem tudom Edward kit sirat, mert az biztos, hogy meghalt valaki, máskülönben nem lenne ennyire szomorú, és kétségbeesett. Már csak az a kérdés, hogy csak Alicet vagy valaki mást, vagy az egész családot?

    Sok a kérdés Spirit. Siess a válaszokkal, mert az idegesség ráncokat szül.

    De nagyon izgalmas... jól kitaláltad az Edward - Jonathan közvetítést. Így izgisebb.

    Puszillak

    Aranymag

    VálaszTörlés
  45. Szia,hú nagyon szuper lett.Nagyon remélem,hogy nem hal meg egy Cullen sem:( Akkor nagyon szomorú lennék:( Remélem hamar jön a folytatás.

    VálaszTörlés
  46. Hmm... a címről nekem rögtön Marcus jutott eszembe... Ha visszagondolunk, a volterrai emberek őt mártírként tisztelik, azt hiszik, megölték a vámpírok, mikor kiűzte őket... Szóval én is csatlakozom néhány előttem szólóhoz, és valószínűnek tartom, épp a kontraszt miatt, hogy Marcus az adott szituációból levonja a következtetést, elhiszi, hogy Aro képes volt megölni a saját húgát, és tesz az ellen, hogy ez még egyszer megtörténhessen, neki úgy se sokat ér már az élete (a saját szemében). Viszont ha Arot Marcus öli meg, akkor nem tudom, mi lesz a folytatás... vajon őt is megtámadja Felix? vagy a vezetők viszályába nem szólnak bele a testőrök? mit reagál Caius? Érdekes lesz a következő rész, annyi szent. Hajrá, Spirit, ha kell még múzsa, aki segít gyorsabban írni, szólj, küldök néhányat ;)

    VálaszTörlés
  47. NEEEE!!!!!NEEEEEEEE!!!!
    ugye nem Alice-szel történt vmi???? van egy olyan érzésem h nemm, mert ha vele történik vmi azt tuti nem bírom ki. már a végén sírtam :( :(
    én is szintén remélem h HappyEnd lesz.
    a "boszorkányikrek" halottak, és még jó páran, Markus elhiszi Carlisle-nak amit mondott, Aro és Caius is meghal. sztem Markus lesz a fővezér. ő nem annyira gonosz. leglábbis remélem h így lesz. és Cullenek és a farkasok is túlélik. ez a fő. és azér rem Tanyáék sem halnak meg.
    hajrá Spirit. már nincs sok hátra. már ck 1-2 fejezet és vége (sajnos), de leglább minél hamarab kiderül a vége. :)
    a következő részig biztos már tiszta idegek leszünk, dehát kell egy kis hatásszünet :P
    de azért kimélj, asszem szükségem lesz még a körmeimre.
    szóval, mindent bele.
    köszi.és puszi
    Macy*-*

    VálaszTörlés
  48. Szia!

    Ne! Ne haljon meg Alice! :( Ő a kedvenc vámpírom! Már így is sírtam, szóval ha le is írod, hogy TÉNYLEG meghalt Alice... :'''(
    Amúgy nekem is eszembe jutott, hogy valami más miatt "sír" Ed, már csak azért is, mert olyan furcsa volt ez a függővég... nagyon gyanús vagy Spirit! :D
    Ja és még valami. Nekem ettől nem lesz izgibb! Max kaparom egy hétig a falat, és ideges leszek xD Ami persze nem jó a környezetemnek. Gyajh, jöjjön már a kövi fejezet! :D Nem bírom! :D

    Puszi: Miss "Nembírom Tovább" (Meli)

    VálaszTörlés
  49. gondoltam megvárom azt a pár hetet, ami még van a jelen boldogságából, és az egészet egyben elolvasom. hát nem bírtam.... kérlek, minél hamarabb nyugtass meg minket, hogy Cullenék közül SENKINEK nem esik baja!! olyan hosszú az az egy hét a következő fejezetig!!! nagyon hosszú!! túl hosszú!!! jaaaaaj, én ebbe beleőszülök!!
    zsu

    VálaszTörlés
  50. Nagyon jó lett.Alice nem halhat meg.Várom a kövit
    Vera

    VálaszTörlés
  51. Sziasztok!
    Nem tudom,hogy írta-e már valaki, de nem lehet hogy Ed Alice fejébe látott bele, mikor valami látomása volt?
    remélem hamar lesz új fejezet.
    üdv mindenkinek

    VálaszTörlés
  52. OHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:O :O :O :O

    Szia Spirit!

    Hááááát...
    ISZONYÚ JÓ VOLT!!! Akarom mondani, dehogy volt jó! Mért pont Alice? :((( Bárki más, de ő...???
    Márkusban van minden bizodalmam. Ha látja, hogy Aro szemrebbenés nélkül feláldozza/ná Alicet, a feleségével hasonló helyzet miatt talán segítene...
    Nem jó ez így...!
    B...us, nem tudok mit írni!
    BOCSÁNAT!
    Csak én vagyok ilyen zavarodott???

    VálaszTörlés
  53. Szia Spirit!

    Újra nekifutnék! :)
    Szuper fejezet volt! Elejétől a végéig ökölbe szorított kézzel olvastam, mintha én állnék Edward bal oldalán...
    Mindenből annyit mutattál meg, amennyi feltétlenül szükséges volt. Ez a párhuzamos helyszín és eseménysorozat egyetlen személy tolmácsolásával, anélkül, hogy tíz centit is mozdult volna... (Oké, két személy!) Fenomenális volt!!!
    Fölöslegesen nem akarok találgatásokba bocsátkozni, hiszen egyértelmű, hogy nálad másodpercenként megváltozhat a Föld forgási iránya, anélkül, hogy elszédülnénk! :)

    KÖSZÖNÖM, HOGY OLVASHATLAK! :)

    Puszi: Gabriella

    Ui: Küldtem Neked mailt!

    VálaszTörlés
  54. Úristen!*_* Gondoltam írok egy kifejtőset, mert imádtam, meg minden, és akkor elérkeztem a végéhez, és ÚRISTEN!:'( Ugye nem?! Nem, nem, nem, nem!:'( Alice. Túl kell élnie.*_* Muszáj! Hiszen Ő Alice!*_* Bocs, de egy értelmes szót nem bírok kinyögni.. (Gondolom érthető.*_*) Holnap akkor már lesz friss? Mondd, hogy lesz!*_* Nem bírom ki!*_* Áh, ha most akárki, BÁRKI meghal tőlünk, egy részem nekem is meghal. :'( Főleg, ha Alice.. :'(
    Üdv.: ewoO

    VálaszTörlés
  55. Szia csaj!

    Azt hiszem te is megírtad már jó párszor azt, hogy valaki egyszerre tud valaki mást szeretni és utálni is, mindezt egy időben.
    Hát én nagyon szeretlek téged, de most nagyon utállak is!
    Reszketek pedig most nincs is hideg. Ahogy belekezdtem a fejezetbe, elfogott a sírás, aztán a közepéig úgy olvastam, hogy sírtam.
    "...mi pedig lélegzetvisszafojtva vártuk, mi fog történni" - hát én még sose tartottam vissza ennyi ideig a lélegzetem, mint most...

    Na jó, megyek és elolvasom még a következőt, amit egy barátnőm jóvoltából már tudom, hogy végig fogom bőgni!

    Szeretlek csaj, te is tudod, de ez kegyetlenség!

    Pusza, Krisz

    VálaszTörlés
  56. Sziasztok. még mennyi fejezet lesz? :$:P

    VálaszTörlés
  57. Hali! Csak azt akarom mondani, h már most itt keresgélek több órája, de nem tom h hol van a folytatása... Ez non rossz... :( vki segítsen!!!!
    Légyszi!!!!!!

    Puszi: Zsófi

    VálaszTörlés