.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2009. november 18., szerda

A jövő reménysége - 30. fejezet

Még nem értétek el a hsz határt (140 volt), de mivel holnap NM-t nézni megyek, a holnaputánt pedig emiatt valószínűleg végigalszom, így gondoltam, előtte még kaptok egy fejezetet. :) Szörnyű migrén közepette írtam, szóval, nem tudom, milyen lett... :D


30. MELLÉKHATÁS



EDWARD GYORS TELEFONHÍVÁSA La Push-ba, nem igazán nyugtatott meg. Egyfelől, zavart, hogy semmit sem látok és hallok abból, ami az erdőben történik, pedig most örömmel osztottam volna meg a gondolataimat Jonathannal. Másfelől, aggódtam Jasperék és a forksi emberek életéért. Maria veszélyesebb volt, mint egy egész terroristacsoport – nem csak a vámpírléte miatt, hanem mert semmit sem számított neki az emberélet.

Igaz, nem sok forksi embert ismertem, de még a legnagyobb ellenségemnek sem kívántam volna, hogy összefusson Mariával, nemhogy olyanoknak, akik soha semmit sem ártottak nekem. Akit a legjobban féltettem, az Russel volt. Nem volt túl sok valószínűsége, hogy pont ő fusson össze a végzetével, mégsem tudtam kiverni a fejemből a rémképet.

Miután Edward befejezte a beszélgetést, elkértem tőle a mobilját, hogy bocsánatot kérjek a parti elmaradása miatt, és hogy Russel hangját hallva megnyugodjak, de csak a nagymamája által tudtam üzenni neki. Azt mondta, hogy Russel éppen a fürdőszobában van, de szinte biztos voltam benne, hogy csak letagadtatja magát. Igazából, nem is csodáltam…

Azt hitte, hogy átvágtuk – tudtam, milyen fájdalmas érzés magányosnak lenni, remélni, aztán csalódni. Elmondtam a mamájának, hogy balesetem volt, megsérültem, és megkértem, hogy adja át a bocsánatkérésünket Russelnek, de ennél többet jelenleg nem tudtam tenni. Így is túl sok gondom volt, ezért inkább későbbre halasztottam az üggyel kapcsolatos problémázást.

Visszaadtam a telefont, és kikísértettem magam a mosdóig pár emberi percre, de már ez is teljesen kimerített. Miután végeztem, megkönnyebbülés volt visszadőlni a párnámra. Edward mellém ült, és a hajammal játszadozott, de biztos voltam benne, hogy gondolatban teljesen máshol jár. Megfogtam a kezét, a számhoz húztam, és egy puszit nyomtam rá, mire kérdő-meglepettséggel nézett rám.

- Ezt meg miért kaptam? – érdeklődött. Mikor válaszként megvontam a vállamat, elmosolyodott, lehajolt hozzám, és egy csókot nyomott a számra. Ahogy el akart húzódni, ösztönösen kaptam utána. Most, hogy végre emberi alakban voltam, és volt szerencsém fogat is mosni, már nem volt miért visszafognom magam. Ujjaim a tarkójába kapaszkodva visszahúzták őt hozzám.

- Azt mondtad, addig csókolsz, amíg bírom szusszal – emlékeztettem a korábban tett ígéretére, miközben a nyakát cirógattam. Legnagyobb megelégedésemre aprót borzongott. Már azt hittem, hogy nyert ügyem van, mikor visszanyomott a párnára.

- De még nem gyógyultál meg. – Sértődötten húztam össze a szemöldökömet.

- De már jobban érzem magam – tiltakoztam, mire felkuncogott.

- Hazudós… - felelte, de azért visszahajolt hozzám, és finoman megcsókolt. Ez végre pont olyan elmélyült és hosszú csók volt, amire már jó ideje vágytam. Elégedetten sóhajtottam fel, mikor jó pár perc után tényleg elfogyott a levegőm.

- Azt hiszem, ezzel teljesítettem az ígéretemet – bólintott Edward elégedetten.

- Szóval, csak amiatt csókoltál meg? – duzzogtam. – Akkor legközelebb nem is kell… - fordítottam oldalra a fejemet.

- Mondtam már, hogy édes vagy így morcosan? – derült rajtam jót Edward.

- Hé, én nem is… - kezdtem volna vitatkozni vele, mikor hirtelen a nyitott ablakon keresztül ismerős illat szállt felém. Hitetlenkedve néztem Edwardra, aki szintén döbbenten meredt rám.

- Itt maradsz! – pattant fel mellőlem, és mielőtt tiltakozni kezdhettem volna, magamra hagyott. Sziszegve tornáztam magam talpra, megkötöttem a derekamon a hálóköntösömet, és a bútorokba kapaszkodva elcsoszogtam az ablakig. Mire odaértem, Edward és Carlisle már az erdő szélén álltak, miközben a fénylő alak egyre közelebb ért. Fél percbe sem telt, hogy kivegyem a körvonalait. Az ujjaim olyan erővel szorították az ablakkeretet, hogy letört róla egy darab. Muszáj volt kimennem, hogy segítsek. Nem hagyhattam Edwardot és Carlisle-t egyedül szembeszállni Jade-ékkel. Elindultam az ajtó felé, de mielőtt elértem volna, kinyílt, és Rosalie állt a küszöbön.

- Edward azt mondta, ne engedjelek kimenni – jelentette ki. Nem úgy tűnt, mintha parancsot kaptam volna, ezért igyekeztem nyugodtan válaszolni a lehetőségekhez képest.

- Ketten vannak három ellen – foglaltam össze Rose szemébe nézve. – Segítenem kell!

- Kettő az egy ellen, és még járni sem tudsz rendesen… - húzódtak a vörös ajkak gunyoros mosolyra, de még mielőtt kijöhettem volna a sodromból, a női kéz a magasba emelkedett, és csendre intett. – Hallgasd…

Lehunytam a szemem, és próbáltam koncentrálni. Odalent Esme egy dalt dúdolt a testvéremnek, hogy megnyugtassa őt – és valószínűleg, saját magát is. Hallottam a babagőgicsélést és az apró szív dobogását. A szél zúgott odakint, és valószínűleg eső közelgett megint, mert a madarak ahelyett, hogy énekeltek volna, teljesen csendben voltak. Aztán megértettem, hogy Rosalie mire célzott. Odakint az erdőben csak egyetlen egy szívhang közeledett felénk.

- De miért? – ráztam meg értetlenül a fejemet.

- Miért jönne egyedül? Fogalmam sincs. Talán a társai rájöttek, hogy zizzent, és magára hagyták – vonta meg a vállát Rose. Először azt hittem, hogy teljesen érdektelen a témával kapcsolatban, de aztán a szemeiben megláttam a dühös szikrázást. Tettem egy lépést az ajtó felé, de a pillanat törtrésze alatt közvetlenül előttem termett. – Mint mondtam, Edward azt mondta, hogy ne engedjelek ki.

- Ha vissza akarsz tartani, ahhoz meg kell ölnöd – fúrtam a tekintetem a sötétarany szemekbe.

- Ha megengeded, nekem lenne egy kevésbé fájdalmas javaslatom is – mosolyodott el, aztán mielőtt egy szót szólhattam volna, egy könnyed mozdulattal felkapott. Döbbenten kulcsoltam át a karjaimmal a nyakát, mikor elindult velem lefelé a lépcsőn, és egyenesen a kijárati ajtóhoz ment.

- Rose… - Esme a nappali bejáratában állt karjában az öcsémmel, és aggódó arccal nézett ránk.

- Edward azt mondta, hogy nem mehet ki, hát viszem… Mindketten tudjuk, hogy így is, úgy is megtenné. Így csak megelőzöm, hogy baja essen – magyarázta Rosalie, aztán az arcvonásai megkeményedtek. – És ott akarok lenni, mikor az a korcs megkapja a magáét. Ha Eddy-nek valami baja esett volna miatta, én… - pillantott gyengéden a testvéremre. – Nem sokára jövünk – ígérte, de Esme vonásai nem lettek nyugodtabbak. Vetettem egy gyengéd pillantást felé és a testvérem felé, aztán Rosalie elindult velem emberi léptekkel. Hallottam Edward morgolódó-átkozódó hangját, ami megígérte a húgának, hogy ezt még nagyon meg fogja bánni, de ez nem igazán hatotta meg az érintettet. Alig egy perc múlva már ott voltunk az erdőszélen.

- Miért nem tudtok csak egyszer rám hallgatni? – sóhajtott Edward.

- Jól van, jól van. Majd később leverheted rajtam – szakította félbe Rose fejével a fák felé intve, miközben letett engem maga mellé a földre. Jade már túl közel járt ahhoz, hogy most egymásnak essünk emiatt. Edward maga mögé tolt, és védekező pozíciót vett fel a többiekkel együtt. Jade emberi alakja már tökéletesen kivehető volt a számomra is, a kezében tartott fáklya lángja vörösesre festette a haját és furcsa árnyékokat vetített a bőrére. Nem értettem, hogy miért emberi alakban jön, vagy hogy milyen módon jutott át a járőröző farkasokon, de ez jelen pillanatban lényegtelen volt. Csak az számított, hogy itt volt.

Mire észbe kaptam, már ott állt előttünk. Az időjárás is mintha megérezte volna a feszültséget, mert hirtelen a szél abbahagyta a faleveleken játszott szimfóniát. Jade hirtelen megtorpant, mintha észre sem vette volna, hogy ott állunk előtte, és furcsa tekintettel meredt ránk. Kérdőn pillantottam Edwardra, aki összehúzott szemekkel figyelte az ellenséget.

- Valami tényleg nem stimmel vele… - motyogta Carlisle-nak.

- Mi történt? – kérdeztem suttogva, miközben Jade hunyorogva nézett ránk, maga elé tartva a fáklyát.

- Segíthetek… - egyenesedett fel Carlisle legnagyobb meglepetésemre, mire a lángoló fadarab felé csapott. Halk sikkantás hagyta el a számat. Mindig is féltem a tűztől, de a tudat, hogy ez az egyetlen dolog, ami végleg elpusztíthatja azokat, akiket szeretek, még jobban megijesztett.

- Hagyjon békén! – Jade hangja furcsán hisztérikus volt. – Maga tette! Ez maga miatt van! – csapkodott a levegőbe. Carlisle felemelt kezekkel hátrált a hő elől. Értetlenül figyeltem az egész helyzetet, fogalmam sem volt, mi történik. Aztán Jade hirtelen oldalra kapta a fejét, mintha meglátott volna valamit. Igyekeztem kivenni, hogy mi kelthette fel a figyelmét, de a fákon kívül semmit sem láttam.

- Jade… - próbálkozott újra Carlisle. Edward feszülten fürkészte Jade arcát, de volt egy olyan érzésem, hogy ő nem a mozdulataira figyel árgus szemekkel, mint Rosalie.

- Bosszút fogok állni érted – hallottam meg Jade hangját. A tekintete még mindig a semmibe bámult. – Már olyan közel vagyok. Úgy fognak lángolni, ahogyan te is… - markolt szabad kezével a hajába.

- Megőrült? – pislogtam magam elé. Jade viselkedése teljesen irreális volt. Az egyetlen magyarázat, amit el tudtam képzelni, hogy mostanra kattant meg teljesen az őt ért tragédiák miatt. A tűz suhogó hangot adott ki, ahogy Jade hirtelen egész testével balra fordult. Furcsán mozgott, mint mikor egyszer még emberként elaludtam a nyakamat, és nem tudtam oldalra fordítani a fejemet. A mancsok hangosan dobogva csapódtak a földhöz, én pedig azonnal felismertem a tulajdonosukat – Joshua volt az.

Edward keze kinyúlt felém, és még inkább maga mögé húzva hátrált három lépést. Egy másodpercig átfutott a fejemen a gondolat, hogy Josh-tól félt, de aztán Jade hirtelen felkiáltott, és mintha valami láthatatlan ellenséggel küzdene, újra meglóbálta a kezében lévő vastag faágat alig pár centire arra felé csapva, ahol még az előbb álltunk

- Beadta magának az oltást. – Edward hangjára Carlisle aprót bólintott, mintha hirtelen mindent megértett volna.

Rosalie morogva észak felé fordult várva az érkezőt, de a farkas megállt pár méterre tőlünk, és ahelyett, hogy állati alakban maradt volna, visszaváltozott emberré. Még mindig összezavarodva pislogtam a jelenlévőkre, mikor Joshua kilépett a bokrok közül.

- Ne bántsátok! – emelte fel a kezét megadóan, miközben a szemeit Jade-en tartotta. – Nincs teljesen magánál…

- Nem mintha ez bárkit érdekelne – vicsorgott Rosalie. Jade dühösen mordult fel, aztán a fáklyával felé csapva lendült előre. Csak egy fehér villanást láttam, ahogy Rose kitért az ütés elől, aztán hirtelen előre vetette magát, de még mielőtt elérhette volna Jade-et, Joshua közéjük ugrott. Az ordítás fájdalmas volt – azt hittem, hogy Joshuában a neki ütődő test tett kárt, aztán ahogy Rose felpattant, és Josh a mellkasáról a hátára fordult a földön, észrevettem, hogy a bőrén apró, vörös hólyagok vannak – túl közel suhant el a fáklya lángja mellett.

- Scott… - Jade hangja bizonytalan volt, ahogy a fűben fekvő férfira pillantott.

- Segítek rajta és magán is – próbálkozott Carlisle újra. – Megbízhat bennem… - Jade egy másodpercig merev tekintettel bámult rá, és már kezdtem azt hinni, hogy sikerül meggyőzni, mikor az újabb érkezők miatt dühösen mordult fel.

A sötétbarna és a vöröses farkas óvatos mozdulatokkal lépett elő a fák közül, miközben igyekeztek felmérni a helyzetet. Megkönnyebbülten sóhajtottam fel, mikor Joshua a földön mocorogni kezdett, aztán felült, de rögtön el is szállt ez a pillanatnyi érzés, ahogy meghallottam a Jade torkából előtörő halk morgást. Az izmai megfeszültek, mintha át akarna változni, megremegett, de nem történt az égvilágon semmi sem. Felpillantottam Edward arcára – összeráncolt szemöldökkel, elgondolkozva nézte a jelenetet.

- Mi történt? – kérdeztem halk hangon.

- Azt hiszi, hogy átváltozott… - motyogta maga elé válaszként Edward. Jade összegörnyedt testtartással, morogva közeledett a két farkas felé, aztán hirtelen megtorpant, és a fejéhez kapott. Ujjai saskarmokként martak a saját halántékába, miközben az arca eltorzult.

- Maradjatok már csendben! Elég volt! – Sokkolva figyeltem őt, miközben valahogy minden iránta érzett haragom elszállt, és csak a döbbenet maradt. Carlisle-t és Edwardot elnézve, pontosan tudták, hogy mi történik Jade-del, de nekem fogalmam sem volt róla. Persze, mindig voltak őrült dolgai, de ez most más volt. Mintha teljesen elvesztette volna a realitásérzékét.

- Segítsen rajta… - Joshua hangja könyörgő volt. – Kérem, doktor…

- Az oltás az átalakult farkasokra nézve kiszámíthatatlan… A tünetei alapján agyvérzése van. Ha nem tudjuk a nyomást csökkenteni, az végzetes lehet. – Carlisle teljesen nyugodt hangon magyarázott, mintha egy kórházi váróterem melegében közölné a diagnózist.

- Agyvérzés? Az nem lehet, mi… Mi farkasok vagyunk… - rázta a fejét Joshua. Jade kezében megremegett a fáklya, nekem pedig rémképek lebegtek a szemeim előtt arról, hogy mi történne, ha leejtené.

- Látászavar, fejfájás, hallucináció, tarkómerevség – sorolta a látható tüneteket Carlisle, miközben nekem kezdett összeállni a kép – Jade karja, ahogy vaktában csapkod felénk, a hangok, amiket hall, a mozgása…

- Jonathan azt kérdezi, hogy tudsz-e rajta segíteni – tolmácsolta a kérdést Edward, de mielőtt választ kaphattunk volna, Jade ismét felmordult.

- Te mocskos áruló! – hörögte a sötétbarna farkas felé. – Vérszívókkal barátkozol! Nekem nem kell gyilkosok segítsége! Hallgass! – csapott újra a fejére, mintha el akarna csendesíteni egy belső hangot, aztán újabb lépéseket tett Jonathan felé. – Azt érdemled, hogy veled is végezzünk. Miattad halt meg Scott. Mert nem állítottad meg a vámpírokat. Mert… - Jade hirtelen elhallgatott, lehajtotta a fejét, és kezét a mellkasára szorítva zihálni kezdett. Lélegzetvisszafojtva figyeltem, ahogy Joshua lassú mozdulatokkal felkel a földről, és Jade-hez lép.

- Add ide a fáklyát, kérlek… - A hangja halk volt és könyörgő. – Ígérem, hogy nem lesz semmi baj.

- Nem! Végeznünk kell az árulóval! – mutatott Jonathan felé, aki morgással válaszolt neki. – Aztán pedig elpusztítjuk a démonokat is.

- Jade, vége van… - Joshua kinyújtotta a kezét, és finoman végigsimított a női arcon.

- Nem! – Csak a hangos csattanást hallottam, ahogy Jade arrébb csapta a hozzá érő ujjakat, aztán előre vetette magát a farkasok közé. Jonathan és Aidan egyetlen laza mozdulattal ugrott arrébb, és futva megkerülték őt. Rosalie és Carlisle egy másodperc alatt változtattak helyet körbezárva ezzel Jade-et és Joshuát, miközben Edward ahelyett, hogy segített volna nekik, egyre távolabb terelt engem, a lehetséges harc gócpontjától. Más esetben tiltakoztam volna, hogy kivon engem a történésekből, de jelenleg inkább megnyugtatott a tudat, hogy Edward egyre távolabb kerül a lángoktól.

Jade megrázta a fejét, miközben egyre vörösebb arccal kapkodta a levegőt. Carlisle felé eredt, kezében lóbálva az ágat, miközben össze-vissza motyogott magában, de még mielőtt elérhette volna, Carlisle eltűnt a szemei elől – a Jade-et körbezáró alakzat másik oldalára rohant. A kék szempár megzavarodva pislogott maga elé, aztán Jade irányt váltva Rosalie-t szemelte ki újabb célpontnak.

- Rose… Csak nyugodtan… - figyelmeztette fogadott apja őt. Az egész olyan volt, mint egy játék. Jade-nek esélye sem volt, hogy bárkiben kárt tegyen így emberalakban, viszont a többiek sem akartak ártani neki. Ha a fáklya nem lett volna a kezében, már rég lefogták volna sérülések nélkül, de amíg a lángok veszélyesen nyaldosták az ágat, nem akarták senki testi épségét kockáztatni. Rosalie ugyanazt tette, amit Carlisle – helyet változtatott, de nem bontotta fel a kört.

Jó párszor eljátszották ezt, amitől Jade egyre zavarodottabbnak és dühösebbnek tűnt. Nem tudtam, hogy jó ötlet-e még inkább felbolygatni az elméjét, de nem mertem közbe avatkozni. A sebem lüktetve sajgott, és szédülni kezdtem, miközben néztem a szemeim előtt játszódó jelenetet. Belekapaszkodtam Edward karjába – az izmai megfeszülve várakoztak, hátha szükség lesz a használatukra.

- Elég volt! – Jade gyermekien sírós hangon pördült egyet a saját tengelye körül, végül Jonathannal szemközt állt meg. A farkas csak nyugodt tekintettel bámult rá, mintha egyáltalán nem félne tőle. A női arc dühös fintorba torzult, aztán Jade futva indult meg felé.

- Állj! – Jade imbolyogva torpant meg, ahogy Joshua a karjait széttárva ugrott elé.

- Menj az útból! – hangzott a parancs kemény hangon, de az „úttorlasz” meg sem rezzent. – Nem hallod? Menj arrébb! Meg kell öljem! – Jade hangja hisztérikusan magas volt. Aggódva figyeltem őket félve attól, hogy Jade még a végén elveszti a fejét, és valami hülyeséget csinál.

- Nem megyek. Ha valakit meg akarsz ölni, kezdd velem… - fúrta a tekintetét Jade-ébe Joshua. – Elég volt ebből az őrületből. Nem akarom, hogy bajod essen, és azt sem hagyhatom, hogy a testvéreimet bántsd!

- A testvéreidet? Elárultak! Hazudtak neked! – Jade tántorogva kapott a fejéhez, miközben a kezében tartott vastag ág megremegett.

- Lehet… - komorult el Joshua arca. – De szeretem őket.

- Akkor te is áruló vagy! – sziszegte. A fáklya a magasba lendült, mintha bunkósbotként készülne lecsapni, de végül megállt a levegőben. Jade karja reszketve ereszkedett le, miközben másik tenyerét a szájára szorította. A zokogó hangtól összerándult a gyomrom.

- Jól van, semmi baj… - lépett közelebb Joshua kiengedve a tüdejében tartott levegőt, de még mielőtt elérhette volna Jade-et, a fáklya kiesett a női kézből, és egy bokor tövéig gurult lángoló utat hagyva maga után.

Jade rángatózva hanyatlott a földre, miközben Carlisle letépte magáról a pulóverét, és odahajította Rosalie-nak. Ő maga Jade mellett termett egy pillanat alatt, és letérdelve mellé, felhúzta a szemhéját. Rosalie a ruhával püfölni kezdte a lángokat, amik egyre magasabbra csaptak, végül, mikor az anyag is kigyulladt, elhajította.

- Edward, kell a segítséged – pillantott felénk Carlisle.

Tettem egy lépést előre, de Edward keze sorompóként állított meg.

- Maradj itt, kérlek! – nézett rám olyan aggódó szemekkel, hogy nem tudtam mást tenni, csak bólintani. Pár méternyire toporogva figyeltem, ahogyan a lángok teret hódítanak maguknak, miközben Rosalie tehetetlenül elhátrál tőlük. Közben Carlisle a karjaiba kapta Jade-et, és megindult vele a ház felé. Joshua egy lépéssel sem maradt le mögöttük, és Nate-ék is követték őket. Edward, ahogy elhaladt mellettem, vetett rám egy szigorú pillantást. Valószínűleg, úgy találta, hogy a legnagyobb biztonságban akkor vagyok, ha most nem megyek a ház közelébe Jade miatt, de a tűztől is távol tartom magam – vagyis maradok, ahol épp most vagyok.

- Valahogy el kell oltanunk… - sietett Rose kétségbeesve a ház felé. A füst csípni kezdte a szemeimet, így a világ könnyes homályossággá fakult. Az öklömmel dörzsöltem ki a könnycseppeket, és Rosalie után indultam, amint a többiek eltűntek a házban.

- Mit akarsz tenni? – kérdeztem tőle már a garázsban, miközben ő a falat tapogatta. Ijedten rezzentem össze, ahogy az ökle a falba csapott. A kődarabok és a vakolat a földre zuhant, a víz pedig azonnal spriccelni kezdett.

- Ezért Emmett meg fog ölni… - hagyta el egy sóhaj a tökéletes ajkakat. Az egyik sarokból Rose előhúzta a slagot, majd hozzám lépve a kezembe nyomta az egyik végét. – Vidd a furgonhoz! – parancsolt rám. – Elárasztjuk hátul – magyarázta meg. A víz azonnal zúdulni kezdett a kocsi nyitott hátuljába, amint Rosalie a csövön lévő repedéshez tartotta a slag nála lévő végét.

Karjaimmal a kocsira támaszkodva vártam, hogy megteljen a zárt hely, miközben a szemeim előtt a világ újra és újra furcsán mozogni kezdett.

- Isabella? – hangzott fel Rose kérdő hangja, én pedig válaszolni akartam neki, hogy a kocsi még nem telt meg, de már nem jött ki hang a torkomon. Még mielőtt a padlóra zuhantam volna, egy kéz elkapott.

- Azt hiszem, vérzek… - motyogtam elsápadva, ahogy éreztem, hogy lefektetnek a földre.

- Edward! – kiabált Rose hangosan. – Valaki, Isabella rosszul van! – A hívására fél pillant múlva érkezett a segítség.

- Megmondtam, hogy ne hozd ki! – mordult fel Edward, ahogy felemelt a karjába.

- Jó, ezt majd megbeszéljük, miután eloltottam a fél erdőt – lökte ki a slagot Rose a kocsiból, ami idő közben megtelt. Azt már nem láttam, ahogy a vezetőülésre beül, mert Edward elindult velem a ház felé, de hallottam, ahogy felberreg a motor.

- Felszakadt a sebe – felelte valószínűleg egy gondolatra Edward, amikor elhaladtunk az emeleten Jonathan és Aidan mellett, de nem álltunk meg, hogy bővebb magyarázattal szolgáljunk. Alig pár pillanat múlva már az ágyon feküdtem, miközben Edward kihámozott a hálóköntösömből. Más esetben ez izgató hatással lett volna rám, de jelen pillanatban eléggé forgott velem a világ ahhoz, hogy a pír helyett a sápadtság győzedelmeskedjen rajtam.

- Jade? – kérdeztem, csak hogy eltereljem a figyelmemet. Edward óvatosan levette az átázott kötszert rólam, aztán az éjjeli szekrényhez suhant, hogy újat hozzon.

- Carlisle csökkentette a nyomást a koponyájában – felelte. Nem mertem megkérdezni, hogy hogyan, mert mindenféle rémképek jelentek meg már a gondolattól is a fejemben. – Megpróbálja rendbe hozni…

- Mi lesz azután?

- Nem tudom… - rázta meg a fejét Edward komor arccal. – Majd meglátjuk… Az is kérdéses, hogy az ellenanyag mellékhatásai milyen károkat okoztak nála. Ne gondolkozz most ezen! – pillantott fel rám, miközben felragasztotta az új kötést rám. – És most már igyekezz nem mozogni az istenért! Az aggodalomba fogok belehalni a végén – húzta el a száját, mire halványan elmosolyodtam.

- Halhatatlan vagy.

- Eddig én is azt hittem – sóhajtott fel. – De melletted még meg is fogok őszülni… - Összeráncoltam a homlokomat, és már nyitottam a számat, hogy feleseljek, de valószínűleg, sejtette, hogy mire készülök, mert hirtelen előre hajolt, és a szájával betapasztotta az enyémet. Tompán még mintha hallottam volna a földszinten az ajtónyitódást és más zajokat, de végül a vérveszteségnek – Edward szerint, a csóknak – köszönhetően elájultam.

82 megjegyzés:

  1. Első kommentelő vagyok :D Bocsi, ezt muszáj volt, írok mindjárt rendes kommentet is. :D

    VálaszTörlés
  2. Most olvastam és nagyon tetszett :)

    VálaszTörlés
  3. Szóval juhúúú én vagyok az első. :D Ez tök jó érzés. :D Ez rövid fejezet volt, és kicsit zavaros, de aztán minden összeállt a fejemben. Elég rövid volt a fejezet. Mármint úgy a többihez képest.
    Amikor Josh megjelent és először elkérte Jade-től a fáklyát, az volt az első gondolatom, hogy Josh igazából sose csatlakozott Jade falkájába. Illetve persze csatlakozott, de nem azért, mert ott akarta hagyni az igazi falkáját, csak segíteni akart Jade-nek, és így akart vigyázni meg segíteni a testvéreinek. :D És milyen igazam lett, csak az a baj, hogy ez nem pár fejezettel előbb jutott eszembe. :D Kicsit lassú vagyok mostanában.
    Amúgy érdekes mellékhatásai vannak a szernek egy átalakult farkasnál. Csak az a fura, hogy Josh-sal nem történt ilyesmi. És arra gondoltam, hogy biztos történt valami, amit Jade már nem tudott feldolgozni, de Josh igen. Aztán eszembe jutott, hogy Ouray nincs itt, pedig hol máshol lehetne. Aztán az is eszembe jutott, hogy Maria elszabadult, és meglehetősen éhes. És ezeket valahogy összekapcsoltam. Oké, igazából nem tartom túl valószínűnek, hogy Maria "megette" volna Ouray-t, amiért Jade kiakadt és magába döfte az ellenszert, mert ez azért egy kicsit merész elmélet, de átfutott az agyamon... De azért ez is egy elképzelés. :D

    VálaszTörlés
  4. Nekem tűnt rövidnek, vagy én vagyok ennyire telhetetlen? xD Na szóóval Russlet nagyon sajnálom. Én se tudnék ilyen hamar megbocsájtani senkinek sem aki így becsapott. (még ha nem szánt szándékkal akkor is:S) Mennyi csalódás éri azt srácot...:S Ahj az ilyen embereket annyira sajnálom.:( Nah de tovább...:D

    Megfogtam a kezét, a számhoz húztam, és egy puszit nyomtam rá, mire kérdő-meglepettséggel nézett rám.

    Hát ettől a mondattól lefolytam a székről!!!!:] Annyi érzés van benne. És a csókos rész, wáóó. Tényleg addig csókolta míg bírta.xD Nah aztááán az a bizonyos illatos valaki. Azt hittem először, hogy Jade. Aztán mikor olvasom,fénylő alak, ohhh szóval Maria tért vissza. Utána meg látom, hogy tényleg Jade-ről van szó. xD *röhög magán* Meghibbant, bolond, beteg, de nem tudom sajnálni. Carlisle elmondta neki, hogy nem tesztelte már átváltozott farkasokon, szóval megérdemelte.:S Josh meg kikészít. xD Na most kinek az oldalán áll? xD Elhagyta a falkáját, egy ilyen nő miatt, most meg meg akarja védeni őrült kedvesétől. KIRÁÁÁLY! Oké, hogy ilyen helyzetbe nem lehet dönteni, és nincs is jó döntés, de ezek a hirtelen ingadozások kiborítanak. xD Rose-on meglepődtem. Én azt vártam volna, hogy leülteti Isa-t a fenekére.:D Hiányzik a szúrkálódása.:D Megszoktam, hogy mindenre olyan savanyúan reagál.:D Jazzék pedig nem hiszem, hogy elfogják Mariat. Korábban írta vki az egyik fejezethez, hogy szerinte felkeresi a Volturit. Hát szerintem is, és segítséget kér, hogy leszámolhasson végleg Jaddel, ők pedig majd sok-sok bonyodalmat okoznak a farkasoknak.:D A vége pedig nem meglepő. Isa mindig makacs, és szemellenzőt visel.:S Mint én.xD Nah szóval köszi, hogy megleptél minket, szuper lett a fejezet. És mindenkinek kellemes mozizást holnapra!

    VálaszTörlés
  5. A fejezet szerintem nagyon jó lett :)))
    Már nagyon vártam.Rose azt hittem először Isat védi,de csak ő is kíváncsi volt. Meglepődtem azon hogy Jadeék beállítottak...nem számítottam rá.
    Tök durva volt ahogy kifejezted Jade elmeállapotát,teljesen profi:)))
    Jó mozit holnapra,sajna nekem szombatra van jegyem...:) mondjuk, ha már eddig kibírtam.persze ez nagyban ennek az oldalnak köszönhető.
    LAura

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    NAgyon jó lett. És köszi hogy gondoltál ránk. Amúgy én is ott leszek a bemutatón. :D:D
    Amúgy látszik hogy milyen rendesek a Cullenek meg Carlisle, mert most akár hagyhadták volna meghalni olyan nyomorultan ahogy van de nem ők inkább meggyógyitják akármi is lesz a vége :D
    Szerintem ez tök jó.
    Meg az is nagyon tetszet hogy Rose most olyan jófej volt, mert én nagyon kedvelem de a legtöbb merengőbe hárpiának mutatják miközben szerintem Mejer inkább csak nem fejtete ki hogy miért ilyen de ő nem hárpia csak kicsit büszke és nem igazán értik meg a környezetében. Legalább is szerintem.
    Szóval tök jó lett.
    Remélem jó lesz a New Moon. És jó alvást neked!
    Puszika

    VálaszTörlés
  7. "Edward szerint, a csóknak – köszönhetően elájultam." ez tök jó,ha ilyen jó fájdalom csillapitó és nyugtató hatással van ez Isára ,akkor én is kipróbálom otthon xD:D
    Joshua most akkor a eleve hólyagos volt?Vagy csak Jade hadonászása közben sérült meg és lett hólyagos?Ez valahogy nem teljesen tiszta.

    VálaszTörlés
  8. Szia!
    Tetszett a fejezet! Már nagyon vártam.
    Irigykedek, hogy meg tudod nézni a filmet. A közeli moziban még nincs műsoron, ráadásul a férjemet is meg kell puhítanom, hogy majd elvigyen.
    Remélem írsz majd róla véleményt!
    Jó szórakozást! Pusszancs!

    VálaszTörlés
  9. Szió. Jól van most már kezdem sajnálni Jadet xD Jól értettem, hogy összetévesztette Josht Scottal? Most tényleg sajnálom szegény lányt :S nem jó, ha agyvérzésed van (bár nekem még sosem volt és remélem nem is lesz), de az agyvérzés nem ájulással meg ilyesmikkel jár? Vagy a farkasoknál ez másként van, mivel erősebbek az embernél. Tetszett a Rose-os rész is:) Mikre nem jó egy kocsi :D pl: tűzoltás, hát ez nagyon tetszett! Isára viszont lassan már tényleg kezdek haragudni, hogy nem figyel oda a sérülésére, mert így lasabban tud begyógyúlni és folyton felszakítja. Ezáltal meg ágyhoz van kötözve napi 24 órában, ahelyett, hogy kicsit pihenne és gyorsabban gyógyulna.

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    Ez már megint tökéletes, csak még mindíg kevés!!!
    Napokig tudnám egyfolytában olvasni.
    Jó szórakozást a mozihoz!
    Puszi: Join

    VálaszTörlés
  11. Helló!
    Nagyon tetszett!!!
    Én is irigykedem amiért el tusz menni megnézni a fimet, mert sajnos Vajdaságból ez jelen pillanatban nem megoldható (az én számomra)... Úhogy őszintén remélem, hogy véleményt a filmről, mert nagyon kíváncsi vagyok!!!
    Ami pedig a fejezetet illeti:
    Hát...mostmár sajnálom Jade-et!!! Szegény lány miken mehetett keresztül, hogy így megőrült (jó tudom, ez az agyvérzés hatása is, de akkor is).
    De azért Josht se irigylem. Elég rossz érzés lehet, hogy a nő akit szeretsz összekever az egykori vőlegényével...pff...de hát ez van...
    Amúgy tökre tetszik Isa fájdalomcsillapítója...XD
    Ami pedig Ed őszülését illeti, megfordult a fejemben a kérdés: A vámpírok haja szokott nőni? Oké, ha logikusan gondolkodom rájövök, hogy nem, de azért mégis... :)

    Puszi mindenkinek! :)

    VálaszTörlés
  12. "- Edward azt mondta, hogy nem mehet ki, hát viszem… Mindketten tudjuk, hogy így is, úgy is megtenné. Így csak megelőzöm, hogy baja essen – magyarázta Rosalie, aztán az arcvonásai megkeményedtek. " Rose nagyon aranyos volt Isabellával! :D
    Én is sajnálom Jade-et kicsit, de azért még mindig nem bírom! És Josh Carlisle-től kért segítséget, ezt is megértük! :)
    Tényleg, vajon Ouray merre lehet?
    Remélem, Alice már végzett Mariaval! :D

    VálaszTörlés
  13. Tia! Itt a válasz, h Isabella miért fehér: Igen, a fehér az ártatlanság színe, szóval, egyfelől, ez bizonyíthatja azt, hogy Isabella ártatlan testben és lélekben. Másfelől, Szandival beszélgettünk arról, hogy a fehér szín az előkelőség, uralkodás jelképe is. És ugye, a farkasok között a Black leszármazottak voltak eredetileg az Alfák. Nekik volt elsődleges joguk az Alfaságra. Ez nem jelenti azt, hogy Isabella lesz most a farkasok vezetője, hiszen, ez az ő döntése is, akárcsak Jacob esetében. Meg hát, szerintem, egy hófehér, dús bundájú farkas, egyszerűen gyönyörű. :D

    VálaszTörlés
  14. Szia!
    Nagyon tetszett ez a fejezet és bár tényleg rövid volt megtudtunk belőle pár fontos dolgot...:)
    Először kétszer kellett elolvasnom, hogy megértsem:)
    Azt hittem, hogy Jade a falkájával jön..mármint azzal a pár emberrel aki vele maradt...
    Aztán ott van Josh...azt hittem majd h őt fogja védeni( részeb igy is volt) de végül azt mondta h szereti a családját...annak ellenére h elárulták...Hát sztem nem árulták el....szimplán csak jonathan megtarotta titkot..de el is mondta és nem csak Josh előtt titkolta..senkinem nem szólt, de ha ő igy irzi h elárulták...remélem nem és megbeszélik...:)
    Na meg h Rose felkapta Izát meg minden...:DNagyon rendes dolog volt tőle..és remélem nem csak a kis Edi miatt teszi hanem meg foglya kedvelni Izát...én nagyon bizom benne mert az tök sz*r lenne, ha ők nem lennének jóban...:)
    Arra is kiváncsi vagyok,h vajon mi van Alice-el és Jasperrel...:Dremélem majd jól megadják egyszer Máriának a magáét:P
    ÉS az is tök jó lenne még ha egyenesen Sorae menne be Izához és beszélnének..anyira sajnálom őt...remélem majd h jobban lesz...és Izának nagyon lassan gyógyul a sebe...na jó a rendes könyvekben is úgy volt h amikor az Eclipse-ben harcoltak és Jake majdnem összetörte mindne csontját( MINDEN!! ) akkor is elég volt neki kb 1 hét...szal remélem Izának begyógyul az a harapás..azért nem lehet olyan nagy az...elvégre nem látszik egy csontja sem:D
    Nagyon jó volt és várom a kövi fejezetet+azt h hosszabb legyen!!:D:D:D:D
    Puszi: L. Vivi

    VálaszTörlés
  15. Hát ez nagyon izgisre sikerült!Nagyon kíváncsi vagyok,hogy Jadere miért hatott így az ellenszer és Joshra miért nem.Lehet,hogy azért mert nő?Az hülyeség hisz a farkas az az farkas,szóval nem tudom :)Ed meg isabella..ÓÓ imádom olvasni a közös részeiket a töribe,mert annyira aranyosak és annyira szerelmesek.
    Carlisle újra megmutatta,hogy mennyire emberi és tök ellentettje annak aminek Jade állította be.Azthiszem nagyon kevés,sőt sztem még Ed se igazán segített volna ennek a hárpiának!Én biztos nem! :)
    Na mindenesetre teli izgalommal várom a kövi részt.
    Armanda

    VálaszTörlés
  16. De oltás Jade agyvérzést kapott! Annyi esze van Isabellának néha, hogy az már fáj! Azért mert nem képes a seggén megülni, most megint ágyhoz lesz kötözve! (Edwardnak újra elő kéne venni-e azt a bizonyos lila színű sálat, hogy kikötözze!:D ) Szerintem direkt csinálja azért, hogy Edward még többet legyen vele! :D Mondjuk, nem hibáztatom egy ilyen görögistent én sem rugdosnák ki az ágyamból! Várom a következőt!

    Cup Cup Szupcsi

    VálaszTörlés
  17. Jaj Spirit!Megint hoztad a formádat a migrén ellenére is ;) !
    Késöbb még írok!

    Üdv!

    VálaszTörlés
  18. Nagyon jó lett:d
    És szurkolok,hogy összejöjjön a kiadóval:D
    puszy<3

    VálaszTörlés
  19. Szia Spirit!

    Nagyon jó lett,remélem Jade az "agyműtét" után helyrekattan, már csak Josh miatt is!
    Siess a folytatással!
    Üdv: Gabriella

    VálaszTörlés
  20. Na, drága Spirit, mit is mondjak? Ez talán a legeslegjobb tetőontja volt Jade jellemének bemutatásában. Eddig gyűlöltem (főleg a "Joshuaval közös" részek után...), de most mintha megsajnáltam volna...Olyan szánalmas, aki először teszteli egy számára semmit sem számító farkason az injekciót, aztán pedig balga módon beadja magának is... Nem szerettem, mert nem volt fair a harcban, de persze megint bejött, az aki másnak vermet ás dolog... Most egyenlőre nem tudom eldönteni, hogy megérdemelte-e... Saját magának csinálta a bajt, az biztos. Ahogy Isabella is. Persze nem is ő lett volna, ha beéri az ablakból nézelődéssel...
    A végén csak nem fog leégni a ház? Jade nagy dicsősége: porig égette a vámpírtanyát... de most komolyan! Jade nincs tisztában az erdők védelmének fontosságával. Remélem Carlisle felvilágosítja, miután túlesett a kezelésen. ja és ha megműti az agyát, akkor tegye jó helyre benne a dolgokat, mert szerintem egy kicsit össze vannak kuszálódva... Tényleg! Carlisle agyműtéte után Jadenek már eszébe se fog jutni a bosszú, mi? Carlisle kivette...:D
    Na jó, eleget hülyéskedtem... ha elfelejtettem volna írni, nagyon jó lett ez a fejezet is (melyik nem?)!
    Puszy
    Másik Zsani

    VálaszTörlés
  21. Jujj de jó!!!Mondjuk én nem sajnálom Jade-et ,jah persze a csóktól ájult el!!! :D. Annyira ügyi vagy remélem kiadják a könyved!!!

    VálaszTörlés
  22. Hali!
    Kösz, h írtál újat. Remélem a migréned hamar elmúlik, v már el is múlt. Főleg, ha aludtál éjszaka.
    A fejihez: sztem is rövid, de jó, mégha nem is ez lesz a kedvencem.
    Hiába döntöttem el, h Jade-et nem fogom szeretni, nem jött be. Most már csak sajnálni tudom. Kíváncsi vok, h fog ezután viszonyulni Cullenékhez, h Carlisle kezelte, meg, h ugye Ed nem vesztette el a fejét a vértől, amit megitatott vele.
    Jó mozizást, érezd jól magad!
    Pusz:
    Kisildikó

    VálaszTörlés
  23. Szia!
    Teccett ez a feji, bár télleg rövidebbnek tűnt, de ne legyünk telhetetlenek!:)
    Rosalie télleg jó fej volt, ahogy kivitte Isát az ölében!
    Scott az a régi szerelme Jade-nek?ennyire nem volt magánál h Josht összekeverte vele?Most én is megsajnáltam kicsit, bár gondolom ez is volt a célod ezzel a jelenettel:)
    És Russel?Az hogy említetted azt sugallod h Mária összefut vele, és ki tudja mi lenne a vége?HIsz Mária vámpír, de Russelnek is megvan az eszköz amivel megvédheti magát:)Kiváncsian várom, hogy mi sül ki belőle:)
    Majd írd meg hogy teccett a film, mi jövő szerdán nézzük meg, bár ha csalódsz is,akkor is megnézzük:), de legalább tudom mire számítsak!
    Üdv:Ginever

    VálaszTörlés
  24. Köszönjük, hogy írtál! (szerintem beszélhetek többesszámban) eszméletlen, hogy még akkor is nekünk írsz, mikor majd szét esik a fejed!

    Nagyon jó fejezet volt, véégre nem egy függővég. Most akkor egy a jövő reménysége utolsó fejezete?
    Annyira várom a New Moon én is : ) Szerencsés vagy, hogy neked nem kell holnap iskolában görnyedned, és elmehetsz a premierre...:S

    Jó szórakozást!
    Puszi : )

    VálaszTörlés
  25. Szia!
    Jáj de jó...
    Természetesen Isára vall, hogy a legnagyobb baj közepén képes mégnagyobbat csinálni, és rosszul lenni. =D
    Akkor ezt most az utolsó fejyezet volt...?
    Jó szrakozást mozihoz. Én "sajna" csak vasárnap tudok menni... =)

    VálaszTörlés
  26. Halihó!!
    Hát nah... megéri ennyit várni a fejezetekre, mert nagyon fantasztikusak. Ez a rész is nagyon tetszett, főleg az amikor Rose felkapta Bellát és kivitte. Szegénykém mit fog kapni érte Edwardtól na meg Emettől.(De Bella biztos megvédi)És a vége is tetszett. "De melletted még meg is őszülök" xD

    VálaszTörlés
  27. Tök jó lett az új fejezeted is! :)
    Spiri, megkérhetnélek arra, hogy gyere el a blogomra? Nagyon örülnék neki. Lécci írj kommentet is, ha megnézed, mert adok a véleményedre.
    A blogom neve: Farkas333666999freeblog.hu .
    Hát, elég hülye név, de hirtelen csak ez jütott eszembe. XD
    ÉN

    VálaszTörlés
  28. Jujj gyerekek! Most jövök a New Moonról!! Uhh..hát...öhm xD végig rázott ahideg...és még most is xD...
    Igaz, kicsit meglepett, h szinkronos volt (úgy látszik Franciaországban így szokás :P) de egyáltalán nem volt rossz így, illettek a hangok a színészekhez!:)
    No, csak meg akartam veletek osztani érzelmi túltengésemet... :P

    UI: nagyon-nagyon jó lett a fejezet!! :D

    VálaszTörlés
  29. Te jó ég! Sohasem hittem, hogy ezt fogom mondani, de: szegény Jade!
    Igaz, hogy az ő hibája volt, mert beadta magának az ellenszert... bár ha azt vesszük, akkor azt hihette, hogy nem lesz baja, ahogy Johs-nak sem lett.
    Amúgy Scott volt a vőlegénye, nem?
    De várjunk csak... Josh hogyan értette azt, hogy lehet, hogy hazudott neki Nate? o.O Mert Isabella miután elmondta neki, már készült is a költözésre, majd elbúcsúzott, és Nate utána mondta el, hogy Jade vőlegényének gyilkosáról van szó... nem hazudott... csak eltitkolta egy napig... és egy nap nem a világ vége...
    Egyáltalán erre értetted? o.O Lehet, hogy rosszul emlékszem, bocsi.
    Rose nagyon aranyos volt ebben a részben:)
    Merre volt Ouray? Csak Joshua maradt Jade-del? o.O Ohh és emellett Joshua-t nem érdekli az, hogy Isaval mi történt? Elvégre ő is a tesvére (volt)... ennyire nem haragudhat rá, mert eltitkolt valamit!
    Ohhh... és gondolom, hogy Jade-nek hálásnak kell majd lennie amiatt, hogy megmentették az életét... bár szerintem előbb halna meg, minthogy egy vámpírnak legyen hálás. De talán így belátja majd, hogy Cullen-ék mégsem olyan rosszak... de akkor kikkel fognak harcolni? Volturi?
    És mi van Maria-val? Elkapják még mielőtt megölne valakit is...?
    Huh... most sok minden eszembe jutott, hogy hogyan fogok folytatni:P
    Nagyon jó lett a fejezet!!!:D
    Várom a folytatást!
    pusz
    Barbee

    VálaszTörlés
  30. Jaaaaj... Nagyon tetszett a fejezet, es pont idoben jott a holapi NM premier elott, most legalabb ezen agyalok. Lehet, hogy agyon vertek erte, de szegeny Jade...en most nagyon megsajnaltam..remelem nem hal meg, es mivel egy vampir menti meg az eletet felhagy a Cullenek utalataval. Remelem meggyogyul es egyutt kapjak el Mariat Edwardekkal. Iza serulese nagyon aggaszt.. ma reg gyogyulnia kene, meg ha nagyon komoly serulesrol is van szo.. nem?

    VálaszTörlés
  31. Hát ez a fejezet is király volt.!!Nem is tudom mit mondjak.Jade-re mindig olyan semlegesen tekintettem.Mindig a helyzettől függően kedveltem.Hát most nem tudom eldönteni.Egyszerűen h lehetett annyi esze h beadja magának az ellenszert?.Biztos kellett sejtse h veszélyes vagy valami.De azért sajnálom is,valahol megtudom érteni,mert elég zűrös helyzeteken ment át.De most meg fog halni vagy mi? És Maria elő fog kerülni?
    Ja és még egy.Akkor most Rosalie megkedvelte Izát?

    VálaszTörlés
  32. Jaj, ezt nagyon nem vártam... annyira meglepődtem, h pár percig csak magam elé bambultam! Annyira király rész lett, h kétszer is elolvastam :)
    Kövi részt nagyon várom!
    Pussz: Angely

    VálaszTörlés
  33. *Esmée* ez nagyon jó hír :D Ezek szerint tetszett a film! Mi éjfélkor megyünk, már majd kiugrom a bőrömből :D:D Franciaországban nézted?
    Bocsi skacok az offért, de már be vagyok zsongva
    Szandi

    VálaszTörlés
  34. Szia!
    Irtó jó lett a fejezet, köszi, hogy feltetted!

    VálaszTörlés
  35. Húú megint egy izgi feji :D
    Előszöris volt egy kommentelő, nem szeretnék bele kötni, de ehhez van egy kis hozzászólásom: "...szerintem Mejer inkább csak nem fejtete ki hogy miért ilyen..." Öhm dede kifejti, az Eclipse-ben azt hiszem. Legalábbis nekem egyértelmű magyarázat volt az a tetteire :D
    Nah de a fejezettel kapcsolatosan. Ouray drága merre kószál? :O Jade nagyon brutális. Ésésés megsajnáltam :( szegény, tényleg egy halom dolog összejött neki az életben, de sokkal könnyebben meg/átélhetné ezeket, ha nem bosszúval támadna mindenért, ha nem ez lenne a gondolkodás módja...csak sajnos erre neki kell rájönnie. Remélem most majd elgondolkozik azon, hogy Cullenék mennyire veszélyesek, így azután, hogy segítenek rajta, pedig ott helyben meg is ölhetnék. Josht egy picit nem értem, de úgy látom, hogy ide jött megvédeni Jade-t, hogy nehogy bántsák, de mikor odaért akkor látta, hogy teljesen megőrült, és inkább már a családját védi, ha kell akkor Jade-n keresztül. Mármint inkább a családját hagyná életben, ha választania kéne és nem Jade-t. Én így látom, bár Joshnál mostanába nem tudni, kiszámíthatatlan néha. Nos Russel, üzend meg neki, hogy szívesen elmegyek megvígasztalni ;) :P:P
    Nagyszerű rész lett, nagyon tetszett. Ügyes vagy!
    Puszi
    Nixy

    VálaszTörlés
  36. Basszus ez jó volt na....igaz hogy volt már izgisebb is...de teccett. remélem minnél hamarabb meggyógyul bella mee máá sajnálom szegényt:D

    VálaszTörlés
  37. Szia!

    Ismét elnyerte tetszésem a fejezet;)
    Nagyon jó volt.és hát Jade..nemvolt semmi.:D
    Komolyan mikor mondta Isa, hogy ismerős szagot érez..én buta azt hittem, hogy Russel állított oda x)
    Tudom, hogy gonosz vagyok, de nem szeretném, hogy teljesen felépüljön Jade. Természetesen azt nem szeretném, hogy meghalljon, de azért a sors megbüntetheti nyugodtan egy kicsit. Egyrészt, ő is rengeteg fájdalmat okozott már másoknak, és nem egy "ember" halálát is. Másrészt mindezt magának köszönheti, hiszen ő adta be magának az oltást stb...
    Szóval..hát nemtudom..sajnálom, persze, de azért azt szeretném, hogy továbbra is rettegésben tarta a vámpírokat és a többieket.

    Szegény Isabellát sajnálom, hogy felszakadta a sebe..de a vége nagyon tetszett..én biztos Ed csókjától ájultam volna el. :D
    Tehát, isteni fejezet volt ;)
    És jó NM nézést..remélhetőleg a hétvégén én is eljutok :P
    Szija-puszi :)

    VálaszTörlés
  38. Szandi, igen, nagyon tetszett!!:):) Itt Fro-ban már tegnap óta vetítik, elég fura, h ennyivel hamarabb, mint az USAban...
    KB. egy 500 férőhelyes teremben néztem (méég soha életembe nem voltam ilyen nagyban,mmint moziban xD), de nem voltunk olyan nagyon sokan :P.Lehet azért, mert 13:45kor kezdődött, ilyenkor még mindenki suliban van, dolgozik stb...:P
    De uhh..most is, ahogy írok, remegek xD...még mindig a hatása alatt vagyok :)
    Nagyon jó szórakozást kívánok mindenkinek!! Nem fogtok csalódni ;)

    VálaszTörlés
  39. sziasztoook:)
    huhh Sprit teljesen lefagytam ettöl a résztöl:) nkm nagyon de nagyon tetszett. Tele volt érzelmekkel és történésekkel.Isa annyira makacs, folyton elkövet vlmit:D Jade meg...hmmm...remélem ha felépül mutat vlmi szimpátiát a vámpirokkal szemben vagy vlmi....
    jelenleg sietek szoval ennyi:)
    Puszim:)

    VálaszTörlés
  40. Ja, Szandi, egyébként most bukkantam rá a francia bundáskenyér receptedre, azt hiszem ki fogom próbálni! :P (Ha már egyszer itt vagyok xD)
    No jól van, nem szeretnék eltérni a tárgytól, szóval...még egyszer mindenkinek jóóó New Moonozást!!!:)

    VálaszTörlés
  41. hát nem tudom mit írhatnék..csodás fejezet volt..Russelt azért sajnálom..Jade pedi..erre nem számítottam..de azt tudjuk, hogy migrénnel is csodálatosat alkotsz:D
    borsy007

    VálaszTörlés
  42. Nekem nagyon tetszett és hogy fájt a fejed tök jó lett de Jade miért adta be magának az injekciót nem értem. Előbb én is azt hittem hogy meghülyült. Culenék miért segítettek neki pedig ellenségek a helyükben örültem volna ha így látom Jadet na jó talán nem de mind1!!!
    Megyek az éjféli első előadásra szóval készülődök már alig várom el sem hiszem hogy 3 óra múlva látom!!!!!!!!
    Jó New Moonozást mindenkinek!!!!!!! puxxxxxxxxx
    Rebiiiike

    VálaszTörlés
  43. hű még annyit, hogy nagyon jól esett most..már annyira várom a holnapot legalább elterelt kicsit a figyelmem..ma már megnéztem az Alkonyatot is :D
    na de eznem fontos..mindenkinek jó szórakozást a filmhez!
    borsy007

    VálaszTörlés
  44. na jól van, látom nagy tolázban vagytok, hrlyes! :D
    Én kb. másfél órával nyitás előtt már ott toporogtam a mozi bejárata előtt xD Erre kb. negyed órával előtte lehetett bemenni -.-...de én voltam az első a sorban :P, és 7.80 euróba került a jegy (am 10 eu körül van, ez kedvezményes ár, mivel diák vagyok :P)
    Mondjuk akadt egy kis kellemetlenség, ugyanis a film közepén felkapcsolták a fényeket :S és kb. 5 percig úgy is hagyták...ez kicsit kizökkentett...
    Nem akarok semmit elárulni a tartalommal kapcsolatban, de azt elmondhatom, h nálam már a cím megjelénekor bekövetkezett az az állapot, mint amikor Bella nem tudja tűrtőztetni magát Edward közelében xD És nagyon tetszett a nyitójelent is,de a vége, uhh...az mindent visz :) A film utolsó mondata :)
    Úgy elárulnám nektek, de tudom,h nem szabad :) Nem fosztanék meg senkit ettől az örömtől, tehát maradjatok csak a tudatlanság homályában :P...még vagy 1 pár óráig :)...

    VálaszTörlés
  45. elnézést, úgy látszik a nagy izgalom hevében elfelejtettem helyesen írni xD..
    Tehát...úgy látom, nagy lázban vagytok, helyes!..:)

    VálaszTörlés
  46. Sajnálom a két fiút(Russelt és Josht), remélem lesz aki megcigasztalja őket. Örülök viszont, hogy nem kell költözni Isa maradhat a farkasai közelében. Jade nekem az elejétől ellenszenves, de őszintén sajnáltam ebben a fejezetben. Talán jobb is neki, hogy nem tudja mit csinált.

    VálaszTörlés
  47. Ó te jó ég! Már tegnap óta van friss, és csak msot olvastam el?Hogy lehet ez? Hogy lehet ez?
    Jujj de nagyon tetszett...igaz, hogy egy kicsit kusza még a fejemben, és még el kell olvasni egyszer, hogy értelmeset tudjak róla írni, de na! Azért írok:):)
    huh sóval...szegény jade! Ez durva...tök jó lenne, ha majd amikor felébred, akkor nem az lenne, hogy úú mit keresek itt, tűzök el a rákba, keresztül mindenkin, hanem hoppá lesz hogy msot ezek itt segítettek vagymi, és akkor jóbanleszünk meg puszi!:) és nem az hogy "vajon mit adhattak be má' megint?"
    Amúgy elég ijesztően viselkedett Jade, tisztára Édes Anna jutott eszembe:):)
    Joshnak úgy látszik megjött az esze, vagy csak kétségbeesésében kérte meg a dokit hogy segítsen?
    Ja, és nem tudjuk, hogy hogy jutott át Jade a farkasokon...vagy a fáklyásmenettel simán?
    Amúgy Rose szimpi volt most...és Ed is...
    Amúgy meg szerintem is jobb hogy levitte Rose Isát, mert fönt a szobában képtelenség lett volna ágyban maradnia, amikor tudja hogy lent eksön van...minimum az ablaknál leskelődés...de ott is idegeskedettvolna meg ide-oda mozgolódott volna, amitő ugyancsak vérezni kezd...tehát ugyanott vagyunk...
    Ja, és fogat is mosott, úgyhogy mindenki megnyugodhat!!:):):)
    Uhh szegény Russ, emélem, kiheveri...azért én reménykedtem, hogy Alice szervezett egy bulit...de nem...
    A saját fejéből nem tud emléet kitörölni Russ? Ezt most komoylan kérdezem:):)
    Na holnap íro valami értelmeset is!
    puszi
    Andi
    köszönjük, Spirit!!!!:):)és Szandi!

    VálaszTörlés
  48. Szia Spirit!
    Őszintén én kicsit másként képzeltem el ezt a Jade-del való újabb találkozást...mert ugye arra gondoltam hogy majd összefutnak az erdőben Maria-val és az őt üldöző Jasperrel...mondjuk az eléggé irónikus lett volna, így utólag elképzelve...Az nagyon tetszett hogy említést tettél Russelről, végtére is szegény srácot eléggé félrevezették (persze nem tehetnek róla)de gondolom majd ez tisztázva lesz vele, ha eljön az idő. Meglepődtem hogy Jade-re ilyen hatással lett az ellenanyag, nem volt eléggé elmeroggyant már szegény, erre még csak fokozódott...:S Már baromira kíváncsi vagyok arra, hogy most Mariát elkapták e Jasperék...szerintem még csinál pár érdekes fordulatot az a nő! Iza meg tök tehetetlennek érezhette magát, csak össze vissza vándorolt a helyszinek között és alig állt a lábán, és a végén persze már az sem ment...Örülök, hogy Josh jól van és teljesen helyrerázódott. Viszont Jade most tehetetlen állapotba került, mivel tudom, mivel jár ha vkinek csökkentik a nyomást koponyájában...ráadásul C. segített rajta. Ha helyre jön Jade, borzasztóan fogja érezni magát...az ellensége menette meg az életét. Kíváncsian várom a következő fejezetet...vajon hogy végződik a történet.
    Jaj és már alig várom hogy lássam a NEW MOON-t:D:D:D:D Sok puszi és jó pihit a mozira:D
    Luna

    VálaszTörlés
  49. szia.
    nagyon jól sikerült ez a fejezet is.remélem,azért Isabella hamar meg fog gyógyulni.jó lenne ha a Cullenéknak nem kellene elmenniük,mert akkor Bellának nem kellene elhagynia a családját.még egyszer gratulálok,és alig várom a folytatást.

    bella27(a travianos)

    VálaszTörlés
  50. Szia!
    Nagyon tetszett ez is:)
    Szegény Isa, remélem hamar meggyógyul.És Cullenéknak nem kell elköltözniük.
    Most viszont itt van ez a Jade ügy. Hát ötletem sincs, hogyha Carlisle rendbe hozza akkor mi lesz.
    Szegény Josh. Hogy tud szeretni egy ilyen nő? Megakarta ölni a családját...:o

    Russel helyében én is egy kicsit meglennék sértődve. Biztos nagyon rosszul eset neki hogy nem mentek el.

    Köszönöm!
    Várom a kövit!:)

    Lukci

    VálaszTörlés
  51. Szia! Nagyon jó lett ez a fjezet!
    Szeretem mikor Edward És Isa együtt vannak!:) minden jó lett :D

    VálaszTörlés
  52. Huhh de jó volt!!
    Nagyon jó, hogy már kezd lezárulni a Jade-es korszak, és elkezdődik vmi friss. :)
    Remélem Isa sebe gyorsan begyógyul, mert ez az állapot tarthatatlan!!
    Puszi Spirit! Jó írást!
    U.i.: Szurkolok neked, hogy sikerüljön kiadni a könyvedet! :)

    VálaszTörlés
  53. szió...nekem így első olvasásra azon akad meg a szemem...hogy hol maradt Ouray???

    VálaszTörlés
  54. van egy tippem...
    Carlisle át nem alakult farkasokon tesztelte az oltást..nálunk hatásos...
    Josh már pár éve farkas volt, mikor megkapta, ezért volt pár perc, mikor rosszul volt..
    és szerintem Jade azért kapott agyvérzést, mert ő már több mint 100 éve farkas...
    ergó... minnél később kapja meg az oltást a farkas (az első átalakulás után), annál súlyosabbak a mellékhatások..
    remélem érthető a gonolatmenetem :)))
    pux Lilla

    VálaszTörlés
  55. *Esmée* köszi a választ:) a bundikenyeret pedig tényleg próbáld ki mert isteni, és írd meg hogy ízlett (ide vagy a blogomba :P)
    Annyira jóóó volt a film!!! :DDDDD

    VálaszTörlés
  56. Hjajj, akkor nemcsak nekem van érzelmi túltengésem 2 napja :D:P...
    Szandi, mindenképpen kipróbálom!!:)

    VálaszTörlés
  57. Fúúú! Remélem Bella hamar meggyógyul. Russel ugye megérti majd és nem fog haragudni a Bellára? Joshua visszatér a falkához? Remélem igen, hiányozna a csapatból. Nagyon tehetséges író vagy úgyhogy remélem, hogy minél hamarabb olvashatjuk a következő fejezetet. S drukkolok, hogy a könyvedet is tarthassuk a kezünkben.

    VálaszTörlés
  58. Klassz volt az új fejezet, nem győzök betelni vele. Mondjuk nagyon meglepődtem, nem vártam volna Jade felbukkanását.:D Nagyon homályosan fejezted be, semmi utalás a köv. részre.:D Meg fogok őrülni.

    VálaszTörlés
  59. Most jutok hozzá, hogy én is írjak kommentet.
    Megmondom őszintén, nekem első olvasásra nem nagyon tetszett ez a rész. Persze lehet, hogy csak nem voltam a megfelelő hangulatban, de egyrészt rettentően idegesített, hogy Isabella már megint nem bír nyugton maradni és egyszer véletlenül felelősen viselkedni, jó, hogy kíváncsi, hogy mi történik kint, de azért belegondolhatna, hogy vészhelyzet esetén ő csak hártáltatja jelen állapotában a többieket, ráadásul még rosszabbul is lesz, mert nem fekszik... Komolyan, néha olyan idegesítő, mint Bella az eredetiben... Másrészt néhány helyen nem értettem, hogy akkor most mi van? Aztán második olvasásra már helyrerázódtak a dolgok, és rájöttem, hogy azért jönnek iéyen össze-vissza az információk, mert mi Isa szemszögéből látjuk a doglokat, és neki is idő kell, hogy megértse a dolgokat, másrészt ugye Jade irracionális viselkedése az, ami felkavarta itt a dolgokat. Szóval ha így nézzükk, zseniális író vagy, mert bennem is pont olyan érzelmek keletkeztek, mint Isabellában. :)
    Gonosz vagy, hogy a Maria-üldöző csapatról nem árultál el semmit, félek, hogy nem lesz egyszerű dolguk megfékezni... Remélem, a következő részben fény derül erre, és azt is, hogy nem Russel lesz az áldozata (Isa utal rá, hogy félti, de te nem szoktál ilyen nyílt lapokkal játszani ;)
    Az Ed-Isa jelenet az elején aranyos volt, végre megkapta/tuk azt a bizonyos beígért csókot. :)
    A Jade-es jelenetben tetszett, hogy tüzet adtál a kezébe, hogy legyen félnivalójuk a vámpíroknak. Josh-t nagyon sajnáltam (bár csodálkoztam, hogy ő ilyen jól van, remélem, majd adsz rá valami magyarázatot, hogy mért reagált a szervezetük ilyen eltérően az ellenanyagra...) Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan alakítod tovább a sorsukat, egyáltalán hogy tudod őket "jól kihozni" ebből a helyzetből, hogy az az olvasók számára is elfogadható legyen, de ne rugaszkodjon nagyon el a "valóságtól" (itt a valóságon természetesen a Meyer-világot értem. :) Úgy gondolom, mindenképpen fájdalmas lesz, nem tartom valószínűnek a "Jade hálás, hogy meggyógyították és mindent megbocsát" verziót...
    A végét megint függőben hagytad, az ajtónyitódás vajon Jasperék hazatértét jelzi?
    Ja, és még egy kötekedés: ha Isabella szemszögéből látjuk a dolgokat, honnan tudja Isa, hogy Ed szerint a csóktól ájult el?
    Így végiggondolva, mégiscsak jó fejezet volt ez, lényeges új történésekkel és információkkal, köszönöm, és várom nagyon a folytatást!
    Puszi:
    Kata

    VálaszTörlés
  60. Ez a Jade csaj... csak azt nem értem, hogy Josh miért reagált másképp az ellenszerre? Igaza van Katának: Isabella miért nem tud megülni a hátsó felén? Jó persze akkor nem tudnánk hogy mi történik.
    Megértük hogy Josh egy vámpír segítségét kérte :) Ja és tök gáz hogy Jade Josht Scottnak hitte... persze hallucinált.
    Remélem sikerül Rosalienak eloltani a tüzet. Ja és igen: vajon mi volt az az ajtónyitódás :) ? Remélem Jasperék jöttek haza és minden rendben. Persze tuti más lesz és semmi sem lesz rendben :) Az túl egyhangú lenne... remélem nem "falta fel" szegény Russelt :(
    Kíváncsi vagyok még arra is, hogy Jade hogyan fog reagálni arra, hogy egy vérszívó mentette meg az éltét.Már ha életben marad...
    Nekem nagyon nagyon tetszett ez a fejezet és nagyon várom a következöt :) !

    Üdv!

    VálaszTörlés
  61. tudod spirit utállak. Én is próbálkoztam írással már többször is de ha csak negyed ennyire jó lenne. nah mindegy attól mé imádom amit írsz XD

    VálaszTörlés
  62. Hát ez nem tartozik a kedvenceim közé, kicsit unalmas lett. Russel, egyem meg a lelkét, rem. Maria nem őt akarja behamizni majd. Kár lenne érte. Jade őrült, ezt eddig is tudtuk, Josh pedig kicsit nekem hasonlít a Saga-ban Jacobra.:D Isa egy aranyos csajos, aki magamra emlékeztet.:D Hamar folyttást! Most mennyi a számhatár?

    VálaszTörlés
  63. haha, mellékhatás??:D:D mondjuk nem tud többé farkassá átalakulni?:D:D csípném:P ha ilyen zizzent megérdemli. mármint ez gonosz volt kicsit. bele lehet őrülni sok dologba. ha pl Edwardotmegőlnék..szerintem Isabella (Bella is) hasonlóan cselekedtt volna:) de ha valaki x száz éve ilyen, és őrül meg...akkor annak nem lehet boldog vége:S

    Na igen, remélem, h nem Russel a hami:( bírnám, ha oylan bátor lenne, hogy elmegy Russel a Cullen házba-> az az ajtónyitódás:D
    Uhh, sajna úgy látom egyre távolabb kerülünk a HSZ határtólxD viszont, most fogjuk a NM ra:D:D:D Azért remélem ha van időd, írod a 31.-et:D:D

    VálaszTörlés
  64. Hát én erre túl sok mindent nem tudok mondani. Nem, nem azért, mert nem tetszett, csak nem gondoltam volna, hogy ilyen csavar is lesz a történetben. Jó jó jó és jó :D Várom a folytatást:P

    VálaszTörlés
  65. szerintem is a NM miatt írunk msot kevés hszt, meg is lepődtem, ahogy msot feljöttem, hogy hatvanvalamennyi...amúgy az jutott eszembe, hogy talán azért reagált Josh olyan jól az ellenszerre, emrt neki több köze van Isahoz, mármint a vérének...mint Jadenek...de lehet hogy nem...nem is tudom...lehet hogy íyg hülyeség...
    Andi

    VálaszTörlés
  66. huuh..:)
    tegnap néztem a new moont és még rendesen a hatása alatt vagyok!:D (ilyen befejezést..:D)
    a fejezethez:
    sztem nagyon jó lett..nembaj h rövid lett mert pont eltudtam olvasni a szilók közötti szünetbe;)
    Edward annyira aranyos,nekem ő a tökéletes pasi(sztem ezzel nem vagyok egyedül:D)
    kiváncsi vagyok mi lesz Jadevel..ha ez az ügy lezáródik, vége is ennek a "könyvnek"?télleg ezt hány fejezetre is tervezed?:$:D
    éa a folytatással siessünk:P
    puszii

    VálaszTörlés
  67. Ez a feji is tök jó ,de ez tőled már megszokhattuk. ;-) Szegény Edward kicsit aggódékony... :D és Jade nem tudom eldönteni sajnáljam-e vagy sem...inkább az utóbbi...Kíváncsi vagyok a folytatásra!

    VálaszTörlés
  68. P.Andinak igaza lehet. Ez a "véres" magyarázat tetszik, sőt szerintem még valahogy igaz is ;)

    VálaszTörlés
  69. Jó lett ez a fejezet is.
    Nagyon meglepett,hogy Isabella önzésből(?)változott át és hogy Edward meg ÚGY nézett(mikor felhívta La Push-t).Szerény személyem szerint Edward már egy tipikusabb férfira emlékeztet(mert ÚGY néz Isabellára,stb.)
    Viszont lenne egy kérdésem:Mi van már Bella nagyi naplójával?Miért nem olvasa tovább Isabella?Talán elveszett?
    Kopi

    VálaszTörlés
  70. Tényleg mi van Bella nagyi naplójával? már a végére ért Isabella? vagy a többi részre nem volt kíváncsi? És Edward esetleg nem akarná elolvasni h miket írt Bella a naplójába? :D
    Dori

    VálaszTörlés
  71. Szia Spirit!

    Hát Jade-t jól elintézted... hihi Nem gondoltam, hogy bolondot csinálsz belőle! De tetszett, mert így tényleg biztosan le lesz zárva ez a Jade-téma. Isabella remélem rendbe jön! Érte most izgulok egy kicsit! Folytatást olvasnék már...

    Ui: a film állati jó volt szerintem, én csak annyit változtattam volna benne, hogy a végét jobban "kidolgozom". Túl nagy volt az ugrás szerintem a "még-Volterrában-mennek-ki-Aroéktól kontra rémálom-otthon-Forksban" között! De megnézem még vagy ötvenszer az eclipse-ig!
    puszi

    VálaszTörlés
  72. Tetszett ez a fejezet, de a vége a legjobban:
    -Az aggodalomba fogok bele halni...
    -Halhatatlan vagy.

    Istenem Spirit,te aztán tudsz írni.Mindig tudod h tartsd ébren az olvasóid figyelmét a "meséiddel".Jobb vagy mint Seherezádé :D
    Én már csak azt várom, h összehozd Isát és Edwardot!Kérlek Sipirit!Egy kis romantikát vigyél a köv. részbe,-mint a régi fejezetekbe- mert már megöl kíváncsiság.

    Panda

    VálaszTörlés
  73. Jelentem, megbarátkoztam a fejezettel. :)
    És bánt, hogy mostanában többször is inkább negatívumokat írtam, mert annyira szuper a sztorid és egyértelműen sokkal több benne, ami tetszik, mint ami esetleg nem, még ha ez nem is tűnik ki minden hsz-emből...
    Végiggondolva a fejit, zseniális ötlet, hogy Jade-en így jött ki a szer mellékhatása, ez sokmindent megváltoztat és többféle lehetőséget nyit a "Jade-ügy" lezárására.
    Azon gondolkodtam, hogy vajon mivel fog lezáródni a második könyv. Nyilván nem fogod az összes szálat elvarrni - nem mintha szükségünk lenne ilyesmire, anélkül is egész biztosan tovább olvasnánk. :) De elég csak a "Múlt árnyai" végére gondolni, ott sem lett minden lezárva, sőt. Szerintem a Jade-ügyre fogsz valahogy pontot tenni, és ahogy írtam korábban, nem hiszem, hogy jól fog végződni - bár kérdés ugye, hogy kinek a szempontjából... Szegény Josh tuti, hogy szenvedni fog. Az, hogy Carlisle-t kéri, hogy segítsen Jade-en, jelzi, hogy mennyire félti és szereti a csajt... És tényleg, Ouray és a többi kisfarkas vajon hol maradtak? Vajon az alfájuk parancsát akkor is kötelesek követni, ha az kissé megzakkant, vagy ilyenkor van valami felmentő körülmény? Amikor harcolni kezdett, gondolom hívta a falkáját is, hogy segítsenek... (Most nem tudom, hogy a távolmaradásuknak van-e vajon valami jelentősége, eselteg valami fontos dolgot csinálnak máshol, vagy csak mi keresünk már mindenütt valami utalást, ott is, ahol nincs :)
    A Mariás szálnak gondolom, szintén vége lesz a Jade-üggyel együtt, legalábbis nem sok értelme lenne, hogy még a nyakukon lógjon, ha már nem üldözik. De kíváncsi vagyok, vajon hagyják-e Cullenék csak úgy simán lelépni a történtek után. Jut eszembe, még mindig nem tudjuk pontosan, mit is talált ki Jasper, ami miatt annyira mérges volt rá Alice és Edward...
    A következő könyvben gondolom jelentős szerepe lesz majd Russelnek - legalábbis gondolom, nem azért dolgoztad ki ilyen jól, hogy egy jelentéktelen mellékszereplő legyen. Több ízben említve volt a Volturi - szerintem ez sem véletlen. És remélhetőleg a harmadik könyvben megint jön egy kis nyugis rész sok-sok romantikával, végre megtudjuk, hogy mit titkol Edward, mért akar még várni. Majd odaadja/megteszi, és utána nem várnak tovább. :):):)
    Nagyon várom már a frisset, olyan rossz, hogy most ilyen lassan gyűlnek a komik, gondolom, mindeki NM-lázban ég most... De remélem, azért megkönyörülsz rajtunk, ha van időd... :)

    VálaszTörlés
  74. Á, közben rájöttem, hogy hülyeséget írtam az előbb: Jade nem tudta hívni a falkáját, mert nem farkas alakban volt...
    A könyv lezárásához viszont eszembe jutott még egy variáció: mi lenne, ha Maria tűnne el a képből valahogy, de Jade még maradna és tartogatna meglepetéseket a harmadik könyvre is? Abból is lehetne izgalmas dolgokat kihozni. :)

    VálaszTörlés
  75. Sokmindent nem tudok írni, képtelen vagyok az értelmes gondolkodásra...
    Sajnáltam Jade-et, és remélem, hogy nem fog meghalni, és majd valamilyen módon el kell számolnia azokkal a dolgokkal, amiket tett, még ha nem is "rossz szándék" vezérelte. Örültem, hogy Rosalie egy kicsit barátságosabb volt. Magához képest.

    VálaszTörlés
  76. Szia!
    Jaj szegény Isa! Gyógyuljon meg hamar! Legalábbis azt remélem! Rövid volt szerintem ez a fejezet legközelebb hosszút írj ha lehet mert azok nagyon izgisek szoktak lenni!
    De azért nagyon jól sikerült ahhoz képest hogy migrén közepette írtad!

    VálaszTörlés
  77. hat ez nagyon rovid volt,nekilatam olvasni mire eszbekaptam mar befejeeztem,de amugy irto jo let,remelem isa meggyogyul,rosalie,ezert emmett-et karpotolnod kel:))orulok h senkinek nem eset baja az a lokot jade miat,de mongyuk most ott is sajnalom,ha meghalna josh is szenvedne miata.carlisle nagyon jofej,nagyon szeretem.mi van benjivel es lupeval?semi hir roluk,en rajuk is kivancsi vagyok,meg jo lene egy ojan pilanatkep resz:Djaj nagyon varom a kovetkezot,sok puszi spirit:*:*

    VálaszTörlés
  78. Sziasztok!
    Ez most inkább az olvasóknak szól,minthogy neked,Spirit:Gyerekek,77??????77?Ennyi?Így soha nem lesz meg a ponthatár és így nem is lesz meg a következő fejezet sem.Mi van?Bealudtatok vagy mi?Tudom,hogy a mozikban adják a new moon-t,de gyerekek,azt le is lehet tölteni és egy kis szünet közben pedig lehetne írni egy kicsikét.Mi lenne,ha élnénk egy kicsit?Hadd lássa meg Spirit,hogy tudunk mi teljesíteni.
    U.i.:Sajnálom,lehet hogy kemény voltam vagy valamivel valakit megbántottam,attól bocsánatot kérek.
    Hajrá gyerekek!Hsz.-EK PONTHATÁRA JÖVÜNK!:D
    Kopi

    VálaszTörlés
  79. Hali!
    Végre eljutottam addig, hogy eltudjam olvasni.
    Nem gondoltam volna, hogy Jade karakterével szemben így fogok érezni, de szerintem megérdemli, hogy végre túljuthasson a vőlegénye elvesztésén és boldog lehessen. PL: Joshsal. Remélem jobb belátásra tér, ha rájön, hogy Cullenék nem is rosszak, ahogyan azt ő gondolta, meg hogy tényleg segíteni akar rajta Carlisle és nem bántani. Mariaról sem tehetnek igazából, mert zsarolta őket, és anno Jasper sem tudott volna mit tenni, hisz Maria hatása alatt volt. Véleményem szerint a halál helyett, egy boldog befejezést megérdemel a megpróbáltatások után. Bár kitudja mit szán neki az író...
    Rose képes a változásra:) Jó volt olvasni, hogy egy kicsit rendes is tud lenni Izával.
    Hát igen Iza meg mindig tudja, hogy hova kell mennie egy kis bajért:)
    A vége nagyon aranyos volt. Hmmm, Edward, benne nem lehet csalódni:D
    Remélem a következő nemsokára jön!

    VálaszTörlés
  80. Szia Spirit!
    A napokban bepótoltam az elolvasatlan fejezeteket. Egyszerűen fantasztikusan írsz. Szegény Jade-t én is már nagyon sajnálom, bár azokat a dolgokat amelyeket elkövetett nem lehet egykönnyen elfeleteni. De azért nagyon remélem, hogy rendbe jön.
    Nagyon örültem, hogy Rosalie-t is beletetted a fejezetbe.
    Még érdekesebbé tette a történetet, az hogy Mariát is belevontad.
    Sajnálom szegény Russel-t, hogy elmaradt a party meg minden, de remélem, később pótolva lesz, igazán kiváncsi lennék rá.
    Nem firtatom tovább a szót, egyszerűen tökéletesen írsz. Nagyon várom már a folytatást.

    VálaszTörlés
  81. Ainahilien-al egyetértek:) Rose-t mindig szivatja majd mindenkixD..oké, tudom, az eredeti karaktert nem kell megváltoztatni, de alakítani lehet:D És igaza volt, ha nem viszi ki Isát, akkor tuti levánszorog>sokkal rosszabb is lehetett volna a sebe, vagy elájul és beveri valamelyik testrészét, és stbstbstb:) Így legalább Rose elkapta, és tud mindent, ami kint történt, tiszta haszon:D

    Csibével is egyetértek... Megérdemli hogy túljosson Jade Scotton. Ugyanakkor, én úgy vélem, ha valaki az elmúlt 300(oké, nem emlékszem mennyi bocsi) évben a bosszúra koncentrált, minden vámpír kiírtására kb bosszúból.. Akkor őt már szerintem kb nem lehet megváltoztatni, mert annyira megfertőzte a lelkét a bosszúvágy. Vagy ti nem így gondoljátok?
    Én úgy látom, hogy a történet szempontjából tök hasznos lenne, ha Joshua lenne az, aki "megtér". Mint a vámpírfilmeknél általában:): van egy áldozat, és a másik nőt meg kell menteni (Lucy és Mina esete...), azért folyik a filmben a harc... -->>Jade és Joshua gyűlöli a vámpírokat, a bosszú (és Josht a szerelem is) élteti őket, ugyanakkor Joshban van szerete is a farkastársai iránt. Jade elbukott, mert el kellett buknia. Ugyanakkor valakinek meg meg kell javulnia, helyre kell, hogy hozhassa a "hibát"-> Joshuának be kell látnia, legalábbis elfogadnia ezek után, hogy "igen, Cullenék valóban nem olyan rosszak, de azért ne várja el, hogy puszipajtások legyenek:D".

    Kopi: hát, szerintem a New Moon láz miatt akadt el a kritikaírás:D de nem tudom miért.. pont, h ki kéne valamivel tölteni az űrt:D mármint amit a filmnézés hagy maga után:D

    VálaszTörlés
  82. "Jó ezt majd megbeszéljük, miután eloltottam a fél erdőt." Meg "Edward szerint a csóktól"..:D Amúgy nagyon bírtam az egészet, de a vége volt a legjobb.:) Mag amikor Rosalie kivitte..:D Annyira bírom.:D Na, jó, talán egy egész kicsit mégis csak sajnálom Jade-et, hiszem végülis jelenleg épp beteg.. Meg bosszúból csinálta, és végülis írtad az egyik kérdezz-felelekben, hogy nem gonosz. Szerintem sem kifejezetten az, hogy gonosz, hanem.. Nem is tudom.. Mindenesetre nem szimpatikus, még most sem.:D Na, folytatom is. Üdv.: ewoO

    VálaszTörlés