.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2009. november 13., péntek

Kérdezz-felelek

Elég sok hsz. volt, igyekeztem mindegyiket átnézni utólag kérdéseket keresve, remélem, hogy mindegyiket megtaláltam. Ha mégsem, és még maradt bennetek megválaszolatlan kérdés, akkor írjátok meg ide, és válaszolok rá. :)

Mielőtt jönnének a kérdések és válaszok, szeretnék Boldog Születésnapot kívánni Truskának! Ő anno, nagyon szép, kedves és megható ajándékot adott nekem, de én időhiány miatt bevallom, nem készítettem még semmit sem neki. (Bocsánat, amint lesz egy kis szabadidőm, pótolni fogom... *pirul*) Ezért gondoltam, hogy neki ajánlom most ezt a kérdezz-feleleket, bár ez fel sem ér azzal, amit ő dolgozott értem. Szandi is megkért, hogy adjam át neked a gratulációját. :) Szóval, legyen ma szép napod, ünnepelj nagyot, kapj egy csomó klassz ajándékot, és legyél azokkal, akiket szeretsz és akik szeretnek. :) Sok-sok puszit küldünk neked Szandival! :) Még egyszer, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! :)

A saját regényemről is sokan kérdeztetek, még mindig semmi hírt nem kaptam, de ez akár hónapokba is telhet, szóval, türelem. :)

Kérdeztetek már többen a régebbi Harry Potteres és teljesen saját történeteimről is. Igen, azokat is én írtam. Úgy tudom, hogy Magyarországon egyedül én írok Spirit Bliss néven történeteket. :) Egyébként, ha érdekelnek titeket azok is, akkor jelezzétek itt, és feltehetem őket az aloldalra...

Nah, és akkor jöjjön a kérdezz-felelek. :)


„És hol volt Jasper és Maria? Elmenekültek Jade elől?” (Panda)

Ők otthon maradtak. Mariát nem akarták Jade-ék közelébe engedni úgy, hogy nem tudják pontosan, mi is a felállás, és jelen van kicsi Edward és Isabella is. Jasper pedig egyfelől, vigyázott Mariára, másfelől, őt sem lett volna túl jó ötlet Jade-del összeereszteni, mert abból csak gubanc lett volna.


„Akkor nem halálos az ellenanyag az átalakult farkasokra sem?” (Laura)
„Szerintem Jade biztosra vette, hogy a kifejlesztett ellenszer hatásos lesz (Carlisle jegyzetei alapján), és szerintem hatásos is, csak a dokinak még nem volt ideje átalakult farkasokon tesztelni.” (Lilla)
„De ha Josh magához tért, akkor ő már immunis a vámpírméregre?” (Zafír)

Carlisle-nak csak arra volt ideje, hogy a még át nem alakult farkasok vérén tesztelje az ellenszert. Azt tudta, hogy rajtuk 100%-osan működik. Arról viszont, fogalma sem volt, hogy hogyan hatna egy más kifejlett farkasra, mivel nem volt lehetősége ezt is kipróbálni. Ezt le is írta a jegyzeteiben, csak Jade nem nézte át elég alaposan őket. Joshuának szerencséje volt, mert kiderült, hogy az átalakult farkasok számára is hatásos az oltás, viszont, a tesztek hiányában, akár az is előfordulhatott volna, hogy belehal.


„Én azt értem, hogy Josh miért ment vele, de azt nem, hogy Ouray miért… Ő látta a történteket.” (Borsy007)
„Ouray is elment? Hát ez megőrült? Hisz ő látta, hogy mi történt. Vagy megfertőzte Jade?” (Lukci)
„Azzal még mindig nem vagyok tisztában, hogy Ouray miért követi még ezek után is Jade-et.” (Vicky)

Ouray egy ijedt kölyök. Ő volt az első, aki Jade-et választotta, ráadásul az átváltozása után ő volt az egyetlen, aki nyíltan visszautasította Jonathant. Aztán jött Isáék elrablása is… Szóval, Ouray, valószínűleg, átlátja, hogy Jade nem teljesen százas, viszont, fogalma sincs arról, hogy mi lenne vele, ha most feladná magát, és hazamenne La Push-ba. Nem tudja, hogy Nate-ék megtorolnák-e az „árulását” és az emberrablást. Így rémületében inkább a biztos, de kiszámítható rosszat választotta, vagyis Jade-et, nem pedig a bizonytalanságot.


„Hát ami Edwardot és a vérivást illeti... Szerintem szívesebben evett volna emberi kaját, minthogy egy farkas véréből igyon. Lefogadom, hogy nem ízlett neki.” (Fummie)
„A másik meg a vér dolog. A Sagában a vámpírok undorodtak a farkasok vérétől, és ő is egy farkas vérét itta meg nem?(mmint Edward) Akkor ,hogy hozhatott ki belőle ilyen hatást?” (Truska)

Nem, Edward egy ember vérét itta. A fegyveres srácok még nem farkasok, csak egyszer azok lesznek nem sokára. De amíg először át nem változnak, addig emberek, és a vérük íze is emberi.


„Ugye, nem marad örökre Isa farkas?” (Lukci)
„Ugye, nem arról van szó hogy Isa most már örökre farkas marad?” (Charlotte90)
„Ugye, nem marad Isabella farkas?” (Andi)
„Szóval, most elvileg azért nem alakulhatott át nem, mert a csontjai hamarabb forrnak össze farkasként, és ha átalakult volna, nem tudott volna teljes ember lenni? Egyáltalán a sérülését sem értettem igazán, olyan homályos volt az egész. Most Jade nem csak beleharapott? Mi történt?” (Truska)
„Isa lehet, hogy maradandó sérülést szenvedett?” (Andris)
„De Isa mitől vesztette el az eszméletét? Olyan mélyen marta meg Jade? Vagy mi?” (Barbee)
„Csak egy felvetés, mert valaki kérdezte... Isa miután Jade kiharapott egy darabot az oldalából, először a sérülése miatt esett össze, aztán gondolom Carlisle-tól kapott valami nyugtatót vagy fájdalomcsillapítót, azért "ájult ill. aludt" el olyan hirtelen, ugye?” (Melinda)

Nem, nem marad örökre farkas. Csak azért nem tudott átváltozni, mert súlyosan megsérült, és nem volt hozzá elég ereje. Nem változtatom meg a Saga világának szabályait, és ott nem volt szó arról, hogy egy farkas örökre farkas alakban maradhatna úgy, hogy nem képes többé emberré változni.
Jade egyébként Isabella oldalába harapott bele, és ahogy Isa kifordult a fogai szorításából, kiharapott belőle egy jó nagy darabot. Az adrenalin és a vészhelyzet miatt Isa először észre sem vette, hogy súlyosabban megsérült, csak miután már nagyjából biztonságban volt, akkor ájult el, mert időközben nagyon sok vért vesztett.


„És a fiatalokat, ha átváltoztak, beveszik még a falkába?” (Rose)

Valószínűleg igen. Valakinek felügyelni kell őket, mert farkasok, és nem hiszem, hogy vissza akarnának menni Jade-hez ezek után. Ők is megijedtek szerintem a történtektől. Szóval, ha Nate leül velük beszélni, és nagylelkűen felajánlja nekik a falkatagságot, szerintem, örömmel igent mondanak.


„Ne nevess ki, de mikor először olvastam, hogy Isa farkas lett, volt egy álmom.” (Klaudia)

Milyen álom, milyen álom? Kíváncsi vagyok, mondd el, légyszi! :)


„Isabella eljött La Push-ból, akkor elszakadt a falkától. De elvileg, csak annak a gondolatait hallja átváltozva, akivel falkatag (hiszen, Jade-ékét sem hallotta), de ilyenkor Isa egyetlen falkának sem tagja. Hogy hallhatta mégis Jonathant?” (Másik Zsani)
„De ha Isabella kilépett a falkából, akkor hogy tud gondolat-csevegni Jonathannal?” (Betty)
„És tényleg, igazad van, erre nem is gondoltam, hogy Josh esetleg alfaként "beszélt" gondolatban Jade-del, nem pedig a falkájához tartozóként. És akkor el is tud előle titkolni gondolatokat, nem?” (A.Kata)

Az alfák, ha úgy akarják, tudnak egymással beszélni farkasalakban. Viszont, ha megnyitották egymás előtt az elméjüket, akkor ugyanúgy csak iszonyú nehezen és sok koncentrálással tudnak eltitkolni bármit is egymás elől. Szóval, az alfáknak egymás előtt is nyitott könyv az elméjük, ha beszélni akarnak egymással.
Egyébként, Josh nem csatlakozott Jade falkájához. Ő is ugyanolyan falka nélküli alfa, mint amilyen Isabella, és azért tudott Jade-del farkasalakban kommunikálni, amit fentebb leírtam.


„Jade-t negatív szereplőnek írod, vagy csak olyan helyzeteket írsz, amiben így reagál?” (Névtelen)

Én szeretem Jade-et. Látom, hogy mit miért csinál, tudom, hogy mit érez, ezért együtt is érzek vele. Természetesen, nem értek egyet azzal, amiket tesz, mert szerintem, a cél nem szentesíti az eszközt. De én úgy vélem, hogy Jade nem gonosz, csak túl sok rossz érte az életben, amit nem tudott feldolgozni, és ettől, most, hogy a bosszúja küszöbén ácsorog, megzavarodott az elméje.


„És miben hazudott Nate Isának? Hogy minden rendben lesz, vagy hogy így könnyebben gyógyul?” (P. Andi)

Abban hitte Isa, hogy Nate hazudott neki, hogy minden rendben lesz. Isa úgy érezte, hogy a halálán van, és ezért nem hitt Jonathannak. Farkasalakban tényleg könnyebben gyógyulnak a farkasok.


„Vajon Jade-ék hova mentek? Mert ugye az erdőben nem maradhatnak, Josh meg nem hiszem, hogy van olyan erőben, hogy el tudjon menni valami messzi városba...” (Vampireangel)

Joshua szerintem, ahogy magához tért, nagyjából helyre is jött. Max pár pillanatig szédelgett, de az erejéből nem hiszem, hogy veszített volna.
Egyébként, nem tudom. Nem ismerem Forks környékét, mivel még sosem jártam arra (sem máshol külföldön…), de biztosan van valami hely, ahol el tudnak rejtőzni. Ha kell, messzebbre mennek egy kicsit, hogy ne találjanak rájuk.


„Arra lennék kíváncsi, hogy Jade-ék menekülés közben vittek-e el még ellenszert?” (Lilla)

Hát, Szandival azt beszéltük, hogy Jade-ék, mivel farkasalakban menekültek, maximum 1-2 üvegcsényi ellenszert tudtak magukkal vinni a szájukban. Szóval, a hűtőláda ott maradt, de lehet, hogy Jade vitt az ellenszerből.


„Amúgy ezekben az időkben hiányzik a suliból annyit Benji?” (Barbee)

Nem, az a rész majd csak hónapok múlva lesz, és az egy teljesen más történet. :) Semmi köze Jade-ékhez. :)


„Állandó kérdésem, hogy mit tervezel, miután befejezed ezt a ficet, ami valószínűleg, hamarosan bekövetkezik.” (Büdös könyv)

Erre a kérdésre válaszoltam már egy párszor. Nem olvassátok rendesen a kérdezz-felelekeket, ejnye… :)
Szóval, lesz még egy 3. könyv, A jelen boldogsága lesz a címe. Aztán írok egy +1 könyvet, aminek az alapját a fic-trilógiám adja, vagyis, Isa, Nate-ék lesznek benne a szereplők, nem pedig Bella és Jacobék, viszont, az Carlisle szempontjából íródik majd. De remélhetőleg, legalább olyan izgalmas lesz, mint amilyen A múlt árnyai, A jövő reménysége és a még meg nem született A jelen boldogsága volt és lesz. :)


„Juj, de durva... Akkor most ez azt jelenti, hogy Isa alfa lett?” (B.J.)

Igen, Isa most egy falka nélküli alfa. Bármikor visszacsatlakozhat Jonathanék falkájába, de alapíthat saját falkát is, ha akar.
Szandi később kiegészített, hogy szerinte, nem az alfa alapítja a falkát, hanem a farkasok dönthetnek úgy, hogy őt válasszák, és megkért, hogy írjam ezt még bele. :D Szerintem viszont, az alfán múlik, hogy akar-e falkát, de azért beleírtam. :D


„Egyébként, mikor Edward lehajtja a fejét Isabella mellé a párnára, akkor nem büdös a szája?” (Szupcsi)

Ezen jót nevettem, aranyos kérdés volt. :D Nem hiszem, hogy mikor életed szerelme súlyosan megsérül, akkor azzal foglalkoznál, hogy betegségében nem tudott fogat mosni, és büdös a szája. :D Szerintem, Edward örül, hogy Isa egyáltalán él. :)


„Esetleg tudja valaki, hogy melyik fejezetben van benne a P. Andi kedvenc?” (Lukci)

A jövő reménysége 2. fejezetének a végén található. :)


„Isa farkas maradt... gyógyulgat... kíváncsi lennék, mennyi ideig volt eszméletlen?” (Lilla)

Szerintem, pár óráig, max egy napig. Nem hiszem, hogy túl sokáig ne tért volna magához. Persze, a gyógyulási folyamata hosszabb lesz.


„Mi van a Russel-féle partival?” (Aminata)

Hát, az elmaradt. Szegény Russel várta Cullenékat, de nem ment senki. Ők pedig a nagy zűrzavarban nem értesítették.


„Amúgy, mi van akkor, ha farkas alakban harapja meg egy vámpír? Ugyanúgy immunis a méregre gondolom, de lehetnek következményei, nem?” (Csibe)

Szerintem, mindegy, hogy a farkas állati vagy emberi alakban van-e, ha megharapja egy vámpír. Úgy vélem, mindkét esetben működik az immunitás.
Ahogyan, ha egy farkas nem kapja meg az oltást, akkor a méreg rá emberi és állati alakban is halálos. Szóval, a méreg ugyanúgy működik a farkasoknál, bármilyen alakban is vannak.


„Edwardnak vörös maradt a szeme az embervértől?” (Névtelen)

Igen, valószínűleg, egy ideig most vörös lesz a szeme. Kell egy kis idő, míg kitisztul a szervezetéből az emberi vér, és a szeme visszaváltozik mézarany színűvé.


„És akkor Isa újra csatlakozik Jonathanékhoz, vagy marad magányos farkas?” (Névtelen)
„Összeáll még valaha a falka?” (Wywus)

Még nem döntöttem el… Majd meglátom, hogy a történet szempontjából melyik a hasznosabb. :)


„Isa és kicsi Ed most már maradhatnak a Cullenékkal?” (Névtelen)

Maradni maradhatnak. Hogy Isa ott akar-e maradni, azt még nem tudom, mert még nem gondolkoztam ezen. De lehet, hogy maradni fognak.


„Edward hova vitte kicsi Edwardot? Pár száz méterrel arrébb letette az erdő közepén?” (Truska)

Nem, nem tette le csak úgy. Alice, Emmett, Rosalie és Esme is jöttek segítségképpen, de végül csak Alice, Emmett és Rose harcoltak, mert Edward elrohant kicsi Edwarddal, aztán távolabb az erdőben odaadta Esmének, aki hazavitte a kicsit. Ezért tudott Edward visszamenni harcolni.


„A kicsi nem volt megrémülve, mikor elkezdtek harcolni? Elég nagy már. Azért egy 9-10 hónapos gyerek (azt hiszem, ennyit mondtál) már elég figyelmes. És Isabella rendesen ugatott meg vonyított, Edward meg egy fát is kicsavart...” (Truska)

De igen, néhányszor leírtam a fejezetben, hogy sírt, és az egyik emberkölyök próbálta megnyugtatni. A harc közben nem tudom… Lehet, hogy a zaj miatt sírt, de nem hiszem, hogy félt volna Isabellától vagy Edwardtól, akkor sem, ha zajosak voltak. :)


„Josh ugye Jade UTÁN ment, miután magához tért... Nem lehet, hogy azért, hogy kicsit megtépje az aljasságáért? Elvégre ő most önálló alfa, nem várhat a nem létező falkájára, szerintem, magánakcióba kezdett.” (Andris)

Tetszik, hogy másképp gondolkodsz, mint a többiek. :) Ezért örülök, hogy van egy férfi olvasóm is, mert teljesen más szemszögből nézed a dolgokat. :) Azt nem mondhatom meg, hogy Josh miért ment Jade után. Lehet, hogy még mindig hisz benne, lehet, hogy csak túl szerelmes, de akár a te ötleted is lehetséges lenne. Szóval, klassz, hogy másképp forognak a kerekek a fejedben, ez nagyon tetszik. :)


„Ed főleg azért támadta Isát, hogy átváltozzon, és akkor hallja a gondolatait, és azért nem tért át mondjuk Jade támadására, mert féltette kicsi Edet, hogy ha mást is támad Isabellán kívül, akkor valakinek baja esik?” (Kisildikó)

Igen, Edward félt attól, hogy amíg kicsi Edward a helyszínen van, addig baja eshet, ha ő akcióba lép, és rátámad Jade-re vagy valamelyik farkasára. És azért találta ki ezt a cselt, és támadta látszólag Isát, hogy egyfelől valahogy jelet adhasson neki arról, hogy van valami terve, másfelől, változzon át farkassá, hogy kommunikálni tudjon vele úgymond félig-meddig…


„De először lehet, hogy nem volt kicsit magánál, és ezért vicsorgott rá Isára… Azt lehet, hogy nem játszotta meg… De ezt csak Spirit tudná megmondani.” (Névtelen)

Megmondom. :D Úgy gondolom, hogy mielőtt megitta volna a vért, tartott tőle, hogy nem lesz elég önuralma. Edward mindig lebecsülte a saját akaraterejét, és mindig félt önmagától. Ezért is mondta azt Isabellának, hogy ha szükséges, állítsa meg őt. Ezzel úgymond Edward felmentette a lelkiismeret-furdalás alól Isát, ha esetleg rá kell támadnia, hogy megvédje a kicsit, vagy rosszabb esetben, el kell pusztítania őt.
Aztán mikor Edward megitta a vért, két verziót is el tudunk képzelni Szandival. Az egyik, hogy Edward pár másodpercig inogott csak annak a bizonyos szakadéknak a peremén. Mikor lehajtotta a fejét, és meg-megremegett, ez volt az a bizonyos döntő pont, aztán mikor felnézett Isára, már teljesen önmaga volt. A másik, hogy mikor felnézett Isa szólítására, akkor még a vámpír énje volt az erősebb, de Isa pillantása, plusz Jade gúnyos hangja, hogy ő megmondta, hogy minden vámpír szörnyeteg, rádöbbentette, hogy mit is tesz, és mikor újra lehajtja a fejét, és felnyög, onnantól ura önmagának, és az már csak a színjáték része. Az első a romantikusabb verzió, a második a realisztikusabb. Mindenki kiválaszthatja, melyik tetszik neki jobban. :D


„Lenne egy kérdésem: nem tud valaki valakit aki Alice/Edward párosítású ficen dolgozik. Az eredeti könyvekben ők voltak a kedvenceim, és mindig azt vártam, hogy valami legyen köztük. Bellát mindig is unalmasnak találtam Ed mellett. Spirit, te nem tervezel hasonló párosítású történetet?” (Teddy)

Sajnálom, de én csak olyan Twilight ficeket írok, amiket az eredeti könyvek alapján el tudok képzelni. Vagyis tartom magam az eredeti könyvekben lévő karakterek személyiségéhez. Márpedig Edward és Alice, ha hűek maradunk a karaktereikhez, soha az életben nem jönnének össze. Egyfelől, ott van nekik a saját párjuk, de ha ne adj isten, a párjuk meghalna, és ők kénytelenek lennének sok-sok szenvedés után új életet kezdeni valaki más mellett, akkor sem egymás mellett találnák meg a boldogságot. Ők testvérként szeretik egymást. Szóval, az ilyen párosításba nem tudnám beleélni magam, így megírni sem tudnám. Ez bizarrabb számomra, mintha Edward egy farkas alakba szorult Isabellával élne együtt. :D


„Homályosra sikeredet az a rész ahol leírtad, hogy Isa és Jade egymásnak esnek. Ez nekem tűnt csak így, vagy másnak is?” (Teddy)

Nem tudom, hogy másnak hogy tűnt, de egy harc a harcoló fél szemszögéből szerintem, homályos. Egyfelől az adrenalin miatt az ember nem gondolkozik túl sokat, csak cselekszik ösztönösen, másfelől Isabella megsérült, és kicsit homályos neki emiatt az egész történés a harc alatt. És mivel az ő szemszögéből írom a történetet, ezért úgy kell átadnom, ahogyan ő láthatta és átélhette. :)


„A másik… lopás… Jade ezzel csak a „tekintélyét” akarta növelni, és azt a látszatot kelteni, hogy törődik a falkájával? Vagy csak ki akarta előbb máson is próbálni, hogy mikor ő kerül a sorba, biztos legyen abban, hogy nem halhat meg?” (Dark Kriszta)

Szerintem, egyik sem. Legalább is, nem ezek voltak az elsődleges céljai. Egyszerűen csak előnyt akart szerezni a vámpírokkal szemben. Persze, emellett tekintélynövelésnek is jó volt az ellenszer ellopása, és próbának is, de a lényeg számára az volt, hogy még erősebbek legyenek egy vámpírok elleni küzdelemben.


„Jah, és szerintem Jade igazságtalanul vádolja Cullenékat Maria rejtegetésének ügyében... De azért kíváncsi lennék, mi vitte rá arra, hogy engedje el Carlisle nyakát...” (Lina)

Az, hogy hallották Edwardot érkezni, és úgy döntött, hogy Carlisle-t későbbre halasztja.


„Amúgy Jade bánthatja Edwardot? Ugye nem, hiszen Bella bevésődése, vagy az nem számít?” (Fruzsó)

Én úgy gondolom, hogy csak a falkán belül tilos egymás bevésődését bántani. Egy falkán kívüli farkasra nem hiszem, hogy vonatkozna ez a szabály. Ahogyan a falkatagokra vonatkozik csak a Cullenékkal kötött egyezség is.


„És azt sem értem, hogy miért nem próbálták megakadályozni Nate-ék, hogy Josh elmenjen onnan... Vagy miért nem ment utána senki?” (Barbee)

Gondolom, hatalmas vita volt, és úgy gondolták, hogy nem jó azonnal Joshua után menni. Valamint, valószínűleg sokkolta és kiborította őket a gondolat, hogy Josh kilépett a falkából.


„Korábban meg voltam róla győződve, hogy Josh áruló, és tőle tudja Jade, hogy Cullenék és Isa elmennek, de mint kiderült, ez nem így van. Viszont akkor ki lehet az áruló?” (Vicky)
„Jade honnan tudhatta meg, hogy elutaznak Cullenék? Amikor Josh közli vele, ezt mondja: "Már megkaptam ezt az információt, ezért időzítettük mostanra a tervünket.". Úgy tűnik, van még beépített emberük a faluban, mint pl. az egyik még át nem változott srác öccse, aki az ellenanyagot elhozta...” (A.Kata)

Cavan, az indiánkölyök, aki ellopta a szérumot. Ő volt az, aki tájékoztatta a testvérét, és ezáltal Jade-et arról, hogy mi folyik La Push-ban. Látta, hogy Carlisle és Isabella megérkeztek, és hogy Isabella nagyban búcsúzkodik, és ezt továbbadta telefonon.


„Mariát meg nem tudom elmondani, hogy képzelem, de nagyon meglepődtem, amikor megláttam a képet... Ezt te választottad, vagy az Eclipse-ben azt a részt is forgatják, amikor Jasper meséli a történetét, és ott ő játssza Mariát?” (Kisildikó)

Én választottam, és nem ő fogja játszani az Eclipsében Mariát (bár lesz a visszaemlékezős jelenet, csak más színésznővel). A nő egyébként, aki a képen van, a Futótűz című sorozatban játssza Dani Davist.
Azért őt választottam Mariának, mert a leírás alapján, alacsony, fiatal, mexikói származású lány. Viszont, a kora ellenére elég csábítónak kell lennie, ha elcsavarta Jasper fejét. :)


„Amin viszont most elgondolkodtam én is, hogy Edward miért nem szaladt oda Isához, vagy csinált valamit vagy cselezte ki Jade-et. Nem tiltotta meg, hogy odamenjen, ha jól emlékszem, de legalább, akkor odaszaladhatott volna, amikor már volt rá lehetősége.” (Charlotte90)

Mert igaz, hogy zűrzavar volt, és talán, kihasználhatta volna a lehetőséget, de az kockázatos lett volna. Tudta, hogy a fiatal farkasok fejében milyen kusza gondolatok járnak, hogy össze vannak zavarodva, félnek, idegesek, és ez kockázatot jelent. Egy ideges, rettegő ember tehet olyan dolgot, amit józanul nem tenne. Ergo, baja eshetett volna kicsi Edwardnak vagy Isának.


„Egy valamit nem értek, ha Edward nem tudta megtalálni őket a szag alapján, akkor ez hogy ment Joshuának?” (Névtelen)
„Most elkezdtem azon gondolkodni, hogy ha Edward nem tudta őket szag alapján megtalálni, akkor Joshua hogyan.” (Ainahilien)

Úgy, hogy Joshua korábban járt már arra felé Jade-del. Mielőtt Jade lebukott volna, sok időt töltöttek együtt, és valószínűleg, Josh érezte a környéken a szagokat, és azonnal tudta, hogy ott lesznek, ahol korábban már jártak együtt. Míg Edward ugye, nem tudhatta, hogy mi Jade megszokott helye.


„Itt Jade puszta kézzel nekiesett Carlisle-nak? Csak mert emberi alakban nehéz elképzelni, hogy ártani tudna egy vámpírnak - jó, persze, gondolom Carlisle nem tiltakozott túlságosan, de akkor is, valahogy fura nekem, hogy nem változott át Jade, amikor rátámadt.” (A.Kata)

A farkasok emberi alakban is erősek. Nem annyira, mint farkasként, de sokkal-sokkal erősebbek, mint egy átlagos ember. Carlisle pedig nem védekezett egyáltalán, mert ha megteszi, veszélybe sodorhatja kicsi Edwardot és Isát. Szóval, Jade, akár emberi alakban is elég erős lehetett, hogy Carlisle-t a sziklákhoz vágja.
És azért nem változott át farkassá, mert bár elborult az agya, ő már elég jól tudja iránytani a farkassá változását.


„Igazából, én nem igazán értettem Josh reakcióját, hogy miért is Isabella miatt hagyta ott a falkát, mivel oké, hogy Ő titkolt eddig valamit, de azért ez nem teljes mértékben az Ő hibája, így nem igazán látom át, hogy Josh miért is kente rá az egészet.” (Alinka)

Mert, ha nincs Isa, akkor Nate-nek nincs ilyen erős oka eltitkolni azt, amit tud, és valószínűleg, már az elején elmondja a falkájának. Ezért vádolta Joshua Isabellát. Mert végül is, ő az oka, hogy védeni kellett Jaspert és a Cullen családot, és Nate-nek titkolnia kellett, hogy mi is történt Jade vőlegényével pontosan.


„Amúgy, az jutott eszembe, hogy Russelnek pontosan milyen képessége is van? Hogy csak az utolsó néhány percet tudja formatálni, vagy ha egy bizonyos dologra koncentrál, akkor azt is törölni tudja az emlékeken belül?” (Alinka)

Szerintem, csak olyan emlékeket tud törölni, aminek a részese volt, mivel nem lát bele az emberek fejébe, és nem tudja, hogy milyen emlékeik vannak, amik törölhetőek. És szerintem, maximum napokat tud kitörölni.


„Amit nem értek, hogy Jade-nek miért új a Maria jelenléte? Azt hittem őt követve jött Forksba és miatta szervez falkát! Vagy ez nem a bosszúról szól?” (Lagabri)

Nem a jelenléte új, hanem az, hogy Cullenék bújtatják. Maria után jött erre, de aztán elvesztette a pontos nyomát. Találkozott a la push-i „rokonokkal”, látta, hogy milyen tarthatatlan a helyzet Nate falkájában, és milyen szörnyűséges, hogy a farkasok a vámpírokat védik, és úgy döntött, hogy majd ő rendet tesz. Egyfelől, ezért szervezi a falkát, hogy végre a helyes elvek alapján működjön, és vámpírokat pusztíthasson velük. Másfelől azért, mert ha kész a falkája, ismét Maria után akar eredni, hogy megölje.


„Maria honnan tudja, hogy mikor milyen számot kell hívnia, ha a "biztosítása" mindig telefont cserél? Vagy ő telefonál először, hogy Maria el tudja érni?” (Csibe)

Maria felhívja a kapcsolatát, közli vele, hogy még jól van, ekkor a kapcsolat megmondja az új számát, amin legközelebb hívhatja. Viszont, azt a telefont addig nem kapcsolja be, amíg Maria hívása nem várható újra. Ugyanis elvileg, egy telefon csak akkor mérhető be, ha be van kapcsolva. Szóval, egy telefont mindig csak egyszer használ, utána eldobja, és egy új telefonon tudja Maria elérni, aminek a számát megadja mindig az előző beszélgetésnél.

41 megjegyzés:

  1. Egy dolgot még nem értek. Egy vámpir állitólag nem lehet kétszer szerelmes. De Edward az.

    VálaszTörlés
  2. Miért ne lehetne egy vámpír kétszer szerelmes? Ők nem vésődnek be. Igaz, hogy általában nagyon-nagyon erős érzéseket táplálnak, de náluk előfordulhatnak olyan dolgok, amik miatt később új párt választanak. Ott van pl. Jasper. Eredetileg Mariába volt belezúgva, és vele élt, aztán pedig jött Alice.
    Tanyáról is elmondják az eredetiben, hogy több párja is volt, komolyak-komolytalanok egyaránt, ha jól emlékszem.
    Szóval, a vámpírszerelem lehet örök, ha az ember megtalálja a tökéletesen hozzá illő párt elsőre, de akár bizonyos esetekben egy vámpírpár útjai külön is vállhatnak, és találhatnak új szerelmet.

    VálaszTörlés
  3. Az előbb amit írtam... ha igaz az állítás akkor leírod,hogy hogy lehetséges az?(Bár az az elméletem,hogy Isa Bella hasonmása ezért szereti Edward. Úgy értem, hogy kétszer megismétlődik Edward szerelme Bella.) Kiki

    VálaszTörlés
  4. Fentebb leírtam. :) Kis fáziskésés volt közöttünk. :)

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Nekem lenne még egy kérdésem.
    Hogy akkor most elköltöznek vagy most már inkább maradnak? Mert hogy így a farkasok is segíteni tudnának nem? Vagy nem akarják őket bajba sodorni és elköltöznek hogy aztán egyedül harcoljanak? Mert Jade tutti hogy megtámadja majd őket.
    Puszi

    VálaszTörlés
  6. Höm...zseni vagy. Igazad van, teljes mértékben mint mindig! Ezért szeretem én az írásodat! Egyszerüen szuper! Kiki

    VálaszTörlés
  7. Nem tudom, hogy el akarnak-e menni ezek után vagy sem. Végül is, Maria rejtegetése már kiderült Jade számára, max Jasper és a farkasok védelme érdekében mehetnének el. De több alternatíva van ezzel kapcsolatban a fejemben, szóval, még nem tudom, mi lesz. Majd kiderül, ha írni kezdek, hogy mit is akarnak a szereplőim. :)

    VálaszTörlés
  8. A zsenitől elég messze állok. :D De örülök, hogy szereted a ficemet, köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  9. Sokminden a helyére került, és Isa sem marad farkas. Ez jó.
    De hogy Edwárd miért komorodott el,arra nincs válasz vagy én vagyok figyelmetlen?
    Egyébként én is szívesen olvasnék Ed/Alice párosításu ficet,annak ellenére hogy elég lehetetlen párosítás.
    Happy

    VálaszTörlés
  10. Tehát az álom. Előre szólok, lehet giccsesnek fog látszani. Isabella, és Edward a lépcsőn álltak a Cullen házban. Edward pedig végig akart simítani Isa arcán, de ő elfordította a fejét. Nagyon homályos alakokat láttam, de tudom, hogy róluk álmodtam, és Isa megsérült, nem tudom, hogy hol, vagy hogyan, de emiatt nem engedte magát közel Ed-hez.:D Lehet, hogy valami látszólagos sérülés volt? Fogalmam sincs.:D

    VálaszTörlés
  11. Hány fejezet lessz még a Jövő reménységéből? Alig várom, hogy olvashassam a Jelen boldogságát! És én örülnék ha írnál egy kis Jacob+Bella sztoryt. Légyszííííí!!!! Kiki

    VálaszTörlés
  12. Az elkomorulásra azért nem adtam választ, mert az majd kiderül később. Olyasmit nem mondok el, ami benne lesz a ficben, mert úgy már nem lesz érdekes. :)

    Érdekes álom. :) Lehet, hogy előre megérezted, hogy Isabella meg fog sérülni. :)

    Egyébként, most este én meg Robbal álmodtam. :D Mármint, Robert Pattinsonnal. :D Csak kár, hogy felébredtem. :D Azt álmodtam, hogy az iskolában vagyok, és valamiért Rob olvasta fel a névsort, hogy mindenki ott van-e az órán. És mikor a nevemhez ért, nem kellett feltennem a kezem, hogy igen, én vagyok az, hanem kimondta a nevem, azonnal rám nézett, és bólintott, hogy rendben ottvagyok. És közben olyan mosolyt küldött felém, hogy ahhhhhhhh... Hát, nem esett jól felébrednem reggel. :D

    VálaszTörlés
  13. Nem tudom még pontosan hány fejezet van vissza... Talán, 3-4... De lehet több vagy kevesebb is. Attól függ, hogy alakulnak a fejemben a dolgok. :)

    Jacob/Bella? Hááááát... Nem igazán vagyok oda Jacobért. :D Aranyos kölyök, de mint pasi, nem igazán hat meg. Szóval, nem tudom, hogy tudnék írni valakiről, aki ennyire nem mozgatja meg a fantáziámat. :D De lehet, hogy egyszer mégis összehozok valami novellát róluk. Sosem lehet tudni. :)

    VálaszTörlés
  14. DE JÓ JENNE!!!! LÉGYSZÍ, LÉGYSZÍ, LÉGYSZÍ!!! Esetleg karácsonyi ajándéknak (?) nem lehetne? Na LÉGYSZÍ!!!

    VálaszTörlés
  15. Kérlek Spirit!!! LÉGYSZÍÍ!!! Kiki

    VálaszTörlés
  16. Szia!
    Lenne még egy kérdésem.
    Nem egészen idevágó de.
    De ha lenne Isának és Edwardnak gyereke akkor azzal mi lenne? Mert hogy oké hogy amikor tesrhes Isa nem lesz farkas alakban de a gén az úgyan úgy átöröklődik miközben Edward miatt félig vámpír lenne! Szóval akkor a saját farkát fogja természetébők üldözni vagy mi? Meg hát elvileg egy farkas nem lehet vámpír még ha csak félig is az. Nem? Vagy akkor hogy van?
    Puszika

    VálaszTörlés
  17. Rose, alapból nem lehet gyereke Isa-nak, mert farkas. Elsőnek le kell mondania a farkasságáról vagy kell egy jó nagy csoda :D

    VálaszTörlés
  18. Igen csak hogy ha lemond a farkasságról akkor lehet gyereke. De a gén tovább öröklődik a gyerekbe akki meg közbe félig vámpír lesz.
    :D Mert ezt én most nem úgy kérdezem hogy benne lesz a meriben csak így felmerült bennem.
    :D

    VálaszTörlés
  19. Viszont bennem is felmerült egy kérdés! Ha adott időközönként felhívja Mariat az az ember, és már a Cullen házban tölti Maria a mindennapjait, akkor Edward játszi könnyedséggel kiolvassa a gondolatából a számot. Megkeresi a szám tulajdonosát és ennyi volt, a saját kezével ölhetik meg.. Vagy Edward annyira le van foglalva Bellával?

    VálaszTörlés
  20. Helló!
    Én szeretném elolvasni a többi történetedet is... Örülnék ha azokat is feltennéd!!! :D
    Puszi!

    VálaszTörlés
  21. Szia!
    Nagyon érdekel a többi történeted is! Szeretném őket elolvasni. :)

    VálaszTörlés
  22. Én is, mert gondlom ha ez ennyire jó, akkor a többi is az!

    VálaszTörlés
  23. Megkérdezhetem, hogy a Rose-Emmett párosítással hogy állsz? És hogy később nem akarsz írni Bella(Swan) és Edward párosítást? Mivel a Saga-ban eléggé a fantáziánkra lett bízva.:D

    VálaszTörlés
  24. Igen! Igen! Igen! Mármint én személyesen nagyon szeretném elolvasni a többi történetedet is, úgyhogy örülnék ha feltöltenéd ide is.

    VálaszTörlés
  25. Kiki: Meglátjuk, hogy lesz-e hozzá ihletem. Másképp sajnos, vagy éppen szerencsére, nem megy az írás. De ha lesz, írok ilyen történetet. :)

    Rose: Mivel még soha nem esett teherbe egy farkas sem vámpírtól, így elég nyitott ez a kérdés, és sokféle lehetőség van. Én jelen pillanatban úgy gondolom, hogy ha Isabella lemondana a farkasságáról, teherbe eshetne Edwardtól. A gyerekben a megfoganás pillanatától ott van a vámpír- és a farkasgén is. Nem hiszem, hogy ez a kettő ütné egymást, főleg egy olyan farkas esetében, mint Isa, aki már immunis a vámpírméregre is.
    Szóval, a farkasgén ugye, lappangó. Nem változik egy farkasleszármazott már csecsemőkorában farkassá. A farkasgénnek idő és bizonyos körülmények (vámpírközelség) kell az első aktiválódáshoz. Ezzel szemben a vámpírgén azonnal aktív a megfoganás időpontjában már, ahogyan azt Nessie esetében is láttuk az eredeti könyvben.
    Vagyis, a vámpírgén az erősebb. Ezért úgy gondolom, hogy Isa és Edward gyerekében erősebbek lennének a vámpírtulajdonságok, mint a farkastulajdonságok. Ettől függetlenül, megeshet, hogy később bizonyos farkastulajdonságok is előjönnek...
    Szóval, ez egy elég érdekes kérdés, mert egy író, ha meg tudja magyarázni tényszerűen, akkor nagyon sok mindent kihozhat egy ilyen keverékgyerekből. :)
    De ez még a jövő zenéje, az sem biztos, hogy lesz ilyen érdekes babája Isának és Edwardnak, szóval, egyelőre ennyi a biológia órából. :)

    Tia: Valószínűleg, Maria embere nem volt olyan kezdő, hogy a saját nevén vegyen telefont. :) Álnéven vett, esetleg lopott egyet, és máris lenyomozhatatlan a személye szám alapján. :) A szám alapján pedig nem tudják bemérni az illetőt, csak akkor, ha be van kapcsolva a telefonja. Viszont, az illető csak arra a fél percre kapcsolta be, amíg Mariával beszélt, aztán kidobta azt a telefont, és legközelebb Maria már az új telefonszámon kereste.

    Klaudia: A Rose-Emmett párosítással még sehogy... Csak gondolkozom rajta, de írni még nem volt időm. Hozzájuk is ihlet kell, mert nem a kedvenc szereplőim, és a személyiségük távol áll az enyémtől. :)
    Az Edward-Bella történetet Szandi már megrendelte magának, szóval, valamikor megírom az eredeti könyv alapján a nászéjszakájukat, amit Meyer olyan szépen kihagyott. :P

    Lina, Zsepi, Vanna., Névtelen: Akkor felteszem majd azokat, amik befejezettek az aloldalra. :)

    VálaszTörlés
  26. Köszönjük szépen Spirit, hogy ennyit fáradoztál azért, hogy tisztábban lássunk:)és köszönjük Szandinak, hogy veled gondolkodott:):):)
    Felhomályosodtunk, úgyhogy frissre készen állunk:D:D:D persze nem sürgetlek...akkor olvasunk, amikor adsz:)
    További ihletteljes írásos (de pihenős is) időtöltést, szép napokat
    puszi
    Andi

    VálaszTörlés
  27. Lina>szia,láttam hogy Szerbiai vagy,remélem elfogod még olvasni a hsz-eket és észreveszed hogy neked irtam.Én is Szerbiai vagyok és szeretnék veled megismerkedni :)

    VálaszTörlés
  28. Amugy Spirit köszi hogy válaszoltál a kérdésemre,várom a köv. fejezetet,de nehogy sürgetésnek vedd

    Üdv
    D.K

    VálaszTörlés
  29. Hali!

    Truska, boldog szülinapot! (Majd elolvasom a blogodon a Boldogságcseppek avagy az öröm könnyei:)-t.) Nagyon sok szülinapot kívánok még Neked, hogy sokáig olvashassad Spirit fecjeit, és mi a tieidet (természetesen Spiritéivel együtt). :D


    Úgy örülök a kérdezz-feleleknek! Már nagyon vártam, mert ilyenkor újabb és újabb dolgok derülnek ki, és újabb kérdések merülnek fel...

    Lenne még egy kérdésem: a játékokba beleszámítanak az ide írt hsz-k is? Az ide írt hsz-k száma hozzáadódik-e a fejihez, és a sorsolásnál ha ide írunk, az 1gyel többnek számít-e? (A hónap kérdezője nyilván beletartozik, mert sztem az ettől független, a kérdés ígyis-úgyis a fichez szól.)

    És engem is érdekelnek az egyéb műveid, úgyh szólj, ha fölrakod őket, biztos nagy sikerük lenne azoknak is!
    A Rose/Emmett novellát én is jó ötletnek tartom, mert olyat eddig nem naon olvastam. Persze, csak ha van kedved meg ihleted hozzá. :)
    Bella és Ed nászéjszakája, ha nem baj, nekem nem hiányzik... Az vhogy olyan más. Ha egy más ficben más körülmények között van, akkor érdekel, de vhogy az eredetibe nekem nem kell. Persze, ezzel nem lebeszélni akarlak, mert ígyis-úgyis elolvasom, ha megírod, és még a véleményem is változhat közben.
    Az Alice/Ed párosítás meg nekem se naon jön be... Persze, nyilván jó buli annak, aki szereti kiforgatni az eredeti sztorikat. (Ez nem ellened szól, Teddy! Ez csak a véleményem, remélem, nem sértelek meg vele.)

    Van 1-2 dolog, amit v nem értek, v inkább nem értek vele 1et. Ezeket kiemelem, de vigyázat, enyhe SPOILER annak, aki nem olvasta a BD-t!

    1. "Az alfák, ha úgy akarják, tudnak egymással beszélni farkasalakban. Viszont, ha megnyitották egymás előtt az elméjüket, akkor ugyanúgy csak iszonyú nehezen és sok koncentrálással tudnak eltitkolni bármit is egymás elől. Szóval, az alfáknak egymás előtt is nyitott könyv az elméjük, ha beszélni akarnak egymással."

    Meyer nem azt írja a BD-ben, h
    ", Jacob és Sam felfedezték, hogy az Alpha-k hallják egymást, mikor farkas alakban vannak. Nem olyan volt, mint azelőtt; nem hallottak minden véletlenül kicsúszott gondolatot. Inkább olyasmi volt, mintha hangosan mondták volna ki őket – mondta Seth. Sam csak azokat a gondolatokat hallotta, amiket Jacob meg akart osztani vele, és fordítva is." (BD 23. fejezet)
    Szóval, ez mintha ellentmondana annak, amit írtál, úgyh gondoltam, szólok.

    2. "Szandi később kiegészített, hogy szerinte, nem az alfa alapítja a falkát, hanem a farkasok dönthetnek úgy, hogy őt válasszák, és megkért, hogy írjam ezt még bele. :D Szerintem viszont, az alfán múlik, hogy akar-e falkát, de azért beleírtam. :D"
    Erre is a BD-vel felelnék, Szandinak igazat adva: Ha lehetne, h az alfán múlik, akkor Jake-hez sem csatlakoztak vna, mert ő nem ezt akarta, mondta is Seth-nek, h menjen visszade ő ugye nem engedelmeskedett, mivel nem az "alfahangján" mondta neki, és mert erről nem Jake dönt, hanem a farkas. Ha nem baj, ide nem keresek idézetet.

    Ennyi. :)
    Remélem, h nem haragszol, amiért ellentmondok neked.

    Pusz:
    Kisildikó

    VálaszTörlés
  30. Szia!
    Nekem még lenne két kérdésem, már leírtam egyszer de kiváncsi vagyok te hogy gondolod Hogy Ed és Isa bevésődését egy egyedi dolognak képzelném, mivel Isa immunis lett a vámpírméregre és igy lehet, hogy az is módosul, hogy, csak a farkaslét feladásával lehetne gyereke?Szóval az, hogy egy másik farkas egy vámpírba vésődjön be, annak az esélye nulla lenne, mivel a bevésődés lényege, hogy minél "tökéletes utódok" szülessenek(bocs ez így egy kicsit hülyén hangzott:P), ez pedig nem lehetséges farkas és vámpír között.Lehet aztán teljesen rosszul képzelem:D
    Jah és persze a fiúk kora is érdekelne...
    csak így tovább!
    pusz Szabina

    VálaszTörlés
  31. Kisildikó: Az első pontban tökéletesen igazad van. Nem emlékeztem erre már, mivel a BD régen olvastam, és elég pocsék fordításban. :D De a ficemen ez a tény semmit sem változtat, szóval, hála az égnek, ez nem olyan adat, ami miatt át kéne írnom valami. :D De azért jó tudni, akkor majd kijavítom magam a kérdezz-felelekben. :)
    A második pontban még mindig nem értek egyet se Szandival, se veled. :D Bocsi... :) Jacob, ha annyira egyedül akart volna maradni, kirúghatta volna Seth-et és Leah-t a falkájából, mert egy alfa eldöntheti, hogy ki maradhat benne. De az, hogy Jacob nyafizott egy kicsit, nem jelenti azt, hogy tényleg egyedül akart maradni. :) Ha alfai hangon parancsolja meg, hogy Seth-ék tűnjenek el a falkájából, akkor ők kénytelenek lettek volna kilépni. Ezért is győzködi Leah Jacobot, hogy ő, ha vége ennek az egésznek, akkor is Jacob falkájában szeretne maradni, mert nem rajta, hanem végső soron Jacobon múlik a döntés. :) Ergo, a farkasok választhatnak alfát, de ha az a bizonyos alfa nem akarja őket a falkában látni, akkor nem lehetnek falkatagok, vagyis ténylegesen, az alfa alapítja a saját falkáját. :) Szerintem legalább is... :)
    A játékok egy részébe számítanak bele az itteni hsz-ek. :) A hónap hsz-előjébe és a hónap kérdezőjébe. Hsz. határt az új fejezetért csak az előző fejezethez írt hsz-ekkel lehet elérni. De nyereményt az itteni hsz-ekért is kaphattok. :)

    Szabina0319: Ahogy írtad, Edward és Isabella bevésődése tényleg különleges a vámpírság és a farkasság miatt is. Épp ezért elég teret ad a fantáziának a gyerekkérdés. :) Nem tudom, hogy a női farkasok teste hogyan működik pontosan, és ha jól emlékszem, akkor Meyer sem adott pontos választ erre. Annyit tudunk, hogy az egyetlen női farkas, Leah, nem menstruált azóta, hogy farkassá változott. Hogy ez pontosan mit jelent egy farkasnő esetében, ki tudja... A testük szerintem, képes változni, nem úgy, mint a vámpírnőknek, hiszen, a farkasnők időközben magasabbak lesznek, izmosodnak, a hajuk is nő, vagyis egy farkasnő teste, szerintem, képes lenne kihordani egy gyereket, csak kérdés, hogy menstruáció nélkül teherbe eshetne-e. Ahogyan az is, hogy Leah-nek a menstruációkimaradása a farkasság miatt történt-e, vagy pedig neki személyszerint van valami betegsége, de egy másik farkasnő ettől még menstruálhat és teherbe eshet.
    Szóval, persze, szerintem, végső soron, azt is meg lehetne magyarázni tudományosan, hogyha Isabella farkasként esne teherbe. Ez is egy lehetséges változat. :)
    A fiúk kora:
    Jonathan 24 éves.
    Joshua 22 éves.
    Aidan 26 éves.
    Daniel 22 éves.
    Benjamin pedig 14 éves. :)

    Dark Kriszta és P.Andi: Nincs mit. :)

    VálaszTörlés
  32. Szia!
    Őszintén én pont úgy vagyok Harry Potterrel és szereplőivel mint te Jacob Black-kal. Nagyon aranyos mese volt de nem indított meg annyira, hogy elolvassam a könyveket. Így a te ficeidet sem olvastam. Ellenben az egyébb történeteidet szivesen elolvasnám és azokra lehet, hogy írnék kritikát vagy kérdést. A Merengőn vannak - ott láttam a neved - vagy valahol máshol találhatóak? Bocsi.
    Pusza: Zsuzsa0107

    VálaszTörlés
  33. Kedves Spirit!

    Őszintén szólva, mikor szerdán írtad, hogy ma zh-d lesz( hogy sikerült????) úgy hittem holnapig nem kapunk semmilyen bejegyzést,(fel se néztem:$) így most szembesültem csak, hogy mégis.:)

    Köszönöm, hogy gondoltál rám.:) Hidd el ez nekem bőven elég.:) Köszönöm mindannyiótoknak(L) A kérdésekbe bele-bele olvastam, de igazából olyan fáradt vok, hogy fel sem fogom az értelmüket.:D Majd holnap írok értelmesebb mondatokat is. :) Csak azt szeretném megköszönni, hogy vagytok nekem.:)Szandi neked is.:)

    KÖSZÖNÖM!(L)

    Puszi,Truska

    VálaszTörlés
  34. Sajnálom Russelt. Várta őket és már megint cserbenhagyták. Oké, értem én, hogy nem volt idejük foglalkozni vele, de szegény Russel... Pedig hogy örült annak, hogy van egy pár ember, aki valószínűleg bírja őt. Hát, ez van.
    Siess a következő fejezettel:)
    Puszi,
    Nicky.

    VálaszTörlés
  35. Húúú most csak így beleolvasgattam a hsz-kbe és én szívesen elolvasok bmit amit te írsz! Az csak jó lehet.
    Ami engem "zavar" az Saore... ne legyen már ennyire depis. (Jó, tudom, ez így morbid.) :( Olyan rossz olvasni. :'( Jó lenne vmivel kirángatni. Vmi, ami újra életre kelti...

    VálaszTörlés
  36. Szia Spirit!
    Én ezzel a Jasper-Maria dologgal nem nagyon értek egyet. A soraidból úgy vettem ki, hogy szerinted régen ők szerelmesek voltak. Szerintem nem. Az Eclipse-ben Jasper azt mondta, hogy hitt Marianak és a lába nyomát is megcsókolta volna, de azt enm mondta hogy együtt voltak. Ha így lett volna, akkor nem akarta volna megölni és amikor elment legalább szakított volna vele, nem szó nélkül hagyta volna el. Alice-tól pedig azt mondta, hogy az érzései újak voltak neki, de ha Mariát szerette volna, akkor valamilyen szinten ismerősek lettek volna.
    Vivi

    VálaszTörlés
  37. Vivi, a szerelemnek több fajtája van. :) Az, amit Jasper Maria iránt érzett, egyfajta, morbid, egymást kihasználó szenvedély volt szerintem. Nem tudom, hogy ez nevezhető-e szerelemnek, vagy inkább függőség, ami hasonlóan erős érzelmi kötelék, mint a szerelem. A valóságban is hányszor hallunk olyant, hogy valaki megöli, bántja, vagy szó nélkül elhagyja azt, akit egykor állítólag szeretett.
    A lényeg, hogy a vámpírok nem feltétlenül egy személy mellett élik le az életüket, és van, hogy párt váltanak.
    Én Jasper szavaiból azt vettem ki, hogy több volt közte és Maria között, mint egyszerű harcostársi viszony. Jazz tuti, hogy bele volt zúgva Mariába, ahogy mondtad, ő maga mesélte, hogy a lába nyomát is megcsókolta volna. És azt is mondja Jasper, hogy Maria is függött őtőle. Valamint, hogy azért akart harcolni mindig eleinte, mert azt akarta, hogy Maria büszke legyen rá, és mert Mariától jutalmat kapott ezért. Nos, én jutalomként egy vámpír számára a vért és a szexet tudom elképzelni. De Jasper vért Mariától függetlenül is bármikor tudott volna szerezni magának, szóval, maradt a szex.
    Vagyis, én úgy értelmezem a kapcsolatukat, hogy egyfajta szerelmi függőségben éltek egymással.
    Jaspernek szüksége volt valakire, aki irányítja, aki megmondja neki, hogy mi a léte értelme ebben az értelmetlen világban. Mariának pedig szüksége volt Jazz harci tudására és a képességére. Emellett mindketten vonzóak, így biztosan tetszettek egymásnak. Szóval, az ő kapcsolatuk inkább az érdekeken alapult.
    Amit Alice iránt érez, az viszont, az igazi nagybetűs Szerelem. Ezért újak számára az iránta érzett érzések. Mert az Alice-szel való kapcsolata nem egymás kihasználásán alapul, hanem pont azon, hogy egymásért élnek, és bármit megtennének a másikért.
    De ez csak az én véleményem. Az a szép abban, hogy Meyer nem fejtette ki ténylegesen ezeket a dolgokat, hogy mindenki úgy értelmezi őket, ahogyan jól esik neki. :)

    VálaszTörlés
  38. És nekem most olyan déja vu érzésem van :D Spirittel hosszú órákon-napokon keresztül tárgyalgattuk hogy vajon Jaspes és Maria között milyen érzelmek voltak :D Érdekes hogy egy most 1-2 hónappal később szinte szó szerint újra előkerült :) Látszik, hogy alakul a történet is :)

    VálaszTörlés
  39. *Lapoztatok már ezzel kapcsolatban, de nekem le kell írnom!* Spirit amúgy, én biztos vagyok benne, hogy Rose&Emmett fanficit is iszonyat jól tudnál írni. Nem gondoltál még erre?
    Amúgy csak azért kérdezem, mert mikor Rose és Emmett benne van az egyik fejezetben, mindig annyira frappánsan oldod meg, tökre rjuk lehet ismerni...

    VálaszTörlés
  40. Most is, mint mindig megtudtam néhány fontos dolgot.^^ Mindig elolvasom.:D ewoO

    VálaszTörlés
  41. Szia! ebböla részekböl is lesz edward szemszög? mert a múlt árnyai is NAGYON JÓK LETTEK!!!!
    Kérdéseim:-a múlt árnyai (ed.szemszög)még csak 12 fejezet volt... lesz folytatása?
    -amikor Bella "elhagyja" Edwardot a saját érdekében(a farkas dolog miatt): Edward, hogy vette észre Bellát azon a fán?? Pedig ahogy írtad elgmessze volt Bella ahhoz, hogy észrevegye!?
    Hát itt egy morzsa kiváncsiságomból! pedig van még egy millio ha nem kettő

    VálaszTörlés