.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2010. november 19., péntek

A borítókészítés érdekességei 2. részlet

Az érdekességek felsorolásának folytatása... :)


12. A kapualjas borítót Gabival és Szandival találtuk ki az első általános iskolás osztálytalálkozónkon egy gyönyörű étteremben ülve, miközben fincsi kaját ettünk. :D Mert igen, mi még ilyenkor is „dolgozunk” és ezen gondolkozunk. :D Látszik a lelkesedés, azt hiszem… :D
13. Egy egész délelőttöt töltöttünk azzal, hogy Gabi és én bejártuk Pécs belvárosát megfelelő kaput és villanyoszlopot keresve, amit Gabi lefotózhatott, és ami alapján elkészíthette a borítót.
14. Mivel egy fiú sem vállalta a fotózást, ezért Timi és Gabi az utolsó pillanatban vették rá a párjaikat arra, hogy messziről és arc nélkül elvállalják a borítón való szereplést. Hogy milyen praktikákat használtak fel a meggyőzésre, az a titkok homályába veszett. :D
15. A kapualjas borító szimbolikája: Adam éppen ki akar lépni az árnyékos kapubelsőből a fényes utcára. A kapun belüli árnyékos rész jelképezi az Árnyékvilágot, a sztárok világát. Az árnyékon lévő szárnyak mutatják, hogy Adam félig ebben a világban él, és utalnak a munkájára és a filmjére is. Az, hogy kifelé igyekszik a fényre, és a valódi testén nincsenek szárnyak, azt szimbolizálja, hogy próbál kimenekülni ebből a világból és keresi a boldogságát. A kapu egyfajta átjáró a Pokol és a Mennyország között. A kapu felső részén lévő díszítés pedig olyan, mint egy angyalszárny, ez olyasmi, mintha egy képi felirat lenne a kapu felett, tudjátok: „Ki itt belépsz…”. Csak nem szöveggel, hanem képileg megfogalmazva. :)
A kapu jelképezheti az életet és a halált is, és mivel Adam még nem lépett ki a kapun, nem tudhatjuk, mi lesz a történet vége. :)
16. Miután Ildikó úgy gondolta, hogy a kapualjas borító lehangoló a barna sáv miatt, és nagyon eltér a sorozat jellegétől, miközben a történet nagyon is beleillik, gyors ötletelés után jutott eszünkbe, hogy akkor legyen az a háttal állós, angyalszárnyas változat, ami a nyári olvasói találkozómra készített ajándékkönyv borítóján is látható. Azt a képet nem használhattuk, mert a google-ből szedtük hozzá a férfit, úgyhogy az ötlet onnan való, de új borítót kellett készíteni.


4 megjegyzés:

  1. Szia Spirit Bliss!

    Nyitottam egy blogot Cacoethes Scribendi (írási viszketegség)címen, ahol egyedi történetek ismertetőjét szándékozom egybegyűjteni. Nézz körül, ha időd és kedved engedi, s ha gondolod, kiteszem a Te nem fan fiction történeteid ajánlóját is(egy az oldalra mutató linkért cserében). A blog elérhetősége:

    http://c-scribendi.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  2. Érdekesek ezek az érdekességek! :))
    Írtam még pár dolgot a fb-ra! :)

    VálaszTörlés
  3. Von Birken: Ha küldesz bannert, azt is szívesen kiteszem. :)

    Edi26: Igen, olvastam, és bizonyos szempontból egyet is értek veled. :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, Spirit, akkor nekilátok elkészíteni az ajánlóidat, meg egy bannert az oldalhoz - mer' a' még nincsen. Majd jöjj át a Scribendire, és nézd meg, jó lett-e, s ha valami változtatást szeretnél írd meg.

    VálaszTörlés