.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2009. július 7., kedd

A jövő reménysége - 5. fejezet

5. VALAKI A MÚLTBÓL



AZ IZMAIM MEGFESZÜLTEK a várakozás közben látott képektől. Legszívesebben Jonathan minden tiltása ellenére rohantam volna a többiek után, hogy segítsek, de csak toporogtam a Cullen ház előtt tehetetlenül. Nincs is annál szörnyűbb érzés, mint mikor egy hozzád közel álló valakinek szüksége lenne a segítségedre, de te nem tehetsz semmit, és bár Joshuával sosem voltunk puszipajtások, a családom része volt. Mint egy testvér, akivel folyton civakodsz, de azért szereted, és bármit megtennél érte.

Éreztem Joshua fájdalmát, ahogy a sziklát telibe kapta, de azt is tudtam, hogy nem esett nagy baja. A harag pedig, ami most a másik farkasra összpontosult , csak még jobban feltüzelte őt. Láttam a gondolataiban, hogy ő kezdte a támadást. Túl mérges volt Cullenék miatt ahhoz, hogy visszafogja magát, mikor rátalált a farkasra. Az idegen csak védekezett… Miért ilyen forrófejű Josh…

Alig pár percbe telt, mire a többiek is megérkeztek. Az idegen farkast lefoglalta annyira a párharc, hogy csak későn észlelje őket. Körbevették a verekedőket, és bár nem támadtak, kifejezték, hogy túlerőben vannak. Jonathan visszaparancsolta Joshuát, miközben morogva hátráltatták a sárgás színű farkast a sziklákig.

Ekkor történt az, amire se a fiúk, se én nem számítottunk. A sárga farkas teste változásba kezdett, és mire bármelyikünk felfoghatta volna a dolgot, már emberként állt a sziklafal tövében. Nem is akármilyen emberként… Vállig érő, szőkés haja volt, melírcsíkokkal, a szemei égkék színben pompáztak, a testalkata körülbelül olyan volt, akárcsak az enyém, és nem csak ebben hasonlítottunk… Végigpillantottam a fiúk gondolatain keresztül az idegen egész testén, mint valami kukkoló, akit a döbbenet megfagyasztott, és bár el akarna fordulni, egyszerűen képtelen rá. A farkas egy nő volt.

Próbáltam kikapcsolni némely társam ösztönös reakcióját a látványra, de nem igazán sikerült. Zavaróak voltak az ilyesfajta gondolatok a számomra. A kakaskodás hevében a fiúk valószínűleg nem figyeltek a női feromon illatára, és be kell ismernem, nekem sem tűnt fel, mikor először találkoztam az ismeretlennel az erdőben, mert túl izgatott voltam.

- Jade vagyok – hallottam meg a lágyan csengő női hangot, miközben a finom kezek a magasba emelkedtek a megadás jeleként, ahelyett, hogy önmagát takargatta volna – én biztosan azt tettem volna. – Nem akarok harcolni.

Hallottam Jonathan és a többiek tanakodását, arról, hogy mit tegyenek most. Végül arra jutottak, hogy Nate visszaváltozik, és beszél a nővel, míg a többiek fedezik. Én kivételesen örültem, hogy a farkasok leginkább Jade szemérmetlen bámulásával vannak elfoglalva, és nem kell Jonathant látnom teljes valójában – mikor néha előttem változtak át, akkor is zavaromban azt sem tudtam, hová nézzek -, de ahogy észrevettem, az idegent egyáltalán nem zavarta a látvány.

- Ki vagy, és mit keresel a környéken? – szólalt meg Jonathan. Értékeltem benne, hogy egyenesen a nő szemeibe néz, és nem máshová, ahogy például Joshua vagy Benjamin tette. Próbáltam Aidan és Daniel gondolataira koncentrálni, akik inkább az eseményekre, semmint magára Jade-re figyeltek.

- Mint mondtam, a nevem Jade – mosolyodott el a nő. – Azért jöttem, hogy megismerjelek titeket… Mint láthattátok, egy vagyok közületek – tárta szét a karját.

- Honnan jöttél? – érkezett a következő kérdés.

- Arra vagy kíváncsi, hol laktam eddig, vagy arra, honnan származom? – vonta fel a szemöldökét Jade.

- Mindkettőre szép sorban – felelt Jonathan egy szájhúzással.

- Elég sokat utazgattam, de legutóbb New Yorkban éltem. És innen származom, La Push-ból. Igaz, már elég rég elhagyta a családom, úgy körülbelül kétszáz éve… - gondolkozott el egy pillanatra Jade. – A nagyapám Uley leszármazott volt, de európai nőt vett el, és elhagyta Amerikát.

- Uley? – Jonathan kutakodva figyelte a nő arcvonásait. Egyszer elmesélte, hogy ő Levi Uley egyenes ági leszármazottja, ahogyan Aidan az öreg Atearáé, vagy Joshua a nagyapám barátjáé, Embryé. Vagyis, ő és az ismeretlen, ha távolról is, de rokonok. Már, ha Jade igazat mond… - Ha a nagyapád kétszáz éve ment el innen, akkor te…

- Igen, egy kissé idős vagyok már… Legalább is, farkasként – mosolyodott el, miközben szemei Joshuára tévedtek, aki most is úgy nézett rá, mint aki szét akarja tépni, csak már más értelemben, mint pár perccel ezelőtt. – Pontosabban száznegyvenkét éves. Elég régóta… utazgatok, mint mondtam – emelte vissza a tekintetét Jonathanra. – Elnézést, de folytathatnánk a beszélgetést valami kellemesebb helyen, és ruhában? Azt hiszem, a farkasaid egy kissé túl izgatottak… - vigyorodott el. Látszott rajta, hogy szórakoztatja az egóját az, amilyen hatással a fiúkra volt. Dühösen mordultam fel. Magam sem tudtam miért, de idegesített a nő.

- Természetesen. Meghívhatlak magunkhoz reggelire? Közben mesélhetnél a múltadról, és arról, hogy is kerültél ide – ajánlotta Nate, aztán megrázkódott, és ismét állati alakjában állt a sziklafal előtt. Jade követte a példáját.

Hazamehetek? – húztam fel a mentális pajzsomat, hogy engedélyt kérjek Jonathantól.

Te meg miért változtál át? – mordult rám kissé dühösebben, mint számítottam rá. – Nem azt mondtam, hogy maradj Cullenéknál?

Itt vagyok a házuk előtt. Azt nem mondtad, hogy nem figyelhetek… - vontam meg gondolatban a vállamat. Nate felmordult.

Otthon találkozunk! – felelte végül.

A ruháim nem voltak olyan állapotban, hogy visszavegyem őket, meztelenül pedig az illem – és a saját szégyenérzetem – miatt nem mertem volna mutatkozni, de el akartam búcsúzni Edwardtól. Tétován fordultam a ház felé, azon gondolkozva, hogy ha vakkantok egy párat, vajon megérti-e, mit akarok, de még csak jeleznem sem kellett, ő már az ablaknál volt, és engem figyelt fürkésző pillantással.

Most mennem kell, de visszajövök – próbáltam elmagyarázni neki. Fejemet az erdő felé fordítottam, aztán ismét ránéztem. A szemei elkerekedtek, mintha valamin meglepődött volna, aztán bólintott. Vakkantottam még egy párat, mintha elbúcsúznék, aztán bevetettem magam a fák közé és rohanni kezdtem egyenesen haza.

Mire La Push-ba értem és átváltozás után rendbe hoztam magam egy kicsit, szerencsére, már mindenki mást is felöltözött állapotban találtam. Juliette-ék háza felé sétálva már messziről láttam, hogy Benjamin úgy dongja körbe Jade-et, mint engem az első napon. Enyhe elégedettséggel töltött el, hogy mikor a közelbe értem, és meglátta a morcos pillantásomat, inkább félrevonult segíteni Juliette-nek és az anyjának. Nem tetszett ez az egész helyzet… Mintha valaki befurakodott volna a helyemre, és átvette volna azok figyelmét, akik eddig csak rám koncentráltak. Féltékeny lennék? – nyilallt belém a gondolat, és örültem, hogy most a fiúk biztosan nem hallhatnak.

- Szia, Isabella vagyok – léptem a kerti asztal mellé, ahol újdonsült vendégünk üldögélt. Nem volt borús az idő, ezért a lányok odakint terítettek meg a reggelihez. Fél szemmel láttam, ahogy Aidan Saore mellett ugrál, és figyel, hogy ne terhelje túlságosan meg magát. Carlisle valójában ágyba parancsolta, de Saore nem az a típus volt, aki sokáig meg tudott maradni egyhelyben.

Jade felállt, hogy üdvözöljön, aztán hirtelen a keze félúton megállt felém, és a levegőbe szimatolt.

- Te bűzlesz… - fintorodott el. Megfeszült az arcom. Igaz, hogy a nagy sietség közepette csak egy gyors zuhanyzásra volt időm, de azért ez túlzás! – Vadászni voltál?

- Vadászni? – nagyon értetlen képet vághattam, mert Jade úgy nézett rám, mint egy hülyére.

- Jade arra kíváncsi, hogy azért van-e ilyen átható vámpírszagod, mert épp most küldtél át egy párat a túlvilágra… - szólt közben Joshua, és gúnyos mosollyal várta, hogy milyen választ adok a vendégünknek.

- Nem, nem vadászni voltam. Csak látogatóban a másik családomnál – feleltem.

- Vámpíroknál – tette hozzá Josh, miközben a mellkasa előtt összefonta a karjait.

- Te vámpírokkal barátkozol? – Jade tekintete elsötétült, mintha hirtelen a szeme láttára változtam volna át emberből valami pokolfajzattá.

- Barátkozik? – röhögött fel Joshua. – Az egyik szeretője.

- Mondd, hogy csak viccelsz… - látható volt az elszörnyedés a szép arcon.

- Nem vagyok a szeretője! – csattantam fel. – Szerelmesek vagyunk egymásba – töröltem el azonnal a pillanatnyi megkönnyebbülést, ami Jade arcán átsuhant a tiltakozásomra.

- Egy vámpírba? Ez… Undorító – nyögte ki.

- Nem kérdeztem a véleményedet! – léptem közelebb fenyegetően. Mit képzel magáról ez a kis senki? Hogy felbukkan a semmiből, körbeudvaroltatja magát az összes szabad fiúval a csapatból, és egy óra múlva már véleményt alkothat rólam?

Jó pár pillanatig néztünk egymással farkasszemet, és lehet, hogy ha Jonathan nem lép közbe, érdekes női pankráció látványában részesülhettek volna a jelenlévők. Jade amilyen idegesítő volt, annyira határozott is. Egy másodpercig sem láttam félelmet vagy meghátrálást a szemeiben velem szemben. Vagy ennyire nem tartott ellenfélnek – amit rosszul tett -, vagy tényleg rég kihalt belőle a félelemérzet.

- Hé, hé, Isabella, nyugalom… - éreztem meg az Alfám kezét a vállamon. – Jade a vendégünk.

- A vendégetek épp most sértett meg – fordultam Jonathan felé. A furcsa ragozás önkéntelenül jött a számra, valószínűleg azért, mert jelen pillanatban valamiféle kívülállónak éreztem magam. Nem ide illőnek.

- Biztos vagyok benne, hogy nem állt szándékában, csak nem érti még ezt az egészet… - hallgattam végig a mentegetőzést, ami csak még jobban feldühített. Jonathan csak azért védi, mert ugyanúgy rá van kattanva, mint Joshua vagy Benjamin. Ez az undorító!

- Hát persze! – fordítottam hátat. Kivettem az asztal mellett álló etetőszékből az öcsémet, majd dühös léptekkel elindultam a házam felé. – Majd szóljatok, ha elment. Jó utat vissza oda, ahonnan jöttél, és a soha viszont nem látásra! – kiáltottam félhangosan – úgyis tudtam, hogy mindenki, akinek szántam, hallotta.

Magamban fortyogva pakoltam elő néhány üvegnyi bébiételt a szekrényből – Edward előkéjének tisztaságából szinte biztos voltam benne, hogy Juliette-nek ma reggel még nem volt ideje megetetni őt -, aztán letettem őket az asztalra. Edward körülöttem mászkált hol négykézláb, hol a bútorokba, vagy épp a lábamba kapaszkodva. Felemeltem őt az ölembe, aztán mutogatni kezdtem az üvegeket.

- Na, mit szeretnél ma, pöttöm? – kérdeztem. – Van itt almapüré, sárgarépapüré és barack. Melyikhez lenne kedved? – Edward felemelte a karját, és megütögette azt az üveget, ami épp a kezemben volt. – Alma… Jó választás! – mosolyogtam rá, aztán visszatettem a földre.

Egy kis tányérba öntöttem az ételt, aztán betettem a mikróba egy fél percre. Próbáltam csak az etetés örömeire koncentrálni, de a furcsa kis csomó nem akart eltűnni a gyomromból. Nem tetszett Jade, és nem tudtam, hogy ez valós okokon alapuló ellenérzés, vagy pusztán a féltékenység miatt érzek így. Végül is, Joshua ugyanúgy viszonyul az Edwarddal való kapcsolatomhoz, mint ő, mégis amolyan rokonnak és barátnak tartom. Bosszúsan felsóhajtottam. Sokkal könnyebb lett volna utálni az új farkast, ha gonosz lett volna. De csak úgy reagált, ahogy a legtöbb fajtánkbeli tenné.

Épp egy nedves kendővel törölgettem Edward pici száját és arcát a félrement alma miatt, mikor lépések halk zaját hallottam meg, amik a ház felé közelítettek, aztán felhangzott a kopogás az ajtón.

- Gyere… - szóltam ki. Még mielőtt megfordultam volna, tudtam, hogy ki érkezett. Mindig Jonathan volt az, aki utánam jött, ha valami bajom volt. – Mit akarsz? – kérdeztem kissé keményebben, mint akartam.

- Jade itt marad nálunk egy ideig – szólalt meg úgy, mint aki épp valami bűnét vallja be.

- Értem. Hát, mi Edwarddal jól megleszünk idebent, amíg el nem takarodik. Ha meg unatkoznánk, majd felhívjuk Alice-t – vontam meg a vállam flegmán. – Sajnos, visszaköltözni, még nem mernék, nem akarom, hogy bárkinek baja essen…

- Visszaköltözni? – Jonathan arca megrándult. – Elmennél?

- Ha egy vadidegen fontosabb, mint én… - emeltem ki Edwardot az etetőszékből, aztán Nate mellett elsétálva bevittem a nappali szőnyegére. Mikor megfordultam, meglepetten rezzentem össze. Jonathan alig pár centire állt tőlem.

- Tudod, hogy ez nem igaz. A családunk tagja vagy – nézett a szemeimbe. Elfordultam, és megpróbáltam kikerülni, de megfogta a karomat. – Isabella…

- Az a… nő… megsértett. Ti pedig egy szóval sem védtetek meg, sőt! – lehajtottam a fejemet, és sűrűn pislogtam, hogy visszatartsam az égető könnyeket. – Értem én… Ő gyönyörű, ti meg férfiból vagytok, de akkor is… - Jonathan halkan felkuncogott, én pedig szikrázó szemekkel pillantottam fel rá, miközben a dühtől kicsordult az első könnycsepp az arcomra. – Eressz el! – húztam meg a karomat, de ahelyett, hogy elengedett volna, inkább magához rántott, és megölelt. Megdermedve hagytam, hogy a karjait átfonja a derekam körül.

- Bolond vagy, mondták már? – Hallottam Nate hangján, hogy mosolyog, bár nem láttam az arcát, mert a fejem a mellkasához szorult a jó pár centis magasságkülönbség miatt.

- És ezért meg akarsz fojtani? – nyögtem, bár az ölelés inkább volt zavaró, mint fájdalmas.

- Nem, dehogy is – nevetett fel, majd egy kissé eltolt magától, és a szokásos módon összeborzolta a hajamat, mint egy kisgyereknek. Bosszúsan fújtam ki az arcomból a tincseket. – Gyere, üljünk le egy kicsit! – húzott a kanapé felé, majd lenyomott rá, és mellém huppant. – Még mindig nem érzed, hogy a családunk tagja vagy? – fogta meg a kezemet. – Szeretünk téged. Még Joshua is szeret téged – megint halk nevetés hagyta el a száját, ami az én arcomra is halvány mosolyt csalt.

- Tudom – motyogtam kissé elszégyellve magam.

- Akkor, mi a gond? – nyúlt az állam alá, és felemelte a fejemet, hogy a szemembe tudjon nézni.

- Nem tudom… - húztam el a számat. – Csak… nem tetszik nekem ez a nő. Megérzés.

- Hidd el, odafigyelek rá, és utána nézek a történetének is, de eddig nem tett semmi rosszat. Tudod jól, hogy az elején mi is másképp viszonyultunk Cullenékhoz. Hagyj neki időt, hogy megismerjen téged és talán… őket is – kérte Jonathan.

- Rendben – sóhajtottam. – Utálom, hogy mindig igazad van – mordultam aprót.

- Hát, ez van – kaptam egy felcsillanó vigyort válaszként.

- És… mit mesélt magáról? – kíváncsiskodtam.

- Úgy tűnik, tényleg innen származik, legalább is, levezette a családfáját, és valamiféle távoli rokonok vagyunk. Én Levi Uley leszármazottja vagyok, míg ő az egyik testvérághoz tartozik, ami még korábban elvált az enyémtől. – Jonathan igyekezett részletesebben is elmagyarázni az egészet, és én próbáltam gondolatban összerakni, hogy ki kicsoda, de nem igazán sikerült. A farkasok hosszú élete és többszöri házassága miatt elég nehéz volt elhelyezni bárkit is annak a bizonyos fának az ágain. De azt értettem, hogy Jade mindenképpen idősebb, mint itt bármelyikünk. – Elvileg kétszáz évvel ezelőtt mentek el La Push-ból, aztán a nagyapja és az apja normális emberi életet élt, és ő is csak véletlenül változott át száztizenkét évvel ezelőtt, harminc éves korában farkassá.

- Hát igen… Elég öreg… - fintorogtam.

- Farkasként tényleg az – rándult meg Nate szája széle.

- Emberként is… harminc… Az már vén – kötöttem az ebet a karóhoz.

- De jól tartja magát erről biztosíthatlak. – A kezem automatikusan lendült meg a díszpárnával együtt Jonathan felé.

- Disznó – morogtam, miközben Jonathan csak hahotázott rajtam.

- Aranyos, mikor féltékeny vagy… - pattant fel végül a kanapéról, mikor újabb párnatámadást tervezve megragadtam a fegyveremet.

- Nem vagyok féltékeny! – fortyogtam magamban.

- Hát persze… - hajolt le Edwardhoz, és egy puszit nyomott a feje tetejére. – Bemegyek a városba aláírni pár papírt a gyámság miatt, ami tegnap még elmaradt, addig kérlek, ne öld meg Jade-et – nézett rám komolyan, aztán az ajtóhoz sétált.

- Ígérem, a közelébe sem megyek – akartam esküre emelni a kezemet, de Jonathan bűnbánó pillantása miatt nem fejeztem be a mozdulatot.

- Mi az? – kérdeztem kissé ijedten.

- Hát, mivel a többi házban nincs szabad szoba, nálam és Joshuánál pedig a jó erkölcsök miatt Esther megtiltotta az elszállásolást, ezért… Jade nálad fog lakni egy ideig – hadarta el gyorsan, aztán becsukta maga mögött az ajtót. Kellett pár másodperc, amíg az agyam felfogta, mit is hallott, aztán felugrottam, és feltépve az ajtót kirohantam a lépcsőre.

- Jonathan Uley, azonnal gyere vissza! – kiabáltam utána dühösen, de mivel Edwardot nem hagyhattam egyedül, ezért nem követtem. Megállt egy pillanatra a távolban, aztán bocsánatkérően széttárta a karjait. – Ezt még úgyis leverem rajtad… - csaptam be az ajtót magam mögött, miután visszabattyogtam a házba. Már kezdtem volna megbocsátani Nate-nek, de ezek után… Jó ideig szóba sem állok vele – határoztam el.

Még hogy nálam lakjon az a… Én ezt nem fogom tudni elviselni. Inkább kiköltözök az erdőbe – dühöngtem magamban, de azért nekiálltam rendbe tenni a vendégszobát, miután nagy nehezen sikerült az öcsémet elaltatni. Épp tiszta ágyneműt kerestem a szekrényben, mikor odalent megcsörrent a telefon. Majdnem kitörtem a nyakamat, ahogy lefelé rohanva megbotlottam az egyik padlódeszkában. Felkaptam a kagylót, de csak azután szóltam bele, hogy meggyőződtem róla, nem hallom a testvérem nyűgös sírását.

- Isabella? – Edward hangjától izgatottan nyeltem egyet.

- Edward? Valami baj van? – kérdeztem azonnal. Alig pár órája váltunk csak el, így nem értettem, miért telefonált.

- Nem, semmi baj, csak… Carlisle kérdezi, hogy mikor tudnál átjönni. Szeretne pár újabb vizsgálatot végezni, mert talált valamit, és elég… izgatott. Igazából már évtizedek óta nem láttam ennyire feldobva – nevetett fel zavartan.

- Azonnal mennem kéne? – Egy kissé feszült voltam a gondolattól, hogy kísérleti nyúl legyen belőlem, de féltem is attól, hogy gond van velem… Mi van, ha később lesz valami hatása a méregnek, vagy ha azért nem hatott, mert valami bajom van.

- Nem… Nem muszáj… Csak… Azért hívtalak fel azonnal, mert így volt egy jó okom, hogy halljam a hangodat – vallotta be Edward. Egy kissé elpirultam, de jól estek a szavai.

- Edward… - sóhajtottam fel.

- Igen, tudom, még nem beszéltük meg a feltételeket, és nem akarok a nyakadra mászni, mármint… nem vámpíri, hanem emberi értelemben – újabb mély kacajt hallatott, amitől libabőrös lettem, és gyorsabban kezdett dobogni a szívem. – Csak hiányzik a közelséged…

- Tudom, mit érzel… - ismertem be. – Nekem is hiányzol. Este felé átmegyek, rendben? Akkor megbeszéljük a szabályaimat – ígértem.

- Rendben – egyezett bele. – Akkor… várunk.

- Szia, Edward! – köszöntem el.

- Szia! – egy pillanatnyi csend után halk kattanás jelezte, hogy a vonal megszakadt.

Visszatettem a kagylót a helyére, aztán újra az emeletre indultam. Hirtelen veszítettem el az egyensúlyomat, ahogy a papucsom beakadt a padlódeszkába. Hatalmas csattanással terültem el, miközben a karom nekivágódott az egyik lépcsőfoknak.

- Áu, a francba! – nyögtem fel. Ülő helyzetbe tornásztam magam, és kétségbeesett arccal vizsgálgattam a horzsolásaimat, amik szinte azonnal gyógyulni kezdtek. Valami jó mégis csak van a farkaslétben…

Elmásztam négykézláb a fél pár papucsomig, amit elhagytam esés közben, a tekintetem pedig megakadt a félig feljött padlódeszkán. Megütögettem, és a hang, amit kiadott, más volt, mint a mellette lévő deszkáé. Egy pillanatig elgondolkozva bámultam rá, aztán felpattantam, és a konyhába mentem. Kerestem egy elég nagynak és erősnek tűnő kést, aztán visszamentem hasra esésem színhelyére.

- Ez bolondság… - ráztam meg a fejem nevetve, miközben a kést a rés fölött tartottam. Ha valaki most látna, biztosan azt hinné, hogy megőrültem. Épp készülök önként még jobban tönkre tenni a házam padlóját. Hirtelen az összes kalandfilm lepergett a fejemben, amiben ilyen deszkák alatt kincsek és koponyák voltak elrejtve, és a kíváncsiságom erősebb volt, mint a ház iránti tiszteletem.

Bedugtam a kés pengéjét a résbe, és megfeszítettem. A deszka halkan recsegve emelkedett meg egy kicsit. Ahogy a nyomást növeltem, úgy mozdult ki egyre inkább a helyéből, míg végül sikerült kiemelnem. Felugrottam, és az előszobában lévő szekrényről felkaptam az elemlámpát. Csak úgy nem mertem a sötét lyukba dugni a kezemet, mert rettegtem a pókoktól.

Ahogy bevilágítottam, láttam, hogy alig egy kéznyújtásnyira valami barna hever. Mintha régi papírok lettek volna. Óvatosan emeltem ki, miközben imádkoztam, hogy semmi gusztustalanság ne másszon a kezemre. Ahogy megvolt a zsákmányom, arrébb húzódtam, és leporoltam. Tényleg papírok voltak, méghozzá, nem is akármilyen papírok… Levelek.

Elgondolkodva megnéztem a címzést, és mivel végül is, az egyik ősömnek szóltak, így meggyőztem magam arról, hogy jogom van felnyitni őket.

Óvatosan kihúztam a vörös szalag alól, ami összetartotta a köteget, a legfelső borítékot, és kivettem belőle a levelet. Ahogy a szemeim végigfutottak az apró, kacskaringós betűkön, a döbbenettől még a szám is tátva maradt. Nem, ez nem lehet… Ilyen nincs…

A levél a padlóra hullott a kezemből, pont a lyuk mellé, amely egy nagyon régi titkot rejtett. Eddig…

77 megjegyzés:

  1. de jóóó lett ^^ gratgratgrat

    VálaszTörlés
  2. hogy hagyhattad így abba, de most komolyan??? *.* kegyetlen vagy :( :D
    de örülök, h azért megszokásból rákattintottam még a te oldaladra is :P
    és remélem minnél előbb jön a folyti :$ :D
    puszi

    VálaszTörlés
  3. Ilyen nincs...xD:D de komolyan, ilyen szivatósan befejezni... te vagy erre képes szinte csak!! :D:D Nehogymegtudjuk és alukáljunk egy jótmi??:D Direkt alkotod így meg...:P
    Amúgy: tetszett, és a női megérzések az esetek 99%ban jók:D ergó tuti nem csak féltékenység:P:D
    Hmm, Edward olyan édes volt, mikor mondta Isabellának telefonálás közben h a hangodat hallahatom:D:D!

    Szegény, amúgy Isabella helyében kinyírtam volna Nate-t az tutiiiii:D
    VAAAGY: én megpróbálkoztam volna költözéssel az hót sicher:D ugyanis úúgysem fog aludni Isabella mert agóik, meg gindolkodik meg minden:D szal ki kellene lyukadnia a Cullen házban h Helló:D:D Jujj de várom már:P
    Meg ugye a levelek...
    Milyen levelek... Edward és Bella? Vagy Bella és Jake? Vgay Josh hoz van köze? Vagy a Jade hez? nah igen.. a szoká: hogy rontsuk el a nyugodt éjszakát:D
    Mind: szúúúsza:) Job,mintha vki a halálán lenne és itt hagynád abba!!! *enhye célzás:D:D
    csókollak és ölellek:D s siesss:D:D:D hogy Szandinak is legyen ideje átolvasni....

    VálaszTörlés
  4. Nemlehet egészen véletlenül, hogyEdward-Bella levelezés? bár..az hogy kerülne oda..de hirtelen ez ugrott be :)

    VálaszTörlés
  5. Egyetértek Leiával. Ilyen nincs. *hihetetlenkedő fejjel néz* Ilyen függővéget... áhh. Most nem fogok éjjel aludni. Áhh. :D Mit találhatott Isabella? Mivel, ha jól olvastam, a Black házban laknak, ahol Jacob is élt... Talán Jake és Bella levelezés? Mintha az Eclipse-ben lett volna ilyen. (: Megőrülök. Folytatást. Gyrosan. :D puszii, fanee

    VálaszTörlés
  6. Szia Spirit! Asszem én még nem írtam megjegyzést, de már párszor -igazság szerint jó sokszor- szerettem volna. Fogalmam sincs, hogy csinálod, hogy ennyi ötlet és még milyen jók is, csak úgy kipattanak a fejedből, de az én szememben ezzek igazi íróvá váltál és szurkolok, hogy felfedezzenek! :)
    Na az ömlengést még folytathatném, de kifogyok a karakterből...:D
    Szóval lenne pár kérdésem, észrevételem. Kezdem azzal, amit hiányolok. Ugye A múlt árnyaiban Edward és Isabella elég közel kerültek...konkréten falták egymást. :D Amit őszinte örömmel fogadtam. :D De sajnos a 2. részben eléggé úgy érzem, hogy Edward szerepe lényegesen lecsökkent, sőt, olyan kis mulya lett. Komolyan elkezdtem szurkolni Jonathannak, mert már úgy hiányzik valami szikra. Szerintem Isabella átváltozása után a vágyának erősebbnek kéne lennie...persze értem én, hogy le van foglalva a gondolata az új helyzettel, de a bevésődésnek mégis az a lényege, hogy állandóan Edwarddal akar lenni. Remélem azért ki fognak teljesedni hamar, mert már olyan szépen haladtak és kezd itthon leválni a vakolat...ha érted, mire célzok..:D
    Csak így tovább! ;)

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    ha most az jön, hogy Bella fia esetleg Edwardtól van, akkor nagyon nagyon csúnyán fogok nézni. "morcos tekintet". De egyébként kíváncsi vagyok rá, hogy milyen levelet talált Isabella:)
    Puszi

    VálaszTörlés
  8. Szia Spirit!
    Az annyira szuper lett! Imádom Edward-ot, és nagyon félek Jade-től. Nem tudom miért, de nekem is rossz érzésem támadt tőle. :P
    A levelekhez is van egy tippem. Szerintem Edward megpróbálta felvenni Bella nagyival a kapcsolatot, de Jacob tuti eldugta a leveleket, mert félt, hogy akkor Bella otthagyja.
    Hát ez az én tippem. Kíváncsi vagyok a végkifejletre.
    Várom a folytatást!
    Puszi,
    Kitti

    VálaszTörlés
  9. Eszméletlen pont ilyenkor kell abba hagyni :( áááááááááá most sírok egy sort ,de amugy tényleg nagyon jó lett:D várom a folytatást addig pedig hajrá! Minden jót és szépet!!!!!

    VálaszTörlés
  10. Szia!!

    Én tudtam hogy nő lesz:) most rendkívül büszke vagyok magamra.. :) Sőt még Te is mondtad, hogy milyen elmés ötleteim vannak... :) Hehe..:)
    Hajaj, elnézést a stílusért, huszonéves létemre úgy írok mint egy 11 éves kislány, aki késve jött rá hogy nem az Angyalok hozzák karácsonykor az ajándékot.. Mondom én:) najó..viccet félre téve:
    Tetszett nagyon természetesen ez a fejezet is, és mivel elég temperamentumos egyén vagyok, ezért kedves Jade-ünket gondolatban majdnem mgfolytottam.. Hülye r... szóval az. Nem szimpatikus. Már amikor felmerült bennem az, hogy esetleg az idegen az egy nő, már akkor is aggódtam,hogy ebből még bajok lesznek.. főleg úgy, hogy ez a vki 142 éves.. a jövevényről ennyit.. a másik: levelek..
    mivel ez anno Jacobék háza volt, így mindenképpen sztem hozzájuk van köze.. de hogy vajon ki levelezhetett,azt nem tudom. Azt elvetem, hogy Edward Bellának írt volna, mert Edward magát is hibáztatta, és ha nagyon akart volna vmit Bellától, akkor sztem simán kitalált volna vmit, hogy hogyan érhetné el. Szóval Ed-Bella levél kilőve.. Az még esetleg, hogy Jacob-Edward levelezett, de akkor minek rakta volna el Jake a leveleket?? Más.. nem találok logikus lehetőségeket.. vagy más: Alice és Bella! Hohóó.. az még esélyes.. talán.. de inkább nem találgatok, mert majd úgy is kiderül:)
    That was goooood!!
    good night!:)
    pussz

    VálaszTörlés
  11. Szia!
    Nagyon jó lett!
    Olyan hitelesen írtad meg, hogy kicsit nekem is unszimpatikus ez a nő:D
    Isabella meg Jonathan kapcsolata nagyon aranyos:D
    ÉS benne van a kicsi:D Azt mondtad, hogy ő ebben a könyvben sokat fog szerepelni:D Szóval remélem látjuk őt még párszor, de bízom benned, és biztosan jó lesz a továbbiakban is:D
    Jó alkotást!
    Puszi,
    Truska

    VálaszTörlés
  12. Jaj spirit! Ez ááá! Baromi jó lett, és tényleg így befejezni! Kééésssz komolyan :D Wáh, nagyon várom már, kiváncsi vagyok miket talált... :D És Ed milyen aranyos volt, amikor mondta neki, hogy csak a hangját akarta hallani...wáááh :D kész vagyok teljesen, tuti nem fogok tudni aludni xD
    Siess a kövivel!
    pussz (L)

    VálaszTörlés
  13. Szia!
    Gratulálok egy újabb nagyszerű fejezettel lettem gazdagabb. De mégis miért kell itt abbahagyni?!
    Ami a levelet illeti az nekem is eszembe jutott hogy Edward hagyta ott Bellának, még régebben? (De persze ezt már előttem is írták, sorry):(
    Más nem igazán jut az eszembe! Majd gondolkodom rajta! :D
    Megtudhatnám hogy, az idegen farkasnak, (akiről megtudtuk hogy nő :D) miért ezt a nevet adtad hogy Jade? Mármint nehogy félreértsd, nekem nagyon tetszik ez a név, de mégis kiváncsi vagyok! Ja igen és lécci siess a kövi fejezettel, nagyon türelmetlen vagyok!:):):)
    Puszi!
    Hű olvasód,
    Kitty

    VálaszTörlés
  14. Szia! Nagyon jó lett! Muszáj volt pont itt abbahagyni?? Most olyan kíváncsivá tettél, és így hogyan fogok aludni??? Ki írta a levelet? Edward? Tudom, tudom. Erre az lesz a válaszod, hogy majd kiderül.
    Kérlek nagyon siess a folytatással!
    Millió puszi
    Nessie xXx

    VálaszTörlés
  15. Szia!
    Már régota olvasom a történeted és nagyon jo mondjuk öszinte leszek az elején kicsit furának találtam, hogy Isabellával "kavar" Edward (mivel Bella unokája) de mostanra már tökre megszerettem ezt is a storyban:)
    Ez a rész meg tök jo volt :) nem tudom miért de neekm se tetszik az uj csaj (kis ribi, hogy "mutogata" már magát:O?) jah és a leveleket nem Bella irta? esetleg Edward-nak (csak hogy tovább bonyolitsuk a helyzetett:P)
    Alig várom a kövi fejezetett:) Téleg az mikora várhato?
    Pusszi és köszi hogy irsz nekünk:)

    Ui: a saját könyved amit irsz azt is elolvastam a részleteket és szerintem nagyon jo lesz ha megjelenik tuti vevö vagyok:P

    VálaszTörlés
  16. Szio Spirit!

    Gratulálok,ismét elérted,hogy egyik hű olvasód se tudjon nyugodtan aludi az éjszaka.:)Jade felbukkanásával azt hiszem a fiúk és Isabella élete is megváltozik.Isa szerintem egy kicsit önző énjét mutatta meg,és igazából nem is értettem,hogy miért is féltékeny egyáltalán.Talán attól tart,hogy nem ő lesz a középpontban ezután vagy talán érzi,h Jade veszélyt jelent majd a falkára és Cullenére?Mindegy is,ami most nyugtalanít,az az,hogy kinek az írására jellemzőek azok az apró kacskaringós betűk?És az a régi titok?Van egy olyan sejtésem,h ez a titok lesz a kulcsa annak,ami miatt Isa immunis a vámpírméregre...

    Kérlek siess a folytatással,ne hagyj minket kétségek között!De nem akarlak ám kizsigerelni teljesen...:)Pihenj egy kicsit,megérdemled:)

    Puszillak:Dena

    VálaszTörlés
  17. Szió!Nagyon imádom...Szerintem Edward írta a leveleket...Nem biztos h Belláak...lehet h Jacob-nak....de áááh itt abbahagyni!Kegyetlen...:D:D de ugye nemsokára jön a következő...és nem kell izgulni..ugye? ugye?(könyörgő fej):D

    VálaszTörlés
  18. Szia!

    Jajj Spirit! Ez kegyetlenség! Itt abbahagyni?:D
    Hihetetlen vagy! :) Nah, imádtam ezt is, és ilyen "befejezés" után, szerintem az összes hajamtól megszabadulok a folytatásig, szóval siess!:D:D
    1 kérdésem lenne csupán.
    A Cullen háznál Edward hallotta amikor Isabella szólt neki gondolatban hogy elmegy haza, de majd visszajön? Ezek szerint Isabella farkasként tud kommunikálni vele, ha "eltolja" a pajzsát?
    Puszi, Heidi

    VálaszTörlés
  19. Mint már mondottam volt, nagyon értesz a függővégekhez. A következő fejezetig azon fogok agyalni, hogy mi állt a levélben. Még el se kezdtem írni a kritikát, de máris egy tucat lehetőség merült fel bennem...

    Jókat nevettem egyes részeken. :) Remélem nem ébresztettem fel itthon senkit a nevetésemmel. :)

    Ez az Edwarddal való kommunikálás is érdekes. Három lehetőség jutott eszembe:
    1, Jó ötlet, amit az előttem lévők állítanak, és eltolta magától a pajzsát, bár nem tudom, hogy ez Edwarddal kapcsolatban mennyire működik. Lehet, hogy ez csak a farkasokkal működik.
    2, Isabella önkénytelenül is úgy mondta a dolgot, hogy a többi farkas hallotta, és az ő fejükből olvasta ki Edward.
    3, Szimplán megérezte - ha lehet ezt így mondani - hogy mit akart Isabella mondani.

    És hát őszintén meglepődtem, mikor kiderült, hogy az idegen farkas egy nő. Úgy tűnik a korábbi feltevéseim igencsak helytelenek voltak ezzel kapcsolatban. Valami nem tetszik nekem ezzel a farkassal kapcsolatban. Lehet, hogy csak azért, mert Isabella szemén keresztül nézem, de nekem akkor is itt valami nagyon gyanús. Meg mi az, hogy csak úgy véletlenül átváltozott? Ennek nincs semmi értelme. Ahhoz kell egy vámpír tartós közelsége. Ez nem egy véletlen műve. Nem tudom, de nekem itt valami nagyon bűzlik...

    És ha jól látom hamarosan közelebb kerülünk az "Isabella csodával határos módon megmenekült" rejtélyhez. Nagyon foglalkoztat a kérdés. Mellesleg szeretem a biológiát is. (Meg a Doktor House-t is, de ez nem ide tartozik.) :)

    És a levelek... csak az én paranoiám, hogy köze van hozzájuk az új farkasnak, vagy csak puszta hülyeségből merült fel bennem ez elsőre? A második gondolatom az volt, hogy Edwardhoz van valamilyen köze. Abban viszont biztos vagyok, hogy Bellának köze van hozzá. Talán még Jake-nek is tekintve, hogy az ő házukban voltak a levelek. És újabb őrült ötleteket ecsetelhetnék még fél órán keresztül, de nem untatlak. :) Biztos vagyok benne, hogy meglepsz majd minket. :)

    VálaszTörlés
  20. Ja igen, és akartam még valamit, csak mindig elfelejtem megkérdezni. Láttam, hogy inspiráló zenének Within Temptation is van írva. Szereted is őket, vagy csak néha jó hallgatni? Csak mert én szeretem őket. :) És ha már itt tartunk, milyen típusú zenéket preferálsz?

    VálaszTörlés
  21. Sziasztok! Helló Mindenkinek! :)))

    Hát Blissem nem bírtam ki, muszáj írnom most ide is egy kritikát, így lassan a tali közeledtével. Azért nem lövök le semmit, ne aggódj. ;)

    Szóval azt hiszem ez is az egyik kedvenc fejezetem lett. Hogy miért? Mert egyszerűen imádom benne Jonathant, s rendkívül tetszik, ahogy bánik Isabellával. (Félreértés ne essék Edward a kedvencem) De - tudom, hogy a szereplőid irányítanak -, nagyon tetszik, hogy egy olyan helyzetből, ami már már elmehetne egy olyannak, ami átléphetné a barátság határát, mégis a végén egy rettentően aranyos, és szeretnivaló kis jelenetet írsz. :)

    A női farkasról annyit, hogy mint mondtam, nekem sem szimpatikus, persze lehet, azért mert Isabella szemszögéből nézzük. De egyetértek Fummie-vel (bocsi nem tudom még mindig, hogy kell az idegen szavakhoz a toldalékot adni:P), hogy ahhoz, hogy átváltozzon kellett egy vámpír közelsége. Első megérzésre nem tetszik Jade és szerintem jogosan lett féltékeny Isabella rá. Mert hát végül is eddig Bella volt abban a helyzetben, amiben most Jade, mármint a fiúknál. És most hirtelen megjelenik a semmiből, ráadásul egy Uley leszármazott. S még mindig nem vetem azt az ötletet sem el, hogy mivel ő egy Alfa(Jade) nem-e akarja elorozni Nate falkáját, hgy így mondjam. Persze, nem is biztos, hogy először nagy párbajjal a két Alfa között, hanem a női bájaival a falka többi farkasát. Bár a miértjével még kicsit bajban vagyok... :D No, de nem tudom mit akarsz kihozni ebből, szerintem távol állok most eléggé a Jade-del kapcsolatos ötleteidtől, úgy hogy erre még várnom kell, hogy megtudjam, a többi olvasóddal együtt. :D

    Na és végre Edwardot is visszahoztad a képbe, elég jól, legalábbis nekem teszett. Már várom azokat a részeket, amik Isabella akaratpróbái is lesznek, ha lehet így fogalmazni. ;)
    És hát a levelek az utolsó, amiről ebben a fejiben említést kellene tenni... De arról inkább nem mondok semmit. :D:D

    Puszi Bliss, mint eddig is várom a következő fejit! :);)

    VálaszTörlés
  22. N A G Y S Z E R Ű ! ! ! :D

    Gyorsan a kövi fejezetet!!!( Azt hiszem függő lettem:P)

    *Bauble*

    VálaszTörlés
  23. Ha Jade(alfa)lenne és Isa is (alfa)lenne akkor érthető lenne a "kisviszálykodás" ,meg persze amúgy is érthető...
    részemről már nincs már eldőlt:függő vagyok:)))

    VálaszTörlés
  24. Jajj, ez egyszerűen fantasztikus volt. :) Olyan jó érzéssel töltött el, hogy idejöttem az oldalra és láttam, hogy van új fejezet. :) Köszönjük Szandinak, hogy elolvasta, neked meg, hogy megírtad. :)

    Nem kedvelem az új farkast, olyan ellenszenves, meg barátságtalan.
    Edward etetése szerintem nagyon aranyosra sikerült. Imádom a négykézláb mászós babákat. :P
    Na meg a nagy Edward is édes volt. :)
    A titokkal kapcsolatban nagyon kíváncsivá tettél. Nem lehet, hogy esetleg Jade Isabella rokona is távolról? Vagy nem tudom, de nagyon érdekel, és remélem hamar kiderül. És együttérzek Bellával, mivel én is félek a pókoktól. :S :D
    Várom a következőt! :)
    Puszi: Polett

    VálaszTörlés
  25. Szia! Már tegnap elolvastam, de mennem kellett aludni:) Elolvastam a kritikákat, és nagyon megijedtem Drusilla megjegyzésétől, miszerint Bella fia Edwardtól van. De az lehetetlen lenne, szóval megnyugodtam:D Valaki írta is még régebben, hogy lehet, hogy ez a farkas lány. Nem hittem valószínűnek, de most... Tuti, hogy valami rosszban sántikál. Nekem sem szimpatikus. Ebből nem fog jó kisülni, szerintem. Joshuának viszont szimpi a csaj:D Csak nem lesz majd valami?:P Jonathan is tetszett, ahogy így beszélt Isabellával, és átölelte, meg azt mondta neki, hogy aranyos, amikor féltékeny:))) Az király rész volt. És Edward. "és nem akarok a nyakadra mászni, mármint… nem vámpíri, hanem emberi értelemben – újabb mély kacajt hallatott, amitől libabőrös lettem, és gyorsabban kezdett dobogni a szívem." Ez volt a kedvencem:P Edawrd hallotta a szívdobogást a telefonban? Meg hogy szeretné hallani a hangját. Amikor Isabella az elején felhúzta a pajzsát, akkor nem lehet, hogy Edward is tudott olvasni a gondolataiban? És akkor felelsleges volt Isabellának elmutogatni, hogy haza megy, nem?:) ÁÁÁ, viszont a vége! Most már add meg a diliház címét, jó? Miről van szó benne?:O Jacob, Bella, Edward? Uramisten!!! Hajrá a folytihoz!! Juca

    VálaszTörlés
  26. Szia Spirit!!
    "Emelem kalapom előtted"
    Nagyszerű ez a fejezet(is)!!
    Őszintén...nekem sem szimpatikus Jade :/
    Egész idáig egyáltalán nem foglalkozott La Push-al most meg "teljesen véletlenül" idejön és mindent megváltoztat...ráadásul pont Isabellánál fog lakni...EZ AZÉRT TÖBB A SOKNÁL!!!!

    Fogalmam sincs hogy mik lesznek a levelekben...elvesztettem a fonalat!!!
    Most már mindent rádbízok és kíváncsian várom a folytatást!!

    puszi:
    Bella

    VálaszTörlés
  27. Kedves Spirit Bliss!
    Ez a fejezet most minden függő rajongódat az őrületbe kergette, úgy hogy garantáltan őrültekházát nyitok, és mivel ezáltal milliomos is lehetek, majd kapsz egy kis részt belőle. :D:D:D:D:D
    Na a viccet félre téve....(pedig szívesen támogatnálak...)a fejezet elképesztő, ahogy kevered a dolgokat, és még sem lesz belőle zagyvasák, vagy zűrzavar elképesztő.
    Egyetértek Renascence-szel, hogy Edward és a Bella vonzalom tényleg kicsit alábbhagyott a 2. könyvben. Persze megvan, de a bevésődés itt még pluszban fokozta volna, de nem is tudom, én ezt sajnos most nem érzem.
    Hát a többiekkel egyetértek a Jade-hez való viszonyulásukról. Tudod, női megérzés, meg minden. Sokat gondolkodtam, hogy vajon miért. Természetesen több ok is van(visszaváltozás, de ruha nincs, EGÓ!!!!!, meg aztán, nem is tudom)
    Ezt még nem sokat említették, meg, de hogy, ugye Edward Carlisle felfedezéséről is beszélt, (ami gondolom eltörpült maga Edward mellett), de szerintem fontos dolgot talált, hogy Isabella múltjába, Edwardékon kívül, talán más vámpír is belekerül(jah..meg Dominic-on kívül is:) )
    Végül a levél.... sok feltevés volt már rá, az biztos, hogy Jake vagy Bella a címzett, hisz elhangzott, hogy ősei a címzettek, de szerintem nincs Cullen a feladó között, hanem egy ismeretlen, de köze lehet Jade-hez, és biztos, hogy Jade, nem csak úgy kedvemszottyantLaPushbamenni céllal érkezett.
    NA ennyi, és csak újra köszönni tudom, hogy olvashatjuk a műved.

    VálaszTörlés
  28. Spirit, fantasztikus! Ismét!! :) De te tuti ki akarsz nyírni minket! Így abbahagyni, nahát!!! :PPP
    Egyébként nagyon tetszett az Isa és Nate között lezajló beszélgetés a Black házban!! :)))
    Pussz

    VálaszTörlés
  29. Annyira jó lett ez a fejezet is! Meg kell, hogy mondjam, nagyon jól csinálod, mindig a legizgibb résznél hagyod abba!!:)
    A levéllel kapcsolatban nekem rögtön az jutott eszembe, hogy Bella írta Edwardnak őket!Hiszen Isabella még a másik könyvben mondta, hogy Bella naplójában olvasta, hogy szerette Jacob-ot, de az igaz szerelme mindig is Edward volt!(nem szó szerint így, de nem emlékszem pontosan!)Szóval ezek elküldetlen levelek lehetnek, amit Bella nem küldött el Edwardnak(hiszen nem tudta hol van)! Ha ez így van, biztos lesz még pár bonyodalom belőle...:)

    VálaszTörlés
  30. Szia Spirit! Megint kitettél magadért:D
    Nem tudom milyen levelek lehetnek de szerintem Edwardhoz és Bellához van köze:D

    VálaszTörlés
  31. Úristen!Úristen!Úristen!Úristen!!
    Spirit hogy voltál képes ilyen dolognál abbahagyni?? Ez valami borzalmas! Mármint az hogy várnom kell hogy mit rejtettek a levelek!! De van egy tippem. Esetleg valami köze van az új farkascsajhoz?? Vagy mi?? jaj Spirit!! Nem bírom! Please gyorsan írd meg a folytatást!!
    Imádlak! annyira jó író vagy!!!

    VálaszTörlés
  32. Húúúúúúúú. nagyon jó lett.
    Alig bírok várni a folytatásig:DD
    Mikor jön a következő rész??

    VálaszTörlés
  33. itt abbahygani??:D:D Spirit az őrületbe kergetsz minekt!!!:D:D:D De nagyon jó!!:D kiváncsi vagyok mit talált Isabella!! Siess lécci a következő résszel, mert már nem bírom sokáig!!!
    NAGYONNAGYONNAGYON JJJJJJÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!:D:D:D

    VálaszTörlés
  34. Szia!
    Nagyon imádom a történeted,de nagyon haraxom rád amiért itt hagytad abba:P
    a levelekről annyit h biztos vagyok benne h nem valami olyan h Bella fia Edwárdtól van, mert akkor isabella hogy lehetne farkas...de lehet h edward bella levelezés:P
    kérlek siess a folytatással mert nem fogom kibírni:P
    am én isabella helyében biztos h nem engedném be jadet a házba-jonathan is olyan szemét, h pont hozzá küldte na de mind1 folytatááást:D
    Puszi:Emily13

    VálaszTörlés
  35. hééé, nem ér így abbahagyni!!! :D Nagyon jó volt ez is. Megint. :)

    VálaszTörlés
  36. nemááár!így nem hagyhatod abba!!!
    siees a kövi fejezettel!pls :D
    nagyoon jólett!:D

    VálaszTörlés
  37. Ez afeji is tök szuper volt csak egy kicsit rövid volt úgyhogy léccy siess a kövivel

    VálaszTörlés
  38. Szia Spirit!:)
    én még csak tegnap este leltem rá erre az oldalra, de emiatt a sztori miatt nem aludtam egy percet sem, egész éjjel:DDD nagyon tehetséges író vagy, és ez a történet...magával ragadó! ez az első szó ami eszembe jut, mert ha egyszer belekezdesz lehetetlen abbahagyni. egyszerűen imádom, és izgatottan várom a folytatást!!!:D
    Edward és Isabella története

    VálaszTörlés
  39. hű kicsit szétvagyok esve (tudjátok nem aludtam, metr olvastam!!:S:DDD), és lemaradt a vége a kommentnek. lenne egy-két kérdésem a jövővel kapcsolatban:)
    reménytelenül romantikus lelkem már alig várja, hogy Edward és Isabella kapcsolata ugyanolyan...hmmm bensőséges legyen, mint előtte, de nem vagyok telhetetlen tudok várni addig a részig, csak hát Edward olyan letört, és még most is, hogy úgy ahogy sikerült megbeszélniük a dolgokat olyan kis esetlen és tanácstalannak tűnik nekem. remélem ez azért változni fog, és eseménydús találkozásokban lesz részük...:DDD
    szerintem Jade előbb vagy utóbb szorosabb kapcsolatba kerül az egyik farkassal, bár ez csak amolyan megérzés féle:S
    ja és egyre jobban érdekel, hogy miféle is Isabella, mert rengeteg meglepetélssel szolgált már eddig, mármint mint vérfarkas...szóval kíváncsi vagyok mik derülnek még ki róla. na meg az a levél....!!!
    na nem is akarok itt tovább fecsegni, a végén úgyis az jön le, hogy nagyon várom a következő részt!!!:PP:DD

    VálaszTörlés
  40. Szija Spirit!!! :)
    Én nem rég csatlakoztam a rajongóidhoz, de azt kijelenthetem, hogy most már a is maradok :)Imádom a könyveidet...Ez a fejezet nagyon jó lett, csak kicsit rövid, de lehet, hogy csak én gondolom így, talán mert imádok olvasni na mind1...Gratula!!!
    Már nagyon várom a folytatást:)
    (Remélem nem kell sokat várni*huncut mosoly*)
    Pá :)

    VálaszTörlés
  41. Szia!

    Nagyon jó ez a fejezet is!!! Jonathan halálian édes, Isabella meg szerintem tutira nem csak féltékeny, hallgatni kell a női megérzésre, nem mindig tűnik úgy, hogy van értelme, de azért na... És itt nem levelek vannak ha jól értelmeztem, hanem csak egy levél, amit valaki kacskaringós régi betűkkel írt (ez tuti Edward lehet szerintem, hisz kinek az írását csodálta mindig Bella?) De, hogy miért írt volna lövésem sincs... Na nem is filózok tovább hanem inkább várom a kövi fejezetet. Üdv mindenkinek!!!

    VálaszTörlés
  42. Ez volz az első szavam a fejezet után: AZTA :O xD
    Hogy hagyhattad itt abba? Megakarsz minket őrjíteni? De nem baj, mi annal nagyobb izgalommal várjuk a következő fejezetet, szóval SiEsS!!
    PáPá

    VálaszTörlés
  43. Bella fia Edwardtól van... nem lehet, mert Bella nagyinak a leszármazottja Isabella (ez tuti) és hát, ő farkas... tehát Jacobnak is ott kell lennie az ősei között. de am ezek a levelek bennem is felébresztettek vmit... ötletem, sőt, tippem sincs, de tuti robbanni fog :)

    Hatalmas grat Spirit!

    VálaszTörlés
  44. Spirit!
    Ez eszméletlen lett!!
    Nagyon izgalmas fejit sikerült megírnod! (mint mindig:D)
    Először is kiderült valami az új farkasról (és itt megjegyezném, hogy az egyik elméletem jó lett, miszerint Josh támadt rá forrófejűségből és Jade csak védekezett, bocsi ezt muszáj volt, és Neked köszönhetem hogy rávezettél a logikus gondolkodásra):D
    A másik pedig a levelek. Megint van egy ok, ami miatt elkezdhetjük törni a fejünket.:D
    Nekem per pill nincs ötletem, ki irhatta pontosan a leveleket és kinek, és hogy mi áll benne. A köv. fejezetből megtudhatjuk. Remélem:D
    Elmondom mégegyszer, és nem utoljára, hogy nagyon szeretem olvasni ezt a ficet!:D
    Puszi, Lou:)

    VálaszTörlés
  45. Nem ér így abbahagyni:D
    Őszintén szólva én a Múlt árnyai 29. fejezeténél kapcsolódtam be történetbe aztán ahogy tovább jöttek a részek nem bírtamki h ne olvassam el az egészet kétszer is egy más után :D.Nem sok olyan kitalált történet van amit szeretek de ez nálam a favorit lett :D
    Szerintem nagyon nagy tehetséged van az íráshoz és remélem nem kell sokáig várni a következő fejezetig :)
    puszy; Nixy

    VálaszTörlés
  46. Most lehet hülyének fogtok nézni, de nekem az jutott eszembe, hogy mi van akkor, ha a levelet Edward írta, de nem Bellának címezve, hanem Isabellának???!!! Jó, lehet hülyeség, sőőt...
    De mi van akkor, hogy ha, amikor Bella Jacobbal maradt, akkor Jacob ugye lemondott a farkasságról, és normál emberi életet élt, illetve éltek. Így már Alice is láthatta a jövőjét - elméletileg -, és mikor úgy volt, hogy Edwardék nem jöttek vissza többé, Alice még mindig 'figyelte' Bellát és a jövőjét. És látta, hogy lesz egy unokája, Isabella... /mert számomra még mindig nem derült ki, hogy Alice hogy látja a jövőt... Mármint úgy értem, hogy csak rá kell gondolnia arra a bizonyos személyre??!!.../ És ha Alice írta a levelet...? És valahogy képes volt eltitkolni ezt Edward elöl! Vagy talán Edward látta Isa-t a jövőben, Alice gondolatain keresztül, de nem gondolta, hogy beleszeret...? Mert a legelején 'valami miatt' nagyon zavart volt!
    Nah jó, elmélkedek-elmélkedek, de nem valami hihető a dolog! De már annyira kíváncsi vagyok!!!!!!! :P :DDD

    VálaszTörlés
  47. Már elég régóta nem írtam , de ezt most bepótolom egy kicsit :D hát sztem tuti h nem Bella írta, mivel a könyv szeint Bella "macskakaparásosan" írt( legalábbis Meyer könyvében a biológiás résznél Bella mondja...vagyis gondolja....na mind1 :D )szóval Bella kizárva...Edward...hááááát...esélyes.De fogalmam sincs úgy őszintén megmondom xD Te ezt már úgyis kitaláltad :)és a könyveidről annyit hogy ilyen jó fanficet még nem olvastam :) bent vagy a kedvencek közt :P csak az a baj h oylan gyorsan elolvasom a fejezetet és ahhoz képest olyan lassan jön a következőőő xD de sebaj megéri :) további sok sikert és egy jó könyvkiadót kívánok Neked :) puszi Nikcsiii

    VálaszTörlés
  48. Hááát... Ma se fogok aludni :D
    Egyébként szerintem mivel a levélben valami "titok" van, ezért szentem nem sima Bella Edward levelezés hmm... Gondoltam arra, hogy esetleg Isabella felmenői között lenne vámpír... Az apja nem lehet, hiszen akkor nem lenne farkasvér. Jacob, hát ő alapból kilőve, Billy Black is, viszont az ő apjáról semmit nem tudunk, ő előtte pedig Ephram (így kell írni??) volt, tehát arra a következtetésre jutottam hogy halvány lila dunsztom nincsen XD Úgyhogy várom az új fejezetet

    VálaszTörlés
  49. ÚÚÚúúristen...Eddig soha nem írtam pedig az összes fejezeted tetszik de ez a fejezet áááá tudom a kíváncsiság hamar megöregít de nem érdekel:D:D:D
    Eszméletlenül jól írsz:)Gratulálok nagyon és csak így tovább...alig várom a következő fejezetet:)
    Bells

    VálaszTörlés
  50. szerintem izabelluska anyukája a levél írója:))))
    nem süllyed....
    nyúl

    VálaszTörlés
  51. Marion-Tia-Cinti2009. július 9. 10:34

    Hümm-hümm! 5-ször kellet elolvasnom oda-vissza mert nagyon jóh! A jövőben vagy Bella és Jade nekimegy egymásnak vagy Bella fogja a cuccost meg az öcsit és irány a Cullen ház... Én megkérném Edwardot, hogy ugyan tegyen nekem egy kis szivességet és tegye el lábalol... A levél milyen fajta? Hivatali Okmány? Személyes? Szerelmes? MÉg 1x Nagyon köszi a fic-ért: Cinti

    VálaszTörlés
  52. Jaj, hogy hagyhattad itt abba.. Nemár Spirit ilyen nincs! :) Milyen titok? Furcsábbnál furcsább ötleteim vannak, hogy kitől van a levél, és kinek, és milyen titok... Bella nagyinak írták, vagy ő írta Isabellának? Vagy Jaderől szól? Vagy valami teljesen másról...? Na majd úgyis kiderül. Mindenesetre nagyon jó lett! :)
    "Méghogy nálam lakjon az a... Én ezt nem fogom tudni elviselni. Inkább kiköltözök az erdőbe" Hát ez nagyon nagy volt! :) Izgatottan várom a folytatást! :) pusz Lala

    VálaszTörlés
  53. Szia Spirit!
    Nagyon jó lett a fejezet és már tűkön ülök.:)
    Itt valami titok lappang és a levelezés ami ott van nem lehet hogy Bella nagyi és Edward között zajlott?Csak onnan gondolom hogy lehet hogy Bella nem akarta megbántani Jacobot azzal hogy levelezik Edwarddal.Vagy lehet hogy Alice levelei?
    Mivel lehet hogy tudott arról az Edward hogy Bella Jacob felesége lett és akkor akart öngyilkos lenni.Lehet hogy rossz nyomon haladok de ez is egy lehetőség:D Jade pedig nagyon idegesitő de valami szerepe van a történetbe mivel lehet hogy Isabell ő általa fog valami fontosat tanulni.Mellette drága az nem gond hogy Jadet nem kötik a szabályok vagyis a szerződés ami Cullenék és a farkasok kötöttek?
    Vagy őt is kötik?Joshnak lehet hogy ő lesz a bevésődése?
    Lesz a két lány között harc?
    Azért kérdezem mivel Jade kicsit úgy tűnik hogy magasabb rangúnak tartja magát.Vagy így fog Isabell megerősödni és kiválni a csapatból?
    Ne haragudj a sok kérdésért és még egyszer köszönöm és várom a folytatást.:D
    Puszi R.E
    Ui: felvettelek iwiwen ha nem baj.
    ja és a saját könyved mikor jön és hol lehet rá rendelést leadni?:D

    VálaszTörlés
  54. A legutóbbi néhány fejihez nem írtam komit, de most muszáj vagyok...
    EZ NAGYON GONOSZ VOLT!
    Hogy tudtad így befejezni?!?!:D:D
    Én nem akarok elméleteket gyártani, ötleteim ugyan vannak, de megtartom magamnak,
    mert gyanítom, hogy hatalmasat koppannék...kiszámíthatatlan vagy!!:)
    Persze ez a Te esetedben pozitív, most mégis roppant idegölő, hogy napokat várhatok,
    bár ahogy elnézem a következő néhány napi programom, arra sem lesz időm, hogy
    levegőt vegyek! Éljen Zamárdi!:D:D:D
    De annyit azért mégis mondanék, mert mintha olvastam volna, hogy valaki Bellán
    filózik, hogy ha figyelmesen olvassátok, Isabella egyik őse kapta őket, szóval nem
    írhatta Bella, és több levél is volt.

    Üdv,
    Genevieve Beau Pre

    VálaszTörlés
  55. Ez a fejezet is iszonyú jó volt!Talán eddig ez tetszett a legjobban!:-)
    Nagyon várom a folytatást!
    Remélem hamarosan jön!

    VálaszTörlés
  56. először az jutott eszembe hogy Jade is belefog vésődni Edwardba.. De aztán elhessegettem ezt a gondolatot..vagyis mostanra tényleg nem tudom..Ugye nem?!?:O

    VálaszTörlés
  57. Szia Spirit!
    Nemrég értem haza a Balcsiról..és végre olvashattam :D:D Már hiányzott. Még azon aggódtam mi lesz a méreg miatt Bellával..erre most meg Xd
    Amúgy nagyon jó lett ez a fejezet.:D
    Eleinte azt hittem a titokzatos farkasnak Josh-hoz van köze..de tévedtem.:D Viszont kíváncsi vagyok mi lesz a szerepe a törénetben.xd Ha tényleg lehetne ő is alfa, akkor lehet maga köré akarja gyűjteni a többieket mert bosszút akar állni valakiken és kell neki a segítség..:D
    A levelek meg..nagyon kíváncsi vagyok már, remélem hamar jön a folytatás.:D
    Több elméletem is van velük kapcsolatba..
    Talán köze van Bella immunisságához..vagy az is lehet hogy Bella szüleivel kapcsolatos hisz róluk nem tudunk sokat ha jól emlékszem, bár lehet csak kihagy az agy..xd
    Arra is gondoltam hogy Bella azért immunis mert az egyik szülő vámpír volt..bár ez hlyeség..xd
    Na tényleg kiváncsi vagyok a folytatásra, de nem rontom itt tovább a levegőt.:D:D
    Puszii, Petra

    VálaszTörlés
  58. Úristen, meghalok a kíváncsiságtól, hogy mi lehet az a titok!!!
    Remélem hamar jön a folytatás, és fény derül rá.
    Amúgy szerintem biztos lesz valami gubanc ezzel az új farkassal, aki mellesleg nem csak Izabellának, de nekem sem szimpi. De hogy kell ejteni a nevét? Dzséd?
    Izgatottan várom a következő részt!
    pussz

    VálaszTörlés
  59. ááááá kegyetlen vagy komolyan mondom...iszonyat jo iro vagy..gratulálok:)
    remélem minél hamarabb megirod a kövit
    izgatottan várommár

    pusz

    VálaszTörlés
  60. JAAAJJJJ! ne csináld már ezt velem bele pusztulok!!! Tudni akarom, mi van abban a levélben! akkor is elolvasnám a következőt ha nem játszanád ezt!!! Köönyöööörgöök siess!!!
    Komolyan az eredetire nem vártam ilyen izgalommal. ez fenomenális!!!!
    Másik Zsani

    VálaszTörlés
  61. Kb. milyen gyakran jelennek meg a fejezetek?

    Három napja találtam meg az oldaladat, azóta ezen élek. Bocsi, hogy idájig még csak 1 komit sem írtam, de mindíg csak arra gondoltam, jajj nem ár, és lapoztam a következő fejezere. Most viszont nincs kövi... nem baj, nagyon várom már.

    Pusz:
    Emese

    VálaszTörlés
  62. én remélem nem lesz köze bella swanhoz...nem lehet h régebbi ősé(pl Billyé?) ? pl valamilyen feljegyzések...a farkasokkal kapcs...vagy tőrzsi iratok...
    pusz
    Kanga

    VálaszTörlés
  63. http://everglow-zone.blogspot.com/2009/05/twilight-fanfiction.html

    Csak újjabb fanfictiont kerestem (bevallom) és rátaláltam erre... fekete listát érdemel!

    Emese

    VálaszTörlés
  64. Huppsz. Elolvastam az 1. fejezet kommentjeit, sajnálom. Látom már lerendeztétek a dolgot. Sorry.

    VálaszTörlés
  65. Spirit, jobb vagy mint Edward!
    Mármint ami a gondolatolvasást illeti:D
    Pont írni szerettem volna, hogy milyen jó lenne, ha tennél fel képeket, hogy képzeled a többi szereplőt, erre feljöttem az oldalra (szokás szerint azért, hogy nézzem, van-e friss) és tádámm! Szóval köszi:D
    Am csak úgy mellékesen, Jonathan és Josh néz ki a legjobbanxD
    Jade-et pont ilyennek képzeltem.
    Kis Edward pedig nagyon aranyos!:D
    A többiek is nagyon tetszenek, jól eltaláltad őket:D
    Szóval csak ennyit akartam. Köszi mégegyszer:D
    Puszi, Lou:)

    VálaszTörlés
  66. jaaaj, tök jók ezek a képek, ahogy te képzeled őket. Akit Josh-nak képzelsz, ő elég sok mkinek Jacob, mintha olyat is hallottam volna, h Steph róla mintázta Jacob-ot. Jonathan pedig a Tuti gimi-ben játszott, igaz? Viszont szerintem Jade-t meg Benjit tök jól eltaláltad meg Juliette is tetszik. mondjuk én vhogy Jonathant meg Josh-t máshogy képzelem... :)

    VálaszTörlés
  67. Lou: Hehe, most már nem csak Isabellával hasonulok, hanem Edward gondolatolvasását is eltanultam? :D Örülök, hogy tetszenek a képek. :) A kicsi Edwardba azonnal beleszerettem, ahogy megláttam a képet, kár, hogy a szemei kékek, de akkor is így képzelem el. :D

    V: Igen, én is hallottam, hogy akit Joshuának képzelek, őt sokan Jacobnak. De az én fejemben akkor is ilyen Josh. :D
    Hogy a Jonathan képén lévő srác miben játszott, vagy egyáltalán, ki ő, fogalmam sincs. :D A google-ban keresgéltem képek után, és ott szúrtam ki magamnak, mint Jonathant. :)
    Az egyetlen, akinek a nevét tudom, és ismertem már korábban is, az Jade. Ő Melissa George, az Aliasban játszott, és szerintem, gyönyörű nő. :)

    És ha már itt vagyok, és úgyis el vagyok mindig maradva a hsz-ek megválaszolásával, akkor szeretném megköszönni a sok hsz-t, amit írtatok eddig. :) A titkok ígérem, hamarosan kiderülnek. :) Nagyon izgi olvasgatni, hogy mit gondoltok Jade-ről és a levelekről. :D Szóval, nyugodtan írjátok le az ötleteiteket, mert nagy örömmel olvasom őket, és jó látni, hogy töritek a fejeteket, és kezditek logikusan is átgondolni a dolgokat, nem csak szívből. :D Mondjuk, azzal sincs baj, ha valaki a megérzéseire hagyatkozik, az csak azt bizonyítja a számomra, hogy átéli a történetet, csak szeretem az elméleteiteket. :)
    A kérdéseitekre pedig nem sokára válaszolok a kérdezz-felelek rovatban. :)
    Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki írt! :) Hatalmas pussz mindenkinek! És Szandi is üdvözöl titeket a távolból. :)

    VálaszTörlés
  68. Esther pedig a Miért éppen Alaszka?-ban játszott. Igen, a sorozatszínészeket jól ismerem. ;)

    VálaszTörlés
  69. Sziasztok.
    Nekem is ez a fejezet a kedvencem. nem tudom miért, talán mert naon jóra sikeredett.
    A New Moon-ban elméletileg Edward Bellánál hagyta az ajándékokat amit kapott szülinapjára,fényképeket, CD-ket, és mivel nem tért vissza soha nem volt aki kivegye onnan,viszont nem levelek voltak, de levelezhettek egymással. Vagy már csak fantáziálok én is. Majd meglátjuk.....
    Hajrá, hajrá :)

    VálaszTörlés
  70. A New Moon-ban nem hagyta ott Edward az ajándékokat... Pont bent volt, hogy minden nyomot eltűntetett maga után. És nem hiszem, hogy leveleztek Bellával. De lehet, hogy tévedek. :)

    VálaszTörlés
  71. Anne-nek és V-nek is igaza van. :D Edward tényleg ott hagyta az ajándékokat, csak épp úgy, hogy eldugta Bella elől őket. De ott voltak Bella szobájának a padlója alatt, és Edward azt hitte, hogy majd Bella megtalálja őket. :) Szóval, ott is hagyta és el is tűntette őket. :)

    VálaszTörlés
  72. Én sem hiszem, hogy Edward és Bella leveleztek volna. semmi értelme nem lett volna, hiszen Edward elhagyta, és nem jött vissza, így kétlem, hogy ilyesmivel nehezítette volna az elválást. Nekem olyan érzésem van, hogy a levelek elsősorban Jacobbal kapcsolatosak, és nem Bellával, hiszen az ő házának a padlójába voltak elrejtve nem? vagy valmit esteleg félreértettem:SS na majd a következő fejezetben meglátjuk:DD Spirit megtudnád mondani, hogy mikor jön az új fejezet, rendszeresen, mondjuk 5 naponta jön, vagy rendszertelenül, akkor amikor emgírtad? új vagyok és ilyeneket még nem tudok azért kérdzem csak:DDD

    VálaszTörlés
  73. Rendszertelenül jön. Sajnos, sosem tudom előre, hogy mikor leszek kész vele, így nem is próbálok valamiféle rendszert betartani. Általában egy héten egy fejezet minimum szokott lenni, de van, mikor kettő is. Ez a szabadidőm mennyiségétől és az ihlettől függ. Most úgy tervezem, hogy vagy holnap este vagy hétfőn este lesz új fejezet.

    VálaszTörlés
  74. Bella nem találhatta meg azokat a dolgokat amiket Edward eldugott a padlójába. Ha meg is találta volna, miért dugdosta volna a La Push-i otthonába? Szerintem nem azt találta meg Isabella. Biztos valamit Jacob-ról vagy vagy még Billyről:P Bár nem tudom, hogy mi lenne,de sztem azért nem kizárt dolog. De remélem, hogy nem ront el semmit az a dolog amit talált. Mármint, hogy Edward és Isabella között. Alig várom már a folytatást, én teljesen megszállotja lettem ennek a regénynek, minden nap vagy 6x-7x-8x felnézek, hátha van frissítés. Remélem már nem kell sokat várni.

    VálaszTörlés
  75. szia, árulj már el léci pár kulisszatitkot Bella nagyi naplójáról? az egész élete benne van?? Isabella az egészet elolvasta már? Papagájlány

    VálaszTörlés
  76. Szerintem is Jacobhoz van köze.. Vagy Joshuához.. Gyanús Ő nekem..xD Na, jó, igazából fogalmam sincs.:'D Gyorsan folytatom.:D Puszi: ewoO

    VálaszTörlés
  77. Ez utólag jutott eszembe, de lehet esetleg Jade-hez?:D Vagy csak én kombinálom túl..xD Na, most tényleg folytatom.:D Üdv. mégegyszer: ewoO

    VálaszTörlés