.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2010. június 28., hétfő

Magellán riport

Felkerült az a Magellán riport a netre, amelyben én is beszélek egy keveset... Csak pár mondat, de ez is nagy szó számomra, és kiírták a saját és az írói nevemet is, amit csak most vettem észre (mikor a tévében adták le túlságosan stresszeltem, hogy észrevegyem. :D ), és ami klassz reklám szerintem. :) Aki most tévedne ide, annak elmondom, hogy a riportban, mikor azt mondom, hogy a főszereplőmet Robert Pattinson ihlette, akkor nem a ficemről van szó, hanem az ősszel megjelenő saját könyvemről, az Árnyékvilágról. Ezt egy kicsit furán vágták össze, de mindegy... :)

Akit érdekel, itt megnézheti: http://tv2.hu/magellan/video/a-jovo-romantikaja-hodito-hosok

48 megjegyzés:

  1. Igen. Én is néztem nagyokat, mikor a 60.000-es látogatottságról beszéltek és a trilógiát vágták be, és utána rakták be az Árnyékvilágosat, de nemis mondtak róla semmit:( Csak annyit, hogy Rob ihlette a főszereplőt. De azt is úgy, mintha a trilógiára utalna. Ha nem lennék jártas a könyveidben, tuti összezavarodtam volna...:)
    Pusz

    VálaszTörlés
  2. Hát igen... Próbálták megkerülni az ORTT-t. :D A riporternő mondta, hogy reklámnak számítana pár dolog a könyvemmel kapcsolatban, ami tilos az ORTT miatt, szóval, megpróbáltak a lehető legjobb módon segíteni a reklámozásban anélkül, hogy szabályt szegnének, és ez kedves volt tőlük. :) Pl., hogy kiírták a Spirit Bliss nevet is, ami által bárki ide találhat, és ezáltal az Árnyékvilágra is. :)

    VálaszTörlés
  3. wááá,wáááááááá ott voltál.:D:D
    nem izgultál amúgy?
    én tutira ott tördeltem volna az ujjaimat és nem tudtam volna értelmes válaszokat kinyögni, h ha a TV-ben szerepelnék.>.<
    de ettől nekem nem is kell félnem.:D
    nagyon jóó ez a riport.
    am már tényleg így van, h a nőies pasik tetszenek a nőknek/lányoknak.:)
    szuper voltál.
    pusszy.

    VálaszTörlés
  4. De, nagyon izgultam. :D Az interjú után olyan migrénem volt, hogy totál rosszul voltam, és tuti a stressztől. :D Egyébként, ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor a Spirit Bliss - Árnyékvilág könyvklub fórumára írtam egy élménybeszámolót a forgatásról. :) A bal oldalon legfelül megtalálod a bannerét. :)
    Amúgy, én Robot nem tartom kimondottan nőies férfinak. Nem egy izomagyú, kigyúrt állat, hogy BJ-t idézzem... :D De azért férfias. :)
    Köszönöm, pussz neked is. :)

    VálaszTörlés
  5. Heloka!

    Jaaj, de jó, hogy felkerült a netre is, sajna lemaradtam róla. Tegnap este jövünk haza, 7-kor ülök a tv elé, hogy nézem a Magellánt, aztán bekapcsolom, és a Napló megy... :D Akkor tudatosult bennem, hogy vasárnap van, a Magellán meg szombaton volt. :) Kerestem már, de nem találtam fent a neten, úgyhogy most nézem is.

    Seli

    VálaszTörlés
  6. Jó lett a riport:D.
    Olyan mintha évezredek óta riportokat adtál.
    Nem nagyon látszott hogy stresszelnél.
    Gratula!:D

    VálaszTörlés
  7. Spirit,
    Jó volt a riport, két barátnőmnek is elújságoltam hogy lesz a könyved,és nagyon várom már(őket nem ragadta meg/el az Alkonyat és a Rob mániám,de azért velem örültek).
    Viszont én is hiányoltam a könyveddel kapcsolatos infókat,kicsit többet vártam a riportertől,hátha sikerül ugy alakítania a kérdéseket hogy több minden kiderüljön Rólad,és a könyvedről.
    Én nem tettem volna bele a riportba pl.Szabit,mert itt nem(csak) róla volt szó,és legalább annyira hagytam volna érvényesülni a te riport-részletedet,mint pl.Szurovecz Kitty beszélgetését...valahogy egyenlőtlennek tűnik nekem.
    De attól még nagyon jól sikerült az interjú.
    Csak így tovább:))

    VálaszTörlés
  8. Seli: Más is járt így. :D Én is örülök, hogy feltették, és meg tudjátok nézni. :)

    Névtelen: Köszönöm. :) Hát, az a mázlim, hogy genetikailag képtelen vagyok a pirulásra (lehet, hogy tényleg vámpír vagyok? :D ), és hogy elég erős vagyok lelkileg, hogy ne mutassam ki, ha izgulok. :) Egyébként, voltak totál értelmetlen mondataim is, csak azokat kivágták. :)

    Kismolly: Köszönöm neked és a barátnőidnek is, hogy örültök az örömömnek. :) Ha a barátnőidet nem is ragadta el a Twilight és Rob mánia, talán, majd megfogja őket az Árnyékvilág. :) A történet azok számára is érdekes remélhetőleg, akik nem Rob fanok. :)
    Szabi és Kitti már letettek valamit az asztalra. Szabi színész, Rob fénydublőre volt, Kitti pedig újságíróként dolgozik, és már megjelent az első regénye. :) Én hozzájuk képest senki sem vagyok, szóval, örülök, hogy egyáltalán ezt a keveset megengedték, és hálás vagyok érte. :) Majd talán, ha megjelenik az Árnyékvilág, és jól fogy (ez csak tőletek függ...), akkor lesz egy riport, amit csak nekem szentelnek, vagy amiben legalább is, több mindent elmondhatok a regényemről. :)
    Egyelőre, én örülök annak is, hogy foglalkoznak velem egy kicsit... Nehéz elérni, mert az írók nincsenek annyira előtérben, mint a színészek, modellek, riporterek stb. Szóval, már ez is nagy szó. :)
    Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett az interjú azért. :)

    VálaszTörlés
  9. Szia csaj! :)

    Láttuk szombaton a TG-el a TV-ben az adást, csak kár, hogy ennyire összevágták. :S
    "Nem szép emberek"->csúnya szóval :P

    Jó volt, hogy mutatták az oldalad, meg hogy mondták, hogy mennyien várják nap mint nap írásaid, mert így tényleg ha valakit érdekel, és visszanézi az adást, akkor mikor rád keres, a látott kép alapján az oldaladról, tudhatja, hogy jó helyen jár!

    Nagyából ennyi lenne a hozzáfűzni valóm. :)

    Pusz, Krisz

    u.i.: B.J.-nek üzenem, hogy minden féle Zac nélkül (azokat megtarthatja), kérem a szobáját! XD

    VálaszTörlés
  10. Szia Adri!

    Megnéztem a riportot még szombaton, és nagyon büszke voltam ám Rád! :)
    ár igazából elcsodálkoztam egy picit azon, hogy nem is az új, nemsokára megjelenő könyveddel kapcsolatban volt a riport, hanem csak Robbal! Arra számítottam, hogy valamit azért bevágnak az Árnyékvilággal kapcsolatban is (azon kívül, hogy Rob ihlette)! De mondjuk az alapján megértem, amit az ORTT-vel kapcsolatban írtál!

    Minden esetre gratulálok! Egyenes úton haladsz a siker felé! :)
    Puszi,
    Szabina (Sabyna)

    VálaszTörlés
  11. Halihó,megint én..
    Spirit,persze tudom hogy így érzed,a Szabi-Kitti dolog részemről csak egy aprócska észrevétel volt, tudom hogy milyen nehezen lehet érvényesülni kis hazánkban,és szívből örülök hogy egyáltalán ez a lehetőség is megadatott Neked.Csupán csak egyenlőtlennek éreztem a riport téma-megoszlását.Pl.Balassa Bálintra,meg a közvélemény kutatásra egyáltalán nem lettem volna kíváncsi,-SORRY- ellenben Belőletek,igazán mutathattak volna többet.
    Szval csak ennyit akartam ki nyeferegni;)

    Barátnőim azt mondták hogy nem vagyok normális,ennyi idős fejjel megkergültem:D
    Jó a barát a háznál:)))

    VálaszTörlés
  12. 1000szer elmondták h a Rob milyen nőies hát szerintem meg pont h nem, attól h nincs rajta 20 kiló izom még nem nőies...
    nah de mind1 nagyon jó voltál Spirit és nagyon várom a könyvedet :)

    VálaszTörlés
  13. Spirit a végén híres leszel az biztos már egyre több ilyen szereplésed van az újságban, hírekben. Ez nagy dolog sztem és meg van hozzá a tehetséged hogy nagyon jó híres írónő legyél :)És amikor mondták h 60 ezren várják a könyved megjelenését ha jól emlékszem akkor én ledöbbentem, az rengeteg, és én ish köztük vagyok :) Csak így tovább szerintem és sokan ismerni fognak :)
    Lehet kicsit furának tűnik hogy ilyeneket írok hiszen mén nem sokat tudok az életről még csak 16 vagyok de jólesett ezt leírni:)
    Larina

    VálaszTörlés
  14. Hellósztok!

    Biztosan kapok egy off-ot, de nem bírom magamban tartani… Ehhez az ORTT-nek semmi köze. :) Úgy vágok meg egy anyagot, ahogy akarok, és főleg, amiről akarom, hogy az szóljon.

    Amibe beleszól az ORTT, az mondjuk a trágárság, sértő magatartás, törvények elleni vétségek, alkotmányos jogok betartása. Ha a reklámozásra gondolsz Spirit, akkor a reklámtörvénynek kell megfelelni, és azt a GVH (Gazdasági Versenyhivatal) bírálja felül. De hidd el, a te könyved említése messze nem akkora súllyal bír egy felügyeleti hatóság szemében, mint mondjuk egy sokmilliós összegű hirdetési megtévesztés. Ha láttak volna elég hírértéket és a csatorna számára kellő nagyságú nézetséget a riport ezen részében, akkor arról szólt volna a riport vagy erősebb lett volna benne a bújtatott reklám. De ahogy te is megjegyezted, örülhetsz, és tényleg örülj is annak, hogy foglalkoztak veled egy kicsit. :) Arra mondjuk vigyázz, mikortól válsz bábúvá és nem főszereplővé, mert visszasülhet a reklám.

    És még egy megjegyzés, megint csak a tisztánlátás érdekében.
    Nincs, igen, állítom: nincs napi 60 ezer látogatód. Hogy is lehetne, amikor az ország egyik legnagyobb média vállalatának az online magazinjának, ahol dolgozom, van 110 ezer napi egyéni oldallátogatója. És akkor aznap sok egyéni látogatónk van... Persze, ez kevésnek mondható mondjuk a legnagyobb konkurenciánkat tekintve, de mégis sok, a célcsoportunkat nézve. Nem látom magam előtt a statisztikai adatlapodat, vagy hogy honnan, milyen forrásból vette(d) ezeket a számokat - talán a legismertebb és legkönnyebben hozzáférhető a Google Analytics -, és így sajnos minden adat minden, csak nem hiteles, de azt el tudom képzelni, hogy 60 ezer látogató járt már a head web page-en, vagy bármely aloldaladon összességet tekintve, és ennek az x-szerese a látogatás és az oldalmegtekintés/letöltés.
    De ahogyan a riport említette, miszerint naponta 60 ezren keresnék fel a blogodat, az lehetetlen és nevetséges, és kellemetlen a számodra, sőt nagy baki a szerkesztő vagy riporter számára, szakmai szemmel nézve.
    A Page Rank-odat tekintve 3-as kategóriában helyezkedik el a blogod, ami szép eredmény, hiszen az ország legismertebb oldaláé 7-es, a munkahelyemé pedig 6/7-es, de mondjuk más ismert írótársadé is hasonló adatokkal bír.

    Elnézést a hosszabb elemzésért. Muszáj volt ezt a szakmai hozzászólást tennem, mert inkább légy büszke az elért eredményekre, mint egy a média (vagy nem tudom ki által, általad) révén felnagyított lufira.

    További sikereket és megfontolt lépéseket. Üdv, egy szerkesztő

    VálaszTörlés
  15. Spirit én is láttam a Magellánt és egyből felismertem az oldalt aztán meg a neved h ki volt írva:DDD az RPDn is gratuláltam de szerintem ott nem olvastad, de itt is gratulálok!!:DDD

    VálaszTörlés
  16. Köszi, mindenkinek a hozzászólást és a támogatást. :)

    Öhm... Nem tudom, hogy szólítsalak meg, a szerkesztő olyan személytelen... De szóval, ez most neked válasz. :)

    Nem értek a médiajoghoz, nekem azt mondták, hogy az ORTT miatt nem lehet a könyvem említeni, mert az reklámnak minősülne, és ebben a műsorban gondolom, azt nem lehet... Hogy igaz, nem igaz, fogalmam sincs. Igazából, nem is érdekel, örülök, hogy valamennyi nyilvánosságot kaptam, mert már most tudok róla, hogy van, aki az interjút látva ismert meg engem, és kezdte érdekelni, hogy mit is írok. :) Több ilyen emberrel is beszélgettem tegnap este hajnali fél 2-ig, és bár fáradt vagyok, tök jó volt, mert nagyon jófejek. :D

    És nem napi 60000 látogatóm van, hanem összesen több, mint 60000 egyéni látogatója van a blogomnak (a lap és oldalbetöltés ennek a sokszorosa, ahogyan te is írtad). Ami nagy szó, mert ha csak 30000 ember, vagyis a fele olvassa ténylegesen az összes írásomat, már az is nagy dolog. Úgy tudom, hogy a mai könyvpiacon, ha valaki elad 3000 könyvet, akkor már sikeres írónak számít, engem pedig remélhetőleg, ennek a 10x-ese olvas itt a neten. Persze, ez ingyen van, a könyv pedig pénzbe kerül, de számomra akkor is csodás érzés. :)

    A számláló pedig, persze, tévedhet valamennyit, de azért nem tízezreket. Az pedig lényegtelen, hogy 60125 vagy 60045 olvasót számlál. Emberként minden olvasó fontos számomra, de adatként ezek az eltérések nagyon aprók szerintem.

    Igazából, nem emlékszem, hogy a riporternő napi 60000 látogatót mondott-e, de majd visszanézem, de én mindenkinek azt mondtam, és ide is azt írtam ki a múltkor (nézd meg a korábbi bejegyzésemet!), hogy összesen van ennyi látogatóm. Nem láttam előre a riportot, szóval, nem tudtam, ő hogy fogja alákommentelni. Naponta 1000-2000 közötti látogató szokott feljárni ide egyébként. :)

    Egyébként, más típusú oldalakkal nem lehet összehasonlítani ezt vagy mások írásokat tartalmazó oldalait. A híroldalakra vagy ahol minden nap van friss, persze, hogy többen járnak, mint egy olyan oldalra, ahol egyetlen ember írásai találhatóak heti frissel. Szóval, én nem hasonlítgatom össze magam más típusú oldalakkal, sem a többi író látogatottságával. :)

    És szerintem, minden reklám, reklám manapság. Hazudni sosem fogok senki kedvéért, ahogyan a témákat is megválogatom majd, de egy ilyen interjúban szerintem, semmi rossz nincsen. :) Az ember örüljön, hogy legalább foglalkoznak vele, mert "íróként" ezt nehéz elérni... Mellesleg, mindig mindenről kikérem a kiadóm tanácsát, és ha valami nem tetszik nekik, úgyis szólnak, hogy figyelj csak, ezt inkább ne vállald el. :)

    De köszönöm a véleményedet, érdekes volt, csak pár dolgot félreértettél. És hát, eddig is egész jól elvezettem az oldalamat és az életemet nem mindig megfontolt, de legalább őszinte lépésekkel (vagyis, hogy nyitottan és szeretettel bánok az olvasóimmal és úgy általában az emberekkel), és remélhetőleg, ez elég. :) És én az olvasóimra vagyok büszke, a média hidd el, kevéssé érdekel, de jó móka volt ez az egész interjú. :) És ahogy mondtam, tegnap este megtudtam, hogy haszna is volt. :)

    VálaszTörlés
  17. Gingike: Most már RPD-n is olvastam, amit írtál, köszönöm. :)

    Larina: Köszönöm szépen. :) Én is örülök, hogy az olvasóim között vagy. :))

    Sztike*: Szerintem sem nőies Rob, ezt el is mondtuk. Rob csak más formában férfias, mint a kigyúrt, macho pasik. :) Köszi. :)

    Kismolly: Hát, ha ez számít valamit, én örülök, hogy rám kíváncsibb lettél volna. Mármint, megtisztelő (bár szerintem, Kittinek és Szabinak is kijár a figyelem, megdolgoztak érte :) ).
    Egyébként, nyugi, kergültnek lenni jó dolog. :D Én is az vagyok, és élvezem. :D Együtt megkergülni pedig baráti társaságban (mert én a blogom olvasóit és magamat baráti társaságnak tekintem :) ), még jobb dolog. :)

    Sabyna: Én is sajnálom, hogy a könyvemről kevés szó esett, pedig ott a 2 órás felvétel alatt elég sokat beszéltem róla, de hát, ez van... :) A kis reklám is reklám. :) És köszönöm, jól esik, hogy büszke vagy rám és támogatsz. :)

    Krisz: Köszönöm az egész TG-nek. :D Egyébként, én is szeretném BJ szobáját. :D

    VálaszTörlés
  18. szia spirit!
    megvédeném a szerkesztői hozzászólást.
    1. mert igaza van.
    2. mert a riport napi 60000 olvasóról beszél.
    3. mert nem értett félre.
    4. mert nem azt írta, hogy nem lennél őszinte, nem bánsz szeretettel az olvasóid iránt, ezt vagy te félreértetted, vagy magadból indulsz ki, hanem sikereket kívánt és megfontoltságot. ami azt is jelenti, hogy átgondolod, amit írt. mert ahogy olvasom jó szándékkal írta.
    5. a helyedben össze tenném a két kezemet hálára emelve, hogy egy szerkesztő vette a fáradtságot és megjegyzést tett, olvasott téged. ez a tisztelet az olvasók iránt.
    + biztos izgalmas volt a felvétel és annak következményei, de azt a szerkesztő nem is mondta, hogy nem :)
    üdv, snow

    VálaszTörlés
  19. Snow: Nem kell megvédeni, én nem bántottam. :D
    1. Tudom, hogy igaza van, pont azt írtam, hogy tudom, hogy nem napi 60000 olvasóm van, hanem összesen annyi kb. :)
    2. Igen, de arról nem én tehetek. :) Én mindenhol azt mondom, hogy összesen kb. 60000 olvasóm van. Nem az én számból hallottátok, hogy napi ennyi olvasóm van, mert én ilyet soha nem állítottam senkinek. És nem láttam előre a riportot...
    3. De, engem félre értett. A riportot nem. :) Ahogy most te is félre értesz, mert én tényleg hálás vagyok, amiért írt nekem, csak amiket leírt, azokkal én tökéletesen tisztában vagyok és sosem állítottam mást. :)
    4. Én nem is mondtam, hogy azt írta, hogy nem vagyok őszinte vagy nem bánok szeretettel az olvasóimmal. :D Érdekes, hogy te értelmezed másképp, amiket írok. :D Én azt mondtam, hogy köszönöm, amiket leírt, és hozzá tettem a saját gondolataimat függetlenül a szerkesztő hsz-étől. :D
    5. Nem vagyok hálátlan. :) Megköszöntem, hogy megírta a véleményét, és hálás is vagyok érte, hogy olvas és megtisztel a meglátásaival.
    + Ez megint csak egy magánmegjegyzés volt. :)

    Nem én értelmezem félre a szerkesztő hsz-ét, hanem te az enyémet. :)

    VálaszTörlés
  20. Szia!
    Jesszus Úristen! Lemaradtam a riportól és most h megnéztem nagyon kiakadtam de persze jó értelemben! Lényeg a lényeg: Viki nagyon jó barátnőm. És úgy meglepődtem amikor őt láttam. :D
    Olyan jó volt. És Ritával is találkoztam már egyszer-kétszer.
    És te is nagyon szuper voltál. Tényleg nem látszott, hogy izgulnál.

    VálaszTörlés
  21. szia!

    köszönöm, hogy máris válaszoltál.

    idézem ismét: "nem azt írta, hogy nem lennél őszinte, nem bánsz szeretettel az olvasóid iránt, ezt vagy te félreértetted, vagy magadból indulsz ki, hanem sikereket kívánt és megfontoltságot. ami azt is jelenti, hogy átgondolod, amit írt. mert ahogy olvasom jó szándékkal írta."
    ez nem azt jelentette, ahogy te értelmezted. ismétlem: jó szándék, nem beképzeltség, nem bántás, hanem szakmai hozzáértés volt szerkesztő hsz-ében. a köszönet érte pedig lehet ilyen is és olyan is. a tied számomra inkább olyan volt.

    egy kollégám mondta, hogy nézzek be hozzád, merthogy elvakult robert pattinson rajongó vagy. nem ismerem sem ezt a szerkesztőt, sem beninát, sem grapest, sem senkit, aki esetleg blogot ír, nem is fogom. nem azért írtam a hsz-t, mert őket védeném, egyszerűen csak a jó ízlés és a szimpla tények nem engedték meg, hogy ne szóljak.
    az én társam erre azt mondaná: kicsim, szállj le a földre és engedd meg magadnak, hogy kedves legyél, és ne fölényes. és én általában átgondolom és megfogadom a tanácsait, mert pszichiáter az istenadta.

    üdv ismét, snow

    VálaszTörlés
  22. Snow, erre én csak azt tudom mondani, hogy sajnos, mindenki másképp értelmez dolgokat. Szerintem, igyekezhetnélek meggyőzni, hogy nem vagyok fölényes, nem szálldosok a föld felett, hanem tisztában vagyok a realitással, és igyekszem mindenkivel kedves és nyitott lenni, de mivel nem ismersz, nem látod a fejemben, hogy valójában mit gondolok és a szívemben, hogy valójában mit érzek, így úgysem hinnéd el. Egy szöveget sokféleképpen lehet értelmezni. Pl. mikor a választ írtam, épp a konyhába rohangáltam, mert közben főztem is, és igyekeztem gyorsan megírni a gondolataimat, ezért valószínűleg, nem mindig úgy fogalmaztam, ahogy szerettem volna. Ha emiatt úgy tűnt, nem vagyok hálás, azt sajnálom. Tényleg megtisztelő, hogy egy szerkesztő véleményt mond, elmagyarázza, mi hogyan működik jószándékúan, és én tényleg hálás is vagyok érte. De az ellen nem tudok tenni, hogy ki hogyan értelmezi a szavaimat... Én tudom, hogy semmi rosszindulat nem volt bennük, csupán véleménynyilvánítás és a végén egy köszönetnyilvánítás. Volt, ahol a szerkesztő gondolataira reagáltam, volt, ahol a saját gondolataimat (néha csapongok, szokásom...) írtam le.
    Sajnos, néha a névelőket is félre lehet érteni, tudom. Pont pár napja volt egy Robos riport, ahol Magyarországról beszélt, és az egyik csoport sértőnek érezte, amit mondott, mert félreértelmezték őt, a másik csoport, amibe én is tartoztam, tudta, hogy nem sértésnek szánta, csak zavarban volt. :)
    De ahogyan én elhiszem, hogy jó szándékkal közeledik mindenki felém, úgy remélni tudom csak, hogy mások is elhiszik, hogy én is jó szándékúan közeledem mások felé. Van, hogy fáradt vagyok, kapkodok stb., és nem úgy jönnek le a dolgok számotokra, ahogyan én érzek valójában, de ez azt hiszem, mindenkivel előfordul...
    Azt hiszem, hogy ennyit tudnék még hozzáfűzni a témához, többet nem nagyon, mert úgyis mindenki azt hisz, amit akar, és nem ismerjük egymást annyira, hogy egymás fejébe és szívébe láthassunk. Bár, szívesen megismernélek, hátha akkor megváltozna a véleményed rólam, és rájönnél, hogy tényleg csak félreértésről van szó. :) Szóval, ha van kedved tényleg megismerni, akkor elérhető vagyok, és én örülnék neki. :)

    VálaszTörlés
  23. Kedves Szerkesztő és Spirit Bliss!

    Mindketten pontatlanok vagytok.
    1, Spirit Bliss pagerankja nem 3-as, hanem 2-es!
    2, A napi látogatottságod, a kivételesen jó napokon talán eléri az 800-at, 1000-et, de nem 1000 és 2000 közötti!
    3, "Én mindenhol azt mondom, hogy összesen kb. 60000 olvasóm van."
    Ez úgy ahogy van hazugság! Nincs 60.000 olvasód! Összesen 60.000 egyedi látogatásod volt, de az nem egyenlő a 60.000 olvasóval! Minden egyes nap, amikor egy olvasód visszalátogat, újra számolja a számláló. Ettől még ugyanarról az olvasóról beszélünk aki tegnap is itt volt!
    A napi egyedi látogatóid számát figyelembe véve, olvasóid táborát 1500 max. 2500 körülire saccolom.

    Tisztelettel, Kárpáti Linda

    VálaszTörlés
  24. Kedves Linda, örülök, hogy ennyire pontos adataid vannak a blogomról. :D Ehhez én már mást nem tudok hozzáfűzni... :D

    És ez csak Lindának szólt, mert a szerkesztővel és Snow-val semmi bajom, és értem is őket. :)

    De a hazugság szó, és hogy max akkor tudhatod a látogatóim számát, ha elloptad a látogatószámlálóm jelszavát (és akkor is meg kéne tanulni leolvasni az adatokat, mert amiket kiírtál, azok nem a valós adatok), nem hiszem, hogy túl jóindulatú, és csak egy vicc, szóval, ebben a témában én már nem is vagyok hajlandó reagálni. :D

    Snow, neked viszont még mindig áll az ajánlatom, hogy ha meg akarsz ismerni, akkor nyugodtan keress meg. :)

    VálaszTörlés
  25. "Ami nagy szó, mert ha csak 30000 ember, vagyis a fele olvassa ténylegesen az összes írásomat, már az is nagy dolog. Úgy tudom, hogy a mai könyvpiacon, ha valaki elad 3000 könyvet, akkor már sikeres írónak számít, engem pedig remélhetőleg, ennek a 10x-ese olvas itt a neten."

    Megpróbálom elmagyarázni neked egyszerűen és érthetően, mert így magadat is csak becsapod.
    Tegyük fel hétfőn jön 1500 egyedei látogató a honlapodra.
    Összes egyedi látogató = 1500
    Olvasótábor = 1500
    Kedden tegyük fel frissítettél ezért jönnek 2000-en. De nem 2000 új emberről beszélünk. Ezeknek a látogatóknak a nagy része már hétfőn is megnézte a honlapot mondjuk a hétfői 1500 látogatóból 1000 jött vissza.
    Összes egyedi látogató = 1500 (H) + 2000 (K) = 3500
    Olvasótábor = 1500 (H) + 1000 (K) = 2500
    Kedden azért adtunk 1000-et és nem 2000-et az olvasó táborhoz, mert a 2000 látogatóból 1000 volt az új.
    Szerdán nincs friss ezért legyen csak 1000 egyedi látogató, de ez nyilván nem 1000 új olvasót jelent. A szerdai 1000 látogatóból mondjuk 900 már megnézte a honlapot hétfőn, vagy kedden a frissítéskor.
    Összes egyedi látogató = 1500 (H) + 2000 (K) + 1000 (Sz) = 4500
    Olvasótábor = 1500 (H) + 1000 (K) + 100 (Sz) = 2600
    Azért 100-at adtunk hozzá, mert a ténylegesen új olvasó aki még nem járt nálad az 100 volt a szerdai napon.

    Amiből neked több mint 60000 van, az az "Összes egyedi látogató".
    Ha a napi látogatásod 1000 és 2000 között van, akkor is ezek nem új egyedi olvasók, hanem a nagyon nagy része visszatérő olvasó. Te azt feltételezed, hogy ez a kb. 1500 ember mindig új olvasó. Akkor ezek szerint nincs visszajáró olvasód? Egyszer valaki elolvas és soha többet?
    Remélem sikerült elmagyaráznom érthetően mi az amit nem jól értettél eddig.
    Ha figyelmesen elolvasod amit írtam, akkor belátod, hogy tévedtél!

    Üdv, Linda

    VálaszTörlés
  26. Nah, én pont úgy tévedteem ide, hogy a Magellán-ban láttam az írói neved, és gondoltam rá keresek ... és ezt találtam =D

    VálaszTörlés
  27. Az olvasószámlálóm a különböző IP címeket számolja, nem napokra lebontva, hanem összességében. Vagyis, ha az egyik nap jön valaki egy bizonyos IP címről, akkor ha ő másnap visszatér, már nem számolja be az egyedi látogatók közé, hanem csak az aznapi látogatók közé. Ha a 60000 olvasóból mindenki 2 vagy 3 gépet használ különböző IP címmel, akkor is van vagy 20-30000 olvasóm. Legalább is, én úgy tudom, hogy ezt így számolja az olvasószámlálóm, és miért mondott volna nekem egy ezzel foglalkozó szakember olyasmit, ami nem igaz?

    De tegyük fel, hogy igazad van, és én tévedek, bár ennek elég kicsi az esélye, mert tényleg szakember tette az oldalra az olvasószámlálót, akkor is egy manapság elismert író Magyarországon kb. 3000 könyvet ad el (ezt az adatot Szurovecz Kitti mondta nekem, aki újságíró és akinek most adták ki a könyvét, és ért ezekhez a dolgokhoz), vagyis ha csak annyi olvasóm van, mint amennyit te mondasz, már az is nagy szó számomra, és ettől egyáltalán nem megy el a kedvem. :) Akkor annyi olvasóm van kb., ahány egy magyar elismert írónak, ami klassz véleményem szerint, főleg, hogy engem eddig senki sem reklámozott, ahogyan az igazi írókat. :) Bár hozzá kell tennem, hogy számomra az is hihetetlen, hogy bárki is olvas. Én tényleg úgy kezdtem ezt a blogot írni, hogy lesz 10 olvasóm kb., és az csúcs lesz. Ehhez képest a 2000-3000 olvasó is hihetetlenül sok, de a szakember elmondása szerint, tényleg több, mint 60000 a különböző látogatók száma olyan módon, ahogyan fentebb leírtam, mert a visszatérőket nem számolja. :)

    Sajnálom, hogy nagyon sokan azt hiszik, hogy elszálltam, beképzelt vagyok vagy ilyesmi ezektől az adatoktól vagy bármi mástól, és tudom, hogy emiatt szidnak sokan, és bármit is mondok, nem tudok változtatni ezen a véleményen (maximum, ha tényleg hajlandó megismerni valaki, amire teljesen nyitott vagyok), de higgyétek el, aki tényleg ismer, tudja, hogy egyáltalán nem vagyok beképzelt, hogy reálisan látom azt, hogy mennyire vagyok ismert és hogy milyen esélyeim vannak az íróvá válás útján. És ugyanúgy rettegek a jövőtől, mint bárki más, sőt, talán, még jobban, mert itthon is nehéz helyzetben vagyok sok minden miatt, amiről fogalmatok sincs (és nem, ezt nem azért írtam, hogy sajnáljatok, hanem csak hogy értsétek, nekem sem biztos a jövőm, és ezzel én is tisztában vagyok teljesen).

    Egyébként Linda, örülök, hogy a hangnemed módosult az előző hsz-ed óta. Ha normálisan beszél velem valaki, én is úgy válaszolok, és szívesen megvitatom az illetővel a dolgokat. Szóval, kérlek, hogy máskor is így, és akkor örömmel megbeszélek veled és mással is bármit, rendben? :) Csak gondoljatok arra, hogy én is ember vagyok, és rosszul esik, ha hazugnak neveznek vagy akárhogyan is szidnak. Talán, ezért is nem tudom néha úgy megfogalmazni, amit szeretnék olyanoknak, akik nem bántani szeretnének... Mert túlságosan sok bántást kaptam, és nehéz különbséget tenni a segítő szándék és eközött. És mostanra már eléggé kiborítanak a rosszindulatú megszólítások, mert tényleg emberből vagyok és fájnak. Szóval, bármit meghallgatok örömmel, csak kérlek titeket, úgy fogalmazzátok meg őket, hogy azok ne legyenek sértőek vagy bántóak (az nem baj, ha negatívak, vagy valamiben nem értetek velem egyet). Nagyon köszönöm, és tényleg örülök, hogy inkább érvekkel jöttél, normális hangnemben a mostani hsz-edben, mert ezzel már tudok mit kezdeni, ha lehazugoznak vagy bántanak, azzal nem igazán. Szóval, köszönöm a 2. hsz-edet. :)

    VálaszTörlés
  28. BeeBorka: Sajnálom, hogy ez volt az első, amit láttál, pedig klassz kis beszélgetések szoktak itt lenni. Remélem, ez nem vette el a kedvedet. :) Olvass vissza, és sokkal több pozitív élményben lehet részed, mint amit itt negatívat láttál. :)

    VálaszTörlés
  29. Még valami... Kérlek titeket, hogy hagyjuk a vitatkozást. Szerintem, mindenki elmondta a véleményét, és felesleges elüldözni az embereket azzal, hogy vitázunk.
    Inkább az írásaimról kéne beszélnünk, hiszen, azért van ez a blog végül is. Azokról elmondhatjátok a negatív és pozitív véleményeteket is. De látogatottságról, tévés szereplésekről stb. felesleges és nem ide illő vitázni. Meg szerettem volna mutatni a riportot az olvasóimnak, ennyi történt. :) Aki nem ért velem egyet valami olyasmiben, aminek nincs köze ahhoz, hogyan írok, az e-mailben (spiritbliss24@gmail.com) keressen meg, és ígérem, válaszolok. :)
    Viszont, többek között ahelyett, hogy itt eszmét cseréltünk nem mindig megfelelő hangnemben, inkább írhattam volna, aminek szerintem, sokan jobban örültek volna a legtöbben, és én is megúsztam volna sebek és gyomorgörcs nélkül. :) Szóval, kérlek titeket, ez a blog inkább arról szóljon, hogy az írásaimról mondtok véleményt. :) A többit pedig inkább mailben. Köszönöm a megértéseteket. :)

    VálaszTörlés
  30. Én meg csak a Twilight miatt jöttem. De ez érdekesebb, mint a Twilight. :) Azt a riportot nem is kell megnézni hozzá.
    Spirit, Lindának igaza van. Nem jól gondolod ezt az IP cím számolást. :) Az a 60.000 nem naponta 60.000 ember. Nem hiába működik erre a webaudit.
    Senki nem bántot Spirit, én azt olvasom vissza, hogy kedvelnek. A kritika és a helyesbítés meg amúgy hasznos dolog, és jobb egyenesen szembesülni vele, mint a hátad mögött hallanád vissza.
    És egy kérdés: miért akarod, hogy megismerjenek az olvasóid? Nagyon sok írót imádok, de egyiket sem ismerem sem személyesen, sem levelezés útján, nem tudom, milyen gondokkal küzdenek meg minden nap. És jól van ez így, nem az író személyét kell ismerni, hanem a könyvét.
    Igazad van, inkább mailben kell ezt megbeszélni mindenkivel. :)
    Szia, Barbara

    VálaszTörlés
  31. Barbara: Ilyen vagyok, szeretem ismerni az olvasóimat. :) Tudom, hogy nem tudok mindenkit megismerni, mert az lehetetlenség, de akinek igénye van rá, azzal én nagy örömmel kommunikálok. :) Ez nem kötelező, csak nem zárkózom el az olvasóimtól, mert végül is, én is csak egy átlagos lány vagyok közülük, és nem szeretnék az elefántcsont-toronyban ücsörögni egyedül, hanem inkább kimegyek, és megismerem a világot és az embereket. :) De tényleg csak azokat, akiknek igényük van rá. Aki csak olvasni akar, de nem szeretne megismerni, azt is örömmel látom olvasás céljából. :) Így mindenkinek jó, mert aki szeretne velem beszélni, az megteheti, aki nem szeretne, annak nem muszáj. :)
    A többi író közül is van olyan, aki fórumokon, chaten beszélget az olvasóival, és van, aki inkább csak ír. Ahogyan az olvasók is különbözően állnak egy íróhoz, úgy az írók is különböző módon viselkednek, mert más-más személyiségű emberek vagyunk. :) És ez így van jól. :)

    A többi témával kapcsolatos dolgot lezártam, szóval, ha még mindig van benned valami kérdés ezzel kapcsolatban, írj nyugodtan mailt. :)

    Egyébként, olvass bele az írásaimba, hátha mégis érdekesebbek, mint a vitatkozás. :) Legalább is, remélem. :)

    VálaszTörlés
  32. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  33. Linda: És azt, hogy felhívtad a figyelmemet erre, köszönöm szépen. Tényleg. :) És komolyan köszönöm a hangnemváltást, és bocsánat, hogy én is belementem itt ebbe a vitába, nem kellett volna, vagy legalább is, nem itt és nem így. Vitázni értelmesen egyáltalán nem baj, sőt, csak ma én sem voltam toppon. :)

    Általában nem szoktam vitázni ilyen formában, és most sorolhatnám az okokat, hogy miért történt így ma, de nem teszem, mert hosszadalmas lenne és nem akarlak fárasztani titeket ilyesmivel. Csak remélem, megértitek, hogy ember vagyok, rosszul esik, ha nem a megfelelő hangnemben írnak nekem (lehet, hogy akik most itt írtak nem akartak bántani, csak korábban mások igen, és most a korábbi esetek miatt én értettem félre a szándékokat), és lehet nekem is rossz napom és hangulatom (ma pl. nagyon az van. :D Pedig este megyek Eclipse-t nézni, de már most iszonyatos migrénem van, szóval, ez érdekes filmnézés lesz... :D ).

    Ígérem, hogy utána fogok érdeklődni még egyszer, hogy hogyan is számolja az olvasószámláló program ezt az egészet. :)

    VálaszTörlés
  34. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  35. Kétszer ment el máshogy, elnézést

    VálaszTörlés
  36. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  37. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  38. Bocsánat, de akkor én most törölgetni fogok. Fent kiírtam valamit, nem igazán tartjátok be, úgyhogy kénytelen vagyok ehhez a módszerhez folyamodni, pedig még sosem csináltam ilyet. Reagálni nem fogok egyik hsz-re sem, de azt hiszem, hogy mindkét félnek így lesz a legjobb, és kérlek, egyikünk oldalán se írjatok semmit a másik bloggerről! Köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  39. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  40. Nem szeretem ignorálni mások gondolatait, csak mert nem értek egyet velük. :D Ezt csak azért teszem, mert szeretném, ha látná mindkét oldal, hogy békességet szeretnék, nem pedig háborút. :) Szóval, továbbra is bárki elmondhatja a véleményét bármilyen témában, normális hangnemben, nem fogom törölni, kivéve azt az egy témát, amire fent megkértem mindenkit. :)

    VálaszTörlés
  41. A fenti vitát látva, úgy érzem nekem is meg kell szólalnom.:) Nem fogok senki ellen beszélni, senki mondandóját ízlelgetni, mert csupán a saját véleményemet szeretném elmondani. Mivel ez egy nyilvános oldal remélem nem baj ha kihasználom a lehetőséget.:)

    Először is, úgy gondolom egy művész lélek mindig is sokkal érzékenyebb az átlagnál. Nézzük szerte az irodalmunkban, rengeteg ilyen eset bizonyított. Spiritről is tudom,hogy sokkal érzékenyebb. Tekintve az olvasói számát, néha ő is beleesik abba a hibába, hogy szeretné mindenki kívánságát teljesíteni. Sajnos ezt nem lehet, én is megtanultam. Én írok, bár korántsem olyan elhivatottan mint ennek a blognak a szerkesztője, írója, de megnyugvást találok én is az írásban.

    Az internet adta lehetőségek pedig számos esetben személytelenek. Én is leírom ezeket a sorokat, de mindenki máshogy fogja fel, amikor magában olvassa, a saját lelkiállapotához mérten szabja a hangsúlyt, a hozzáállást.

    Úgy gondolom, hogy a rossz, negatív dolgokat is kell egy íróval közölni, egy írónak elfogadni. Persze a hangnemet, a stílust nem.

    Nem hiába mondják, hogy a kritika élét el lehet venni, vagy meg lehet duplázni a stílussal. HA valaki gorombán túlságosan tárgyilagosan, személytelenül ír valamit az az adott írónak is bántó, és nehezebben fogadja el az esetleges igazat, vagy nemigazat.
    Ha ezzel szemben a kritika kedvesebb stílusú, mégis őszinte nagyobb hatást ér el.

    az előbbi megállapításaim nem a fenti személyekre vonatkoznak kérem senki ne vegye magára.

    ugyanakkor én is használom azt a számlálót, amit Spirit is használ az oldalán. Én is úgy tudtam, hogy IP címeket mér a számláló. Nem értek hozzá. De egy ilyen témájú vitába nem is tudok, és nem is akarok belemenni. Azt mindannynian tudjuk, hogy Spirit híres, szerintem azért elég sok twilight rajongó tévedt az oldalára az elmúlt csaknem másfél év során . A lelkesedése ugyanolyan maradt a számoktól függetlenül. :)

    Szóval csak annyit szeretnék mondani, hogy mindamellett, hogy hálásak vagyunk neki ezért- valamint minden más írónak aki veszi a fáradtságot írni és megosztani ezt vadidegenekkel, próbáljunk meg valamennyire kedvesen és megértően viselkedni egymással. Emberek vagyunk, hibázhatunk, minden hibával egyre többet tanul az ember, szóval csak kedvesen.:)

    Spirit, jó mulatást a mozihoz. Én is megyek éjféli vetítésre...:D Majd megosztjuk a tapasztalatokat.:P:D

    puszi,
    Truska

    VálaszTörlés
  42. Köszönöm Truska, hogy te megfogalmaztad azt, amit én migrénesen ma nem voltam képes. :) <3 És neked is jó mozizást, holnap majd megírom a véleményemet, és várom a tiédet is. :)

    VálaszTörlés
  43. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  44. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  45. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  46. Megbeszéltük a dolgokat telefonon, ezért törlöm az utolsó pár hsz-t. :)

    VálaszTörlés
  47. Na, én is mondom így utólag is, hogy nagyon jól sikerült! Az összevágás tényleg fura kicsit, de a lényeg, hogy ott vagytok, mindhárman tök jók voltatok! :D És igen.. Zac Efront leszámítva elfogadnám azt a szobát! ;P
    Üdv.: ewoO

    VálaszTörlés