.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2009. december 23., szerda

Kérdezz-felelek

Szóval, először is, kitettem mindenki linkjét és bannerét, aki kérte tőlem. Aki nincs kint, az szóljon nekem, mert vagy nem kaptam meg a mailjét, vagy vak vagyok, és elkeveredett a sok levél között.

És akkor a kérdezz-felelek...



„Mi lett Bella nagyi naplójával? Isabella elvesztette vagy megvan neki, csak feledésbe merült a sok cselekmény miatt?” (Kopi)

Természetesen, megvan Bella naplója, csak Isabellának egyfelől nincs túl sok ideje mostanában olvasgatni, másfelől lehet, hogy direkt nem akarja tovább olvasni. Bármennyire is szereti a nagymamáját, és akármennyire is bizonyos abban, hogy Edward belé szerelmes, nem Bellába, mégis csak bizarr érzés lehet arról olvasni, hogy a saját nagyanyád szerelmes volt abba a férfiba, akibe most te vagy szerelmes… Szóval, amíg Isában nem tudatosult, hogy szerelmes Edwardba, addig természetes volt, hogy érdeklődött a nagymamája múltja iránt, de most már inkább furcsa lenne neki ezekről a dolgokról olvasni.


„Edward és Isa elköltöznek vagy ott maradnak a Cullen házban?” (Kopi)
„Isa és Edward elfognak költözni?” (Flohh)

Még nem tudom… Mindig csak a főszál van meg a fejemben, és egy-két közepes nagyságrendű szál, a kisebb dolgokat írás közben találom ki, és arról, hogy maradnak vagy költöznek, még fogalmam sincsen.


„Szóval, Isa ugy,e mindig vagy farkas alakban, vagy ember alakban van. És ugye a farkasok szőrösek, és... Isa nem lesz ettől szőrös? Mert az embernőkön is van szőr, és ez a farkasdolog nincs hatással erre?” (Thara)

Hát, a filmen a farkasférfiak sem szőrösek, sőt… :D Babapopsi simaságú a mellkasuk, ami elég furcsa számomra egy pasitól. :D Jó, persze, ne legyen egy pasi sem bozontos, de azért annyi szőr, mint ami mondjuk Edwardon van a NM-ban, simán elmegy. :) Szóval, nem hiszem, hogy a farkasszőr kihatással lenne az emberi testükre, vagy ha van is, akkor is gondoskodnak arról, hogy ez emberi alakban ne legyen zavaró (lásd borotva, gyanta, epilátor stb.). Szóval, szerintem, maradnak olyan szőrösek, amilyenek alapból voltak emberként. :) Viszont, fordítva igaz, hogy az emberi „szőr”, vagyis a haj, kihatással van a farkaskinézetükre, hiszen, minél hosszabb a hajuk, annál hosszabb szőrű a bundájuk, ha pedig levágatják a hajukat, a farkasbundájuk is rövidebb.


„Dominicnál tulajdonképpen mi történt? Lehet esetleg összefüggés Isa akkori eszméletvesztése és a mostani ájuldozása között?” (Kisildikó)
„Mikor Isa és Edward először voltak ÚGY együtt, akkor Isa vérzett, nem?Ha igen, akkor Dominik hazudott és nem történt köztük semmi míg Isa eszméletlen volt.” (Névtelen)

Dominicnak semmi köze a mostani rosszullétekhez. És igen, A jövő reménysége utolsó fejezetében, mikor Edward és Isa először szerelmeskedtek, Isa vérzett egy kicsit, ezért is ijedt meg, mikor Edward hirtelen megdermedt felette. Szóval, még szűz volt biztosan. Vagyis Dominic hazudott, és nem erőszakolta meg.


„Maria kapcsolata. Két variációm van, mi lehet majd a kérdezz-felelekben, téged ismerve” (Kisildikó)

Hát, Maria kapcsolata, mivel azt az utasítást kapta, hogy ha Maria nem jelentkezik a megadott időpontokban, akkor adja át a levelet Jade-nek, ezért valószínű, hogy megpróbálta megkeresni őt. De mivel Jade eltűnt La Push környékéről (Maria pedig azt mondta a kapcsolatának, hogy itt keresse, mert ha Cullenék tüntették volna el Mariát, attól még Jade a környéken maradt volna…), ezért nem találta meg. Lehet, hogy még egy ideig kutat utána, aztán feladja, mert nincs sok választása. Mondjuk, a levél tartalma már úgyis lényegtelen Jade számára, mert tud Jasperről, de ezt persze, a kapcsolat nem tudja, csak mi. :D


„Apropó a vámpíroknak lehet nemi betegségük?” (Szupcsi)

Nem. :D Ha életükben volt is, amint vámpírok lettek, minden sérülésük, betegségük be- és meggyógyult. :) Egyébként, Szandi vagy fél napig kuncogott azon, ahogy írtad, hogy milyen vicces lenne, ha baba helyett nemi betegséget kapott volna Isa. :D


„Nem úgy volt, hogy a farkasoknak csak akkor lehet gyerekük, és csak akkor öregedhetnek, ha feladják a farkas énjüket?” (Zsepi)
„Elvileg a farkasok nem lehetnek terhesek, csak akkor, ha föladták a farkasságot. Akkor most ő föladta, vagy mi? Azért gyógyult olyan lassan, mert nem akart farkas lenni, vagy hogy van ez? Vagy ez egy újfajta betegség ami kitört Isabellán?” (Dawn)
„tényleg nem lehetne gyerekük? Ed nemzőképtelen? vagy Isa… a farkasoknak lehet gyerekük egyáltalán?” (Helga)
„A farkasoknak nem lehet babája, nemde? De ha Isa mégis terhes, akkor elvileg nem is szabad majd átváltozni? Mert azzal árthat a magzatnak.” (Tia)
„Még írtad régebben, hogy Meyer szabályait követed, de ott nem úgy volt, hogy nem lehet gyerekük a farkasoknak, amíg nem mond le a farkas énjéről.” (Ancsa girl)

Hát, egyszer régen, még az első könyv idején azt írtam, hogy valószínűleg, csak akkor lehet gyereke egy farkasnak, ha lemond előtte a farkasságáról, és hogy szülés után bármikor újra farkas lehet belőle… Mikor ezt írtam, akkor még csak a Breaking Dawn közepén tartottam, és hát… kissé érdekes fordításban olvastam, ami azt jelenti, hogy zavaros volt az egész.
Aztán mostanában hozzáolvastam angolul is, és Szandival is sokat gondolkoztunk ezen, és egy teljesen más kép alakult ki bennem a farkasságról, mint amit először írtam nektek. :D
Szóval, ahogyan most képzelem:
Először is, Leah esete nem lehet szabály, mivel egy példa, nem példa. Az eredeti könyvben ő volt az egyetlen női farkas, és ő maga sem tudta pontosan, hogyan is működik a farkassága és a nőisége. Azt tudjuk, hogy elvileg nem menstruált farkasként, és úgy gondolta, hogy nem lehet gyereke (vagy egyáltalán, vagy csak addig, amíg farkas). Azon is gondolkozott, hogy Sam lehet, hogy azért nem belé vésődött, mert ugye, a bevésődés egyik lényege, hogy olyan partnert találjon a farkas, akivel szaporodhat, és aki tovább viheti a génjeit, és lehet, hogy Leah, már azokban az időkben, emberként sem lett volna képes teherbe esni.
A másik, ami érdekes, hogy lehet, hogy Leah azért nem menstruált és azért nem vésődött be senkibe, mert egyszerűen nincs olyan férfipartner számára a világon, akivel képes lenne utódokat létrehozni. Egy farkasnő fizikailag erősebb, mint egy embernő, és lehet, hogy ha még szűz, akkor hát, nehezebb elvenni a szüzességét, mert a szűzhártya is megerősödik, és egy emberférfinak ez nem is sikerülhetne. Vagyis marad a lehetőség, hogy egy farkassal jön össze, vagy egy vámpírral. A vámpír megint csak kizárva, mert Leah undorodik tőlük, és a szaporodáson kívül, az érzelmek és a vonzódás is fontos, hogy valaki bevésődjön egy másik személybe (ebben az esetben, vámpírba). Maradnak a farkasok, de mivel Leah Sambe szerelmes (aki ugye, már másba vésődött), ezért nem tud a többi farkasra férfiként nézni, és mivel, mint már írtam, a vonzódás is fontos a bevésődésnél, így nem képes bevésődni egy másik farkastársába sem. Ergo, a sors, természet, isten, vagy valami felsőbb erő, ami irányítja a bevésődést, tudja, hogy Leah számára nincs megfelelő partner, és ezért nem is menstruál.
Ezzel szemben, Isa számára létezik a tökéletes pár Edward személyében. Vámpír, aki elég erős ahhoz, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen egy szűz farkasnővel, nemzőképes, még ha nem is tud róla (de mi tudjuk a Breaking Dawnból), és Isabella szereti őt és vonzódik hozzá, valamint Leah-vel ellentétben, el tudja fogadni a vámpírokat és így Edward vámpírságát is. Szóval, Isa számára létezik a tökéletes pár, ezért vésődhetett bele Edwardba, és mivel a bevésődés egyik lényege a szaporodás, így teherbe is eshet tőle bármikor.
Hogy ez testileg hogyan lehetséges? Először is, így újra elolvasva a Twilight saga könyveit, jobban belemerülve, kielemezve, az angol szöveget is hozzáolvasva, és Szandival még egyszer átrágva, rájöttünk, hogy igen, a vámpírok teste tényleg nem képes a változásra, de a farkasoké képes! Igaz, hogy erősek és nem öregszenek, de a testünk nem csak öregedés hatására képes változni (lásd hízás, fogyás, terhesség, körmök és a haj növekedése stb., amik függetlenek a kortól…), ahogyan a farkasok teste sem az öregedés hatására változik, de mégis változik. Lásd, Jacob levágatja a New Moonban a haját rövidre, de az Eclipse-ben ismét növeszteni kezdi, mert Bellának úgy jobban tetszik. Ergo, a teste változik. Bella azt is mondja, hogy Jacob az átváltozás után is még magasodik, izmosodik. Ergo, a teste változik. A farkasok teste nem halott, így nem dermedt meg, mint a vámpírok teste a haláluk pillanatában. A farkasoknak van vérkeringésük, testhőjük, pulzusuk, el tudnak fáradni, a csontjaik törnek, megsérülhetnek és vérezhetnek stb. Vagyis, a testük él. Ergo, a testük képes a változásra is, ha él.
Szóval, míg a vámpírnők teste nem képes egy baba kihordására, mivel nem tud tágulni a méhük és a hasuk, addig a farkasnők teste képes lehet a változásra, így egy magzat kihordására is.
Az már más kérdés, hogy valószínűleg, a babának nem tenne jót, ha az anyja terhesen ide-oda változna, és hol farkasalakban lenne, hol emberiben, de ez megoldható annyival, hogy a női farkas a terhesség idején nem változik át.
Vagyis, jelen pillanatban, a Twilight saga alaposabb átolvasása és Szandival alaposabb átbeszélése után, úgy gondolom, hogy egy farkasnőnek nem kell lemondania a farkasságáról feltétlenül ahhoz, hogy teherbe essen.
Persze, ez nem jelenti azt, hogy Isabella terhes.
És igazából, ez csak az én magyarázatom, mivel Meyer a farkaslétről is elég keveset írt, de arról, hogy hogyan működik egy női farkas, még kevesebbet, így szinte, bármit lehet kezdeni ezzel a szállal. :D


„Alice most depis, vagy haragszik a fiúkra vagy Bellára, vagy egyszerűen csak Jasperrel szeretne lenni?” (Flohh)

Alice nem haragszik senkire, mert érti, hogy ez volt az egyetlen lehetőség arra, hogy megmentsék Jaspert és biztonságban tudjuk a jövőben az egész családjukat. Egyszerűen csak halálra rémült szegénykém. Látni, hogy életed szerelme a halálba sétál, a világ egyik legsokkolóbb élménye lehet. Szóval, most egyszerűen, képtelen távol lenni Jaspertől. Meg kell nyugodnia a kis lelkecskéjének, hogy Jasper jól van, nem esett baja, és remélhetőleg, amíg csak világ a világ, nem is történik vele semmi.


„Ha esetleg gyerekük lenne, akkor ő milyen lenne? Vagyis milyen vámpír, vérfarkas és emberi tulajdonságai lesznek?” (Flohh)

Szandival azt beszéltük, hogy alapból vámpír és ember keverék lenne, némi farkasmutációval. :D Nem tudom, hogy ez így helyes szakkifejezés-e, de mindjárt megmagyarázom, hogy hogyan is képzeljük ezt, és miért így képzeljük. :)
Szóval, az emberi gén és a vámpír gén elsődleges, hiszen, amint megszületik egy kisbaba, máris ember, nem kell semmi ahhoz, hogy emberré váljon. A vámpírsággal is így van, amint valakibe vámpírméreg jut, három napon belül vámpírrá válik.
Ezzel szemben a farkasgén lappangó gén. Vagyis egy farkasgénekkel rendelkező kisbaba, amikor megszületik, akkor még nem farkas, csak egy emberi gyerek. Farkassá később válhat vámpírok közelségének a hatására.
Vagyis, ha egy vámpír és egy farkas szeretkeznek, és baba lesz a dologból, akkor a baba elsődlegesen ember és vámpír keverék, és maximum csak később alakulhatnak ki valamiféle farkastulajdonságok.
Szóval, a baba szerintem, fehér bőrű, vérrel is táplálkozik, de étellel is, melegvérű, van szívdobogása, gyors, erős, egy ideig növekszik, de aztán megáll a növekedésben, és halhatatlan. Vagyis, olyan nagyjából, mint Nessie az eredeti könyvekben. Erre az alapra tevődik rá pár tulajdonság a farkasgének által. Hogy ezek között az alakváltás is ott van-e… Hát, lehet, de az is lehet, hogy nem.
Igazából, ez is egy elég nyitott kérdés, így érdekesen el lehetne vele játszadozni, ha Isa terhes lenne… De ki tudja, hogy az-e… :D


„A kis Edwarddal mi van? Vagyis mostanában kicsit el lett felejtve a többi dolog miatt, de én kíváncsi vagyok rá, hogy meg volt e az első szava vagy ilyesmi?” (Flohh)
„Kicsi Edward amúgy most a Cullen házban van?” (Fummie)

Kis Edward még mindig jól van. Rose és Esme vigyáznak rá, és ha nem is írok róla, Isa is foglalkozik vele. De itt, bármennyire is hosszabb időnek tűnik, napok, hetek telnek csak el öt-tíz fejezet alatt, szóval, nem fejlődik olyan gyorsan kicsi Edward. :) Ha majd kimondja az első, igazi szavát, vagy bármi nagyon fontos történik vele, azt megírom. :)


„Akkor most Mariával mi van? Őt megölte Jade?” (Flohh)

Igen, őt megölte Jade, aztán elégették a máglyán. Ezért láttak Alice-ék fekete füstöt, mikor a határhoz igyekeztek.


„Egyébként, Spirit! Úgy vettem észre, hogy a "zenék, amelyek megihlettek" topicot már nem frissíted. Ez azért van, mert egyszerűen már nincs rá időd, vagy mert már nincsenek olyan zenék, amelyek megihletnek téged?” (A. J. Cryson)

Hát, az igazság az, hogy ritkán hallgatok zenét írás közben, egyfelől, mert nem egyedül lakom, és van, mikor anyuékat zavarja a zene, másfelől, mert sokszor eltereli a figyelmemet az írásról a zene (ugyanis, imádok énekelni, és ha olyan dalt hallok, aminek ismerem a szövegét, akkor muszáj énekelnem :D ), és olyankor lassabban készül el a fejezet.
Ettől függetlenül vannak még zenék, amiket írás közben hallgatok, csak amik kint vannak, azok a kedvenceim, és nem akartam végtelenített listát kitenni oldalra. :D


„Lehet, hogy volt már ilyen kérdés, akkor előre is bocsi, de hány oldal a fic, úgy össz-vissz wordben?” (A. J. Cryson)

A múlt árnyai 315 oldal wordben úgy, hogy könyvnyomtatáshoz van szerkesztve, vagyis van címoldal, tartalomjegyzék, ilyesmik…
A jövő reménységét nem tudom, mert minden fejezetet külön dokumentumként mentettem le, és még nem szerkesztettük össze egy .doc-ba. De majd egyszer megnézem nektek, ha lesz rá időm. :) Az tuti, hogy A múlt árnyainál hosszabb lett… Én olyan 350-400 oldalra tippelnék.


„Vagyis nem csak Isa volt szűz még... szegény Ed, azért így 100 felett már megérdemelte :D Vagy én értettem teljesen félre a dolgot, és csak Isának volt ez az első alkalom?” (Névtelen)

Nem értetted félre. Edward is még szűz volt, és ez volt az első alkalom a számára. Az eredetiben ugye, Bellával szeretkezett először a nászéjszakájukon, de mivel a ficemben sosem vette el Bellát, így Isabella volt számára az első. :)


„a nem twilightos regényedet folytatni fogod még?” (Névtelen)

A Gyermeki pillantást? Igen, szándékozom folytatni. A 2. fejezete már megvan, csak fel kéne tenni. :D Nem gondoltam, hogy azt is várjátok, mert annyira nem volt nagy az érdeklődés, mint a ficemnél. :D


„Melyik pasi lenne arra képes, hogy 100 évig várjon élete nőjére úgy, hogy a férfiasságát bent tartsa a gatyájában?” (Hira)

Hát, sajnos, én sem hiszem, hogy létezne ilyen férfi… :-/ A férfiak nem képesek ilyesfajta romantikus önmegtartóztatásra. Legalább is, nem nagyon hiszem… Edward a kivétel, aki sajnos, nem létezik. :D Pedig milyen jó lenne, ha létezne… :D


„de még a 2. könyvbe Ed beszélt Nate-tel, és úgy emlékszem Isa erről megfeletkezhetett... mert rá akart kérdezni csak nem sikerült :D Tehát mi volt az a beszélgetés?” (Borsy)

Arról már volt szó, mikor Edward betörte Nate orrát, hogy arról beszéltek akkor, hogy ha Nate még egyszer hozzáér Isához, akkor nagyon megbánja. Hogy ezen kívül másról is esett-e szó, az még nem derült ki. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. :D


„Az én kérdésem csak annyi , hogy majd Isabella is vámpír lesz, ugye ?” (GothicPrincesse)

Nem terveztem, hogy vámpírrá teszem. Isabella számomra már farkas, nem tudom, hogy el tudnám-e képzelni vámpírként. És azt sem tudom, hogy miután ugye, immunis a vámpírméregre már, egyáltalán hogyan lehetne belőle vámpír…


„És mi lesz a Jövő reménysége könyv borítója?” (Kiki)

Hát, ezen még nem gondolkoztam. :D A múlt árnyait az egyik volt osztálytársam, és jelenlegi barátom, Gabi tervezte, és szerintem, gyönyörű lett, szóval, ha A jövő reménységének is lesz borítója, akkor biztos, hogy őt kérem meg a tervezésre. De hogy milyen borítót szeretnék pontosan, azt még nem találtam ki. :)


„Kb. hány napon keresztül játszódik a történet, és meddig hiányzott Isa a suliból?” (Kiki)

A hiányzása kb. 1 hét volt, pontosan nem számoltam ki. Hogy a történet maga hány napig játszódik, azt nem tudom, de a fejezetekben mindig írom, hogy hány nap telt el éppen, szóval, ki lehet számolni, ha valakinek van ideje rá. :) Aki kiszámolta, mondja meg nekem is. :D


„Alice látta Edward döntését arról, hogy el fogja jegyezni Isát?” (Kiki)

Lehet, hogy voltak halovány, zavaros látomásai róla. Ahogy írtam valamelyik fejezetben, Alice megszokta a farkasok közelségét, és kezdenek látomásai lenni róluk is, csak nem olyan pontosak, mint amúgy. Az eredeti könyvekben is Alice először semmit sem látott a farkasokkal kapcsolatban és a farkasok közelében, aztán mikor megszokta Jacob miatt a jelenlétüket, azután már voltak apróbb, zavarosabb látomásai. :)


„Carlisle megállapította, hogy egyre kevesebb idő kell ahhoz, hogy Bella véréből eltűnjön a vámpírméreg, és akkor már nem is lesz tőle olyan rosszul, mint elsőnek, hanem csak gyengébb lesz és ennyi? Szóval akkor (Ha úgy van ahogy Juliette állította) később már észre se veszi, ha méreg kerül a szervezetébe?” (Fanni)

Ha Isa a mérgezéstől lenne rosszul, akkor valószínű, hogy idővel elmúlnának a mérgezés okozta tünetek, ahogyan a harapás okozta mérgezés esetében is… De persze, csak ha a mérgezéstől van rosszul. :D


„Ja, és még egy kérdés Russellel mi van?Annyira haragszik Bellára hogy már szóba se akar vele állni?” (Fanni)

Hát igen… Jelenleg annyira haragszik rá. De ez nem marad így. :)


„A fejezet többi része meg érdekes volt. Az aranyos volt, hogy a fiúk kurjantottak, mint a filmben. :) Gondolom olvastad, hogy ezt igazából is így szokták...” (Fummie)

Igen, olvastam, és nekem ez a kedvenc kulisszatitkom a filmből. :D Annyira klassz, hogy igazi quileute szokásokat is beletettek. Nagyon tetszik! Olyan jó lenne többet megtudni a szokásaikról… Nagyon kíváncsi lennék rá. :)


„Ohhh... és most akkor minden rendben van Dannel? Csak mert ezelőtt eléggé kemény volt Isával, most pedig vicces, kedves, könnyed. Vagy csak azért volt vele olyan, mert Juliette vámpírokkal utazott egy autóban?” (Barbee)

Hát igen… Az egy dolog, hogy Dan elfogadja, hogy Isa kedvese egy vámpír, az meg egy másik, hogy egy vámpírt Isabella ne engedjen Juliette közelébe. Persze, a helyzet azóta már változott, hiszen, a farkasok rájöttek, hogy Edwardnak milyen önuralma van. Hogy akkor is képes önmaga maradni, ha emberi vért itatnak vele. Szóval, az egész hozzáállásuk megváltozott Edward felé. Ez nem jelenti azt, hogy azonnal puszipajtások lesznek, de már valamiféle tiszteletet éreznek Edward iránt. És Carlisle-t is tisztelik.


„Edward olvas a gondolatokban, Carlisle pedig ahogy elolvassa, akaratlanul is „lejátssza” a fejében a mondatokat, mintegy gondolatként, vagyis Ed tudni fog Isa aggályairól, nem?” (Barbee)

Okos kérdés. :D Vajon, mikor Edward azt mondta, hogy nem fog fülelni, akkor csak a kimondott szavakra gondolt-e vagy azt is megígérte, hogy nem fog Carlisle gondolataiban olvasni… :D Egyáltalán, meg tudja-e tenni, hogy direkt nem olvassa valaki gondolatait, vagy csak úgy áramlanak felé a belső hangok irányítás nélkül, és nem tehet mást, minthogy meghallja őket… Hát, majd kiderül. :D


„De Isabellának hogyhogy nem az járt a fejében, hogy terhes?” (Cacty0729)

Mert Isabella azt hiszi, hogy ez lehetetlen. A Breaking Dawnban Edward és Bella is úgy hiszik. Edward teljesen sokkolódik, mikor rájön, hogy nemzőképes. Szóval, senki nem gondol arra, hogy ez egyáltalán lehetséges, így Isa is úgy gondolja, hogy egyszerűen nem lehet terhes, és bármilyen más okot hamarabb elfogad.


„de ez akkor azt is jelentené, hogy ha egy vámpír lefeküdne egy "beoltatlan" farkassal az meghalna, és ha emberrel tenné meg, akkor az illető átváltozna vámpírrá?” (Brizsith)

Szandi adott neked egy pontot a legértelmesebb komment versenyen. :D Na meg, persze, én is. :D Teljesen logikus a kérdésed. Igen, ha Isa a mérgezéstől lenne rosszul, akkor ez azt jelentené elvileg, amit leírtál… :D Ezt most mindenki gondolja tovább… :D


„Hogy áll a könyvkiadás?” (Deszy)

Hát, most karácsonyi szünetet tartunk éppen, mert Katona Ildikót is lefoglalják az ünnepek (engem meg a vizsgák és a karácsony). :) Azt mondta, hogy karácsony után folytatjuk a javításokat, addig pedig el kellett készítenem egy reklámtervezetet, hogy lássa, hogyan is képzeltem, és mit tudunk belőle megvalósítani majd. :)


„Mi lesz velünk, ha befejeződik A jelen boldogsága? Fogsz írni valami más fanfictiont?” (Deszy)

Ahogyan már említettem, lesz egy +1 könyv, ami Carlisle szempontjából íródik, de az én ficvilágomban játszódik majd, vagyis találkozhattok még a Nate vezette falkával, Isabellával, kicsi Edwarddal és a többiekkel. :)
Az utánra pedig már van vagy 3 Twilight fic-ötletem, ami független A múlt árnyai trilógiámtól, de remélem, hogy attól még tetszeni fognak. :)


„Akkor mostantól kezdve Edwardnak és Isának óvszert kell használniuk?” (B.J.)

Nem hiszem, hogy tudnának óvszert használni. :D Ők elég intenzíven szerelmeskednek, és az óvszer nem bírná a gyűrődést. :D Még az embereknél is elszakad néha, nemhogy egy vámpír és farkas ágycsatájánál. :D


„Egy kérdés: volt egy pillanatkép Benjiről, hogy el kell mennie vagy valami ilyesmi, az mostanában lesz vagy még nagyon messze van?” (Franci)

Ez A jelen boldogságában lesz majd, de még nem most. Még jó pár hónap eltelik majd. :) És jó sok bonyodalom áll még előttünk addig. :)

21 megjegyzés:

  1. Hali!
    Ezek szerint rosszul emlékeztem, és nem fölhívni kellett vna Jade-et (a levél biztosabb is, miért gondoltam, h telefonálnia kell Maria kapcsolatának?), de bejött nagyjából, amit írtam. Nagyjából... :D
    Végiggondolva, Isa nem lett megmérgezve, mert akkor Bellának a BD-ben át kellett vna változnia. Ez kizárva.
    És megmagyaráztad, h miért lehet gyerekük, szóval most a babára tippelek.
    Nem is ti lennétek Szandival, ha nem sütöttétek vna ki a magyarázatát... :)
    Várom az újat, de ne siess vele (nem mintha kibírnám sokáig), pihend ki magad nyugodtan (kipihenve jobb ötleteid lesznek, de mindenképp jóljárunk, te is, mi is), jó mindent, ami jön!
    Pusz

    VálaszTörlés
  2. Á, de jó, köszönjük!
    Ezek szerint tényleg terhes. :) Én ugyan nem erre tippeltem, és szokatlannak is tűnik a dolog, de teljesen logikus a magyarázat, és biztos vagyok benne, hogy te a lehető legjobbat fogod kihozni a történetből, és nem véletlenül alakítod úgy, ahogy, úgyhogy nagyon kíváncsian várom a folytatást. Azért azt remélem, hogy Isának - és persze ezáltal Ednek - nem kell majd annyit szenvednie, mint a BD-ben...

    VálaszTörlés
  3. BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK.... :)

    VálaszTörlés
  4. XD... szerintem az óvszer még Edward magjait se bírná magában tartani... XD... Poénos lenne ha a gyerek vámpír foggal és farkas farokkal születne... XD

    Szerintetek ha Isát farkasként hátulról elkapná Nate akkor Isa farkas kölyköt szülne?? XD

    Egy normális kérdés...
    Edward hogy képes magvakat termelni (a viccen kívül) ha nem változik a testük akkor nem lenne képes rá... nem?? (VAGY MÁR TÉNYLEG KÉSŐ VAN... de még nem alszok mert nem vok fáradt... XD )

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, h kitettél! Arielle

    VálaszTörlés
  6. Hmm... hát, most totál meglepődtem. Szóval lehet neki gyereke, anélkül, hogy lemondana a farkasságáról? Hát, furcsa... De ez biztosan lehetséges? Én ezt nem is tudom elhinni, na, mindegy:D Én azt hittem, hogy Edward spermája méreg, és Isa meg lett mérgezve, de az immunitása miatt nem lett komolyabb baja, csak kicsit legyengült. És most meg terhes:D Jesszus! Akkor üzenem Carlisle-nak, hogy kezdje meg Shrek macskás szemekkel a vizsgálatokat;) Jó munkát! Juca

    VálaszTörlés
  7. Nekem lenne még egy butuska kérdésem...
    Mivel tudjuk, hogy Nate-nek tetszik Iza, vonzódik hozzá. Tetszhet úgy neki valaki, anélkül, hogy bevésődne? Nekem ez furcsa:$ És már lehet, hogy válaszoltatok rá, csak az én szememet kerülte el:$

    Egyébként a Nessie&Jacobos novellád nagyon jó lett *.* Imádtaaam:P

    VálaszTörlés
  8. Egy pillanat. A BD-ban nem úgy volt, hogy Alice nem láthatja a farkasokat? ("-A vámpírokat látom a legjobban, mert én is az vagyok; látom az embereket, mert az voltam. De egyáltalán nem látom ezeket a furcsa félvér teremtményeket, mert ez olyasvalami, amit még nem tapasztaltam."-mondja Alice Edwardnak) nos ennek alapján farkasokat sem láthatja, mert semmi köze nem volt az alak váltókhoz. kiki

    VálaszTörlés
  9. Szijasztok! :)

    Kedves Spirit, nagyon köszönöm, hogy választ kaphattam a kérdéseimre ;)

    Mindenkinek nagyom- nagyon boldog karácsonyt és rengeted puszit és ölelést mindenkinek! ;)

    VálaszTörlés
  10. Kedves Spirit!
    Engem nem tudtál meggyőzni, hogy egy farkasnőnek lehet gyereke. Meyer történetében Leah azóta nem menstruált, mióta először átváltozott. Bár Leah lehetett meddő is, ez nem derült ki. Persze igazad van, hogy egy példa nem példa, de akkor is...:/ Értem én, hogy egy farkas teste képes változni valamilyen szinten (haja, körme nő...), de nem öregszik, NEM menstruál, szóval nem is eshet teherbe, amíg fel nem adja a farkasságát.
    Szerintem tévedsz abban, hogy Leah nem vésődött be, nincs számára megfelelő partner és EZÉRT nem menstruál. Csak gondolj bele, ha egy nő szerelmes, attól még menstruál, ennek a kettőnek semmi köze egymáshoz.
    Szép és jó, hogy megmagyaráztad, hogy hogy hordhatja ki a babát, de a teherbeesés része nem világos. Oké, hogy tágulhat a méhe, de mégis, hogy képes teherbe esni menzesz nélkül?
    A történetedben Edward és Isabella bevésődtek egymásba, a bevésődés lényege a szaporodás, de szerintem csak akkor történhet ez meg, hogyha feladja a farkasságát.
    Azt mondtad, hogy a Meyer által alkotott világot megtartod és ezért nem értem, hogy miért változtatsz.
    Javítsatok ki, vagy magyarázzátok már el nekem.
    Egy eddigi lelkes olvasód

    VálaszTörlés
  11. Csak azokra a kérdésekre vagy hsz-ekre válaszolnék most, amiket már úgy érzem, megválaszoltam, és nem akarok kitenni még egyszer kérdezz-felelekre, de mégis úgy látszik, hogy egy kis magyarázatra szorulnak még... A többiek kérdéseire később válaszolok majd kérdezz-felelekben. :)

    Szóval...

    Kiki: A New Moonban még nem látta egyáltalán Alice a farkasokat, és a közelükben nem is lehetett látomása, mert valamiért zavarták az "adást". Aztán a Breaking Dawnra Alice megszokta a farkasok közelségét Jacob miatt, és mikor pl. a Volturi érkezéséről van látomása a nappaliban, akkor ott van Jacob is, és mégsem árnyékolja már le teljesen az "adást". Valamint, a Volturis látomásában a farkasoknak is része kell, hogy legyen, mert ők is Cullenék mellett álltak a Volturival szemben, vagyis, ha Alice nem láthat a farkasokkal kapcsolatos látomásokat, akkor a Volturi érkezését sem látta volna. De ő látta, ha zavarosan is. Szóval, egy idő után a farkasokról és a farkasok mellett is voltak látomásai. Csak akkor nem látott róluk semmit, amikor még nem ismerte a farkasokat, ahogy az idézetben is van, amikor még nem volt tapasztalata róluk. Amint kitapasztalta, megszokta a közelségüket, a látomásai a farkasokkal kapcsolatban is működni kezdtek.

    Névtelen eddig lelkes olvasóm: Először is, remélem, hogy nem csak eddig voltál lelkes olvasóm, hanem ezután is az maradsz. Én úgy hiszem, hogy nem tértem el Meyertől, számomra tökéletesen érthető és logikus az a magyarázat, amit leírtam, és tökéletesen beleillik a Meyer által alkotott világba.
    "Csak gondolj bele, ha egy nő szerelmes, attól még menstruál, ennek a kettőnek semmi köze egymáshoz." Igazad van, a szerelemnek és a menstruációnak semmi köze egymáshoz. A bevésődésnek, a szaporodási képességnek és a menstruációnak van köze egymáshoz. Megpróbálom elmagyarázni kicsit egyszerűbben.

    Szóval, Leah számára nincs a világon olyan személy, akivel képes lenne szaporodni. Ahogy már leírtam a kérdezz-felelekben, a szűzhártyáját képtelen lenne átszakítani egy emberférfi, egy vámpírférfi képes lenne, de Leah undorodik tőlük, egy farkastársába pedig nem képes beleszeretni, mivel Sambe szerelmes, és nem néz más farkastársára úgy, ahogy egy férfira nézne. Ergo, nincs számára szexuálisan megfelelő partner, akivel szaporodhatna. A Sors tudja ezt (én úgy hiszem, hogy a Sors az, ami a bevésődést irányítja), és mivel a bevésődés egyik lényege a szaporodás, így bevésődni sem fog soha senkibe. A Sors ezt is tudja, ergó, ha sosem fog bevésődni senkibe, és nem képes a szaporodásra, mert nincs számára megfelelő partner a szexhez, akkor minek a menstruáció neki? Egyszerűen szükségtelen menstruálnia, ezért nem is teszi.

    Isának ezzel szemben van lehetősége a bevésődésre és a szaporodásra Edward létezése miatt. Az ő szerelmük egy speciális, kivételes szerelem. Vagyis, ha Isának van lehetősége a bevésődésre, és van lehetősége a szaporodásra, akkor a sors miért venné el tőle ezt a lehetőséget azzal, hogy nem menstruálhat?

    Szerintem, Leah esete egyedi eset. Egyszerűen számára nincs lehetőség a szaporodásra, ezért nem menstruál, míg Isának van lehetősége rá, ezért farkasként is menstruál.

    Én így gondolom, és ez az elmélet tökéletesen beleillik Meyer világába. Ha szerinted, mégsem, akkor kérlek, mutasd meg a könyvben, hogy melyik részlet miatt helytelen az elméletem, mert én is tévedhetek. Ezt most halál komolyan mondom. Volt már példa rá, hogy majdnem nagyon elszúrtam valamit, szóval, ha van valami tény, amiről tudsz, egy részlet, egy beszélgetés valamelyik könyvben, akkor írd meg nekem. Köszönöm. :) Viszont, amíg nem tudok ilyen részletről (hidd el, alaposan átolvastam a könyveket, és átgondoltam a dolgot), addig kitartok amellett, hogy ez az elmélet tökéletesen Meyer-hű. :)

    VálaszTörlés
  12. Sziasztok!
    Boldog karácsonyt mindenkinek.
    Pusza.

    VálaszTörlés
  13. Bevallom, először nekem is fura volt ez a teória, de jobban belegondolva, lehet benne valami igazság. Persze, soha nem tudjuk meg Meyer hogy gondolta, mivel csak egy női farkast alkotott.

    VálaszTörlés
  14. Szija.:)

    Véletlenül..nem szántál nekünk egy kis karácsonyi ajándékot?? *.*

    VálaszTörlés
  15. Érdekes elmélet, talán egy kicsit túl fatalista... Szal Isa sanszosan áldott állapotban van... No mindegy, bízzunk Spirit fantáziájában, eddig örömet okozott mindannyiunknak :) meg a másik: a szabályok azért vannak, h megszegjük őket. Összesítve: Hajrá Spirit!

    VálaszTörlés
  16. Szia Spirit, sziasztok :)

    Lenne pár ötletem :)

    Először is egy észrevétel (bár lehet, hogy volt aki megírta):
    Amikor Benji találkozni akar a dokival, és a fiúk cukkolják, hogy csak a randitippek miatt... és akkor Isabella azt mondja, hogy szerinte jó ötlet az ajándék, de adjon neki valami szimbólikusat... Ugye akkor ez lesz az almás pillanatkép? :)


    "Szóval, a baba szerintem, fehér bőrű, vérrel is táplálkozik, de étellel is, melegvérű, van szívdobogása, gyors, erős, egy ideig növekszik, de aztán megáll a növekedésben, és halhatatlan. Vagyis, olyan nagyjából, mint Nessie az eredeti könyvekben. Erre az alapra tevődik rá pár tulajdonság a farkasgének által. Hogy ezek között az alakváltás is ott van-e… Hát, lehet, de az is lehet, hogy nem."

    Ezen elgondolkodtam...
    Milyen érdekes lenne egy gyémánt csillogású, sebezhetetlen rézbőrű baba... Végülis volt arról szó Meyernél is (amikor Jacob elment) hogy van amikor a farkasok farkas alakban táplálkoznak. Akkor ugye ők nyers húst esznek (véresen). Tehát nem olyan nagy a különbség a Cullen-farkas étrendben, csak az indiánok egy kis husit is harapnak a vér mellé... (remélem Spirit érted mire akarok kilyukadni :))
    Tehát a táplálkozás szó-szó de nagyjából olyan síkon mozog.

    És ha a farkas gén lappangó gén, amit a vámpír jelenléte aktivál, akkor mi a helyzet akkor, ha a farkas génnel rendelkező egyén maga a vámpír (félvámpír)? Ugye Isabellánál erősebb volt a farkasgén a vámpírméreggel sezmben... Nem lehet, hogy a babában is győz a farkasság és plusszban megmarad pár vámpír tulajdonág? Csak azért gondolom, mert csak erősebb lehet az ÉLŐ (farkas tulajdonság) a HOLTnál (vámpír tulajdonság). Lehet, hogy Nessi-nél azért voltak ennyire erősek a vámpír tulajdonágok, mert Bella "csak" egy gyenge ember volt? És ebbben az esetben a vámpír gének erősebbek voltak. (emlékeztek a kromoszómaszámos vizsgálatra az eredeti tetralógiában?)

    Én úgy érzem, hogy Isabella terhes... és a Dominicos megérzésem is helyesnek bizonyult :D



    „de ez akkor azt is jelentené, hogy ha egy vámpír lefeküdne egy "beoltatlan" farkassal az meghalna, és ha emberrel tenné meg, akkor az illető átváltozna vámpírrá?” (Brizsith)

    Ezzel kapcsolatban meg egy kérdésem: Nahuel anyja is ember volt, és végülis nem változott át vámpírrá... és Bella sem... Vagy most arra az esetre gondolsz, hogyha nem esne teherbe?



    ""Egy farkasnő fizikailag erősebb, mint egy embernő, és lehet, hogy ha még szűz, akkor hát, nehezebb elvenni a szüzességét, mert a szűzhártya is megerősödik, és egy emberférfinak ez nem is sikerülhetne.""

    Spirit erre két dolog jutott eszembe:

    Az egyik, hogy bele törne a bicskája :D

    A másik, hogy a Denali klánnál nem ez van? Arra gondolok, hogy Tanyaék nem azért lettek vegetáriánusok, hogy ne kelljen fekete özvegy módjár elfogyasztai szex után a partnerüket?
    Most tök logikusan... DE egy vámpír nő egy ember-férfi számára nem 'kemény'? Ott, úgy, abban a helyzetben... Akkor Tanyaék ezt hogy kivitelezték?


    Áldott békés karácsonyt, és vámpírokban/farkasokban gazdag boldog új évet mindenkinek :)

    VálaszTörlés
  17. Kedves Spirit!

    Leah nem volt szűz, BD 16. fejezetében ez kiderül. Leah és Jacob beszélgetnek, és ekkor Jacob visszaemlékezik, hogy Leah nem volt senkivel Sam óta. Szóval nem feltétlen csak farkassal vagy vámpírral tudna szeretkezni, egy sima ember is elegendő lenne neki. Sam szerint olyanba vésődnek be a farkasok, aki a legjobb lehetőséget adja, hogy továbbadják a farkasgéneket. Ezért Leah úgy gondolta, hogy azért nem belé vésődött Sam, mert Leah meddő. Leah magára genetikailag halottként gondolt. De Jacob nem igazán hisz Sam teóriájában. Jacob úgy gondolja, hogy amiatt van, hogy megállt az idő, nem öregszenek (sztem ez valószínűbb, csak gondoljunk bele, minden rendben van Leahval, rendesen menstruál, aztán bumm farkas lesz és volt menzesz nincs menzesz.), továbbá Jacob is azon a véleményen van, hogy ha feladja farkasénjét Leah, akkor minden megy a rendes kerékvágásban majd-„ It’s
    probably just the whole frozen-in-time thing. When you quit your wolf and start
    getting older again, I’m sure things will… er… pick right back up.”

    „Had her body changed because she’d become a werewolf? Or had she become a
    werewolf because her body was wrong? The only female werewolf in the history
    of forever. Was that because she wasn’t as female as she should be?” ez is egy érdekes dolog.
    -„Had her body changed because she’d become a werewolf?”= Azért változott meg a teste, mert farkassá vált? Ezek szerint, azért nem lehet gyereke, mert farkas lett.
    -„Or had she become a werewolf because her body was wrong?”= Vagy azért változott farkassá mert a teste rosszul működött? Ezek szerint, csak az a nő lehet farkas, aki meddő.
    Mind a kettő kizárja a terhességet.
    Leah az első női farkas, nem tudnak sok mindent, ezek csak teóriák. De az nem igaz, hogy azért nincs menzesze, mert nem vésődik be senkibe. Attól, hogy valakinek nincs szerelme, vagy bevésődése, attól még menstruál. Egy nőnek a havivérzése attól még nem áll le, ha nincs megfelelő párja a szaporodásra. Ilyen nincs egyszerűen a való életben. És pont ezért nem értem, hogy miért lenne másképp a farkasoknál. Olyan nincs, hogy szükségtelen menstruálni, és ezért nem is teszi.

    Én úgy gondolom, hogy Isától a farkassága veszi el a lehetőségét, hogy teherbe essen. Amikor farkassá vált, megfagyott az időben, nem öregedett, tehát gyereke se lehet. Legalábbis amíg fel nem adja farkasénjét. Edwardba bevésődött, ezek szerint a géneket is továbbadhatja majd, de nem látok lehetőséget arra, hogy akkor következzen ez be, mikor még nem adta fel farkasságát.

    Egy eddigi lelkes olvasód

    VálaszTörlés
  18. Én nem találom azt a mondatot, amiben arról van szó, hogy Leah és Sam tutira szexeltek még emberként, és ezért Leah már nem szűz farkas... Bemásolnád nekem? Az, hogy nem volt senkije Sam óta, jelentheti azt is, hogy nem járt senkivel Sam óta, mert érzelmileg képtelen rá, nem vonatkozik feltétlenül a szexre... Szerintem... Szóval, légyszi, másold be azt a mondatot, ami ezt bizonyítja, köszönöm. :)

    Az általad bemásolt szövegek pedig csak a karakterek általi gondolatok, teóriák, amik semmit sem bizonyítanak. Az, hogy ők ezen elmélkednek, nem jelenti, azt, hogy igazuk is van. Még ők maguk is beismerik, hogy fogalmuk sincs, hogy működik a farkasság, a bevésődés, a szaporodás még a férfi farkasok esetében sem, nemhogy az egyetlen női farkas esetében. Szóval, ez a párbeszéd nem bizonyíték, csak pusztán olyan elmélkedés, mint amilyen az én elméletem is. Egy lehetséges teória Jacob és Leah részéről, ennyi, nem több.

    Egyébként a bevésődést szerintem, felesleges a sima emberi szerelemhez és a farkasok testi működését a sima emberi működéshez hasonlítani. Ha a való világot vesszük alapul, akkor lehetetlenség maga a bevésődés is, szóval, hogy egy sima nő menstruációja hogyan működik, az lényegtelen egy kitalált világban. A sima emberek szerelmét az emberi világ alakítja, a farkasok bevésődését pedig a Sors, ami jól tudja, mit kell tennie. Szóval, ha a bevésődés sorsszerű, a sors miért ne iktathatná ki Leah menstruációját, ha az egyszerűen felesleges.

    Szóval, légyszi, másold be azt a részt, ahol kiderül, hogy Leah már tuti nem szűz. Köszi még egyszer. :)

    VálaszTörlés
  19. Kedves Spirit!

    Én már leírtam, hogy szerintem miért helytelen a teóriád.
    Itt a mondat: She hadn’t been with anyone since Sam. És én ezt úgy értelmeztem, hogy Sam óta nem volt szexuális kapcsolata. Csak gondoljunk bele, évekig jártak, és úgy volt, hogy összeházasodnak.
    Itt a szövegkörnyezete: Yeah, so none of us like to think about that stuff with her. Who would? Of course I remembered Leah’s panic that first month after she joined the pack—and I
    remembered cringing away from it just like everyone else. Because she couldn’t
    be pregnant—not unless there was some really freaky religious immaculate crap
    going on. She hadn’t been with anyone since Sam. And then, when the weeks
    dragged on and nothing turned into more nothing, she’d realized that her body
    wasn’t following the normal patterns anymore.
    Szerintem egyértelmű.
    Nem szeretnék kötekedni, egyszerűen az a véleményem, hogy a teóriád hibás. Csodálatos író vagy, tényleg hatalmas fantáziád van. Csak máshogy gondolkodunk.

    Egy eddigi lelkes olvasód

    VálaszTörlés
  20. Én nem bánom, ha kötekszel. :) Mármint, nem hiszem, hogy tévedhetetlen vagyok. Ha valakivel normális hangvételben lehet elmélkedni valamiről, abban én nagy örömmel benne vagyok. Nem az a típus vagyok, aki elvakultan foggal-körömmel ragaszkodik valamihez, hanem aki nyitott arra, hogy meggyőzzék. :)

    És egyáltalán nem baj, ha másképp gondolkodsz, mint én. :)

    Számomra az, hogy valaki évekig jár valakivel, nem jelenti feltétlenül azt, hogy le is fekszenek egymással. Nekem is volt egy 1 éves kapcsolatom huszonévesen, ami teljesen szexmentes volt, annak ellenére, hogy a kölcsönös testi vonzalom megvolt. Szóval, én hiszek abban, hogy vannak időlegesen szexmentes kapcsolatok. Valaki várhat akár az esküvőjéig is... Ki tudja... És az a mondat, amit bemásoltál, nekem nem feltétlenül a szexet jelenti, hanem azt, hogy Sam óta nem járt senkivel, vagy senkibe sem volt szerelmes Leah. De ez csak az én értelmezésem. :)

    Én még mindig úgy vagyok vele, hogy mindkét elméletet el tudom fogadni, mert mindkettőre vannak bizonyítékok, és mindkettő beleilleszkedhet Meyer világába. :)

    VálaszTörlés
  21. Annyira jó, hogy mindent ilyen részletesen kifejtesz. :] Látszik, hogy tényleg érdekelnek a kérdések. :) Ez a farkasos terhességes dolog meg szerintem simán lehet. Szeritnem Leah, mint ember volt meddő, és nem pedig a farkasság miatt. Valahol - lehet, hogy éppen itt, az egyik hozzászólásban, nem emlékszem.. :$ -, még régebben azt olvastam, hogy a vámpírok alapból nem is ehetnének normális kaját, mert nem tudnak emészteni, hiszen az is le van állva, mint ahogy pl. a szívük sem dobog. A farkasok viszont nagyon is esznek. :D Ez azt jelenti, hogy emésztenek, tehát belül is 'működnek'.. Vagyis szerintem is simán lehet, hogy teherbe essen egy farkas. Ezt most kicsit túlbonyolítottam, de na. :'D A Benjis-elmenős részre meg már én is kíváncsi vagyok. :D
    Üdv.:ewoO

    VálaszTörlés