.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2009. december 4., péntek

A jövő reménysége - 33. fejezet

FIGYELMEZTETÉS!!! TILOS ELŐRE ELOLVASNI A FEJEZET VÉGÉT!!! KOMOLYAN!!! AKI MEGTESZI, NEM FOGJA ÚGY ÉLVEZNI! HIGGYETEK NEKEM!!!

A hsz. határ 110 volt, és bőven meghaladtátok. :D Szóval, itt az új fejezet. :) Ez az utolsó előtti, már csak egy utolsó lesz ezután. Aztán pedig jön a 3. könyv. :)

A nyerteseket még nem volt időm kiválasztani, mert inkább fejezetet írtam, de remélem, hogy nem haragszotok rám nagyon emiatt. :D Sok a hsz, és át kell olvasnom, hogy igazságos legyen a döntésem a nyerteseket illetően. :) Egyébként, jövő héten valószínűleg postázni fogom végre az összes eddigi nyertes ajándékát. :)

Nah, és akkor az utolsó előtti fejezet. :D



33. ÖNFELÁLDOZÁS




Szédelegve ültem le a fürdőkád szélére, miközben egyszerűen nem hittem el, hogy senki nem tesz semmit sem. Az utóbbi pár nap maga volt a pokol. Fogoly voltam a saját házamban, folyamatosan kábítottak valami szerrel, és úgy őriztek, mintha én lettem volna az elsőszámú közellenség. Nem értettem, hogy hagyhatják ezt az egészet megtörténni. Olyan volt, mintha valami elmebetegséget okozó vírus mindenkit megfertőzött volna, és én maradtam volna az egyetlen épeszű, immunis élőlény a Földön.

Miután Joshuáék kirángattak három napja Jade hálószobájából, önkívületi állapotban őrjöngtem. Amint egy kissé lenyugodtam, beszélni akartam Carlisle-lal, Jasperrel vagy Nate-tel, de Aidan azt mondta, lehetetlent kérek. Jaspert bezárva tartják, amíg végső döntés nem születik, Carlisle és Nate pedig a határhoz mentek. Akkor még azt hittem, hogy beszélni akarnak a Cullen család többi tagjával, és megnyugodtam, hogy Alice-ék biztosan nem hagyják Jaspernek ezt az őrültséget megtenni.

Aztán Jonathanék visszatértek, és a szobafogságom nem lett feloldva. Követeltem, hogy engedjék be hozzám Carlisle-t, de mikor ez megtörtént, az eddig zűrzavaros, de mégis biztos lábakon álló világom totálisan összeomlott.

- Ezzel vége lesz az egész háborúnak. Így lezárhatjuk… - Carlisle nem nézett a szemembe. A padlót fixírozva mondta ki a szájából hihetetlennek hangzó szavakat.

- Jasper halálával? Ezt nem mondhatod komolyan… - söpört végig rajtam a döbbenet első hulláma.

- Ő döntött így.

- De te vagy az apja! Parancsold meg neki, hogy menjen haza, adj neki szobafogságot, vagy kötözzétek az ágyhoz vasláncokkal, teszek rá, csak csináljatok valamit! – kiabáltam dühösen az arcába, és attól, hogy tökéletesen érzelemmentesen pillantott vissza rám, mint egy viaszbábú, életemben először kedvem támadt megütni őt.

- Jasper olyan idős, hogy az ükapád lehetne. Nem tilthatok meg neki semmit sem. Én… nem vagyok az igazi apja… - Úgy éreztem, mintha hirtelen felpofoztak volna. Értetlenül ráztam meg a fejemet, és próbáltam felébredni, mert biztos voltam benne, hogy ez csak egy rémálom.

- Egy család vagytok – néztem rá kétségbeesett tekintettel. – Ő a fiad. Alice pedig a lányod. Gondolj Alice-re. Biztos, hogy ezt nem élné túl. Így nem lehet béke… - próbáltam meg észérveket felsorakoztatni.

- Alice is meg fogja érteni idővel… Mellette leszünk majd.

- Te megőrültél? Elment az eszed? Hogy a fenébe érthetné meg? Különben is, hol van most? – siettem az ablakhoz. Alice-nek már rég itt kéne lennie, hogy tombolva követelje Jasper szabadon engedését. Hol késlekedhet? És hol van Edward? Ő sem hagyná, hogy ez megtörténjen!

- Nem mondtam el neki. Nem szóltam senkinek Edwardon kívül, mert előtte szinte lehetetlenség titkot tartani. Azt hiszik, hogy Jaspert elengedik, amint átadtuk Mariát. Így könnyebb… - Carlisle hangja halk volt, de határozott. Nem voltam képes másra, csak hogy a fejemet rázzam. Ez nem lehet igaz. Ez nem is Carlisle, csak valami klónhasonmás. Vagy fogalmam sincs, hogyan, beadtak neki valami tudatmódosító szert. Nem tudtam elképzelni más lehetőséget, hacsak…

- Ez valami csel? – hirtelen visszatért a lelkesedésem. Igen, csak erről lehet szó. Cullenék kitaláltak valamit, amivel megmenthetik végül Jaspert, de ehhez el kell játszaniuk, hogy belementek az egyezségbe Jade-del.

- Isabella… - sóhajtott fel Carlisle fáradtan. Közelebb lépett hozzám, két keze közé vette az arcomat, és a napfényszín-tekintet rám emelkedett. – A legfontosabb, hogy a családunk megmeneküljön. Jasper tudja mi az elfogadható áldozat, és megteszi, amit meg kell tennie, hogy mi többiek nyugodtan és békében élhessünk. Ilyenek… ilyenek a háborúk. Van, mikor fel kell áldozni embereket, hogy a többiek megmeneküljenek.

- Nem! – ráztam le magamról a hűvös érintést. – Nem, tudom, hogy ezt nem gondolod komolyan – fordítottam hátat neki, hogy aztán ismét elé lépve megragadjam a kezeit. – Tudom, hogy terveztek valamit. Mondd el, és segítek! Carlisle, kérlek! Esküszöm, hogy segítek, bízhattok bennem! – könyörögve próbáltam meggyőzni őt, hogy avasson be, de mindhiába.

- Sajnálom, Isabella… Ennek így kell történnie. – Mielőtt észbe kaphattam volna, egy apró szúrást éreztem a nyakamnál. Hitetlenkedve emeltem fel a kezemet, és az ujjaimon lévő vércseppet bámultam, miközben kezdett szétesni a szemeim előtt a kép.


Csak homályos emlékeim voltak az ezutáni időszakról – emlékszem rá, hogy megpróbáltak megetetni, de én összetörtem a tányért, ahogyan arra is, hogy kiabáltam Jonathannal, mikor elmondta, hogy megvárják, amíg Jade elég jól lesz ahhoz, hogy átalakuljon, aztán végrehajtják az egyezséget. Carlisle is meglátogatott egy párszor, és beadott valami nyugtatófélét.

A mai nap volt az első, hogy kissé éberebbnek éreztem magam – Carlisle még nem jött be hozzám, hogy beadja a szokásos nyugtatómat. Megkértem Benjamint, hogy engedjen ki a mosdóba lezuhanyozni, de valójában csak végig akartam gondolni egyedül, hogyan tudnék úgy megszökni, hogy közben senkinek sem esik baja. Még mindig úgy hittem, hogy Carlisle készül valamire – egyszerűen nem hihettem mást, mert akkor minden, amiben eddig biztos voltam, megszűnt volna létezni -, de nem hagyhattam, hogy egyedül hajtsa végre a tervét.

Megnyitottam a zuhanyt, hogy Benji hallja a vízcsobogást, aztán mélyeket lélegeztem, hogy egy kicsit enyhüljön a szédülésem, mielőtt tornamutatványokat hajtok végre. Összedörzsöltem a kezeimet, és elrugaszkodtam a földtől. Az egyik lábam a mosdókagylóra támaszkodva lökött még feljebb, miközben az ujjaimmal megkapaszkodtam az apró ablak párkányában.

Erőlködve próbáltam megtartani magam, és mikor sikerült a karjaimmal biztos támaszt találni, kinéztem az üvegen. Odakint be volt borulva, de nem esett az eső. Nem láttam embereket, de ez nem volt meglepő – nem akartak egy olyan ház közelébe jönni, ami egy Jasperhez hasonló fura alak ideiglenes szállásául szolgál. Közelebbről megszemléltem az ablakkeretet, és biztos voltam benne, hogy nem férnék ki rajta. Bosszankodva szusszantottam fel. Valahogy muszáj volt megszöknöm, hogy értesítsem Alice-t, de mindezt úgy kellett csinálnom, hogy ne kerüljek összetűzésbe a testvéreimmel. Bármit is mondott Carlisle, Cullenék és a farkasok is egy család voltak, és én mindkét családnak a tagja voltam.

Már éppen vissza akartam ugrani a padlócsempére a párkányról, mikor hirtelen mozgást érzékeltem odakint. Elsőként Jaspert láttam meg – a szívem hirtelen eszeveszetten kezdett dobogni. Mégis elengedték vagy megszökött – futott végig az agyamon a gondolat, de mikor megpillantottam a háta mögött Danielt és az egyik újdonsült farkast, aki a hegyen is velünk volt, elvetettem mindkét ötletet.

Aztán rájöttem, hogy mi is történik. Jasperék menete után feltűnt Joshua Jade-del az oldalán. A gézturbán még mindig a fején ült, de sokkal jobb színben volt, mint korábban. A karjaim remegni kezdtek, és csak egy hajszálon múlt, hogy nem zuhantam le a csempékre. Végül sikerült úgy leugranom, hogy talpra érkezzek. A hajamba túrva léptem a tükör elé, és a saját arcomat bámulva próbáltam rájönni, hogy most mit csináljak. Biztos voltam benne, hogy Jade-ék nem sétálni indultak. Eljött az idő…

Gyorsan lekapkodtam magamról a ruháimat, miközben végiggondoltam, hová is tarthat a halálmenet. Biztos voltam benne, hogy a farkasok nem hoznák be Mariát a területükre, viszont a határ közelében maradnának, mert az biztonságérzetet nyújt nekik. A legvalószínűbbnek az tűnt, hogy a határ mentén találkoznak a szokásos helyen. Két perc alatt végigdörzsöltem magam a zuhany alatt, aztán megtörölköztem, ismét felöltöztem, és kilépve az ajtón azonnal Benjaminba ütköztem.

- Köszönöm, ez jól esett – mosolyogtam kábábbnak tettetve magam, mint amilyen voltam. – Kérhetek még valamit?

- Az attól függ… - toporgott előttem bizonytalanul.

- Csak megéheztem… Kaphatnék valamit? – kérdeztem, mire a két fekete szemöldök gondterhelten összeszaladt.

- Nem engedhetlek a fürdőszobán kívül máshová, sajnálom – harapta be Benji a száját bűntudatosan. – Alfai parancs.

- Akkor hozz fel nekem valamit. Nagyon éhes vagyok – kértem a lehető legkedvesebb hangomon.

- De nem hagyhatlak magadra sem – vakarta meg a tarkóját.

- Oké – sóhajtottam fel. – Akkor szólj valakinek, hogy hozzon enni.

- De… - Benjamin körbenézett, mintha valahonnan segítséget várna, aztán megrázta a fejét. – Nem lehet – jelentette ki. Tudtam, hogy nem akarja elmondani, egyedül vagyunk a házban, ezért nem tud senkit felkérni a vacsorám elkészítésére.

- Rendben – léptem egyet előre csak azért, hogy a lábaim összerogyjanak.

- Isabella – Benjamin azonnal mellém térdelt, és riadtan nézett rám.

- Semmi baj… Csak egy kicsit szédülök. Úgy tűnik, amit beadtatok, jobban hat éhgyomorra – kuncogtam fel ironikus felhanggal, aztán hagytam, hogy felhúzzon a földről.

- Na jó, hozok enni. De addig itt maradsz! – néztek rám nagyon komolyan a barna szemek. – Esküdj!

- Itt maradok, esküszöm! – emeltem a szívemhez a kezemet, és igyekeztem nem foglalkozni a lelkiismeret-furdalással. Benjamin tekintete zavaróan fürkészte az enyémet, aztán bólintott.

- Mindjárt jövök – kísért vissza a szobámba. Hallottam elfordulni a kulcsot, bár egy zár nem igazán tudott volna visszatartani, csak arra szolgált, hogy ne tudjak hangtalanul távozni. És pont a zaj volt az, ami segíthetett nekem – na meg Benjamin fiatalsága. Reméltem, hogy ha elszöknék, nem tudna tisztán gondolkozni, mint ahogyan a többiek tennék. Túl heves és érzelmektől vezérelt volt a természete, és ott volt még a feszültség, amit az okozott, hogy gyereknek tartották. Nem engedhette meg magának a hibákat, ha azt akarta, hogy a többi farkas egyenlőnek tekintse, ez pedig túl nagy feszültség volt a számára vészhelyzetben.

Fehérneműre vetkőztem, és a ruhámat a lábam köré kötöztem, aztán oldalra fordítva a fejemet megszagoltam a vállamon a bőrt. A zuhanyzás miatt alig lehetett érezni az illatomat, és ez szintén jól jött ebben az esetben. Felemeltem az asztalom előtt lévő széket, aztán az ablakhoz léptem. Vettem egy mély levegőt, majd a széket oldalra lendítettem, és teljes erőmből az ablakhoz vágtam. Az üveg hangos csörömpöléssel esett szét szilánkokra. Nem várhattam egy másodpercet sem, azonnal előre lendültem, és az ereszbe kapaszkodva felhúztam magam a tetőre. Úgy simultam a cserepekhez, mintha beléjük akartam volna olvadni.

Fél pillanatba sem telt, és megjelent Benjamin feje az ablakban. Nem láttam az arcát csak a feje búbját, ahogy előre hajolva kinézett, de sejtettem, hogy megrémült. Visszahúzódott, aztán nem sokra rá kirohant a bejárati ajtón, és az erdő felé indult.

Vártam egy szusszanásnyi időt, aztán pozíciót változtatva leugrottam a fűbe. Az ilyen helyzetekben áldottam a farkaserőmet, mert emberként valószínűleg, a nyakamat szegtem volna. Egyetlen másodpercbe telt csak, amíg megremegtem, és átváltoztam farkasalakba, aztán az erdőt kikerülve a fák mentén indultam el olyan gyorsan futva, ahogy csak bírtam. Igaz, hogy ez kerülőút volt, de ha nem akartam belebotlani az engem kereső Benjaminba, vagy Jade-ékbe, akkor nem vághattam át az erdőn. Reméltem, hogy így is időben odaérek a célomhoz. Szólnom kellett Alice-nek. Ő volt az utolsó reményem.

Fogalmam sem volt, mennyi idő múlva értem el a Cullen házhoz, de amint megláttam, megrázkódtam, és futás közben váltottam alakot. Fél lábon ugrálva szedtem le magamról a ruhámat, és gyorsan magamra rángattam. Mire a verandához értem, Alice, Emmett és Rosalie már ott vártak rám.

- Mennünk kell… Baj van… - ragadtam meg Alice karját, miközben összefüggéstelenül hablatyoltam.

- Mi történt? Hol van Jazz? – Az aranybarna szemek rémülten szegeződtek rám. – Itt voltak a farkasok, elvitték Mariát. Jaspernek, Carlisle-nak és Edwardnak már itt kéne lennie…

- Jasper nem fog visszajönni, ha… – kezdtem volna bele.

- Mi az, hogy nem jön? Ha a farkasok megszegik az egyezséget, én… - lépett előrébb Rosalie dühösen összepréselt szájjal. – Tudtam, hogy Carlisle-ékkal kellett volna mennünk!

- Nem, nem ez volt az egyezség! Jasper is kell Jade-nek. Beleegyezett, hogy… hogy megöljék, ha utána Jade békén hagy titeket – hadartam el gyorsan.

- Az lehetetlen! Láttam, hogy Jasper hazajön… Igaz, hogy csak villanások voltak, de… – sápadt el Alice láthatóan. – És Carlisle is azt mondta, hogy…

- Tudom. Hazudott. Össze-vissza beszélt nekem valamit arról, hogy néha áldozatokat kell hozni a többségért, de biztosan van valami tervük Edwarddal, csak nem akartak minket is belekeverni. Segítenünk kell nekik, akár akarják, akár nem. Nem hagyhatjuk, hogy csak ketten hajtsák végre, amit terveznek! Menjünk már, azt hiszem, a határnál vannak – próbáltam meg Alice-t magam után húzni, aki még mindig sokkosan meredt maga elé a hitetlenkedéstől. A rántásomra összerezzent, aztán bólintott egyet. Ismét farkas alakot vettem fel, és Alice-ék után rohantam.

- Nem értem, miért nem láttam… - motyogta maga elé Alice futás közben. – Nem értem…

Igyekeztem tartani az iramot a többiek után, miközben magamban imádkoztam, hogy még időben érkezzünk.

- Istenem, ne! – Alice hirtelen fékezett le, és csodaszámba ment, hogy nem szaladtam bele a hátába. Rose és Emmett is megálltak mellettünk, és elkerekedett szemekkel néztek valamit Alice-szel együtt. Izgatottan szimatoltam a levegőbe, hogy mi állította meg őket, aztán elszörnyedtem. Nem akartam elhinni, hogy ez megtörténhet, de végül legyőzve a félelmemet, felfelé emeltem én is a tekintetemet. Nem messze attól, amerre a határ volt, fekete füst szállt az ég felé. – Jasper… - Alice ismét futni kezdett, mi pedig követtük.

Alice zihálva kapkodta a levegőt – tudtam, hogy könnyek nélkül zokog kétségbeesésében -, én pedig összeszorult torokkal imádkoztam magamban. A füstszag egyre erősebb lett, és mire elértük a máglyát, már úgy facsarta az orromat, hogy alig tudtam visszatartani a prüszkölést.

- Jasper! – állt meg Alice, ahogy megérkeztünk a célunkhoz. Hét farkas fordult hirtelen felénk. Az elől álló sárgásfehér színű vicsorogva nézett ránk, de Alice szerintem, észre sem vette. A tekintete csak és kizárólag Jasperre szegeződött, mintha a látványa jelentené számára az életet – valószínűleg, így is volt.

- Nem, nem szegtük meg a szavunkat! – lépett előrébb Edward, mire megdobbant a szívem. – Hogy a fenébe kerültök ide? – fordult felénk, és az arca dühösnek tűnt.

- Isabella azt mondta, hogy Jasper fel akarja áldozni magát miattunk, de tudtam, hogy ez lehetetlen – nevetett fel Alice megkönnyebbülve. Tincsei ide-oda repkedtek, ahogy aprót rázott a fején. Valószínűleg, épp azon elmélkedett, hogyan is hihetett el egy ilyen butaságot, és az én fejemen is végigfutott a gondolat, hogy valamit nagyon félreérthettem.

- Alice, menjetek haza. – Jasper hangja elcsendesítette a csilingelő kacagást.

- Maria meghalt, igaz? – pislantott Alice a tűzre, ami még mindig ontotta magából a fekete füstöt. – Akkor mind mehetünk – nyújtotta ki a kezét Jasper felé, aztán elbizonytalanodva szűkültek össze a szemei. – Jazz…

- Csak menjetek! – Jasper hangja könyörgő volt, aztán Emmettre nézett. – Vidd haza őket!

- Nem… - Alice kezei ökölbe szorultak. – Nem megyek nélküled sehová sem! Carlisle… – próbált meg támogatást találni az apjánál.

- Tegyétek, amit Jasper kér – emelte fel a tekintetét ránk Carlisle. Alice döbbenten pislogott rá, mintha maga sem hinné el, amit hallott, aztán megremegett. Olyan gyorsan vetette előre magát, hogy csak elmosódva láttam az alakját, de még mielőtt elérte volna Jade-et, Edward és Carlisle teste betontömbként csapódott neki.

- Nem, eresszetek el! Engedjetek! – vicsorgott a családtagjaira. Emmettre és Rosalie-ra pillantottam, akik döbbenten nézték végig a jelenetet. Valószínűleg, ők is teljesen össze voltak zavarodva, és az elképzelés, hogy a húguk miatt rátámadjanak az apjukra és a bátyjukra őrültségnek tűnt a számukra, ahogyan az is, hogy a fordítottját tegyék meg.

- Nyugalom, Alice… Nem lesz semmi baj… - hallottam Edward susogását, ahogy a földhöz szegezték az apró, de még mindig küzdő női testet. A farkasok tétlenül figyelték a jelenetet, Jasper pedig ökölbe szoruló kezekkel, remegve hajtotta le a fejét. Nem értettem, mi folyik itt. Azt vártam, hogy Carlisle-ék majd tesznek valamit, de semmi nyomát nem láttam annak, hogy készülnének bármiféle terv végrehajtására. Ennek ellenére egyszerűen, nem tudtam elhinni, hogy tényleg képesek lennének feláldozni Jaspert.

- Carlisle… - Rosalie hangja zavart és halk volt.

- Maradjatok ott, és hagyjátok megtörténni! – olvadt össze egy másodpercre a két aranybarna tekintet. Rosalie visszafojtott lélegzettel lépett hátrébb megfogva Emmett kezét.

- Ne, ne… Rosalie… Segítsetek! Könyörgöm… Isabella… - Alice abbahagyta a morgást, és a teljes összeomlás vihara kavargott az íriszében. Előre akartam vetni magam, hogy segítsek neki, de ahogy Edward felnézett rám, rájöttem, hogy két tűz közé szorultam. Nem bírtam elviselni Alice szenvedését, de nem tudtam volna Edwarddal sem harcolni, hogy segítsek neki. Kétségbeesetten próbáltam meg kiolvasni a szeretett mézszín szemekből valamit, mert muszáj volt tudnom, hogy minden rendben lesz.

Úgy éreztem, kettéhasad a fejem, aztán a gyönyörű ajkak hangtalanul mozogni kezdtek, én pedig majdnem felzokogtam, mikor mozgásuk értelmes szavakká állt össze a fejemben. Bizalom.

Tudtam, hogy Edward a réten lefolytatott beszélgetésünkre céloz, amit talán, még egy másik életben folytattunk. Akkor még abban kételkedtem, hogy együtt akar-e élni velem egy egész örökkévalóságon keresztül, ő pedig azt hitte, hogy a cselekedeteim nagy részét a bevésődés vezérli. Nem bizonyította semmi sem, hogy tévedünk, az egyetlen, ami segíthetett hinni, az az egymásba vetett bizalmunk volt.

Hatalmas erőfeszítésembe került, hogy egyhelyben maradjak, és ne ugorjak neki Jade torkának, de tudtam, hogy most muszáj nyugton maradnom. Legszívesebben a fülemre tapasztottam volna a kezeimet, hogy ne halljam Alice hangját, és behunytam volna a szemeimet, hogy a pillantása ne vésődjön bele örökre az elmémbe, de mégsem tettem.

Bíznom kell Edwardban – ismételgettem magamban, mint egy mantrát, hogy képes legyek végignézni cselekvés nélkül, ami történik.

Jade Jasper elé lépett, aztán fejével a máglyára mutatott. Elborzadva értettem meg, hogy mit akar. Az is épp elég szörnyű látvány lett volna, ha egyszerűen nekiugrik és darabokra tépi, mielőtt a tűzbe veti, de a gondolattól, hogy elvárja, önmaga sétáljon bele a mindent elemésztő lángokba, a lélegzet a tüdőmbe szorult.

A fogsorom összeszorult, ahogy igyekeztem elfojtani a torkomból ösztönösen előtörő morgást, miközben a tekintetem Jasper és Edward között járt. Vártam a pillanatra, amikor belekezdenek valami mentőakcióba, és én végre tehetek valamit, de még mindig nem jött jelzés, hogy ez megtörténik.

Türelmetlenül kezdtem toporogni, ahogy Jasper bólintott, és elindult a máglya felé. Alice olyan szívszaggató hangon sikoltozott és kiabált neki, hogy azt hittem, én magam is belehalok a kínba. Láttam Edward és Carlisle arcán, hogy csak nehezen tudják visszatartani, mert minden erejét bevetve próbált kiszabadulni a szorításukból.

A szívem a torkomban kezdett lüktetni, és lélegezni is alig tudtam már, mikor Jasper megállt a lángok mellett, és visszanézett Alice-re. A tekintetében nem félelmet láttam, hanem inkább elszántságot és fájdalmat. Aztán felemelte a lábát, hogy megtegye az utolsó lépést.

Elakadt a lélegzetem, és mintha egy film lassítva pergett volna le a szemeim előtt. A sárgásfehér farkas előre vetette magát, nekem pedig hirtelen az futott át a fejemen, hogy be akarja lökni áldozatát a tűzbe. Úgy éreztem, a lábaimat betonba öntötték, és megdermedtem. Ahogy a két test puffanva zuhant a földre, még mindig nem fogtam fel, mi is történt valójában.

Aztán Alice sikoltására összerezzentem. Ahogy felszabadult a szorítás alól, azonnal felpattant, és a következő pillanatban már zokogva feküdt Jaspert ölelve a földön a máglya mellett. Jade megrázta magát, és arrébb gördülve tőlük lábra pattant.

Szoborrá válva meredtem magam elé, miközben a sokktól össze-vissza cikáztak a gondolataim. Aztán csak arra eszméltem, hogy két hideg kar öleli magához a nyakamat, és egy hang a fülem mellett nyugtatni próbál. A zűrzavar azonnal elmúlt, és bár még mindig nem értettem semmit, megnyugodtam Edward közelségétől.

- Elmagyarázok majd mindent… - túrtak bele a hosszú ujjak a bundámba. A feszültségtől hirtelen két hatalmas könnycsepp buggyant ki a szemeimből, hogy szétáztassák a kék inget Edward vállán.

Annyira megijedtem – vallottam be. – Mi a fene volt ez az egész?

- Hazamegyünk, és elmondom. – Félve pislantottam Alice-ék felé, akik még mindig a földön ölelkeztek elfeledkezve az egész külvilágról. Megértettem őket. Ha én majdnem belepusztultam a gondolatba, hogy elveszíthetjük Jaspert, el sem mertem képzelni, mit érezhetett Alice.

Mindannyian? – kérdeztem még mindig kissé zaklatottan.

- Mindannyian – ígérte Edward.

178 megjegyzés:

  1. Első vagyok :):):):):):)
    Fúúúúúúú, ez a fejezet... Még magamhoz kell térni, utána összeszedem a gondolataimat és írok valami értelmeset...
    De köszi, hogy nem ölted meg Jaspert! :)

    VálaszTörlés
  2. tudtaaaaaaaam, hogy nem fog Jasper meghalni.... vagyis biztam benne... :)) kösy..örök hála :)))
    azért kíváncsi vagyok, mi volt ez a színjáték...
    Lilla

    VálaszTörlés
  3. Spirit hűha..:O Ez a fejezet..huh..levegőt sem kapok...olyan feszültem olvastam el ezt a fejezetet,mint még soha semmit..:O És még mindig sokkolok...tudod fokozni az eseményeket..A magyarázatra nagyon kíváncsi vagyok már...:)Örülök..h Jaspert megkímélted...Alice..nem is tudom mi lett volna vele..:(Elképezelem ,ahogy ő is elsétál a Volturi-hez..:(
    Siess a lezáró fejezettel..:O Sárgásfehér farkas??:O:O:O az nem Jade???de ő miért mentené meg Jaspert?? Vagy csak tesztelte a szeretetét, a hűségét vagy a megbánását ??:O Jasper tudott a tervről??:O Huh...siess..nagyon várom...
    Puszi.Zsizsi
    Ui: asszem második vagyok:P

    VálaszTörlés
  4. Húúúú, ez a fejezet!!!
    Jaj Spirit annyira imádlak, hogy nem ölted meg Jaspert!!!!
    Köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm....!!!!!!!
    Teljesen kész vok a fejezet miatt, az ilyenekért szeretem annyira az írásaidat. Nálad sosem lehet tudni, hogy mi lesz a következő mondatokban.
    Na ennél értelmesebb hozzászólást nem tudom ilyen idegállapotban összehozni, talán majd később.

    Pussz
    Gitka

    VálaszTörlés
  5. MImimimimi??? Leginkább így tudnám jellemezni azt ami most bennem van. Ez hihhetetlen volt. Az érzelmek, a gesztusok, vhááá... szóhoz sem jutok komolyan. Fú nagyon érdekel, hogy mi volt ez, egyszerűen fhú. Na jó abbahagyom az értelmetlen hablatyolást. A lényeg hogy lélegzetelállítóan jó volt. Gratula

    VálaszTörlés
  6. Á, ez a fejezet egyszerűen zseniális volt.
    Az eleje, ahogy leírod Isabella érzéseit, és mi is teljesen ezt érezzük, hogy most mi van? Ezt komolyan gondolják? És tudjuk valahol az elménk egy hátsó zugában, hogy ilyen nincs, nem hagyhatja Carlisle, hogy Jasper megölje magát, de mégis minden jel arra utal...
    Isabella szökése nagyon ötletes volt, szegény Benjit remélem nem fogják nagyon leszúrni, hogy nem vigyázott rá eléggé...
    Isabella kétségbeesése teljesen érthető, meg hogy szólni akar Alice-nek, mert ugyan bízik benne, hogy van valami tervük Edwardéknak, de hátha kell az ő segítségük...
    Az egész rész olvasása alatt görcsben állt a gyomrom, hogy ú most mi lesz, és nagy volt a kísértés, hogy előre megnézzem a végét, de nem tettem, és így volt igazi az élevezet...
    Amikor megérzik/látják a füstöt, megállt bennem az ütő... Aztán kis megkönnyebbülés, hogy nem Jasper volt (és Maria elintézve, hurrá! – féltem, hogy még vele is lesznek bonyodalmak...) Aztán Ed azt suttogja Isabellának, hogy „bizalom” – ez olyan szép, ahogy visszautal a korábbi beszélgetésükre, és arra is céloz, hogy van valami a háttérben, amit Isa nem tud. Szóval elvileg megnyugodhatnánk, de nem, mert Jasper elindul a máglya felé... Olyan fantasztikusan le tudod írni, szinte láttam magam előtt a jelenetet... És hiába mondom mostmár, hogy tudtam, tudtam, hogy nem ölöd meg, azért volt egy pillanat, amikor elhittem, hogy tényleg megteszi...
    Aztán a végén a NAAAAGY megkönnyebülés, hogy mégse... És érteni még nem értünk semmit, hogy akkor most mi is történt igazából, de ezen lehet agyalni... Köszi, hogy nem hagytál még egy függővéget, nem bírtuk volna ki. :)
    Bocs, ha kicsit összevissza írok, még mindig a fejezet hatása alatt vagyok. :)

    VálaszTörlés
  7. pfffffffff ááááá jajjjjjjj
    köszönömköszönöm köszönöm!
    Hát mit is mondhatnék...a legjobb ez volt:

    "Úgy éreztem, kettéhasad a fejem, aztán a gyönyörű ajkak hangtalanul mozogni kezdtek, én pedig majdnem felzokogtam, mikor mozgásuk értelmes szavakká állt össze a fejemben. Bizalom."
    majdnem kicsordult a könnyem is...
    Azért volt egy rész, amikor tényleg elhittem, hogy megteszi...amikor már majdnem ott volt a tűzben Jazz, akkor kezdtem félni...jajj szegény Alice!
    Dehát tudhatták volna, hogy Isa úgyis eljön valahogy a házból! Szegény Benji:)
    Biztosan látni akarta Jade, hogy Jasper tényleg komolyan gondolja-e és tényleg megtenné-e a családjáért...és el kellett hinnie a családnak is, hogy megteszi, hogy Jade tudja, hogy őszinték.úú ez nagyon beteg...de nagyon jó volt!
    Hát ennyi stressz még nem ért egy fejezet alatt...
    Nagyon ütős volt! Csodálatos!
    Érdekes volt, hogy miközben olvastam a fejezetet, végig bennem volt, hogy úgyse hal meg Jazz, de kb ötször megváltozott az érzésem effelől...mármint állandóan elbizonytalanítottál...Amikor Carlisle bejött...és akkor mondta hogy áldozat meg minden...de amikor mondta hogy az "embereknek" kell áldozatot hozniuk, meg amikor nem válaszolt konkrétan igennel vagy nemmel Isa kérdésére, hogy ugye csak csel...akkor tudtam hogy nem lesz semmi...de amikor a nyakába kapott cinciót Isabella, akkor megint elbizonytalanodtam...meg miért kellett cinciózni meg fogságban tartani? Oké hogy azért hogy en pánikoltassa be a Cullen családot, de akkor is...vagy a farkasok se voltak beavatva mindnyájan?
    Amúgy érdekes hogy Ed hagyta Isát így összezavartatni meg beszurizni...
    Spirit! Szerintem mindenki nagyon hálás most neked Jasper életben hagyásáért...gondoltam, hogy valami csodálatos módon csavarod úgy a sztorit hogy jó legyen, de erre nem gondoltam volna! Ez a rafináltság a csúcsok csúcsa!!
    Ja és azt még el akartam mondani, hogy ahogy Isa megszökött szegény Benji elől...hogy előbb a tetőre kiugrott vagy mi....hát az is lenyűgöző megoldás volt...eszembe nem jutott volna...dehát ezért vagy te Spirit...és nem más:):)
    szóval kösz kösz köszi
    és sok puszi!
    Szandinak is köszi:)
    sziasztok
    puszi
    Andi
    (ja és kibírtam hogy ne olvassam előre:):))

    VálaszTörlés
  8. ÁÁ ne!!
    Tudtam, hogy nem fog meghalni Jasper, de (mivel elég sírós vagyok) végig sírtam ezt a fejezetet.
    Nagyon tetszett. Már várom a befejezést, és persze a következő könyvet is.
    Puszi..Zsuzsi

    VálaszTörlés
  9. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!

    Lehet, h mégsem utálom annyira Jade-et?
    Ha ezt előre így tervelte ki, és a végén mégiscsak jó szereplő lesz, akkor nagyon foglak szeretni, Spirit! Nem mintha így nem szeretnélek, de annak nagyon örülnék.

    Ugyanis véleményem szerint ez történt: Jade belegondolt abba, h mit tettek Cullenék, amivel kivívhatták vna az ellenszenvét. Az egyetlen amit talált, az az, h vámpírok.
    Ebből kiindulva úgy gondolta, h nem lehetnek becsületesek, és eleve rosszfiúknak könyvelte el őket az elején. De most, h átgondolta, nem talált semmit. Minden, amit eddig cselnek v csak álcának hitt, az nem az volt, hanem aminek látszott. Erre sztem leginkább akkor jöhetett rá, amikor Carlisle megmentette, és bizonyította azzal, h Edward nem támadt rá Isabellára, és h Carlisle segíteni akart az ellenszérummal.
    Teljesen biztos akkor lett benne, amikor látta, h Jasper, még úgy is, h látja Alice-t, képes önszántából a halálba menni. Amikor látta Alice kétségbeesését, és h mennyire szenved mindenki, de Alice kivételével senki nem próbálja megölni (és ugyebár az ő reakciója teljesen érthető, Jade uígy érez Scottal, hiszen ezért van ez a hacacáré), szóval belátta, h Nate-éknek van oka bízni Cullenékben.

    Legalábbis ez az bén magyarázatom a történtekre. Ha zavaros is lett, azért sztem érthető, h mit akartam mondani.

    De amikor Jade először fölbukkant, Isabellának már akkor is az volt az érzése, h vmi nem stimmel vele. És ha Jade most jó lesz, akkor ennek majd el kell tűnnie.
    Most, h írom, eszembe jut, h Isa az előző fejiben azt mondja, h már csak szánalmat érez. De arra már nem emléxem, h utána mit érez. Szóval, én remélem a legjobbakat, h Jade megjavult.

    De lehet, h ez csak egy csel, és akkor bogozhatod tovább...

    Azt hittem, én megyek máglyára, és nem Jasper, ezalatt a feji allatt, úgyh most külön megdícsérlek a szokásos 'jó volt, várom a következőt!"-ön kívül.

    Pusz

    VálaszTörlés
  10. Nos, végigolvasva a fejit, és az eddig komikat, talán már sikerül valami értelmes hozzászólást írnom. Ez a fejezet is gyönyörű, de mint már mondtam az előző lett a kedvenc. Van amit nem értek, de te ezt majd úgy is felvilágosítod számomra. Szóval oda meg vissza vagyok. Hát igen, mint olvashattad az előző fejezetnél elégggé bepánikoltam jasper miatt, de azóta már ezerszer átgondoltam az egészet, és logikusan. Szóval biztos voltam, hogy nem hal meg. Az a fél másodperc míg meginogtam, mikor látták a füstöt, de eszembe jutott Maria, aztán meg is nyugodtam.

    Amúgy én sem értem, hogy Edward, hogy hogy
    megengedte, hogy ezt csinálják izával. Na mindgey, de úgy is megtudjuk a kövi fejezetből.

    Szóval sokan írták, hogy a kedvenc részük ebben a fejezetben, amikor Edward azt suttogja, hpgy Bizalom. Igen tényleg tök jó volt, de nekem az tetszik, amikor Már Iza szinte teljesen kikészül, meg (ahogy már szinte én is hallottam Alice sikolyát)minden, és az egész végén odamegy hozzá Edward és vigasztalja. Az egészet átéltem, azt hiszem mondhatom így is. Szóval nagyon meghatott, és igazi könycseppeket csaltál a szemembe. Komolyan, de tényleg láttam az egész fejezetet magam előtt. Ahogy Alice öleli Jaspert.Meg minden.

    Még megjegyzem: Szintén többen írták, hogy Jade csak próbára tette jaspert. Amúgy én végig erre gondoltam. És az hogy Iza közbeavatkozott, és Alicéket is odarángatta, csak jót tett az eseményeknek. Hogy Jade látthatta, hogy Jasper így is feláldozta volna magát, szerelmét szenvedésre ítélve, ami vala is létezett legnagyobb fájdalom, amit bárki is érezhet. A másik elméletem, ami úgy fél másodperce fogalmazódott meg bennem. Hogy jade tényleg megakarta őlni jaspert, de ahogy látta Alice, és Jazz szenvedését is, eszébe jutott a vele történtek, és ezért akadályozta meg az egészet. Edward meg ezért súgta izának, hogy bizalom, mert hallotta Jade godolatait. És Carlisle-ék tényleg elhitték amit mondtak izának. De a szúris részt akkor sem értem. Remélem tényleg kiderül madj a végén.

    Asszem kicsit hosszú hsz kerekedett ebből az én kis véleményemből, de mindgey.
    Köszönöm, hogy megírtad, olyan perceket szeretél vele számomra, amik tényleg... tökéletesek voltak. Köszönöm.!

    VálaszTörlés
  11. Gratula, gratula, gratula!!! :)

    VálaszTörlés
  12. Spirit!
    Ez a fejezet fantasztikus volt. Már alig várom a következőt. Azért nagy kő esett le a szívemről, hogy Jasper nem halt meg.:D
    Viszont azt én se értem, hogy mi volt ez a színjáték. Próbálok rájönni, töröm a fejem, de semmi, úgyhogy ha lehet akkor minnél előbb kövi fejezetet!!!:D:D
    Millió puszi

    VálaszTörlés
  13. Hűűűha. Hát a végét nem egészen sikerült felfognom, de azt hiszem, többé-kevésbé sikerült megértenem. Szóval mikor Isabella megkérdezte, hogy ez csel-e, akkor észrevettem, hogy Carlisle kitért az egyenes válasz alól, és akkor már tudtam, hogy Jasper valahogy meg fog menekülni. Ennek ellenére végig diónyi volt a gyomrom, hogy úristen mi fog történni. Szegény Benji, biztos őt fogják majd hibáztatni, hogy Isabella elszökött. És ha a végét jól vettem ki, akkor az történt, hogy Jasper majdnem belelépett a tűzbe, de Jade még az előtt ellökte onnan. Szóval Jade csak azt akarta megtudni, hogy Jasper elég önfeláldozó-e ahhoz, hogy megtegye. De azért úgy örülök, hogy így lett vége. :)

    VálaszTörlés
  14. Ajj! Tudtam, hogy előre kellett volna olvasnom:D Na, majd legközelebb:D Mindenki írja, hogy elsírta magát, meg minden, de én nem, inkább röhögtem:D Lehet, hogy azért, mert végig elemeztem neked a fejit msn-en:D A hasam sem fájt, szóval jelezte, hogy nem lesz itt SadEnd! Nagyon zsír lett:D Mekkora poénok voltak benne! Előttem is filmszerűen pörögtek le a dolgok: Amikor Isa felugrott az ablakra, és kinézett... és direkt megnyitotta a csapot is:D Mondjuk fogyóznia kéne, ha már egy ablakon sem fér ki...:/ Szegény Benji! Tudom, milyen érzés, amikor az Alfád rádparancsol:@ Lásd: Én, és kedves Afám, Csilla. Csak azért vettem ajándékot a Vicky 30. szülinapjára, mert rámparancsolt:@ Amúgy, Isten éltessen további 30 évig, minimum, Vicky(6);) Isa fantasztikusan színészkedik:D És amikor kidobta az ablakon a széket, nos, az volt a Hal a tortán:D Végre ő is lázad egy kicsit:D Amikor Cullenék házánal visszaváltozott emberré, és pucéran, fél lábon ugrándozott, nos... az... khm... kissé cikis lehetett:D De mi volt már az, hogy benyugtatózták szegényt? Köcsög Carlisle! Jó, persze, bírom, meg minden, és gondolom ez is a terv része volt. Végig mondtam neked msn-en, hogy szegény mindenki! Biztos frászban vannak, hogy Jasper meghal. De tudtam, mondtam is neked, hogy nem fog meghalni. Nem mered megölni. Vagyis megmernéd, de mégsem tetted. Viszont, volt egy másodperc, amikor elbizonytalanodtam:S De csak egy rövidke gyenge pillanatom volt:D(6) Jasper nem halhat meg úgy, hogy még el sem mentek megnézni a New Moont! Tudtam, hogy Edwardék feljöttek valamelyik nap az oldaladra, és lecsekkolták a kritikákat, és megtalálták a remek Mariás receptemet. Fincsi szemgolyó... Felháborító, hogy nem hívtak meg! És még Russelt se!;) Egyet nem értettem: Jasper eldöntötte, hogy megengedi Jade-nek, hogy megölje. Ezt mért nem látta Alice? Vagy azt, hogy Carlisle miket mondott Isának. A végén már kicsit elkezdtem becsavarodni, mert nem tudtam, hogy mi történik. Nem mintha most tudnám, de azok a pillanatok szörnyűek voltak:D Szegény Alice:( Őt sajnálom a legjobban:( Milyen rossz lehetett neki?:( És amikor az apró kezeiről írtál:) CsudiJó:))) Olyan cuki:P És sajnálom, hogy ennyire szereted Jade-et! Reménykedtem, hogy mégis csak beleugrik a tűzbe. De Josh nem élhet úgy, hogy boldogtalan:) Tudom, hogy köcsög vagyok, de nem fogom megkedvelni. És akkor erről beszéltél, hogy meg fogom érteni, és meg fogok vele békélni, mert tenni fog valamit, ami miatt így fogok reagálni. És egy kicsit talán kevésbé utálom Jade-et. Az a bizalmas rész nagyon tetszett:)Néha olyan érzésem van, mintha Carlisle tudna olvasni a gondolatokban. Mármint Edwardéban, vagy Jasperében, vagyis a rokonaiéban. Tudta, hogy valami készül, anélkül, hogy beszéltek volna. Meg Rosalie is. Csak egymás szemébe néztek, és paff, megtörtént a csoda... Kár, hogy Emmett nem szólt be valami vicceset:D Jade-nek is visszatért az agya a nagy túrából. Gondolom tesztelte őket. De majd kiderül a kövi fejiből. Hm... azt ígérted, hogy még a második könyvben lesznek... romantikus részek. Vagy 18-as karika. Gondolom, valami kínzás lesz benne, ezért lesz kint a 18-as karika;) Na neem. De már alig várom:D Grat Spirit!
    U.I.: Nem hiszem, hogy vasárnapig lesz új feji, szóval előre is BOLDOG MIKULÁST MINDENKINEK!!:)
    Puszi: Juca

    VálaszTörlés
  15. Spirit, foglamam sincs hogyan is gondolkozol, de ez eszméletlen volt. Szerintem benned is van valamilyen agyi furcsaság, ami adja ezeket az ötleteket. Az nem kétség, hogy te írónak születtél.
    Olvastam, olvastam és olvastam a külvilágot teljesen kizártam. Az az egy bajom volt vele, hogy túlságosan hamar eljött a vége. Nagyban olvasom és már az utolsó mondathoz érek, egy kicsit megrázó volt xDDD
    Megkönyebbültem, hogy Jaspert meghagytad nekünk, de nem igazán értem, hogy mi volt ez az egész. Jade azt követeli lépjen a tűzbe, errefel Ő akadályozta meg(igaz jól értettem?). Furcsaa, de viszont nagyon örülök neki:D
    A bizalom szó szinte minden eddigi hsz-ben olvasható volt, én sem fogom kihagyni. Nekem is ez a rész tetszett a legjobban. Valahogy itt mutatkozik meg, hogy miféle erős és felfoghatatlan kapcsolat alakult ki egy vámpír és egy vérfarkas között, olyan ami emberek között sosem tudna.
    Nem értem azt sem, hogy Edwrad mért volt kedves, hiszen én egy kicsit pipa lennék, talán ezért hagyta, hogy "bezárják" és szurizzák, mert így adta vissza, hogy nem engedte át a határon, de ez csak az én hülye elméletem.
    Amit most mondok azt még jó párszor elfogom, azt hiszem: Nem akarom, hogy vége legyen a ficidnek, nem és nem, talán még nagyobb ür lenne bennem, mint a BD letétele után!!!!!!!
    Jó éjt, hatalmas ölelés és puszi áradat!

    VálaszTörlés
  16. áááh...nagyon jó volt! én elhittem h Jasper ténylrg mrg fog halni,ezért az egész fejezetet végig sírtam, és a kezem is remegett (mondjuk most is remeg...) de a vége happyend:D és nagyon nagy kő esett le a szívemről...:D üdv: Anna

    VálaszTörlés
  17. úristen...én annyira regtem..és már énis sírtam annyira beleéltem magam alice helyzetébe, istenem szegény..jajj spirit annyira köszönöm h nem ölted meg jaspert,dehát tudtuk h nem fogod megtenni^^ én most talán értelmeset nemis tudok mondani...Jade azt akarta megnézni h Jasper tényleg elég elhatározott vagy h a családja tényleg szereti? mindenesetre nagyon kedves volt tőle és most talán jobban megszerettem őt, és edwardék azért voltak ilyen nyugodtak mert ed látta jade fejében h csak próbára akarja tenni őket? jujj nagyon kíváncsi vagyok pls kommenteljetek mert a kövi részig a hideg maratont fog futni a hátamon...^^ köszönjük spirit komolyan sírtam elképesztő vagy jóéjszakát puszillak

    VálaszTörlés
  18. Mi, mi, mi, mi????? Nem értem!!!!! jajj, Istenem, ráz a hideg ettől a résztől. De ez most mi volt??? Ugye nem csak én nem értem???? Jade miért nem tudta belelökni Jazz-t a tűzbe??? Vagy mi történt? Arra is gondoltam, hogy valahogy azt a képet vetítették a fejébe, hogy Jazz ott ég, és ők elmenekülhetnek gyorsan, de akkor Edward nem kezdte volna nyugtatni Izát, meg ez így nem jó. De akkor miért? Nem értem.... :( Írjátok gyorsan a hsz-eket, meg ebbe beleőrülök!!!!

    VálaszTörlés
  19. Én egy pillanatra tényleg elhittem, hogy Jasper besétál a tűzbe. Már majdnem sírva fakadtam, hogy ez nem lehet! És szegény Isabella, azért neki sem lehetett könnyű. Én sem maradtam volna nyugdton a helyében. Alice-t is láttam magam előtt :( ... Nagyon örülök, hogy mindenki él és virul!!! Kolyan a szívbaj kerülgetett, ahogy olvastam ezt a fejezetet.

    VálaszTörlés
  20. Szia!
    Nagyon izgi volt, és már nagyon kíváncsi vagyok a magyarázatra.
    Frisselj minél hamarabb!
    Pusszancs!

    VálaszTörlés
  21. Alig vettem levegőt olvasás közben! nagyon nagyon izgalmasra írtad meg ezt a fejezetet is.
    Végig olyan érzésem volt, hogy megölöd Jaspertm de örülök hogy nem tetted.
    nagyon kíváncsivá tettél azzal, hogy mi fog történni. Valami tervük mégis lehetett Carlisle-éknak, csak jól titkolták vagy nem tudom...
    nagyon várom már a következő fejezetet!!!
    sok sikert!!!

    VálaszTörlés
  22. Na jó... Olvasgattam itt a hsz-eket, és van pár használható ötlet. Például, hogy Jade csak tesztelni akarta, hogy Jazz tényleg feláldozná-e magát a családjáért. Bár mondjuk ez érdekes fordulat lenne, de tőled, Spirit, minden kitelik. Vagy Jade annyira megőrült, hogy már maga sem tudja, hogy mit is akar igazán, és másodpercenként változtatja a döntéseit, csak akkor meg Carlisle-ék nem lettek volna ilyen nyugodtak, nem?? Meg miért engedte Edward, hogy így becsapják Izát?
    jajj, ez a feji annyira tökéletes lett, mint valami film, pergett a szemem előtt minden! MINDEN! Szegény Benji, remélem, nem lesznek rá mérgesek, bár nem hiszem, nagyobb lesz a bűntudata, amiért nem tudta elvégezni a rá bízott feladatot. El tudom képzelni, hogy mennyire rossz neki, hogy pont Iza ellen kellett fordulnia, aki pedig talán az egyetlen, aki megérti ezzel a bevésődés dologgal kapcsolatban, de hát az alfai parancs miatt nem tud mást tenni. És lehet, hogy egy picit örül is neki, hogy Iza megszökött, nem tudom, mennyit tud erről az egész alkuról, de a bűntudat... Valahogy ki kéne majd engesztelni! :)
    De Jade-et még mindig nem értem! Tényleg "megjavult" volna? Ilyen hirtelen? Vagy amíg ágyban volt, átgondolt mindent, és arra jutott, hogy Cullenékben lehet bízni?
    Nekem is adjatok abból az Izának beadott szerből, mert ezt nem bírom!!! Uhh...

    VálaszTörlés
  23. Jaj nekem m;g mindig görcsben van a gyomrom a sok izgalomtól.Nagyon de nagyon kivancsi vagyok a folytatásra.
    Minél előbb tedd fel a köv. fejezetet,mert különben csatlakozok abba a diliházba :D

    VálaszTörlés
  24. Jaj nekem még mindig görcsben van a gyomrom a sok izgalomtól.Nagyon de nagyon kiváncsi vagyok a folytatásra. Minél előbb tedd fel a köv. fejezetet,mert különben csatlakozok abba a diliházba :D

    VálaszTörlés
  25. Fú, hát ez durva volt. Tudtam, hogy nem ölöd meg Jaspert, egyszerűen nem tehetted. Csak kellett egy kis dráma. De a dráma nagyon jól sikerült. Még így is elbizonytalanítottál, hogy tudtam, Jaspernek élnie kell. Nagyon-nagyon "jó" fejezet volt, ha eltekintünk attól, hogy majdnem szívrohamot kaptam. :) Feltételezem, hogy Edwardék azért hagyták, hogy Jasper elinduljon a tűzbe, mert Edward olvasott Jade gondolataiban, és látta, hogy nem fogja hagyni. Ez bizonyíték arra is, hogy Jade mégsem olyan kígyó, mint eddig hittük, és szerintem innentől kezdve mint Joshua társa lesz a szereplő, már a jók között. Én erre számítok. :) Viszont amit Carlisle művelt az elején, az teljesen kiborított. Annyira nem Carlisle-os volt, hogy az hihetetlen. Carlisle az, aki képes meghozni döntéseket a javadra, még akkor is, ha te azt nem akarod. Mint például a New Moon végén, amikor megszavazza, hogy Bella vámpír legyen, pedig Edward nem akarja. De mint ahogy mondta: Nem hagyhatom, hogy meghaljon a fiam. Ugyanez érvényes Jasperre is, még akkor is, ha ők később csatlakoztak a családhoz. Szóval tudtam, hogy ez nem lehet igaz. De azért sikerült elbizonytalanítanod. Viszont az a rész, amikor Edward azt súgja Isabellának, hogy bizalom, hátborzongató volt. Ott egyszerre tudtuk meg, hogy tényleg van valami tervük, és a jelentetnek Edward és Isabella kapcsolatában is fontos szerepe van, szerintem. Hogy annyira megbíznak egymásban, hogy képesek megfékezni magukat még ilyen szörnyű szituációkban is. Ez annyira szép! Nagyon jó fejezet, már várom a következőt. :)

    VálaszTörlés
  26. hűűű nagyon jó fejezet volt olyan feszült hangulatú. szerencs, hogy Jade nem ölte meg. azt mondjuk nem tudom miért..ezt a Jadet nem lehet kiismerni..mindig meglep..

    VálaszTörlés
  27. Else tudod képzelni, hogy mekkora kő esett le a szívemről. Meg könnyebbültem hogy meghagytad az életét Jaspernek.Már nagyon várom a kövit remélem hamar jön

    VálaszTörlés
  28. Hűha!Egyelőre ennyi azt hiszem,majd még el kell olvasnom párszor,hogy mindent felfogjak.
    Reméltem,hogy nem lesz semmi baj és hála Istennek nem is lett.Most már azt remélem,hogy Jadet nem ölik meg,hanem magától megy el.
    Köszönöm ezt a fejezetet!Meg a többit is.
    Judith

    VálaszTörlés
  29. fu..hát télleg eléggé lesokkoltál
    a magyarázatot amit gondolog már megirta előttem vlki-miszerint szerintem Jade csak meg akarta tudni h Jasper tényleg komolyan gondolja,hogy a béke érdekében még önmagát is képes feláldozni a családjáért...a fejezet olvasása közben is végig ebben reménykedtem,de néha kicsit meginogtam:P
    minenesetre ezis egy újabb fantasztikus jelenet volt és nagyon várom a következőket!!
    Zsani03

    VálaszTörlés
  30. Jaspeeeer éééél! Jasper éééél! Jasper ééééél! Már tegnap vagyis ma hajnalba (3-kor xD) elolvastam. Mert hazajöttem a buliból, és kicsit ittasan is az volt az első, hogy feljöjjek megnézni van e új. xD Szal nem tudtam volna értelmeset írni, próbálkoztam, de ez lett belőle: lfhefucnjflweuf. xD Nah szóóóóval Isa helyébe megőrültem volna. Ezt nem lehet kibírni.:D És olyan jól leírtad, mennyire kétségbe van esve.:D
    Benji-t is annyra sajnáltam. Rossz lehet, mikor megmondják mit kell tenned, és nem tudsz ellene tenni semmit.:S A tetős cseles dolog szupi volt!!:D Olyan jó ötleteid vannak!!!*-*
    Alice-t is sajnáltam. Mindenkit.xD És sokan említették a bizalom részt. Nekem is tetszett, és megható volt.:D
    Jade-del mi történt???:O:O Most már nem utálom annyira.:D Szerintem csak próbára akarta tenni Cullenékat.:D De minden jó ha a vége jó.:D
    Isa helyébe attól függetlenül, hogy már minden rendben haragudnék Carlisle-ra és Ed-re is.:DÍgy kellett lennie, hogy titkolóznak előtte, de én is olyan vagyok mint Isa.xD Bevésődés, magyarázat, boldogság a végén, nem érdekelne. xD Haragudnék, és kellene idő, míg megbocsátok.:D
    Köszi, hogy nem függővéget hagytál. Ezek után már tényleg diliházba kerülnénk...:D Szóval várom a következőt. Remélem hétfőn rakod fel, mert akkor lesz a szülinapom.xD

    VálaszTörlés
  31. szia, nagyon.. annyira.. fantasztikus volt. Teljesen sokkos voltam. Nem ez nem tehetik.. ez járt a fejemben. És a végén amikor jasper majdnem.. fúú hát még a szívem is megállt. Nem értem, hogy vajon mi volt ez. Egy tippem van.. talán az, hogy jade meg akarta nézni, hogy a cullen család között tényleg olyan nagy az összetartás .. nekem csak ez tűnik a legelfogadhatóbb magyarázatnak.Jasper képes lenne feláldozni magát a családjáért.És a család is képes lenne ugyanerre érte. DE ha jesper meghal akkor már nem lenne teljes semmi. Alice nem hiszem, hogy túl élné és a többike sem. Hiányoltam Esme-t. Lehet, hogy csak nekem tűnt fel de azt hiszem neki is ott lett volna a helye. Isabellától ez a meg kell menteni hozzáálás volt várható, és én is így cselekedtem volna a helyében. Bár most egy kicsit olyan mintha túlságosan gyerekes lenne. Nagyon sőőt hihetetlen kíváncsisággal várom az új fejit! Írjatok hsz-t! Sokat! Pusszi Büdös könyv

    VálaszTörlés
  32. Huhh... Nagyon nagy kő esett le szívemről.... Ez... Úristen... Én is majdnem neki akartam már ugrani Jade-nek... Erre a sokkra remélem lesz egy nagyon jó magyarázatod... Ebbe majdnem belehaltam ... Még mindig folyank a könnyeim.. Jajj istenem... NAGYON megijedtem... Imádlak hogy ilyeneket csinálsz az emberrel de ez eddig a legdurvább, legszívszprítóbb és a legőrültebb amit írtál... Egy pillanatra nekem is megfordult a fejemben hogy megakarod ölni Jazzt de... nagyon hálás vagyok hogy nem tetted... Huhh... Ez fájt... Ideileg meg érzelmileg...
    Rettentően várom a folytatást :D
    Pux Encsibe

    VálaszTörlés
  33. TEEEE!!!! Tudd meg, hogy itt sírok, mint egy pelenkás (nem viccelek!!!), és te abbahagyod egy FÜGGŐVÉGGEL!! Ez annyira jellemző rád és Edwardra is, hogy szerettek titkolózni. Ebben nagyon hasonlítotok! Szerintem Edward látta Jade fejében, hogy ez csak egy próba, és ezért hagyták, hogy végigjátssza... De mégis mennyibe került volna belavatni a többieket is? Akkor csak eljátsztották volna az őrületet, nem tébolyultak volna meg igazából... Esmét én is hiányoltam, lehet, hogy Carlisle elbújtatta a veszély elől?
    A könnyeim még folynak, de rá se ránts! nem ez az első alkalom...
    Vagyon várom az utolsót (te jó ég, az utolsó!!!!)
    Puszy
    Másik Zsani

    VálaszTörlés
  34. Isabellát idézve
    Annyira megijedtem – vallottam be. – Mi a fene volt ez az egész?

    VálaszTörlés
  35. Szia. Nah most én is próbálok valami érdemlegeset írni, tegnap már nem volt lelki erőm, hogy hozzászóljak. Az elején nem értettem Carlisle-t, miért kábították folyton Isát? Szegényke tele volt nyugtatókkal, hol ott nem is volt semmi baja, csak úgy viselkedett, ahogy kell. Bevallom itt dühös is voltam Carlisle-ra! Persze értem én, hogy ki van lelkileg, de nem az a megoldás, hogy nyugtató-nyugtató hátán...

    Aztán ahogy megszökött, pedig közel sem volt jó állapotban. Az jó volt. Alice-t annyira sajnáltam, végignézni (még ha meg sem történt) egy ilyet.. Szegény :S Bár a végét nem egésszen értem. Jade meggondolta magát az utolsó pillanatban és megmentette Jaspert? Edwardék terve mi volt pontosan? A következő fejezetből végül is úgy is megtudom, szóval írd gyorsan létszi meg ^^

    VálaszTörlés
  36. Huh, wow és satöbbi!
    Nagyon izgultam, hogy mi lesz ennek a vége, de aztán nem ölted meg Jaspert! Hurrá! Én úgy gondolom, hogy részben Jade tudja, hogy milyen elveszíteni valakit, akit szeretsz, nem mellesleg megtapasztalta, hogy Cullenék nem veszélyesek, és végül is csak Mariát akarta kinyírni, de még így is kinéztem volna belőle, hogy megöli Jazzt. Kicsitt sokkolt a fejezet vége, mert (bár nem tudom, miért) erre nem számítottam. De ha ez előre el volt tervezve,(amiben korántsem vagyok biztos) akkor miért nem mondták el Izabellának?
    Szegény Benji. Most őt tutira le fogja szidni Nate. És mikor hallunk róla, meg Lupe-ról? Már izgatottan várom. Meg persze a következő fejezetet is nagyon várom, de ezt már nem is kéne írnom, mert ezt mindenki úgyis írja... bocsi, csak nem tudom lefogni a kezeimet, hogy abbahagyjam az írást. Szóval várom a következő fejezetet, nagyon kíváncsi vagyok a magyarázatra, és csak így tovább!

    VálaszTörlés
  37. Tudtam tudtam tudtam, hogy nem fog meghalni!!! :D Amúgy én is azon a véleményen vagyok, hogy Jade tesztelni akarta őket, de egyre inkább hajlok afelé, hogy eredetileg meg akarta ölni, de aztán "megsajnálta" a családot. Vagy ott helyben döntötte el, hogy ezt nem hagyja, vagy már akkor, mikor Jasper beleegyezett a dologba. Vagy valami tök más történt :)
    Isabellával meg vagy azért bántak így, mert elhitték, hogy nem tehetnek semmit, és Jasper meg fog halni, és ezzel csak azt akarták elérni, hogy ne készüljön ki teljesen, vagy ha Jade már előbb eldöntötte, hogy ez csak egy teszt lesz, akkor azért, hogy ne tudjon idő előtt közbelépni, mert akkor Jade esetleg megváltoztatta volna a döntését, mert Cullenékben mégsem lehet bízni...

    VálaszTörlés
  38. Szia Spirit és mindenki!
    Szóval ez a fejezet is egy nagyon jó fejezet lett...nagyon tetszik...ami azt illeti tisztára parázva ültem végig és még sírva is fakadtam...hogy fájhatott ez Alice-nek?? Istenem..annyira jól csinálod..Adri..:) Nem értem, hogy miért kábították el Isát mindig...talán, hogy ne húzza keresztbe a számításukat...de amúgy nem nagyon értettem az egészet..mindeg..valószínűleg a következőben megtudjuk, hogy mi áll a mögött, hogy Jazz-t élve hagyták...:D
    Köszönöm ezt a fejezetet is...nagyon szeretünk..illetve..tudtam hogy nem fogják megölni Jaspert!!!!bibibi én meg mondtam..!:D
    Nah várom a következő fejit és..és még mindig sok múzsát kívánok..hogy minél előbb legyen fenn...köszike sziasztok puszika...:D

    VálaszTörlés
  39. Te jó ég... ez nagyon erős... és igencsak remélem, h 12 órán belül meglesz a hsz-határ :D

    VálaszTörlés
  40. Akkor az a farkas most Jade volt???:OTényleg tetsztelni akarta h mire képes a családjáért és megkimélte mert Jadnek elmonták Carlisle-ék h Jasper semmiről se tehet???:O
    Uramatyám ez a fejezet...annyi izgalom volt benne mint egy akciófilmben...:D HÁt én az utolsó másodperig azt hittem h tényleg meg teszi Jasper...:DÉs mi az hogy mindannyian?A farkasok is mennek...?
    jaj ugy örülnék ha nem lenne többé határvonal..vagy ha lenne is akk legalább megbékülnének:):)
    Na hát és Joshua...-.-
    REmélem Jade elmegy mert anniy bonyodalmat okozott..Josh amugy sem vésődött bele szal sztem nem neki teremtették...Remélem majd lesz valaki a Jade helyére kerül igazságosan:D
    Hát alig birom, hogy meird a következő vagyis utolsó fejezetet ebből a könyvből...Végig remegtem az egész története, hogy uristen mi lesz:D:D
    Csak igy tovább, sok izgi dolgot és minden bele!!!!!:D
    Naggggyon várom
    Puszi: L. Vivi

    VálaszTörlés
  41. Ez..ez..ez erre nem találok szavakat!!!:D
    Most teljesen ledöbbentem!!:):D Jajj most nem tudok mit írni...de akkor most Jade jó? mementette Jasper életét amiért nekiugrott a tűz előtt???
    Én meg már a címből azt hittem, hogy Carlise vagy Edward feláldozza magát Jasperért!!:O:):O
    hhhhúúúhh hát most kezdek megkönnyebbülni....de mégis van bennem egy kis nyugtalanság! (bár lehet, hogy még a sokkk hatása alatt vagyok):D:D:D:D!!
    Annyi izgalmat sűrítettél bele, hogy esküszöm a szívverésem felgyorsult, a duplájára nőtt!!:D:D

    IIIMMMMÁÁÁÁDDDOOOMMM!!!:D:D:D:D:D:D

    VálaszTörlés
  42. Hallgattam rád,és nem olvastam el a fejezet végét...Ennek az ára az volt,hogy majdnem elkezdtem sírni,hogy tényleg megölöd Jasper-t.Bár egy kicsit reménykedtem benne,hogy mégsem teszed...:D Azért az dúrva,hogy Isabellát nyugtatózni kellett.Most,hogy nem stresszelek azon,hogy Jasper meg fog hali...Így visszagondolva szerintem Edward és Carlisle tudták,hogy ez csak egy próba lesz...Bárcsak hamarabb rájöttem volna erre...Több körmömet megkíméltem volna. :) Bár a befejezés egy kicsit nem tetszik...Így abbahagyni? És Így kínozni minket tovább? :D:) Bár ezt már megszokhattam volna tőled:D Mindig az izgi dolgoknál hagyod abba. :) Remélem Sietsz a kövi fejezettel :) Puszi: Beus

    VálaszTörlés
  43. Uramisten!!!!!! Faltam a betűket.:D Azt hittem, hogy Jasper nem éli túl. Már a cím megrémített. És Carlisle. Nagyon furcsa volt őt így látni.:(A másik meg, hogy Isa-t kábították.:S Hogy engedhette ezt Edward?:S Rem. azért Isabellának több esze lesz, mint a régi Bellának, és nem hagyja annyiban a dolgot.:S Állandóan becsapják, és kihagyják mindenből.:S A Cullen család annyi mindenen keresztül ment, már rájuk fér egy kis nyugalom. Az utóbbi időben tényleg nagyon sok probléma volt.:S Sajnáltam őket. Jade vajon miért nem ölte meg Jaspert? Mert Cullenék tartották a szavukat? Vagy mert Jade szíve megesett Alice-n? Lehet átérezte a helyzetét, hiszen Alice-tól is a szerelmét akarták elvenni. Maria-nak remélem lassú halála volt. Gyűlöltem azt a nőt.:S

    Ahogy felszabadult a szorítás alól, azonnal felpattant, és a következő pillanatban már zokogva feküdt Jaspert ölelve a földön a máglya mellett.

    Itt végre megnyugodtam.:D Mostmár remélem minden rendben lesz.:D

    VálaszTörlés
  44. úristen spirit ezt nem teheted velem!!! :O
    h lehet így vége?? *.*
    bár sejtettem h nem ölnéd meg jaspert, akkor nem lehetne boldog a jelen :D
    msot még nem nagyon tudok összefüggő megjegyzést írni, majd ha lenyugodtam visszajövök.
    remélem gyorsan elérjük a hsz határt *.*

    VálaszTörlés
  45. ÁÁÁÁÁ!Nagyon jó lett megint az alkotásod Spirit! Az utolsó fejezetre nagyon kíváncsi vagyok! És köszi hogy meghagytad nekünk Jazz-t! Bíztam benned! És nem volt hiábavaló! :D

    VálaszTörlés
  46. Áááááááááá Spirit, nagyon jó volt!!:D:D Lerágtam a körmöm, hogy most akkor mi lesz?????? Ha Jasper meghal akkor Alice is, Isa magát fogja okolni, Edwardnak bűntudata lesz, Esme szomorú lesz, hogy elveszítette a fiát, Carlisle, hogy megbukott mint családfő, és apa. Így Emmett és Rose se lehetne boldog. Fúúúú nagyon megijjedtem.:D:DDe boldog vagyok, hogy így alakult. Kíváncsian várom a befejező fejezetet, és várom a Jelen boldogságát.
    Pusssz!:D

    VálaszTörlés
  47. juppppijéé:D hálistennek!!!!!
    voltak pillanatok amikor azt hittem Jasper télleg meghal :'( de hát ugye remény hal meg utoljára:D
    kivi vagyok mi lesz a magyarázat!:D
    nagyon jófejezet;)

    VálaszTörlés
  48. Meg sem tudok szólalni! Hát az előző fejezetnél csak néhány könnycseppem volt a végén, De itt... egy kicsivel több volt. xD
    Olyan jó, hogy nem nyírtan ki Jaspert!
    Annyira várom a következő fejezetet!
    Nagyon kíváncsi vagyok arra a magyarázatra. :)

    VálaszTörlés
  49. ezazzzzzz :D Jaspeeeer(L) :D:):) úgy megkönnyebbültem :D most akkor Edward olvasott Jade gondoltaiban és látta h nem akarja feláldozni Jaspert vag mivaaan??!:D remélem a köv fejezetben minden tisztább lesz mert ez most összezavart:D

    VálaszTörlés
  50. Huh, hatalmas megkönnyebbülés járta át a lelkem. Lerágtam mind a tíz körmöm, mire a fejezet végére értem. Szerintem is Jade azért lökte odább Jaspert mert, 1) próbára akarta tenni vagy 2) olyan rossz volt neki látni Alice és Jasper szívszaggató búcsúját, hogy beleképzelte magát Alice helyébe, hogy ő ugyanezt érezte át Scottal és hogy senkinek, még egy vámpírnak sem kívánna ilyen fájdalmat.

    Megint egy kiválóan, izgalmasan megírt fejezet, amelyre csak annyit lehet mondani: tökéletes!

    Puszillak, Fanny

    VálaszTörlés
  51. huhh... Sejtem... szerintem Jade csak látni akarta, hogy Jasper tényleg megtenné-e... ugye? Jajj már úgy várom! :D

    VálaszTörlés
  52. Jajj Spirit! Csatlakozom az elöttem szólókhoz! Gratulálok! Hétfön tudok többet is írni! :) *hatalmas megkönnyebült sóhaj, mert Jasper megmenekült*

    Üdv!

    VálaszTörlés
  53. Ez a fejezet nagyon jó lett! Ahogy leírtad, h Isabellát három napig nyugtatozták, és tisztult előtte a kép...
    Tudtam, h Jasper nem fog meghalni, tudtam. :) Gondoltam, h Jade nem ilyen kegyetlen...
    Remélem, az utolsó fejezet pedig a nagy kibékülések fejezete lesz! :D

    VálaszTörlés
  54. Az elejétől olvasom a történetet, és most először fordul elő, hogy nem szeretném megválogatni a szavaimat...
    Értsd: ocsmány dolgok jutottak eszembe. Kissé ingerül vagyok. Remélem, elég gyorsan lesz friss, mert ennek egyszerűen nincs vége. Nem függővég, egyszerűen nincs vége magának a fejezetnek. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Tudod, hogy imádlak, feltétel nélkül, de most nagyon nagyon nem jó ez így :(:(:(:(:(
    És még tegnap este lefekvéskor azon gondolkodtam, hogy mindenki Spirit Blisse nem olyan elvetemült, hogy kiiktassa Jaspert. Valóban, nem ölted meg, de... jajj, olyan nyűgös lettem! Olyan jó fejezet volt, de valahogy nem volt egész. Légyszives, kérlek, tedd fel a frisst.

    Ági

    VálaszTörlés
  55. Huh... De jó hogy nem ölted meg :)
    De ez a fejezet megint nagyon megrázó lett szal grat :) Végig rázott a hideg és a körmömet rágtam de csak a végén vettem észre:P Úgy át tudtam érezni hogy mit érez Alice meg Isabella meg mindenki...
    Örülök hogy Jasper életben maradt de kicsit zavaros nekem a vége... A következőből biztos megértem majd teljesen.
    puszi: Ildi

    VálaszTörlés
  56. Fú, ez azért nagy megkönnyebbülés volt... Örülök, hogy Marian kívül mindenki túlélte. Bár az a rész kissé homályos volt, nem igazán értem, hogy pontosan mi történt, de ha még gyszer átolvasom, biztos minden leesik. Jaj, olyan gyorsan a fejezet végére értem... Az elején mosolyogtam a megjegyzéseden, hogy nem olvassuk el előre a fejezetet- tudod, a tiltott gyümölcs a legédesebb. Nekem addig eszembe se jutott volna előreolvasni, de megnyugodhatsz, jó kislány voltam, az elejeétől olvastam. :) Megérte, mert nagyon izgalmas volt. Remélem most is hamar összejön a hsz-határ, kiváncsi vagyok a könyv végére.
    Üdv: Kati

    VálaszTörlés
  57. Jézusom.. még most sem kapok normálisan levegőt..
    KÖSZÖNÖM... először is, hogy Joshua életben maradt (az előző fejezetekhez nem bírtam kommit írni)
    és főleg Jaspert!! Őt nagyon nagyon. Majdnem sírni kezdtem. És basszus.. szegény Alice! Szegénykém...
    Összegzésképp: hihetetlenül jó volt.. felfoghatatlanul izgalmas, és nagyon nagyon kiváncsi vagyok az uccsó fejezetre!
    És gratulálok, hogy kiadják a könyved! Meg fogom venni, azt megígérhetem :) Megérdemled :)
    pusziii : angeldia

    VálaszTörlés
  58. helloka,
    nos az én elméletem...
    először is Iza 3 napig volt úgymond elzárva, azalatt nem tudjuk milyen megegyezésre jutottak a többiek... és Carlisle nem nézett Iza szemébe, tehát nem mondta el a teljes igazságot. és mikor Iza megkérdeztem, hogy ez valami csel? - nem válaszolt egyértelműen, csak hogy ez a család érdeke...ergó..meghagyta Izát a tévhitében.
    hogy miért zárték be Izát és miért nyugtatózták??? hát ez szerintem egyértelmű..Iza mindenbe szereti beleütni az orrát és félő, ha Edward közelében lett volna a 3 nap alatt, előbb-utóbb kiszedi belőle valami női praktikával.
    Jade nem akarta megölni Jaspert...valami próbatétel lehetett...ugyanis mikor Alicék megjelennek ezt mondja Edward..."Nem, nem szegtük meg a szavunkat" - valószínűleg Jade gondolataira felelt... és Carlisle pedig Roséknak mondta, hogy.. "Maradjatok ott, és hagyjátok megtörténni"... tehát ők tudtak az egész próbatételről (Jasperben már nem vagyok biztos) és Alice látta, hogy Jasper hazamegy. ez mind azt támasztja alá, hogy jade nem akarta megölni Jaspert, max megleckéztetni...
    egyenlőre ennyire jutottam...pux Lilla

    PS: amugy mikor olvastam az elején, hogy ne olassunk előre a fejezet végét már tudtam, hogy Jasper nem fog meghalni :)) ezzel megkíméltál egy infarktustól, mert ha nem írtad volna, akkor tutira elhiszem, így csak mondogattam, hogy úgyse fog meghalni...

    VálaszTörlés
  59. Szia!
    Először is köszi, hogy ilyen gyorsan kész lettél az új fejezettel mert nem bírtam volna tovább!
    Nagyon örülök hogy nem ölted meg benne Jaspert, és szerintem Jade azért nem ölte meg mert nem akart senkinek fájdalmat okozni csak éreztetni akarta velük hogy milyen lenne az hogy akit szeretünk az meghalna és hogy neki is mennyire fájt az hogy elvesztette a vőlegényét és csak ezt akarta tudatni velük.
    Nagyon várom a következő fejezetet
    Puszi Nikibabácska

    VálaszTörlés
  60. Szia:)

    Áááá! Ez nem lehet igaz, most annyira örülök*.*
    Örök hála, hogy életben hagytad Jaspert :)
    De most mi van? Vagyis nem értek mindent teljesen. Jade lőkte el Jaspert, vagy mivan?
    Remélem így van. Komolyan, végig izgultam az egész fejit, azt hittem én is belehalok. Mekkora fájdalmat érezhetett Alice? Atyaég..
    És és mikor Edward odasugta Isának, hogy bizalom..na az nagyon édes volt. Egyszerűen fantasztikus fejezetet sikerült összehoznod.
    Valószínűleg a következő fejezet arról fog szolni, hogy Edward elmeséli az egész tervüket. Már nagyon kíváncsi vagyok rá.
    És áá az elején mikor Carlisle beadott egy innyegciót Isának..az durva volt x)
    Ja meg Benji. Olyan édes, hogy még olyan fiatal, és olyab könnyen kilehet játszani.:)
    Na, de ennyi elég is :)
    Emberek, csak írjuk azokat a hsz-eket, mert szerintem nem csak engem öl meg a kiváncsiság :P

    Sok puszi:)

    VálaszTörlés
  61. Szia Spirit!

    Csak annyit szeretnék írni, hogy köszönöm :):):)
    Ebben reménykedtem...
    Hogy ez is csak egy tesz...
    Hogy mennyit ér az őfajtájuknak a család... :):):)

    Köszönöm, és gratulálok :)

    Gabó

    VálaszTörlés
  62. mivan emberek?:D még csak 60-nál tartunk?:O Jasper megmenekült,már nem is írnak annyian..:D Spirit ugylátszik meg kell ölnöd egy kedves szereplőt h rögtön mindenki írjon kritikát..:D később írok egy rendeset is..:D amugy sztem Jade Alice szívszaggató sikolyaitól gondolta meg magát,mert látta h mennyire szenvednek..:S és hiába,mégiscsak van szíve..:D

    VálaszTörlés
  63. Hát meg klell hagyni nem volt semmi ez a fejezet, de tudtam én hogy nem úgy megy az hogy hagyod meghalni Jaspert :) már nagyon várom az utolsó fejezetet!!!

    VálaszTörlés
  64. Ámulok és bámulok!!
    Az állam kb a földet veri!Hát miközben olvastam görcsben volt a gyomrom.Eszméletlenül jó lett imádom.
    Tudtam ám hogy nem hagyod Jaspert meghalni és Happy end lesz!
    Nem tudom hogy sírjak vagy nevessek amiért elérkezünk nem sokára az uccsó fejezethez ebből a könyvből Sajnálom hogy már csak egy van hátra 1 könyv és 1 fejezet
    Puszi neked és kíváncsian várom hogy mi sül ki ebből

    VálaszTörlés
  65. Szia!
    Ez télleg nagyon jó fejezet lett,tudtam h Edwardék valami ilyesmiben sántikálnak, csak mindenki előtt titokban tartják.és örülök h Jasper nem halt meg:)
    Ami az utsó fejit illeti, mivel új könyvet kezdesz gondolom ebbe már nem fér bele egy esküvő, vagy ilyesmi, szal úgy sejtem ez amolyan kibékülős, összeborulós rész lesz, amiben talán russel is szerepel:)De ezt rád bízom, és már alig várom, szal hajrá mindenki a hsz-szel!:)
    Üdv:Ginever

    VálaszTörlés
  66. Huh, Jasper megmarad(t). Hurrá! Bár gondoltam, hogy nem fog meghalni, de azért... :$ Várom a kövit! xD ...Bee...

    VálaszTörlés
  67. Huhh! Én tényleg azt hittem Jasper meg fog halni már majdnem elkezdtem a bőgést úgy sajnáltam!!!!!!
    Alice is mit érezhetett bele se tudok gondolni!!!
    Nagyot alkottál Spirit!!
    Már várom a következő fejezetetés már csak 1 fejezet van hátra ebből a könyvből de hála az égnek van még egy könyv mert ha nem lenne nem tudnék mit olvasni csak unatkoznék!!!!
    De már nagyon nagyon várom!!!
    Puxxx Rebi:)

    VálaszTörlés
  68. Spirit!Én tudtam h nem teszed meg, de azért rezgett a léc! :D Szeretem ahogy írsz, ezt már többször írtam és ezt most is bizonyítottad. :) Már nagyon várom a következő részt, remélem lesz benne romantikus Isa Ed rész is, mert nekem már nagyon hiányzik.És sztem már rájuk is ráfér!:DDD

    VálaszTörlés
  69. Köszönöm!:) (mm, h nem halt meg Jasper)
    Olyan sokkosan hatott rám, ahogy elképzeltem Alice-t szenvedni... egyszerűen, csak meredtem magam elé, a szívem a torkomban vert, és még levegőt is elfelejtettem venni, amikor Jazz elindult a lángok felé... aztán miután már sztem lilulni kezdett a fejem, vettem egy mély levegőt, és folytattam... xD
    Még mindig sokkos állapotban vagyok... xD
    Nem csodálom, hogy Isa ennyire kiakadt... csodálom, hogy eddig bírta...
    és szegény Alice... egyszerűen az jár a fejemben, hogy el tudom képzelni, mit érezhetett, pedig biztos vagyok benne, hogy annak az 1000-szerese játszódott le benne... (vagyis valójában nem tudom elképzelni...xD)
    Rosalie és Emmett... én sem tudtam volna választani...
    Ééééés most jött el az a pillanat, amikor azt kell, hogy mondjam: Jade nem is kegyetlen(annyira), sokkal szimpatikusabb, így, hogy nem hagyta, hogy meghaljon Jazz... de ez volt a terv Carlisle-ék részéről? o.O Mi lett volna, ha nem lép közbe? o.O (jó, most szívom a véred, bocsi....xD)
    Nem tudok sokat írni hozzá... egyszerűen nem megy...
    még Benji-ről: imádom! Szegénykét jól átverte Isa, és egész jó színésznő lett belőle xD
    Nagyon tetszett ez a rész, talán ez hatott rám eddig a legjobban:)
    Várom a folytatást!
    pusz
    Barbee

    VálaszTörlés
  70. tényleg rájuk férne..mindig külön vannak egymástól..:S először én is azt hittem h úristen tényleg megteszi! de a vége..:D hát most mutattad meg h Jade nem is olyan szörnyű..:D a rossz karakterből is kihozod a jót..=) nagyon tetszett!! amugy kivi vok h mi volt Edék terve mert egyáltalán nem ugy néztek ki h tennének is akármit h megállítsák Jaspert..és Isa szökése sem volt betervezve..szóval nemtom mire gondoltál..:D de egyet nem értek..Ed miért hagyta h Isát bezárva tartsák és folyamatosan nyugtatózzák? egyáltalán tudott róla h Carlisle injekciózza? gondolom nem díjazta..:D és Carlisle..hát őrajta meglepődtem..tényleg képes lett volna feláldozni Jaspert vagy csak szinjáték volt? remélem ezekre majd kapunk választ..:D és Alice..szívszaggató lehetett..:S mondjuk most lehet h Isa kicsit haragszik rájuk..de fura lenne ha rögtön megbocsájtana Ednek és Carlisle-nak..várom a folytit! mindenki írjon! hétfőn olvasni akarom..:D

    VálaszTörlés
  71. ez lett a legizgibb feji..komolyan..elképesztően írsz!!! mi lett volna ha Jade nem lép közbe? hm? hagyták volna?:S és szegény Isa.. mondjuk az is megfordulhatott volna a fejébe h Ed átveri csak azért h ne léphessen közbe..és akkor végigkellett volna néznie..:S Emmett..hát ő mostanában csak díszlet..meg se szólalt..:S egy szót se..pedig úgy bírom..:D remélem ez változik majd..:D és várom már a szülinapot meg a 18-as karikát..xD puszi

    VálaszTörlés
  72. jah és még egy különbség Bella nagyi és Isabella között: Isabella tud színészkedni..:D szegény Benji..:S de olyan cuki:D bocs ezt most le kellett írnom..:D

    VálaszTörlés
  73. jesszusom......hát ígyis rossz kedvem volt és sírva olvastam végig az egész fejezetet..a pólóm szét is ázott XD
    Annyira megijedtem mikor azt írtad hogy Izáék megérezték a füstöt...és úgy megkönnyebbültem hogy Jasper életben maradt....nagyon jó rész lett....kár hogy már csak egy fejezet és vége ennek a "könyvnek" is.....amikor leírtad az elején hogy ne tekerjünk a végére hát én alig bírtam ki hogy ne szegjem meg :P:D
    puszy Niky

    VálaszTörlés
  74. Hála az égnek (és Spiritnek), hogy Jasper nem halt meg. Nagyon izgalmas fejezet volt és már nagyon várom a következőt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  75. Húha, mondtam én h nem halhat meg:) Általános elégedetlenség vetette volna fel a fejét az olvasók körében , ha Japser meghal:))

    Amúgy, látszik->csak 70x kritika, mivel utcsó feji jön:D Pedig nem is értem miért nem várják:P Annál hamarabb jön a 3. könyv:D Mert hogy itt MÉGSEM volt semmiféle közelebbi Edward-Isabella:D És azért annyira ismerünk, hogy tudjuk, ne egy fejezetbe sűrítsd bele Edward meglepetését -amire szeritem Russellel utaltál nekünk még régebben:D plusz a nagy éjszakát:D

    Na mind1, kíváncsi vagyok Carlisle honnan tudta, h Jasper nem fog meghalni... mert hogy Edward tudta-ykiolvasta ott Jade fejébel az oké:D De Carlisle képes volt cska úgy hagyni....? Hogynem volt egy ki biztosítéka sem? az fura:)
    Na mind1, várom a befejező részt!! Na meg a 3.at:D

    VálaszTörlés
  76. Van valami ami az eszembe jutott. sárgás farkas az Jade. nem? és gondolom alicban meglátta saját magát vagy valami ilyesmi. most jade át áll a jó oldalra és happy and. de akkor mi lnne a harmadik részben? mondjuk renesmee 2.0?
    haha

    VálaszTörlés
  77. wow..... még elolvasom néhányszor, hogy elhiggyem, Jasper mégsem esett áldozatul annak a nőszemélynek... köszi :-)))
    Jude

    VálaszTörlés
  78. jaj nekem! hát az egész fejezet alatt a szívbaj kerülgetett. de micsoda megkönnyebbülés volt a vége! nagyon jól leírtad Alice (amúgy az egyik kedvenc Cullen karakterem)szenvedését, annál a résznél nagyon sajnáltam, a szívem megszakadt szegényért. de minden jó, ha a vége jó! a kérdés, hogy milyen fejezet jön majd ezután? alig várom, hogy megtudjam! ja, és még egy kérdés: a második részből hány fejezet van még vissza?

    VálaszTörlés
  79. Örülök, hogy Jasper életben maradt, és Alice miatt is fellélegezhettem. :) Nagyon izgi volt ez a fejezet. Én is azon a véleményen vagyok, mint itt sokan. Jade látva ezt az önfeláldozást és a szerelmet az utolsó pillanatban meggondolta magát. Hát kíváncsi vagyok, milyen lesz az utolsó fejezet. Egy biztos, SZUPER lesz. :)
    Puszi,
    Kitti

    VálaszTörlés
  80. Köszi, hogy megajándékoztál ezzel a fejezettel a szülcsinapcsimon! (Dec. 5.)
    Engem speciel a sírás kerülgetett, mert éppen egy nagyon szép számot hallgattam mellette. Az elméletem a következő:
    Az eredeti terv tényleg az volt, hogy megölik Jazzt, de Carlise, Edward és Jasper reménykedtek, hogy sikerül Jade véleményét megváltoztatni! És ha Edward az utolsó pillanatban észleli, hogy nem stimmel a dolog így is úgy is megmentették volna Jazzt! Ez persze nem azt jelenti, hogy nem izgultam szarrá magamat mert akkor hazudnék! Valahogyan Alice sikoltozása volt a legszörnyűbb szerintem! Örülök, hogy a Cullenek nem kellett családtagot veszteniük!
    Maria pedig felsült! :) Porrá égett:) Micsoda égés! :)

    Cup Cup Szupcsi

    VálaszTörlés
  81. Én már az előző fejezetnél is írtam, hogy Jade nem fogja megölni Jaspert.Csak láttni akkarta az elszántságát és az önfeláldozását a családja iránt.Jók voltak a megérzéseim...:)
    Na meg amúgyis, milyen történet lenne ez Jasper nélkül????!!! :)
    Várom a folytatást!

    VálaszTörlés
  82. Jaj Istenem! Ez annyira szép volt, hogy elsírtam magam! Szegény Alice!!!!
    Pont tegnap olvastam vissza azt a részt mikor Isa elbúcsúzik Edward-tól, mert azt hiszi, hogy bánthatja Őt! Azon is sírtam, de ez mégis jobban megérintett. Lehet, hogy azért, mert ez az újdonság erejével hatott.
    Elképzeltem Alice-t amint ott fekszik a földön és könyörög Jaspernek, hogy ne tegye meg!
    Ennél még az is jobb lenne, ha otthon maradt volna és nem kellett volna végignéznie, amint Jazz a tűz felé sétál, akkor legalább csak elképzelte volna a halálát és nem kellett volna ténylegesen átesnie ezen.
    És Edward mennyire aranyos volt! Nem erre számítottam Tőle, de azt hiszem, hogy nem okozott csalódást!
    És végre Maria is kipurcant! Itt volt az ideje.
    És ha már itt tartunk, ki mentette meg Jaspert? Ki volt az a farkas? Nem tudom lehet, hogy lemaradtam és vissza kellene olvasnom! Ezt is fogom tenni szóval most megyek...
    Nagyo várom a kövi fejezetet!
    Puszi B.J.

    VálaszTörlés
  83. Spirit...
    Ilyen érzelembombát is csak te tudsz alkotni...
    Miért kell nekem minden részt végig bőgni?
    Mert hülye vagyok...
    jhajj...
    Köszönöm, hogy megmentetted Jaspert...
    Cinti

    VálaszTörlés
  84. alig várom az utolsó fejezetet no meg a kövi könyvet is, eszméletlen jól irsz. igy tovább

    VálaszTörlés
  85. Éljen! Jasper meg menekült! Annyira megszerettem a Múlt árnyaiban olyan részeknél amikor Isával beszélt. Kiki

    VálaszTörlés
  86. Úúristen, rég izgultam ennyit egy fejezetetn, nagyon jól lett, remélem a következeő (és egyben utolsó) fejezetben mindent megmagyarázol... már alig várom. Ja!!: és nagyon köszi ogy Jasper nem alt meg, azt nem bírtam volna ki...
    Nóri

    VálaszTörlés
  87. Lenne 2 kérdésem. Isabellának nem fájt a sebe átalakulásnál? És ki volt az a sárgásfehér farkas? kiki

    VálaszTörlés
  88. Isabellának már begyógyult a sebe,ezért sztem nem fájt.. a sárgásfehér farkas pedig Jade volt..:D

    VálaszTörlés
  89. Hú. Komolyan féltem, hogy Jazz képes feláldozni magát, szerintem a karakterébe belefér. Carlisle pedig annyi békét akar, hogy még nála is belepasszíroztam ezt az egyéniségébe.
    Alice-t semmiképpen sem lehetett volna beavatni. Edward se engedné, hogy valamiféle cselhez használják fel Isabellát.
    Nem tudtam, hogy rejtetten erős hajlamom van az agresszivitásra és az erőszakra, de én csak egy megoldást láttam: valaki ölje már meg Jade-t.
    De hát minden jó, ha a vége jó!
    Köszi az isteni fejezetért!:)

    VálaszTörlés
  90. Húúú...amíg olvastam tiszta feszült voltam. Nagyon örülök, hogy nem halt meg végül Jasper :D Mondjuk kicsit zavaros. Jade lökte el? Hogy ne haljon meg? Csak tesztelni akarta, hogy tényleg képes-e megölni magát a családjáért? És rájött, hogy ő(k) tényleg rendesek? És hogy nem jelentenek veszélyt? Húú hát szóval kíváncsi leszek a magyarázatra...remélem minnél hamarabb jön=minnél hamarabb meglesz a hsz szám :P
    Nixy

    VálaszTörlés
  91. Én is úgy gondolom, hogy csel lehetett Jade részéről az egész, próbára akarta tenni Jaspert, hogy tényleg hajlandó-e meghozni ezt az áldozatot a családjáért. Edward ezt nyilván tudta a gondolataiból, ezért volt nyugodt a dolgok kimenetelét illetően, és gondolom Carlisle-t is beavatta (legalábbis nehezen tudnám elképzelni róla, hogy komolyan gondolta, amiket Isának mondott, hogy valakit muszáj feláldozni és Jasper nem is a fia igazából...) Azon én is elgondolkodtam, hogy Isát mért kellett benyugtatózni, és hogy engedhette ezt Edward. Aztán arra jutottam, hogy ismervén Isabellát, nem akarta, hogy bármilyen szinten is beleavatkozzon az ügybe és ezáltal veszélynek tegye ki magát - ez tisztára ugyanaz, mint amit Isa érzett a múlt részben, amikor nem engedte át Edwardot a határon: inkább átmenetileg legyen rossz neki egy kis ideig, de biztonságban tudhassa...
    Kíváncsian várom a következő részt, hogy mennyire helytállóak az elméleteim. (Nem lehetne azt a számot, amivel túlteljesítettük a múlkori határt, a mostani hsz-számhoz hozzáadni? ;)

    VálaszTörlés
  92. Folytattam az elméleteim gyártását, magyarázatot keresve arra, ki miért viselkedett ilyen meglepően. Valószínűleg kicsit túlkombinálom a dolgokat, de aaaannyira szeretek gondolkodni... xD
    Szóval.
    1:
    Még Jade maga sem tudta eldönteni, hogy meg akarja-e ölni Jaspert. Carlisle-nak és Edwardnak volt terve, mégpedig az, hogy Carlisle kiakasztóan viselkedik, úgy csinál, mintha feladta volna, és tulajdonképpen számítottak rá, hogy Isabella megszökik, és így értesíti a többieket, pont a megfelelő pillanatban. És akkor megjelennek, és Jade látni fogja, hogy Jasper még úgy is hajlandó lenne meghalni, hogy látja a szeretteit.
    Ez így kicsit nyakatekert. Na mindegy. :D
    De abban biztos vagyok, hogy ha Jade nem löki el a tűztől Jaspert, akkor közbelép valaki más. Ha nem tudták volna, hogy meg fogja tenni, nem álltak volna tétlenül.

    Még amin elgondolkodtam, az az, hogy ha Jade azt akarta látni, hogy Jasper mennyire önfeláldozó, akkor most láthatta, hogy bármit megtenne a családjáért. De azt is, hogy - ha csak nem tudta, hogy Cullenék azért nem tesznek semmit, mert tudják, hogy nem fogja megölni - a család viszont gond nélkül feláldozna bárkit azért, hogy nyugta legyen. Ezért Jade szemében továbbra is gyilkosok lehetnek.
    De igazából ezt nem tartom valószínűnek. Még az is felmerült bennem, hogy Jade megbarátkozott Carlisle-jal, és elmondta neki, hogy mit tervez.

    Folyton ellentmondok magamnak a hülye elméleteimben :D

    Még valami: én ott kezdtem el azt érezni, hogy ez egy teszt, mikor Jade azt mondta Jaspernek, hogy sétáljon bele a tűzbe. Ha tényleg bosszút akart volna állni, akkor vagy ő maga lökte volna bele, vagy elhalasztották volna a dolgot akkora, mire eléggé meggyógyul ahhoz, hogy harcoljon ellene.
    Bocsánat a hosszú, és összefüggéstelen agyalásért, időnként elszalad velem a ló...
    Amúgy kicsit már belezavarodtam, hogy ki mit tud. Szóval Jade tudja, hogy Edward gondolatolvasó? Persze biztos hülye kérdés... :$

    VálaszTörlés
  93. Nem hülye kérdés, én is elgondolkoztam rajta. Szerintem nem biztos, hogy tudja, de tudhatja, ha Josh elárulta neki - ő biztosan ismeri Edward képességét, csak kérdés, hogy beavatta-e Jade-et is. Amikor különváltak és azt tervezték, hogy megtámadják Cullenéket, simán szóba kerülhetett.

    VálaszTörlés
  94. Valaki kérdezte, hogy Esme mért nem volt ott. Szerintem ő vigyázott kicsi Edwardra, őt gondolom nem akarták bajba keverni. De elég szenvedés lehetett neki otthon maradni és várni a fejleményeket...

    VálaszTörlés
  95. "Mindannyian..."
    Akkor most mindenki megmenekült??:D:D:D:D
    Bár Jade-et nem tudom elkönyvelni....hogy most jó vagy rossz??
    Alice annyira rossz volt őt így "látni"...azt hittem végül Jaspert megölöd Spirit!!
    Isát meg nyugtatózni kellett??:O:O Edward meg hagyta, hogy ezt csinálják vele....bár biztos ez Bella érdeke volt!:)
    Nagyon jó lett Spirit!!:D:D
    Egyszerűen fantasztikusan élménydús!! tisztára önkívületi állapotban vagyok:D:D:D

    VálaszTörlés
  96. Na most komolyan te aztán tudod hogyan kell feszültséget kelteni!!! Nagyon jó volt ez a fejezet, én tényleg azt hittem h itt a vége Jaspernek, reménykedtem h nem, de nagyon közel járt hozzá, bár most azt nem értem h mi történt, Jade csak megsebesítette? És ennyivel elintézték..? Lehet h akkor mégsem olyan gonosz mint amilyennek tűnt?
    Na meg Alice fájadlmát ahogy leírtad az is nagyon tetszett,szegény...csak itt meg azt hnem értem hogy ő miért nem tudhatott róla??:S:S így sokkal rosszabb lett neki, mert azt hitte h meghal..meg ha úgyis lett volna h megölik Jaspert, akkoris szerintem jogos lett volna neki is tudnia...vagy legalább Isabella tudhatta volna h mi a helyzet, hogy ne fusson elmondani Alicnek, ááá de amúgy nagyon jó lett a fejezet, és alig várom az utolsót!!!!!! Mert az utolsó megmagyaráz mindent:) És utána már jön is a 3. könyv...de ha annak is vége lesz nemtudom mi lesz...mert eddig mindennap arra vártam h ebből legyen fent egy új fejezet...nem gondolkoztál még azon hogyha ennek vége akkor egy új történetet kezdj?:):):) Nagyon örülne neki mindenki!! Na egyenlőre ennyi! Csak így tovább, nagyon jó vagy!!

    Üdv: SOlei

    VálaszTörlés
  97. Kedves Spirit!

    Na így megnyugodva átgondolva az egészet pár vélemény és gondolatmenet.
    Először fura volt, hogy mi is van akkor? Isát nyugtatózzák? És Edward ezt engedi? Ez kicsit furi, mert ugye Edward alap esetben nagyon védelmező tud lenni. Persze gondolom azért nyugtatózták, hogy ne futkorásszon össze-vissza, mert ugye eléggé makacs tud lenni.
    És Carlisle... hát annál a résznél, amikor beszél Isával, majdnem elhitetted velem, hogy ok, jasper tényleg meg fog halni. De csak majdnem, mert ugye nem adott semmi konkrét választ Isa kérdésére.
    Szegény Alice tutira nem élte volna túl, ha Jazz oda lesz.
    Meg ugye a tűznél, Jadetől eléggé kegyetlen dolog volt ez a próba. ott aztán tényleg kapkodtam a fejem, most meghal vagy sem?! Szerintem tényleg megakarta ölni, csak amikor látta, hogy a szerettei érdekében képes feláldozni magát helyre billent a szürkeállománya és azért kímélte meg az életét.

    Az biztos, hogy a kedvenc idézetemet megtaláltam tőled:

    " Úgy éreztem, kettéhasad a fejem, aztán a gyönyörő ajkak hangtalanul mozogni kezdtek, én pedig majdnem felzokogtam, amikor mozgásuk értelmes szavakká állt össze a fejemben. Bizalom"
    Ez annyira szép volt!!!

    Remélem összejön a könyvkiadás, és persze minél előbb olvashatjuk az utolsó fejezetet.
    Már annyira kíváncsi vagyok, mi lesz. Mert ugye ígértél egy kis romantikus részt is, ha jól emlékszem. Nem bírnánk ki még több drámát, szerintem ezt mindenki nevében írhatom.
    És persze még mindig sok-sok kérdés nyitott. Például, hogy mire készül nagy titokban Edward.
    Juj, van egy tippem...;)(de nálad sosem lehet tudni XD)

    Irjatok kommentet, hogy olvashassunk!!!!

    Pussz
    Gitka

    VálaszTörlés
  98. Josh amugy tudja h mit tett Jade mikor ő épp az injekciótól szenvedett? én sem értem Edet h miért hagyta nyugtatózni Isát..ráadásul napokig nem is látta.. nembaj most bepótolják.:D csak nehogy Isa megint elutasítsa..:S nah arra kivi leszek..:D áá Spirit nem tervezed inkább 4 könyvre??:D nem tudom mi lesz velem-e nélkül..:S és ha Isáék nem érkeznek meg akkor lehet h Jasper csak simán meghal.:S mert Jade sztem Alice miatt gondolta meg magát..:S jujj de ngyon várom már a kövit mert magyarázatokat akarok..meg egy kis romantikát..:D habár most nem hiszem h az lesz..:D írjon mindenki ha ma még elérjük akkor hnap lesz új..:D

    VálaszTörlés
  99. Spirit!Imádtam ezt a részt!Bár kicsit sajnálom, h ez az utolsó előtti rész. :( Nem lehetne kibővíteni a könyveket?Lehetne 4 vagy 5 könyv is.Én imádnám!Bárcsak sose érne véget ez a történet.

    Kriszti,Panda tesója

    VálaszTörlés
  100. Hali! Megint teljesen elvarázsoltál, Spirit *.* Hihetetlen mennyi fontos dolog volt besűrítve egy fejezetbe. ! Amikor elkezdted írni, Carlisle miket mondott Isának, azt hittem, hogy teljesen átalakítod a karakterét, mert nagyon nem stimmelt az egész. De örülök, hogy volt terv, bár elég zavaros, hogy végül, hogy is menekültek meg. Elmagyarázod majd ugye?:D Edward hogy hagyhatta, hogy Isát nyugtatózzák? :OO Hihetetlen :S
    Alig hiszem el, hogy ilyen "gyorsan" vége lett ennek a könyvnek is :'( ne hagyj minket fic nélkül, Spirit! váááá.

    VálaszTörlés
  101. igen kár h ebből a könyvből ez az utsó..:S lehet h azért nem jön annyi komment..:D senki se akarja h vége legyen..:D de már nagyon várom a 3.könyvet..:D itt sztem több lesz a vámpíros és Ed-Isa jelenet..:D jujj remélem h jó hosszú befejezést írsz ennek a 2.könyvnek..:D az első könyv befejezése szomorú volt de nagyon tetszett!!:D szóval írjon mindenki legalább még 20 komit..remélem most nem több a hsz-határ, hnap már annyira szeretném olvasni!!

    VálaszTörlés
  102. Wáó!Megint felnéztem,hogy hátha van már új fejezet...de látom hogy csak kb 100 hsz van O.O
    ezt nem értem hogy lehet...pedig egy tök jó izgis rész volt...errefel alig írunk páran...nem látom az okát...:S :) remélem jön még vagy 30hsz :) csak lehet h nem nézi meg mindenki minden nap...nem olyanok mint én és még páran... :D:D remélem átlépjük a határt és minél hamarabb lesz a kövi fejezet:D:) puszi:Beus

    VálaszTörlés
  103. Spirit!

    Most elkezdhetném mondani, hogy miattad már nincsenek körmeim(ami igaz is), de nem.
    MÉGMÉGMÉGMÉGMÉGMÉG.
    Annyira jó volt! Imádom Jaspert, és beleőrültem volna, ha meghal! És mit csinált Jade? Ellökte a tűztől? Vagy mi? Gndolom ez csak egy csel volt. Azért csinálták ezt, hogy Jade megbizonyosodjon arról, hogy Jasper jó vámpír és képes lenne feláldozni magát a családjáért?
    Nem hiszem el. Nem akarsz fourlógiát írni a trilógia helyett? *bociszemek*
    Spiriit nem teheted ezt velünk! Nekem már az életem részévé vált a Múlt Árnyai és a Jövő Reménysége!
    Innentől nem írok hsz-t :D Nem járulok hozzá ahhoz, hogy egy pár hét alatt vége legyen a történetnek. Szóval ha innentől nem látod a nevem, akkor nem az a baj, hogy nem tetszik vagy érted... hanem, hogy egyzserűen nem akarom, hogy vége legyen.
    (Azért várom a folytatást, mint mindig)
    KItartást a könyvedhez! AZt is várom. (én mindent várok)

    Puszi : )

    VálaszTörlés
  104. Én sírtam! Ennyit tudok csak mondani! Ritka az az író aki meg tud ríkatni. Több is megérint, de hogy megríkasson? Grat. Most nem tudok többet mondani, talán majd kicsit később. Szóval. húh... hagyjuk...

    Üdv. : Zoey

    VálaszTörlés
  105. Szijasztok:)

    Ahogy így olvastam a hsz-eket, rengeteg okos gondolattal találtam magam szemben.
    Például egyetértek abban, ami olyan sok mindenkinek szemet szúrt, hogy Edward hagyta, hogy Isát benyugtatózzák. Ez számomra is meglepő, bár ahogy ismerjük Spiritet minden apró kis dolognak meg van az oka és magyarázata.
    Bárhogy töröm a fejem, nem tudok kitalálni semmi ésszerű és hihető magyarázatot a történtekre!:(
    Egy biztos, hogy Edwardéknak volt egy terve. Csak azt nem tudom, hogy az is része volt e, hogy Jade félrelökte Jaspert, vagy a tervük abban az esetben valósul meg ha, ha Jasper valóban belelép a tűzbe.
    És azon gondolkodtam még, hogy akkor Mariát megölték, vagy még életben van?
    Ajj most annyi minden kavarog a fejemben.

    Ja, igen. És még én is azt szeretném mondani/kérni, hogy ne csak 3 részes legyen. Legyünk hűek az eredetihez, és legyen ennek is 4 része *.*
    Az lenne szerintem az egyik legszebb karácsonyi ajándék *.* :)
    És hát elsem hiszem, hogy egy fejezet múlva itt a harmadik rész.
    Nem tudom pontosan te mikor kezdted el írni, de arra pontosan emlékszem mikor kezdtem el olvasni. :)
    Egy júliusi napon ajánlotta az egyik ismerősöm, mert tudta, hogy nagyon szeretm a Twilight-et.
    Hát elkezdtem olvasni, és már az elején nagyon-nagyon megtetszett :)
    Egyet sajnáltam, hogy ahova megyünk nyaralni nincs net. Elsem tudtam képzelni, hogy 10 nap Spirit nélkül..huhh az kemény lesz.:)
    Még az indulás előtti órákban is olvastam..nehéz volt elszakadni! :)
    Na jólvan, abbahagyom x) Mert csak foglalom a helyet, és senkit se érdekel az én hülyeségem :)

    Szóval hajrá emberek, mert már majd megőrülök a frissért :) :D

    Puszi.

    VálaszTörlés
  106. Szia
    nagyon örülök hogy nem lett semmi baja Jaspernek,de nem fogom jöbban megkedvelni Jade-t nem akarom ,hogy övé legyen Joshua de nagyon várom a frisst és bíztunk benned hogy nem csonkítod meg Cullen családot:-)
    Várom a kövi fejezetet és várom Edward beszámolóját a történtekről meg a fejleményeket:-)
    Mindenki írjon hozzá szólást,hogy előbb kapjunk frisst :-)
    szia,
    Rita

    VálaszTörlés
  107. Nem szeretnék kotnyeleskedni, de többen is kérdeztétek/kértétek, hogy legyen negyedik könyv...de a legutóbbi kérdezz-felelekben Spirit ezt mondta: Szóval, lesz még egy 3. könyv, A jelen boldogsága lesz a címe. Aztán írok egy +1 könyvet, aminek az alapját a fic-trilógiám adja, vagyis, Isa, Nate-ék lesznek benne a szereplők, nem pedig Bella és Jacobék, viszont, az Carlisle szempontjából íródik majd.
    Szóva (lehet, hogy én értettem valamit félre és akkor bocsánat) nyugodjatok meg emberek :D
    Nixy

    VálaszTörlés
  108. Szia!
    Ez nagyon durva volt!
    Most akkor ez Jasper-al csak egy teszt volt?
    Hogy ha megteszi ha tényleg képes megtenni akkor Jade nem kéri hogy meghaljon?
    Mert ez történt nem?
    Hogy mivel látta hogy Jass tényleg jó vámpír és banja a bünöket amiket annak idején elkövettet így nem kell úgy meghalnia mint Mariának?

    VálaszTörlés
  109. Hihetetlenül jó lett ez a rész is! Végigizgultam Isával együtt, hogy jaj, mi lesz, csak nem fogják hagyni, hogy meghaljon Jasper.

    Ez a rész volt a legjobb: "Aztán csak arra eszméltem, hogy két hideg kar öleli magához a nyakamat, és egy hang a fülem mellett nyugtatni próbál. A zűrzavar azonnal elmúlt, és bár még mindig nem értettem semmit, megnyugodtam Edward közelségétől."
    Siess nagyon a folytival, nagyon kivi vagyok a magyarázatokra, és remélem, vágre Isának és Ednek is lesz néhány nyugodt perce kettesben....

    VálaszTörlés
  110. Na újra elolvastam és még mindíg meglepődtem azon amit Jane tett :) remélem az utolsó fejiben már nem lesz több bonyodalom, mert eskü hogy a végén be fogok sokalni :D de már nagyon várom!!!

    VálaszTörlés
  111. Én továbbra is tartom magam ahhoz, hogy Isabella vagy azért kapott nyugtatókat, mert Edward és Carlisle is elhitte, hogy nincs mit tenni, de ne készüljön ki teljesn(de ez kevésbé valószínű), vagy azért, hogy az ugrálásával ne tegye tönkre a "forgatókönyvet", mert ha előbb lépnek közbe, akkor Jade mégis meg akarná támadni őket, mert nem tartották magukat a megállapodáshoz. Vagy valami ilyesmi.
    Gondolom, Edward csak akkor hagyta, hogy így bánjanak Isabellával, ha ez az ő érdekét szolgálta.

    VálaszTörlés
  112. Csóközön!

    Nos igen, valami ilyen érzelemtúláradásra számítottam, ha már Jasper-ről volt szó és hát tudjuk, hogy mi a képessége és tuti, hogy nem csak a szemmel látható és hallható érzelemkitörések hatottak Jade-re. Várom az új lezáró fejezetet, amiben minden eddigi dolog meg lesz magyarázva.

    Ma olvastam újra A jövő reménységének az első 20 fejezetét és nagyon jó volt így egybe elolvasni a történet egy részét, még intenzívebb élmény volt, mint hétről hétre egy-egy friss fejezetet izgulva elolvasni. Rájöttem, hogy már mindenki Isabella szülinapjára készül, Emett is emlegette az előkét, meg Nate is farigcsált valamit (akárcsak Jacob Bellának). Na jó azért mégse fogom most leírni, hogy mennyi minden állt most bennem össze a történettel kapcsolatban, meg mennyi kis apró utalást vettem észre, meg párhuzamot az eredeti Twilight sagával. :P

    Puszi minden Spirit Bliss rajongónak és kedvenc kortárs írónknak is!

    VálaszTörlés
  113. Azta...van egy XY hozzászólás is, vagyis egy XY kromoszómákkal rendelkező lelkes olvasó :D

    VálaszTörlés
  114. Szia!
    Fantasztikus volt ez a feji is. Lerágtam a körmöm az izgalomtól. Nagyon örülök hogy nem halt meg Jasper.
    Már alig várom az utolsó fejit!!
    Így tovább!

    VálaszTörlés
  115. Hát Spirittem nem csalódtam benned!

    Elég régen nem írtam csak mindig elolvasgattam nagy izgalmak közepette. DE EZ AZTÁN KIRÁLY VOLT!

    Majdnem lerágtam a körmeimet. A legvégéig teljesen azt hittem, hogy tényleg hagyod neki megtenni és Szegény Alice majdnem én is vele ordítottam.....

    Nem látom még át, hogy tervelték ezt ki előre mert Edwardnak biztos volt valami terve ( vagy Carlilenak )vagy valakinek mindegy ... De csak azért mondhatta Edward Bellának, hogy BIZALOM...
    mINDENESETRE NAGYON SZERETLEK AMIÉRT ÉLETBEN HAGYTAD. csak ÍGY LEHET BOLDOG A JELEN

    sOK SOK GRATULA A KÖNYVKIADÓS SIKEREIDHEZ ÉS (bár kicsit szomorúan de) nagyon várom az utolsó fejit.
    Sok Puszi: charlotte90

    VálaszTörlés
  116. Jaj de jó hogy nem halt meg Jazz! Egy pillanatra már tényleg elhittem hogy vége van!Nagyon jó volt most a fejezet!!!!!!!!Gratulaaa...

    VálaszTörlés
  117. ÁÁÁÁÁ! Köszi hogy meghagytad nekünk Jazz-t! Köszi!!!!
    Izgalmas volt és naggyon jó! :)

    VálaszTörlés
  118. Haaah gyerekek, én nem bírok tovább várni írjatoook:D Komiii, Spirit megrontasz... vizsgáimra kéne készülöm, ehelyett nap mint nap feljövök és a folytatáson gondolkozom...
    Azon gondolkoztam tegnap este, mikor nem tudtam elaludni, hogyha filmrendező lennék, azt hiszem ezt a ficet megeleveníteném, ha kell még térden állva is könyörögnék Stephenienek:D

    VálaszTörlés
  119. Tyűűűűhhhhaaaaa!!! Ez aztán élménydús rész lett. Nem is találok szavakat rá!!:D:D most tisztára ...nem is tudom...jajj most nem jönnek a szavak a számra:D azt hiszem le kell nyugodnom!!:D:D Már megijedtem hogy Jaspert tényleg kiírod a történetedből:O:O De ez így jó...bár Jade-en nem tudok kiigazodni. Ő most ellenség vagy nem??:O:O
    Már annyira várom a következő részt!!!:):):):)

    VálaszTörlés
  120. Úraratyám...
    Ez odavágott... Spirit most is nagyot alkottál nagyon sokkoló volt:)
    Örülök, hogy Jazz nem halt, de Maria hiányozni fog:P A szajha:P
    Nagyon várom már a kövit és az új könyvet

    VálaszTörlés
  121. *Bele fog halni az izgalomba.*
    Egyébként, Spirit! Néha tök jó, hosszú fejiket írsz, mármint hosszabbakat is, mint általában, ami tök jó! Lehet, hogy volt már ilyen kérdés, akkor előre is bocsi, de hány oldal a fic, úgy össz-vissz world-ben? Ez a második rész, már majdnem kérsz, szerintem már ezt is tudod, illetve a Múlt Árnyai mennyi lett?
    Illetve, sok kérdés merült fel most megint, és egy ötlet, meg hát kérdés is, hogy az utolsó (ami a záró is! :( ) fejezet után, ha összejön annyi kérdés, készítesz megint egy kérdezz-feleleket??? Hogy minden tiszta legyen. :)

    De gondolom, az utolsóban Edward és Carlisle elmagyarázza, hogy mi is történt pontosan, a tervet, és, hogy Jade végül miért nem hagyta, hogy Jazz felmásszon a máglyára. Minden megoldódik. De azt nem tudom, hogy beleírod még az Ed-Iza jelenetet is, amit már mindannyian annyira várunk? Bár, mondjuk a gondok (egy időre legalábbis) megoldódtak, és mindenki happy, meg meg van könnyebbülve, szóval... :D *el kezd fantáziálni*

    pussz

    VálaszTörlés
  122. OMG!
    *beleőrül a várakozásba*
    Te jó ég, ez már a harmadik hozzászólásom lesz! na nem baj, de nem bírom ki a várakozást!
    Remélem ott vagyunk már a bűvös szám határán, mert már óránként ellenőrzöm ,hogy van e új fejlemény.
    Jaj, Spirit! Annyi találgatásra adtál okot ezzel a jó kis résszel, most meg csak így hagyod, hogy szenvedjünk. persze csak pénteken volt új rész, de már hétfő van!

    KÖNYÖRÜLJ MEG RAJTUNK!!!!!

    Pussz
    Gitka

    VálaszTörlés
  123. Hát na végre van egy kis idöm írni :) Elöször is bocsánat, ha nagyon össze-vissza fogalmaznék, de annyi minden van a fejemben, amit el akarok mondani. Azért próbálok értelmesen hozzászólni a dolgokhoz :)

    ÉN tényleg elhittem, hogy Jasper meg fog halni. Mikor elolvastam a fejezetcímet, na akkor teljesen magamba zuhantam és mondogattam magamban, hogy : "Nem, ez nem lehet... ez nem történhet meg!"... egészen addig ugye, amíg kiderül, hogy mégsem :) és ennek nagyon örültem. Totál együttéreztem Isabellával, hogy : ezt nem tehetik!, meg hogy miért nem csinál már valaki valamit??? Örjítö volt "tudni", hogy Jasper meg fog halni. Na meg Alice reakciói sem könnyítettek a lelkemen. Olyan filmeszerüen képzelem el mindig azt, amit éppen olvasok, és ez most nagyon szívfájdító volt. De ahogy olvastam a kommenteket, úgy látom nem csak nekem volt az :).

    És azt hiszem most jönnek az össze-vissza dolgaim :) :

    1. "Jaspert bezárva tartják, amíg végsö döntés nem születik,..." .... ez csak nekem tünt fel?

    2. Az nekem is feltünt, hogy Carlisle nem adott egyenes válaszokat Isabella kérdéseire.

    3. Carlisle viselkedése furcsa... nem úgy ismerem / ismerjük a karakterét, mint aki hagyja, hogy egy családtag csak úgy feláldozza magát ( még ha ez Jasper szerint jogos is ).

    4. Én is megkérdezem a többséghez hasonlóan, hogy Edward hogy hagyhatta, hogy Isabellát nyugtatózzák? Erre valami NAGYON nyomós oka lehetett...

    5. Esmét is hiányoltam, bár én is valószínünek tartom, hogy kicsi Edi babával volt :D Na de hát a FIA életéröl volt szó...!!!

    6. Én nem hiszem, hogy Edwardnak és Carlisle-nak lett volna valami terve. Edward hogyan olvashatta volna ki Jade fejéböl, hogy ez csak egy csel ( már ha az volt ), ha nem mehetett át a határ másik oldalára? Ahhoz meg nem volt túl messze, hogy a határtól lásson bele Jade fejébe?

    Viszont a másik oldalon meg ott van mindenki furcsa viselkedése és "beletörödése": kezdve Carlisle-lal, meg Rosalie és Emmett - csak úgy hagynák, hogy Jazz feláldozza magát, hát nem tudom, nem az ö vérmérsékletükhöz illik, meg ott van Alice látomása is, amiben látja Jaspert hazamenni. Szóval az is lehet, hogy csak Alice meg Isabella nem tudott valamiröl...
    Bár én kitartok amellett, hogy Cullenéknek nem volt semmilyen tervük. Csak magyarázatot nem tudok adni a történtekre, és a viselkedésekre.

    Jaj nem tudom. Már most belezavarodtam én a gondolataimba. Remélem azért valamennyire világosak a dolgok. :) na persze mint mindig, most is kiderül majd minden a következö részböl, addig is marad a "bizonytalanság" ( legalábbis részemröl ) a dolgok iránt. Ha még eszembe jut valami írok :) !

    Üdv!

    VálaszTörlés
  124. Ezt nem hiszem el!!!

    Írtam - szerintem - egy tök jó hszt, erre mikor elküldöm, mégsem küldi el..... na jó no comment. Szó szerint...
    Ha lesz energiám akkor megírom még egyszer.... :/ :( :(

    Ezt nem hiszem el....

    Üdv!

    VálaszTörlés
  125. Jajj de mégis elküldte!!! Bocsi mindenkitöl!!!!

    * iszonyatos vörös a feje.... és nem érti, miért nem látta az elöbb az elözö hszét*

    De azért örülök, hogy elküldte * megkönnyebült sóhaj*

    Bocsánatot kérek még egyszer!!!

    Üdv!

    VálaszTörlés
  126. Ja van még valami amit meg akarok osztani... remélem nem megyek senki idegeire, de ha igen, akkor légyszi szóljatok, nem haragszom meg érte :) Tudom, hogy sokszor egyszerüen nem bírom abbahagyni a beszédet... mint pl. most...
    Na de a lényeg a lényeg, hogy mit is akarok írni.

    Ainahilien kérdésére akarok válaszolni, mert ha jól látom erre eddig csak A.Kata reagált, bár ö is bizonytalanul :) Szóval szerintem Jade tud arról, hogy Edward gondolatolvasó. Abban a részben derül ki, amikor Jade "elrabolja" Carlisle-t és Isabellát. Szóval amikor Ed megérkezik, akkor Jade valami ilyesmit mondd neki, hogy : "Úgyis tudod, mit szeretnék." és erre Edward leül a földre. Ebböl nem az derül ki, hogy Jade tudja, hogy Edward gondolatolvasó? Amúgy azon én is gondolkoztam, hogy honnan tudja... nem jutott eszembe, de lehet utánaolvasok a fejezetekben. Nézzétek meg ti is légyszi, aztán ha valakinek van véleménye, akkor mondja aztán el! :)

    Bocsi a nem szó szerinti idézés miatt!

    Ja és BENJI FOREVER!!! :D

    Üdv!

    VálaszTörlés
  127. Edward kiolvasta Jade gondolataiból, hogy: ha Jasper tényleg képes lenne ezt megtenni a családjáért, akkor tényleg becsületes, és jószívű - ezt még Jade is elismeri, én nem várja el hogy megölje magát. Ez a tippem:D Természetesen fenomenális feji, de tőled nem is vártam mást...:P
    Noncsy

    VálaszTörlés
  128. Sztem Edward azért nem tudta kiolvasni Jude gondolatait,mert az egészet az utolsó pillanatba döntötte el,h mégsem öli meg Jaspert!Meglágyult a szíve.

    VálaszTörlés
  129. Na most jutott eszembe egy még jobb!Lehet hogy azért mentette meg Jasper életét az utolsó percbe, mert látta, hogy Alice mennyire szenved attól h elveszíti azt akit a legjobban szeret,Jasper pedig szó nélkül feláldoza magát azokért akiket a legjobban szerett.
    Talán eszébe juttot neki milyen rossz volt amikor elveszítette a szerelmét, és átérezte Alice szenvedését!Talán...
    Spirit!Lehet igazság az elgondolásaimba? :)

    Frisset! Frisset! Frisset! Frisset! Frisset!

    VálaszTörlés
  130. Váá . tökjó volt a rész.. tele volt izgalommal. Az nagyon tetszett, hogy Isát nyugatózni kellett az elején :DDDD. Várom a következő fejezetet, meg nem is, hiszen az lesz az utolsó, aztán már csak egy könyv van :( :D . Mindenesetre ügyes vagy, imádlak.

    Puszi: Lynn.

    VálaszTörlés
  131. Andi: tényleg, arról a részről időközben megfeledkeztem. De akkor ezek szerint tudja.

    VálaszTörlés
  132. Ha Jade az utolsó pillanatban döntötte el, hogy nem hagyja Jaspert meghalni, akkor Edward miért tátogta el Isabellának, hogy BIZALOM?
    Ja és ha tényleg a végsö pillanat volt a döntö, akkor Alice miért látta korábban Jaspert hazatérni? Ezt még MINDIG nem értem...

    Üdv!

    VálaszTörlés
  133. ÚÚ nagyon jó rész volt ez is ,csak úgy mint természetesen a többi. Talán mondhatom, hogy ez a könyv jobban tetszett mint az első?? Lehet...el kell olvasnommégegyszer a múlt árnyait, hogy összerakhassam a képet magamban!!! Az biztos, hogy azt is várom már , hogy Ed és Bella kapcsolata újra jobban előtérbe kerüljön:) És nagyon remélem h Josh dolgai is rendeződnek ennek a történetnek a végére.! Egyenlőre ennyi!!

    Puszi: Andi

    VálaszTörlés
  134. Ja és még valami amit el akartam mondani :) ( ma már nem tudom hanyadikat küldöm, bocsi! )
    Nem változott a véleményem Jade-röl, vagyis ugyanúgy ki nem állhatom, mint eddig. Oké, hogy Scott, meg minden. De azóta már eltelt egy pár év... Na meg egyszerüen az a sok "gonoszság" amit csinált azóta, hogy La Pushba jött...
    Sajnálom! Mármint, hogy nem tudtam öt megkedvelni, mert ugye Spirit mondta, hogy nem negatív karakternek szánta. Ja és remélem Joshua IS észhez tér!!!

    :)

    Üdv!

    VálaszTörlés
  135. Én azon kezdtem még el gondolkozni, hogy annak van-e vajon valami jelentősége, hogy Alice nem látta előre, hogy mit terveznek a többiek. Lehet, hogy valami gond van a képességével? Vagy direkt nem döntöttek el semmit, hogy kijátszzák Alice képességét? (De úgy hogy tudtak tervezni bármit is?)
    Mert a legkézenfekvőbb magyarázat az lenne, hogy azért nem látott Alice semmit, mert Jasper sorsa összefonódott a farkasokéval, tulajdonképpen Jade-től függött, így Alice nem láthatta (lehet egyébként, hogy ez a válasz és csak én bonyolítom túl a dolgokat). De akkor mért csodálkozott annyira Alice, miközben futtottak? ("- Nem értem, miért nem láttam… - motyogta maga elé Alice futás közben. – Nem értem…") Hisz tudja, hogy a farkasok bezavarnak a látomásaiba. Vagy csak hibáztatja magát, azért mondogatja ezt?

    VálaszTörlés
  136. Már mindjárt meglesz a kövi feji:).
    Hajrá skacok!

    VálaszTörlés
  137. Azti nagyon örülök, hogy nem halt meg Jazz:)
    Nekem Iza,Ed és Ő a kedvenceim!♥

    VálaszTörlés
  138. A Kata egyetértek veled. Am én úgy gondolom, Alice azért nem látta az egészet, mert farkasokkal összefonódik a sorsa, vagyis teljes homály. De Alice azon mondatát én sem értem. De remélem majd minden kiderül, úgy is kifog. Ha nem is a következő fejezetből, akkor a következőből, vagy az azutániból de biztosan kiderül.

    VálaszTörlés
  139. Alice vagy nagyon összezavarodott, vagy valami más áll a háttérben.
    Alice képességének kijátszása: valahogy csak lehetséges, hogy nem döntenek el semmit, bár igazából sosem értettem, hogyan, de az Eclipse-ben is hasonló történik, nem? Vagy ott csak arra játszottak rá, hogy Alice nem a megfelelő dolgokat/személyeket figyelte?
    Egyébként ez a jövőbelátás nekem kicsit homályos. Mármint ugye úgy magyarázzák, hogy a döntések alapján lát dolgokat. De pl meg tudja jósolni az időjárást. Az kinek a döntése? Vagy rossz irányból közelítem meg a dolgot, és azért láthatja azt, mert mindenképpen úgy lesz? Bocsánat, ha zavaros lett, kicsit fáradt vagyok...

    VálaszTörlés
  140. Alice nem látja tisztán a farkasokkal kapcsolatos események láncolatát. Az oké hogy látta hogy Jasper hazamegy, mert persze elhagyja a határt és ugyebár farkasfalka mentesen hazamegy, de ami azt megelőzte nem láthatta mivel Jasper folyamatosan farkasok között volt. Szerintem az Alices dolgoknak ez a magyarázata.

    VálaszTörlés
  141. ez valami füles:
    "Már mindjárt meglesz a kövi feji:).
    Hajrá skacok!"
    ???

    VálaszTörlés
  142. Jajj..Spirit,ne húzd már az agyunkat..:(
    Kérem a kövi fejit..:)Sőt követelem:D
    Légyszíí..megőrülök..
    Puszi Zsizsi.

    VálaszTörlés
  143. hú megin elolvastam..már nagyon várom a folytatást..de ha ennek a könyvnek vége ugye nem lesz szünet a kettő közt?? mond, hogy nem..

    VálaszTörlés
  144. Istenem Spirit!Nagyon jó volt ez a fejezet!Jasper túlélte, Mariának kanyec,Jade jót tett és mindeni happy!Kérlek folytasd!

    Anonym

    VálaszTörlés
  145. jujujuuj... most eszembe jutott valami :D Alice nem látja a farkasokat (és a velük lévő embereket/vámpírokat) lehet, hogy ezért nem látta, hogy mit terveznek valójában, bár látta Jaspert hazajönni, szóval nem tudom :D Olyan értelmes vagyok. De lassan már biztos jön a rész, Spirit nem szokta olyan magasra tenni a hsz határt :P az eddigi legmagasabbat is elérjük nem sokára :D
    Nixy

    VálaszTörlés
  146. jajj megint hamarabb írtsm, mint olvastam. Nem én voltam az első akinek ez feltűnt, sőt találtam jobb magyarázatot is isabellaateara hozzászólásában :$ Bocsánat.
    Nixy

    VálaszTörlés
  147. Spirit!KNagyon jó a történet!Sajnálom hogy az utolsó rész jönn majd!Nagyon jól írsz, folytasd!

    Puszi
    Zsúú

    VálaszTörlés
  148. iaellaateara nem nagyon értem a logikádat? ez msot hogyan van? Hogy az ezek utáni eseményt láthatta? Szerintem nem, mert én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy Jade végül csak Alice miatt kegyelmezett meg Jasper-nek. Bár még van pár ötletem. Szóval, most nem igazán rémlik, akkor Jade- tudja vagyis ismeri Edward képességét? mert ha nem, akkor lehetséges, hogy nem is sejti, hogy Edward kiolvassa a gondolatait. vagy mit tudom én, és az egész csak egy próbatétel, és Edwardék tudják, de hogy minden rendben legyen, ezért nyugtatták isabellát, és ezért mondták és játszották el, hogy belemennek ebbe az egész dologba. A másik, hogy most azon filózom, hogy Edward-nak szerintem nagyon nehéz volt nézni Iza szenvedéseit, de a családját is szereti, és Jasperért, és rajta keresztül főként Alice-ért, meg Cullen család ugyebár, megtette ezt az egészet. És azért volt, hogy amint vége volt, Isabella mellett termett. Na ennyit az elméleteimről. Ancsa_girl

    VálaszTörlés
  149. Ainahilien, kérdezted, hogy hogy is van ez a jövőbelátás-képessége Alice-nek, az időjárást mért látja, ha az nem emberek döntésén múlik.
    Szerintem fordítva kell megközelíteni a dolgot: azért bizonytalan néha a látomása, mert a jövő az emberek döntései alapján változhat, tehát ha valamiben máshogy döntenek, változhat a jövő. Az időjárás viszont független az emberek döntéseitől, ezért tudja biztosan megjósolni.

    Nixy, az eddigi legmagasabb határ emlékeim szerint 210 volt, attól még elég messze vagyunk... De remélem, hogy nem tette olyan magasra Spirit a mércét, és hamarosan olvahatjuk a frisst. :)

    VálaszTörlés
  150. Szerintem ez az egész egy nagy színjáték volt. Jasper és Edward kisakkozott valamit Carlisle pedig a kezükre játszott. Isabellát kivonták a forgalomból, Jasper önként fogságba vonult (mert most komolyan, hogyan lehetne egyhelyben tartani egy vámpírt, beleöntik több köbméter gyorsan kötő betonba?), Alice pedig persze folyamatosan Jasperre fókuszált és nem látta a többieket hogy mit terveznek, csinálnak, stb. (mint pl. a Midnight sunban mikor nem látja, hogy hányféleképpen akarja Ed megölni Bellát az első biológiaórán, mert akkor is csak Jasperral van elfoglalva). Így aztán Alice elől mindent leárnyékoltak a farkasok amire kíváncsi volt. Aztán megadták Jadenek amit akart, megölték Mariát...

    VálaszTörlés
  151. Alice miért nem látta,hogy carlisle-ék mit terveznek???Nah mind1,köszi h nem ölted meg jaspert!!!!

    VálaszTörlés
  152. ...mivel Edward már tudta mi kell Jadenek, a hegyen történtek után. Ott szintén eljátszotta neki amit kellett és közben tisztában volt vele, hogy aki ártatlan és sokan szeretik, tehát Edi babának nem lesz semmi baja. És mivel Jade is nő természetesen érzelmek útján a legbefolyásolhatóbb.

    VálaszTörlés
  153. Jasper meg persze az érzelmekre aztán igazán tud hatni, elég ha azt átadta teljes vagy fokozottabb intenzitással ami ott zajlott, sőt azon se csodálkoznék ha még Jade régi érzelmeit is előszedte volna, amit akkor érzett mikor meghalt a vőlegénye, hisz érzi mit éreznek a közelében és tudja azt módosítani és persze a vámpírmemória is a segítségére volt.

    Sőt én már azon se lepődnék meg ha végül Nete is be lett volna avatva, különben miért az egyik legfiatalabb farkasra hagyták Isa őrizetét? Akivel igazán közel állnak egymáshoz, és eszes lányként úgy is ellóg előle, pláne mintha akkorra már direkt nem kapott volna annyi nyugtatót.

    Na jó ez már lehet, hogy csak az én paranoiám és már mindenhol összeesküvést látok. :P

    Szóval azt hiszem felesleges azt részleteznem, hogy izgatottan várom a következő fejezetet.

    Csóközön mindenkinek!

    VálaszTörlés
  154. Gondolkodom, de ennél többet sajna én sem tudok írni...egyrészt már írtam amit gondoltam, másrészt már mindenki leírt mindent:):)
    Szerintem maximum Nate lehetett beavatva a farkasok közül, mert vagy még azok akik ott voltak a tűznél...Vagy nem tudom...Lehet hogy Maria miatt csinálták? Hogy Marianak kellett azt hinnie, hogy Jazz is meghal? És akkor nem tiltakozott az ellen, hogy odavigyék???Vagy nem tudom...Tényleg, hogy vitték oda Mariat? Nem tiltakozott? Vagy nem mondták neki, hogy megyünk hogy elégessünk? Vagy két Cullen erősebb mint egy Maria:):)
    És mi lett azzal az emberrel, aki Mariat szokta hívni? Szólt neki valaki, hogy már nincs eksön?
    Csak ennyi most az új, ami az eszembe jutott...remélem kapunk hamar új fejezetet, mert szeretnék olvasni...
    Puszi mindenkinek és szép napot!

    Andi

    VálaszTörlés
  155. Hááát, szerintem Alice azért látta hazajönni Jaspert, mert nem halt volna meg -nem kellett hozzá Alice jelenléte, hogy Jade mégse ölje meg, neki elég volt-lett volna annyi, hogy Jazz képes megtenni ezt az áldozatot a családjáért. És ezért látta hazajönni-s azért homályosan, mert ugye farkasok vannak körülötte, plusz Isabella is hazament volna -Carlisle-jal... Szerintem:D
    De valamit tuti tudtak... mert Carlisle és Edward valamit biztosan kitalált... vagy bíztak a többi farkasban h nem teszi meg:P mm h nem engedik!
    Na mind1, várom a végétxD Plusz, hogy hamar legyen első fejezet:D

    VálaszTörlés
  156. Szerintem pont azért bízták Benjire Isabella őrzését, mert ő a legfiatalabb, és nem akarták, hogy belekeveredjen ebbe az egészbe. Mármint tegyük fel, hogy a farkasok nem tudtak semmiféle tervről, úgy tudták, hogy Jasper feláldozza magát, de felkészültek arra, hogy esetleg harc lesz belőle, mert a többi családtag közbelép, vagy Jasper gondolja meg magát.
    Vagy pedig azért, mert (valakik) akarták, hogy megszökjön.

    VálaszTörlés
  157. Szijasztok.:)

    Szerintetek mennyi most a hsz határ?
    Mert még sajnos nincs friss..:'(
    Elég magas lehet a határ ha még nincs friss...:/

    VálaszTörlés
  158. Én is várom az új fejezetet, de azért nem kell kétségbe esni :) Lehet, hogy magyas a határ de az is, hogy Spiritnek más dolga van éppen. És nem várhatjuk tőle, hogy minden pillanatban rendelkezésre álljon :)

    VálaszTörlés
  159. Időközben még eszembe jutott valami... Russel teljesen eltűnt a könyvből... Spirit, ugye a következő könyvben kibogozod az ő elvarratlan szálait is?

    VálaszTörlés
  160. Nagyon jó az új fejezet! már alig várom a folytatást :D

    VálaszTörlés
  161. A.Kata köszi az infót xD le vagyok maradva, én valahol a 150-nél tartottam, nem tudom, honnan vettem ezt a hülyeséget xD
    Nixy

    VálaszTörlés
  162. én szívesen szaporítom a kritikákat, de érdemben nem tudok hozzászólni ismét. csak óránként ellenőrzöm

    VálaszTörlés
  163. Szerintem tuti hogy volt benne valami trükk és a szerencse a kezükre játszott amikor Jade mégsem hagyta Jaspert bemenni a tűzbe.
    Már tényleg nagyon várom a folytatást!!!!Szerintem lehet hogy a csillagos ég a határ :D:D:D

    VálaszTörlés
  164. Nagyon izgi volt!(Hihi!)
    Jó, hogy nem nyírtad ki a pasast, elég nyomasztó lett volna és a későbbiekben csak szomorkodtak volna a vámpírok utána. Így lehet új fordulatokat írni és az ember meg is könnyebbült.

    VálaszTörlés
  165. Na látom még mindig várunk.... és várunk... és várunk... :D
    Na csak annyit akartam, hogy olvastam a hsz-eket és hát annyiféle összeesküvés-elmélet van :D De ez jó, és most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi is az igazság :) !

    Üdv!

    VálaszTörlés
  166. Drága Spirit!
    Mennyi mosz a hsz határ?Nem értük mér el?Tűkön ülök napont 5x is megnézem van-e friss.
    Kérlek!Hamar az utsó fejit!Kérlek!
    Judith

    VálaszTörlés
  167. Szerintem most nem a hozzászólások számán van a hangsúly, Spirit lehet mostanába nem ért rá, és nem akarja összecsapni az utolsó fejezetet.:D

    VálaszTörlés
  168. Spirit!
    Elértük a határt vagy nem? Ha nem is értük még el, kérlek mondj vmit mert megőrülünk ettől a tudatlanságtól!! Tudom h most nagyon elfoglalt lehetsz a regényed miatt és gratulálok a könyvkiadáshoz!:D de kérlek mondj vmit...:D

    VálaszTörlés
  169. Írom már az utolsó fejezetet, csak közben tanulnom is kell... De remélhetőleg estére kész leszek vele. Extra hosszú lesz, mert most tartok a 12. oldalnál, és még közel sincs vége. :D

    VálaszTörlés
  170. ÓÓÓÓÓ Spirit, TE DRÁGA!Az ég álgyon meg!Csak írd nyugodtan, szeretjük a hosszú fejezeteket!:D

    Nagy Puszi neked

    VálaszTörlés
  171. Ó most megnyugodtam:D Este környékén szerintem percenként felnézek:D Amennyire várom az utolsó fejezetet,annyira nem is...már csak egy könyv és nem lesz több :'( viszont ha minden igaz akkor nemsokára már a saját könyvedet olvashatjuk:D ez egy kicsit megnyugtat.:)

    VálaszTörlés
  172. Jajj de jóó Spirit!!:D uhh hát én is este percenként fogom nézni..:D és jó h hosszú..:D imádom az extra hosszú fejiket..:D de a tiedet napokig olvasnám!!:D

    VálaszTörlés
  173. Jaj de jó! :) Bár én majd csak holnap reggel fogom tudni elolvasni :( . Az nem baj, ha hosszú! Meg is kell magyaráznod azt a sok kérdést, ami itt felötlött mindnyájunkban :D !
    Jupppííí!!!

    Üdv!

    VálaszTörlés
  174. Szia Spirit!
    Ma este nem tudom elolvasni a fejezetet,de amint tudom,megteszem,ezt megígérhetem.Még véleményt sem írtam a 33.fejezethez(vagyis ehhez),mert nem volt rá időm.elolvastam meg minden és nagyon tetszett.Felteszem újra a kérdésem:Mi lett Bella nagyi naplójával?Isabella elvesztette vagy csak megfeledkeztek róla?
    Kopi

    VálaszTörlés
  175. Jajjjj, nagyon jo fejezet volt és nagyon megkonnyebbultem hogy Jasper nemhalt meg :) de elsem hiszem hogy ez az utolso elotti fejezet, nemlehetne meghosszabitani? én nem akarom hogy vége legyen a torténetnek

    VálaszTörlés
  176. Csak annyit szeretnék mondani, hogy gratulálok. Ide tudtál szegezni a gépem elé két napra. Ezt kevés fanfiction író tudta eddig. Pontosan annyira kötött le a munkád, mint a Twilight sorozat!!!
    Íróként is gratulálok. Döbbenetesen jól írsz.

    Fecske Panna

    UI: remélem gyorsan jön a harmadik könyv, mert nagyon várom:)

    VálaszTörlés
  177. Az nem lehet, hogy Russel van a dologban és Jade-nek kitörölte az emlékezetét? Vagy most nagy hülyeséget mondtam?:'D Na, mindegy, mindjárt kiderül, az utolsót még elolvasom, a 3. könyvnek meg majd csak akkor állok neki, ha felkeltem.:D Egyébként ezt a fejezetet is nagyon gyönyörűen leírtad.*-* Volt itt is olyan rész, ahol elsírtam magam..:'( Na, folytatom, mert tovább nem bírom ki.. Üdv.: ewoO

    VálaszTörlés