.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2009. december 9., szerda

A jövő reménysége - 34. fejezet

Hát, ez a pillanat is eljött... Megírtam a 2. könyv utolsó fejezetét. 15 oldal lett, úgyhogy most nem mondhatjátok, hogy rövid. :D

El vagyok maradva egy csomó mindennel... Ajándékküldés, előző havi nyertesválasztás, kérdezz-felelek rovat, alhonlap fejlesztés. Igyekszem mindegyiket pótolni mihamarabb, csak elkezdődött a vizsgaidőszak. :-/ Szóval, legyetek türelmesek. :) Az egyetlen, amit ígérni tudok, hogy a 3. könyv, A jelen boldogsága fejezeteivel nem fogok elmaradni. Azokat is ugyanígy a hsz. határ átlépésekor, vagy az egy hét leteltével kapjátok meg. :)

A hsz. határ egyébként, most 150 volt, és bőven átléptétek. :)

A korhatár 18 év!

Azt hiszem, ennyit akartam előzetesként... És akkor most jöjjön az utolsó fejezet... :)



34. A RÓZSA



AZ ABLAK ELÉ HÚZTAM EGY SZÉKET, rákuporodtam, és szürcsölgetni kezdtem a kezeim között melengetett bögréből a forró kakaót. Reméltem, hogy majd nyugtató hatással lesz rám, mert még így egy éjszakával a történtek után is remegtem, ha visszaidéztem, ahogyan Jasper a máglya felé sétál. Persze, nem én voltam az egyetlen, aki teljesen kiborult.

Azt hittem, hogy Alice-nek az lesz az első dolga a nagy ijedtség után, hogy dühöngve leszidja Jaspert az ostoba önfeláldozási kísérletéért, és minimum beveri Edward és Carlisle orrát, amiért hagyták ennyit szenvedni. Ehelyett nem tett mást, csak csendben Jasper mellett maradt. Valószínűleg, azóta sem volt hajlandó elereszteni őt – hazafelé is úgy jöttek, hogy Jazz hátára szökkent, és a nyakánál fogva magához ölelte.

Reméltem, hogy minél hamarabb túlteszi magát a megrázkódtatáson, de abban biztos voltam, hogy én soha az életben nem fogom elfelejteni a tehetetlenség érzését, és Alice sikolyait. Megráztam a fejem, hogy az a szívszaggató hang elhalkuljon a fejemben, aztán nagyot kortyoltam a bögréből.

Amint hazaértünk, Carlisle mindenkit beterelt a nappaliba, aztán letérdelt a kanapé elé, amin Alice ült, és a tenyere közé vette az egyik kezét. Rosalie, Emmett és Esme – karjában az öcsémmel, behúzódtak az egyik fal mellé, és onnan hallgatták Carlisle vallomását. Edward leültetett az egyik fotelbe, aztán a karfára ült, és bizonytalanul a vállamra fektette a karját, miközben lélegzetvisszafojtva várta a reakciómat. A hazafelé úton nem igazán beszéltünk, és az elmémet is lezártam előtte, mert a gondolataim össze-vissza csapongtak, ezért valószínűleg, azt hitte, hogy mérges vagyok rá. Talán, kicsit az is voltam…De az ölelésétől nem húzódtam el, bár nem is dőltem bele – egy kis bizonytalanságot megérdemelt azok után, ami történt.

- Annyira szörnyen sajnálom, amin keresztül kellett menned! – nézett fel Carlisle Alice-re bűnbánó arccal. Alice tekintete a földre szegeződött, mintha még mindig nem lett volna teljesen magánál, szabad kezével pedig Jasper ujjait markolta. Carlisle fájdalmas pillantással emelte a szájához az apró kezet, és egy csókot nyomott rá. – Bocsáss meg, kérlek! És te is, fiam! – fordult Jasper felé. – Sosem hagynám, hogy bajod essen – rázta meg a fejét. – Ez volt életem legnehezebb tette.

- Tudom – bólintott Jasper. – Semmi baj. Tudom, hogy ezt kellett tennünk.

- Valaki végre nekünk is elmondaná, hogy mi is történt pontosan? – szólaltam meg kissé bosszús hangon. Idegesített, hogy kihagytak minket a dologból, és még csak nem is tudom, hogy miért.

- Persze, persze – bólogatott Carlisle felém fordulva. Látszott rajta, hogy szörnyen érzi magát. – Sajnálom, hogy be kellett nyugtatózzalak, de nem akartuk, hogy beleavatkozz.

- Nem mintha így nyugton maradt volna… - húzta el a száját Edward.

- Te jobb, ha csendben maradsz! – pillantottam fel rá sértetten, mire lesütötte a szemeit. – Mibe nem kellett volna avatkoznom? – szenteltem ismét a figyelmemet Carlisle-nak. Tudni akartam, hogy mi is volt az a nagy terv, aminek nyomát sem láttam a határnál, mielőtt leordítom Edward fejét amiatt, hogy már megint mindenből kihagytak, és végignézték, ahogy halálra aggódom magam.

- Miután kiborultál, Jasper önként a farkasok felügyelete alatt maradt, akármennyire is tiltakoztam ellene. A határhoz indultam, hogy szóljak Alice-nek a történtekről, biztos voltam benne, hogy ő le tudja beszélni erről az őrültségről Jaspert – hunyta le fáradtan a szemeit Carlisle. – Jonathan is velem tartott kíséretképpen, hogy Alice nehogy megszegje a szerződést kétségbeesésében.

- De végül nem szóltatok Alice-nek… Miért nem?

- Mikor a határhoz értünk, Edward átvette tőlem a szót, mielőtt bármit is mondhattam volna. Tudta, hogy mi történt, hiszen, látta a gondolataimat, de csak félig adta elő Alice-nek. Elmondta, hogy egyezséget kötöttünk Jade-del, és hogy Mariáért cserében békén hagy minket, de a Jasperre vonatkozó részt elhallgatta. Nem tudtam, hogy mi oka lehet rá, de abból, ahogyan rám nézett, tudtam, hogy valamiért azt akarja, hallgassak. Bíztam benne, és megtettem – magyarázta Carlisle a fiára pillantva.

- Én… tudtam, hogy valami nem stimmel – hallottam meg Alice halk hangját. – Furcsán viselkedtetek. De aztán láttam, hogy Jasper épségben hazajön majd a farkasoktól, és bemeséltem magamnak, hogy csak képzelődöm. Tudnom kellett volna, hogy valami baj van… - remegett meg a szája, mintha sírással küszködne. Jasper karja kinyúlt felé, egyetlen mozdulattal az ölébe emelte Alice-t, és magához ölelte, hogy megnyugtassa.

- Azt láttad, ami történt. Visszajöttem – nyomta az ajkait a homlokára. – Mindenképpen ez történt volna – pillantott fel Carlisle-ra, aki bólintott.

- Hallottam Jade gondolatait – vette át a szót Edward. – Először komolyan gondolta, amit Jaspertől kért. Azt hitte, hogy Jasper azonnal visszakozni fog. De mikor látta, hogy képes lenne feláldozni magát értünk gondolkodás nélkül, elbizonytalanodott. Hogy szerethetne bárkit is egy lélektelen szörnyeteg annyira, hogy önként vállalja érte a halált? – nevetett fel keserűen. – Győzködte magát, hogy Jasper csak megjátssza az önfeláldozót, és az utolsó pillanatban meggondolja majd magát. Látnia kellett, hogy nem így van. Hogy tényleg képesek lennénk eldobni mindent a családunkért és azért, akit szeretünk – pislantott felém.

- De ezt miért nem lehetett elmondani nekünk? – préseltem össze a számat. – Megkímélhettetek volna minket egy csomó aggodalomtól.

- Jade ismeri a képességemet. Tudtam, hogy csak akkor gondolja meg magát, ha biztos benne, hogy nem mondom el senkinek, amit megtudtam a fejéből. Minket is tesztelt ezzel. Kíváncsi volt, hogy képesek vagyunk-e hallgatni azok előtt, akiket szeretünk, azért, hogy megvédjük őket. Iszonyatosan nehéz volt hagynom, hogy újra és újra benyugtatózzanak, csak hogy nyugton maradj. És Carlisle-nak is nagy teher volt a vállán a titkolózás miatt.

- És Carlisle meg Jonathanék azért tudhattak róla, mert megállították volna Jade-et, ha azt hiszik, tényleg máglyára küldené Jaspert – tettem helyére a kirakó utolsó darabját, miután mindent megértettem.

- Pontosan. Azok tudtak csak Jade tervéről, akiknek muszáj volt tudniuk. Ha Jade időközben mégis meggondolta volna magát, vagy az elméje ismét megbomlott volna, megállítjuk Carlisle-lal, még mielőtt árthatna Jaspernek. Folyamatosan figyeltem a gondolatait, de tartotta magát az ígéretéhez. – Ahogy Edwardra néztem, mintha a vonásai kisimultak volna. Eddig nem igazán jutott el a tudatomig, hogy vége van, de most hirtelen elsöprő erővel vágott fejbe a felismerés. A sok titkolózás, aggódás és összeesküvés után, nyugodtan élhetünk tovább. Nem kell elhagynunk az otthonunkat, nem kell elszakadnom a családom egyik felétől, és nem kell féltenem a másik felét. Bármennyire is haragudtam azért, hogy Carlisle-ék kihagytak a tervezésből, megkönnyebbültem. – Meg akartunk kímélni titeket az aggodalomtól, és nem akartuk, hogy bármi megváltoztassa a tervünket. Ha a legkisebb jelét adja valamelyikőtök is, hogy elárultuk Jade szabályait, meggondolhatta volna magát, és akkor kénytelenek lettünk volna közbelépni. Ami azt jelentette volna, hogy nem tudjuk elkerülni a harcot. Ezért nem szóltunk senkinek. Jade-nek tudnia kellett, hogy Jasper tényleg belesétált volna a tűzbe, nem csak megjátszotta.

- Szóval, minden rendben ment volna, ha a mi kis farkasunk nem üti bele a nóziját a dologba… - hümmögött Emmett. Elpirulva haraptam be az ajkamat.


Megállt a bögre a kezemben, mikor meghallottam az ajtónyitódást. Nem fordultam meg – tudtam, hogy Edward az. Tegnap még túl feldúlt és kimerült voltam ahhoz, hogy beszéljek vele, ezért csak korán ágyba bújtam, és igyekeztem elfeledkezni mindenről egy időre, de nem halogathattam tovább a dolgot.

Még mindig bosszús voltam a történtek miatt, de megértettem Edward érveit. Én is képes lettem volna bármit megtenni, hogy megvédjem őt, ahogyan a határnál is tettem. Az, hogy akkor pillanatnyi szenvedést okoztam neki, elviselhetőbb volt, mint a tudat, hogy baja eshet. Ő is valami ilyesmit érezhetett, mikor belement abba, hogy szobafogságban tartsanak, és Carlisle nyugtatókat adjon nekem. Nem volt jogom tovább kínozni és hagyni, hogy a lelkiismeretével viaskodjon.

A levegőbe szimatoltam, és a szalámis zsemle illatán kívül, amit reggelire hozott nekem, éreztem még valamit…

- Ügyes próbálkozás, de egy rózsa nem lesz elég… - fojtottam el egy mosolyt. – Háromnapi aggódás, nyugtatózás és egyéb megpróbáltatások után, minimum háromszáz szál járna… - fordultam felé, miután a kakaómat letettem a párkányra.

- Igazad van – bólintott, miközben felemelte a rózsaszálat, és görgetni kezdte a mutató- és középsőujja között a szárát. – De ez különleges rózsa – nézett le rám, aztán hozzám sétált, és átnyújtotta.

- Tényleg csodaszép – simítottam végig a külső szirmokon.

- Sajnálom, ami történt. Ha nem gondoltam volna úgy, hogy ez szolgálja a biztonságodat, sosem hagytam volna, hogy ezt tegyék veled. Csak… Te annyira… - felsóhajtott, de nem fejezte be a mondatot.

- Makacs, önfejű, kíváncsi vagyok? – soroltam fel a rám jellemző jelzőket, amik most valószínűleg megfordultak a fejében.

- Én inkább a vakmerő szót használnám… - simított végig az arcomon. – Megbocsátasz nekem? – hajolt fölém, és tekintetét az enyémbe fúrta.

- Azt hiszem, nincs más választásom – pislogtam rá elkábulva, aztán lesütöttem a szememet. – És te nekem? – vörösödtem el.

- Én? – A hangja meghökkentnek tűnt.

- Hogy nem engedtelek át a határon, és hogy majdnem elrontottam mindent, mert nem tudtam megülni a fenekemen – emlékeztettem a bűneimre.

- Azt hiszem, nincs más választásom – nyúlt az állam alá, és megemelte a fejemet, hogy ismét a szemeimbe tudjon nézni. – Nem is érdekel, mitől olyan különleges ez a rózsa? – kérdezte. Az arcát fürkészve vettem csak észre, hogy izgatottnak tűnik. Összevont szemöldökkel pillantottam a kezemben lévő virágra, de semmit sem láttam rajta, azon kívül, hogy igazán szép példány volt. – Nézd meg a bimbót… - segített Edward.

Az ujjaimmal óvatosan széthúztam a szirmokat, és a levegő hirtelen bent akadt a tüdőmben.

- Ez… mi? – nyögtem, miközben kiemeltem az apró, csillogó gyűrűt. A szív alakú gyémántot bámulva, mintha az agyam teljesen kikapcsolt volna. Csak akkor tértem kissé magamhoz, mikor Edward megmozdult, és fél térdre ereszkedett előttem.

- Várni akartam vele a születésnapodig, de azok után, ami történt, rájöttem, hogy egy másodpercet sem szabad elvesztegetnem többé – fogta meg a kezemet, és óvatosan kivette az ujjaim közül a gyűrűt.

- Edward… - motyogtam döbbenten magam elé, miközben önkéntelenül is könnyek öntötték el a szemeimet.

- Isabella Black… Hozzám jönnél feleségül? – A szívem felugrott a torkomba, és alig bírtam lélegezni. Elképzeltem, ahogyan hófehér ruhában az oltár elé vonulok, hogy kimondjam azt az igent, ami hivatalosan is összekötné az életemet Edwardéval az örökkévalóságig. Ez volt minden, amire vágytam, és hihetetlennek tűnt, hogy tényleg valóra válhat. – Isabella… - Edward hangja megremegett.

- Edward, én… - A hangos telefoncsörgés miatt összerezzentem. Edward pár másodpercig mozdulatlanul nézett rám, aztán halkan felmordulva a zsebéhez nyúlt.

- Halló – szólt bele a mobiljába, miközben én felálltam a székről, és feldúltan elsétáltam az ágyig. Megdörzsöltem a szemeimet, és egy másodpercig arra gondoltam, hogy megfojtom azt, aki megzavart minket, de mikor meghallottam Joshua hangját a vonal másik végén, elmúlt a bosszúságom. – Veled akar beszélni – nyújtotta át Edward nekem a telefont, aztán az ablak elé sétált, és egy gyors mozdulattal zsebre vágta a gyűrűmet. Összeráncolt homlokkal próbáltam kitalálni, hogy ez mit is jelenthet, és csak remélni tudtam, hogy nem azt, hogy meggondolta magát.

- Igen? – szóltam bele a mobilba.

- Isabella… Én… Tudom, hogy semmi jogom nincsen bármit is kérni tőled… - Joshua hangja halk volt és kétségbeesettnek tűnt.

- Mi a baj? – kérdeztem, bár szinte biztos voltam benne, hogy már megint Jade van a háttérben. Csak remélni tudtam, hogy nem készül megint valamire az a perszóna.

- Jade elment. Egyszerűen csak elment. Hagyott pár sort, és… Kérlek… Meg kell mondanotok neki, hogy maradhat. Hogy megbocsátotok neki.

- Joshua, én nem hiszem, hogy… - kezdtem volna, de nem hagyta, hogy végigmondjam.

- Könyörgöm, Isabella, mindenre, ami szent neked! Nem tudom elhagyni a családomat végleg, de nélküle sem akarok élni.

- Hol vagy most? – szólaltam meg félpillanatnyi hallgatás után, miközben megdörzsöltem a halántékomat. Jade képes még a távolból is tönkretenni mindent – pillantottam az ujjamra, amin már ott kellett volna lennie a jegygyűrűnek, aztán csalódott sóhajjal visszaejtettem magam mellé a karomat.

- A hegyekben, nem messze onnan, ahol… - hallgatott el hirtelen. Tudtam, hogy arra a helyre gondol, ahol Jade fogva tartott minket Carlisle-lal és az öcsémmel. – Siessetek, utol kell érnünk! Számítok rád, és… Köszönöm, Isabella… - Halk kattanás jelezte, hogy megszakadt a vonal.

- Tényleg oda akarsz menni? – hallottam meg Edward hangját.

- Joshuának szüksége van rám – fordultam felé.

- Ő sem foglalkozott a családjával és veled, mikor szükségetek volt rá…

- Nem számít – ráztam meg a fejem. – Joshua a testvérem, és a szerelem sokszor őrültségekre is ráveszi az embert.

- Értem – keményedtek meg a finom arcvonások. Nem akartam, hogy Edward haragudjon rám, főleg nem egy olyan pillanat után, amit az előbb átéltünk, de nem hagyhattam szenvedni Joshuát. – Veled megyek – szólalt meg végül, mire ellenkezés nélkül bólintottam.

- Edward – torpantam meg az ajtóban egy pillanatra, de aztán gondolatban rögtön fejbe is vágtam magam. Nem kérhetem meg, hogy később tegye fel ismét a nagy kérdést, csak remélhetem, hogy megteszi majd.

- Igen? – nézett rám felélénkülő tekintettel.

- Semmi – ráztam meg gyorsan a fejemet, aztán kinyitottam az ajtót, és kiléptem a folyosóra.

Carlisle a földszinten várt minket, és még mindig olyan mértékű bűntudat ült a vonásain, hogy az szinte fizikai fájdalmat okozott nekem is. A tegnapi nap során már vagy ezerszer bocsánatot kért tőlem és Alice-éktől, és mikor reggel lementem a konyhába, akkor is kaptam tőle egy ölelést és némi kiskutyatekintetet.

- Akarod, hogy én is menjek? – kérdezte tőlem, de nemet intettem. Csak le akartam végre zárni ezt az egészet, és ebbe minél kevesebb embert belerángatni. – Biztos?

- Tökéletesen. Hamarosan jövünk – ígértem. Edwarddal elsétáltunk a fákig, ahol automatikusan elfordult, amíg levetkőztem, és magamra kötöttem a ruhámat, aztán megrázkódtam, és átváltoztam.

Amíg Edward mellett futottam, a gondolataim visszatértek a leánykéréshez. Megdöbbentő volt és szörnyen hirtelen. Nem mintha, nem gondolkoztam volna még rajta, de mindig úgy hittem, hogy még bőven a távoli jövőről álmodozom. Edward egészen eddig semmi jelét nem adta nekem, hogy feleségül szeretne venni. Mikor pár éve a házasságról beszélgettünk a régi barátaimmal, még megrémisztett a gondolat. Túl véglegesnek tűnt, és azt hittem, olyan lemondásokkal jár majd, amikre még nem vagyok készen, de most egyáltalán nem féltem. Biztos voltam benne, hogy Edwarddal akarom tölteni életem minden egyes pillanatát, és cseppet sem tartottam attól, hogy ez örökké fog tartani.

Mikor a hegyek közelébe értünk, igyekeztem a jelenre koncentrálni. Nem tartott túl sokáig megtalálni Joshuát, mivel felnyitotta előttem az elméjét, és megmondta, merre felé van. Izgatottan mászkált fel-alá a hegyoldalban, és mikor észrevett minket, azonnal futásnak eredt arra, amerről Jade illatát hozta a szél. Edward és én utána iramodtunk, és követtük őt át a hegyeken.

Köszönöm, köszönöm, Isabella! És annyira sajnálom! Sajnálok mindent! – hallottam a fejemben Joshuát. – Tudom, hogy minden okod meglett volna, hogy soha többé ne beszélj velem, és ne segíts. Bocsáss meg nekem! – pillantott oldalra rám egy másodpercre, és a tekintetében láttam, hogy komolyan gondolja, amit az elméjéből kiolvastam.

Nem kellett sok idő, hogy beérjük Jade-et – még nem volt olyan gyors, mint az agyvérzése előtt. Amikor meglátott minket, megállt, és megrázta a fejét, mintha bosszús lett volna. Nehezemre esett túllépni azon, amit éreztem iránta, és előtérbe helyezni a Joshua iránti szeretetemet, de végül sikerült. Jade megrázkódott, és emberi alakot vett fel, aztán zavartalanul belebújt a lábáról leszedett ruhába. Joshua követte a példáját, míg én kerestem egy fát, ami rejtekhelyül szolgálhatott pár másodpercig.

- Megmondtam, hogy ne gyere utánam, Joshua… - Jade hangja magabiztosnak tűnt, de a szemei mintha ellágyultak volna, ahogyan Josh-ra pillantott.

- Tudom, de muszáj volt. Cullenék megbocsátanak. Nem kell elmenned. Velem maradhatsz! – hadarta Joshua szinte könyörögve.

- Ha Joshuát ez tenné boldoggá, akkor maradj – szólaltam meg. Josh hálásan pillantott felém, aztán újra Jade-hez fordult.

- Hallod? Gyere! – Jade egy másodpercig csak nézte a felé nyújtott kezet, aztán megrázta a fejét. – De hát, miért nem? Tudom, hogy szeretsz.

- Így van. Szeretlek… A magam módján. Pont ezért megyek el – hajtotta le a fejét Jade. Vett egy mély levegőt, aztán Joshua elé sétált. Idegesen rándultam össze, ahogy a közelünkbe ért, de próbáltam nem elveszíteni az önuralmamat. – Értsd meg, mi nem vagyunk egymáshoz valók – fúródott a kék tekintet a fekete szemekbe. – Én már öreg vagyok, és…

- Ez nem igaz! – csattant fel Joshua. – Alig látszol idősebbnek, mint én, és különben is, nem a kor számít. Nézd meg őket! – intett felém és Edward felé a fejével.

- Nem hallgattál végig… - mosolyodott el keserűen Jade. – Öreg vagyok. Nem a testem, hanem a lelkem. Majdnem az egész életemet azzal töltöttem, hogy a bosszúra gondoltam. Áttapostam mindenkin, akin kellett. Belefáradtam. Elfogyott minden erőm.

- De már vége. Békében és boldogan élhetnénk. Együtt. – A hatalmas férfikezek kinyúltak, és megragadták a kisebb női kezeket, de azok alig egy szemvillanás múlva kihúzták magukat a fogásból.

- Joshua… Nem élhetek együtt valakivel, amíg nem tudok együtt élni saját magammal. Már azt sem tudom, ki vagyok. Fogalmam sincs, miért élek, mik a céljaim. Minden olyan kusza, sötét és fojtogató – zihálta Jade, mintha tényleg fuldokolna valamitől.

- Együtt találunk célokat. – Joshua olyan kétségbeesve próbálkozott újabb és újabb érveket találni, hogy bármennyire is utáltam Jade-et, összeszorult a mellkasom.

- Nem foglak magammal rántani – fonta össze maga előtt a karjait Jade, miközben hevesen rázta a fejét. Az volt az érzésem, hogy nem csak Joshuát próbálja meggyőzni, hanem saját magát is. – Így is gyűlölöm azt a nőt, akivé váltam, ha téged is tönkre tennélek, nem tudnék tovább élni. Talán… Talán, majd egyszer visszajövök… Ha sikerül megtalálnom azt, aki egyszer régen voltam, még mielőtt… Mielőtt a lelkem elveszett volna útközben. De addig egyedül kell lennem.

- De nekem szükségem van rád! – Félrefordítottam a fejem, ahogy Joshua térdre rogyott, és átölelte a vékony derekat, de a fülemet sajnos, nem foghattam be, pedig úgy éreztem, nem kéne nekem ezt hallanom.

- Nekem viszont, nincs szükségem rád! – Jade hangja olyan kemény lett, hogy még engem is szíven ütött.

- Ezt nem mondod komolyan. Tudom, hogy nem mondod komolyan. – Hallottam a hitetlenkedő választ. A kezeim ökölbe szorultak.

- De komolyan mondom, csak nem figyelsz rám! Nincs szükségem rád! – nyomott meg minden egyes szót Jade, hogy tudatosítsa a másikban. – Nincs szükségem senkire sem. Egyedül akarok maradni. Jó volt veled, mert megértettük egymás elveit, és a szex is isteni volt, de ennyi. Fiatal, életerős férfi vagy. Jól éreztem magam veled, de itt most vége van. Fogd fel! – Remegve próbáltam visszafogni magam, és csak azért nem ugrottam ennek a szukának, mert nem akartam újabb háborút kirobbantani. Csak takarodjon el végre, és hagyjon békén minket. Joshua is elfelejti majd – győzködtem magam. Most már látnia kell, hogy milyen nővel is állt össze.

- Ég veled, Joshua! – Pár másodpercig csend volt, és bár még mindig nem néztem fel, szinte biztos voltam benne, hogy ha megtenném, akkor egy búcsúcsók szemtanúja lennék. Aztán halk suhogó hangot hallottam, amit végül Joshua mély nyüszítő-morgó hangja követett. Amint felpillantottam, azonnal vittek is a lábaim a testvéremhez.

- Sajnálom, Josh… - suttogtam, miközben letérdeltem mellé a földre. – Annyira sajnálom. – A mindig erős és dacos férfi úgy fúrta a fejét a vállamba, ahogyan egy kisfiú bújik oda kétségbeesésében az édesanyjához. Tudtam, hogy Joshua vagy ezerszer megbántott, elárult és cserben hagyott, én mégis egyetlen másodperc alatt megbocsátottam neki, és biztos voltam benne, hogy Jonathan és a falka többi tagja is ezt teszi majd. – Gyere, a többiek már biztosan aggódnak – szólaltam meg lágyan pár perc múlva, mikor Joshua izmai ellazultak az ölelésemben. Lassan emelte fel a fejét, és azonnal megtörölte az arcát, mintha szégyellnie kéne a könnyeit előttem. Bólintott, aztán hátrébb húzódott tőlem, megrázkódott, és átváltozott. Követtem a példáját.

Edward tapintatosan megvárt minket kissé távolabb, és mikor futni kezdtünk, utánunk vetette magát. Mikor az ismerős hang megszólalt a fejemben, hirtelen majdnem megtorpantam a meglepetéstől, de végül tovább rohantam.

Vigyázz rá kérlek… - Jade hangja addig visszahangzott az elmémben, amíg fel nem húztam a mentális pajzsomat.

Úgy lesz – ígértem meg kissé döbbenten. Vártam valami választ, de minden csendes maradt.

Joshuát egészen La Push-ig kísértem, aztán visszamentem Edwardhoz, aki a határnál várt rám. Egész oda-vissza úton azon gondolkoztam, hogyan kéne megmondanom neki, hogy a válaszom a nagy kérdésére, igen. Abban biztos voltam, hogy nem a Cullen házban szeretném ezt a bizalmas pillanatot megejteni, ahol csak az nem hallja, miről beszélünk – vagy épp, mit csinálunk utána -, aki nem akarja.

Várj meg itt! – kértem Edwardtól, aztán ismét egy fa mögé vonultam, átváltoztam, és felkaptam magamra a ruhámat.

- Van kedved sétálni egyet? – kérdeztem mosolyogva, miközben kinyújtottam Edward felé a kezemet. Kissé érzéketlennek éreztem magam, hogy Joshua szerelmi drámája után, csak arra tudok gondolni, hogy végre hivatalosan is Edward menyasszonya legyek, de nem tehettem róla. Egyszerűen, nem bírtam volna tovább várni, hogy a gyűrű végre felkerüljön az ujjamra.

Edward tétován megfogta a kezemet, és hagyta, hogy vezessem.

- A ház az ellenkező irányban van – szólalt meg pár perc múlva.

- Tudom – kuncogtam fel. – Máshová megyünk – húztam magam után a fák között. Egy évvel ezelőtt még menthetetlenül eltévedtem volna a sűrűben, de most olyan könnyen ment a tájékozódás, mintha egész életemben cserkész lettem volna. Élveztem, ahogy a szél felénk fújja a természet illatait. Sokkal energikusabbnak és élettelibbnek éreztem magam hirtelen tőle.

Biztos voltam benne, hogy Edward már pontosan tudja, merre is tartunk, de nem törte meg a varázst azzal, hogy hangosan is kimondja. Ahogy a fák ritkulni kezdtek, a szívem vadul dobogott a torkomban. Fogalmam sem volt, hogyan veszem rá Edwardot, hogy kérje meg ismét a kezemet, de reméltem, hogy erőfeszítések nélkül, simán menni fog. Éreznie kell, hogy mit szeretnék tőle…

Kilépve az utolsó fa mögül egyenesen a tisztás közepére vezettem, aztán megálltam, és szembefordultam vele.

Régen, azt hittem volna, hogy csak a mesékben vannak ilyen pillanatok. Mikor az ember lánya úgy érzi, az idő megáll, és szerelme tekintete egyszerűen magába szippantja őt, mint valami kavargó örvény. De ez most a valóság volt. Csak figyeltem Edwardot, és elöntött valami furcsa földöntúli boldogság. Hihetetlennek tűnt, hogy ez a gyönyörűséges angyal tényleg engem szeret, és akar engem nem csak egy rövid kis életen át, hanem egy egész örökkévalóságig.

Olyan hevesen csókoltam meg Edwardot, hogy egy másodpercig azt hittem, mindketten hátra esünk, de aztán megtartotta az egyensúlyunkat. A testemen végigfutott az ismerős bizsergés, de sokkal erősebben, mint eddig bármikor. A következő, amire emlékszem, Edward halk kuncogása és egy lágy, hűvös érintés az arcomon.

- Mi történt? – sóhajtottam fel, miközben megemeltem a fejemet. Fogalmam sem volt, mikor és hogyan kerültem a földre.

- Elájultál – közölte velem Edward sugárzó vigyorral az arcán.

- Ó… - nyögtem fel elvörösödve. – Bocsánat. – Pár pillanatig csend volt, én pedig próbáltam összeszedni magam, amin nem sokat segített, hogy Edward gyengéden simogatta az arcomat pont ott, ahol a tűzrózsákat sejtettem.

- Miért hoztál ide? – törte meg a csendet.

- Én csak… gondoltam, szeretnél velem egy kicsit kettesben lenni… - haraptam be az alsó ajkamat. Ennél tökéletesebb lehetőséget az újbóli lánykérésre kívánságra sem adhattam volna Edwardnak. Várakozva néztem fel rá, de ő csak abbahagyta a cirógatásomat, és a hátára fordulva elfeküdt a fűben.

- Jó ötlet volt… - fürkészte a tekintete az eget, miközben én durcásan felkönyököltem, hogy jobban láthassam az arcát. Nyoma sem volt rajta annak, hogy bármi fontosra készülne.

- Igen, néha vannak jó ötleteim – ültem fel, és törökülésbe húztam a lábaimat. – De neked is. Az a rózsa tényleg csodaszép volt… - próbálkoztam ismét. Ujjaim idegesen markoltak bele a fűbe.

- Vagy egy percet keresgéltem Esme kertjében, mire megtaláltam a tökéleteset – kuncogott fel, de engem most tökéletesen hidegen hagyott a vámpírpoén. Bosszús sóhaj hagyta el a számat. – Valami baj van? – érdeklődött Edward.

- Semmi – préseltem össze szorosan a számat. Körülbelül két percig bírtam, és csak aztán fakadtam ki. – Na jó, hazamegyek! – pattantam fel, de még mielőtt egy lépést tehettem volna, Edward már előttem állt.

- Csak miután válaszoltál… - lágyult el a hangja.

- Mire? – vontam fel durcásan a szemöldökömet. Edward mosolyra húzta az ajkait, aztán megfogta a kezemet, magához húzott, és a fülemhez hajolt.

- Akarsz velem lenni, amíg világ a világ?

- Igen… - motyogtam. A bosszúságom azonnal tovaszállt, mintha sosem lett volna.

- És mindezt Mrs. Cullenként? – jött az újabb kérdés, amitől remegni kezdtek a lábaim. Az ujjaim közt összegyűrődött Edward inge, ahogy kapaszkodtam belé. – Isabella, kérlek, válaszolj, mert most már nem tartom lehetetlennek, hogy hamarosan én is elájulok… - rezegtette meg a halk, kétségbeesett nevetés a fülem mellett lógó tincseket.

- Igen, szeretnék Mrs. Cullen lenni. Szeretnék a feleséged lenni – hadartam el gyorsan még mielőtt megint bármi közbejöhetne, és megakadályozhatná, hogy kimondjam a válaszomat. Homályosan érzékeltem, hogy Edward eltol magától, aztán a könnyeimen keresztül láttam a csillogó, apró gyűrűt, ahogyan felkerül az ujjamra. – Hűha… Tényleg össze fogunk házasodni… - szipogtam meghatódva. Valójában még csak most kezdett tudatosulni bennem az egész.

- Igen, ez általában így szokott menni a leánykérés után – kuncogott fel Edward.

- És mikor? – jutott eszembe hirtelen. – Szükségem… szükségem lesz ruhára, és… Hol fogjuk tartani? Jonathanéknak is ott kell lenniük! – kötöttem ki.

- Ez természetes – bólintott Edward. Elgondolkozva léptem távolabb tőle, és az agyamon átfutott egy újabb adagnyi kérdés.

- Hol fogunk lakni utána? A házatokban? Talán, a városban találhatnánk egy házat… Elég egy kicsi, csak legyen kert, ahol a testvérem majd játszhat… - gondolkoztam el. Szinte láttam magam előtt a fehér léckerítést, és ahogy az öcsém futkározik a fűben, miközben Edward labdázni tanítja.

- Még van elég időnk megbeszélni mindent, nem holnap akarlak elvenni – vigyorgott rám Edward lelkesen, mire zavarba jöttem.

- Persze, persze, tudom. Csak… Mindegy, ne is figyelj rám – ráztam meg a fejem.

- Nem tudok nem rád figyelni – simított végig az arcomon. – A menyasszonyom vagy… - nézett rám olyan csillogó tekintettel, hogy a szívem vadul dörömbölni kezdett a bordáimon.

- Az vagyok… - suttogtam magam elé, miközben egyre közelebb hajolt hozzám. Az ajkai először lágyan értek az enyémekhez, aztán hevesen kapott utánuk. Most nem az ájulástól rogytam a földre, hanem mert Edward óvatosan magával húzott oda. Kezei végigsimítottak a combjaimon, hogy aztán egyre feljebb kalandozzanak. Hirtelen jött a kijózanító pofon. – Ne… - ültem fel, és a lábaim köré fonva a karjaimat lehajtottam a fejemet.

- Mi a baj? – hallottam Edward ziháló hangját.

- Semmi – ráztam meg a fejem.

- Isabella… Épp most mondtál igent nekem egy egész örökkévalóságra – éreztem meg a hűvös ujjakat a vállamon. – Ezek után bármit elmondhatunk egymásnak.

- Ronda a sebem – hadartam el a lehető leghalkabban. – Ne… - szorítottam még erősebben a karjaimat a lábaimhoz, mikor Edward megpróbálta lefeszegetni őket. Végül persze, ő volt az erősebb…

- Bolond vagy. Hányszor mondjam még el, hogy nem érdekel az a heg?

- Tudom, hogy csak azért mondod, mert nem akarsz megbántani – sütöttem le a szemeimet.

- Ha rajtam lenne egy sebhely, te azért mondanád? – Edward hangja szigorúnak hangzott.

- Nem, dehogy is – vágtam rá azonnal.

- Akkor miért hiszed, hogy én hazudnék neked? – nézett rám kutakodó tekintettel.

- Nem hiszem… Csak… Te olyan gyönyörű vagy. Én meg annyira tökéletlen – komorult el az arcom. Edward tekintete egy másodpercre elbújt a szempillái rejtekében, aztán ismét rám nézett.

- Nézz a szemembe! – nyúlt az állam alá. – Mondd el, hogy mit látsz! – kérte. Összezavarodva pislogtam rá. – Gyerünk, Isabella, mit látsz?

- Kavargó mézet – mondtam ki az első dolgot, ami eszembe jutott. Edward elmosolyodott.

- És még?

- Apró világosbarna pöttyöket, amik vonzzák az ember tekintetét – sóhajtottam, mire újabb kuncogást kaptam válaszként.

- Nézd meg jobban! – hajolt kissé hátrébb Edward, de nem vette le rólam a pillantását.

- Magamat? – kérdeztem bizonytalanul.

- Igen, és még? – Már majdnem bosszúsan felcsattantam a keresztkérdések miatt, mikor hirtelen a tüdőmben akadt a lélegzet. Rájöttem, hová akar kilyukadni.

- Csillogást… Boldogságot. – Tudtam, hogy megfejtettem a rejtvényt, mert Edward szeme még ragyogóbbá vált.

- Te vagy az oka, hogy ezt láthatod benne. Valahányszor rád nézek, úgy érzem, Carlisle-nak mégis igaza van, és a mennyország kapui a számomra is kinyíltak annak ellenére, ami vagyok. – Edward felhőtlen nevetésétől könnyekkel teltek meg a szemeim. Azt már régóta tudtam, hogy ő jelenti számomra a boldogságot, de hogy ez fordítva is pontosan ugyanígy van, csak most tudatosult bennem teljesen. – Jaj, ne! Nem akartalak elkeseríteni ezzel a butasággal… - emelte Edward a kezét az arcomhoz, hogy letörölje a nedvességet. – Sajn… - folytatta volna tovább a bocsánatkérést, de semmi szükség nem volt rá, így a számat az övére nyomtam, hogy elhallgattassam.

Addig csókoltam őt, amíg csak bírtam levegővel, aztán zihálva elhúzódtam tőle. Kezeimet óvatosan a ruhám széle alá csúsztattam, és egy mély levegővétel után áthúztam a fejemen. Lehunytam a szememet, ahogy finoman hátradöntött, és reszketni kezdtem, mikor megéreztem az ajkait a vállamon.

Halk mormogó hangot hallatott, miközben áthaladt a melleim völgyén, és elérte a hasamat, aztán ahelyett, hogy folytatta volna az eddigi útvonalát, kitért oldalra. Megfeszült a testem, és összeszorítottam a fogaimat, ahogy közeledett a sebhelyemhez.

- Semmi baj… - éreztem meg a hűvös leheletet a bőrömön, amit egy még hűvösebb ajak simogatása követett. Edward úgy csókolta végig a száraz és érdes területet, mintha a világ legcsodásabb érzése lenne számára, hogy megérintheti. Hitetlenkedő megkönnyebbüléssel fújtam ki a tüdőmben tartott levegőt.

Mikor ismét visszatért a számhoz, az én kezem is vándorolni kezdett. Kapkodva igyekeztem megszabadítani Edwardot az ingétől, hogy aztán végigcsókolhassam a nyakát.

- Akarlak… - hallottam meg a sóhajt a fülem mellett, miközben Edward hosszú ujjai végigsimítottak a combomon, hogy aztán egy hirtelen mozdulattal a derekára emelje a lábamat. Halk, önkéntelen nyögés szakadt fel belőlem, ahogy az ágyékunk egymáshoz nyomult. – Most azonnal akarlak – emelte fel a fejét, hogy a szemembe nézhessen. Kissé meglepetten értettem meg, mire is gondol. Szédelegve próbáltam meg összeszedni a gondolataimat, de csak nehezen ment.

- Úgy érted, hogy…

- Szerelmeskedni akarok veled – erősített meg Edward abban, hogy nem értettem félre.

- Eddig nem akartad… Mármint… - pirultam el, mikor rájöttem, hogy Edward hasamnak feszülő férfiassága jelenleg is megcáfolja a szavaimat. – Mármint, várni akartál… - pontosítottam magam.

- A feleségem leszel… – simítottak ki a fehér ujjak egy tincset az arcomból. – Most már biztos vagyok benne, hogy így lesz. És boldoggá akarom tenni teljesen az én asszonyomat. Ha te is akarod… - Most rajta volt a bizonytalanság sora. Válaszként gondolkodás nélkül megcsókoltam. Éreztem, ahogy a szája mosolyra húzódik csók közben.

A következő percek kissé összemosódtak. Csak arra emlékeztem később, hogy reszketve kapkodok levegő után, és igyekszem még közelebb húzni magamhoz Edwardot. Ahol megérintett, mintha a bőröm szinte sisteregni kezdett, a kezei pedig mindenhol ott voltak. Mire segítettem neki megszabadulni a nadrágjától és az alsójától, már csak egy könyörgő, szétolvadt vágypaca voltam. Máskor valószínűleg, szégyelltem volna a viselkedésemet, és biztos voltam benne, hogy jó ideig pirulva tudok majd csak Edwardra nézni, de ez jelenleg nem érdekelt. Az egyetlen, amivel foglalkoztam, az volt, hogyan szerezzek még nagyobb örömet neki.

- Ha… Ha valamit nem jól csinálnék, vagy… - hagyta abba egy pillanatra Edward a bőröm kóstolgatását, miközben a keze a térdhajlatomba csúszott.

- Minden rendben lesz – emeltem meg önként a csípőmet kissé.

- Csak szólj… Szólj, ha mégsem, és… megállok – nézett rám komoly tekintettel.

- Csak csináld már… - tapasztottam be ismét a száját. Nem akartam gondolkozni, nem akartam előre félni, egyszerűen csak azt akartam, hogy történjen meg végre, amire most mindennél jobban vágyom.

Lehunytam a szemeimet, ahogy megéreztem Edward kezét a combom között, aztán a hirtelen feszítő érzéstől a tüdőmben rekedt a levegő. Az egész csak egy pillanatig tartott, de a fölöttem lévő test egy halk morgás után mozdulatlanná dermedt. Kissé riadtan néztem fel a szeretett arcba a kín nyomait keresve rajta, amit a vérem illata okozhat, de ehelyett csak egy vágytól fátyolos szempárral találtam szemben magam.

- Minden rendben – sóhajtottam fel megkönnyebbülve, és hogy bizonyítsam, megmozdítottam a csípőmet. Edward szemhéja lecsukódott, a nyaka ívbe hajlott, és mély nyögés hagyta el a torkát – ez volt a leggyönyörűbb látvány, amiben valaha részem volt. Megismételtem a mozdulatot újra és újra, miközben a másik test is mozogni kezdett felvéve a ritmust, amit adtam neki.

A furcsa-kellemetlen érzés hamar elmúlt, és a helyét átvette valami bizsergés. Edward hőmérséklete ellenére, meglepően forrónak éreztem mindent, mintha a teste átvette volna az én melegségemet. Az ajkaink újra és újra összekapcsolódtak, miközben az ujjaim egyre erősebben szorították őt magamhoz.

Az érzékeim felerősödtek, és minden mintha azért létezett volna, hogy az én vágyaimat gerjessze. A fű illata csiklandozta az orromat, a szél pedig olyan lágyan simogatott, mint Edward keze. A hangok visszhangozva vibráltak végig a testemen. Edward morgásai és nyögései mind azt bizonyították nekem, hogy legalább akkora gyönyöröket él át, mint én.

Edward egyre hevesebben ostromolt, mégis én voltam a szenvedélyesebb. Karjaim olyan erősen szorították, hogy féltem, fájdalmat okozok neki, mégsem bírtam enyhíteni az ölelésemen. Muszáj volt minden egyes porcikámmal éreznem őt.

A lüktetés egyre erősebb hullámokban szaladt végig rajtam, koncentrálódva a combjaim közé. Éreztem, hogy a homlokom nedvessé válik a verejtéktől, és a levegővétel is egyre nehezebben ment, mégis gyorsabb mozgásra ösztönöztem Edwardot. A morgása hangosabb lett, ahogyan az én szégyentelen zihálásom is.

A gyönyör alattomos módon, hirtelen csapott le rám, időm sem volt felkészülni a lehengerlő élményre. A hüvelyem lüktetve szorult Edward férfiassága köré, miközben nyüszítve vájtam bele a körmeimet a talajba, hogy képes legyek ép ésszel elviselni az egész testemen keresztülsöprő érzést. A hideg férfikéz érintése rántott vissza az öntudatlanság határáról az ébrenlétbe.

Halk sóhajjal löktem újra előre a csípőmet, mire Edward a tekintetét az enyémbe fúrva ismét mozogni kezdett. Beletúrtam az ujjaimat a hajába, és a tarkóját simogattam, miközben az írisze egyre sötétebbé vált. Sejtettem, hogy nem sokára ő is átéli majd azt, amit én, és nem tévedtem. Alig pár pillanattal később a teste megfeszült, a torkából előtört az eddigi leghangosabb morgás, amit eddig hallottam, a keze pedig hangosan puffanva csapódott a földnek a vállam mellett. Éreztem a langyosságot, ami elöntötte a testemet, aztán Edward izmai ellazultak, és halkan zihálva fúrta a fejét a nyakamhoz.

Fogalmam sincs, meddig feküdtünk pontosan összeölelkezve, de akár örökre is így tudtam volna maradni. Edward lélegzete az államnál, a szél zúgása és az esőillat, amit magával hozott, teljesen elálmosított.

- Mindjárt esni fog – dünnyögte Edward a fülembe, amitől apró borzongás futott végig rajtam.

- Nem érdekel – sóhajtottam fel. – Úgysem tudok megfázni…

- Tudom. De érdekesen fogunk kinézni, miután a sárban dagonyázás után visszamegyünk – nevetett. – Bár, ha jobban meggondolom… Legalább lenne okunk egy közös zuhanyzásra – simított végig a karomon. – És Emmett heti poénadagja is meglenne – vigyorgott rám szégyentelenül.

- Hazamegyünk. Most – közöltem nemes egyszerűséggel, miközben igyekeztem összeszedni magam annyira, hogy fel tudjak ülni. Láttam, hogy Edward igyekszik elfojtani egy mosolyt, de nem tettem szóvá – ahhoz most túlságosan boldog voltam.

Miközben felvettem a ruhámat, igyekeztem nem Edwardot bámulni, bár nagyon nehezemre esett. Hogyan is lenne képes egy ember elszakítani a tekintetét egy angyalról… Egy gyönyörű, meztelen angyalról. Nagyot nyeltem, és le kellett egy pillanatra hunynom a szemeimet, hogy ne gondoljam meg magam, és húzzam vissza Edwardot magam mellé.

- Gyere… - nyújtotta felém Edward a kezét, és felsegített a földről. Hirtelen elhomályosult előttem a világ, és meg kellett kapaszkodjak Edwardban, hogy ne essek össze. – Hé, hé, minden rendben? – nézett rám aggódó tekintettel.

- Uh, igen – pislogtam rá. – Csak megszédültem. Túl sok energiát kivettél belőlem – mosolyogtam rá kacéran, aztán felfelé döntöttem a fejem, hogy jelezzem, csókot szeretnék.

- Biztos, hogy…

- Tökéletesen jól vagyok! – mordultam fel, és átvéve az irányító szerepét, megcsókoltam. A lábaim ismét rogyadozni kezdtek, de ezúttal biztos voltam benne, hogy Edward a hibás – bár ezt sosem vallottam volna be neki, nehogy túlságosan elbízza magát.

- Mennünk kéne, mindjárt itt az eső… - hallottam meg a hangját, de az íze túlságosan jó volt ahhoz, hogy elég erőm legyen elszakítani az ajkaimat az állától.

- Meggondoltam magam. Ha Emmett beszól, most már elég erős vagyok, hogy megverjem – kezdtem ismét gombolgatni a fekete inget, amit Edward épp az előbb vett fel.

Alig egy perc múlva az esőcseppek záporozva hullani kezdtek, de egyáltalán nem zavart, hogy bőrig ázunk. Nem akartam semmi másra gondolni, csak arra, hogy a vőlegényemmel ismét együtt lépjük át majd a gyönyör kapuját. Felemeltem a kezemet, és a pillantásom az apró gyűrűre esett az ujjamon. Mosolyogva sóhajtottam fel, ahogy Edward szája egyre lejjebb haladt rajtam. Ujjaimat a bronzos tincsekbe fúrtam, és tökéletesen biztos voltam benne, hogy jelenleg nem történhet olyasmi, ami ki tudna zökkenteni. Minden ráér holnapig… Az egyetlen, ami most fontos az a jelen boldogsága.

186 megjegyzés:

  1. Első kommentelő!!!
    Bocsi! Ezt muszály volt!
    Írok egy rendes komit is!!! :D
    Puszi

    VálaszTörlés
  2. egyetlen szót mondok...KÖSZÖNÖM (L)

    VálaszTörlés
  3. ÁÁÁ!!!

    Nagyon szeretlek, Spirit!
    Tüneményes vagy, de hihetetlenül!

    Sztem készülj rá, h hnap, de legkésőbb hnapután hozhatod az első fejezetet!

    Azt hiszem (pontosan nem emléxem, h mit gondoltam az elején, hiszen azóta végigolvastam), az elején vmi olyasmi járhatott a fejemben, h szegény Alice, neki volt a legrosszabb, mert ugye Edward legalább tudta, h nem lesz baj.

    Arra világosan emléxem, h tudtam, h Jade hazudott, amikor azt mondta Josh-nak, h nem kell neki, még mielőtt szólt vna Isabellának.
    Remélem, Josh-t vagy gyorsan bevésődteted (és akkor már Jade-et is vmikor), v (bármennyire is kampányoltunk) újból összehozod Jade-del, bár sztem itt nehezebb lenne, mint a NM-ban Edwardnak elhitetni Bellával, h tényleg szereti, hiszen Josh-ból biztos előbújik majd, h neki nem is kell Jade stb... Persze, nem hinném, h ezzel bárkit is be tudna majd csapni.

    És a vége, gondoltam, h Edward föl fogja tenni még egyszer a kérdést, csak nyúzni akarta Isabella idegeit.

    Már attól féltem, h a nagy jelenetet áthúzod a 3. könyvbe, de nem tetted. :D

    Milliónál is sokkal több pusz:
    Kisildikó

    VálaszTörlés
  4. amikor elkezdtem ezt a részt olvasni csak az volt a fejemben h ne legyen ennek soha vége..remélem a következő könyv is ugyanilyen jó lesz......talán mégjobb :D
    puszy Niky

    VálaszTörlés
  5. meg kell,hogy valljam, méltő befejezése a második könyvnek... :) Gratulálok

    VálaszTörlés
  6. húha... Már két napja folyamatosan frissítgetem az oldalt:D Vártam, hogy legyen 34. fejezet, mert tuuudtam hogy kell még lennie valaminek:D azt kommentelőkkel már megbezséltük, hogy ebből házasság lesz:P
    Viszont, kifejezetten tetszett, ahogy Edwrad amezőn mondta Isabellának, hogy akarja, hogy most akar vele szerelmeskedni.. (mm nem úgy, mitn Eclipseben, hogy majd házasság után, ha lelke megnyugodjon címszóval Bella visszautasította stb:D), hanem hogy tényleg:P
    A mező is jó ötlet volt -főleg a földbecsapás miatt:D Bár én azt hittem, hogy majd a család elvunol vagy valami:P bár az egyértelmű volt, h az első alkalomnál aztán hallóközönség TÉNYLEG nem kell:D.

    Szegény Josht sajnáltam:( mikor Jade azt mondta h nem kell neki stb, akkor gondoltm rá h valami még lesz -hiszen előtte még szerette (a maga módján) - és valahogy sejtettem, hogy hát el fog menni. eléggé sajnáltam is Josht:(
    Viszont Isabella még nem ismeri Alicet?? Ő seperc alatt megszervezi az esküvőt:D még ha Edward azt mondta h nem is holnap veszlek el:P - ja igen, én is gy reagáltam volna kb:) Tetszik h ez nem Bella vonás (soha házasság...), így sokkal közelebb érzem magamhoz Isabellát. És már nagyon várom, mi is lesz még a 3. könyvebn:P Remélem, visszatérünk erre a szédülésre: az tényleg csak "energiakivétel"miatt volt? És szegéééény Russel is újra képbe kerül:D! Meg ugye tuti lesz valami gáz is:( hiszen Benji kitekintéséből tudjuk, hogy valami nagy rohanás lesz -mikr ootthagyja Lupet egy csók után - és hát arra is igenigen kíváncsi vagyok:D
    Remélem az első fejezet arról is fog szólni h mi van Isabellával és Edwarddal, meg a Cullenekkel, meg arról is mi volt La Pushban!

    VálaszTörlés
  7. Spirit...
    Én nem tudok mit írni erre... Annyira jó volt olvasni, mint mindig.. Teljesen magával ragadott...
    Josh-t nagyon sajnálom annak ellenére, hogy utáltam Jade-t :/
    A gyűrű biztos csodaszép <3
    Nagyon várom már a kövi könyvet:)
    Imádlak pux Csibe

    VálaszTörlés
  8. Uhh...hát ez...Úr Isten...Te jó Isten. Huh. Na jó megpróbálok lenyugodni. Ez... annyira jó fejezet volt. Nem is találom a szavakat. Végre boldog mindeki és Isabella és Edward is, khmm...elértek arra a bizonyos szintre. Örülök neki, h így fejezted be ezt a könyvet. Már annyira várom a Jelen boldogságá-t. Tűkön ülök miatta, h mi lesz benne, és egyetlen 1 kérdésem van amire valszeg nem igen fogsz válaszolni...lesz baba?:D

    Pusszi: Rika

    VálaszTörlés
  9. Hihetetlen jó lett.Már most várom,hogy lesz e 3.könyv,mert nehéz lenne enélkül végigcsinálni egy-egy napot.
    Ahogy Edward és Isabella szerelme beteljesedett,az egyszerűen...hihetetlen!!
    Nagyon ügyes vagy.
    Puszi

    VálaszTörlés
  10. Spirit!Letargiába estem, és nem tudok magamhoz térni!Tudom h szóvátettem a romantikus rész hiányát,de ez annyira romantikusan szexisen erotikusan jó rész volt,legalábbis a vége,hogy elsem tudom mondani!Késsőbb még írok!

    VálaszTörlés
  11. Spirit!
    Csak két szó: ISTEN VAGY!!!
    Imádom ezt a fejezetet, és te pontosan úgy írtad le az első alkalmat, ahogyan elképzeltem! A fejezet hatása alatt vagyok teljesen, pedig már vagy 1 órája elolvastam.
    Na és a Josh-Jade dolog is nagyon szuper lett! Én mondtam, hogy Jade tényleg szereti Josht!!!
    A lánykérésről meg ne is beszéljünk!
    Nem igazán volt még olyan fejezet, amit végigsírtam volna, de ez olyan volt!
    Én annyira boldog vagyok, hogy a végére minden összejött!!!
    Kíváncsian várom a Jelen boldogságát!!! Remélem Russel szerepelni fog benne!!!
    És a végére még két szót: IMÁDLAK SPIRIT!!! :):):):):)

    Puszi

    VálaszTörlés
  12. Ez egyszerűen tökéletes, mármint az egész történet a fejezet, a minden... Gratula tényleg.
    Remélem, hogy Joshua is megtalálja majd a boldogságot. Amikor olvastam, az jutott eszembe, hogy Jade ugyanúgy hagyta ott a Josh-t mint Edward Bellát a New Moon-ban. Kíváncsi vagyok mi lesz velük. Reméem hogy a Jelen boldogságában, lesz szerepe még Russel-nek őt hiányoltam az elmúlt fejezetekben. Természetesen megértem, hogy ezekbe nem lehetet beleszőni csak reménykedek, hogy fel fog még bukkanni. Mégyegyszer GRATULA! Sok sikert a folytatáshoz.

    VálaszTörlés
  13. FE-NO-ME-NÁ-LIIISSS !!! legjobb (L) wáááá :D váfrevégrevégre:D a kiadó velem találja magát szemben ha nem foglalkozik veled...és annak nem lesz jó vége..:P :D grat Spirit :) pusziii Nikcsii

    VálaszTörlés
  14. Úristen!!!:D Állandóan fent vagyok az oldalon, és mikor megláttam, hogy van friss, sikongatva ugráltam. xD De komolyan!:D Huuuh hát hatása alatt vagyok, ez egy nagy adrenalinlöket volt!!:DD
    Végre megértettük, hogy mi miért történt. Nagy megrázkódtatás volt ez, és mindenkinek kell idő, hogy feldolgozzák az elmúlt napokat. Carlisle szegény, milyen megpróbáltatáson mehetett keresztül, és mindenki.:( De mostmár véééégre boldogság van. Azaz majdnem. Szegény Joshua.:( Most először van az, hogy egyetértek Jade-del.:) Időre van szüksége, most, hogy végre rájött, hogy mi lett belőle.:D Remélem vissza fog térni, de akkor már pozitív szereplőként.:D:D
    A rózsa. Sejtettem, hogy nem átlagos rózsa.:D:D Nagyon romantikus volt, ahogy megkérte Edward Isa kezét. Nem az a csöpögős, unalmas, hanem tényleg romantikus, egyszerű, és mégis nagyszerű. De mikor csörgött a telefon....wáááááá na mondom Spirit, még mindig húzod az agyunkat. xD Az igen a jelen boldogságára marad.:D Isa olyan édes volt, ahogy próbálta rávezetni Ed-et, hogy mit is akar valójában.:D:D Aaaaaj most annyira boldog vagyok!!!:D
    Na és a szex. Direkt nem írtad ki, hogy 18-as korhatár, vagy véletlen volt? Mert én egyáltalán nem számítottam rá, és így nagyobb hatása volt.:D A sebhely. Ezt is úgy meg tudtad írni, hogy ne úgy gondoljak rá, hogy egy gusztustalan jelenet, hanem, tényleg szerelemből csókolja meg, és így is gyönyörűnek látja.:DD

    - A feleségem leszel… – simítottak ki a fehér ujjak egy tincset az arcomból. – Most már biztos vagyok benne, hogy így lesz. És boldoggá akarom tenni teljesen az én asszonyomat. Ha te is akarod…

    Hát ez annyira szép volt. Edward is boldog, mert minden mondatába hangsúlyozza, hogy már a menyasszonya.:D:D És a végső beteljesedés. Ismét nem okoztál csalódást! Fantasztikus volt!! Pirulva, tátott szájjal olvastam a forró sorokat.:D:D Gyönyörűen leírtad, GRATULÁLOK hozzá!:D Köszönöm, hogy olvashattam A jövő reménységét, és várom A jelen boldogságát. Köszönöm, hogy bearanyozod a napjaimat! Továbbra is hű olvasód, Klaudia.

    VálaszTörlés
  15. Szia Spirit!
    Lelkes olvasód vagyok,nagyon tetszik, ahogy írsz!
    Már nagyon várom a következő könyvet.:)
    Puszi:Dorcsi

    VálaszTörlés
  16. Hát nem is tudom mit írhatnék....Igazi öröm számomra hogy olvashatom az írásaid,fantasztikusan írsz...sztem te vagy a legügyesebb:D Most egybe szomi is és boldog is vagyok mert vége ennek a könyvnek is bár még lesz egy de nagyon boldog is vagyok hogy Edward megkérte Isabella kezét(bírtam ahogy a tisztáson direkt húzta Isabella idegeit,kis édes volt) és végre teljesen együtt lehettek.Szegény Josh-t sajnálom de egyszer csak kiheveri nem?Jha és remélem hamar hozod az első fejit mert nagyon kíváncsi vagyok vajon mi lesz,miért megy el Benji meg milyen lesz az esküvő amit persze gondolom Alice szervez:D És hogy Isabella mért szédeleg olyan sokat?Ennek lesz valami jelentősége??hát asszem ennyi....örülök hogy megörvendeztetsz ezzel a csodálatos sztorival és így tovább:D millió puszi

    VálaszTörlés
  17. Drága Spirit!
    Először is köszönöm! Köszönöm, hogy egy ilyen fárasztó és unalmas nap után arra érek haza, hogy fent van a várva várt fejezet! Én is óránként frissítettem az oldalt az emúlt napokban... :) El se tudok képzelni jobb befejezést a kötetnek! Gyönyörű volt az egész fejezet, még mindig teljesen a hatása alatt vagyok. Az elején ugyanolyan idegesen vártam, hogy végre megtudhassam, mit is titkoltak Jasper ügyében, mint Isabella. Aztán mikor Edward a két újja közt forgatta azt a "különleges" rózsát, már tudtam, hogy mi következik...:) Nekem is nagyon tetszett, hogy Isabella reakciója a lánykérésre teljesen eltért Belláétól. Szerintem sikerült egy tökéletesen szerethető karaktert csinálnod belőle, aki valahogy mégis emlékeztet Bellára, mégis teljesen máshogy reagál dolgokra. És őszintén szólva szörnyen bosszantott, mikor megcsörrent Edward telefonja... először annyira nem illett bele, aztán rájöttem, hogy dehogynem! Hiszen így, sokkal izgalmasabb és persze hosszabb lett a fejezet :)Joshért majd megszakad a szívem, annak ellenére, hogy Jade nem nőtt a szívemhez... tudtam, hogy ő is szereti Josht, és talán bologok lehetnének együtt. Jade ugyanúgy hagyta ott Joshuát, mint Edward Bellát a New Moon-ban. Ezt rettenetes lehet átélni :( Viszont elejtett egy olyan megjegyzést, hogy egyszer talán visszajön hozzá. Szerintem ez még fontos lehet. Persze, ha nem egy bevésődéssel oldod meg Joshua szerelmi bánatát :)
    Mikor Isabella sétálni hívta Edwardot, sejtettem, hogy a rétre viszi, és végre meg fog történni, amit már úgy vártunk! És tökéletesen írtad le, én is pont így képzeltem el. Távol a többiektől, ahol csak egymásra figyelhettek. A szédülésénél természetesen én is rögtön arra gondoltam, hogy Isabella teherbe esett Edwrdtól, és a következő könyven jön majd a baba... persze ez a "jelzés" még vámpírtekintetben is kicsit gyors lenne, de azért szerintem mind reménykedünk! :)
    A végére még annyit, hogy én is nagyon szeretném, ha Russel és Lupe is visszakerülnének a történetbe, és az ő szálaikat is kibogozhatnánk!
    Gratulálok, és sok sikert kívánok a saját könyved kiadásához!

    Puszi

    VálaszTörlés
  18. ÁÁÁÁ!!Ez hihetetlenül lenyűgöző fejezet volt!! Minden egyes sort érdemes volt olvasni! Na ez már fejezet! Mindig ilyen hosszú legyen!:D És kérünk bele mindig Edward és Isabella részt mert azt hihetetlenül írtad most le!!:D Alig várom már a folytatást!:D Reméljük hamar meg is fogjuk kapni! A vége különösen jó volt hogy megkérte a kezét! Nem is számítottam még rá de nagyon örültem neki hogy megtörtént és hogy Edward végre rávette magát ARRA a dologra! Nagyon aranyosak eggyütt!:D Gratula mégegyszer a fejezethez és hihetetlenül jó könyv volt és remélem a következő is ilyen jó lesz! Ha nem ilyen jó akkor jobb!:D:D Pusziiii

    VálaszTörlés
  19. sziia :)
    ez volt az egyik legszebb fejezet, amit valaha olvastam. és ezt nem csak úgy mondom.

    az összes fejezetet olvastam, annak ellenére, hogy csak nagyon ritkán írtam kritikát. :) így, hogy most már ennek a könyvnek is vége lett, talán nem esik majd rosszul, ha azt mondom, nekem ez jobban tetszett :) persze félre értés ne essék, a Múlt Árnyait is szeret(t)em, de ez valahogy mégis... több érzelmet fejez ki. legalábbis számomra.

    nem is szaporítom tovább a szót, két fontos dolog van, amit csak szerettem volna leírni.
    1. köszönöm az élményt, hogy egy lehettem az olvasóid közül.
    2. gratulálok, amiért ilyen remekül írsz, és remélem, egy napon belőled is kiváló író lehet.
    +1 ha ennyi tetszett ez a két könyv, vajon mi lesz a harmadikról a véleményem?! :D

    puszii,
    haley.

    VálaszTörlés
  20. jaj, bocsi. gyorsan akartam jókat írni :D
    szóval *egy lehettem és lehetek is egyben az olvasóid közül, valamint *egy napon belőled is kiváló (és sikeres) író lesz!

    hirtelen csak ennyi hibát vettem észre. :)

    VálaszTörlés
  21. El sem hiszem, megértük ezt is! a 2. könyv utolsó fejezete. Hát, nagyon rremélem, hogy az utolsó kötet legalább 50 fejezetes lesz, mert nem tudom, mit fogok csinálni, ha az is véget ér..
    És, Spirit Bliss!!! Te egy hihetetlen író vagy! Ha nem adják ki a könyvedet, magam fogok felpofozni minden egyes kiadót! Mert tényleg, annyira, de annyira jó lett.. és persze te vagy a királynője a "függővégeknek" is, ami a fejezeteket illeti, remélem tudod, hogy nem egyszer az őrületbe kergettél vele minket, de szeretünk :)
    És rátérve a fejezetre: én is megsajnáltam Jade-t. Jó, talán nem is őt, inkább Joshuát. Hisz neki is joga van az igaz szerelemhez, mégha egy iyan lánnyal is hozta össze a sors, mint Jade...különben is, birom Joshuát. Tipikus rossz-srác, aki a lelke mélyén egy ártatlan kisfiú :)
    A leánykérés, a rózsa, annyira megható vooolt ! Percekig őrjöngtem, miközben az öcsémnek próbáltam megmagyarázni a fizikát- megjegyzem, nem nagy sikerrel, ki is akasztottam rendesen - de olyan széép. Pontosan olyan, amire minden lány vágyik...
    És az a bizonyos első alkalom... whááá! *elakadt a szava * :D
    Köszönjük Spirit, hogy itt vagy velünk, és egy kicsit eltereled a gondolatainkat a suliról :)
    Bár most kémiát kellett volna tanulnom, de nem bírtam kiii.. örülök, és szomorú is vagyok, hogy már véget ért.. mert már csak 1 könyv.. de most már befejezem..
    Elmondhatatlanul jó fejezet lett.. puszi: angeldia

    VálaszTörlés
  22. Bár az előző komment is kicsit hosszúra sikeredett, eszembe jutott még valami. Remélem te is úgy szereted a kommentjeinket olvasni, mint mi a történeteidet, mert mi sajnos csak ezekkel szolgálhatunk.

    Szóval... ahhoz külön szeretnék gratulálni, ahogy Edward és Isabella együttlétéhez elvitted a történetet! Úgy értem, biztos vagyok benne, hogy mindenki alig várta már, hogy végre megtörténjen. Már az első könyvben is! Mikor Isabella először készült rá, hogy együtt lesz Edwarddal, aztán végülis nem történt meg minden, biztos voltam benne, hogy hamarosan odáig is eljutnak. Aztán mégis csak kb. másfél könyvvel később került rá sor. És mindezt úgy, hogy akármennyire is vártam, sikerült olyan érdekesre, sokszínűre és izgalmasra megírnod a közbeeső részeket, hogy szinte el is felejtkeztem erről a részletről! :)

    VálaszTörlés
  23. Hali!
    Ez gyönyörű volt! Én is ott akartam lenni!
    Végre boldogság:D
    Én azt hittem, hogy Jade Joshsal marad, miután megbékélt, de ezekszerint még nem teljes a lelki nyugalom nála. Sajnáltam szegény Josht. A végére egy kicsit megkedveltem Jadet és reménykedtem, hogy hátha összeboronálod őket. De nem így lett!
    Azért remélem, hogy nem véglegesen írtad ki és találkozunk még vele, ha máskor nem is majd akkor mikor nagy baj lesz, amit a Benji és Lupe történetből tudhatunk. Talán majd segítségükre lehet.
    Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldaladra. Komolyan. Élmény olvasni.
    Egy ideje nem tudtam feljönni és mikor sikerült, egyszerre 3 új fejezet:D Ahogy elkezdtem olvasni... én nem bírtam volna ki ha várnom kellett volna, hogy mi lesz Jasperrel. Egymás után faltam a fejezeteket. Mind nagyon jó, de azt hiszem ez lett a kedvencem.
    Kiváncsi vagyok, hogy a 3 könyvbe, milyen bonyodalmakat szánsz. Netalán a Volturi? vagy új ellenség?
    Russ jól eltünt. Csak nem fog nagyon haragudni Izáékra az elmaradt buli miatt, hogy felültették.
    Remélem hamar megdől a hozzászóláshatár.
    Nagyon kiváncsi vagyok az új könyv első fejezetére!
    Hajrá!
    Spirit le a kalappal! :D:D:D

    VálaszTörlés
  24. jaj Egész az elején vagyok!!!

    Hát Spiritem!
    Talán ez életed egyik legszebb és legjobb fejezete és befejezése. Annyira szép és ideillő!

    A gyűrű a rózsában nekem is tetszett. Edward a kis huncut, hogy húzta az időt az újramegkérdezéssel.

    Nagyon tetszett az a rész ahogy leírtad mit jelentenek egymásnak(boldogság az arcán)-és szép kötés a kövihez.
    HáT EZ EGY TÖKÉLETES VÉG! Más könyveknél most hagynák abba, szerencs hogy nekünk van még folytatás!

    Imádunk és bárcsak soha ne hagynád abba....

    Jöjjön hát a jelen boldogsága:-))
    Puszika Charlotte90

    VálaszTörlés
  25. Kedves Spirit!
    Annak ellenére, hogy rendszeres olvasód vagyok, nem szoktam hsz-eket írni...de most nem tudtam megállni,ezért hát elmondom mit gondolok:)
    Lehet, hogy csak én vagyok kicsit érzelmesebb hangulatban a mai nap, de mikor megláttam, hogy elkészült az új fejezet, mindent félreraktam, és nekiláttam elolvasni. Persze megint nem csalódtam, remekül sikerült kihoznod az előző fejezetbeli bizonytalanságot. A leánykérés, a szál vörös rózsába rejtett gyűrű...szerintem nincs olyan olvasód, aki ne álmodna ilyen percről egész élete során. Az én szemem is elhomályosodott a könnyektől :) Meglepetésként ért a házasság előtti szex, de hát ilyen világban élünk, és kicsit izgalmasabb lett így a dolog,és persze izgalmasabb lehet a "jövő boldogságára" nézve is ;) Nagyon tetszett, mind az utolsó, mind az eddigi fejezetek, az írásaid. Öröm olvasni, feldobja a napot mikor az ember hazaér munka után:) Én is csak megköszönni tudom, mint az előttem szólók!

    Továbbra is várom, illetve várjuk írásaid, akár a 3.könyv befejeztével is, és sok sikert a könyvkiadáshoz!
    Erika :)

    VálaszTörlés
  26. Oh.. hát én szétfolytam. Annyira.... *nem talál szavakat* Imádtam! :D
    Muha. Tudtam, hogy valami ilyesmi lesz a megoldás a Jasper-üggyel kapcsolatban. Na pont ezért mondtam én végig, hogy Jade alapvetően nem rossz, csak bosszúszomjas.
    A Jade-Josh szakítós jelenet szomorú volt. De teljesen olyan érzésem volt tőle, mint a New moonban a Bella-Edward szakítós jelenetnél. Úgy értem Jade nem azért hagyta ott Josh-t, mert nem szereti, vagy nem akar vele lenni, csak úgy gondolja, hogy ez lesz a legjobb Josh-nak. Szegények. :(

    Hát a rózsa meg a leánykérés... annyira szép volt. Mikor Edward kérdezte, hogy nem érdekli-e Isabellát, hogy miért különleges a rózsa arra gondoltam, hogy tuti egy gyűrű van benne. :D Aztán meg ez ugrott be: Edward azt mondta, hogy egy különleges alkalomra vár, biztos ez volt az. És igeeeen. :D Annyira annyira annyira jó volt. Azt hiszem, ezt a részt még párszor el fogom olvasni.
    Imádtam. Köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  27. jaj Fummie-hoz kapcsolódva én már 3 szor elolvastam a végét...

    Nem lehet betelni vele.-)

    VálaszTörlés
  28. Nagyon jó lett befejezésnek! Annyira örülök, hogy végre ez is megéltük! :) Mióta várunk erre a Heppi endre :D Nagyon szép lett! Izgatottan várjuk a 3. könyvet is :)

    VálaszTörlés
  29. szia! tudtam, tudtam úgy tudtam a Jasper-es dolgot. Sosem tenne ilyet se Carlisle se Edward, soha!! Tudtam, hogy terv volt. Istenem, szerintem mindenki szíve megdobbant amikor Edward feltette A Kérdést, és eléggé illúzió rombolóan hatott az a bizonyos hívás. És bármennyire is nem kedvelem Jade-et, mégis sikerült egy könnycseppet hullajtanom érte és Josh-ért.
    Valljuk be tökéletes lett a vége. Szebben be sem fejezhetted volna. De nekem gyanús ez az ájulás. Lehet ,hogy alaptalan a "vád" de NAGYON GYANÚS:P Majd meglátjuk igazam lesz-e:) Kimondhatatlanul és leírhatatlanul kíváncsi vagyok. ÉS érzem azt a bizonyos torokszorító érzést amikor "véget ér" egy könyv. Bár ez most nem volt annyira teljes hiszen tudom, hogy hamarosan (lehetőleg minél hamarabb)jön a következő könyv. Na de ha azt is bejezed , akkor már nem tudom, hogy mi lesz.. De még bele sem merek gondolni, annyi szent, hogy egy korszakom fog véget érni vele. Nagyon várom a jelen boldogságát:):)
    És mindenek felett már nagyon régóta megszeretném köszönni, hogy egy kis fényt és izgalmat csempészel a történeteddel a hétköznapjaimba:) Már hónapok óta a Twilight-ról na meg, többek közt a Te ficed-ről is szól az életem.:)Egy szó mint száz KÖSZÖNÖM:)Ja és köszönöm Lena-nak aki meggyőzött, hogy igenis tartsak ki és érdemes olvasni(kicsit sőőt nagyon sokat sírtam az elején.. én már csak ilyen érzelmes típus vagyok) Büdös könyv(L)

    VálaszTörlés
  30. Váó Spirit..megint alkottál..nagyon szép lezárás volt.:)

    Házasság..annyira tudtam:)szívalakú kőő??:o Gyönyörű lehet.:)

    Jade..huh..bármennyire is utálom Joshua iránt érzett szeretem miatt én is sajnálom,hogy így alakult... Az egyik elöttem szóló írta..h bevésődhetne valakibe én is ezt támogatom..nekem Jade-ből már túl sok volt ez..:(

    Alice drága Alice:) Örülök,h rendben van.

    Nagyon jól hangzik az,hogy kicsi Ed velük fog élni..valamilyen szinten ők majd pótolni tudják a szüleit..sőt..Edinek szerintem olyanok is lesznek,hisz még talán egy éves sem volt,mikor Dominic megölte a szüleit..és a gyerekek ,ha kicsik és nem találkoznak valakivel sokáig egyszerűen elfelejtkeznek róla..bár mondjuk igaz ők az édesszüleik,de szerintem ebben az esetben is működik..:)Te mit gondolsz erről Spirit?:)

    Várom a következő könyvet..kíváncsi vagyok mi lesz benne a konfliktus vagy az igazán nagy izgalmi szál..:)Mert biztos lesz benne..:)

    Csókól Zsizsi.<3

    VálaszTörlés
  31. JAAAAAAAAAAAAAjjjj, ez annyira jó, hogy bejelentkezni sem tudok, most azonnal írnom kell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D:D:D:D:D FAntasztikus, csodás, még a helyesírás sem érdekel annyira!:D
    Annyira jó, hogy végre megtudtuk, hogy miért is volt az a nagy titkolózás, meg minden! És a végszó.... :D
    Amikor Edward a rózsa bimbóra terelte a szót, már tudtam, hogy gyűrű is lesz... :D Sajnos meg kellett szakítanom az olvasást, így elkezdtem gondolkodni... Azt hittem, nem történik még meg köztük A dolog, mert Edward addig akar várni, még ténylegesen a felesége nem lesz Iza, de nem így történt. :P Annyira jól írtad le, hogy csuda! (L)
    Végre Jade másik oldalát is megismerhettük, és én komolyan szerettem volna, ha mégis marad, de remélem, hogy a kövi könyvben visszahozod majd azért. Huhh, tök fura ezt mondani... Kövi könyv. Annyira örülök, neki, hogy vége, de nem is, mert így már csak egy könyv maradt, aminek szintén nagyon hamar vége szakad, és akkor utána mit fogunk olvasni???? :( Egyébként abban szinte már biztos vagyok, hogy az esküvőről, és persze az azt körülvevő bonyodalmakról fog szólni. Szerintem Russelnek nagy jelentősége lesz benne, ha itt nem volt akkora. Valamint arra lyukadtam ki, hogy én még a Volturit is el tudnám képzelni. Mármint, hogy valahogy megtudják, hogy egy vámpír és vérfarkassal kavar (ugye nem tudják, hogy csak alakváltók), és nem tudom, ez a szemükben mekkora bűn, de lehet, hogy emiatt ide jönnének. Csak honnan tudnák meg????
    És, hűűűűűűűűű, annyi minden kavarog bennem, de megint el kell mennem. :( :( :( :( Majd holnap jövök, és írok. :P Az a jövőkép... fehér lécek, a kis Edi... (L) :D
    És annyira szeretnék egy képet, ha lehet, hogy pontosan hogy is képzelted el Iza gyűrűjét. Lehet, Spirit??? Annnnnnnnnnyiiraaaaaaaaaaaa szeretnééééééééééém!!!! :D:D:D:D biztos csodaszép. :D
    Imádom, egyszerűen imádom!!! Széj éjszakát mindenkinek!!!!

    pussz: A. J. Cryson

    VálaszTörlés
  32. Szia!
    Hát nem is tudom mit mondjak... mondjuk kezdem az elejéről, bár az nem ragadt meg annyira a fejemben. Milyen rossz lehet Carlisle-nak, hogy most ezzel a bűntudattal kell megküzdenie. Az előző fejezet után is úgy tippeltem, hogy Edward hallotta, hogy mi történt, és már azt is tudta, hogy nem fogja Jade megölni Jaspert. Nem hagyták volna, hogy meghaljon valaki a családjukból. Azért Isa féken tartása egy kicsit durva volt. Túlzásnak éreztem, de ha ez kell ahhoz, hogy éljen Jasper, akkor érthető. De sajnáltam Alice-t, nem lehetett könnyű neki, sőt... Nem csodálom, hogy nem akar elszakadni Jaspertől.
    A rózsa és a gyűrű nagyon aranyos volt. Meg az is, amikor Isa reklamált, hogy egy kicsit többet is megérdemelne. Hogy Jucát idézzem, olyan szappanoperás volt a lánykérés a telefoncsörgéssel. Megint csak nagyon önfeláldozó volt Isa, pedig minden joga meglett volna arra, hogy nem segítsen Josh-nak. Én ezek után nem szívesen láttam volna újra Jade-et.
    Ez olyan jellemző, hogy csak akkor fedezek fel benne valamilyen jó tulajdonságot, amikor már végre elmegy. Mert tényleg nem lehetett könnyű neki elhagyni Josh-t, mert látszik, hogy szereti, de érthető módon meg akarja magától védeni. Szegény Josh, nem irigylem, nem lesz könnyű túllépnie ezen. Majd a mi falkánk is segít neki, ápoljuk a lelkét és befogadjuk!:) Azon nagyon meglepődtem, hogy Jade még üzent Isának gondolatban. Minél messzebb megy ez a nő, annál szimpatikusabb.:)
    És akkor a kedvenc rész...
    Juca jóvoltából már azelőtt tudtam, hogy lesz, mielőtt elkezdtem volna olvasni. Mert egyesek előre beleolvastak:) Milyen kis esetlen célzásokat adott Isa arra, hogy meg kéne kérni újra a kezét. De hogy megint elájult a csóktól... én is akarok ilyen csókot! De az állandó problémázása a legapróbb dolgokon, megint a sebhelye a téma, nem is hiszem el. De az nagyon szép volt, amikor Edward rávezette, hogy mennyire is fontos neki. És ahogy leírtad az egész jelenetet az egyszerűen hihetetlenül jó! A végére becsempésztél egy kis poént is Emmettel. Jó kis jelenet lenne, amikor Isa megveri Emmettet.:) Mondjuk ha választani lehetne, akkor én sem azon aggódnék, hogy beszól-e nekem, inkább tölteném az időmet a vőlegényemmel.
    Micsoda esküvő lesz! Gondolom Alice megint kitesz majd magáért. Ennél már csak akkor lehetne boldogabba jelen, ha még babájuk is születne. Remélem így lesz!
    Gratulálok ehhez a fejezethez, meg az egész könyvhöz is! Már alig várom a harmadikat!

    Puszi, Vicky

    U.I.: Jucának Nagyon Boldog Névnapot kívánok itt is! Mert Jacko kalapban is ő a sztár! ;)

    VálaszTörlés
  33. OMG! Nagyon-nagyon jó lett! :D Egyszerűen imádom!
    Tökéletes befejezés...:P
    Nos... Isa annyira, Isa volt, amikor duzzogott...xD imádom:) éééés ha már itt tartunk Edward, olyan aranyos volt, hogy így kérte meg a kezét:D A réten csak húzni akarta Isa idegeit? :P
    És Josh... szegényt sajnálom, annak ellenére, hogy egyáltalán nem olyan szimpatikus, mint amilyen az elején volt...:S ellenben Jade. Nos, ő sokkal szimpibb, mint az elején, sokat fejlődött, és megértem, hogy elment, nekem is kellene egy kis idő, emellett nagyon nehéz lehetett neki ott hagyni Josh-t, pedig egyértlemű, hogy szereti...:)
    Kicsi Alice:D Nem bírta elengedni Jazz kezét? Egy cseppet sem csodálkozom!xD
    Carlisle... szegénykém, olyan nehéz lehetett neki. Főleg akkor, amikor Isa ki akarta belőle szedni az igazságot, és ő meg csak benyugtatózta...:( de minden jó, ha a vége jó:D
    De várjunk... ugyebár valami miatt Benji hiányzik a suliból... nos hónapok nem teltek el? vagy mégis? o.O Ez a következő könyvből fog kiderülni? o.O
    Még azon gondolkoztam, hogy ugyebár Isa és kicsi Ed Black-ek... ha kicsi Ed a nagy Eddel nő föl, akkor abból nem lesz probléma?
    És az esküvő!!! Alice be lesz zsongva:P
    De mi van Russel-el? Úgy értem, ennyire megsértődött? Hiszen Isa üzente, hogy megsebesült... :(
    plusz: a 3. könyv Emmett piszkálódásával fog kezdődni? O.O :P
    Várom a folytatást!:)
    Sok sikert a vizsgáidhoz!:)
    pusz
    Barbee

    VálaszTörlés
  34. ÓÓÓ!Ez olyan szép volt!
    Ennél tökéletesebb befejetése nem is lehetett volna!Imádom!Olyan jó,hogy összeházasodnak.
    Pontosas az lett Jadel amire számítottam,vagyis inkább amit szerettem volna.
    Remélem a következő könyvben Josh bevésődik,és egy kicsit már boldognak láthatjuk.Russel is tuti,hogy előkerül még és szerintem valahogy a Volturi is képbe kerül.És én is kiváncsi vagyok Benjire és a tánárnénire.
    Sok sikert a vizsgákhoz,és remélem hamar jön az új könyv!
    Judith

    VálaszTörlés
  35. Spirit!

    Gratulálok! Annyira, de annyira jó volt, hogy azt szavakkal nem lehet kifejezni. és nekem nem elég 15 oldaaaal:P Most vettem csak észre, hogy a blogod a szülinapomon nyitotta meg kapuit- február 13-án. :) égi jel...:D

    Szóval nagyon tetszett az a rózsás rész... eszembe nem jutott volna, hogy abban egy gyűrű lesz! Majdenm ez lett a kedvenc részem... de van egy apró bökkenő... Joshua. Elegem van már Jadeből és Joshuából is! Mindent tönkretesznek. Na de mindegy. Ha Edward és Isa elkültöznek, akkor élhetnek úgy a mini Edwarddal mint egy boldog család. Főleg, hogy Isa-nak nem lehet gyereke (ha jól tudom. Nem értek a farkasos dolgokhoz, de most megkérdeztem egy barátnőmet é szerinte lehet. Ő amolyan "farkasos lány". Szóval visszavonom az eddig leírtakat.)

    MégmégmégmégmégmégmégmégmégmégmégMégmégmégmégmégmégmégmégmégmégmégMégmégmégmégmégmégmégmégmégmégmégMégmégmégmégmégmégmégmégmégmégmégMégmégmégmégmégmégmégmégmégmégmégMégmégmégmégmégmégmégmégmégmég

    elég kifejező voltam? :D xD

    Nme jutok szóhoz sem... A Jade-es rész az nekem nem volt megható. Csak azt kapta Josh amit megérdemelt. És szeruintem Jade meg egy jóó nagy habizti... Aki ilyenekre képes, az nem változik meg.
    " Ne a szemednek higgy! Ne higgy senkinek! by: Evernight"

    Tetszett a vége is, magamban egyfolytában azt hajtogattam, hogy: Mondj már igent! Mondj már igent! Éééééés igent mondott :D

    Könyörgöm, mondd, hogy nem lesz gyerekük...

    Várom a jelen gyönyörűségét. VÁROM.

    Na magamban várom tovább.

    Puszi:)

    Ui.: Soooook sikert a vizsgáidhoz. Ha valamelyik professzor meghúz, bemegyünk tiltakozni, és megverjük! Szóval jó tanulást! :)

    VálaszTörlés
  36. úristen nem találok szavakat! Annyira meglepett ez a lánykérés..:D nah és a vége!! Azthittem elhúzod a 3.könyvig! Erre pont nem számitottam..:D ezután nem fognak tudni betelni egymással..:D hisz most se tudtak..:D remélem sok ilyen jelenet lesz mééég!! Az ájulás meg a rosszullét egy kicsit gyanús..remélem nincs komolyabb baja! MONDD H EZT A FEJIT MEGíROD ED SZEMSZöGéBőL!! KéRLEK!!

    VálaszTörlés
  37. Hát, ami azt illeti, szerintem mindenki fejében megfordult, hogy a szédülésnek lesz valami jelentősége a továbbiakban (gondolok itt egy kisbabára). Viszont nekem az is nagyon tetszett, amikor Isa elképzelete miként fogják közösen felenevelni, mintha a sájat gyerekük lenne kicsi Edet.
    És ezúton kívánok sok sikert a vizsgáidhoz, Spirit!!!

    Pussz

    VálaszTörlés
  38. Tökéletes befejezés, egy tökéletes könyv tökéletes fejezetének! :)
    Egyszerűen tökéletes!
    Már alig várom a 3. könyvet!

    VálaszTörlés
  39. Jaaaaaaj :D Jó kedvem lett:D Jó hosszú fejezet lett de egy percig se untam:D Volt itt minden... izgalom, aztán olvadoztam, megcsörrent a telefon, bosszankodtam, aztán megint olvadoztam, és hát a végén... nem is tudom... :)
    Persze nagyon sajnáltam Joshuát. Olyan volt az a rész, mint amikor edward ott hagyja a newmoonban a Bellát azzal az indokkal, hogy már nem kell neki... És közben szereti.
    Hajjaj...
    Jah és tetszett hogy a végén a Jade mégis "jó" lett és nem kellett a Jaspernek meghalnia.
    Köszi Spirit, feldobtad a napomat, pedig elég nyomi hangulatom volt :)
    Ildi

    VálaszTörlés
  40. Kedves Spirit!
    Eddig még nem írtam kommenteket, mert...
    Miért is?!
    Azt hiszem egyszerűen nem tudtam szavakkal, értelmes mondatokkal megfogalmazni azokat az érzéseket,gondolatoka melyeket a regényed, fejezeteid olvasása váltott ki belőlem. Túlságosan a hatása alá kerültem. Lenyűgözött, elbűvölt, s a hatalmába kerített. Azt hiszem most érkezett el az a pillanaat, amikor azt mondom: nem érdekel mennyire - a ficedhez illően - értelmes, kerek, összefüggő amit írok, egyszerűen csak el kell mondanom, hogy: egész egyszerűen lehetetlenül jól írsz! Leleményesen csavarod a szálakat, az érzelmekkel élethűen, mégis megfogóan bánsz, megragadnak az érzelmek, a szereplők, maga a cselekmnény. Egyszerűen nem lehet csak úgy letenni, otthagyni. Mitöbb,tűkönülve várom a folytást! Bár azt hiszem ezzel mindannyian így vagyunk;)

    Szóval,csak így tovább! Már nagyon várom a könyvedet - és persze a harmadik könyvet is;)-, remélem minnél hamarabb kiadják:)
    Sok sikert a vizsgákhoz!
    cissy

    VálaszTörlés
  41. Ma nekem is eléggé tragikus hangulatom volt. Reggel közölték velünk, hogy az egyik évfolyamtársam pénteken sportedzésen meghalt. 14 éves volt. Sajnálom hogy ezzel traktállak benneteket, de valahová ki kellett adnom. Egy pillanat alatt történt az egész. A fejezet nagyon szuperül sikerült, de nem tudtam igazán koncentrálni... Holnap majd ismét elolvasom :) Mindenesetre nagyon várom az új könyvet! :) Sabine

    VálaszTörlés
  42. Hmm...19:28-tól ezt olvasom. xD Ahj nem tudok betelni vele!!!:DD Aztán ahogy olvasgattam a hozzászólásokat, páron megakadt a szemem. A hirtelen megszédülse...szerintem most még nem lesz semmi olyasmi, hogy teherbe esne. Talán a későbbiekben.:D Aaaaztán még valami eszembe jutott, még A múlt árnyaiból.:D Mikor Dominic elrabolta, és gondolkodtunk rajta, hogy vajon Carlisle igazat mondott neki, vagy hazudott. És most örülök, hogy a barlangban nem bántotta, és Edward lehetett az első Isa-nak.:D

    VálaszTörlés
  43. Iszonyat jó, hihetetlen, már 3x olvastam el... megérte ennyit várni erre a bizonyos jelenetre :D... Már komolyan attól féltem, hohy Isa nem fog neki válaszolnil, csak a 3. könyvben, vagy hogy nemet fog mondani... mindig elfelejtem, hogy ő nem olyan hülye mint Bella (már bocsánat XD) Szegény Josh - ez az a rossz dolog ami ellen lehetett szavazni? Hogy elment Jade? Ha tudom akkor nem szavazok :-) Nagyon sajnálom őt, de Jadet akármennyire is megbánta amit tett, azért... hát nem nagyon szívlelem. Nos tényleg nagyon jó fejezet volt, asszem eddig ez a kedvencem... Kiváncsi vagyok a köv. könyvre... sok sikert a vizsgáidhoz. Szia: Nóri

    VálaszTörlés
  44. Most, h olvasom a többi hsz-t, nekem is itt a kérdésem, amit csak azért nem tettem föl, mert elfelejtettem: miért is szédül Isa? Mert sztem rossz magyarázat, amit Isa adott... Sztem még nem gyógyult meg teljesen, meg hát nem volt vmi pihentető az elmúlt pár napja.
    Még két sztem:
    1. sztem fogsz csinálni egy kérdezz-feleleket
    2. sztem egyenlőre azzal is beérném.
    Pusz

    VálaszTörlés
  45. Egyébként valaki előttem már hasonlította a két könyvet a Twilighthoz és New Moon-hoz. Számomra a Twilight sokkal mozgalmasabb, eseménydúsabb történet volt a New Moonál,egy olyan igazi mesevilággal fűszerezett romantikus történet, ami folytatás nélkül is megállná a helyét. Persze hihetetlenül boldog voltam, hogy még további 3 könyvben folytatódik Bella és Edward szerelme :) A New Moon viszont egészen másért nőtt a szívemhez, hiszen sokkal több érzelmet vált ki az olvasóból, mint az első rész, és sajnos? sokkal szomorúbb, nehézkesebb is egészen a végéig. Viszont ennek pont a mély érzemi háttér volt a lényege.

    Először úgy gondoltam, hogy az a te két kötetedre is igaz, aztán jobban belegondolva rájöttem, hogy egyáltalán nem!
    Hiszen nálad már az első könyv is nagyon mély érzelmekkel, szomorúan indult (Isa szülei és titka Dominicról, Edward szenvedése Isa megjelenése miatt), aztán az ügyetlen próbálkozások, hogy végre egymásra találjanak. Viszont eseményekben is bővelkedett mind A múlt árnyai, mind A jövő reménysége. Hiszen, ha nem így lett volna, nem izgulnánk minden fejezet végén ennyire a következőért! :)

    Úgyhogy megint csak meg kell köszönnöm, hogy ilyen tehetségesen sikerült ötvöznöd a Twilight és a New Moon általam értékes vonásait!:)

    VálaszTörlés
  46. ááááááááááá nagyon nagyon jó volt!!!!
    az egész! úgy, ahogy van, imádtam minden sorát!!! köszönöm az élményt és alig várom az újabb bonyodalmakat:P:D

    VálaszTörlés
  47. istenem megint vége egy résznek
    egyszerűen imádom nagyon tetszik ahogy megfogalmazod a gondoltatokat az egész történt mesés, szívesen olvasnám el még egyszer könyvbe :D
    Köszönöm szépen h ilyennel meg ajándékozol.. .$:)
    Már nagyon várom a 3. könyvet is és kíváncsi leszek h mi fog benne történni :)

    Pusziii*
    Sztike.*
    :)

    VálaszTörlés
  48. Annyira, nagyon-nagyon jo lett! Már napok óta vártam rá! xD És végre felkerült. Mikor Edward megkérte Isabella kezét... ohhhh, de Josh! :@ Akkor nagyon mérges lettem. Aztán a végén csak nem sikerült meggyőzni Jade-et, bár egyáltalán nem bánom. A 'vége'. Mikor már minden csak a két legjobb szerelőről szólt. Alig vártam már (én is), hogy Edward végre újra feltegye a kérdést. Nah, meg az együttlét. Gondoltam, hogy végül azért csak bele fogod tenni. :D Szuper lett! És kíváncsi vagyok a 3. könyvre. Remélem gyorsan megkapjuk majd az első fejezetet. Sya! /Bijjuss/

    VálaszTörlés
  49. Szia!
    Jujj az nagyon jó volt!!
    Istenem még nem tértem magamhoz.
    Hú..ez nagyon jó volt.
    Várom a harmadik könyvet.
    Istenem nagyon jól sikerült megírnod!
    NAgyon üyges vagy.
    Puszika

    VálaszTörlés
  50. Jhajj Spirit!!!

    Olyan csodálatos vagy!!!
    Gyönyörű volt ez a fejezet!!!
    Nem tudnék mondani olyan részt, ami nem lett volna tökéletesen megfogalmazva!
    Nagyon nagyon sok sikert, energiát, és kitartást kívánok Neked a kiadandó könyvedhez, és a JELEN BOLDOGSÁGÁHOZ!

    sok sok puszi:
    Meszty

    VálaszTörlés
  51. Ahh! Minden nap rajta voltam az oldalon, és ma végre itt az utolsó fejezet! Mondd, hogy megírod E. szemszögéből is! Alig várom a 3. könyvet.

    VálaszTörlés
  52. Szia! Ez nagyon klassz feji lett, bár azt nem értettem, hogy a nagy esemény után miért az időjárásról beszélgetnek? Remélem, a következő könyv első fejezete innen indul, némi szerelmes csevegéssel fűszerezve:-))
    Hajrá Spirit, hajrá Jelen Boldogsága!!

    VálaszTörlés
  53. Hát a végéhez is elérkeztünk! (sajnos) Nagyon édes és cuki fejezet volt! Szeretem HAAPY END-t! Képzelem milyen esküvő lesz! :) A tervezés élén Aliccel! A családtagok véleményére viszont nagyon kíváncsi lennék! Na, jó sikerült elérned, hogy annyira, hangsúlyozóm még egyszer ANNYIRA nem utálom Jadet! Josht viszont nagyon sajnálom mindig elhagyják a szerettei! Kivéve Nate! Nos, a kis akaratos Edwardunk is most bebizonyította, hogy micsoda férfi! (minden értelemben) :) Az biztos egy ilyen rózsás szupcsisággal engem is levenne a lábamról! Ügyi vagy és GRATULA!

    Cup Cup Szupcsi

    VálaszTörlés
  54. Hoztad a formádat :) Várom a következő könyvet, addig is pár ötlet, hogy hogy is nézhet ki a gyűrű:
    http://ringoblog.com/wp-content/uploads/2009/07/14k_White_Gold_Diamond_Heart_Promise_Ring.jpeg
    http://www.jokersjewels.com/_/rsrc/1240839484686/Home/rings/heart%20diamond%20ring.jpg
    http://ringoblog.com/wp-content/uploads/2009/07/Heart-Cut-Diamond-Solitaire-Ring.jpg

    VálaszTörlés
  55. Andris, én a másodikra szavazok. Legalábbis az én képzeletemben kb. így néz ki :) De persze a többi is nagyon szép!

    Mondjuk én ezt a képet találtam elsőre, de te ügyesebb voltál!

    http://www.cosmopolitan.hu/dl/files/pictures2/original/111/69/11185.jpg (persze nem rózsaszín, hanem fehér kővel:))

    http://www.shopmania.hu/shopping~online-alkatreszek-ekszer~vasarlas-sziv-swarovski-gyuru-rendelesre~p-2598991.html
    (ezt mondjuk én egy kicsit soknak gondolom, de akár ilyen is lehet)

    VálaszTörlés
  56. Eper!
    Nem rosszak, bár a Swarowski elég távol áll a gyémánttól :D de design tekintetében sztem az a jobb a kettő közül :)
    Amúgy az enyémek közül nekem is a második a nyerő :)
    Jó pihenést/tanulást mindenkinek :) (most már ilyenkor is így köszönök el, vizsgaidőszak közeledtével/kezdetével)

    VálaszTörlés
  57. Szia Spirit!

    Ó, igen! Mindenki "könyörgő, szétolvadt vágypaca" volt az elmúlt napokban, de minden vágyunkat maximálisan kielégítetted, sőt túlteljesítetted!!!

    Csóközön: Isabella Ateara

    VálaszTörlés
  58. Ez egyszerűen csak fantasztikus volt :) nagyon kíváncsi vagyok hogy mivel fogsz minket legközelebb meglepni.Köszönöm ezt a fejezetet ez mostantól a kedvencem :D

    VálaszTörlés
  59. Jajj, ne is mondd! Egy hét múlva megkezdődik életem első vizsgaidőszaka... Szörnyű lesz :S Spirit, bár tudom, hogy te is vizsgázni fogsz, de azért remélem két vizsga között kikapcsolódásként olvashatunk majd pár szuper fejezetet! Már csak ez éltet :)

    VálaszTörlés
  60. Szia Spirit!
    Először is, azt hiszem, mindannyiunk nevében írhatom, hogy KÖSZÖNJÜK! Nem semmi, hogy idáig eljutottunk... Két teljes könyv. :) Köszönjük azt a rengeteg időt, energiát, amit arra fordítottál, hogy minket szórakoztass, bár tudom (vagyis gondolom), hogy neked öröm az írás, de nekünk még nagyobb élvezet olvasni az irományodat. :) És nem tudunk érte elég hálásak lenni. Néha olyan magától értetődőnek vesszük, hogy vagy nekünk és írod a friss fejezeteket, csak követelőzni tudunk... Nem is tudom, mi lesz velünk, ha vége lesz a 3. kötetnek és a +1-nek is...
    A fejezethez most csak néhány gondolat, mert nagyon tanulnom kéne: igazán méltó befejezése, "megkoronázása" lett a könyvnek. Az utolsó mondat annyira jó, ahogy átvezet a következő kötethez - pont úgy, mint a Múlt árnyai vége ehhez a kötethez, annyira szeretem az ilyen kis finomságokat a műveidben. :)
    Kiderültek végül a dolgok, magyarázatot kaptunk sokmindenre (vagy mindenre? ezt még végig kell gondolnom :). Hehe, sokmindent jól kilogikáztunk. :) Ám arra nem gondoltunk, de nagyon jó ötlet tőled, hogy Isának és Alice-nek azért nem beszélhettek Edwardék, mert ez is a próbatétel része volt Jade részéről. Annyira örültem, amikor olvastam, hogy Isa párhuzamba vonja, hogy olyan lehetett ez Edwardnak, mint neki, amikor nem engedte át Edet a határon - erre én is gondoltam. :)
    Josh és Jade: én sajnáltam nagyon őket, de tényleg nem lett volna túl életszerű, hogyha marad Jade és él szépen La Push-ban, mintha mi sem történt volna... Menjen csak és szálljon magába, változzon meg szépen. Kíváncsi vagyok, visszahozod-e, nekem nem lenne ellenemre, ha már egyszer Josh-nak pont ő kell. :) Téyleg, azt elárulod, hogy a Josh sorsának alakulásában végülis befolyásolt-e téged a Mismouth kampánya? Elmondod, mi történt volna, ha nem tiltakozunk, vagy ez szakmai titok? :)
    Végül jöjjenek az Edward-Isabella jelenetek: olvadoztam én is, mint a többiek. Annyira szép volt a leánykérés - a félbemaradt is meg a réten is, meg ahogy Ed meggyőzi Isát, hogy mennyire boldog vele... Utána viszont eléggé megleptél, hogy még ebben a részben megtörtént az első együttlétük. Most lehet, hogy ezzel a véleményemmel egyedül maradok, de nekem valahogy túl gyorsan jött. Jó-jó, persze, erre vágynak már mióta, de én úgy gondoltam, hogy az első alkalom különlegesen elő lesz készítve, és szánsz neki egy külön fejezetet (olyat mint a 24-es volt a Múlt árnyaiban, ahol minden egyes érintésnek külön jelentősége van...) És úgy gondoltam, hogy Edward itt is lesz olyan maradi, hogy vár az esküvőig. De persze Isa nem Bella, és te nem Meyer vagy, szóval nem gond, hogy így írtad, és persze nagyon szép lett így is. :)
    Na ennyit mára, így is hosszú lettem...
    Puszi:
    Kata

    VálaszTörlés
  61. Személy szerint nekem a 3. gyűrű tetszik Andris felhozatalából, de Edwardra sokkal jellemzőbb a nagy kő :D Szóval a 2. :D
    És külön meglepetés hogy a kedves férfiolvasónk szolgáltatta az első képeket :D
    Nagyon érdekesek a hsz-ek :D Egy valami megfogott, ami nekem eszembe sem jutott olvasás közben, hogy Carlisle tényleg igazat mondott, és Domó nem bántotta Isát ezek szerint, Ed volt az első :D Csak Spiritnek nem tudom elmondani mert nincs fent msnen :P
    És nekem sem a hsz-eket kéne olvasnom hanem befejezni az a francos diplomát már....eh
    Üdv Szandi

    VálaszTörlés
  62. Szandi, hajrá diploma! :) És neked is köszönjük, hogy támogatod Spiritet. :)

    Egyvalami feltűnt: Spirit, a következő könyvnek, ugye "A jelen boldogsága" lesz a címe? Csak mert a fejezet előtti bevezetőben "A jövő reménységé"-t írtad (biztos a szokás hatalma, nekünk is szokni kell majd még az új címet. A Múlt árnyai után is olyan fura volt a váltás...)

    VálaszTörlés
  63. Jaj köszi :D Holnap akarom leadni...de még mindig itt ülök és frissítgetek :D
    Igen elírta Adri...és a 18as karika is kimaradt :D

    VálaszTörlés
  64. Így viszont nagyobb volt a meglepi. :) Ha kiírja, biztosan számítottunk volna a jelenetre. :) (És úgyse veszi senki komolyan... :D)

    Még egyet muszáj ma, aztán én is eltűnök:
    "Alig látszol idősebbnek, mint én, és különben is, nem a kor számít. Nézd meg őket! – intett felém és Edward felé a fejével." - ez annyira jóóóó :):):):)

    VálaszTörlés
  65. Szia!
    Bakker, megmondtam.valóban a 3ik könyvben lesz az esküvő:)

    Előttem rengetegen dicsértek, de az az igazság h nem érdekel!Én is beállok a sorba:)) hááát nekem is ez a rész tetszett a legjobban eddig, de lehet köze volt ama erotikus jelenetnek, amit remélem h fiatalkorúak nem olvastak!!:))
    Gratulálok az írásaidhoz, és irigyellek a tehetségedért,és azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül...Már alig várom a 3ik könyvet, de persze az írás ne menjen a vizsgáid kárára!
    Nem tudom te milyen típus vagy, én amolyan vizsga előtt, utsó két-3napban, gyorsan, órai anyagokat átnézegető típus voltam, ami néha bejött, néha nem.Te inkább ne kockáztass:) bár valahogy átvészeltem az egyetemet, de azért kellett a szerencse is!:)
    Kéz és lábtörést a vizsgáidhoz, és várom a folyt.köv-öt!
    Üdv:Ginever

    VálaszTörlés
  66. Szandi! A meglepetés magyarázata: eléggé benne vagyok mostanság a gyűrűkeresésben... :D Sikeres vizsgákat/diplomázást mindenkinek, akit érint :)

    VálaszTörlés
  67. áááááááá.... ez király volt... szegény Josh... :(
    ÉLJEN ISA ÉS ED... :) annyira örülök nekik hogy minjárt elsírom magam... és olyan rossz hogy vége van ennek a könyvnek is... annyira utálom mikor valami jónak vége van... de most jön a kövi rész :)

    VálaszTörlés
  68. helló! Majd nappal írok értelmeset, msot csak annyit, hogy nagyon nagyo köszi és hogy méltó befejezésse volt ez a második résznek! nagyon tetszett!
    Szerintem mindenkire ráfért ez a kis romantika...az eljegyzés aktuális volt...::):)
    és a Jade-dolog is emgoldódott...és láthattuk hogy nem olyan gonosz, és belátta ő maga is, hogy mivé lett, és hogy nem tetszik neki ez a helyzet...
    Jaj....na majd pár óra múlva jövök...
    puszi midnenkinek!
    Andi

    VálaszTörlés
  69. Szió.
    Imádtam ezt a fejit :) Tök sajnáltam Edwardot és Isát, mikor megzavarta őket a telefon :P De lehet egy hülye kérdésem xD Ezen tök sokat gondolkoztam! Ha Isán rajta van a gyűrű és átváltozik, akkor a gyűrűvel mi lesz?xD Úgy értem nem tud a mancsán maradni, hanem kettétörik az átváltozás során?

    És még a rosszúlétes részre kitérve. Ott tényleg csak sok energiát felemésztett Edward "letámadása" vagy mondjuk van valami más is a háttérben. Pl: Baba? Bár még farkas szóval az nem lehet, de reményekedek a lehetetlenben is :D

    VálaszTörlés
  70. Szióka!
    Hihetetlenül jó volt! Nem csak ez a fejezet,hanem ez egész könyv. És nagyon romantikus volt a "gyűrű a rózsában" jelenet. Rettentően tetszett!
    Minden bizonnyal a következő könyv is ilyen magával ragadó lesz. Már alig várom!
    Köszönöm ezt a lebilincselő olvasási élményt!
    Pusszancs!

    VálaszTörlés
  71. Egy szerűen nem tudok erre mit írni, úgyhogy 1 szó mellett döntöttem: IMÁDLAK!
    Puszi Kitti

    VálaszTörlés
  72. Szia Spirit!

    Nagyon szépen végigvitted a történetet, és örülök, hogy épp így lett vége!
    A rózsás lánykérés nagyon szép volt, nekem nagyon tetszett, sejtettem, hogy ez jön... A telefoncsörgésnél kis híján hajamat téptem. Nem lehet! - Gondoltam mahgamban, meddig húzol még minket? De a végére megoldottad a dolgot. Isa milyen kis agyafúrt... gondoltam, hogy a rétre mennek. Talán jobb is volt így, senki nem hallotta őket.
    Összességében az egész történet nagyon jó volt, ki váncsian várom a folytatást!
    Egy dolgot vettem még észre: te ezzel a szédülés többszöri "említésével" akarsz valamit. Biztosan lesz még szerepe a folytatásban... (bár nem hiszem, hogy ilyen gyorsan terhes lenne Isa, bár elvileg nem is lehet, hiszen le kell róla mondania)

    Szóval várom a folytatást!

    Puszi

    VálaszTörlés
  73. Tegnap is elolvastam a fejit, de akkor valahogy a zh miatt izgultam. Most meg túl vagyok a zh-n, beültem a könyvtárba, és újraolvastam a fejit! :)
    Gondoltam, hogy az utolsó rész egy gusztustalanul boldog rész lesz. Persze Josht leszámítva... De jobb neki így, Jade is helyesen cselekedett, igaza van, újra meg kell találnia önmagát.
    A kedvencem természetesen a vége, mikor Edward megkéri újra Isabella kezét a tisztáson. :) Aranyos, mikor Isabella rázúdítja a kérdéseit, nem is vártam tőle mást. :D Azért rájöttem, hogy szemfüles ez az Edi fiú. Eddig nem akarta a szexet, de most, hogy Isabella az asszonykája lesz, mehet az action! :P LOL
    A kedvenc mondataim: "Akarlak" by Edward
    "Csak csináld már" by Isabella! :D
    És Emmett heti poénadagja is meglesz! hihi
    Egyébként fura, hogy kaptunk egy ilyen tökéletes fejezetet, és képesek vagytok azon filozni mi lett Russellel. Kit érdekel? :)

    VálaszTörlés
  74. Drága Spirit!
    Eszméletlen jó lett csak azt sajnálom (megint) hogy már csak egy könyv van hátra :(
    De imádtam és végre Isabella és Edward is lefeküdtek idelye volt már :D
    Már alig várom Emmet beszólásait :D xD
    A kedvencem szerintem egyértelműen a vége volt (kinek nem az???)
    És nagyon szép,terjedelmes actionokban gazdag fejit kaptunk Köszi és Puszi
    Egyetértek Zafírral Kit érdekel Russel?? :)

    VálaszTörlés
  75. Ez a fejezet :D ááá nagyon jó lett, nem istudok mit mondani még mindig ott tartok hogy... jaj XD
    Oylan aranyosak voltak istenem
    - Úgy érted, hogy…

    - Szerelmeskedni akarok veled
    Hát ez kész volt.. ;)

    VálaszTörlés
  76. Imádtam :):):)
    Ennél szebben le sem lehetett volna írni :)
    Gyönyörú volt, romantikus, de nem volt csöpögős :):)
    IMÁDTAM!!!!!
    Nagyon köszönöm :)

    Gabó

    VálaszTörlés
  77. Áááááááááááááááááá azt hiszem ez volt eddig e legeslegjobb fejezet...:D:D:D
    Szegény Josh...úgy sajnálom...de leglább Izával jobb kapcsolatban lesznek:)
    De akkor ezek szerint Jade még mindig szerette Josht, nem? Mert amit Izának üzent akkor ebből valószínű volt...Monjuk kíváncsi lennék, hogy Josh mikor találja meg a megefelő lányt, és bár nem szeretem Jadet mégis kíaváncsi lennék, hogy mi lett vele:(
    ÉS hát ami Eddel és Izával történt...azt inkább nem részletezném...;)
    És Emmett megjegyzései...alig várom xD
    Ja és remélem Izával legalább lerendeznek valami kis versenyt:)
    HÁt a végszó...az egyzserűen pont odaillő és TÖKÉLETES volt :):):)
    Alig várom már az első fejezetet a 3. könyvből...csak igy tovább és tuti, hogy abban sem fogunk majd csalódni :)
    Puszi: L. Vivi

    VálaszTörlés
  78. huuu.hát bocsi,hogy csak most írok,de elfoglalt voltam.nagyon tetszik a fejezet,gratulálok.annyira sajnáltam Alicet,és azt hittem Jasper majd szorulni fog azért,amit csinált,de látod te mindig okozol meglepetéseket.szegény Joshua,annyira hasonlított az elhagyós jelenet,a NMra,és én is tudtam,hogy Jade hazudik,amikor azt mondta,hogy nincs szüksége Joshra.és hogy Edward megkérte Isa kezét,tudtam,hogy így lesz,de még nem számítottam rá.olyan romantikus volt,hogy rózsába tette a gyűrűt!!!!és a tisztáson,huuuuu nagyon kifejező volt az írásod,szinte láttam magam előtt őket,nagyon jó volt.ügyes vagy,és remélem,hogy minél hamarabb jön a folytatás.nagyon szeretünk téged,és az írásaidat is.puszillak bella27

    VálaszTörlés
  79. Na végre, ide is eljutottam, hogy leírjam a véleményem, már tegnap elolvastam, de csak ma volt időm írni:P:P
    Lehet, hogy tegnap olvastam el, de még mindig nem tudok semmi értelmeset írni.
    Első amit megemlítenék, hogy remélem Isa csak tényleg kimerült, és semmi hátsó szándékod nincs:D (remélem érteed:D)
    Aztán, ismét tetszett a fejezet címe *.* Van egy barátnőm akivel egy osztályba járunk és ő is nagyon kedveli az írásod, mindig kibeszéljük, hogy milyen is volt a feji:D
    Én még mindig nem értem, honnan jönnek ezek az ötletek, hogy rózsában elrejteni a gyűrűt, aztán félbe szakítani a leánykérést, igazán jó húzás volt, de nekem sosem jutott volna az eszembe. A múltkori hsz-ben azt írtam, hogy némely rész homályos, de most már minden tiszta:D
    Várom az új könyvet és az ezzel járó izgalmakat:D

    PS: Meglepett, hogy Jade igazán szereti Joshuat, és ennél a résznél kíváncsi lennék Edward szemszögéből, hiszen elvileg Ő is így hagyta el Bellát hatvan éve, kíváncsi vagyok, hogy élte most meg ezt, milyen érzelmek törtek fel belőle. Tudom, hogy volt egy fejezet ami Edward szemszögéből készült és ott leírtad világosan, hogy Bella már csak jó emlék számára, de azért ez egy kicsit más helyzet... na mindegy:D

    Így tovább Spirit:):)

    VálaszTörlés
  80. nagyon jó lett!!! annyira édes Isabella és Edward :) nagyon nagyon jól írsz!!! alig várom a Jelen boldogságát!!!

    :)

    VálaszTörlés
  81. Hm...Hmm...Khm...Öhm...Szóval:D Már nem is emlékszem, hogy mi történt a fejezet elején...:D Ilyenkor, amikor már tudom, hogy mi is történt pontosan, annyira logikusnak tűnik, és olyan, mintha simán ki is tudtam volna találni:D De amikor még nem tudom, akkor olyan bonyolult dolgokra gondol az ember, hogy fúúú:D Mindegy, most már összeállt a kép. És Carlisle szegénykém:D Olyan, mint a Shrek-es macska. De nem mondom, hogy sajnálom. És szerintem titkolja, hogy tud olvasni mások gondolataiban:D Hisz te is leírtad, hogy Ed nem mondta el neki, hogy mi az ábra, de tudta... tiszta menők:) Amikor a gép elé jöttem, forró spagettit kezdtem enni, de meglepődtem, hogy van új feji, úgyhogy félreraktam. A feji végére jéghideg lett, úgyhogy ment a mikróba:D Ez a rózsa isteni ötlet volt:) Bella sosem kapott Edwardtól rózsát, ha jól emlékszem. De a Vicky is ezt mondta, szóval ha mégis, akkor ő a GÁZ(6) És ebből is látszik, hogy Isa a legkirályabb Edwardnak:)) No persze, szappanoperásan felhívja őket valaki-mért is ne? De ezt már "valaki" megemlítette. Valami nyomi:D(6) ALice és Jasper nagyon édesek voltak:) Szegény Alice:(( Kár, hogy a szex nem a házban történt, mert akkor Jasper érzékelte volna a dolgokat, és akkor talán Alice-nek is jobb lett volna a kedve:D De azt hiszem, hogy így is történtek dolgok:D:D
    Na, ez az Edward a kedvencem. Amikor tényleg boldog, akkor a dumái is menők:D Ha mindig így viselkedne, akkor nem tagadnám le, hogy jóba vagyunk:DBoldog Edward=poénok;) Isa nagyon gázul akarta Edward figyelmét felhívni arra, hogy kérje meg újra a kezét... Eljöhetne hozzám, hogy adjak neki pár leckét:D De amikor írtad, hogy Edward semmi jelét nem adta, hogy valami fontosat akarna kérdezni - na, ott már tudtam, hogy ez ilyen spirites-barterikás beugrató cucc:D ÉS ezek a régies dumák is bejöttek: "Míg világ a világ." "...az én asszonyomat...":D Jade-et nem fogom szeretni. Soha! Az én véleményem az, hogy biztos, sőt 100%, hogy nem gondolta komolyan azokat, amiket mondott. Olyan volt, mint amikor Edward szakított Isával a New Moon-ban. De erről meg kéne kérdezni Edwardot. Vagyis nem is kell, mert én tudom:D Az, amikor Jade szólt gondolatban ISának, az nagyon pöpec volt;) ilyenek is csak neked jutnak eszedbe:P Meg gondolatolvasó vagyok. Azt is tudtam, hogy Isabella azért kiált fel, mert azt hiszi, hogy Edward undorodik a sebétől:S De végre rájött, hogy hülyeség! Ott elbőgtem magam, amikor Edward megkérdezte, hogy ISa mit lát a szemében:) AZ olyan édii volt:P Azt nagyon bírtam, amikor Isa elkezdte mondani, hogy milyen házat szeretne:D Bakker, már a kerítés színe is megvan:D És a kicsi Edward lenne a kisbabájuk:)) És Emmett is benne volt:D Nagyon állat volt:D Mondjuk nem ilyen gyűrűt képzeltem volna el Edwardtól... Valami régiesebbet:S
    És ha már ékszer... Mi van Nate farkasos karkötőjével? Ha gondolod, akkor belépnék a világodba, és lehetnék én Nate bevésődése:P De akkor jöjjön vissza Jade is! Vagyis jobb nélküle, de Josh ne legyen már szomorú:@ Az az Isa-Josh ölelés csúcs volt:D
    Egyet értek A.Katával. Én nem így képzeltem el a szex jelenetet. Tetszett, de jobb is lehetett volna. Bocs, hogy ezt írom, de én így gondolom. Kissé elkapkodták/elkapkodtad. Lehet, hogy a vizsga miatt, vagy lehet, hogy én mondok hülyeséget, de nem tudom:S Te jobban is megtudtad volna írni. Én is egész fejisben képzeltem el. De így is tetszett:D
    És tök okos attól az embertől, aki felhozta Carlisle-t és kedvencemet, Jade bevésődését, Dominic-ot. Akkor most mégsem erőszakolta meg? Mert kicsit fura volt nekem. Vagyis, semmi olyat nem írtál, hogy fájt volna neki, csak hogy egy pillanat alatt történt az egész. Mi van, ha Dominic mégis megerőszakolta? Én már nem tudom.
    to be continued... Juca

    VálaszTörlés
  82. Ja, és el sem tudom képzelni, hogy Edward hogy bírta ki, hogy egy teljes percig kereste a rózsát! Valami szörnyű!
    Na, jöhet Russel, meg Nate! Aztán szólj majd, hogy mikor lesz a casting, mert szeretném, ha a protekcióm miatt engem választanál ki Nate bevésődésének:P
    Puszilok mindenkit, de főleg az én leggázabb kritika írómat, Vickyt:D Köszönöm szépen, hogy felköszöntöttél, és a verset is. Persze én jobban írok, de a tiéd sem lett olyan silány… Aztán otthon ne felejtsd az ajándékomat:D
    További szép napot!
    Mikor lesz már tali, Spirit? Meg akarom nyerni a 2. könyvet is, mert az elsőt már kívülről tudom, és uncsiiii… nem mintha ezen a fejezeten nem aludtam volna be, deee….
    És remélem, hogy Isa visszatér Nate falkájába
    puszi: Juca, aki sosem lesz 30, igaz, Vicky?:D

    VálaszTörlés
  83. Szóhoz sem jutok, fantasztikus befejező rész!!! Alig várom a következő könyvet!:):)

    VálaszTörlés
  84. Fantasztikus lett! Már nagyon várom a folytatást.
    Remélem hamarosan elolvashatom a Jelen boldogságát.

    VálaszTörlés
  85. hellóka,
    azt hiszem nem lehet okunk a panaszra, volt itt minden...mondhatni minden nyitott kérdésre megkaptuk a választ, csak a Russel-téma maradt ki, és volt romantika is, amit nagyon sokan hiányoltak már :)
    nekem csak egy kérdésem lenne, ezen töröm az agyam...vagyishogy Edward hogy tudta kiolvasni Jade gondolatait??? mert Jade LaPushban volt, Ed meg a határon túl, és a határhoz is csak Carlisle ment meg Nate...és ők nem tudhatták, mit gondolt Jade Jasper önfeláldozásáról...szóval erre lennék kíváncsi :))
    előre is kösy, jöhet a trillógia befejező része :) pux Lilla

    VálaszTörlés
  86. AAAAAA(tátott száj:D) mondanám h szóhoz sem jutok,de el kell mondanom hogy nagyon imádlak:D és baromi jó lett ez a fejezet. Szerintem feleslegesen tetted ki,hogy a korhatár 18 mert szerintem nem sokan vették figyelembe(magyarul senki:D),csak úgy mint én.....ezt nem lehetett kihagyni:D boldog is vagyok meg nem is... az,hogy ez volt az utolsó fejezet,azt jelenti számomra,hogy egy fejivel közelebb kerültünk a véghez:D vagyis ahoz,hogy a jelen boldogsága után már nem tudunk többet Isa és Edward életésől...pedig mi nagyon szeretnénk.:)(könyörgő fej) én bízom benne,hogy megesik rajtunk a szíved,és valamilyen formában majd írsz még róluk:) (megint egy könyörgős,bociszemű fej) :) Sok sikert a vizsgákhoz :) imádlak:) puszi: Beus

    VálaszTörlés
  87. Imádom! Spirit, köszönjük hogy megajándékoztál minket - eddig - két csodálatos könnyvel! :D Jöjjön hát a Jelen boldogsága! <3 Már nagyon várom! Puszi

    VálaszTörlés
  88. Na, akkor véleményt mondok: az első nekem nem tetszik. A másodikra tippelnék, az igazán Edwardra vallana, de nálam a harmadik gyűrű viszi a pálmát, az szívesen elfogadnám! XD
    Szóval még visszatérek a vélemények kifejtéséhez :D :
    valamelyik kommentben (még este) olvastam, hogy a kommentezőnek nagyon gyanús volt az a szédülés. Az nekem is egy pillanatra eszembe jutott, de rögtön ki is zártam, szóval nem lehet Iza terhes. Mert:
    1. a farkasok nem eshetnek teherbe, mert a testük nem képes változásra
    2. ezt már régebben Spirit is leírta, hogy így van, és nem tért el Meyertől.
    Szóval ez biztos nem, pedig akkor már tényleg jöhetne a Volturi. (XD) Nem tudom, miért vagyok ennek annyira "a pártján", de nahh... :D Szóval, ha már egy félvámpír gyerek miatt is ekkora hűhót csaptak (mint kiderült, nem is tudták, hogy Nessie tul.képp mi, mind1), akkor mit szólnának egy vámpír-vérfarkas-ember gyerekhez? Vagy csak vámpír-vérfarkas? És ráadásul nem is vérfarkas, csak alakváltó, de ezt se tudják, ugye. XD Szóval baba nem lesz... egyelőre, legalábbis. Amúgy Iza feladhatja ezt a farkasság-dolgot, és közben élhet Cullenék mellett? Vagy fel se adná? Vagy ez hogy van? Fel lehet úgy adni egyáltalán, hogy a vámpírok még a közeledben vannak? Mert úgy akkor teherbe eshetne talán.
    Remélem, a következő könyvben több kicsi Ed lesz, mert már nagyon hiányzik! :D Tud már beszélni, meg ilyenek? :D

    VálaszTörlés
  89. Spirit ugye megírod ezt a fejit Ed szemszögéből is?:D a múlt árnyaiban is megírtad..:D erre kiváncsi lennék h mit gondol lánykérés közben és amikor szakít Jade meg Josh..jah és persze az actiont..:D és akkor a 3.ban lesz az esküvőőő:D meg a nászéjszaka..:D remélem az is 18-as lesz..:D és hova mennek nászútra?:D megint Esme szigete?:D hát nem tudom..sztem nem kéne elköltöztetni őket a Cullen házból..:D így lenne benne több Emmett és több poén is..:D baba se kell nekik sztem..:D nemtom mit hoznál ki abból a gyerekből..:D

    VálaszTörlés
  90. Spirit!

    Benned isteni tehetség rejtőzik, de teljesen komolyan!
    Napok óta csak frissítettem és végre meglett az eredménye. KÖSZÖNÖM!!!!
    A fejezetet tegnap 11 óra után sikerült elolvasnom a takaró alatt, hogy a koleszos társaimat ne zavarja a fény. De lehetségesnek tartom, hogy néhány halk feksikkantás így is kicsúszott.
    Reméltem, hogy Edward végre felteszi a nagy kérdést, és tényleg. Nagyon ötletesen oldottad meg, mondanom sem kell teljes halál volt annál a résznél. Szerintem ennél tökéletesebb nem is lehetett volna.
    Őszintén azt gondoltam, hogy a másik nagy dologgal várnak az esküvő utánig, mint az eredetiben, de ez is bizonyítja mennyivel különbözik Isabella Bellától gondolom.
    Már csak ki kell várnunk mi fog ez után történni. Remélem, hogy a nagy esküvői készületek között esik majd szó Russelről, mert kicsit hanyagoltad az utóbbi időben.
    Jaj nagyon kíváncsi vagyok mi minden lesz még!!!!! Annyi kérdés kevereg még bennem de most nem érek rá mindent leírni, még később szerintem kifejtem nézeteimet.
    Még egyszer köszi Spirit, hogy egy újabb csodás történettel leptél meg minket, remélem sok ilyen lesz még, és egy nap tényleg a könyvesboltok polcain is találkozhatunk a neveddel. Csak így tovább, izgatottan várom a 3. könyv első fejezeteit.

    Pussz
    Gitka

    VálaszTörlés
  91. Hihetetlen! Hihetetlen volt! Szerintem mind a 33 fejezet szuper volt de a legjobb a 34. Ebben minden féle érzelem volt és át is jöttek egytől egyig. Amúgy Alice tudott Edward terveiről? Kiki

    VálaszTörlés
  92. Jujj, tényleg, Lupe! Most, ahogy olvasgattam, eszembe jutott a pillanatképek novella, meg Benji, meg Lupe. Azt írtad akkor, Spirit, hogy az a csók, meg, hogy a farkasok hiányoznak a suliból, hogy a harmadik könyvben lesz majd.
    És én már megint a Volturinál kötöttem ki, de miattuk nem kellene a farkasoknak elmennie. De ellensége vámpír már volt, másik falka is volt, mi jöhet még? Ufók? Ehh... egyáltalán semmi ötletem azt a hihetetlenül hatalmas veszélyt tekintve, csak ugye az olasz csapat... Vagy jönnek az igazi vérfarkasok? XD
    Valószínűleg Russelnek és képességének is több szerep jut majd. Szegény srác elég csalódott lehet, amiért így cserben hagyták, úgy mond. Meg szerintem azért aggódhat is Izáért, hogy milyen sokáig nincsen suliban, és mi lehet vele.
    ... Már vagy öt perce csak ülök itt, de semmi más ötletem... Jön a világvége...nem az nem jó. úhh, úhh, tudom! Jönnek Maria régi ismerősei bosszút állni!!! :D Vannak egyáltalán még olyanok?
    Apokalipszis? Vámpírvadászok? Ja, azok az alakváltók...

    VálaszTörlés
  93. Szia Édesem!

    Először is szeretnék neked gratulálni a második könyvhöz. Eszement nagy dolgot alkottatok.:) Gratulálok! ÉS köszönöm, nagyon örülök, hogy olvashatom.:)

    A stratégia része fenomenális.:) Ügyesen kigondolt és megkomponált.:)

    A Rózsa, hát... húúú nagyon romantikus ötlet volt bele rakni a bimbóba a gyűrűt.:)

    Jade...hmm sztem Josh kap jobbat majd..:D Nem kell annyira félteni őt. Majd meggyógyul, meggyógyítják a lelkét.:) Meg ki tudja mikor jön vissza Jade.:D

    Isabella bizonytalankodása a házassággal kapcsolatban, nagyon aranyos volt:D Olyan kis emberi. Viszont kérdésem lenne, hogy akkor Edward nem hallotta a gondolatait a terveiről..meg minden:)?

    "Régen, azt hittem volna, hogy csak a mesékben vannak ilyen pillanatok. Mikor az ember lánya úgy érzi, az idő megáll, és szerelme tekintete egyszerűen magába szippantja őt, mint valami kavargó örvény. De ez most a valóság volt. Csak figyeltem Edwardot, és elöntött valami furcsa földöntúli boldogság. Hihetetlennek tűnt, hogy ez a gyönyörűséges angyal tényleg engem szeret, és akar engem nem csak egy rövid kis életen át, hanem egy egész örökkévalóságig."--> hát ez tényleg gyönyörű:) Köszönöm:)

    A legvége dagonyázásos része is nagyon jópofa volt.:)

    Tényleg csak gratulálni tudok...:):):):)

    De...:$

    Ez szigorúan vett magányvélemény, és lehet, hogy az instabil lelkiállapotom mondatja velem.:) De a vége nem tetszett. Mármint nekem túl sok volt. Éppen megvilágosodtam, hogy mi volt az a sok titok, rejtély, meg aranyosan eljegyzi, erre jön az a mondat hogy :

    "A feleségem leszel… – ... – Most már biztos vagyok benne, hogy így lesz. És boldoggá akarom tenni teljesen az én asszonyomat. Ha te is akarod…"

    Nem tom, az eszemmel tudom, hogy ez egy halál aranyos olvadós mondat, de... Miért most?
    Egy pillanatra elbizonytalanodtam, hogy Edward ilyen e... És lehet, hogy ilyen, de nekem ez túlságosan tükrözi, hogy birtokolni akarja. Olyan... Nem tetszik:(
    Nem tudom én ezt a bizonyos első alkalmat úgy hittem, csak a 3. könyvben sütöd el... Így nekem sok volt. Meg kicsit nyers, vis én most nem tudtam átérezni. A vége most nekem nem azt a hatást érte el, amit az első könyved végén.

    Ez nem a te hibád. Sőt sztem akkor tökéletes egy mű, ha van ami tud-nem-tetszeni is:)

    Ne haragudj..: Én attól még imádlak, és alig várom, hogy írjál tovább. ÉS ez csak egy hülye kis vélemény, az én hülye kis lelkiállapotomban. :) Talán pár héten belül megbarátkozok ezzel a résszel is.:) Tényleg ne haragudj:)(L)

    Puszi Nektek!
    Gratulálok Drágáim:)
    Puszi, Truska

    ui: bocsi ha keszekusza lett a vélemény:$

    VálaszTörlés
  94. Kedves Spirit! Valamikor nyáron találkoztam először a ficeddel. Szétnéztem a neten a témában és elég gyengus és gyermeteg irományokba futottam bele. Két dologra gondoltam: én vagyok túl finnyás+ 30 évesen már nem vagyok célkorosztály, ehhez tinilélek kell. Aztán egy fórumban vki azt írta, h ez a legjobb Twilight-fic. Rákerestem, és tényleg! Az egyetlen, amivel kapcs.-ban az irodalom szó eszembe jut. Még soha nem írtam hsz-t neked, fogadd a dicséreteket egy csokorban! És milyen gyarló vagyok: dicséretből még soha nem írtam, és most is csak azért nem maradtam néma rajongód, mert vmi nem hagy nyugodni. Előre elnézést kérek mindenkitől, aki nem ért egyet velem, és tőled is, nem akarlak sem megbántani, sem elkeseríteni, nem muszáj törődnöd a véleményemmel, nem vagyok irodalmár (és mint tudjuk, kritizálni a legkönnyebb). Szóval szerintem a fejezet végét kicsit elkapkodtad-összecsaptad, valahogy olyan "na-legyen-már-meg-a-szex-is" beütésű. Mintha megírtad volna az elejét a szokásos színvonalon, aztán bumm! - vmi történt, ami miatt szükségét érezted gyorsan feldobni az i-re a pontot, bármi áron. Ne érts félre, tényleg szép, az meg külön tetszett mindkét könyvben, hogy soha nem voltál közönséges az erotikusabb részeknél (ez is ritkaság). De 100%-ban biztos voltam benne, hogy Edward és Isabella lánykérős (tudtam, tudtam, h lesz!)és/vagy kvázi nászéjszakás történetének külön fejezetet szánsz, sőt a fejezetet Edward szemszögéből is reméltem. Nem jut most eszembe szebb kifejezés a "padlót fogtam"-nál. Minden szárnypróbálgató írókezdemény megnyalhatná a tíz ujját, ha ilyen fejezetet tudna írni, de Spirit (vagy Adrienn, ugye?), te ennél sokkal jobbat tudsz!
    Hosszúra és undokra nyúltam már, sok sikert a könyvkiadáshoz és a vizsgákhoz + bocsánat és kérlek, írj tovább! Madagas

    VálaszTörlés
  95. Jaaaj. Jaaaaj. Másodszor olvastam el :D Annyira jó lett elmondani sem tudom *.*

    Biztos vagyok benne, hogy a harmadik könyv még izgalmasabb lesz. Alice valszeg jóó nagy felhajtást csinál az esküvőből.

    Van egy olyan érzésem, hogy Russelből vámpír lesz. Nem tudom, hogy, hol, mikor, miért de az lesz:D

    Nézegettem a neten szív alakú gyémántos gyűrűket :D kettőt találtam.
    http://fatumjewels.hu/up/items/b95281ec.jpg
    http://photos03.allegroimg.pl/photos/oryginal/774/99/61/774996105

    Inkább az első nem? Vagy Spirit, te hogy képzeled el?

    pussz, mona

    VálaszTörlés
  96. Hogy megmondtam, hogy megmondtam hogy ez lesz!!!:D
    Joshot sajnálom...de biztos jön valaki majd:)
    Isabella & Edward összeházasodik lálálá (ezt most énekeltem:D)
    Rettenetesen szomorú voltam mielőtt elolvastam a fejit, de ez felvidított:) Újra csak azt tudom mondani, fantasztikus vagy!

    VálaszTörlés
  97. Valaki kérdezte, hogy akkor most Dominic mégsem erőszakolta-e meg Isát? Mert nem fájt neki, és egy pillanat alatt történt. Javítsatok ki, ha tévedek, de én emlékszem valami olyasmire, hogy Spirit úgy írja le, a kellemetlen-feszítő érzés hamar elmúlt... Szóval egy kicsit mégis fájt neki, de nem hiszem, hogy ezzel foglalkozott volna :) A másik, ami rémlik, az, hogy Isa felnéz Edwardra, és megijed egy pillanatra, hogy talán a vére miatt vág olyan fura arcot :D Szerintem ebből egyértelmű, hogy Dominic tényleg nem nyújt hozzá. De most nem olvastam vissza ezeket a részeket, szóval javítsatok lécci ki, ha tévedek! Lehet, hogy már annyit jár a fejemben a történet, hogy néha kicsit továbbgondolom :D De nekem így rémlik :)

    VálaszTörlés
  98. Eszembe jutott még egy kérdés, kérlek segítsetek ki!

    Többen írtátok már, hogy Isa nem lehet terhes, mert a farkasok teste nem képes változni. Ez így van? Ha igen, akkor is ott van nekik kicsi Ed, aki szinte már a saját babájuk! :) Én eddig ezt csak a vámpírokról tudtam, de biztos igazatok van, csak elkerülte a figyelmem... persze van rá magyarázatom, hogy miért! :D

    Úgyhogy le is írom nektek, hogy kerültem ide, és miért siklottam talán el pár fontosabb részlet felett az elején... Remélem Spirit, megbocsátható lesz a bűnöm! :)
    Szóval... Én sajnos csak nyáron láttam először a Twiligthot, szörnyű, tudom, de azóta már teljesen függő lettem! (L) De ezt szerintem nem kell magyaráznom :) Persze a film után minden Twilighttal kapcsolatos dologra rákerestem a neten és így nem sokkal később rátaláltam erre a csodálatos oldalra is. Az elején még nem kellett napokig várnom az új fejezetekre, hiszen akkor már fent volt az egész első könyv! Sőt, talána másodikból is pár fejezet.
    Így persze egyiket olvastam a másik után... Őszintén szólva, mikor egy Twilightos oldalon megláttam egy felhívást, ami így szólt: "Mi lenne, ha Bella Jacobot választotta volna? Akkor is érdekelne a történet Edwardról és Bella UNOKÁJÁRÓL?" Na, itt azt hittem leesem a székről... Bella unokája? El sem tudtam képzelni. Persze aztán olyan kíváncsi lettem, hogy minden ellenérzésem ellenére rákattintottam a linkre... Ez valamikor este felé történt. És csoda történt! Hajnali 4-kor, mikor már nem bírtam tovább olvasni, kertem fel a monitor elől! Mázlim volt, hogy egyik fejezetről a másikra kattinthattam, így gyakorlatilag 2 nap alatt elolvastam az összes fent lévő fejit! Aztán kezdtem megtapasztalni, milyen idegtépő a várakozás a következőre!:) Ebből adódóan viszont, hogy faltam a fejezeteket, nem nagyon olvasgattam kommenteket meg magyarázatokat... Bocsi :S Azóta pótolom :) És szerintem elkezdem újraolvasni is, mert néha beugranak jelenetek az első könyvből, és szinte nosztalgikusan gondolok rá, milyen jó is volt olvasni!

    Szóval köszönöm Spirit, hogy írod nekünk ezt, mert mikor az eredetik végére értem, egy világ omlott össze bennem, hogy vége van... Aztán jöttél TE! :)

    Huhh, bocsi, megint kicsit hosszúra sikeredett! :P

    VálaszTörlés
  99. a kommentek hossza is beleszámít a hsz számokba? xDD oké, tudom, hogy nem, de olyan jó lenne, akkor tuti hamarabb lenne új fejezet! már alig várom!!!
    amúgy mintha a múltkor nem mondtam volna, de most mondom: eszméletlenül jó lett a feji, és nagyon tetszett ahogy leírtad Bella és Ed együttlétét. végreeee!!!! ezek után vajon mi lesz a folytatás? ki lesz a "gonosz"? talán a Volturi? vagy Russel kerül előtérbe? ááá nagyon várom!!!

    VálaszTörlés
  100. Istenem, Istenem, Istenem...
    El sem hiszem, hogy eljutottunk idáig. Ez egyszerűen tökéletes volt. Olvadozom...
    Annyira tetszett, amikor Edward azt mondta, hogy akarlak. Olyan jó volt olvasni.
    Ahogy a többiek írták én is szívesen olvasnám ezt a fejezetet Edward szemszögéből :)
    A képek a gyűrűről pedig fantasztikusak.
    Spirit isteni vagy, remélem, hogy a regényed körül is minden ok és hamarosan a kezemben tarthatom.
    És... hát...először is szeretnék mindenkitől elnézést kérni a következők miatt, de muszáj megkérdeznem. Szóval már régebben is gondolkoztam a dolgon, de sosem volt olyan fejezet, ahol leírhattam volna.
    Tehát a vámpírok, amikor átváltoznak akkor abban a testben "ragadnak" meg, amiben az adott pillanatban voltak. Onnantól kezdve, ha jól tudom nem változnak meg semmilyen módon. Ha ez így igaz, akkor a férfi vámpírok, hogyan képesek szexuális kapcsolatot létesíteni? Hiszen ahhoz változásra van szükség...
    Plusz a vámpír nők nem tudnak szülni, szóval ebből a szempontból a szex teljesen "felesleges" (bocsi nem tudtam jobban megfogalmazni).
    Remélem érthetően írtam le, hogy mit is gondolok.
    Hát ennyi volt, tényleg mindenkitől elnézést kérek még egyszer, de ez van.
    Ja és, aki esetleg válaszol,annak nagyon-nagyon köszönöm előre is.

    VálaszTörlés
  101. Pár dolog, amikre a hsz-k olvasása közben jöttem rá:

    1. Nekem a legeslegelső gyűrű tetszik a legjobban. Bár, Spirit, nem írtad, h aranyból v ezüstből van.

    2. Kedvenc részem: amikor Edward belemosolyog a csókba. Szinte magam előtt látom, vmi olyasmi, mint ami az első filmben van, amikor ad egy puszit Bella nyakára.

    3. Egyetértek, h Isabella addig nem lehet terhes, amíg állandóan átváltozik, és erre (mmint arra, h átváltozik) még számíthatunk sztem, mivel kétlem, h föladná a farkaslétet, hiszen akkor egy idő után meghalna, és nem lehetne együtt Edwarddal.

    4. Sokan fölhoztátok Dominicot. Lehet esetleg összefüggés Isa akkori eszméletvesztése és a mostani ájuldozása között? Elvégre még nem tudjuk, h akkor pontosan mi történt. Az is lehet, h Dominic csak idegesíteni szerette vna Isabellát azzal, h a 'múltkor is élvezte', és közben nem is történt semmi.

    5. Én is a Volturira tippelek. Mármint arra az időszakra, amikor a farkasok nem járnak suliba.

    6. Sztem nem onnan kéne kezdeni a 3. könyvet, - bár nem feltételezek rólad ilyet, Spirit, de vki ezt írta, ez neki szól és nem ellened, - h 'csöpögjünk egy sort – mennyire szeretlek - cupp - stb', végül is ez egy új könyv lesz, meg azért az már sok a jóból. Egy csók még belefér, de egy hosszú csöpögéstől kiütést kapnék. Ezzel nem azt akarom mondani, h nem tetszett a feji, mert szuper lett! (Ezt mintha már írtam vna.) De most még érzelmeket elviselni... Nem irigylem Jaspert!

    7. Nem hinném, h Alice-ék első gondolata, amint kettesben maradnak, a szex lenne. Egy csók esetleg, de leginkább egy hosszú-hosszú ölelés. Hiszen a szex nem oldhat meg mindent, nem feledtetheti el az átélt borzalmakat. És sztem jó így Jaspernek is, h nem támadta le Alice-t csak azért, mert Isáék nem bírták (és nem is akarták) magukat türtőztetni. Ezt - mármint, h nem a szex az első gondolatuk - abból is gondolom, h ők nem Emmet és Rosalie, és a NM-ban is, amikor Alice visszajön a Volturitól, még csak egymáshoz sem érnek, csak megállnak egymással szemben.
    Summa summarum: sztem nem feküdtek le rögtön, amint kettesben maradtak.

    8. Hiányzik Russel, de nem tagadom, csak azért, mert olyan sokan fölhozták, h mi van vele, és ettől hiányérzetem van.

    Asszem ennyi, de ha találok még vmit, akkor már csak azért is írok, mert nem bírom magamban tartani.

    Pusz

    Ui: ezt is vagy 5x átírtam, amíg végleges lett, annyi minden jutott az eszembe.

    VálaszTörlés
  102. Most mit mondjak? szerintem erre várt mindenki, de most túl gyengék ez ujjaim a gépeléshez... Belezsibbadtak az olvasásba. Már előbb megláttam, hogy van fejezet, de csak most tudtam leülni. És persze életet mentettél! Képzeld 4órás matek versenyen voltam, és mikor hazaértem, úgy fél órája, úgy éreztem magam, mint a mostt lepény. És most élek! Köszönöm neked, nagyon! Jelenleg, én is nagyon boldog vagyok ettől!
    Másik Zsani

    VálaszTörlés
  103. Kedves Névtelen!

    A Múlt árnyai 2?. fejezeténél Szandi megválaszolta, de hirtelen nem találtam.
    Arra viszont, h "ledermedtek", sztem tok válaszolni, bizonyos szinten, parasztésszel. (Étsd: ezt a kútfejemből írom, nem vhol olvastam, szóval nem 100%, h amit írok az jó.)

    Vmilyen szinten még "élnek", mmint abban a tekintetben, h ugye táplálkozniuk kell, és a vért vmilyen formában hasznosítják, tehát nem dermedhettek le teljesen.

    De ha buzgón keresgélsz, a Múlt árnyai 24. fejezetének környékén (szte inkább előtte) megtalálhatod, amit erről Szandi írt.

    Pusz

    VálaszTörlés
  104. Kisildikó!

    Nekem is pont az ugrott be, mikor Edward belemosolygott a csókba, hogy pont olyan lehetett, mint a filmben, mikor először csókolja meg Bellát! :)

    Nekem is ez volt az egyik kedvenc részem ebből a fejiből, meg persze a rózsás-gyűrűs jelenet!

    És ez:

    "- Nézz a szemembe! – nyúlt az állam alá. – Mondd el, hogy mit látsz! – kérte. Összezavarodva pislogtam rá. – Gyerünk, Isabella, mit látsz?

    - Kavargó mézet – mondtam ki az első dolgot, ami eszembe jutott. Edward elmosolyodott.

    - És még?

    - Apró világosbarna pöttyöket, amik vonzzák az ember tekintetét – sóhajtottam, mire újabb kuncogást kaptam válaszként.

    - Nézd meg jobban! – hajolt kissé hátrébb Edward, de nem vette le rólam a pillantását.

    - Magamat? – kérdeztem bizonytalanul.

    - Igen, és még? – Már majdnem bosszúsan felcsattantam a keresztkérdések miatt, mikor hirtelen a tüdőmben akadt a lélegzet. Rájöttem, hová akar kilyukadni.

    - Csillogást… Boldogságot. – Tudtam, hogy megfejtettem a rejtvényt, mert Edward szeme még ragyogóbbá vált." (itt bevallom, egy picit elkezdtem könnyezni...:) )

    És jót nevettem Edward Emmettes megjegyzésén is! :)

    VálaszTörlés
  105. Ez édes volt :) ennél bővebb véleményt most nem igazán tudok írni, még egészen a hatása alatt állok, talán később még visszatérek valami értelmes mondandóval:D

    VálaszTörlés
  106. JUCA! Szó sem lehet róla, hogy Te leszel Nate bevésődése! :P Én előbb lestippi-stoppoltam magamnak Nate béjbit! ;)

    VálaszTörlés
  107. Megtaláltam!
    A múlt árnyai 20. fejezet. (Mindenkitől bocsánat, aki már olvasta, de sztem vannak, akiket érdekel). Szó szerint idézem.
    Pusz

    "Szóval még a saga olvasása közben több kérdés is felmerült bennem, bennünk, amire S. Meyer weboldalán találtam meg a választ. Többek között:

    1) Mi történik a lenyelt emberi étellel a vámpírok testében? Elvégre 100 év alatt muszájból ehetnek annyit hogy a végén betelik a gyomruk :D Nos a válasz: szegényeknek bizony minél előbb fel kell köhögniük a lenyelt ételt, nem maradhat a testükben. Bizony...

    2) A szex kérdés :) (Akit nem érdekel fogja be a fülét....ha van ilyen ;) :P)
    Szóval fizikailag eléggé hasonlóak az emberekhez ahhoz hogy árnyékban közöttük mászkáljanak, viszont van pár fontos különbség. A bőrük hasonlóan az emberek bőréhez, sejtekből épül fel, se ezek a sejtek nagyon kemények és tükröződnek mint a kristályok. A sejtjeik között egyfajta zsírozásként (mint a gépalkatrészek kenőolaja) folyadék van, hasonló a szájukban lévő méreghez. A szemükben is van vmi folyékony anyag, ami megkönnyíti a szemgolyó mozgását, de könnyezni nem tudnak. A szemükben és a bőrükben található síkosító-méreg nem fertőző az emberekre :). Hasonlóan, a vámpír testében mindenütt található megannyi változata a méreg-alapú folyadéknak, ami megőrizte jellegzetes hasonlóságát a cserélődő folyadékokkal, mint funkcionalitását, mint célját tekintve. Noha nincs méreg pótlás ami pontosan úgy működik mint a vér, de sok funkciója megmaradt más formában. Ugyanúgy, az idegrendszer is kissé másképp működik, csak éppen fokozottabb módon. Néhány önkéntelen reakció, mint a légzés folytatódik (ebben az esetben a légzés a levegőben lévő szagok alapján történő tájékozódás miatt működik, nem az oxigén szükséglet miatt). Más önkéntelen reakciók, mint a pislogás, nem létezik mert nincs okuk pislogni (nem kell nedvesíteni a szemüket). Az erekció is létezik a vámpíroknál, mégpdig a méregszerű folyadékok segítségével, ami a szövetek hasonló reakcióját okozzák, pont mint ahogy a vér beáramlása tenné. Ahogy a vámpír bőr - ami hasonlóan néz ki az emberi bőrhöz és hasonló (védelmező) funkciót lát el - egy fajta folyadék, ami az ondóváladékhoz hasonló is létezik a férfi vámpírokban, ami genetikai információt hordoz magában, és képes megtermékenyíteni egy emberi petesejtet.
    (Megjegyzés: a női vámpíroknak nem lehet gyerekük, mert a testük nem változik, ezáltal nem képesek kihordani a magzatot.)

    Mielőtt bárki elküldene a fenébe :D ez nem az én agyamból pattant ki, majdnem szó szerinti fordítása a Meyer honlapján található Steph által adott válasznak. És természetesen nem akarom senki lelki világát összetörni, de ez az egész fikció, ahogy a vámpírok létezése is :)
    Ezt a véletlenül idetévedő nem twilight rajongó emberek miatt írtam le, de azért mi tudjuk, hogy Edward a tökéletes férfi, és a Cullen-család vámpírjai a legédesebb vámpírok a világon:D:D:D:D:D:D"

    VálaszTörlés
  108. Megint gondolkodtam... lassan szokásommá válik. XD
    Szóval néhány fejivel előbb Isabella megfogadta, hogy ha ezen túl lesznek, akkor igyekszik majd Cullenéknek barátokat szerezni. Nem tudom, hogy írta Spirit pontosan, de ez volt a lényeg. :D Szóval a Jelen boldogsága két fő témája szerintem: az esküvő, melyre úgyis a végén fog sor kerülni (vagy nem, de inkább igen), valamint az, hogy Iza igyekszik eleget tenni ennek a fogadalomnak. A bonyodalomra még mindig nem jöttem rá. Valami balul sül el a barát szerzés közben, az egész város megtudja a nagy titkot, és minden összeomlik? Neeeeeeeem, ezt valahogy nem tudom elképzelni. Vagyis, hogy már elképzeltem, de nahh:D Szóval ilyen nem történne szerintem.
    Alice persze be lesz zsongva az esküvőtől... ^^ Valami nagyon romantikusat képzelek, alkonyatkor, tengerparton, minden giccses. :D Ez Alice-re vallana. :D

    Szép, vámpírok-farkasos álmot mindenkinek! Ki tudja, talán valaki megálmodja, mi lesz a harmadik könyv fő bonyodalmi szála. :D
    pussz, A. J.

    VálaszTörlés
  109. Ja igen, amit még most gondoltam: szinte tuti, h Russel meg fogja tudni a titkot.

    VálaszTörlés
  110. Szia!

    Nagyon tetszik a történeted és ez a rész hát valami fantasztikus volt:D:P

    VálaszTörlés
  111. Szégyen, h csak ennyi kommentet írtunk... Még úgy is, h nekem már ez kb. a 4-5. :(
    Így nem lesz hnap új...
    Na, asszem befejeztem (mára biztosan), mert nagyon elegetek lehet már belőlem.
    Pusz

    VálaszTörlés
  112. Egyetértek, azt hittem egy ilyen fejezet után gyorsabban gyűlnek majd a kommentek... Bár bevallom, én sem szóltam eddig hozzá, csak néha-néha, most meg úgy érzem én is, hogy már lassan elegetek lesz belőle, hogy állandóan eszembe jut valami új... :(

    De akit nem zavarok, annak még felvetnék egy ötletet. A napokban sokat gondolkodtam rajta, milyen jó is lenne, hogyha egyszer ezeket a könyveket is megfilmesítenék! (persze, tudom, hogy valószínű álmodozás marad, mert ilyen-olyan jogok...) Én nagyon szívesen megnézném a moziváltozatukat is! Sőt! Ugyanolyan izgalommal várnám, mint most a NM-t! Tuti az éjféli premierre mennék! :D
    Ti hogy vagytok vele? Lécci írjátok meg, mert lehet, hogy csak én vagyok ennyire elvetemült, hogy már ilyenek is eszembe jutnak... de azért jó lenne tudni, ha nem vagyok egyedül vele! :)

    VálaszTörlés
  113. Hát hali, újra ismét itt:D:D
    Szandi, most, hogy ki van írva, hogy 18-as korhatár, na mondom most félreolvastam, jó égő, de komment megnyugtatott, hogy nem kattantam meg. xD
    Juca, szerintem Dominic nem erőszakolta meg Isa-t, vagyis én erre következtettem. Remélem igazam van.:D:D De Spirit a homályos dolgora úgyis választ ad, ha nem is a köv, fejiben, akkor egy kérdezz-felelek-ben.:D Már alig várom.
    Russel tényleg háttérbe került, szal szerintem is a 3. könyv egyik jelentős szereplője lesz.:D:D
    Alig várom a következőt, szóval írjatok sok komit!!!!!!!!!:D:D:D:D

    VálaszTörlés
  114. Wá, ez nektek kevés? 1 nap alatt 1öbb mint 100? ez nem jön ám könnyen össze. persze megértem, hogy akarjátok az új fejit, de akkor is! Na mindegy. Amúgy király a fejezet! Csak míg végigolvastam a kommikat, hirtelen csak ez jutott eszembe, majd holnap újra elolvasom, és kommentelek valami normálisabbat is.

    VálaszTörlés
  115. Szija!!

    Múlthét csütörtökön kezdtem el olvasni a ficedet egy barátnőm ajánlására.Nagyon sokáig győzködött mire beadtam a derekam, hogy elolvassak egy fanfictiont.Nem nagyon tetszett, hogy egy olyan történetet olvassak ami nem Belláról és Edwardról szól.
    Szóval Hétfőn már ott jártam, hogy se láttam se halltam, csak olvastam. Iskolából megérkezve rögtön be a számítógépet és fel se álltam 1-ig.
    Annyira imádtam ahogy írsz(még most is :P).Nem bírtam órákon figyelni, mert folyton a történeten rágódtam.
    Mikor már nme bírtam tovább gondolkodni,muszály volt elmondanom valakinek és erre a feladatra az egyik osztálytársnőm nagyon megfelelő személy volt.(Hozzá teszem,hogy nem nagyon szereti a Twilight-ot, és mégis figyelt). Elkezdtem neki mesélni a történeted és érdeklődve figyelt. Nagyon meglepődtem miután az első beszámolómat elmeséltem neki és miután végeztem szóhoz sem jutott. Ez komolyan így volt. Nagyon tetszett neki is és kérte, hogy küldjem el neki az oldal linkét, mert ezt ő is el akarja olvasni.
    Köszönöm Neked, hogy ilyen borzalmasan jó ficet írtál és, hogy mosolyra fakasztottál.=)KÖSZI
    Lécci, ne várakoztass meg Minket a következő fejezettel és könyvvel.LÉCCI!!!!!!!!!
    IMÁDOM!!!
    Ui.: Remélem nem bánod, hogy ilyen hosszú hsz-t írtam. BOCSI =)

    VálaszTörlés
  116. Szia Spirit és mindenki ismét!
    Jajj...Istenem vagyis..Jajj Adri..:D szóval ez a fejezet eszméletlenül tökéletesen "kielégítő volt"..mármint olvasás szempontjából nekem...persze valakiknek más szempontból is..XD.
    Na egy kis elemzés( :D ):
    1. Eszméletlen édes kifejezése volt a szerelemnek, ahogy Alice reagált..a féltés, a szeretet és az elvesztés gondolatának együttes hatása a bizonyíték arra, hogy van igaz és örökké tartó szerelem (mégha sokan azt is állítják, hogy valójában az egész hazugság..) De emberek..szerintem ez nem így van..Az valóban igaz, hogy nem mindenkinek adatik meg..de lehet úgy alakítani rövidke életünket, hogy valamibe vagy valakibe szerelmesek lehessünk...nekem van egy pár örök szerelmem...(L)mint pl. az olvasás..(és még a szenvedélyemet is kitudom elégíteni..hála az eddig felkerült fejezeteknek..illetve Adrinak, aki megírta őket..NEM LEHET KIHAGYNI A SZERETET KINYILVÁNÍTÁSÁT..SZERINTEM ANNYISZOR KELL MONDANI AMENNYISZER CSAK LEHET...FŐLEG ANNAK AKI A KAPASZKODÓT JELENTI ABBA A VILÁGBA AHOL MI TWILIGHT FANOK JÓL ÉREZZÜK MAGUNKAT..azaz a vámpírok és farkasok illetve a bonyodalmak és az Örök Szerelem világába...)
    Szóval az egész papolásból annyit akartam kihozni..hogy ha úgy alakítjuk az életünket akkor mindenkinek lehet valami "örök szerelme" még ha sajnos az a valaki vagy valami nem egy vámpír vagy egy varkas, de még csak nem is Edward..:D.
    2. Carlisle nagyon cuki..még sosem képzeltem el..mármint így..hogy hibát kövessen el..vagy legalább is ő így gondolja hogy híbát követett el..de ez tetszett illet hozzá..a kiskutya szemek..azok tetszettek..:D...Illetve még Jasper reakciói és nagyon nagyon beleillettek az egész fejezetbe..annyira jól megírtad Adri de komolyan..IMÁDOM...ESKÜSZÖM..:D
    3. Jó volt egyébként még az is, ahogy a farkasok egy bizonyos része kiállt a vámpírok mellett..az előítéletek ellenére..és ez nagyon tetszett (I love Nate)
    (nem fér ki egybe sajnálom..)

    VálaszTörlés
  117. És itt a folytatás..:
    4. Ami a Josh témát illeti: Szerintem tudatalatt Josh nagyon is biztos volt abban, hogy a Cullen család jó..csak a múltjában történő szomorú esetek után elfojtotta magában a tudatalattiját..és szerintem pont ezért volt elég mersze megkérni Isát a történtek után hogy segítsen neki..ezzel bizonyítva azt, hogy elfogadja a családjában lévők döntését..és ez nagyon rendes volt tőle (I love Josh) :D
    5. A következő..ami eszembe jutott egy ötlet..-agyis ez villant be nekem egyből arról a részről mikor Jade azt mondta Josh-nak, hogy nincs rá szüksége..- hogy Edward végre beszélhetett volna egy kicsit a múltjáról is..(vagy kettesben Jade-el vagy akár mindenki előtt, bár ez annyira nem lett volna nyerő ötlet a leánykérés után..:D) Szóval én azt hittem, hogy majd Ed Jade után megy ezzel segítve Josh-nak és elmeséli neki a történetet Belláról, és hogy rengeteg ideig szenvedett, és, hogy akkor nagyon bánta meg stb. de már elvesztette az első igazi szerelmét..és igaz, hogy már nem bánja, hisz Isa az övé és őt talán még jobban szereti mint annak idején Bellát, de attól még szenvedett eleget..stb.bla-bla-bla..
    6. És végül rátérnék a legeslegeslegeslegeslegeslegeslegjobb részre..:D, amit valaha olvastam egy fejezetben..a szex..na jó nem először a leánykérés..szóval szerintem ötletes volt a rózsa..kifejezi a szerelmet..és a gyűrű..nekem elég lenne egy drót darab, ha Edtől kapnám..XD..na jó csak vicceltem szóval sztem remek volt a kacsókérés..:D főleg úgy hogy félbe lett szakítva..mert mert aztán jött az amit mindenki már az eleje óta vár..amiért 1 fejezet alatt lerágom a körmöm kb. 16x hát igen...Edward és Isa szerelme végre beteljesült..a legjobb. A megfogalmazásod totál perfekt..nagyon tökéletes érzékletes részek..amik késztetik az olvasót képzeletének használatára..igen igen nagyon nagyon jó volt..Adri te vagy a legjobb..!!
    Most pedig amit elfelejtettem..a Mikulás..:D szóval utólag is szeretnék mindenkinek kívánni egy-egy vega vámpírt..vagy farkast (kinek mi kell..:D nincs faji megkülönböztetés..:D) Adrinak Edwardot Szandinak amit vagy akit szeretne..Melindának, Diának és a lányoknak a suliba (Ja és persze még mindig magamnak is !!!!) egy Cullen család másolatot..:D Lehetőleg szingli Edwarddal(bár nekem jöhet minden egyedülálló farkas is)..:D.
    Na azt hiszem ennyi volt mára. Köszönöm a fejezetet..nagyon tetszett tényleg.Sok ihletet a követketőhöz és tudd én még akkor is itt leszek..:D Úgy hogy számíthatsz rám olvasóként Adri..:D
    szóval jó éjt mindenkinek tényleg..:D
    puszi: Zsani
    U.I.: Uuupsz ez talán egy kicsit hosszú lett nem muszáj elolvasni..:D

    VálaszTörlés
  118. Még mindig olyan hihetetlen, hogy véget ért a második könyv is. Én akkor kapcsolódtam be az olvasásba, amikor pont vége lett a Múlt árnyainak, azt egyben olvastam végig, ezt pedig ahogy felkerültek a frissek. Olyan hihetetlen élmény így végigkísérni egy mű születését, ez a "folytatásos regény" - vagy nem is tudom, hogy kellene nevezni, van erre külön irodalmi szakkifejezés? - tényleg napról napra a szemünk előtt íródott, és külön öröm, hogy a komment-válaszokból, Kérdezz-Felelekekből megtudhattunk háttérinformációkat is a mű írásával kapcsolatban, kicsit olyan, mintha mi is részesei lettünk volna az alkotói folyamatnak. :)
    Így a második könyv befejezése után megpróbáltam végiggondolni, melyik rész tetszett jobban (és látom, mások is írtak már erről néhány gondolatot.) Én arra jutottam, hogy hozzám a Múlt árnyai közelebb áll, talán azzal is összefüggésben van ez, hogy egyben olvashattam, ami hihetetlen élmény volt... (Egyszer beszéltk is P.Andival, hogy ki kellene bírni, hogy ne olvassuk el a részeket, csak egyben az egészet, amikor kész van, de mindketten tudtuk, hogy ezt lehetetlen megvalósítani. ;)
    A Múlt árnyaiban annyira tetszett, ahogy folyamatosan közelednek majd végre egymásra találnak a főszereplők (nekem a Twilight kötetek közül is az első a kedvencem). És a végén, amikor Isáról kiderül, hogy farkas lett, az valami eszéletlen volt. :)
    A Jövő reménysége sokkal összetettebb, eseménydúsabb volt, hihetetlenül jól kitaláltad ezt az egész bonyodalom-rendszert, és a megoldását is, és eközben itt sem kerültek háttérbe az érzelmek. Valószínűleg elolvasom majd ezt is egyben. :)
    Kíváncsi lennék, ti, többiek, hogy gondoljátok, nektek melyik könyv tetszett jobban és miért?

    VálaszTörlés
  119. Nagyon nagyon jó fejezet volt! Nagyon odaütött.Jó hosszú volt nagyon imádtam...:)
    Gratulálok hozzá!
    Puszii:D

    VálaszTörlés
  120. Hát elöször is: köszönöm, hogy olvashatom a történeteidet! Nagyon boldoggá teszel velük, és hogy úgy mondjam, fényt csempészel amúgy szürke hétköznapjaimba :) ! Szeretném megköszönni még a húgomnak azt, hogy megismertette velem ezt az oldalt, és rávett arra, hogy igenis érdemes elolvasni az írásaidat! Bevallom öszintén, A múlt árnyai befejezésénél, amikor kiderült, hogy Isabellából farkas lett, nem akartam tovább olvasni. Akkor még nem tetszett ez a variáció ( nyilván vámpírt akartam Isabellából ). DE! A húgom meggyözött, hogy igenis érdemes tovább olvasni és kitartani! Vonakodva bár, de továbbolvastam, és azóta sem bántam meg, hogy így tettem! Elképesztö és lenyügözö az, amit csinálsz. Mesterien értesz a fogalmazáshoz, tényleg. Szép és választékos minden egyes mondatod. Úgy tudsz a történetbe érzelmeket vinni, hogy közben nem lesz csöpögös. Izgalmas, megható, megrázó, és mindent elsöprö... nem lehet nem "letenni".
    Míg te a folytatást, én ezt az öszinte vallomást "ajándékozom" Neked! Még egyszer: Köszönöm!

    Üdv!

    VálaszTörlés
  121. És most jöhet egy kis "elemzés", gondolatmegosztás :) :
    Most már azt hiszem, minden világos. Hát mégiscsak volt valami tervük Carlisle-éknak! Nem gondoltam volna. Hm... persze megnyugtató, hogy nem hagyták volna Jaspert meghalni, és ezek szerint Edward a határtól is ki tudta Jade fejéböl olvasni a dolgokat. Tényleg elég nehéz lehetett nekik, hogy ne mondják el a tervet. Föleg Carlisle-nak, hiszen ö nemcsak, hogy Alice szenvedését okozta ezzel közvetlenül, hanem Jaspert is abban a hitben éltette, hogy hagyná, ha feláldozná magát.
    Alice annyira, de annyira aranyos, és nagyon is el tudom képzelni, hogy mit érezhet még most is, a történtek után. Ahogy ragaszkodik Jasperhez, hogy nem engedi el egy percre sem, nos ez igazán megható, és érthetö.
    Na és a leánykérés...! Az valami hihetetlenül romantikus, és frappáns volt! Tudtam, tudtam, tudtam!!! Bár ahogy a kommenteket olvastam ( egy ideje mindig elolvasom öket, mielött véleményt írnék ), látom nem csak nekem ütött ez szöget a fejembe korábban. Valószínüleg akkor még nem olvastam kommenteket, és nem is írtam. De annyira éreztem, hogy feleségül fogja kérni! Bár azt gondoltam ez majd átnyúlik a 3. könyvbe. Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy már most lesz! A meglepetés erejével hatott, és ennek nagyon örültem! Jupppííí!!!! :D Komolyan, mikor olvastam, olyan érzés volt, mintha Edward az én kezemet kérte volna meg! :) Olyan szép!!! Jajj!! :) Na és hát a telefoncsörgés... valóban nagyon szappanoperás :D ! De jó ötlet! Húzta mindannyiónk agyát úgy látom rendesen! :D De föleg Edwardét! Szegény!!!
    Na és Joshék. Örülök annak, hogy Jade rájött, hogy mennyire elrontotta öt ez a nagy bosszúvágy, és hogy úgy érzi, most ismét rá kell önmagára találnia! Sajnáltam tényleg Josht, ennek ellenére remélem, hogy talál majd egy hozzá jobban illö lányt. Nekem egy kicsit furcsa volt Jadenek ez a hirtelen pálfordulása. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem örülök neki! Nagyon nem szeretem szegényt, és én örülök, hogy elment. Nagyon gáz lett volna, ha marad La Pushban és békésen élnek együtt Joshsal...
    És utána: annyira tudtam, hogy a rétre mennek. Edward nagyon gonosz volt :) Nemcsak, hogy szegény Isabella agyát húzta, de még a poénjai is ott voltak a szeren ( egy percig kereste a rózsát, meg, hogy válaszoljon mert ha nem akkor ö is lehet, hogy elájul...stb ). Nagyon tetszettek! Na és Isabella: tipikus csaj! Egyböl a ruha, meg a szervezés, a nagy felhajtás... mintha tényleg már másnap lenne az esküvö :D . Erre én azt mondom, hogy felesleges az aggodalom. Alice-t ismerve tuti, hogy egy hatalmas, és tökéletes buli lesz :D ... kivéve, ha meg nem jelenik a Volturi, vagy Jade immár véglegesen bomlott elmével... XD na jó, ez még a jövö zenéje. Azt hiszem erre még nagyon sokat fogunk várni.
    Na és végül ( de nem utolsó sorban ) az együttlét. Hát igen, azt hiszem erre már eleget vártunk! :) Én még azelött olvastam el a fejezetet, mielött kitetted a "18-as karikát". Ennek örültem, ugyanis ez is teljesen váratlanul ért, amit szintén nem bántam! Nem akarok részletezni semmit, hiszen minden le van írva, méghozzá nagyszerüen. Igaz, hogy nem úgy történt meg, ahogyan Isabella képzelte ( hatalmas ágy, rózsaszirmok mindenhol... stb. ). Olvastam egy pár embernél, hogy túl korainak tartják, hogy ez megtörtént, valamint azt, hogy "nem lett eléggé kidolgozva". A véleményem nekem az, hogy mivel spontán történt, azért volt nagyszerü, és minden bizonnyal felejthetetlen. A megtervezett együttlétnek nyilván hátulütöi lettek volna. Gondolok itt pl. arra, hogy mindenki tudott volna róla valószínüleg, mindkét fél esetleg rágörcsöl a dologra, és ezért nem tudják elengedni magukat, nem úgy sülnek el a dolgok. Én ezért tartom jónak, hogy csak úgy jött, és hiszek abban, hogy Spirit ezt így tervezte, és nemcsak azért írta még bele, mert nagyon sokan mondták, hogy ígért még romantikát ebben a könyvben. Valamint, szerintem ez így volt teljes.
    folyt.köv...

    Üdv!

    VálaszTörlés
  122. Még két dolgot szeretnék csak leírni. Az egyik az, hogy szerintem sem eröszakolta meg Dominic Isabellát a barlangban. Erre van egy nagyon egyértelmü rész, és ebben a részben egy konkrét utalás a szövegben. Beillesztem ide a részt, és kiemelem az utalást:

    "Lehunytam a szemeimet, ahogy megéreztem Edward kezét a combom között, aztán a hirtelen feszítő érzéstől a tüdőmben rekedt a levegő. Az egész csak egy pillanatig tartott, de a fölöttem lévő test egy halk morgás után mozdulatlanná dermedt. Kissé riadtan néztem fel a szeretett arcba a kín nyomait keresve rajta, amit a VÉREM illata okozhat, de ehelyett csak egy vágytól fátyolos szempárral találtam szemben magam."

    Szerintem ez nagyon is egyértelmü. De javítsatok ki, ha tévednék!

    Valamint az, hogy kizárt, hogy Isabella azért szédült volna meg, mert teherbe esett. Ennek két oka is van. Az egyik: még ha teherbe is esett volna, biológiailag lehetetlen, hogy ilyen hamar jelezze ezt a szervezete. Hiszen ahhoz azért el kell telnie egy kis idönek, nem elég pár perc, vagy óra. A másik ( ezt már írták elöttem is ): Isabellának fel kellene adnia a farkaslétét ahhoz, hogy teherbe tudjon esni. Amíg farkas, addig ez nem lehetséges ( legalábbis Spirit azt írta, hogy nem változtatja meg a szabályokat ).
    És egyébként meg amondó vagyok, mivel ott van nekik az örökkévalóság, ezért ráérnek még a babázással. :) Egyelöre ott lesz nekik Edi baba, addig is meg élvezzék csak azt, hogy ott vannak egymásnak. :)
    Na azt hiszem ennyi!

    Üdv!

    VálaszTörlés
  123. Mint nagyon sok mindenki, én is rákerestem a gyürükre a neten: nagyon sok szépet találtam, gondoltam én is megosztom veletek egy párat. Nem mindegyik szív alak tiszta gyémánt ( a foglalata vagy a formája lehet más ), de ezeket sem esik nehezemre elképzelni, és mivel Spirit nem írta, hogy ezüst, fehérarany, vagy arany a gyürü, ezért van ilyen is olyan is :)

    1. http://slimages.macys.com/is/image/MCY/products/5/optimized/368495_fpx.tif?bgc=255,255,255&wid=327&qlt=90,0&layer=comp&op_sharpen=0&resMode=bicub&op_usm=0.7,1.0,0.5,0&fmt=jpeg

    2. http://slimages.macys.com/is/image/MCY/products/3/optimized/379723_fpx.tif?bgc=255,255,255&wid=327&qlt=90,0&layer=comp&op_sharpen=0&resMode=bicub&op_usm=0.7,1.0,0.5,0&fmt=jpeg

    3. http://www.ultradiamonds.com/merch/10024768MED.jpg

    4. http://www.ice.com/media/common/products/images/R/D/F/4/RDF_018684_b_l-110_Carat_Diamond_14K_White_Gold_Heart_Ring_By_Dalumi.jpg

    5. http://webgiftgalaxy.net/buy//catalog/images/DIAMOND%20HEART%20RING.bmp

    6. http://cdn2.overstock.com/images/products/P1015265.jpg

    7. http://www.gemsforkids.com/gems/images/R-409.jpg

    8. http://www.allwebjewelry.com/uploads1/products/img3/205799_1180554507.jpg

    9. http://www.ice.com/media/common/products/images/R/D/F/1/RDF_018541_b_l-12_Carat_Chocolate_and_White_Diamond_14K_Yellow_Gold_Heart_Ring.jpg

    10. http://www.abhishektripathi.com/uploads1/products/img2/205798_1180554507.jpg

    Remélem nem másoltam be két egyformát, illetve olyat, amilyet valaki már feltett. Elöre is bocsánat, és szóljtaok, ha mégis!

    Üdv!

    VálaszTörlés
  124. De igen mégis sikerült két egyformát. A 8-as és a 10-es számú az ugyanaz. Egyébként igazából nekem a 4-es nyerte el a tetszésemet, meg esetleg a 8-as ( 10-es ).
    A többieké közül pedig a Mona mutatta elsö számú.
    Na de hát ez változó, hogy kinek mi tetszik. :)
    Most már azt hiszem befejezem és nem írok többet ( ideje mi? ) :D .

    Üdv!

    VálaszTörlés
  125. Jól időzített telefoncsörgésekről jut eszembe: New Moon film...
    Csak itt a sztori úgy íródott, mintha az a telefoncsörgés meg sem esett vna, szóval még csak azt sem mondhatom, h a 'történelem' ismétli önmagát.
    De mivel ennyien írták a telefoncsörgést, óhatatlanul is eszembe jutott a film.

    Hát igen, megint én vtam. :)

    VálaszTörlés
  126. Drága Spirit!
    Hol is kezdjem?! Az elején, igaz-e? :) 1 hete olvastam az első fejezetet a múlt árnyékából. És hát lenyűgöztél. Eleinte úgy éreztem előnytelen jogaim vannak, hiszem nekem nem kellett várnom a folytatásokra, csak ott voltak. Ami önző módon hihetetlen jó érzés volt! :D Most viszont már én is körömrágva várom a következő adagomat! :D Függővé tettél! :)
    Eleinte kicsit féltem az írásodtól. Mármint, hogy fanfic, meg minden. De aztán csak rászántam magam- és milyen jól tettem! :D De talán nem vizsgaidőszakban kellett volna! ;/ No mindegy.
    Megnevetettél, megsiratattál, elgondolkoztattál az elmúlt két könyv alatt. Ráébresztettél, hogy vannak, legalábbis egy mindenképp, zseniális fanfic-ek. Tényleg fantasztikus vagy!

    Nagyon tetszett az alapötleted. Őszintén szólva nekem sokkal jobban tetszik Isabella, mint Bella.:)
    Imádom azt is, hogy mindenkit egy kicsit jobban bemutatsz. Köszönöm! :)

    Ami ezt a fejezetedet illeti, nekem tetszett. :) Már nagyon várom a folytatást! :D S csatlakozom az előttem szólokhoz, miszerint kíváncsiak vagyunk erre a fejezetre Edward szemszögéből is. :D

    Egy újabb rajongód:
    Rory

    VálaszTörlés
  127. Szia!
    Hát az én lélegzetem is elakadt, ahogy olvastam! Eszméletlen jó lett! Még a végén Stephet is lepipálod,(ha még nem tetted meg!!!)! Csak gratulálni tudok, és nagyon várom a következőt!
    Puszi: Join

    VálaszTörlés
  128. Hali!
    Én még arra lennék kíváncsi, hogy ha nincs ez a "Mentsük meg Josh-t!" dolog, akkor mi lett volna? Életben marad vagy meghal? Szóval befolyásolta-e ez az akció Spiritet a mű folytatásánál. Szerintetek?
    Nem tudom, hogy volt-e erről szó, ha igen, akkor bocsi, nem szóltam.

    VálaszTörlés
  129. Tegnap este, mikor már kikapcsoltam a gépet, megint eszembe jutott valami. Hát igen, a legjobb gondolatok este születnek. :D
    Szóval mi van Maria kapcsolatával? Ezt már asszem, mások is kérdezték. És innen jött az ötletem (nem loptam, még ha mások már írták is!), hogy a kapcsolat értesíthetné a Volturit. Nem biztos, hogy személyesen, főleg, ha halandó, mindjárt visszanézem ezt. De így azért már elég szépen összefüggne, nem? Csak, ha idejönnek, akkor Russelről is értesülnének, és emiatt lenne harc? Mert Cullenék nem akarják átadni, illetve átváltoztatni? Hmmm.... :D
    Ez már Spirit hatása, tökéletes összeesküvés-elméleteket gyártunk, és mindenben a csavarokat látjuk. XD Nyújtsa fel a kezét, aki nem ért egyet. ... Senki? :D (oké, ez béna poén volt. :D )

    VálaszTörlés
  130. Ja igen Maria kapcsolata... hát ö rendesen be tudna kavarni az biztos. Én amúgy úgy tudom, hogy ember.
    Teljesen egyetértek veled A.J! :D

    Üdv!

    VálaszTörlés
  131. Ennek örülök, Andi! :) Épp most néztem meg, a 25. fejiben volt ez a rész. (ha esetleg valahol később bővebben volt leírva, szóljatok!) Szóval ember, de neki csak Jade-et kellett volna értesítenie. Szóval ő nem ismeri a Volturit. Bár, lehet, hogy Maria ezzel is megbízta az embert, hisz ő biztos ismeri, mivel a vámpírok között az olasz csapat az uralkodó. De akkor Edward ki tudta volna olvasni a gondolatait. Követhető vagyok? Én kezdek belekavarodni.

    VálaszTörlés
  132. Én teljesen tudlak követni. :D És igen, arról nem sokat tudtunk meg, hogy Maria miket forgatott a fejében.

    Üdv!

    VálaszTörlés
  133. Te jó Ég!
    Ez annyira édes volt! Végre Edi is a sakára állt és feltette a Nagy kérdést! itt volt az ideje...
    Nah és ami utána történt az se semmi!!!
    Csak azt sajnálom, hogy most vége a könyvnek...ez nem igazság!!!
    Remélem hamar jön a következő!
    Biztos nagyon szép volt az a rózsa! De mindig is tudtuk, hogy Edwardnak van érzéke a romantikához!!! So Please! Folytasd!!!!
    Nem tudom mennyi idő telik el két könyv között, de remélem, hogy nem több pár napnál!
    Ami a fejezetet illeti (bővebben) szerintem nagyon jó volt és annyit tudok mondani, hogy csak így tovább!
    Ha az egész könyvet tekintjük pár szóban akkor csak annyit mondanék, hogy Eseménydúsan Romantikusan Fantasztikusan Szuperkirály volt az egész!!!
    Szóval extra fantasztikusan király!
    Remélem, hogy megtartod ezt a jó szokásod és nem fogunk csalódni, én nem kételkedem benned!
    Nah jó, csak így tovább!
    Puszi B.J.

    VálaszTörlés
  134. szióka,
    lehet hogy amit most irni fogok, sokan felkiáltanak, hogy NEMÁÁÁÁÁR... de én valahogy úgy érzem, hogy most jól jönne egy Kérdezz-felelek rovat Spirit-től, még az új könyv 1.fejezete előtt...
    hogy miért?? szerintem elég sok mindenre fény derült, de vannak még kételyek és kérdések... ergó..szerintem megérné, ha Spirit válaszolna a kérdésekre és tisztázná a homályosabb részeket...persze amik majd benne lesznek az új könyvben, azt úgysem mondja el, max. sejteti...eselteg elkottyant valamit, hogy miről fog szólni a 3.könyv... :)))
    mit gondoltok???
    pux Lilla

    VálaszTörlés
  135. Szia Spirit!!
    Már elég régóta olvasom a blogod,de eddig még soha nem írtam véleményt.Hogy miért??Nem éreztem szükségét!De miután elolvastam ezt a fejezetet egyből késztetést éreztem hogy írjak néhány sort.
    Először bekell valljam h eleinte nem tetszett a töri.De utána felkeltette az érdeklődéem és most már IMÁDOM!!!!:)
    Egyszerűen FENOMENÁLISAN FANTASZTIKUSRA sikerült ez a feji.Imádtam amit Edward mondott Isabellának a sebhelyével kapcsolatban.
    Joshuát pedig nagyon sajnáltam,remélem bevésődik majd valakibe.:)
    Szóval csak gratulálni akartam a történethez és ahhoz is hogy kiadják a könyved.Kiváncsian várom.
    Pont,mint a Jelen boldogságát.További sok sikert!!!
    Ev

    VálaszTörlés
  136. Most, h mondjátok, a kapcsolat tényleg bekavarhat. Én két dolgot tudok elképzelni:

    1. Spirit a kérdezz-felelekben azt írja, h 'Maria kapcsoolata köszöni szépen, nagyon jól van, örül, h megszabadult Mariától, és fölhívta Jade-et, aki fölvette/nem vette föl, így elmondta neki/v nem tudta elmondani. (Amennyiben elmondta, Jade letette, és el van felejtve.) Szóval, nem lesz lényeges a könyv szempontjából. Egyébként nem is gondoltam rá, de örülök, h jár az agyatok'

    2. Spirit a kérdezz-felelekben tesz egy homályos utalást, vhogy így: 'Maria kapcsolatáról egyenlőre még senki nem tud semmit. A későbbiekben... majd meglátjátok. :)'

    Szóval, bármi is lesz, vmi választ biztos kapunk.
    Spirit, úgy hozzávetőlegesen mikorra lesz kész a kérdezz-felelek? Nem sürgetésnek, csak szeretném tudni.
    Pusz

    VálaszTörlés
  137. Hűűhhaaa! ez nagyon jó lett megkockáztatnám hogy nekem eddig ez tetszett a legjobban :D már alig várom a 3. könyvet.
    Szandi

    UI:
    ja és nagyon köszönöm hogy meg írtad ezt nekünk

    VálaszTörlés
  138. Szuper, király, fantasztikus, de a vége nincs egy kicsit elkapkodva? Megesküdtem volna, h a 18 karikás egy külön feji lesz! Bocs Spirit:-)

    VálaszTörlés
  139. áááh....nagyon jó lett:D:D imádoom....sztem itt kisbaba lesz:P nagyon remélem h a kis edwardnak lesz játszótársa:D és nagyon bírtam h Isa már a házról kezdett áradozni. magyon jó volt, ügyes vagy Spirit! üdv: Anna a delta:P

    VálaszTörlés
  140. Spirit ez a feji egyszerűen szupi lett!!!!!
    Nem is gondoltam volna, hogy Edward már megkéri Isabella kezét az a rózsás ötlet nagyon tetszett (majd megkérem a barátomat ha meg akarja kérni a kezem akkor így csinálja). És hát ami a réten volt... én azt hittem csak az esküvő után fognak lefeküdni de így még jobb!!! ÉS mivel Isabella farkas ezért lehet gyereke és sztem lesz is!!!
    Ez kitűnő befejezés volt a könyvnek már alig várom a harmadikat!!!
    Egész nap be van kapcsolva a gép és óránként nézem mikor lesz új feji!!!
    Mán várom Spirit, de mivel vizsgázol előbb arra tanulj nehogy újból meg kelljen írnod!!! És szorítok neked a vizsgákon!!!
    Puszi Bekka:)

    VálaszTörlés
  141. Szia!
    IMÁDOM!!!
    A múlt árnyait, a jövő reménységét, és ezt az egészet!!!
    És emellett a rajongás mellett nagyon várom a következő könyvet, érdekel, hogy mi lesz Benjivel és Lupe-val, és a kedvanc farkasaimmal is biztos történik még valami a későbbiek során! Na meg presze Saroe-val, mert őt nagyon sajnálom! Remélem jóra fordul majd!!
    Ja! És szurkolok, a tanítsuk barátkozni Cullen-éket mozgalomnak!!:D:D:D:D
    Énnyi jutott eszembe hirtelen!!
    Tényleg nagyon király vagy!! És szurkolok a könyved miatt is!:)
    üdv: Petra

    VálaszTörlés
  142. Kedves Spirit! Imádom ahogy írsz! Egyszerűen szenzációs vagy!!! Ez volt a kedvenc fejezetem. :D Edward annnnnyira édes romantikus aranyos imádnivaló.ahhh :)Isa olyan aranyos volt mikor a lánykérés után egyből tervezgetni kezdett. :):D
    Carlisle-nak olyan nehéz lehetett.. na jó mindenkinek nehéz volt a Jasperes dolog.
    Szegény Josh :( De megértem Jadet ezt kellett tennie, meg kell találnia önmagát. Egy kicsit furcsa volt hogy Isabella elég gyorsan lepasszolta Josht dehát végülis úgysem tudott volna mit csinálni vele, mármint úgysem tudta volna felvidítani. Remélem Josh bevésődik majd valakibe. ugye így lesz??
    A szex... hát az valami csodálatos volt annyira annyira...szép, gyönyörű. :) Csak annyit tudok mondani hogy KÖSZÖNÖM!!!! Remélem sok ilyen pikáns rész lesz még :P :D. Alig várom a következő fejezetet.
    Az tünt fel hogy Isabella nem vérzett ugye mikor együtt voltak Ed-del. Ez azt jelenti tehát h Dominic tényleg megerőszakolta? Isa Rájön erre?? szegény :(
    Ugye lesz babájuk ? Kérlek! muszály lennie!
    Olyan jó hogy mostmár mindketten boldogok :) :) :) :):) :) :) :)
    Lehet egy kérésem?? Kérlek, nem nem kérlek KÖNYÖRGÖM EZT A FEJEZETET ÍRD MEG EDWARD SZEMSZÖGÉBŐL IS!! KÉRLEK KÉRLEK MILLIÓSZOR KÉRLEK KÉRLEK ÉS KÉRLEK :) :P
    Alig várom a következő részt. Egyfolytába ezen jár az eszem hogy mi lesz . Jajj remélem kibírom épp ésszel a következő fejezetig. :P
    Minden jót
    Örökké hű olvasód

    VálaszTörlés
  143. Sziasztok!:)

    Kedves Spirit!

    Hát ez isteni volt..imádtam ez a fejezetet. ;)
    Végre fényderült Carlisle és a többiek tervére és így mostmár minden világos.
    Meg tudom teljesen érteni, hogy Isabella ki van akadva.
    Ahogy gondoltam, természetesen meg volt az oka anna, hogy Edward engedte, hogy bealtatózzák Isát.
    Ó és igen, az a rózsa. Hát nem azért, de én is elfogadnám szivesen. És...és annyira romantikus volt..*.*
    Imádtam..és Ed és annyira édes volt.
    Komolyan hangokat adtam egy egy résznél..ilyen kuncogáshoz hasonlókat az izgalomtól..x)
    Annyira jó volt.
    Na és igen, Jade..
    Csak azért sajnálotam, hogy elment mert ezzel nem kis fájdalmat okozott Josh-nak. :(
    És vége..na az aztán hűűű volt.:)
    Nagyon tetszett. Olyan szépen megtudod fogalmazni a dolgokat és ettől nem lesz hétköznapi. :)
    Már nagyonnagyon várom a Jelen Boldogságát!!
    Biztos az is fantasztikus lesz ;)

    Sok-sok puszi :)

    VálaszTörlés
  144. Hehh, én kicsit túlbonyolítottam a magyarázatot, de legalább részben igazam volt :D Jó, extra hosszú fejezet volt, de azért még bírtam volna tovább olvasni :)

    VálaszTörlés
  145. elmondhatatlanul kíváncsi vagyok vajon mi lesz a harmadik könyvben a bonyodalom!!! ez után a befejezés után, elképzelni sem tudom!!:D

    VálaszTörlés
  146. Jujj, nagyon várom már a harmadik könyvet! És ugye légyszilégyszi meglesz ez E. szempontjából is?? Szia!

    VálaszTörlés
  147. Üdv mindenkinek! Tutira ki akarjátok majd tekerni a nyakamat, de bármennyire is szép volt a vége, nekem kicsit fura, hogy az erdőben a földön...nem olvastam a régebbi hsz-eket, hogy más hogy van ezzel? És ha nem volt vér, akkor Dominic anno megerőszakolta Isát mégis? És ezen ilyen könnyen átlendültek? Drága Spirit, ne hagyj minket kétségek között!

    VálaszTörlés
  148. Én teljesen biztos vagyok benne, hogy a végén azért szédült meg, mert a következő könyvben terhes lesz!!!!
    Szuper volt a feji, méltó befejezés!!!

    Sok sikert a következő könyvhöz, szerintem hamarosan már neki is kezdhetsz... :)

    Pusz!

    VálaszTörlés
  149. jaj már nem is tudom hogy hányszor olvastam el ezt a fejezetet és még mindig nem találok rá jó szót hogy mennyire tetszett :D
    és én is arra gondolok hogy Isa terhes lesz!
    már alig várom a 3. könyvet!
    szuper vagy Spirit !!!!!!!

    VálaszTörlés
  150. Hello!
    Én is meg vagyok győződve arról, hogy Isa terhes lesz. Ugyanis Meyer csak annyit írt le a Sagaban, hogy a farkasok nem öregednek... Arról nem esett szó, hogy nem is eshetnek teherbe... Vagy csak én tudom rosszul?
    Az is megfordult a fejemben (és amint látom, nem én vagyok az egyetlen), hogy Isát Dominic tényleg megerőszakolta, és Carlisle hazudott... De evvel kapcsolatban még nem jutottam dűlőre...
    Már nagyon várom a 3. könyvet!!!
    Gyűjtsük a hsz-eket, mert nem birok ki egy hetet!!! :D
    Puszi! (L)

    VálaszTörlés
  151. Húúúúúú hát ezt nagyon jóó volt.Csak gratulálni tudok egyszreüen fantasztikusakat írsz:D

    VálaszTörlés
  152. Szijja!!!!!3. Köny!!!!!!!Naon várom ám!!!!!!Én a helyedben megírnám a könyveket Edward szemszögéből is,érdekes lenne tudni ő mit gondol(t).....

    VálaszTörlés
  153. Spoiler!
    Leah a BD-ban mondja Jake-nek, h menopauzázik, és ezért tudja bizonyos szinten megérteni Rosalie-t, mert egyikőjüknek sem lehet gyereke.
    Én ebből gondolom, h nem eshetett teherbe.

    VálaszTörlés
  154. Helló mindenkinek!Láttam már többen írták h szeretnék ezt a fejezetett elolvasni Edward szemszögéböl is, és ehez én is csatlakozni szeretnék!Spirit!Nem lehetne erről szavazni?Szerintem sokan szeretnék elolvasni mit gondolt akkor Edward!
    Spirit!Küldtem neked egy mailt, de nem nagyon jött rá válasz...gondolom sok a dolgod:(

    VálaszTörlés
  155. http://engagement101mag.files.wordpress.com/2008/12/drh04530.jpg

    VálaszTörlés
  156. Csók Spirit!

    Először is megszeretném köszönni,h vagy nekünk!:P
    El se hiszem,h ennek is vége van...olyan,de olyan hamar elrepült az idő.Hát végül is tévedtem...hál'istennek.Jade nem volt veleéig gonosz,csupán ügyesen becsaptál:)Ennek így kellett lennie,nem lett volna a Tiéd,és tökéletes,ha másképp alakul.El kellett mennie a végén,mert Josh-hoz más valaki illik,biztos vagyok benne,h már meg is van a jelölt,aki végre boldoggá teheti.Az viszont kellemes meglepetés volt,amit Jade mondott Isának,jó volt hallani,megnyugtatott.
    Annyira jó,h Jasper végül megmenekült,az ő jellemét Te szerettetted meg velem,fény derült rá,h mekkora szíve is van igazából.Én Alice helyében a kezét sem engedném ez többé:)De azért Carlisl-nál nem csaptál ám be:PEgy percig sem hittem el,h hagyná,h a fia feláldozza magát.
    A lánykérés tökéletesre sikerült,számítottam is rá,mikor Ed behozta a rózsát,de a gyűrűt nem így képzeltem.A szív alakú gyémánt..de ez bizonyára azért van,mert olvastam az Eclipset,és mint tudjuk te nem vagy Meyer,ezért hálát is adok az égnek:)Annyira tetszett,h Isabella nem olyan idegesítő,mint a drága nagyi:)Egyből az esküvőt kezdte tervezgetni,ez annyira Isára vall:D
    És hát amire mindenki várt,végre megtörtént.Kicsit én is úgy éreztem,h nem volt teljesen kidolgozva,de aztén rájöttem,h miért.
    Annyira nagyon vágytak már rá,annyira sürgető volt,h ott és akkor meg kellett történnie.Nekem nagyon szimpatikus volt,h Edward azt mondta neki,h az ő asszonyát boldoggá akarja tenni..ez,ez olyan kívánatossá tette az egészet,benne volt minden szerelme,féltése,ragaszkodása.Mikor olvastam,h 18-as a korhatár,már tudtam,h megfog történni,és egyből az jutott eszembe,ami engem nagyon foglalkoztatott,h Dominic hazudott-e,és örök hála érte,valóban hazudott,ezzel megnyugtattad a lelkem.Mert hát ugye feszítő érzés,vér..annyira jó,h Edward volt neki ez első.Kicsit fura ugyan,h Isa nem érzékelt sokmindent az egészből,vagy csak nem tudtad leírni,mert annyira érzéki volt,de én azt vártam volna,h jobban kifejted a bevésődés miatt is a történéseket.Ennek ellenére tökéletes volt.
    Nem védekeztek,de Isa még nem lehet terhes,bármennyire is szeretnénk:)Szerintem,mivel mindennek az ellenkezőjét csinálod,mint Meyer,az ő babájuk tervezett lesz,úgy képzelem,h felbukkan mondjuk egy félvér,és megtudják,h Edward nemzőképes.(nehogy meg merd tenni,h a Mi tökéletes álompasinkat nemzőképtelenné teszed):DEgyetértek az előttem szólókkal,örülnék egy Edward szemszögnek is.Megtudni,h hogyan is élte át,amire annyira vágyott,nagyon felemelő lenne.
    És hát ugye nagyon szeretném,ha mondjuk a mi szeretett alfánk is megtalálná élete párját,no meg ottvan ugyebár Benji is,akinek sok problémával kell szembenéznie még,valamint az én személyes kedvencem,édes Russelem,akinek tartoznak a srácok némi magyarázattal és egy bulival,amire remélem sort kerítünk.Iszonyat nehéz lehet kielégíteni az igényeinket,belátom!:D
    Hadd mondjam el neked,h mennyire sokat jelentesz nekem,illetve az írásod.Olyan jó,h mikor hazaérek és átpörgetem az agyamon,h mit is kell másnapra tanulni,leülök a gép elé,és reménykedve várom,h legyen friss,mert monoton életembe a ficed üde színt visz,boldogabbá teszed a mindennapjaimat.Köszönöm Neked,százszor köszönöm!
    Remélem,nagyon elnyújtod az utolsó könyvet,mert nem tudom elképzelni,h vége legyen egyszer.Annyira a Tiéd,annyira Mindannyiunké.
    Bár sosem találkoztunk,szeretlek Téged,és csupa jót kívánok,s remélem,h egyszer lesz alkalmam megismerkedni Veled.Köszönöm Szanidinak is,h segítségedre van,én már csak tudom,h mennyire értékes is egy igaz barát!
    Vizsgáidhoz sok sikert és tengernyi kitartást!
    Köszönöm mégegyszer!
    Dena

    VálaszTörlés
  157. Sziasztok!

    Nem tudom olvassa-e az ezt a HSZ-t aki a Dominic-es dolgot felvetette, de szerintem ez elég egyértelmű magyarázatot ad Isabella ártatlanságával kapcsolatban:

    "Az egész csak egy pillanatig tartott, de a fölöttem lévő test egy halk morgás után mozdulatlanná dermedt. Kissé riadtan néztem fel a szeretett arcba a kín nyomait keresve rajta, amit a vérem illata okozhat, de ehelyett csak egy vágytól fátyolos szempárral találtam szemben magam."

    De, ha kitekintünk a Twilight saga világából, de maradunk a modern "vámpírológiánál", akkor a True blood című sorozatban Jessica és Hoyt második együttléténél kiderül, hogy "az" bizony visszanőtt mivel a lány átváltoztatása előtt is ott volt, szóval mindörökké szűz vámpírlány marad. Tehát ha ezt hozzávesszük ahhoz a tényhez, hogy a farkasok is regenerálódnak, ...
    Persze eszméletvesztés meg Dominic az első átváltozás előtt volt, ergo Carlisle igazat mondott.

    Ájulás: Isabella képes Edward egyszerű csókjára (na jó nagyon-nagyon szenvedélyes csókjára) is ájulással reagálni, hát még a 18 karikás játékokra:

    "Olyan hevesen csókoltam meg Edwardot, hogy egy másodpercig azt hittem, mindketten hátra esünk, de aztán megtartotta az egyensúlyunkat. A testemen végigfutott az ismerős bizsergés, de sokkal erősebben, mint eddig bármikor. A következő, amire emlékszem, Edward halk kuncogása és egy lágy, hűvös érintés az arcomon.

    - Mi történt? – sóhajtottam fel, miközben megemeltem a fejemet. Fogalmam sem volt, mikor és hogyan kerültem a földre.

    - Elájultál – közölte velem Edward sugárzó vigyorral az arcán."

    Gyermekáldás: nos nagy félelmem volt, a BD esetén, hogy milyen is lesz a történet Jacob szemszögéből, de aztán az a rész lett a kedvencem. Ott Leah kifejti Jacobnak, hogy pontosan megérti Rosalie ragaszkodását Bellához meg a babához, mivel Rosalie-nak nem lehet gyereke, mivel nem változik a teste, és ezt magánál is megfigyelte mivel ő se változik a farkassá válása óta és ez nem is fordítható vissza amíg vámpírok közelében van. Persze szépen le van vezetve a farkas meg vámpírgenetika a BD-ban kromoszómaszámmal génekkel meg minden és elméleti úton érdekes dolgokat lehetne kihozni belőle genetikus szemmel nézve (ha már genetikus diplomával végeztem, és írtam is erről Spiritnek egy hosszú és bonyolult e-mailt még nyár elején), de végül is ember/vámpír hibrid és farkas/ember hibrid még okés mert rendben van, hogy ember a közös ős ha úgyvesszük, de egy "törzsfa" két eltérő irányba fejlődő ága már nem igazán tudja keresztezni egymást.

    Na és persze ott van kicsi Edward akinek szüksége lesz szülőkre és a potenciális apajelölt nevét meg amúgy is megkapta, szóval adott is a tökéletes család, a tökéletes örökbefogadó nagyszülő párossal (Carlisle és Esme) példaképnek. Szóval remélem, hogy ez fel is merül Isa 18. szülinapja után, mivel jelenleg Nate a gyámja a tesvéreknek és akkor már Isa is lehet az öccsének, aztán ha már úgyis összeházasodik Edwarddal az is egyértelmű lesz, hogy fel is ajálnja Ed magától, hogy ő legyen az apuka.

    Na ennyit az én bőséges gondolatáradatomról.

    Csóközön: Isabella Ateara

    VálaszTörlés
  158. Bocsánat! de utólag is: Spoiler!

    Kedves Kisildikó!

    Nos most látom, hogy a teherbeesés lehetőségével kapcsolatban ugyanaz jutott eszünkbe. :)

    Ez már beteges, hogy még mindig ezen agyalok, de a bevésődésnek van egy olyan "paragrafusa" is, hogy azzal történik meg akivel elvileg a farkasgén (ami leginkább két kromoszóma) továbbörökítése a leginkább lehetséges. Szóval ha Isa valahogy feladja ideiglenesen a farkaslétet (mint az első törzsfőnök-farkas esetén) az kb. olyan mintha elfelejtené bevenni a fogamzásgátlóját, szóval ha Edward valamilyen oknál fogva tudatára ébred nemzőképességének és nem akar vele élni, akkor még Isa cselesen "betervezheti" a dolgot.

    Bocs a hülyeségeimért mindenkitől, de nem hagy nyugodni az ütődött genetikus énem.

    VálaszTörlés
  159. Szia Isabella Ateara!
    Van ilyen "paragrafus", de nem tudom, h hogyan hagyná abba a farkaslátet ideiglenesen, hiszen az ennyi vámpír közelében szinte lehetetlen, méghozzá ugye Edwardnak minden nap a közelében lenne, úgy szinte lehetetlen. Bár meg kéne kérdezni Meyert, mert amíg a vámpírlét "szavóbályairól" szinte mindent tudunk, a farkaslétről már annál kevesebbet... Azon gondolkozom, h ugye van vmi interjú Meyerrel, ahonnan a vámpíröröklődést (hirtelen így éjfélkor jobb szót nem tok) fordította, ott nincs-e egy hasonló interjú a farkasokról. Vag ykéne csinálni egyet Meyerrel (Persze én aztán beszélhetek, kb. annyit tok angolul, mint a mosómedvék.)
    Mennem kell, különben anyu kinyír,m amiért még nem alszom, hnap még jövök, mert ez a téma érdekel.
    Pusz

    Ui: kuszaságomra mentségem: éjfél van, és egész nap utaztam.

    VálaszTörlés
  160. Kedves Spirit:)
    Mikor elkezdtem olvasni ezt a fanfictiont, akkor nagyon nagyon oda voltam érte:D
    Komolyan...Az első részt egy nap alatt olvastam ki, mert annyira nagyon tetszett....
    De a Jövő, reménysége...Nem tudom...Nekem az már nem olyan izgalmas...Mármint...Jó meg minden de....
    ...De már nem olyan mint volt:(
    Ezt nagyon sajnálom...

    Egyszerűen, ha látom, hogy tetél fel új részt, akkor nem tapadok rá rögtön aképernyőre...
    Először meegnézek más blogokat.És csak végső esélyként olvasom ezt el....
    De ne vedd ezt sértésnek!
    Mindeki csak azt írja, hogy mennyire jó...STB...
    De negatív kritikát vagy nem mernek, vagy nincs kedvük írni...
    Pedig szerintem egy írónak-Jelen esetben neked:)-sokat segít a kritika...Persze elhiszem hogy valahol rosszul esik ezt olvasni...De higy nekem:D


    Na jól van nem szomorítalak tovább.És azért várom a kövi részt:D

    VálaszTörlés
  161. Készítek majd kérdezz-feleleket, és abban megválaszolok egy csomó mindent. :) És köszönöm a hsz-eket, azokét is, akiknek tetszett a fejezet, azokét is, akiknek volt valami, ami nem tetszett benne. Nem tetszhet mindenkinek minden. :) Én speciel, utálok 18 karikás szexjeleneteket írni, és béna is vagyok benne, szóval, tökéletesen megértem, ha valakinek nem tetszett. :D Viszont, attól függetlenül, hogy hogyan sikerült megírnom, hiszem, hogy Edwardnak és Isának itt, most és így kellett átesniük az első alkalmon. :)

    Utolsó névtelen hsz-író: Nem baj, ha nem tetszik, nem veszem sértésnek, és egyáltalán nem szomorkodom. Ízlések és pofonok, tudod... :) Arra viszont kíváncsi lennék, hogy mi az oka, hogy nem tetszik annyira, mint az első könyv. Csak abból a negatív kritikából tudok tanulni, ami okokat mond vagy alternatív megoldásokra hívja fel a figyelmemet, márpedig, én szeretek tanulni. :) Szóval, ha valami nem tetszik, akkor fejtsétek ki, légyszives, hogy mi az, mert lehet, hogy egyszerűen csak más az ízlésetek, és ebben az esetben, nem a ficcel és velem van a gond. Ha meg a ficcel és velem, arról igazán szeretnék tudni, hogy javíthassak rajta. Előre is köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  162. Kedves Isabella Atera!
    Az ájulós résznél egyet értek veled, és mivel a génekhez te értesz, nem tudom kétségbe vonni az igazad...
    De mi(remélem beszélhetek a többség nevében), nem az ájulós jelenetre gondoltunk a terhesség kapcsán, hanem a szédülős részre...
    Kíváncsian várom, ehhez a részhez mit fűzöl hozzá, mert érdekelnek a "hülyeségeid"!
    Puszi (L)

    VálaszTörlés
  163. Drága Spirit!
    Lehet, hogy úgy érzed nem tudsz jól 18-as karikás jeleneteket írni, én mégis azt mondom, hogy imádom azt a részt, és pont úgy írtad le, ahogy én elképzeltem (a sebhely megszerzése után, ugyanis előtte elképzelésem sem volt, hogy fog megtörténni...).
    Gondolom, most sokan azt gondolják, hogy csak tetszelegni akarok neked, de ez nem így van. Ha valaki én biztos megmondom ha valami nem tetszik!!! :D
    Puszi(L)

    VálaszTörlés
  164. Még mindig Kisildikóval és Isabella Atearával értek egyet. Persze, én is örülnék egy kis trónörökösnek, de jelenlegi tudásunk szerint (vagyis amit a Meyer által megírt könyvekből tudunk) ez nem lehetséges. Most már csak Spiriten múlik a dolog, hogy mennyire tér el az írónőtől.
    Annyit még, hogy az ájulásra Isabella Ateara jó magyarázatot adott, a szédülés pedig: egy elég nagy dolgon volt túl, és igaz, telt már el pár másodperc, esetleg perc, de akkor is. Egyébként meg Isabella kamasz, és kamaszoknál előfordul, hogy ha hirtelen állnak fel, a vérnyomásuk leesik, és megszédülnek. Ez velem is előszokott fordulni. Nem hiszem, hogy ezt a farkaslét változtatta volna.
    És nem vagyok genetikus, se biológus, se semmi, de ilyen hamar érezni egy terhesség jeleit? Valaki, aki ebben a témában jó, világosítson fel, ha rosszul gondolom a dolgokat, kérem!

    A kissé csillapodott, de még mindig türelmetlen A. J.

    VálaszTörlés
  165. A.J.!
    Én is tudom, hogy gyors felálláskor könnyen megszédülhet az ember (nem csak kamasz), de én mégis furcsállom, hogy egy farkas szédül... Akár Meyer könyvét olvasod, akár ezt rá kell jönnöd, hogy a farkasok nem szédülnek meg egy szimpla vérnyomáscsökkenéstől. Ami pedig a nagyon dolgot illeti, legfeljebb csak energikus, de szerintem nem idéz elő szédülést... Mindenesetre, kezdem azt hinni, hogy nektek lesz igazatok és mégsem lesz baba... :( Pedig olyan jó lenne...
    Puszi (L)

    VálaszTörlés
  166. Ez megunhatatlan olyan jó történet! Kiváncsi vagyok Isa esküvői ruhájára. Alig várom a folytatást.

    VálaszTörlés
  167. Drága Spirit!
    Be kell vallanom valamit. Minden fejezetet elolvastam-végigizgultam-imádtam. De...hsz-eket nem írtam már nagyon-....-nagyon régóta.:$ Ne haragudj! Nem is próbálok mentséget keresni, inkább megpróbálok ezentúl minden fejihez hsz-t írni:)
    szerintem amugy meg ugy volt tökéletes a fejezet, és az egész könyv, ahogy volt.pont.:D
    sok-sok-sok sikert a következőhöz, és a kiadandó könyedhez is:D
    megszámlálhatatlan puszi: Lou:)

    VálaszTörlés
  168. Szia mindenki! Isabella ilyen hamar nem eshetett teherbe, legfeljebb jó úton van arrafelé...:-)) A vérzésről meg Spirit feltételes módban fogalmazott, szóval Dominic-ügyben még nem lehetünk biztosak...
    És nagyon mohó vagyok, de kérdezz-feleleket ÉS újabb fejit is szeretnék...bocsi...

    VálaszTörlés
  169. Kedves Spirit!

    Én még csak nem rég találta meg a blogodat véletlen mikor Twiligtos idézeteket kerestem amiket ki irhatok a mappámra. Egész pontosan 11 (jó dolog az msn naplózása) napja találtam. Elösször elolvastam az alap történetet, de őszintén szólva nem tesztett nagyon, de azért bele olvastam. Majd abba is hagytam. :P Azt rájöttem hogy az zavar a sztoriban hogy az egész alapját vetted ki azzal hogy a Bella a Jacobhoz ment hozzá. DE csak nem birtam magammal és érdekelt hogy hogy fogod összehozni az EDwardot és az Isabellát, igy hát tovább olvastam. Teljesen bele lendültem, annyira hogy a könyv amit épp olvastam a második helyre szorult, pedig azt még a suliba is magammal vittem:P Nah lényegtelen. Nagyon meg szerettem ahogy irsz és ugy döntöttem, hogy teljesen külön kezelem a két sztorit.
    NAgyon szeretem hogy Isabbella más mint a nagy anyja volt, sokkal felszabadultabb vagy bártabb nem is tom pontosan de más.
    Voltak részek aminél olvasás közben veszélybe került a festék a falamon mert hát huhhh..... pont mint a mostaninak a vége. Nagyon vártam már az első alkalmat. Egyszerűen huhhh..... hát egyből meg is jött a kedvem a bulizáshoz.:D Alig várom a folytatást kiváncsi vagyok mit tartogaszt még a tarjosodban. Szeretnék én is tudni igy irni mint te, de mindenki másban tehetséges. Nem is tudom hogy fogom kibirni hogy ezentúl várom kell az új fejezetek. Ezentúl pedig mindig irok Hsz-t is bár nekem mindig nagyon tetszik. Egyetlen 1 dologgal olt bajom és ezt el is mondom. Mé a törtönt elején többször utaltál rá hogy a Bella elengedte az Edwardot és nem harcolt érte nem kereste stb. Valamint hogy az Isabella ebben más. Ezzel kicist vitatkoznék ha nem bánod. Mert még Bella igaz elengedte de azért tette mert azt hitte Edward nem szereti, addig Isabella tudta, hogy szereti. Azt is mondja Edwardnak hogy amíg tudja szereti nem hagyja magát lerázni. Remélem érted hogy mit is akarok. Néha zavarosan fogalmazok.
    A lényeg örülök hogy megtaláltam a ficet és várom a folytatást.
    Üdv Bethliz.

    VálaszTörlés
  170. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, azt hittem megőrülök, isteni volt ez a fejezet! 1 hét után hazajövök, és ezeket a fejiket olvashatom( bocsi, hogy a másikhoz ne írok.) Azt hittem meghalok, és akkor a végére ez? remélem lesznek még izgis elemek a kövi könyvben. És az Edward Izabellás jelenet, hát mit ne mondjak nem semmi. Csak aztz sajnálom, hogy végül semmi leszidás nem volt Jasper részére, avgy ugye Ed és Carlisle felé. Az úgy jobban bejön. Most ennyi, mert anuym már nyaggatt, amikor megláttam a fejiket, azóta egyhuzamban a gép előtt ültem és olvastam, szóval kissé elege van.

    Üdv. Taylor

    VálaszTörlés
  171. Hát Spirit Bliss... ez fenomenális volt. Nem gondoltam volna hogy egyszer ide írok (nem vagyok az a hozzászóló típus) de most muszály.
    Annyira jó amikor az ember beleélheti magát a könyvbe még ha csak egy kicsit is. Átélni azt amit Isabella érez Edward iránt vagy amikor a Jade-es jeleneteknél tövig rághatjuk az ujjainkat.
    Olvastam a fejezeteket amint megjelentek, és csak annyit szeretnék kérdezni hogyha Te leülsz írni, akkor van valami vázlat amiszerint írod a történetet vagy az egész spontán jön? (joh lehet ez hülye kérdés volt :))
    Tehetséges vagy. Ennél a résznél komolyan könnyeztem:
    "- Nézz a szemembe! – nyúlt az állam alá. – Mondd el, hogy mit látsz! – kérte. Összezavarodva pislogtam rá. – Gyerünk, Isabella, mit látsz?"...
    ...- Csillogást… Boldogságot. – Tudtam, hogy megfejtettem a rejtvényt, mert Edward szeme még ragyogóbbá vált...
    ...- Te vagy az oka, hogy ezt láthatod benne."
    3x elolvastam. :)
    Hát egy kicsit hosszúra sikeredett. Várom a folytatást, nah de most megyek mert oroszt kell tanulnom.

    Sok sikert a továbbiakban és kívánom hogy kiadják a könyved.
    S.Anita :)

    VálaszTörlés
  172. Kedves Spirit nekem nagyon nagyon tetszett ez a feji és már várom a fojtatást remélem a harmadik könyv is olyen jó lesz, mint az első kettő. És hát az a befejezés nem semmi kíváncsi vagyok Emmett mit mond majd biztos valami jó poént már nagyon várom!!!!

    VálaszTörlés
  173. Huh...Ez a fejezet:) Annyi minden volt benne...Már vagy 10 elolvastam,és nem szeretnék másokat ismételgetni, csak azt jegyezném meg, h engem is meglepett a vége...valahogy túl gyorsan jött és az volt az érzésem olvasás közben, hogy na legyen már így befejezve a 2. könyv :S. Ne haragudj, tényleg, de így éreztem, túl elkapkodottnak...És szerintem Edward várt volna az esküvőig,úriember lévén.Ettől függetlenül imádtam a fejezetet és persze azt, ahogyan írsz! :) Kíváncsi vagyok mi lesz az 1. fejezetben...Abban 100%-ig biztos vagyok, h Russel kulcsfigura lesz és vszínű, h a Volturi is képbe jön...Azt sem tarto kizártnak, h mivel besértődött Izabelláékra, nem marad jófiú :S...
    No mindegy, hajrá azokkal a hsz-ekkel!!! :)

    VálaszTörlés
  174. már 3x elolvastam és nem tudom megunni..de azlrt a következő résznek jobban örülnék :D
    borsy

    VálaszTörlés
  175. Drága Spirit, meddig szeretnél még kínozni minket?xD mikor jön a folytatás? már csak egy hajszál választ el attól, hogy teljesen meg ne őrüljek a várakozás miatt!!!sokat gondolkodtam rajta, de egyszerűen nem tudok rájönni, vajon mi lesz a "végső bonyodalom". jaj nagyon rossz belegondolni, hogy ez lesz az utolsó rész, de hát egyszer minden jónak végeszakad... hogy helyét adja egy még jobbnak!:DD szóval nagyon várom a folytatást!:)

    VálaszTörlés
  176. Szia Spirit hogy lehetsz ennyire ügyes?? Ennél jobb befejezést a második könyvnek el sem tudtam volna képzelni!!!!!!!!!
    Szóval nekem nagyon tetszik úgyhogy már várom a folytatást!! Am nekem a rózsás jelenet teccet a legjobban szerintem nagyon illett Edwardhoz és ebben is más Bella meg Isabella hogy Bella nem akart előbb hozzámenni Edwardhoz Isabella meg már gondolkozott is rajta!!! Már nagyon várom a fojtatást!!!

    VálaszTörlés
  177. Nekem nagyon teccet vagy 3-szor biztos elolvastam szóval imádom!!! Siess Spirit a következő résszel!!!
    Bogi:)

    VálaszTörlés
  178. Annyira (L)(L) hogy ezt jajj
    egyszerűen Perfekt!(L)(L)
    én nem tudok megszólalni ...

    VálaszTörlés
  179. Spirit, mikor kapunk kérdezz-feleleket?:D

    VálaszTörlés
  180. jaj Spirit!
    mikor lesz már új fejezet?
    nagyon szeretnénk már olvasni az új könyvet! (én legalábbis igen) aki egyetért velem írjon!
    ez a fejezet is nagyon jó volt mint mindig. :)
    Viv

    VálaszTörlés
  181. Kedves Spirit!
    Írtam e-mailt, kettőt is, de vagy nem kaptad meg vagy csak nem válaszolsz!Ezért beírom ide is!
    Láttam h többen is írták, h szívesen elolvasnák ezt a fejezetett Edward szemszögéből is.Őszintén megvalva én is szívesen elolvasnám!Nem lehetne erről szavazi vagy valami hasonló?
    Ha vannak még rajtam kívül akik szívesen elolvasnák ezt a fejezetett Edward szemszögéböl is, írjanak hsz-t!Ezzel is gyűlik és hamarabb lesz friss!
    Spirit!Remélem ez eljutt hozzád, és lesz időd válaszolni is.
    Köszi

    VálaszTörlés
  182. Viv: én írok, én írok!!!!!!:DDDDDxD én már nagyon-nagyon szeretnék új fejit! legszívesebben szavanként küldenék üzenetet, hogy minél hamarabb elérjük a számhatárt (bár nem tudom az mennyi, remélem közel vagyunk hozzá!:D)de hát ugye azt azért mégsem... de most írok Viv!:DDD

    VálaszTörlés
  183. Panda: akkor most is írok! xDDD ez az üzenet időközben érkezett, azért nem válaszoltam rá az előző kommentben.
    én is szívesen elolvasnám Edward szemszögéből. jó lenne tudni ő hogyan "élte át" az igazán első együttlétet:)

    VálaszTörlés
  184. Ez.. Egyszerűen.. Nem találok szavakat.. Gyönyörű volt a vége, a gyomrom görcsben.:D És most bevallom, Jade nem is olyan rossz..:$ Na jó, egész rendes.. És ami a legjobb, hogy tényleg szereti Joshuát.. És tudjátok mit?! Remélem, hogy egyszer visszajön Joshuához, és boldogok lesznek.:) Persze főleg Josh miatt örülnék neki.:D Ennyit erről.:D Amúgy meg ez a fejezet egy tökéletes befejezés volt.:) Na, most megyek szerintem aludni, aztán ha felkelek, hozzákezdek a 3. könyv olvasásához.:D Olyan boldog vagyok, hogy sikerült beérnem a történetet.:D Most már én is a többiekkel együtt izgulhatok az eseményeken, meg, hogy mi fog történni..:) Már csak két fejezet, és.. Juj..:D Na, tényleg megyek, mert már így is alig bírtam fent maradni, de megérte..:P Puszi: ewoO

    VálaszTörlés