.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2009. augusztus 17., hétfő

Kérdezz-felelek

„Seth pedig körülbelül 75 vagy annál több lehet?” (Truska)

Aham, 75 és 80 között lehet Seth nagypapa valahol… Pontosan nem tudom, mert nem emlékszem rá, hogy az eredeti könyvekben hány éves is volt…


„Az első fejezettől a harmincadikig A múlt árnyaiban mennyi idő telik el? Van utalás hogy telnek a napok, de pontos információ nincs.” (Truska)

Jókat tudsz kérdezni te lány… :D De nektek is ugyanannyi idő áááám, végigpörgetni a fejezeteket, és strigulázni a napokat, mint nekem. :) De csak neked, csak most megcsináltam, igaz, hogy egy jó órámba telt. :D
Szóval, A múlt árnyai (1. fejezettől a 30. fejezetig) számításaim szerint, pontosan 5 hét és 5 nap, azaz 40 nap alatt játszódik.


„Egyvalami érdekelne: voltak homályos utalások Tanyával kapcsolatban, mintha Edward titkolna valamit. Erre fény derül majd később?” (A. Kata)

Persze, sosem hagyok hátra elvarratlan szálakat. :) Ez majd kiderül nem sokára. :) De még titok. :)


„És arra is kíváncsi lennék, hogy Alice-szel, mennyi ideig gyakoroltak? Vagyis, hogy mennyi időbe telt, mire úgy tudta uralni magát Isabella, hogy ne támadjon rá?” (Mystic Angel)

Isabella átváltozása után csak Nate-tel gyakorolta két hétig, hogy ne ösztönösen, hanem tudatosan változzon át farkassá és vissza emberré. Utána jött az Alice-szel való gyakorlás. Az 1. fejezetig, kb. egy hetet gyakorolt még pluszban Alice-szel.


„Na meg, hogy Edward, hogy nem neszelte ki azt, hogy mi volt a levélben, amit Isa adott Alice-nek? Elvégre Alice fejébe belelát!” (Mystic Angel)

Az Eclipsében is már megesett az, hogy Alice képes volt eltitkolni Edward elől néhány gondolatot. Persze, ez nagy erőfeszítésébe került akkor még. Most már könnyebb neki, de még mindig nagyon kell koncentrálnia, ha meg akarja tartani a gondolatait magának. Viszont, nem lehetetlen a számára.
Szandival azt is beszéltük, hogy lehet, hogy ebben az időszakban egyfelől Edward teljesen össze volt törve, és lehet, hogy nem is nagyon volt Alice közelében, csak ült fent a szobájában depressziósan.


„Jah, és mennyi ideig írod ezeket a kérdezz-felelekes részeket? Mivel eléggé sokan vagyunk, akik kíváncsiskodunk...” (Mystic Angel)

Direkt lemértem neked. :D Pontosan 13 óra és 38 percig írtam a mostanit. :) Ebben benne van a kérdések kigyűjtése és megválaszolása is. :) Szóval, hála az égnek, rendesen megdolgoztattok. :D


„Sokan ajánlják a Kamaszkorom utolsó nyarát, de a BD-ban valahogy nem nőtt a szívemhez Renesmee (nem tehetek róla na :D), habár eléggé Jake fan vagyok, nem tudom, hogy belevágjak e Nessie miatt érzett unszimpátiám okából... Még többen mondják, hogy az Evermore-t és az Evernightot érdemes lenne elolvasni, de könyvet venni egyelőre nincs pénzem.” (Bine)

Hát, én csak annyit mondhatok, hogy Barterika csodaszépen ír, szóval, én is ajánlom neked a KUNY-t, mert szerintem, akár szereted Nessie-t, akár nem, élvezni fogod. :)
Az Evermore-t még nem olvastam, úgyhogy arról nem tudok véleményt mondani, az Evernightnak nekiálltam, már több, mint a felét elolvastam, és nekem tetszik, szóval, azt is érdemes elolvasni. :)
Viszont, én megfogadtam, hogy a Twilight sagát megjelentető kiadótól egyetlen könyvet sem vagyok hajlandó megvenni a Twilight könyveken kívül elvi okokból (lásd, kétszínű kiadótulaj bankszámláját nem növelem egy Ft-tal sem :P ), szóval, akármilyen jó is az Evernight, nem fogom megvenni. De elolvasni attól még érdemes, szóval, ha valakitől kölcsön tudja az ember kérni, akkor megúszhatja legálisan és ingyenesen. :)


„Vagyis inkább egy felismerést Joshuával kapcsolatosan. Ő kicsit olyan mint Leah.” (Pet)

Hát, mindketten szókimondóak, néha keserűek, ironikusak és csipkelődők. Mindkettejüknek szomorú a múltja, és ettől fásult egy kissé a lelkük, de ennek ellenére mindketten jó emberek. :)


„Nem régiben megnéztem egy koros filmet ami egy könyv után készült. A címe: Interjú a vámpírral.Szeretem ezt a filmet, már korábban is láttam. De az amit most felfedeztem teljesen padlóra vágott. Mindannyian azért szeretjük Meyer vámpíros könyvét mert teljesen más színben látja/írja le a vámpírok misztikus világát, adottságait. Legyen az testi vagy mágikus estleg lelki. Erre bombaként robbant be a tudatomba, hogy az egész egy NAGY KOPPINTÁS! A kapcsolatok, az átalakulás az egész!!! Egyszerűen... olyan csalódás az egész...” (Lena)

Valamikor egyszer régen láttam már a filmet, de nem igazán voltam oda érte, és már nem is igen emlékszem rá. Ha lesz rá lehetőségem (adják a tévében, vagy valahol meg tudom nézni dvd-n), akkor megnézem majd újra a kedvedért. :) Annyira emlékszem, hogy a főszereplő ott is gyötrődik, hogy nem akar embert ölni, és megpróbál állatok vérén élni, de ennél több hasonlóság nem jut eszembe. Mire gondoltál, ami még hasonló a Twilighttal?


„Victoriával mi történt? Mert ugye Cullenék nem jöttek vissza, de Victoria már Bellát akkor is megakarta ölni, nem?” (Mona)
„Amúgy mi történt Victoriával? Éli tovább az életét?” (Anna)

Ezt is már leírtam egyszer valahol… Victoria halott. Meg akarta ölni Bellát anno, de a farkasok levadászták, ahogyan Laurent-et is. Victoria sosem készített újszülött sereget, egyszerűen csak az egyik vadászata közben Jacobék elkapták és megölték.


„Alice miért állította le Isabellát? Nem láthatta, hogy rossz történik, hiszen Nem látja Isabella jövőjét. Akkor miért?” (Ancsa girl)
„Igen ezen és is gondolkoztam, hogy Alice miért szakította félbe a majdnem csókot?” (Dorma)
„Bár, hogy miért szólt közbe Alice, azt hiszem, kiderül a következő részekből, ugye?!” (July)
„Aztán olvastam feljebb, hogy valaki azt kérdezte, hogy Alice miért avatkozott közbe! Mivel nem láthatta, hogy valami rossz fog történni, mert nem látja Izabella jövőjét. Arra gondoltam, hogy talán Edward jövőjét látta. De az övét se láthatta, ha Izabella a közelében van, nem?” (Anita)
„Az Edwardos-Alice-es rész nekem sem tiszta... Azt még értem, hogy Edward próbálkozott, de Alice? Látott valamit, hogy történni fog? Mert Edward jövőjét még láthatta... vagy most mi van??? Ezt majd tisztázd már kérlek!” (Melinda)

Annyira édesek vagytok! :D Már ott is jeleket, csavarokat és összeesküvés-elméleteket kerestek, ahol nincs is. :D Egyszerű az egész. :) Alice nem látott semmit, nem volt látomása senkiről. Egyszerűen csak Isabella feltétele az volt, hogy ha ő és Edward találkoznak, akkor Alice legyen jelen, és ha túllépnének egy határt, akkor állítsa le őket. :) Alice csak a dolgát végezte, amire Edward kérte meg, amíg Isabella az emeleten volt. :)


„Amúgy most lehet hogy hülyeséget kérdezek, és lehet hogy figyelmetlen voltam, de ugye még nem derült ki hogy Dominic csinált-e valamit Isabellával a barlangban?” (Ilda)

Nem, még nem derült ki. Ez majd szerintem, csak akkor fog kiderülni, ha Isabella és Edward első igazi szerelmeskedéséhez érünk majd. :)


„Én még régebben gondoltam rá hogy talán Nate-nek tetszik Isabella de aztán mintha az egyik hsz-ben azt mondtad volna hogy csak úgy szereti mint a húgát…” (Zsuzsi)

Igen, lehet, hogy ezt mondtam, mert akkor még így terveztem, és azt hiszem, hogy amikor ezt írhattam, akkor még Nate tényleg a húgaként gondolt tudatosan Isabellára a fejemben. :D Szerintem, eleinte észre sem vette, hogy másképp néz már rá, és csak álmában jött a tudatalattijából felszínre ez az új érzés. Szóval, csak ezután az álom után tudatosult benne és bennem is, hogy az érzései mégsem testvériek. :)


„Fú, vajon Nate mit álmodhatott?” (Dóra)

Hááát, hogy pontosan mit, azt majd lehet, hogy megírom egy novellában egyszer. :D De valószínűleg mindenki rájött már, hogy erotikus álma volt Isabellával a főszerepben. :) Ami hát, egészséges férfiként kihatással volt a testére is. :)


„Megítélésed szerint, személyiséged, saját élményeid mennyire befolyásolják Isabella jellemét? Hasonlítotok? Csak mert szerintem, ha valaki egy bizonyos személy szemszögéből ír egy történetet, akkor nem tud maradéktalanul elvonatkoztatni saját énjétől.” (Dena)

Persze, én is így gondolom. Ha írsz valakiről, abban önkéntelenül benne vagy te is valamilyen formában (hol jobban, hol kevésbé). Isabella személyiségének egy része hasonló az enyémhez. Például, én is a végletekig tudok ragaszkodni valakihez, akit szeretek, és bármire hajlandó vagyok érte. Persze, azért vannak különbségek is. Én pl. nagyon nem értek a nőiességem felhasználásához, mint Isabella (lásd malomjáték vagy Nate meggyőzése).
Vannak olyan tapasztalataim is, amik benne vannak a regényben. Például néhány kicsi Edwardos résznél a saját élményeimet használtam fel. És igen, a Dominicos részeknél is voltak saját élmények. Szerencsére, olyan durva dolgok, mint amik Isabellával történtek, sosem estek meg velem, de tudom, milyen az, mikor gyenge és kiszolgáltatott vagy és a félelemtől mozdulni sem mersz.
Szóval, Isabella néhány dologban hasonlít rám, néhányban nem, de az alapszemélyiségem benne van. :) És az események egy része saját tapasztalaton alapszik, egy másik része pedig csak a fantáziám szüleménye. :)


„A másik meg nagyon jó, hogy most Izabellának vannak szabályai, hogy ő nem bírja Edward közelségét! De mi van Edwarddal, ő már ennyire "immunis" Izabellára? Meg azt vettem észre, hogy Edward nagyon türelmes vele. Ha jól emlékszem Izabella nem volt ennyire az...ő mindig próbálkozott!” (Anita)

Edwardnak könnyebb. :) Ő már régóta vámpír, régóta él farkasok közelében (többször is laktak már itt, és La Push ugye, elég közel van hozzájuk), nagyobb az önuralma, jobban képes irányítani magát, és nem mellesleg halálosan szerelmes Isabellába. Így nem hiszem, hogy bármiféle erőfeszítést jelentene a számára Isabella közelsége, akkor sem, ha farkas.
Isabella, ezzel szemben, még csak most változott át farkassá, nincs akkor önuralma, meg kell még tanulnia, hogyan irányítsa az ösztönlényt, aki benne él. Segíti az, hogy ő is szerelmes Edwardba és hogy belévésődött. De ettől még neki sokkal nehezebb, mivel fiatal farkas.
Igen, Isabella nem volt ennyire türelmes anno Edwarddal, mint amilyen türelmes most Edward vele. Ennek az oka az, hogy más a személyiségük és másképp kell bánni velük.
Isabella tudta, hogy ha időt ad Edwardnak a gondolkozásra, akkor Edward magába süpped, és a végén elmenekül. Edward önmarcangoló típus, akit nem szabad hagyni belesüllyedni az önsajnálat és önutálat mocsarába, mert akkor elvesztetted a csatát.
Isabella ezzel szemben sokkal magabiztosabb, öntudatosabb, makacsabb és lázadóbb. Ha túl erőszakosan próbál valaki közeledni hozzá, ha rá akarja erőszakolni a véleményét, az akaratát, akkor ösztönösen ellenáll. Hozzá finoman szabad csak közeledni. Óvatosan, megfontoltan, higgadtan és megadva neki a számára szükséges szabad akaratot. Ha Edward túl erőszakos lett volna vele, annak az lett volna a vége, hogy elüldözi maga mellől Isabellát. Isabella úgy érezte volna, hogy még nem elég erős, és nincs elég önuralma ahhoz, hogy Edward mellett legyen farkasként. Ha ehhez még hozzájárult volna, hogy Edward akaratával is küzdenie kell, az még több energiáját felemésztette volna, és Edward biztonsága így azt kívánná meg, hogy távol maradjon tőle.
Szóval, mindketten úgy viszonyultak a másikhoz, ahogyan azt a másik személyisége megkívánta. :)


„Amikor Isa azt mondja, hogy örül, amiért Ed nem tud olvasni a gondolataiban, és azt válaszolja, hogy semmi, mármint Edward, akkor hazudik, igaz? Mert elképzeltem, hogy Ed furcsa képet vág. Gondolom, ha Isa ennyire izgatott Ed közelében, akkor nem igazan tudja magát kontrollálni, vagyis néha a mentális pajzsát tudatán kívül felhúzza, nem?” (Juca)

Igen, Edward hazudik, de nem amiatt, amit te gondolsz. :) Edward próbálgatta akkor, hogy vajon emberként is belelát-e Isabella gondolataiba, de nem sikerült neki. Isabella csak akkor tudja felhúzni a mentális pajzsát, ha farkas. Emberként nem megy neki. :) Ahogyan Bellának sem ment emberként a pajzs leeresztése és felhúzása, csak akkor, mikor már vámpírrá változott. Ez csak akkor működik, ha nem emberi alakban van valaki (vagyis az illető vámpír vagy farkas és farkasalakot vett fel épp).


„Mivel még nem vagyok túlságosan "otthon", valaki elmondaná milyen gyakran kerülnek fel fejezetek?” (Noncsi)

Nincs pontos rendszer a fejezetek felkerülésében. Általában 3-5 naponként van friss, de van, hogy elcsúszik egy kicsit a dolog… Viszont, hetente egyszer mindenképpen frisselek, sok esetben többször is. :)


„Egész éjjel kinn ÁLLt az esőben. Vajon nézte azt, ahogy Isa alszik?” (Bella)

Lehet… :) Nekem az is eszembe jutott, hogy mégsem Juliette takarta be Isabellát a pléddel, hanem Nate osont be az éjszaka. De persze, ki tudja… Ez örökre Jonathan titka marad. :)


„Kíváncsi vagyok Joshua hogyan fogadja majd a hírt... Vajon lenne alfa?” (Melinda)

Joshua nem az a nagyravágyó típus. Alaphelyzetben, ha minden rendben van a falkával, akkor nem hiszem, hogy vezető akarna lenni. Ő szívesebben harcol valaki vezetése alatt.
Viszont, ha úgy látja, hogy az Alfa nem megfelelően irányítja a falkáját, és ezáltal bajba sodorja vagy őket vagy a többi ártatlan embert, akkor szerintem, kérné az alfai jogokat.


„Hogy mennyi piszkos, ne adj Isten "perverz" fantáziájú olvasód van Spirit! Nem is gondoltam... Én nem számoltam, hányszor van benne az ÁLL szó! :DSzerintem Te sem direkt használtad ezt a szót, vagy tévedek?” (Melinda)

Nem tévedsz. :D Tényleg nem direkt használtam. Fel sem tűnt, hogy ennyiszer beleírtam, amíg meg nem jelentek az első kritikák. :D


„Szóval, ugye olvassuk, hogy a farkasok milyen sokat esznek, meg külön házuk van, de nem dolgoznak, mégis hogy tudják fenntartani a házukat, és ilyen sok ételt szerezni, van valami pénzforrás?” (Truska)

Hát, egyfelől sok mindent megtermelnek és elkészítenek maguk, szóval, egyrészt önellátóak. Másfelől van olyan még kiskorú farkas, akit a családja lát el mindennel (lásd Benji, akit még az anyja nevel). A többiek amolyan mindenesek La Push-ban. Ahol tudnak, segítenek, a la push-i emberek pedig ezért cserébe pénzt, ételt és egyéb dolgokat adnak nekik. Jah, és van olyan, aki örökölt a családjától, mint pl. ahogy Isabella is örökölte a Black házat. Szóval, megoldják ők állandó munkahely nélkül is a dolgot, amolyan kis kommunaszerűen. :)


„És mi lesz Nate-tel? Harcol majd Isabelláért?” (Fanka)

Nem, nem fog harcolni érte, mert tudja, hogy ez egy felesleges csatározás lenne, amiben csak elveszítené Isabella barátságát és testvéri szeretetét. Mint mondtam, ez a csók is csak azért történhetett meg, mert Jonathan a fájdalomtól, dühtől és elkeseredettségtől nem volt teljesen önmaga.


„Kérhetek tőled 1 msn címet?” (Fanka)

Kérni kérhetsz. :D riena2@citromail.hu
Viszont, kb. havonta egyszer van annyi időm, hogy bárkivel is normálisan kommunikálja Szandin és Freeben kívül… Sajnos vagy szerencsére, az írás lefoglalja minden időmet. :) De azért felvehet bárki, és ha van némi szabadidőm, akkor szívesen beszélgetek. :)


„Nate-nek adsz majd párt a folytatásban vagy ez még titok?” (R.E.)

Hát, annyira titok, hogy még én sem tudom. :D A karakterek maguk irányítják a sorsukat, bármennyire is úgy tűnik, hogy én vagyok a főnök. :D Nate akarta az Isabella iránt érzett vágyat is, én sokáig ellenkeztem vele… De rájöttem, hogy a karakterek mindig tudják, hogy mit csinálnak. Ha Nate majd párt akar magának, és ha lesz olyan karakter a történetben, aki megfelel hozzá, akkor lesz párja. :)


„Nate marha jól néz ki, nem is értem, hogy tud csak haverként gondolni rá (oké tudom Edwardba szerelmes, de akkor is).” (Pink5)

A bevésődés az, ami miatt még csak férfiként sem tud nézni Isabella sem Nate-re, sem senki másra, kizárólag Edwardra. Ha férfiként próbálna másra tekinteni, egyszerűen szétesne a kép a szemei előtt. Mintha törött üvegen keresztül próbálnál meg látni valakit.
Ha nem lenne bevésődés, akkor elvonatkoztatva látná Nate-et férfiként, de nem tudna akkor sem úgy tekinteni rá, mert szerelmes Edwardba.


„Ja egy kérdés, lehet hülyeség, de Alice nem akkor néz "üveges" tekintettel, mikor látomása van? Vagy itt csak olyan "emberi" üveges tekintetről van szó?” (Lou)

Egyfelől tényleg azért bámul maga elé, mert egy kissé kiborult, másfelől próbálkozik látomásokkal, csak nem igazán jár sikerrel. Csak fel-felvillanó képeket lát bizonyos okok miatt. Szóval, mindkét dolog miatt (kiborulás és látomások) lehet üveges a tekintete épp, attól függ, ki hogyan értelmezi. :)


„A fejezeteket direkt így fejezed/fejezitek be? Mármint, hogy pont egy izgalmas rész közepén illetve kezdetén szakad meg, vagy ez a véletlen műve?” (Franci)

Hát, mivel a fejezeteim 98%-a függővégű, ezért elég furcsa lenne, ha ezt a véletlen számlájára írnánk. :) Direkt fejezem be izgalmas résznél a fejezeteket, mert tudom, hogy ezzel izgalomban tarthatom a fantáziátokat és az agysejtjeiteket. :) Egyébként, azt hiszem, hogy ezt én találtam ki. Mármint, nem a függővéget, hanem hogy egy regény úgy épüljön fel, hogy majdnem mindig függővég van egy fejezet végén. Szóval, a sorozatos függővéges regényt azt hiszem, én alkottam meg. :D Legalább is, még nem láttam olyan regényt, ami ilyen megszerkesztettségű volt. :) De persze, attól még létezhet. :)


„Miért fontos az, hogy Isabella suliba járjon?” (Petra)

Hát, pesszimista, magyar, egyetemista diákként az lenne a válaszom, hogy a továbbtanulás manapság túrót sem ér, és teljesen felesleges, mert így is, úgy is a szerencsétől és a kapcsolatoktól függ nagyrészt, hogy boldogulsz-e az életben vagy sem, és csak kisebb részben a papírjaidtól, az erőfeszítésektől, a tehetségtől, a tudástól és a szorgalomtól. Bármennyire is szomorú, ez így van.
De ettől még fontos tanulni, mert ez nem mindenhol van ilyen mértékben így. Egyfelől kell egy alapműveltség, a logika, kommunikációs képesség kifejlesztése ahhoz, hogy boldogulni tudj nem csak munka szempontjából. Ha buta, képzetlen az ember, akkor valószínűleg a környezetében is nehezebben boldogul, nem talál barátokat, párt, mert nem lehet vele normálisan még beszélgetni sem. Egy jó beszélgetéshez is szükséges némi intelligencia szerintem. :) Persze, az, hogy ki mennyire okos és művelt, nem feltétlenül attól függ, hogy van-e érettségije, diplomája. Az egyetemi professzorok között is van ostoba, és a szakmunkásképzőt végzett munkások között is van okos. Ez egyszerűen attól függ, hogy az ember érdeklődő és nyitott-e a világgal szemben, de tény, hogy a tudáshoz a legkönnyebben (jobbik esetben) az iskolában férhetünk hozzá. :)
Másfelől, a gimnáziumban, az egyetemen sok tapasztalatot és élményt szerezhetünk. Hiába szidom mindig az egyetemet, a tanárokat, a tanítási módszerüket, azért voltak olyan órák, olyan események, megismerkedtem olyan emberekkel, amiket és akiket csak a tanulmányaim során lehetett szerencsém megtapasztalni, megismerni, így volt némi értelme a sok szenvedésnek.
Szóval, Edward úgy gondolja, hogy az iskola befejezése az élet része. Isabella ismerje meg a világot, művelődjön, szerezzen élményeket, ahogyan minden normális ember, mert ez később még a hasznára lehet.


„Isabella végül vámpír lesz, mint Bella?” (Aithra)

Nem tervezem, hogy vámpírt csinálok belőle. De persze, azt sem terveztem eredetileg, hogy farkassá változik, szóval, lehet, hogy jön majd valami isteni sugallat egyszer csak, ami miatt úgy gondolom, hogy érdekesebb lenne a történet, ha vámpír lenne belőle valahogyan. Szóval, nem tudom. Majd meglátjuk, hogy mit kíván meg a történet, mit akar Isabella, és hogy találok-e valami logikus magyarázatot arra, hogyan lehetne Isabellából vámpír netalántán.


„Rosalie és Emmett fejezet is lesz, mint ahogy volt Alice-Jasper, és Esme-Carlisle?” (Aithra)

Igen, tervezek Rose-Emmettes novellát is, bár azt hiszem, őket lesz a legnehezebb megírnom. Rosalie karaktere áll a legtávolabb tőlem olyan szempontból, hogy hozzá tudom a legkevésbé hasonlítani magam (kivéve abban, hogy én is nagyon szeretnék gyereket). Nehezen tudom magam a helyébe képzelni, nehezen tudok rájönni, mire is gondolhat, mit is érezhet pontosan, ezért hagytam az ő párosukat utoljára, hogy minél tovább tudjam tanulmányozni őket, és minél hitelesebb legyen majd a novellám, ha egyszer megírom. :)


„Josh-nak Jade lesz a bevésődése?” (R.E.)
„Azon gondolkoztam egyébként, hogy vajon a bevésődés az szükségszerűen az első találkozáskor történik meg, vagy elképzelhető, hogy lassabban alakul ki? (Kata)
Tök jó lett ez a rész is csak nem tudom, most mi van Joshuával és Jade-del?” (Fanka)

Ezen mi is sokat gondolkoztunk, de végül arra jutottunk, hogy a bevésődés azonnal megtörténik, ahogy a farkas először meglátja az első átváltozását követően bevésődése tárgyát. Mivel a sors már az első pillanatban eldönti, hogy ki is a számodra tökéletesen megfelelő pár, ezért nincs értelme annak, hogy egy farkas bevésődése elhalasztódjon.


„Kíváncsi vagyok, hogy mi miatt olyan ideges Edward Nate-re?” (R.E.)

Hát, egyszerűen féltékeny rá és irritálja, hogy hogyan érez Isabella iránt. Szerintem, minden szerelmes férfi így reagálna, ha megtudná, hogy egy másik pasi érdeklődik a szerelme iránt. :)


„Most IZABELLA és JOSHUA rokonok?” (DORI)
„És én sem értem, hogy Isa és Josh rokonok?” (Ancsy95)

Igen, rokonok. Mivel Izabella és Joshua dédapja is Billy Black, így ugyanaz a vér folyik az ereikben.

Isabella vérvonala:

Isabella

(Isabella apja)

Jacob Black (Isabella nagyapja)

Billy Black (Isabella dédapja)


Joshua vérvonala:

Joshua

(Joshua apja)

Embry (Joshua nagyapja)

Billy Black (Joshua dédapja)


„Miért nem veszi feleségül Ed Isát? Akkor nem kéne gyámság alá kerülnie, és a kisöccsét is örökbe fogadhatnák. Nem?” (Aithra)

Szerintem, az esküvő maximum Edward fejében fordult meg eddig, de lehet, hogy még ő sem igazán gondolt erre. Isabella még túl fiatal, túl nagy a felfordulás mindig körülötte, még az iskolát is el kéne végeznie… Lehet, hogy Edward már tervezgeti, hogy egyszer megkéri a kezét (majd ha már minden lenyugszik körülöttük), de szerintem, Isabellának az esküvő még nem jutott eszébe.


„Honnan lehetne beszerezni a könyvet?” (DORI)

Tőlem lehet majd megrendelni. :) Nem sokára írok majd egy bejegyzést arról, hogy mi is lesz a módja ennek, és hogyan is fog folyni ez az egész. :)


„Mikor lesz a következő találkozás?” (DORI)

A következő pécsi találkozóról még fogalmam sincs. Ha pécsi vagy, vagy bárki más pécsi közületek, és szeretne velem találkozni, beszélgetni, akkor abban szívesen benne vagyok bármikor, de hogy mikor rendezünk újra egy nagy találkozót, arról még nem tudok mondani semmit sem. Nem valószínű, hogy a következő pár hónapban.


„Csak azért csókolta meg Isabellát mert ki akarta használni a helyzetet, vagy csak mert szomorú volt, és hogy megnyugodjon?” (Fanni)
„Nate miért tette?” (Bella)

Nate, a többi farkas és a hozzátartozóik is úgy élnek együtt La Push-ban, mint egy nagy, összetartó, szerető család, épp ezért, átérzik egymás fájdalmát. Jonathan is pont úgy kiborult a történtektől, mint a többiek. És a felhalmozódott fájdalom és kétségbeesés szülte azt a csókot. Nem akart kihasználni senkit, és nem is szerelem vagy vágy vezette, egyszerűen csak valahogyan ki kellett adnia a feszültséget, és ez a csók volt a legegyszerűbb és leggyorsabb módja. Józan állapotban Nate sosem tette volna meg, ebben biztos vagyok, de most túlságosan ki volt borulva ahhoz, hogy átgondolja, mit is tesz.


„Jonathan=Nate-tel ugye?? A Nate az a beceneve?? Csak már egy ideje foglalkoztat ez a kérdés, csak sose kérdeztem meg.” (Nora)

Ez benne volt már az előző Kérdezz-felelek rovatban, valamint A múlt árnyaiban is. :) Jonathan, mikor először beszél telefonon Isabellával, maga mondja, hogy ne Jonathanozza őt, hanem szólítsa inkább a becenevén Nate-nek. Szóval, igen, Jonathan egyenlő Nate-tel, ugyanis ez a beceneve.


„Mi a fene történt itt??! Josh-ra gondolok. "Főzzek egy teát??" Tök durva... És ez az egész párbeszéd, mintha nem is ő lett volna.” (Juca)
„Meglepő volt Josh kedvessége Isabellával szemben, nem tudom mi hozta ki belőle, talán a szomorú hangulat vagy Jade lenne rá jó hatással?” (Vicky)

Szerintem, nem volt meglepő Joshua viselkedése. :) Forrófejű, lobbanékony, néha egész ijesztően tud viselkedni, de ettől függetlenül erkölcsös, jószívű férfi, aki tisztában van azzal, hogy nem viselkedhet úgy egy nővel, ahogyan tette Isabellával. Egyszerűen szégyellte magát, amiért agresszívan viselkedett, mert ez nem volt méltó hozzá, és emiatt igyekezett nagyon esetlen módon bocsánatot kérni, és jóvá tenni a bűnét.


„Gondolom, amikor leértek a többiekhez, és Jade furán nézett rájuk, akkor féltékeny lehetett, mert Josh utána rögtön elengedte Isa kezét. Máris együtt vannak?” (Juca)
„Na és Jade és Joshua? Igen csak közel vannak egymáshoz... Eddig amolyan leszármazásra gondoltam, de most már inkább gyanakszom szerelemre...” (Másik Zsani)

Én úgy vélem, hogy Jade és Joshua még nincsenek hivatalosan együtt, vagyis, nem történt még köztük semmi. Egyfelől erre utal Josh viselkedése. Ha már együtt lenne Jade-del, akkor birtoklóan bánna vele. Nem rossz értelemben, hanem csak kimutatná, hogy hozzá tartozik. Viszont, ez a gyors kézelengedés inkább olyan volt Josh-tól, mint mikor egy szerelmes kamaszfiú ki akarja mutatni a neki tetsző lánynak, hogy az a kézfogás egy másik lánnyal nem az volt, aminek tűnt, hanem csak egy baráti dolog. Meg akarta mutatni Jade-nek, hogy miattad nem közeledem más lányhoz, mert te tetszel.
A másik, amiért úgy gondolom, hogy Jade és Josh nincsenek együtt, mivel mind emberként, mind farkasként korkülönbség van köztük, ezért Jade bármennyire is nyitott a férfiak felé általában, most nem akar gondokat okozni a falkában azzal, hogy elcsábítja az egyik fiatalabb farkast. Fél, hogy csak bajt okozna, ha engedne a csábításnak. Tetszik neki Joshua, hiszen fiatal, erős és azokat az elveket vallja, amiket ő is, és pont ezért nem akar vele játszani. Tudja, hogy csak ideiglenesen van La Push-ban, hogy hamarosan amiatt a dolog miatt, amit Jonathan a parton mondott Isabellának, el kell mennie, és nem akar törött szíveket és haragos farkasokat hátrahagyni maga után.


„Tudod először azt mondanám Edward ki fog akadni, ha megtudja a csókot - és persze megtudja, mint mindent... De... még mindig nem tudjuk mit beszélt Nate-tel... Lehet hogy "megengedte" neki?” (Másik Zsani)

Nem, Edward sosem engedné meg egy másik férfinak, hogy megcsókolja Isabellát, főleg nem úgy, hogy erőszakkal (még ha gyengéd erőszak is volt…). Isabella az övé, és nem engedné át önként másnak.
Szandi szőrszálhasogató kedvében mondta, hogy pontosítsak, mert így félreérthető… Ha Isabella el akarna menni egy másik férfival, akkor Edward végül elengedné, mert annyira szereti. Ha úgy látja, hogy Isa boldogabb lenne valaki mással, szintén elhagyná, és engedné, hogy másik férfi mellett éljen. De amíg Isabella vele akar lenni, és amíg úgy véli, ő a legmegfelelőbb férfi hozzá, addig nem engedi senkinek sem, hogy akár csak egy ujjal is hozzáérjen, és ha valaki harcolni akarna Isabella kegyeiért, akkor Edward nem adná fel harc nélkül a dolgot.


„Fú, bocs, hogy így utólag, de egy ideje nagyon érdekel, hogy kell ejteni a neveket. Leírom, én hogy gondolom, aztán javítgass!” (Ancsy)

Jonathan – Dzsonatán, a beceneve Nate – Nét

Joshua – Dzsosua, a beceneve Josh – Dzsos

Aidan – Áidán

Daniel – Deniel

Benjamin – Bendzsámin, a beceneve Benji – Bendzsi

Saore – Saoré

Juliette – Dzsuliett

Jade – Dzséd

Esther - Eszter


„Bocsi, hogy ezen az oldalon zargatlak ilyesmivel, de a Kényszerházasság című művedet nem fogod folytatni? És a Malfoy-szigetes fordítással mi van?” (Névtelen)

Nem hiszem, hogy mostanában fogok HP-s dolgot írni. Most túlságosan lefoglal ez a ficem és a saját regényem. A Kényszerházasság esetében, úgy gondolom, hogy ez nem gond, mert azok novellák, így akár befejezettnek is lehet tekinteni őket. A többi ficem… Hát, én esküszöm, tovább akartam írni őket, nem gondoltam volna, hogy elkap a Twilight-láz, és ennyire csak erre tudok majd koncentrálni. Talán, egyszer majd befejezem őket… Bár a legtöbb annyira kis gagyinak tűnik már a mostani stílusomhoz képest… :D
A Malfoy-szigetes fordítást egy másik lánnyal kezdtem el, de azóta nem nagyon beszélünk egymással időhiány miatt, és nem látom rajta, hogy lelkesítené továbbra is a fordítás ötlete, én egyedül pedig nem vagyok olyan jó és ügyes fordító, valamint az időm is túl kevés rá, hogy lefordítsam. Szóval, ha valaki tud németül, és vállalkozna rá, akkor szóljon, és nyugodtan fordíthatja tovább, és ha kell, talán, be tudok segíteni neki. :)

18 megjegyzés:

  1. Köszönjük!
    Hihetetlen, hogy még erre is van időd, türelmed, energiád, hogy megválaszold a kérdéseinket. :) Olyan jó ezeket is olvasni, kicsit a te szemszögedből is látni a szereplőket. És persze csillapítja kicsit a hiányt, amit a folytatásra várakozás okoz. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönünk mindent!!! Látod ilyenkor úgy elbeszélgetnék a polcomon lévő összes könyvem írójával... :D
    KÖÖÖÖSZI!
    Másik Zsani

    VálaszTörlés
  3. Nagyonkár hogy a következő fejezet helyet egy kérdez fellelek rész került fel!:P
    csak mert már nagyon izgat hogy kivel mi lesz és ez anyira idegesít hogy naponta legaláb nyolszor vagy töbször is megnézem az oldalt hogy nem-e került fel új rész:)

    puszi edcsa

    VálaszTörlés
  4. Josh viselkedéséhez csak annyit, hogy én nem lepődtem meg rajta. Igaz, hogy sokszor nagyon ellenséges, de ez nem Isabella ellen irányul, hanem a vámpírok ellen. Szóval Josh egy nagyon szerethető karakter. :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük szépen!!!:)

    VálaszTörlés
  6. amúgy amióta olvasom ezeket a történeteket...fúúú... azóta a kedvenc állatom a farkas :D már a newmoonba is megkedveltem őket de itt aztán főleg. kiragasztottam az iróasztalomra egy csomó farkasos képet.... kezdem túlzásba vinni? :/
    amúgy mint mindig most is nagyon jó volt a legutolsó feji meg a kérdez-felelek is.
    én most ovastam másodszorra egy könyvet az a címe hogy inni és élni hagyni. ez is vámpíros de teljesen más a vámpírok tulajdonsága mint a twilight-ba. nem mehetnek ki a napra mert megégnek, meg ilyenek. amúgy valaki lehet hogy esetleg true blood-ként ismeri mert az hbo-n mennt régebben sorozatba

    VálaszTörlés
  7. Dóra én is olvastam a könyvet:)
    a sorozatot nem láttam mert nekünk nincs HBOnk és anyukám szerint egy sorozat miatt nem is lesz...:/:S sok embertől hallottam, hogy nem is érdemes, a sorozatban nuku jó pasi és nemis olyan jó mint könyvben...de nemtudom....én kiváncsi lennék rá...
    Spirit köszönjük szépen:)

    VálaszTörlés
  8. áhh köszönjük, ez nagyon jó volt! És új feji is lesz már csak egy nap:):):)
    Egy valami mégis megragadt bennem: levezetted Isabella és Joshua vérvonalát is, de számomra nem világos, hogy Billy Black fia Jacob is és Embry is...ők tényleg testvérek????Mert én eddig nem így hittem...
    további szép napokat, sok-sok ihletet, elég pihenést és pussszzziii:)
    Andi

    VálaszTörlés
  9. Ne sajnáljátok, hogy nem láttátok a True blood-ot. Én csak részleteket láttam belőle, de már abból leszűrtem, hogy nem érdemes megnézni.
    A főszereplő pasi tényleg randa. Semmi vonzó nincsen benne.
    A főszereplő lány úgy néz ki, mint valami szőke, agyatlan barbie baba.
    A történet is elég sablonos...
    Szóval, én nem is akarom megnézni, mert csak unnám. :D

    P.Andi: Igen, Jacob és Embry apja is Billy Black. Embryről eddig nem tudták biztosan, hogy ki az igazi apja, de a levelek bebizonyították, hogy Billy. Szóval, Jacob és Embry testvérek. :)

    VálaszTörlés
  10. Szio Spirit!

    Annyira kedves tőled,hogy válaszoltál a kissé indiszkrét kérdésemre,nem is tudod mennyire megmelengedted vele a szívemet!:)Hálásak vagyunk,hogy szakítasz ránk időt.Náha nagyon tudja bántani az embert,ha izgatottan gratulál a szerzőnek a fantaszikus írásához és az tudomást sem vesz róla.Lehet persze,hogy az időhiány miatt,de akkor is bántó tud lenni.Többek között ezért is csodállak téged,mert ez olyan személyessé teszi az egészet!:)
    Szóval hálásan köszönjük!
    Dena

    VálaszTörlés
  11. Mostanra sikerült ezen is átrágni magam... hülye netkimaradás... Oké, valószínűleg mindenhol összeesküvés-elméleteket gyártok, és ott is rejtett utalásokat látok, ahol nincs, de most komolyan találtam valamit. :D Azt írtad, hogy:
    "Joshua nem az a nagyravágyó típus. Alaphelyzetben, ha minden rendben van a falkával, akkor nem hiszem, hogy vezető akarna lenni. Ő szívesebben harcol valaki vezetése alatt.
    Viszont, ha úgy látja, hogy az Alfa nem megfelelően irányítja a falkáját, és ezáltal bajba sodorja vagy őket vagy a többi ártatlan embert, akkor szerintem, kérné az alfai jogokat."

    Na, most mi van akkor, ha éppen nem alaphelyzetben van, és úgy gondolja, hogy az Alfa nem megfelelően irányít? Természetesen ezt ő nem egyedül találja ki, valaki (Jade, hát ki más???) elülteti a gondolat magját a fejében, és hagyja szépen kicsírázni... néha megöntözi meg gondozza, és kész is van az 'uszítsuk Josh-t a falka ellen'-terv. Josh kiválik a falkából, és Jade mellé áll. Arra is gondoltam, hogy esetleg Jade valamilyen úron-módon (a legrosszabbat feltételezem természetesen, ezért következtetésem, hogy Jade elolvasta a leveleket) talán tudja, hogy Josh is lehetne alfa. Bár ezt nem tartom valószínűnek, és szerintem a tervéhez ez nem szükséges.

    Más: Sam falkájában Jake volt a béta, Jake falkájában Leah, most Nate falkájában Josh a béta? A másik gondolatom Isabella lett volna, de ő nem logikus, tekintve, hogy nem olyan régóta tag, és még tapasztalatlan meg minden.

    VálaszTörlés
  12. köszi a választ, mostmár vágom:):)
    pusz

    VálaszTörlés
  13. Annyira tetszik, hogy úgy viselkedsz/ úgy gondolozol mintha igazi élő személyek lennének, és te csak leírod a történetüket. Ez a te saját világod. Én is egy hasonló világban élek, én is írok külömböző történeteket (vagyis csak egyet kezdtem el írni, de már legalább három külömböző történet motoszkál a fejemben :D ) és átakarom alakítani őket forgatókönyvvé. Ahogy te is írtad az egyik fejezetnél, hogy: szereted átélni az emberek napjait, szereted beleélni magadat külömböző helyzetekbe, és érezni az a külömböző emberek érzéseit... én ugyan ezeket szeretem érezni, de én inkább eljátszani szeretném őket. Színésznő szeretnék lenni később meg rendezőnő vagy forgatókönyvíró... Remélem majd feltörsz valamelyik ficeddel vagy saját kitalált történettel és híres írónőkét folytadod tovább a pályafutásodat...Sőt nem is remélem hanem tudom, hogy így lesz és majd megyek, hogy dedikáltassam az egyik remekművedet :D

    VálaszTörlés
  14. Most, hogy így beleírtad az Evernight-ot utánna néztem... nagyon tetszett... és ha már ott voltam még több könyveket keresgéltem... összesen 11et találtam :D
    Össze is írtam, hogy mi menyibe kerül és anyukámnak kikerekedett a szeme mikor meglátta az árat...xD Nagyon mulatságos volt... kb. ha megrendeljük 22000FT-ot kell majd kifizetni, de ha a boltban vesszük meg akkor pedig 27000FT.. nagyon húzósak az árak mi?? :D

    VálaszTörlés
  15. Szia!
    Az utolsó előtti kérésnél,már a javított verzió van vagy az eredeti ahogy ő gondolja?Engem is nagyon érdekel a dolog,és nagyon örültem h. egy ilyen is van a Kérdezz-felelek-ben:D
    Ha a javított van fenn akkor én nem is így ejtek ki néhány nevet!
    Jade-et pedig valamiért Jáde lett nekem,nem tudom lehet h. nekem így jobban bejön a neve XD.
    Aidan,pedig Éden:)
    Saore,pedig Szór:)
    A többi ugyan az.:)
    Kérlek válaszolj erre a kis zavaromra!Nagyon érdekel h. akkor ez hogy is van:)
    sok puszi!!!

    VálaszTörlés
  16. Mosi: Igen, a nevek kiejtésénél már az a változat van, ahogyan én ejtem a neveket. Szóval, már a javított verzió. :) Egyébként, mások is másképp ejtik, de hivatalosan, mivel az én karaktereimről van szó, így kell kiejteni a neveket. :)

    VálaszTörlés
  17. Oké,köszi Spirit.Nagyon köszönöm h. válaszoltál.És remélem nem haragszol h. másként ejtem.:):D

    VálaszTörlés
  18. Egyetértek Dena-val, tök jó, hogy mindenkinek szoktál válaszolni.:) Ettől még szerethetőbb a történet, és te magad is szimpatikusabb vagy attól, hogy egyszerűen mekkora a lelkesedésed.:) Talán ezért is érkezik annyi kedves hozzászólás.:) Az irdatlan nagy tehetségedről meg ne is beszéljünk.. Kész, vége, egy zsenivel van dolgunk.:D További jó sok ihletet, üdv.: ewoO

    VálaszTörlés