.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2009. június 12., péntek

Újabb kérdések és válaszok a 29. fejezethez

Mivel sok-sok szép és érdekes kérdést kaptam az utolsó fejezethez, ezért úgy döntöttem, hogy kiemelem őket, és így válaszolok rájuk. :) Azt hiszem, hogy mindegyiket megválaszoltam, de ha mégis kimaradt volna egy, az a véletlen és a figyelmetlenségem műve, szóval, az írója jelezze nekem a dolgot, és azonnal pótlom. :)
Nagyon-nagyon köszönjük, hogy a kérésünknek eleget tettetek, és mertetek kérdezni. :) Szandi és én nagyon örültünk neki, és sokat beszélgettünk a kérdéseitekről, mielőtt megválaszoltam volna őket. :)
Szóval, arra gondoltam, hogy mostantól, ha kérdést kapok, akkor arra így kiemelve válaszolok, hátha jobban mertek majd kérdezni, ha látjátok, hogy mások is megteszik. :)
Természetesen a többi hsz-t is nagyon-nagyon köszönöm, és válaszolni fogok rájuk, amint lesz egy kis időm. :)
Hálás vagyok nektek, és imádlak titeket! (És Szandi is!)

A kérdésekben és válaszokban az eredeti könyvekre utaló spoilerek vannak, akit ez zavar, az ne olvassa el őket!





„Szóval: ember-vámpír-vérfarkas. Akkor benne most ez a 3 "lény" ötvöződött, eggyé vált?” (Anett kérdése)
„Amúgy akkor most félig vámpír félig farkas lett a kicsi Isabella?” (Solei kérdése)

Nem. Isabella ugyanolyan átlagos farkas, mint a többi quileute-farkas. (Egyébként, nem vérfarkasok, csak sima alakváltó farkasok. A kettő két különböző faj. :) ) Szóval, a vámpírméreg teljesen kitisztult a szervezetéből, mert úgy működött, mint egy oltás. A farkas-gén megtanulta legyőzni, mint egy vírust. :) Isabella csak egy dologban más, mint a többi farkas, de ez az emberi énjéből fakad. Még mindig képes lezárni Edward elől a gondolatait (és a farkasok elől is). És még egy különbség lesz, de az még titok, és idővel fog csak kiderülni. :) De a lényeg, hogy Isabella egyáltalán nem vámpír.



„Szóval ugyebár Isabella hófehér színű farkaslányka lett. Lehet hogy rosszul tippelek, de te azért gondoltad hogy legyen fehér színű, hogy valahogy egy hogy is mondjam... szóval hogy az ártatlanságát bizonyítsd?” (Anett kérdése)
„Az hogy fehér a bundája a tiszta lelkét hivatott jelezni vagy egyfajta fejedelmiséget? Ez csak azért érdekes, mert egyszer olvastam egy nagyon jó vérfarkasos könyvet és ott a fehér bundának egyfajta királynői jelentése volt. Összességében a ritkaságát és a különlegességét hivatott bemutatni.” (Drusilla kérdése)

Is. :) Igen, a fehér az ártatlanság színe, szóval, egyfelől, ez bizonyíthatja azt, hogy Isabella ártatlan testben és lélekben. Másfelől, Szandival beszélgettünk arról, hogy a fehér szín az előkelőség, uralkodás jelképe is. És ugye, a farkasok között a Black leszármazottak voltak eredetileg az Alfák. Nekik volt elsődleges joguk az Alfaságra. Ez nem jelenti azt, hogy Isabella lesz most a farkasok vezetője, hiszen, ez az ő döntése is, akárcsak Jacob esetében. Meg hát, szerintem, egy hófehér, dús bundájú farkas, egyszerűen gyönyörű. :D



„Még mindig nem voltak együtt úgy. vagy ezek után már nem is lesznek?” (Genevieve Beau Pre)

Mármint, Edward és Isabella? Nem, nem szerelmeskedtek még „igazából”. De ami késik, nem múlik. :) És így, hogy Isabella farkas lett, talán, még izgalmasabbra meg lehet majd írni, ha egyszer megteszik. :)



„Csak 1 kérdés: előre kitalálod h mit fogsz írni, mármint h elképzeltél már 1 alap sztorit vázlatosan (pl.: hogy 60 évvel később játszódik, hogy Bella unokája a kiköpött mása, Dominic, Benjiék, hogy átváltozik farkassá...stb.) vagy spontán találod ki, mert így is,úgy is piszok jó, kegyetlenül klassz!!!” (Blanco kérdése)
„Teljesen ledöbbentem attól, hogy nem is vámpír lett Isabellából, hanem farkas! Honnan jött ez az ötlet?” (Brigitta kérdése)

Hű, hát erre a kérdésre a válaszom nagyon összetett. :) A történet alapját, a végkifejletet, és azt, hogy Dominic és Isabella hogyan ismerték meg egymást az Internet segítségével, megálmodtam.
Az első álmom az volt, hogy egy Bellához nagyon hasonló lány (de álmomban tudtam, hogy nem Bella az) teljesen kétségbeesve szalad az erdőben egy kisbabával a karjaiban. Menekül valami elől, sír és retteg. Aztán kiér egy tisztásra, és meglát egy fehér, gyönyörű házat, és a verandán emberek állnak. Közelebb megy, és akkor jöttem rá, hogy azok az emberek Cullenék. Ennyi volt az alapálmom. Ezután kezdtem gondolkozni, hogy ki lehet a lány, miért menekül, ki a kisbaba, és vajon, mi történhet ezek után. Idegesített, hogy felébredtem, és nem tudtam meg a történet folytatását. Aztán elmeséltem Szandinak az álmomat, és rájöttem, hogy én ezt meg akarom írni. És megszületett A múlt árnyai. :)
A második álmom később volt, mert eredetileg úgy terveztem, hogy Isabella egy szórakozóhelyen ismerkedik meg Dominic-kal, flörtöl vele, és így kattan rá Dom. De ez nem illett volna Isabella személyiségéhez annyira, ezért rágódtam a kérdésen. Aztán jött a 2. álmom. Isabella az iskolában van, megcsörren a mobilja, és egy lágy, dallamos, de mégis jeges és rémisztő hang beszél a telefon másik végén. Azt mondja neki, hogy ő az a férfi, akivel a neten beszélgetett, és hogy most már hozzá tartozik, és figyeli. Isabella azt feleli, hogy nem hiszi el, de belül érzi, hogy a férfi igazat mondott, és szörnyen megijed. Felhívja az anyját, hogy nincs-e kedve elmenni elé az iskolához, mert nem mer egyedül hazamenni, de az anyja épp nem ér rá valami miatt. Ezért Isabella, hogy ne legyen egyedül, busszal indul haza, mert azt hiszi, hogy ha emberek között van, akkor a férfi nem bánthatja. Téved. Megcsörren újra a mobilja, és a férfi közli vele, hogy a háta mögötti széken ül, és kés van nála. Ha sikít, vagy bármivel felhívja magára a figyelmet, akkor megöli. Aztán a férfi átül a mellette lévő ülésre, és tényleg a kezében van egy hatalmas vadászkés. A hideg pengét végighúzza Isabella lábán. Nem vágja meg, csak hozzáérint. De az egész szörnyen rémisztő érzés volt, és emlékszem, hogy úgy ébredtem, hogy a szívem a torkomban dobogott, a gyomrom görcsben volt, és nem voltam teljesen magamnál. Nagyon rossz és ijesztő álom volt, pedig nem szoktam általában kiborulni a rémálmoktól, de ez…
Szóval, ez az álom ihlette végül a Dominic-kal való netes megismerkedést, és Dom alapszemélyiségét. A kedvesen beszélő, de mégis hideg és rémisztő pszichopatát. Szerintem, így sokkal ijesztőbb, mintha ordibálna vagy csúnyán beszélne, vagy ilyesmi. Egy tökéletes úriember álcája mögé bújtatott pszichopata, akit az ember elsőre még vonzónak is találhat…
A harmadik álmom most nemrég volt. Csak annyi, hogy Isabellát megharapja Dominic, én várom, hogy mikor lesz vámpír, de egyszer csak farkassá változik. :) Mert hogy eredetileg azt terveztem, hogy simán vámpír lesz. De hát, a jósálmaim eddig is bejöttek, így bíztam benne, hogy most is így lesz, és így még jobbá válik majd a történetem. :)
A történet alapfonalát egyébként általában jó előre (ha nem is végig) meg szoktam tervezni, persze, mint láthatjátok a fentiekből, néha változtatok a dolgokon, sőt, van, mikor teljesen az ellenkezőjét írom meg annak, amit eredetileg terveztem. :D De általában az alap megvan. Pl., már most tudom, hogy miről fog szólni a 2. könyv, A jövő reménységei. :)
A kisebb történések mindig írás közben alakulnak ki a fejemben. Leírok egy mondatot, abból következik a másik, és végül hirtelen eszembe jut, hogy Hé, ez itt tök jó és vicces lenne, biztosan tetszene az olvasóimnak! :) És beleírom a történetbe. :)
Ha pedig elakadok (mert igen, volt már ilyen, sőt, olyan is, mikor azt mondtam, hogy nem tudom tovább folytatni, mert olyan helyzetet alakítottam ki a történetben, amiből lehetetlenség kimászni), akkor hosszú-hosszú órákon át beszélgetünk Szandival a folytatásról, darabokra boncolgatjuk a karaktereket, aztán kitaláljuk, hogyan is kéne reagálniuk, hogy lehetne megoldani egy-egy helyzetet stb. Szóval, Szandi nélkül tényleg nem lenne fic, mert segít beindítani az agyamat a kérdéseivel, vagy akár csak azzal, hogy összefoglalja nekem a tényeket. Nagyon sokszor segített már megoldani bizonyos helyzeteket, és sok jó ötlete bekerült a ficbe. :) Ezért pedig nagyon hálás vagyok neki. Vagyis, többek között ezért is… Meg még sok minden egyébért. :)
Azt hiszem, ennyi, ami érdekes az alkotási folyamatról. :D Bocsánat, hogy ennyit meséltem, remélem, nem aludtatok be rajta. :D



„Csak az nem derült még ki, hogy ugye Isabella még mindig imádja Edward illatát, a többi vámpírét meg utálja, de ez érthető, mivel bevésődött, gondolom ezért nem undorodik az Edwardétól. De mi a helyzet Edwarddal? Neki is olyan kellemetlen Isabella szaga?” (Brigitta kérdése)
„Csak megint Edward gondolataira vagyok kíváncsi, hogy vajon milyen "szagot" érez?” (Flugi kérdése)

Igen, mivel Isabella bevésődött Edwardba, így ő Edward illatát még mindig kellemesnek érzi. :) És Edward… Én úgy hiszem, hogy ha szeretsz valakit, akkor szereted az illatát is. Ez valahogy ösztönös. Tudod, feromonok meg minden… :) Szóval, én úgy gondolom, hogy Edward sem találja büdösnek Isabellát, mert szereti, és a tudata valahogy az érzés miatt módosítja a farkasillatot, és emiatt Isabellát még mindig kellemes illatúnak találja, nem úgy, mint a többi vámpír. :D



„Isabella jövőjét Alice csak azért nem látja, mert a nagyapja farkas volt, vagy pedig, mert már akkor is tudni lehetett, hogy farkassá fog változni Dominic megjelenése miatt?” (Dorkuci kérdése)

Ez egy jó kérdés, de azt hiszem, lehet ez is, lehet az is a válasz rá. :) Mivel eddig senki sem tudta, hogy nő is átváltozhat farkassá, így Alice automatikusan azt gondolta, hogy azért nem látja Isabella jövőjét, mert az ősei farkasok voltak. Lehet, hogy igaza volt, és eddig tényleg ezért nem látta, most meg már azért nem, mert Isabella tényleg farkas lett. :) De az is lehet, hogy Alice tévedett, és már a kezdetektől azért nem látta Isabella jövőjét, mert meg volt írva a sorsában és a génjeiben, hogy egyszer farkas lesz, ha vámpírok közelébe kerül. :) Én inkább az elsőre tippelnék, vagyis, hogy eddig azért nem látta, mert Jacob unokája, most meg már azért nem, mert farkas. De persze, a második lehetőség is teljesen reális lenne. :) (Azért vicces ám, hogy biológiai tényekről és realitásról beszélgetünk, miközben vámpírokról és alakváltó farkasokról, valamint kitalált karakterekről van szó. :D Azt hiszem, kezdek egy kicsit létező személyként gondolkozni a szereplőkről… Ez gáz? :D )



„Azért nem hallotta Jonathan a gondolatait, mert Isabella örökölte a pajzsot Bellától, avagy azért, mert nem tartozik bele a farkasok csapatába, mint amikor Jacob kivált az eredetiben?” (Drusilla kérdése)

Ez egy érdekes kérdés. :) Mármint, nekem eszembe sem jutott, hogy azért nem hallják Isabella gondolatait, mert ő nem tartozik a falkához. :)
Szóval, Isabella gondolatait azért nem hallják a farkasok, mert az emberi énje továbbra is képes létrehozni a pajzsát mind Edwarddal, mind a farkasokkal szemben. Igazából, a másik változat azt hiszem, azért is lehetetlen, mert ha nem tagja a falkának, akkor ő sem hallaná a többi farkas gondolatait (bár ebben bizonytalan vagyok, mert Szandi valami olyasmire emlékszik halványan, hogy az Alfák, ha úgy akarják, képesek hagyni egymásnak a gondolatolvasást, de én nem emlékszem ilyesmire, szóval, ha valaki pontosabban emlékszik, az írja meg. :D ).
De a lényeg, hogy a ficben Isabella a falka tagja lett automatikusan, mivel Jonathan volt az egyetlen hivatalos Alfa a közelben. :) Hogy később a falka tagja marad-e, az még előttem is titok, mivel változhatnak a dolgok a fejemben idővel. :D



„Azzal, hogy egy Black is átváltozott megváltozik az alfa személye vagy ne menjek át ennyire feministába?” (Drusilla kérdése)

Alapból nem változik meg, ahogy Jacob sem vette át automatikusan az Alfa szerepét Samtől, hanem Sam felajánlotta, hogy lemond róla Jacob javára, csak ugye, ő visszautasította akkor még.
Szóval, valószínűleg majd Jonathan is felajánlja ezt Isabellának, de nem hiszem, hogy Alfa akarna lenni, hacsak később nem történik majd valami, ami miatt meg kell tennie… De erről még én sem tudok semmit, szóval, majd meglátjuk, mi lesz. :)



„Ha Edward Isabella bevésődése, akkor most a többi farkasnak is az a pálya, hogy Edwardot is meg kell védeniük, mint az összes többi bevésődést?” (Drusilla kérdése)

Úgy bizony. Még nem tudják, hogy Isabella bevésődött. Még maga Edward sem tudja, és Isabella is csak sejti, de eddig nem tudatosult benne a dolog, de ha kiderül, akkor a farkasoknak kötelességük Edwardot megvédeniük, mint Isabella „nyomát”.



„Akkor most Isabella is terméketlen, mint Leah volt? Vagy a te töridben nem? Csak mert egy esetleges vámpír-farkas bébi elég izgalmas lenne.” (Drusilla kérdése)
„De a könyvben arról volt szó hogy a lányok nem válnak farkassá, hacsak nem terméketlenek, mivel az átváltozást nem bírná a testük?” (Kimi kérdése)

Én úgy értelmeztem az eredetiben is ezt a női farkas kérdést, hogy csak addig terméketlenek, amíg farkasok. Leah volt az első női farkas, és igazából nem tudott tényeket arról, hogy lehet ez. Csak tippelgetett, elmélkedett. Így igazából, ez a kérdés elég nyitott maradt. Lehet, hogy Leah tényleg terméketlen, de nem emiatt lett farkas, hanem ez csak egy véletlen egybeesés. Az is lehet, hogy csak farkasként terméketlen. De az is, hogy farkasként is simán meg tud termékenyülni, csak még nem tette. Ahogyan Edwardék is azt hitték, hogy egy vámpír képtelen megtermékenyíteni bárkit is. Aztán mégis megszületett Nessie, mert hát, ezek nem bizonyított tények, csak találgatások a szereplők által. :)
Szóval, én úgy gondolom az eredeti könyv alapján, hogy a női farkasok csak addig terméketlenek, amíg farkasok. Ha lemondanak a farkasságukról, akkor képesek teherbe esni. És persze, bármikor újra farkasok lehetnek, ha veszély van, csak újra át kell alakulniuk. Szóval, akár lehetne az is, hogy Leah lemond a farkasságáról egy időre, szül egy gyereket, aztán újabb vámpírok érkeznek, ő meg ismét farkassá válik, mert így szükséges. :)
A lényeg, hogy szerintem, így vagy úgy, egy női farkasnak is lehet gyereke. :)



„Dominic miért mondta azt, hogy "nem fogsz bántani" Isabellának?” (Flugi kérdése)

Mert Dominic biztos volt abban, hogy Isabella nem gyilkolna (sem embert, sem vámpírt, sem senki mást), és főleg őt nem. Dominic pszichopata volt, és úgy vélte, hogy az áldozatai lelkileg valami furcsa, beteges módon, de kötődnek hozzá. Ilyen van is a pszichológiában… Mikor az áldozat kötődést érez a bántalmazója iránt. Furcsa, de tényleg előfordul.
Szóval, Dominic tudat alatt úgy érezte az elején, hogy Isabella egyszerűen nem bánthatja, az nem fordulhat elő, hogy az áldozatból vadász lesz, és ezért beszélt hozzá megnyugtató hangon, hogy Isabella is rádöbbenjen arra, hogy nem bánthatja, és leálljon.
Tudjátok, mint mikor a thrillerekben a főszereplőnő pisztolyt fog a gyilkosra, aki mondogatja neki, hogy úgysem fogod megtenni, nem tudsz megölni stb. Már az, hogy gyengének tartja a támadó az áldozatot, hatással van az áldozatra, és tényleg gyengébbnek érzi magát, és úgy érezheti, hogy tényleg nem képes még önvédelemből sem ártani a támadójának.
Ez is egy jó kérdés volt, mert nagyon érdekel a pszichológia, és a kriminálpszichológia az egyik legérdekesebb ága. :)



„Dominic hazudott vagy Carlisle?” (Kimi kérdése)

Érdekes, hogy eszedbe jutott, hogy Carlisle is hazudhatott. :) Másnak nem tűnt fel a habozása. :) Egyébként, a kérdésedre még nem tudom a választ. Az igazság az, hogy szörnyen vacillálok még mindig, mert egyfelől érdekes lenne, ha Dominic megtette volna, mert ez sok gondot okozna a továbbiakban, mivel Isabella szörnyen kiborulna tőle lelkileg, meg minden… Viszont minden egyes porcikám tiltakozik az ellen, hogy egy ilyen szemétláda legyen az első Isabella életében.
Ezért is hagytam egy kis kibúvót a fejezetben a magam számára, amíg dönteni nem tudok… Nagyon afelé hajlok, hogy Dominic személyisége nem engedhetné meg, hogy ájult állapotban erőszakoljon meg valakit, mert egy szadista, aki élvezi látni a rettegést az áldozatain. És Carlisle sem valószínű, hogy hazudna, mert előbb vagy utóbb úgyis kiderülne… De… Ennek ellenére nem lehetetlen, hogy Dominic mégis megtette a dolgot, és Carlisle hazudott. Ennyi egérutat meghagytam magamnak, ha később meggondolnám magam. :D




„Na meg milyen új fajt hoznak létre egy gyerekkel?” (Alinka kérdése)
„És mennyire terveztek bele gyereket, és neki milyen képességei lesznek, már csak azért, mert a kicsi egy elég érdekes keverék lesz. Arra célzok, hogy egy félig vámpír, negyed farkas, negyed ember, tuti megbolondulnak a gének. (egy vérrel táplálkozó, alakváltó)” (Bimbicsi kérdése)

Nem lesz új faj. :) Ahogy fentebb írtam, én úgy képzelem, hogy egy női farkas akkor tud gyereket szülni, ha előbb lemond a farkasságról. Ha pedig lemond, akkor újra ember lesz genetikailag. Szóval, ha egyszer Edward és Isabella gyereket vállalnak, akkor az egy vámpírtól (Edward) és egy embertől (Isabella, aki lemond a farkasságáról) fog származni, vagyis félig ember, félig vámpír lesz, csak az ősei farkasok. :)



„Megkérdezhetem a nevedet?” (Eszti kérdése)

Persze. :) Nem titok. :) Az igazi nevem Hujder Adrienn. :) De amúgy hol kerestél? :D



„Kicsi Ed, vele mi lesz, azért ő is Farkas, bár Rosalie és Esme tuti megvesznek tőle, azért elég füllesztő lehet neki annyi vámpír között?” (Bimbicsi kérdése)

Hát, kicsi Edward még nem farkas. Ahhoz el kell érni egy bizonyos kort, hogy aktiválódjon benne a farkas-gén, és ez még nem történt meg. :) Szóval, jelenleg kicsi Edward ember, farkas ősökkel. Így egyáltalán nem zavaró neki Rosalie és Esme közelsége.
És szerintem, ha egyszer átváltozik, akkor is, lehet, hogy eleinte nem lesz kellemes neki Cullenék szaga, de idővel hozzászokik a szeretet miatt, amit irántuk érez, ahogy az eredetiben Seth és Jacob is hozzászokott. :)



Aztán mi lesz Isa és Kicsi Eddel, már úgy értem, hogy jó hogy kiderült nem ő a gyilkos, viszont még mindig kiskorú, hogyan tovább? Valaki a rezervátumból jön, hogy távoli rokon, és ő lesz a két Black gyerek gyámja, vagy esetleg Carlisle fogadja örökbe, köszönhetően a nagy elismerésnek, ami őt körüllengi a környéken?” (Bimbicsi kérdése)

Azt hiszem, úgy lesz, hogy Isabella nem sokára 18 éves. Addig elintézik a hatóságokkal, hogy egy bizonyos ember (hogy ki, az még titok) felügyelete alatt legyenek, aztán pedig Isabella már kaphat felügyeletet a testvére fölött. Szóval, végül Isabella lesz a gyámja, vagy hogy is nevezik az ilyet… Csak még pár hónapot kell várniuk. :)



„És Josh, vele mi lesz, azon a vonalon indultok el, amin az írónő, hogy majd Isa és Ed lánya lesz az ő párja?” (Bimbicsi kérdése)

Truskának igaza van, mióta járom én Meyer vonalát? :D Nem, nem, nem. Amin lehet, változtatok, nem akarok Meyertől ötleteket koppintani az alaptörténeten és karaktereken kívül. :) Joshuának más sorsot szánok, mint Jacobé volt. :)



„"Még két teljes könyv van vissza". Szóval, szeretném tudni, hogy ez pontosan mit is takar…” (Fuka kérdése)

Hát, azt, amit írtam. :D Még két könyvnyi folytatása lesz A múlt árnyainak. Ahogyan a Twilightnak is még 3 könyvnyi folytatása volt. :)
A 2. könyv címe A jövő reménysége lesz, a 3. könyvé pedig A jelen boldogsága. :)



„Igaz, hogy Isabella vérfarkas lett, és nem öregszik, de csak addig, ameddig még átváltozik. Vagyis utána már öregedhet, nem? Vagy mivel Dominic megharapta ezért egy kis vámpírméreg is került a szervezetébe és ezért soha nem fog öregedni?” (Lou kérdése)
„De a halhatatlanság témát elmagyaráznád? Most akkor Isabella addig halhatatlan amíg átváltozik, vagy a Dominic által a szervezetébe jutott méreg miatt vámpír tulajdonságok is maradtak benne?” (Bella kérdése)

Nem, a vámpírméreg teljesen kitisztult a szervezetéből. Mint írtam, a farkas-gén vírusként kezelte, megtanulta semlegesíteni és legyőzte teljesen. :) Szóval, úgy van, ha Isabella egyszer lemond a farkasságról, akkor tovább öregszik. Ha aztán újra farkassá válik, akkor megint leáll az öregedésben. :) És nem halhatatlanok a farkasok. Csak erősebbek, mint az emberek, így kevés dolog árthat nekik… De azért könnyebb megölni őket, mint egy vámpírt, akivel ugye, csak a tűz végezhet véglegesen.



„Hova tűnt a kicsi Edward?” (Bella kérdése)

Rá még mindig Esme és Rosalie vigyáz. De jól van, semmi baja, és hamarosan megint több szerephez jut majd. :)



„Ha már így felvetetted a gyerek témát...szóval akkor számíthatunk egy kis létszámgyarapodásra igaz?” (Bella kérdése)

Ezt nem mondtam. :D Csak annyit, hogy Isabellának akár még gyereke is lehet Edwardtól úgy, hogy farkassá változott, mert lemondhat a farkasságáról. Míg ha vámpír lett volna, akkor már nincs visszaút, és gyerek sincs.
De hogy lesz-e gyerekük… Hát, ezt majd meglátjátok. :)



A következő fejezet azt hiszem, sajnos, csak csütörtök este jön majd, mert a hétvégén tanulnom kell a hétfői vizsgámra, hétfőn és kedden pedig a szerdaira. :-/ Nagyon sajnálom, hogy ennyit kell megint várnotok. :-/
Az igazság az, hogy tegnap meg akartam írni a fejezetet, de hirtelen lehetőségem nyílt egy alkalmi babysitterkedésre, és mivel a pénz jól jött, és imádom a babákat, így elvállaltam. Na meg, anyuék is örültek, hogy végre én is tudok adni valamit a családi kasszába, szóval, nekik sem okozhattam csalódást, ha már 24 éve eltartanak. :D
Egyébként, egy 8 hónapos kisfiúra vigyáztam (kb. annyi idős, mint a kicsi Edward :D ), és annyira nagyon édes volt, szörnyen élveztem a tegnapot. :) Igaz, hogy úgy jöttem haza, mint egy zombi, és nem bírom felemelni rendesen a karjaimat, mert izomlázam van (ti tudtátok, hogy ilyen nehéz egy 8 hónapos kisbaba? :D ), de nagyon klassz volt az egész. :)

Azért, ha lesz lehetőségem írni, nekiállok előbb is… De legkésőbb csütörtök este jön a folytatás. :) Előre is köszönöm a türelmeteket, és drukkoljatok nekem a vizsgákhoz! :)

40 megjegyzés:

  1. Köszike a válaszokat. Nem akartalak megsérteni ezzel a Meyeres dologgal. bocsi.

    VálaszTörlés
  2. Dehogy is sértettél meg! :) Egyáltalán nem, sőt! Örülök, hogy kérdeztél, mert így ezt is kifejthettem válaszban. Mármint, hogy továbbra sem követem Meyert. :)

    VálaszTörlés
  3. Halii. Nagyon örültem ennek a kérdés-válasz "dolognak". Egy csomó mindent megtudtam a történettel kapcsolatban. Kíváncsian várom a következő fejit! ;) puszii, fanee u.i: Sok sikert a vizsgáidhoz! :)

    VálaszTörlés
  4. Drága Spirit, köszi, hogy a nagy tanulás közepette, azért válaszoltál a kérdésekre:) Bearanyoztad a napunkat! Nagyon sok sikert a vizsgákhoz! Gondolok rád! Bimbicsi ne haragudj ha megsértettelek, nem kötözködni akartam a Meyeres dologgal:$

    Puszi,
    Truska

    VálaszTörlés
  5. Köszike, hogy válaszoltál a kérdéseinkre, nem kis időbe telhetett. És Szandinak is nagyon köszi.
    Egy kérdésem azonban lenne. Írtad, hogy Isabella lemondhat a farkasságról. De az eredeti szerint akkor változnak át farkassá, ha vámpírok vannak a közelben, és mivel Isabella egy vámpírokkal teli házba él, akkor hogy tud lemondani a farkasságról? Persze lehet, hogy én értelmeztem félre az eredetiben, úgyhogy gondoltam megkérdezem.
    És mégegyszer köszi a válaszokat, nagyon kedves tőled és Szanditól is, hogy így foglalkoztok az olvasókkal.
    puszi nektek

    VálaszTörlés
  6. Hali, köszi, hogy válaszoltál a kérdéseinkre :) De nekem azért még lenne egy. :) Csatlakozom az előttem szólóhoz, részben...hogyha Isabella lemond a farkasságról, akkor sem lehet vámpír?
    SOK SIKERT A VIZSGÁIDHOZ!
    puszi: Bella

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó ötlet volt ez a kérdezz-felelek. Már semmilyen homályos pont sincs a történetben. :)

    Az Alfák pedig tényleg hallják egymás gondolatait, ha úgy akarják.

    Polett

    U.I.: Meg szeretném kérdezni, hogy honnan jött az írói neved? És hány éves vagy?

    VálaszTörlés
  8. Ja most olvastam az utolsó kérdéseket és látom, hogy 24 vagy. :) Így az egyetlen kérdésem, hogy honnan jött az írói neved.

    Sok sikert a vizsgákhoz!! Biztos ügyi leszel!!! :)
    Amúgy mit tanulsz?
    Polett

    VálaszTörlés
  9. Huu..jó volt,hogy megválaszoltad a kérdéseket,mert én személy szerint kicsit jobban átláttam és megérettem dolgokat!Köszike érte! ;)
    Kéz és lábtőrést kívánok a vizsgáidhoz!Drukkolok neked! :)
    Puszika :)

    VálaszTörlés
  10. Szia Spirit! Hát ahogy igy olvasgattam ezeket a hozzászólásokat eszembe jutott valami... Ha Isabella lemond a farkasságról hogy késöbb gyereke lehessen akkor utána ugyebár ember lesz. Na most sztem ebböl meg az következik hogy utána szabad az út hogy vámpírrá váljon valaki által mármint itt Cullenékre gondolok.Vagy azt már nem bírná a genetikája? Mert olvastam valamit hogy a a test változásai a genetika kódolja. És hát ha kódolta hogy farkas volt most meg akkor vámpír? De ha nem lehet akkor meg hogy fog Edwarddal élni?Hisz megöregszik. Kíváncsi lennék a véleményedre,sok sikert a sulihoz és várom a folytit,szép estét pussz.

    Jah és a neved megjegyeztem ha megkeresnélek iwiwen bánnád? Persze csak ha fent vagy. Szép álmokat késöbbre, és istenítem Szandit a színfalak mögött hisz nélküle mint mondtad nem lenne történet. Igazán örülök hogy még két könyvig élvezhetem ezt a csodát. Na fogjam már be és lépjek pussz:DDD

    VálaszTörlés
  11. CYA!
    Köszi hogy válaszoltál a kérdéseimre!! Felvilágosodtam!
    Majd minden bizonnyal foglak még kérdésekkel bombázni!
    És alig várom a kövi fejezetet!
    puszi:
    Bella

    VálaszTörlés
  12. Truska, ugyan semmi baj, én fejeztem ki magam rosszul. hihi

    VálaszTörlés
  13. Köszi a válaszokat, azért mégis volt valami amit olvashattunk :D
    Flugi

    VálaszTörlés
  14. Jó volt, hogy így megválaszolgattad a kérdéseket, nagyon érdekes és hasznos volt =) Én még azt nem értem (és ez számomra Meyer könyveiből sem derült ki), hogy ha valaki nem adja fel a farkas-létet, akkor tulajdonképpen akármeddig eléldegélhet, vagy van azért ennek egy határa, ami után már nem csinálhatja ezt?

    VálaszTörlés
  15. Kösz hogy válaszoltál a kérdésekre, sokat megtudtam belőlük!!! Sok sikert a vizsgáidhoz!!!
    Puszi Kitty

    VálaszTörlés
  16. atyaég ebből mennyi mindent meg lehetett tudni O_o:D köszi a válaszokat :DD

    és nagyonsok sikert a vizsgáidhoz :)♥

    VálaszTörlés
  17. Köszönöm én is a válaszokat, így már teljesen tiszta a dolog. Azt hiszem:)
    Igen, tudom, az én öcsém 2 éves és még mindig imádja ha cipleikx) De persze én is imádom őt(L) És együtt tudok veled érezni ebben a témában:)
    Alig várom az új fejezetet!
    Puszi, Lou:)

    VálaszTörlés
  18. „Dominic hazudott vagy Carlisle?” (Kimi kérdése)

    Érdekes, hogy eszedbe jutott, hogy Carlisle is hazudhatott. :) Másnak nem tűnt fel a habozása. :) Egyébként, a kérdésedre még nem tudom a választ. Az igazság az, hogy szörnyen vacillálok még mindig, mert egyfelől érdekes lenne, ha Dominic megtette volna, mert ez sok gondot okozna a továbbiakban, mivel Isabella szörnyen kiborulna tőle lelkileg, meg minden… Viszont minden egyes porcikám tiltakozik az ellen, hogy egy ilyen szemétláda legyen az első Isabella életében.
    Ezért is hagytam egy kis kibúvót a fejezetben a magam számára, amíg dönteni nem tudok… Nagyon afelé hajlok, hogy Dominic személyisége nem engedhetné meg, hogy ájult állapotban erőszakoljon meg valakit, mert egy szadista, aki élvezi látni a rettegést az áldozatain. És Carlisle sem valószínű, hogy hazudna, mert előbb vagy utóbb úgyis kiderülne… De… Ennek ellenére nem lehetetlen, hogy Dominic mégis megtette a dolgot, és Carlisle hazudott. Ennyi egérutat meghagytam magamnak, ha később meggondolnám magam. :D

    Erre szeertnék reagálni...
    Szegény Spirit... Ti nem tudjátok, hogy én mennyit szoktam nyaggatni :D

    Szval:
    Ez azért nem jöhet össze, mert ugye Edwad azonnal tudná, ha Carlisle hazudott volna. És akkor szerintem olyan örjöngésbe kezdett volna - mielőtt Carlisle közli a hazugságot Isa-val - hogy kő kövön nem marad.

    Vagy rosszul gonddolom?

    Spirit, sok sikert a vizsgáidhoz, én tegnap este óta VEGYÉSZ vagyok :D
    Szval ha nekem sikerült a szóbeli, akkor neked BIZTOSAN fog!
    Pusszantalak titeket (Téged és Szandit)
    :)

    VálaszTörlés
  19. Szia!

    Amúgy csak azért érdekelt a neved, mert azért mégsem mindegy, hogy a világ legjobb regényének, fic-ének az íróját Adrienn-nek hívják, vagy mondjuk Angyalkának. xD
    Puszi, további jó munkát, és azért engem is érdekelne, honnan jött ez a Spirit Bliss! Amúgy nagyon cuki kis név, nekem nagyon bajön!
    Na ennyi. :D
    Eszti :)

    VálaszTörlés
  20. sziasztok!
    Az alakváltó nőknek pl:Leah és itt Isabella nem lehet gyermekük míg le nem mondanak a farkaslétől.Ugyan az a helyzet,mint a vámpír nőknél:a testük megrekedt abban az állapotban amiben átváltoztak,csak míg a vámpírok örökre így maradnak addig a farkasok lemondhatnak az alakváltásról,így újra öregedhetnek és lehet gyermekük is.
    Ha az alakváltók nem adják fel a képességeiket akkor akár meddig élhetnek.
    Ha Isabella lemondana a farkasságról és gyereket akarna Ed-től akkor úgy is át kellene változtatni,hiszen nem bírá ki a szülést(legalábbis az eredeti angol nyelvű regények alapján Én ugyanis azokat olvastam)

    VálaszTörlés
  21. szerintem mindenki örült hogy a vizsgákra való felkészülés alatt is szakítottál egy kis időt hű olvasótáborodra és készségesen válaszoltál minden kérdésükre...csak így tovább..tetszik a story..csak egy kérdésem lenne..:ha jól értelmeztem akkor 3részből-könyvből fog álni..a következő vagyis a 30. fejezet már a második könyv első fejezete lesz???SOK SIKERT A VIZSGÁKHOZ

    VálaszTörlés
  22. Sziasztok:)

    Spirit, ha nem nagy baj a neves kérdésre válaszolnék Polettnek és Esztinek:$ Nyugodtan lőj le ha zavar, hogy itt pattogok:$ Tudom, mennyire szeretsz válaszolni a kérdésekre.:$ Saját tapasztalat:) Azt is tudom viszont, hogy mennyire nehéz legyőzni a kíváncsiságot, és mennyire szoktam, néha én is várni a válaszaidat. Szal remélem megbocsátasz:)

    Még a 16 fejezetnél megkérdeztem Spirittől, honnan jött a neve? Spiritet idézem:

    "A nevem... Nos, nem tudom, hogy tudsz-e angolul... A spirit azt jelenti, lélek, a bliss pedig azt, hogy gyönyör. Összevonva, lélekgyönyör. Azért ez a nevem, mert számomra az írás ilyen... A lelkemnek okoz örömet. :) Egyébként, 3-4 éve elkezdtem írni egy regényt (valamiért pont egy vámpírosat :D ), és abban volt két vámpírlány, akiknek beszélő nevet akartam adni. Az egyikük Spirit lett, a másikuk Bliss. Aztán, mikor gondolkoztam azon, hogy milyen írói nevem legyen a neten, valamiért eszembe jutott ez a két név, és arra gondoltam, hogy összevonva tökéletesen kifejezi azt, hogy mit is jelent számomra az írás. :) Ezért lett Spirit Bliss a nevem. :)"

    Ezek után csak azt tudom, mondani, hogy lehet, hogy neked az írás ezt jelenti, de hidd el számunkra is ezt jelentik a fejezeteid, sőt minden egyes betűd:) és persze Te is:)

    Puszi,
    Truska

    ui: Dejó, hogy most már tudom, a családnevedet is:) Egyszer kíváncsiságból rákerestem iwiwen úgy hogy csak annyit tudtam, hogy Adrienn:D
    Tudod milyen sok pécsi Adrienn van?:D:D:D

    ui2: most nézem, hogy Mismouth nagyon ellenkezik az ellen, hogy Carlisle hazudott. Leszögezem, hogy én is remélem, hogy Dominic hazudott. De ha belegondolunk Edwardnak marha nagy önuralma van..és lehet, hogyha hallotta is a gondolatait, vagyis az ellenkezőjét, mint amit mondott, de nem akarta, hogy Isabela még jobban összetörjön. Reményt akart neki adni azzal, hogy türtőztette magát. De még egyszer mondom, én se akarom! Nem akarom, hogy még jobban összetörjön lelkileg szegény lány. Na azt hiszem emiatt a hozzászólás miatt kapok egy adag tiltakozást Mismouth-tól msn-en:$ Ne haragudj! Nem kötözködni akarok:$ Csak megjegyeztem:$

    Mára ennyi elég:) Szóval bocsi, mindenkitől! Nagyon-nagyon sok puszit Neked és Szandinak is.
    Gondolok rád sokat hétfőn és szerdán! Remélem nem fogsz csuklani:)
    Hajrá, menni fog;)Puszi

    VálaszTörlés
  23. Szia.Köszi a válaszokat és puszi Szandinak.
    Hétfőn sorstársak leszünk mivel én nekem az utolsó vizsgám lesz.A babysitterkedésre visszatérve, tudom milyen nehéz egy 8 hónapos baba 6xos nagynéni vagyok és a keresztlányom is volt ennyi idős:D De nézd a jó oldalát tudsz meriteni a tapasztalatokból.:)
    Várom az új fejezetet és nagy kalappal a vizsgáidhoz szoritok neked:D
    Puszi R.E :)

    VálaszTörlés
  24. Köszi szépen Truska. :)
    És tényleg örömet okoz a történeted és az írásod Spirit. :) Legalábbis nekem mindenképp. :P
    Polett

    VálaszTörlés
  25. Hmmm... Egyfelől örülök, hogy annyira türelmetlenek és érdeklődőek vagytok, hogy nem bírjátok kivárni a válaszaimat. Ez igazán jól esik, mert bizonyítja, hogy tényleg érdekel titeket amit csinálok és a személyem is. :)
    Másfelől, légyszi, ne válaszoljátok meg helyettem a kérdéseket. :) Nem haragszom arra, aki megtette, nehogy megijedjetek, hogy leharapom érte bárki fejét, csak ne tegyétek máskor. :) Ennek több fontos oka is van:
    1. Kitaláltam, hogy külön bejegyzésbe teszem a kérdéseiteket és rá a válaszaimat, mert úgy érzem, hogy ha már valaki volt olyan bátor és kérdezett, akkor megérdemli, hogy a kérdését kiemeljék. Ne vegyétek el a lehetőséget a kérdezők elől, hogy kiemelhessem a kérdéseiket.
    2. Imádom, mikor kérdeztek, és imádok rá válaszolni is. Kikapcsol, elgondolkoztat, jól esik a sok stressz közepette. Ne vegyétek el azt a kevés szórakozást tőlem, ami mostanában jut nekem a vizsgák között. :)
    3. Nem biztos, hogy minden kérdésetekre választ akarok majd adni. Egyfelől, lehet, hogy olyat kérdeztek, ami lelövi a későbbi fejezetek poénjait, másfelől, lehet, hogy annyira magánéleti a dolog, hogy nem feltétlenül akarom nyilvánosan kiírni a választ, max mailben megválaszolom a kérdezőnek a dolgot. Ilyen nagyon személyes kérdést még nem tettetek fel, de előfordulhat... :)
    4. Tudom, hogy várni a válaszomra frusztráló, mert kíváncsiak vagytok, de ha már tőlem kérdezett valaki, akkor gondolom, az én válaszomra kíváncsi. :) Én sem válaszolom meg más oldalakon az ottani íróknak feltett kérdéseket, mert tőlük kérdeztek, és az, hogy milyen formában válaszolnak, rájuk tartozik. :) Kedves, hogy le akarjátok venni a súlyt a vállamról, és megkönnyíteni az életemet azzal, hogy segítetek a válaszadásban, de ez számomra nem teher, sőt, élvezet. :) Gondolom, azért, mert késik a 30. fejezet, azt sem áll neki senki megírni helyettem. :D Legalább is, remélem... :D
    Szóval, köszönöm a szép szavakat, tényleg, igazán. :) És még egyszer, nem haragszom egyáltalán!!! :) Csak máskor inkább hagyjátok rám a válaszadás jogát. :) Köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  26. Drága Spirit!

    Először is nagyon aranyos vagy, hogy többes szám első személyben beszélsz,DE csak én vagyok a bűnös:) Tudom, hogy azt írtad, nem haragszol senkire, de azért szeretnék bocsánatot kérni. Most így olvasva, tényleg nagyon elszégyelltem magamat:$ Teljes mértékben igazad van mindenben. Most úgy érzem magamat, mint egy rossz kisgyerek,akit csínyen kaptak:$ Csak annyit tudok csinálni, hogy megígérem, nem pattogok(főleg este 12 körül nem, mert olyankor kezdek beszámíthatatlanná válni), nem válaszolok a kérdésekre. Csakis kérdezek!

    Remélem meg tudsz bocsátani(tudom, h mi írtál,de sejtem, hogy mit gondolsz rólam) Szandi Te se haragudj! Tényleg nagyon szégyellem magamat.:(

    Hogy kompenzáljam a válaszadás jogát:) Meg szeretném kérdezni, hogy honnan jött Dominic neve. Ez is beszélő név? Vagy csak egyszerűen szerinted illik egy pszichopatához?

    Még egyszer mindenkitől elnézést szeretnék kérni. Nem szoktam ilyen lenni higgyétek el:( Szeretlek Spirit:) Puszi, Truska

    VálaszTörlés
  27. Jaj, igen, sejtettem, hogy így fogod érezni magad, épp ezért írtam többször is, hogy egyáltalán nem haragszom. Tényleg nem haragszom! Esküszöm! És csak annyit gondolok rólad, hogy édes a lelkesedésed. :) És azért beszéltem többesszámban, mert előtted is már válaszolgattak. :D Bár csak félig... És csak félig gondolta úgy a válaszadó a dolgokat, ahogyan én gondolom. :)
    Tényleg, tényleg nem haragszom! Hogy is tudnék bármelyik olvasómra haragudni? :) Rád meg főleg... :)
    Ez egy egyszerű kérés volt minden harag nélkül, és tényleg ne érezd magad rosszul. :)
    Én is szeretlek! :)

    VálaszTörlés
  28. Köszönöm Spirit:) Túl jó vagy hozzám:) Megpróbálok lenyugodni. Tényleg jó szó, hogy lelkes vagyok, túlságosan is. Nézd meg mit hozol ki belőlem:)
    Köszönöm még egyszer, és bocsánat mindenkitől. Az ember a saját őrültségeiből tanul:) Akkor sok erőt a vizsgákhoz;) Godolok Rád:) Puszi, Truska

    VálaszTörlés
  29. Nem vagyok túl jó hozzád. :) Ti vagytok túl jók hozzám. Meg sem érdemlem...
    És nem baj, ha lelkes vagy. :) Én annak csak örülök. Nagyon is! :) Ha ki szeretnéd valamivel élni a lelkesedésedet az oldalon, bármilyen klassz ötlettel, szólj nyugodtan (meg persze, bárki más is). :) A válaszadáson kívül is levezetheted valamivel a lelkesedésedet, ha szeretnéd, én nyitott vagyok rá. :)
    Köszönöm, az jól fog jönni, mert ma is egész nap tanultam, mégis úgy érzem, hogy egy mukkot sem tudok. :D
    Pussz neked is. :)

    VálaszTörlés
  30. Spirit:)
    Egy kis útravaló a vizsgákhoz:)

    "A tehetség az eredetiségből származik; ez pedig nem egyéb, mint a gondolkodás, látás, értelmezés és ítélés különleges módja."(Maupassant)

    "Nagy akaraterő nélkül nincs nagy tehetség sem."(Honoré de Balzac)

    "A tehetség olyan, mint sportolónál az erő. Sokféle adottsága lehet az embernek, mégsem lesz senkiből világbajnok pusztán azért, mert magasnak, erősnek, gyorsnak született. A munka teszi a sportolót, a művészt pedig a munka, a technika, a szorgalom. Bármilyen okosnak születik is valaki, az csak útravaló. Akkor tudod felhasználni, ha előbb jó fegyvert kovácsolsz a gondolataidból."(Zafón)

    Tehetséges vagy, és szereted is csinálni, amit csinálsz:) Menni fog meglátod:)Hajrá:)
    Puszi,Truska

    VálaszTörlés
  31. Visszatérve a 'szagos' kérdésre. Ugye Isabellának Edward illata jó, viszont a többi vámpíré, mint Jasperé nem és gondolom, a vámpírok sem bírják Bella szagát, tehát akkor hogy fognak együtt lakni? Vagy majd Bella és Edward külön költöznek, vagy kénytelenek lesznek elviselni egymás szagát, vagy ez hogy lesz? Bocs, hogy ilyen hülyén kérdeztem. :D
    Polett

    VálaszTörlés
  32. Nekem is lenne egy kérdésem:D Szóval Isabella átváltozott farkassá. Most akkor ő is úgy fog kinézni, mint a többi farkas? Mátmint nagyon magas, izmos és rövid hajú?xD Csak mert nem lenne valami szép látvány...de azért Edwardnak biztos így is tetszene. :):D
    Puszi, Dalma

    VálaszTörlés
  33. és mikorra várhato a kövi rész??
    bár tudom hogy most neked tanulnod kell csak ugy érdeklődnék:):)
    elöre is köszi szia Reni.

    VálaszTörlés
  34. Szia! Remélem, könyvben is meg fogod jelentetni az írásodat. Nagyon örülnék neki. És ha így fog alakulni akkor én feltétlen kénék belőle egy példányt, persze dedikálva =D -csak azért örülnék neki hogy papíron is megjelenne, mert nem nagyon szeretek a neten olvasni. Ezért én különösen örülnék, ha papíron is olvashatnám =)

    VálaszTörlés
  35. Megéri várni a fejezetekre, szóval jó tanulást nem kell kapkodni. :-P
    Mellesleg azon gondolkozom, hogy lehet e fanfiction írásokat könyves boltokban kiadni. Limóna bejegyzéséről jutott eszembe. Ha lehet akkor gondolom kell az eredeti író engedélye. Vagy nem? Vagy nem tudod ilyenkor mi van?
    Na várom a köv. fejezetet. Pápá. :-D

    VálaszTörlés
  36. Szia!Én csak pár napja kezdtem el olvasni A múlt árnyait de nagyon tetszik szinte egész nap a gép előtt ültem :D Nagyon fura mert osztályoban van egy két twilight fan és folyton nyaggattak hogy olvassam el én is a könyvet :P Hát a könyvet pár napon belül megveszem mert eddig csak filmet láttam ugy egy hete de nagyon megszerettem én igazából Harry Potteres fic eket olvastam a merengőn mikor rátaláltam erre is tök véletlenül de ott csak egy fejezet volt feltöltve az elején nem is akartam belekezdeni mert ááá csak egy fejezet tök kevés meg minek aztán láttam hogy van egy csomó folytatása és elkezdtem olvasni :) nem bántam meg :) amugy akkor most ez egy "könyv" volt és most kezdesz el még egyet és még egy lesz még utána? vagy ez most még nincs befejezve mint első könyv?És szerintem is jó ötlet lenne igazi könyet csinálni belőle én szivesen megvenném.Meg még azt szeretném kérdezni hogy ha Bella mogyuk terhes lenne akkör közben nem változhatna át farkassá és öregedne?Vagy meg van szabva egy idő hogy ha két hétig nem változik át akkor kezd el öregedni vagy ez hogy megy?juj bocsi a hibák miatt csak nagyon rossz a billentyűzetem :P uhh na joh sztem már ez is túl sok lett :P köszi szia!Julee

    VálaszTörlés
  37. Szio! Csak azt szerettem volna megkérdezni, h mi a különbség a sima alakváltó és a vérfarkas között? Mert már egy csomó mindenkit megkérdeztem és mindenki mást mondott. Köszi előre is! Szia! Lollykaa

    VálaszTörlés
  38. Szia Spirit!
    Lenne egy kérdésem, amit lehet, hogy csak én nem értek. Szóval a farkasokkal való beszélgetésnél egyszer Jonathan, majd Nate beszél, majd megint Jonathan. Ez most hogy van? Vagy valamit rosszul értelmeztem?
    Köszi: Polett

    VálaszTörlés
  39. Szia!
    Nem rég találtam rá a történetedre és egy hét alatt "kivégeztem" 29 fejezetet, minden szabadidőmben olvastam (még jó, hogy nincs suli, nem tudom hogy bírtam volna ki a folytatás nélkül, sőt tulajdonképpen azt sem tudom ezután hogy fogom kibírni, mert nem lesz rögtön folytatás a fejezetek után:) ) szóval. ezen a farkasos-átváltozós dolgon tééényleg ledöbbentem. a kérdésem: ugye így hogy Isabella vérfarkas lett, megállt a fejlődésben ergo nem öregszik (és nem is lehet gyereke). ha viszont később gyereket akar majd (azért egyes szám mert Edward nem hiszem hogy akar majd... bár ki tudja, nem követed Meyert;) ) szóval gyereke csak azután lehet, hogy a farkassá válást "feladja". DE miután feladta a farkassá válást, utána soha többé nem lehet farkas !!! visszajönnek az emberi gének satöbbi. itt mindenki azt állította, hogy utána még visszaváltozhat farkassá, de ez nem így van szerintem. miután elkezdett öregedni, kész vége farkas-lét pápá. legalábbis én így emlékszem (ha valaki tud idézni idevágódóan hogy nincs igazam vagy igazam van megköszönném). és akkor jön a következő gond: ha visszaváltozik halandóvá és feladja a farkas-"én"jét mi lesz Edwarddal és/vagy a félvámpír gyerekükkel aki még nem is létezik:)? Mert akkor Isabella ugyanúgy meghal mint a normális emberek... vagy ha már visszaváltozik emberré akkor már át lehet változtatni vámpírrá és nem löki ki a szervezete a mérget? (igazából ez lenne a fő kérdés, csak rövidebben em tudtam volna levezetni a gondolatmenetet:))
    na itt abbahagyom ezt a hsz-t így is elég hosszú lett, bocsánat, de ha rövidebben írom akkor érthetetlen lett volna. mondjuk így is elég zavaros:)
    remélem elolvasod és válaszolsz a kérdésemre:D
    ja és persze KÖSZÖNÖM ezt a csodálatos fic-et!!! élmény volt olvasni;)
    minden jót
    liz

    VálaszTörlés
  40. Innen is sok dolgot megtudtam.:D Érdekes lett volna ha Isabella félig Vámpír, félig Farkas. Ilyenről talán még nem írt senki. Ez lökést adhatna egy saját történethez is, de sajnos belőlem hiányzik az a bizonyos 'Tehetség' nevű fontos összetevő.:'D Kiváncsi leszek én is a gyerek témára.:D Na, most tanulok egy kicsit, aztán folytatom a következő fejezettel az olvasást.:) Üdv.: ewoO

    VálaszTörlés