.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2009. június 9., kedd

Magyarázat a 29. fejezethez

Ezt csak a 29. fejezet olvasása után olvassátok el!!! De komolyan, különben a 29. fejezet összes meglepetése unalmas lesz!!! Bízom bennetek, hogy hallgattok rám. :D




Mivel mindenkire a frászt hoztam azzal, hogy Isabella farkas lett, ezért gondoltam, hogy kell valami magyarázat, hogy:

1. Hogy változhatott farkassá?

2. Most Edward és ő nem lehetnek együtt?


Szóval:

1. Ha elolvassátok a korábbi fejezeteket, akkor már a 24-től (azt hiszem…) vannak jelei annak, hogy Isabella készül farkassá válni. Ott van minden a sorokban és a sorok között. :D Kutassatok utána. :D
Szóval, mikor Dominic megharapta, még nem volt teljesen farkas, vagyis ezért nem ölte meg a vámpírméreg (a vámpírméreg elvileg halálos a már teljesen átváltozott farkasokra az eredeti könyv szerint). Viszont, már kezdett farkassá válni, és mivel a farkassá válása kezdődött korábban (lásd már a 24. fejezet óta), ezért változott végül farkassá és nem vámpírrá.
A vámpírméreg úgy működött Isabellában, mint egy oltás. Mikor meglátta Edwardot, bevésődött belé (igen, igen, megtette, csak nem tűnt fel nektek, de erről majd még később lesz szó :D ), és az, hogy Dominic bántotta a bevésődése tárgyát, annyira felidegesítette, hogy robbant benne a farkasgén. A robbanás kitisztította a szervezetéből a vámpírmérget, úgy, ahogy a mi szervezetünk is megtanulja, hogyan győzze le az oltásban kapott vírusokat. :) Hát, ennyi lenne. Egyszerű és logikus. :)
És az, hogy nő lett most farkas… Szóval, mivel Cullenék a New Moon elején elmentek, és sosem jöttek vissza, így Leah, sosem lett farkas. Vagyis, eddig se a farkasok, se a vámpírok nem tudtak arról, hogy ez női ágon is öröklődhet, pedig igen. Csak Isabella az első példa erre. :) Ennyi. :)

2. Ha elolvassátok még egyszer a fejezet elejét, akkor rájöttök, hogy Isabella bevésődött Edwardba. Igen, ott van benne! Meglátja, minden eddigi köteléke elszakad, és egy új, mindennél erősebb, elszakíthatatlan kötelék láncolja Edwardhoz, aki a világa közepe lesz. Pont úgy, mint az eredetiben, mikor Jacob vésődik be Nessie-be. :)
Ergo, a farkas nem hagyhatja el bevésődése tárgyát, mert belehalna, ha soha többé nem lehetne vele. Ez nem jelenti persze, azt, hogy nem mehet pár méternél messzebb tőle, csak hogy örökre mellette, a közelében kell maradnia. :)

Szóval, mindenki nyugodjon meg, mert úgy, hogy Isabella farkas lett, izgalmasabb lesz a történet. :) Így pl. még lehet gyereke is Edwardtól. :) És megmaradnak az emberi, szerethető tulajdonságai, mint a pirulás és a bénaság. :D Meg még egy csomó előnye van, hogy nem vámpír lett. :)

Az, hogy Edwardék hogy találtak a barlanghoz, kiderül majd a következő fejezetből, úgyhogy erre a kérdésre nem tudok válaszolni most előre, de türelem. Erre is van logikus és jól megtervezett magyarázatom, mint mindig. :D

Amúgy Szandi és én imádtuk a mostani hsz-eiteket. Szandi itt lelkendezett/ik nekem msn-en, hogy milyen édesek, okosak vagytok, és teljesen egyetértek vele. :) Jah, és arra kér titeket, velem egyetemben, hogy nyugodtan írjatok hosszú, kifejtős hsz-eket, sok-sok kérdéssel, gondolattal, mert imádjuk őket! :D

Szóval, bízzatok bennem továbbra is! Ígérem, hogy a legeslegvége happy end lesz. Addig még történhetnek bonyolult, vagy rossz dolgok, hiszen, még két teljes könyv vissza van, és unalmas lenne minden rózsaszínen, de a legvégén mindenki boldog lesz, ezt megígérhetem. :)

Szandi és én puszilunk mindannyiótokat! :)

31 megjegyzés:

  1. Egy bajom van...Türelmetlen vagyok!!!MÉG, MÉG, MÉG! Nagyon jól írsz, csak így tovább;)

    *Bauble*

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!
    Lenne egy fontos kérdésem: a "még két teljes könyv vissza van" kijelentés azt takarja, hogy még 60 + 1 (az a következő, a befejező) rész lesz még??? Juppiii!!! :D:D:D
    Remélem jól értettem!
    Csak így tovább!! Imádlak titeket, Szandi és Spirit!
    pussz
    Linda

    VálaszTörlés
  3. Spirit, részemről én is imádlak téged, és persze Szandit is. Még csak kétszer írtam neked megjegyzést, és mind a kettő eléggé szétcsúszott volt. ebből is látszik hogy mindig sokkos állapotba kerülök az írásodtál. ódákat tudnák zengeni róla, de tanult barátom erról azt mondta hogy vállban túl széles vagyok. hihi, és ezt tovább nem fejtem ki. ezer és ezer kérdésem lenne, de félek, hogy hülyeség lenne, vagy esetleg olyat kérdeznék ami leleplezne néhány a folytatással kapcsolatos részletet. szóval most csak ennyi, millgrat, millpusz mind a kettőtöknek. jha és ha kész lesz az Árnyékvilág rám mindenképp számíthatsz, mert mindenképp szeretném megvenni. wááááá megint nyalizok. Bocsesz. megyek, mert hihi vállban széles vagyok. további termékeny órákat, és még több jó részt.

    VálaszTörlés
  4. imádom ahogy írsz egyszerűen amikor látom h vége van csak annyit tudok mondani, h még még még!!! :D
    a futásnál sejtettem h isabella farkas lesz, szerintem ettől csak még izgisebb lesz az egész történet :) remélem még nagyon nagyon hosszú lesz ez a történet mert imádom olvasni és naponta jövök el, h vajon lesz-e új :)

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!
    Bocsi de kettőtök hszét kiragadnám, és hozzátennék pár szót:
    Melinda kérdésére a válasz: igen, 3 könyvet tervez Spirit, és hidd el, nem fogtok unatkozni egy percig sem, ahogy Spiritet ismerem :) Nincs fixen behatárolva a fejezetek száma, inkább ahogy a történet megkívánja (és még rímel is;)), de olyasmi terjedelmű könyvekre számítsatok mint a múlt árnyai.

    Bimbicsi, nincs kedved mégis leírni a kérdéseidet? Majd megesz a fene, hogy vajon mire lehetsz kíváncsi! :) Hülye kérdés nincsen, sőt, szerintem a végén kiderülne hogy még nagyon nagyon sok olvasót foglalkoztat a kérdés, csak senki nem meri megkérdezni :) Spirit is és én is imádjuk ha kérdeztek, de azt is nagyon szeretjük olvasni ha ötleteltek és találgattok. Ha félsz hogy esetleg lelőnéd a későbbi poént, akkor pedig nyugodtan írd -írjátok- meg emailben Spiritnek! Nincs is annál nagyobb öröm, ha az olvasók az ember regényén gondolkoznak otthon, mondja mindig drága Spiritem, szóval hajrá, elő azokkal a kérdésekkel :)
    Puszi mindenkinek Szandi

    VálaszTörlés
  6. Köszi a gyors választ! Mostmár kissé (?) nyugodtabban várom a folytatásokat, mert megnyugtat a gondolat, hogy sokáig lesz még mit olvasni és lesz miért és kiért izgulni. Biztosan okoztok még meglepetéseket nekünk! Hajrá csajok, és köszi mégegyszer!
    Linda

    VálaszTörlés
  7. Szóval happyend? :D
    Pedig 28. fejezetnél már totál bele éltem magam a dráma vonalba XD
    Írnék én hosszú kommentet szívesen, csak mindjárt eldőlöl a fáradtságtól szóval ma kihagyom saját részről :)
    Viszont megígérem hogy össze szedem a gondolataimat és egyszer írok egy olyan hsz-t hogy *húúúdehosszúú* lesz :)
    Gyerünk Spirit, nagyon jó vagy :)

    VálaszTörlés
  8. szia..!nekem nagyon tetszik..amit irsz..és irnék még hosszabbat is csak hát reggel van..:]
    nah m1
    csak annyi h mihamarabb legyen következö fejezet..mert már nem sokáig bírom..xd
    szval ...várom.várom.várom..
    nagyon.de nagyon ..jokat.irsz..
    puszzi ;Spirit és Szandi..LLK

    VálaszTörlés
  9. Jó reggelt lányok. + Szia szandi!
    Jajj hogy a kérdéseim, leírok néhányat ami így nagy hirtelenséggel eszembe jutott. Kicsi Ed, vele mi lesz, azért ő is Farkas, bár Rosaline és Esme tuti kmegvesznek tőle, azért elég füllesztő lehet neki annyi vámpír között? Aztán mi lessz Isa és Kicsi Eddel, már úgy értem, hogy jó hogy kiderült nem ő a gyilkos, viszont még mindig kiskorú, hogynan tovább? valaki a rezervátomból jön, hogy távoli rokon, és ő lesz a kégy Black gyerek gyámja, vagy esetleg Carlisle fogadja örökbe, köszönhetően a nagy elismerének ami őt körüllengi a környéken. És mennyire terveztek bele gyereket, és neki milyen képességei lesznek, már csak azért mert a kicsi egy elég érdekes keverék lesz. arra célzok, hogy egy félig vámpír negyed farkas, negyed ember, tuti megbolondulnak a gének. (egy vérrel táplálkozó, alakváltó)És Josh, vele mi lesz, azon a vonalon indultok el amin az írónő, hogy majd Isa és Ed lánya lesz az ő párja? Tudom még mit akartam, elméletileg Isa nem öregszik tovább, mert ugye bevésődött. és ugye akinél fiatalabb vésődik be az bevárja a szerelmét, de itt Ed fizikailag még mindig 17 éves, és ugye Isa is, szóval övék az örök világosság, békesség a világok végéig. asszem ennyi volt ebben a körben, de aztán az is lehet hogy legtöbbeket szintén ugyan ezek a kérdések foglalkoztatják. ha van olyan ami nagyon gáz szóljatok rám, ami meg olyan, hogy túl sokat árulna el, arra ne válaszoljatok. Köszike, pusszancs!

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    Nagyon jó, h írtál magyarázatot, így azért én is jobban értem ezt a farkas-dolgot :P
    viszont..hát most tényleg szégyellem magam, de én nem vettem észre az utalásokat..! :$:$:$:S:(
    egyvalamin viszont megakadt a szemem, és a hsz-ból úgy látom, másnak is. "még két teljse könyv van vissza" :P:D szóval szeretném tudni h ez pontosan mit is takar.. :D
    remélem azt, amiben reménykedem! :D:D
    puszi: Fuka

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok!
    Hogy őszinte legyek,nekem a második kérdésre a magyarázat az kellett,mert én nem vettem észre(figyelmetlen vagyok)!!Köszike érte!
    Huu,Bimbicsi jó kis kérdések,pár bennem is felmerült!Remélem kapunk a többségére választ!
    Hát komolyan már nem tudok sokimndent mondani Spirit és Szandi,csak annyit,hogy zseniálisak vagytok!Spirit amit írsz,az hol megrikadt,hol padlóra tesz,de rendesen!Éjszakánként épp az aktuális részen vagy az előző vagy éppenséggel a folytatáson gondolkodom!Nagy a képzelőerőm,így aztán néha,húúúú...hihi.
    De száz szónak is egy a vége:NAGYON,DE NAGYON JÓ,SŐT FENOMENÁLIS AMIT ÍRSZ!!!!!!Tényleg csak annyit tudok mondani,hogy nagyon nagy és millió gratuláció jár nektek!Volt olyan rész(gondolhatjátok melyikek XD),amiket 20xor olvastam el! :)
    Komolyan díjat érdemelnétek,de komolyan!!
    További sikeres munkát kívánok Nektek!
    Puszika! :)

    VálaszTörlés
  12. Jha,ez kimaradt!Természetesen a könyvet,amit írsz én is megvenném mindenképpen,mert mint ott is írtam hozzászólásban,nagyon megfogott! ;)
    Puszika Mindkettőtöknek!:)

    VálaszTörlés
  13. Drága Spiritem!

    Olyan jót mosolyogtam, mikor megláttam, hogy megírtad ezt a magyarázatot:D Én meg Rád mondom, ilyenkor, hogy annyira aranyos vagy:D Aggódsz az olvasóid lelkiállapota miatt.:D Tudom, hogy nincs jogom válaszolni más hozzászólására, nem is akarok ilyet tenni:D Csak bimbicsi kérdéseihez lenne egy kis hozzáfűznivalóm- ha nem baj.
    "...azon a vonalon indultok el amin az írónő..."
    Nos, erre csak egy kérdésem van. Spirit mióta követi Meyer kiasszony vonalát?:D Ő már a történet elejétől a saját útját járja.(persze a vámpír törvényeket ő sem szegi meg, de mindig talál kiskaput XD) Nézzétek csak a 29. fejezetre:D Mindenki nagy ijedt szemekkel, döbbenten meredt a monitorra-szerintem:D- mikor elolvasta.:D Szerintem mindent meg fog oldani. Nem meyer -módra, hanem mint Spirit Bliss, tudjátok ez a nagyon-nagyon csúcs szuper történet írója és megálmodója(szó szerint!):D

    Szóval Én is nagyon kíváncsi leszek a továbbiakra. Főleg a kicsi Ed-re. Már hiányzik!oo Nagyon! Szóval, remélem tényleg nagyon sokat fog szerepelni a második könyvben! Tudod, milyen babamániás vagyok!

    Jó munkát!
    Puszi,
    Truska

    ui: a díjat érdemelnétek- nem is rossz ötlet:D

    VálaszTörlés
  14. Csákány részemről az írónős vonalat csak úgy gondoltam, hogy mindenki megkapja ami jár, és Happy end lesz, vagyis mindenki megtalálja a boldogságot. és az írónős vonal csak azért került bele, mert ott is Jacob megtalálta Nessiet és talán itt is jut valaki Joshnak.

    VálaszTörlés
  15. Megvilágosultam!!! XD Már értek mindent (majdnem mindent, de majd úgyis ki fog derülni :D) Örülök hogy lesz még 2 könyv!! Sok sikert hozzájuk, meg az utolsó fejezethez is. Kérlek szépen siess!!! Puszi

    VálaszTörlés
  16. Spiritem!
    Még két könyv!! Jújj ez annyira jó:D
    Imádlak téged Szandival együtt:D
    egy kérdés.
    Igaz, hogy Isabella vérfarkas lett, és nem öregszik, de csak addig, ameddig még átváltozik. Vagyis utána már öregedhet, nem? Vagy mivel Dominic megharapta ezért egy kis vámpírméreg is került a szervezetébe és ezért soha nem fog öregedni? Lécci magyarázzátok el!:D
    Még 1x imádlak titeket:D
    Puszi, Lou:)

    VálaszTörlés
  17. CYA!
    De a halhatatlanság témát elmagyaráznád? Most akkor Isabella addig halhatatlan amíg átváltozik, vagy a Dominic által a szervezetébe jutott méreg miatt vámpír tulajdonságok is maradtak benne? Én mondjuk az utóbbit remélem, azért mert ha örökké farkassá kéne változnia, akkor ugye néha el kis kéne mennie a Cullen házból, meg akkor nem lehet a közelében Edward arra az időre. ;)
    Ja és még egy kérdésem lenne: hova tűnt a kicsi Edward? annyira hiányzik, de azért van aki a gondját viseli...szerintem Esme és Rosalie nagyon örül annak hogy babázhatnak:)
    Ha már így felvetetted a gyerek témát...szóval akkor számíthatunk egy kis létszámgyarapodásra igaz?? Ha tényleg ez lesz...Wáh...akkor már alig várom:)
    Ja és még azt szeretném mondani, hogy egy nagy élmény számomra hogy olvashatom a ficedet...rettentő ügyes vagy...mi a suliba csak a múlt árnyairól beszélgetünk a barátnőmmel:)
    ALIG VÁROM A KÖV. FEJEZETET!
    pux:
    Bella

    VálaszTörlés
  18. Ja az elejéről lemaradt az hogy:
    "Köszönöm a magyarázatot!"

    VálaszTörlés
  19. sziasztok:D
    ááá...nagyon örülök hogy irtál magyarázatot és annakis hogy még lesz 2 könyv!!! nagyon jól irsz nagyon-nagyon jóól!!szerintem így sokkal érdekesebb a történet hogy farkas lett IsaBella!!
    legalább nem csak minden happy és vannak benne bonyodalmak amiért lehet izgulni!!amikor a nővérem aki mellesleg éppolyan twilight fan mint én meglátta hogy ezt olvasom teljesen kiborult azért mert ő hű akar lenni meyer-hez és nemolvas fanfictiont!! ááá...azóta ezen veszekszem vele! de én imádom az írásaidat!!!
    és persze téged és szandit is!!!
    jah és MÉG GYORSAN MÉG siess a köv. fejezettel lécci!!
    1000puszi nektek!!:
    Emiii

    VálaszTörlés
  20. Ááá, most már minden világos. Vissza is olvastam az előző fejezeteket és már mindent értek:)) Köszi, hogy felraktad:P Bármit, amit te írsz, hát... élvezet olvasni:)) Te meg Szandi... jaj, annyira aranyosak vagytok. Most elképzeltelek titeket:) Te ilyen kis önbizalomhiányos, Szandi meg aki erőt ad neked:) Cuki:P Puszi nektek! Juca

    VálaszTörlés
  21. Szia. Én már egy ideje keztem kapisgálni hogy Isabellaből farkas lesz mivel túl melegnek érzi az időjárás.A barátnőmnek még mondam is hogy nagyon ezt olvastam ki a fejezetekből.Az hogy Dominiket megöli azt sejthető volt.Kiváncsi vagyok a folytatásra de nem siettetlek mivel ahogy a mondás tartja türelem rózsát terem.Nagyon tetszett a fejezet és ügyesen megoldottad a farkasklán és a Cullenék összefonodását mivel a farkasok nem bánthatják Edwardot mivel az egyik tag bevésődése:D
    puszillak titeket.R.E

    VálaszTörlés
  22. Mikor jön a következő??:O Nem bírom ki...siess légyszíí..
    Zsizsi<3

    VálaszTörlés
  23. huh. Meg kell mondjam jóóóó és kösz a magyarázatot is. bár kiszürtem az egészet a sztoriból, csak ez a vámpírvér teljesen eltünt dolog nem volt nekem tiszta. Ezek szerint tudok a sorok között olvasni :)))
    egy vámpír mint bevésődés... szegény isabella. asszem következő szülinapjára csipeszt kap ajándékba az orrára :D (hogy ne érezzen szagokat)

    Mondjuk kiváncsi leszek, hogyha joshéknak leesik h biza Edward isabella bevésődése, akkor milyen képet vágnak.. ( ez ugye a nagyközönség számára még nem derült ki? Vagy félreolvastam volna?)
    *Tenyeret dörzsöl* Előre várom a következőt

    Sagastrina

    VálaszTörlés
  24. Köszi hogy irtál magyarázatot igy már kicsit nyugotabb a lelkem!!!!:D

    VálaszTörlés
  25. hű így csak még izgibb lesz minden:D nagyon várom a foyltatásokat, és gratulálok hogy így tudsz írni, lyen élvezetesen.
    A 30.fejezet kb mikorra várható?
    puszi, Lilla

    VálaszTörlés
  26. Tuti, hogy így még jobb lesz, érdekesebb, és a lényeg, hogy elüt az eredetitől! :) Imádom előre is!!!

    Más!
    Bocsi, de nem olvastam végig az összes hozzászólást, viszont megjegyeznék valamit a magyarázathoz. (Ezért most tuti mindenki utálni fog!)
    Biztos vagyok benne, hogy itt mindenki olvasta az összes könyvet! Vagy ha mégsem, akkor lehet, hogy ezt a mondatot nem kellett volna leírni: "Pont úgy, mint az eredetiben, mikor Jacob vésődik be Nessie-be." Ne spoilerezz kérlek! :)

    Amúgy millió puszit küldök a fantázia dús buksidra! :)

    VálaszTörlés
  27. HAJRÁ SPIRIT, HAJRÁ SZANDI, ügyik vagytok, már-már mondhatjuk, h vetekedik az eredeti alkonyat sagaval, nem nyali, komoly

    VálaszTörlés
  28. Huh, hát eddig olyan fordulatok voltak, hogy fantasztikus, bár most a 29. fejezet végére megijedtem:), de nem lesz semmi baj, remélem.
    Mikor átváltozott farkassá, akkor esett le, hogy írtad az egyik fejezetben, hogy Bellának nagyon melege volt, és hozzábújt Edwardhoz (a farkas szindróma miatt:P); és, hogy olyan gyorsan szaladt, mint a farkas fiúk:D - bár nem gondoltam volna, hogy farkassá fog változni, csak azt, hogy néhány tulajdonságot örökölt Jacobtól, a nagyapjától:P
    és igeeeeen Bellának Edward a párja (ahogy a farkasoknál ez történni szokott) hát az nagyon jó, végülis, hogy is lehetett volna másképp... najó, lehetett volna, de akkor már Edward...megszakadt volna a szívem.
    Azt akarom kérdezni, hogy akkor most ha ő farkas, ő bánthatja Edwardot? Hiszen Edward mégiscsak vámpír, akkor is, ha ő a választott...
    Gyorsan várom a következő fejit, meg a következőt:D...méééég:D

    Sok puszi: Bogi

    VálaszTörlés
  29. Jah, és csak annyit, hogy sajnos nem volt türelmem elolvasni a hszket, és hogy további gratuláció stb stb:D:D és persze, mint máskor is most is szuperek vagytok, további sok sikert neked is, Spirit, és Szandinak is, hogy inspiráljon:D:D

    VálaszTörlés
  30. jah igen, ez is én voltam...Bogi, bocsi, csak így izgalmamban (fejezet hatása) elfeljtettem aláírni:D

    Bogi

    VálaszTörlés
  31. Akkor most, hogy így felfogtam mindent, elolvasom mégegyszer a 24-től, hogy tudatosuljon is, és most majd jól odafigyelek a jelekre..:P:D Üdv.: ewoO

    VálaszTörlés