.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2009. június 26., péntek

Kérdezz-felelek

A múltkor elindítottam egy rovatot... Mivel szeretem, ha kérdeztek, és imádom, ha gondolkoztok a ficemről és a Twilightról, ezért kiemelem a kérdéseiteket, és külön válaszolok rájuk, hátha ez arra inspirál titket, hogy fel merjétek tenni a kérdéseiteket. :) Ebben a részben most A múlt árnyai utolsó fejezeténél és A jövő reménye 1. fejezeténél feltett kérdésekre válaszolok. :)



„Írtad, hogy Isabella lemondhat a farkasságról. De az eredeti szerint akkor változnak át farkassá, ha vámpírok vannak a közelben, és mivel Isabella egy vámpírokkal teli házba él, akkor hogy tud lemondani a farkasságról?” (Brigitta kérdése)

Nem, tévedsz. :) Nem akkor változnak át farkassá, ha vámpír van a közelben, hanem akkor aktiválódik először a farkas-gén, ha vámpír van a közelben, és ez nagy-nagy különbség. :)
Vagyis… Ha vámpír van a közelben, akkor a farkas-leszármazottakban aktiválódik a farkas-gén, és megtörténik az első átváltozás. Utána eleinte az erős érzelemkitörések által, majd később a saját akaratuk által változnak át mindig, nem pedig a vámpírok közelségétől (kivéve fiatal korban, amikor is még erős érzelmi hatást jelenthet egy vámpír közelsége, és a farkas nem tudja még kontrollálni magát, de ekkor sem maga a vámpír jelenléte, hanem az érzelmi hatás, amit a vámpír kivált, változtatja át a farkast).
Vagyis, a gén-aktiválásához, és az első átváltozáshoz kell a vámpírok közelsége, utána már vagy az ösztönök vagy az akaratuk irányítja az átváltozást kortól és tapasztaltságtól függően.
Ergo, később akár vámpírok közelében is le tudnak mondani a farkasságról, mert ez már az akaratuktól függ. Ilyenkor a farkas-gén nem tűnik el belőlük csak úgymond, kikapcsolja magát. És az újra bekapcsolás is a farkas akaratán múlik csak.
Kaptam egy másik teóriát is, ami tudományos, mivel egy genetikusi diplomával rendelkező olvasóm írta (viszont az eredeti könyv szerint nem csak az ő módszerével változhat egy farkasságáról lemondott farkas újra farkassá, viszont nagyon érdekes az elmélete, szóval, gondoltam, leírom ezt is nektek). Eszerint, ha jól vettem ki, ha egyszer lemondott valaki a farkas létről, és öregedni kezdett, akkor az azért van, mert emberivé válnak a kromoszómái, és így már külső beavatkozás nélkül nem változhat vissza farkassá. Hogy mit jelent a külső beavatkozás, azt is leírta a levél írója, viszont, én még nem árulnám el, hátha felhasználom később még a ficemben. :D Sosem lehet tudni… :D
Az igazság az, hogy az én agyamnak a genetika bármennyire is érdekes, de túl bonyolult, ezért csak a saját józan paraszti eszem és logikám alapján tudok elméleteket felállítani, amik tudományosan vagy helyesek, vagy nem. :D De persze, ez egy regény esetében, ahol nem létező lényekről beszélünk, végül is, nem élet-halál kérdése. :)


„hogyha Isabella lemond a farkasságról, akkor sem lehet vámpír?” (Bella kérdése)
„Ha Isabella lemond a farkasságról hogy később gyereke lehessen akkor utána ugyebár ember lesz. Na most sztem ebből meg az következik hogy utána szabad az út hogy vámpírrá váljon valaki által mármint itt Cullenékre gondolok. Vagy azt már nem bírná a genetikája? Mert olvastam valamit hogy a test változásai a genetika kódolja. És hát ha kódolta hogy farkas volt most meg akkor vámpír? De ha nem lehet akkor meg hogy fog Edwarddal élni? Hisz megöregszik.” (Judit kérdése)

Háááát, ez a kérdés nagyon jó, és válaszolni is fogok rá, csak nem most. :D Ennek az az oka, hogy pár fejezet múlva kiderül majd egy nagyon fontos információ, aminek része a kérdésetekre adandó válaszom is, és nem akarom előre lelőni a poént. :) Szóval, majd, azután a fejezet után válaszolok a kérdésetekre. :)


„Meg szeretném kérdezni, hogy honnan jött az írói neved? És hány éves vagy?” (Polett kérdése)

24 éves vagyok, vagyis, augusztus 23-án leszek 25. Vén vagyok, mint az országút. :D (A nevemről már lentebb írtak, de azért bemásolom, hátha valaki nem vette észre… :) )
A nevem... Nos, nem tudom, hogy tudsz-e angolul... A spirit azt jelenti, lélek, a bliss pedig azt, hogy gyönyör. Összevonva, lélekgyönyör. Azért ez a nevem, mert számomra az írás ilyen... A lelkemnek okoz örömet. :) Egyébként, 3-4 éve elkezdtem írni egy regényt (valamiért pont egy vámpírosat :D ), és abban volt két vámpírlány, akiknek beszélő nevet akartam adni. Az egyikük Spirit lett, a másikuk Bliss. Aztán, mikor gondolkoztam azon, hogy milyen írói nevem legyen a neten, valamiért eszembe jutott ez a két név, és arra gondoltam, hogy összevonva tökéletesen kifejezi azt, hogy mit is jelent számomra az írás. :) Ezért lett Spirit Bliss a nevem. :)

„Amúgy mit tanulsz?” (Polett kérdése)

Magyar-történelem szakos vagyok a PTE-n. Most már 6 éve, és lesz belőle 7 is. :D Nem, nem azért, mert hülye vagyok, hanem mert a töri szak magában is túl nehéz, nemhogy a magyar szakkal együtt. :-/ Szóval, a történelem szak visszahúz, a magyarral már rég végeztem volna. Meg igazából, az egyetem légköre és hozzáállása elvette a tanulási kedvemet, pedig amúgy imádok tanulni. :D Már 3 évesen tudtam olvasni, számolni, írni, és babák helyett feladatos könyveket vetettem vagy meséket olvastam. :D Szóval, a tanulással, a kíváncsisággal, a világ iránti érdeklődéssel sosem volt bajom. :)
Szóval, azt hiszem, kiégtem az egyetem miatt, és emiatt nem haladok a törivel úgy, ahogy szeretnék… De egyszer csak végzek majd… Addig meg legalább van időm írni. :D
Amúgy nem tudom, miért írtam mindezt le, mikor egy egyszerű, magyar-történelem szakos vagyok válasz is elég lett volna. :D Bocsi… :D


„Jah és a neved megjegyeztem ha megkeresnélek iwiwen, bánnád?” (Judit kérdése)

Nem bánom. :) Bárki nyugodtan bejelölhet, csak lehet, hogy jó időbe telik majd, míg vissza is jelölöm, mivel a gépem nem igazán szereti az iwiw-et, így csak a könyvtárban tudok belépni, ahová meg ritkán jutok el… De előbb vagy utóbb mindenkit visszajelölök. :)


„ha valaki nem adja fel a farkas-létet, akkor tulajdonképpen akármeddig eléldegélhet, vagy van azért ennek egy határa, ami után már nem csinálhatja ezt?” (Nessa kérdése)

Én úgy vettem ki Meyer könyvéből, hogy akármeddig élhetnek a farkasok, ha nem adják fel a farkaslétet. Akik feladták, azok általában azért, mert egy halandó lányba vésődtek be, és annyira erős ez a kötelék, hogy nem tudtak élni nélkülük. Viszont mondjuk Jacob esetében, ő örökre élhet, hiszen Nessie is örökké élni fog.
Mondjuk, ha történik velük valami… Mondjuk, egy vámpírhorda szétszaggatja őket, vagy vámpírméreg kerül a szervezetükbe, vagy egyéb módon súlyosan megsérülnek, akkor meghalhatnak. De csak úgy maguktól sosem fognak meghalni, amíg farkasok.


„Ez azért nem jöhet össze, mert ugye Edward azonnal tudná, ha Carlisle hazudott volna. És akkor szerintem olyan őrjöngésbe kezdett volna - mielőtt Carlisle közli a hazugságot Isával - hogy kő kövön nem marad. Vagy rosszul gondolom?” (Mismouth kérdése)

Hát, ha Edward úgy véli, hogy Isabella lelki békéje múlik azon, hogy ne tudja meg az igazat, akkor szerintem, hagyná, hogy Carlisle hazudjon, és ő sem mondana semmit. Számára a legfontosabb, hogy Isabella boldog legyen, és ha tényleg megerőszakolta Dominic, az szörnyű lenne Isabella számára, főleg abban a lelki állapotban, amiben akkor volt még, mikor Carlisle megvizsgálta őt.

„Tudod milyen sok pécsi Adrienn van?” (Truska kérdése)

Igen, tudom. :D A gimis osztályomban csak 5-en voltunk Adriennek, szóval, gondolhatod, hogy paráztunk, mikor a tanár azt mondta, hogy: „Na, akkor ma feleljen az Adri.” 5-en azonnal a pad alá buktunk, összeszoruló gyomorral várva, hogy melyik Adri. :D


„Meg szeretném kérdezni, hogy honnan jött Dominic neve. Ez is beszélő név? Vagy csak egyszerűen szerinted illik egy pszichopatához?” (Truska kérdése)

Hát, a nevet Szandi találta ki, nekem meg megtetszett. Egyfelől a hangzása illik egy több száz éves, pszichopata vámpírhoz, másrészről, a Dominic név ugye, a dominus (úr) latin szóból ered, és Dominic az általa kiszemelt lányokat a tulajdonának tartja, ő maga pedig az uruk és parancsolójuk. Szóval, félig beszélő név, félig illik a karakterhez a hangzása miatt. :)


„Ugye Isabellának Edward illata jó, viszont a többi vámpíré, mint Jasperé nem és gondolom, a vámpírok sem bírják Bella szagát, tehát akkor hogy fognak együtt lakni? Vagy majd Bella és Edward külön költöznek, vagy kénytelenek lesznek elviselni egymás szagát, vagy ez hogy lesz?” (Polett kérdése)

Szerintem, idővel hozzászoknak egymás szagához, immunisak lesznek rá, és már nem lesz zavaró nekik. Mint pl. Carlisle. Olyan régóta orvos, hogy mára már nem érzi a vér illatát. Ha sokat vannak együtt, a végén megszűnik a kellemetlen szag. :)


„Most akkor ő is úgy fog kinézni, mint a többi farkas? Mátmint nagyon magas, izmos és rövid hajú?” (Dalma kérdése)

Ő is változni fog, nő pár centit és az izmai is egészséges mértékben megnőnek (nem, nem lesz belőle testépítő alkat, az nagyon fúj :P ), de nem lesz annyira magas és izmos, mint a fiú farkasok. Ez lehet amiatt, hogy ő nő, de amiatt is, hogy genetikailag nem tiszta quileute, mint a srácok. :)
A haja pedig marad hosszú. :) És farkas képében is kis bozontos emiatt. :)


„Remélem, könyvben is meg fogod jelentetni az írásodat. Nagyon örülnék neki.” (Limóna kérdése)
„Mellesleg azon gondolkozom, hogy lehet e fanfiction írásokat könyves boltokban kiadni. Limóna bejegyzéséről jutott eszembe. Ha lehet akkor gondolom kell az eredeti író engedélye. Vagy nem? Vagy nem tudod ilyenkor mi van?” (Wildpunkcat kérdése)

Hát, mivel a könyv jogai teljesen Meyert illetik, így ha ő nem ad engedélyt rá, nem adhatom ki úgy a ficemet, hogy könyvesboltban kapható legyen, vagy hogy akár csak egy forint nyereségem is legyen belőle.
Csak úgy lehetne kiadatni hivatalosan, ha egy magyar könyvkiadó felfigyelne rá, felvenné a kapcsolatot Meyerrel, megszerezné nekem az engedélyt, aztán kinyomtatnák könyvként a ficet. De ez nem hiszem, hogy megtörténhetne, mert a kiadókat nem igazán érdekli ez az ötlet.
Viszont… Hát, vannak egyéb ötleteim, de ez még a jövő zenéje, erről még nem mondhatok semmit. :)


„ha Bella mondjuk terhes lenne, akkor közben nem változhatna át farkassá és öregedne? Vagy meg van szabva egy idő, hogyha két hétig nem változik át, akkor kezd el öregedni, vagy ez hogy megy?” (Julee kérdése)

Ha Isabella teherbe szeretne esni, akkor le kell mondania a farkasságáról, és mialatt terhes, azalatt az idő alatt öregszik rendesen, mint egy ember. Persze, az is kérdés, hogy kitől lesz terhes, és mennyi ideig tart majd a terhessége. :)


„mi a különbség a sima alakváltó és a vérfarkas között?” (Lollykaa kérdése)

Az alakváltó farkas genetikailag örökli a farkas-gént, és emiatt változik át farkassá. A vérfarkas harapással terjeszti azt a mérget, ami miatt átváltozik. Vagyis, egy ember akkor lehet alakváltó farkas, ha az ősei között vannak alakváltók és vámpír van a közelében, ami aktiválja a benne lévő farkas-gént. És akkor lehet vérfarkas, ha van olyan szerencsétlen, hogy összetalálkozik egy vérfarkassal, aki megölni nem öli meg, de megharapja, és ezzel megfertőzi őt.
A másik különbség, hogy az alakváltó farkas nem csak teliholdkor tud átváltozni állati formájába, hanem bármikor. A vérfarkas pedig csak teliholdkor veszi fel a farkasalakot.
A harmadik és legfontosabb különbség, hogy a vérfarkas, mikor átváltozik ösztönlény lesz. Erre az időre teljesen átveszi az állat az uralmat a tudata felett, és vérengző szörnyetegként viselkedik, az emberi énje pedig teljesen megszűnik. Az alakváltó ezzel szemben, amint megtanulja uralni a képességét, teljes mértékben az emberi énje irányítása alatt van, és elnyomja a farkas énjét.
Az utolsó különbség pedig, hogy míg a vérfarkas csak farkas alakot tud felvenni, addig az alakváltó többféle állat is lehet, bár a legnépszerűbb a farkasalak.


„Szóval a farkasokkal való beszélgetésnél egyszer Jonathan, majd Nate beszél, majd megint Jonathan. Ez most hogy van? Vagy valamit rosszul értelmeztem?” (Polett kérdése)

Jonathan és Nate ugyanaz az ember. :) A Nate a Jonathan becézése, ahogy a Joshuának Josh, a Benjaminnak Benji stb.


„ugye így hogy Isabella vérfarkas lett, megállt a fejlődésben ergo nem öregszik (és nem is lehet gyereke). ha viszont később gyereket akar majd (azért egyes szám mert Edward nem hiszem hogy akar majd... bár ki tudja, nem követed Meyert;) ) szóval gyereke csak azután lehet, hogy a farkassá válást "feladja". DE miután feladta a farkassá válást, utána soha többé nem lehet farkas !!! visszajönnek az emberi gének satöbbi. itt mindenki azt állította, hogy utána még visszaváltozhat farkassá, de ez nem így van szerintem. miután elkezdett öregedni, kész vége farkas-lét pápá. legalábbis én így emlékszem (ha valaki tud idézni idevágódóan hogy nincs igazam vagy igazam van megköszönném). és akkor jön a következő gond: ha visszaváltozik halandóvá és feladja a farkas-"én"jét mi lesz Edwarddal és/vagy a félvámpír gyerekükkel aki még nem is létezik:)? Mert akkor Isabella ugyanúgy meghal mint a normális emberek... vagy ha már visszaváltozik emberré akkor már át lehet változtatni vámpírrá és nem löki ki a szervezete a mérget?” (Liz kérdése)

Olvasd el az Eclipse 11. fejezetét. Abból kiderül, hogy volt már olyan farkas, aki lemondott a farkasságáról, aztán újra farkas lett. Mégpedig Taha Aki. Bevésődött egy nőbe, lemondott a farkaslétről, megöregedett, aztán jött a vérengző, gyönyörű vámpírnő, aki kiirtotta a fél törzset, ezért Taha Aki ismét farkassá változott, és szembe szállt a vámpírnővel.
Vagyis, a példa szerint, csak és kizárólag az emberen múlik, hogy mikor mond le a farkasságáról, és képes ismét farkassá válni, ha úgy akarja.
Azt, hogy mi lesz, ha Isabella lemond a farkasságáról, és gyereket szül, még nem mondhatom el. Az sem biztos, hogy meg fog történni, de van róla egy elméletem, ha mégis egyszer eljutnánk idáig… :) Az biztos, hogy Isabella nem marad ember és nem öregszik meg. De hogy vámpír vagy farkas lesz-e, esetleg más történik vele, az még titok. :)



„Kérhetném, hogy a kövi könyvben legyen több olyan mikor más szemszögből meséli el nem Belláéból?!” (Cinti kérdése)
„az Edward-kommentárok, úgy látom, egy idő után abbamaradtak, pedig azokat is nagyon jó olvasni! Ezek leszenk még pótolva? Vagy legalább a vége Edward szemszögéből, ahogy írták előttem is - bár az nagyon fájdalmas lenne...” (A. Kata kérdése)

Maga a regény mindenképpen Isabella szemszögéből fog íródni. Viszont, lehet, hogy majd írok még olyan plusz fejezeteket, amik Edward szemszögéből is megmutatják a dolgokat, mint ahogy az 1. könyv 24. fejezete esetében is volt. :)
Azt, hogy az Edward elemzések folytatódnak-e, még nem tudom… Szeretném folytatni őket, csak épp a napom 24 órája nem elég arra, hogy a ficet, a saját könyvemet is írjam, plusz az egyéb kötelességeimnek is eleget tegyek, és ne purcanjak ki végkimerülésben. :D De majd meglátom, hogy tudom beosztani az időmet, és lehet, hogy egyszer nekiugrom, és megírom az elmaradt elemzéseket. :)
Minden csak attól függ, hogy mire mennyi időm lesz, de igyekszem eleget tenni a kéréseknek. :)


„Amúgy az aloldallal mi van, még működteted?” (Lexi kérdése)

Igen, működtetem még, csak a vizsgaidőszak miatt örültem, hogy a főoldalra volt időm… De majd újra teszek fel oda is dolgokat. :)


„Nekem konkrétan nincs bajom ezzel, csak annyit kérdeznék ez olyan New Moon 2.0? Visszavágó 2 emberöltő múlva vagy mi?” (Lena kérdése)

Nem szántam direkt visszavágónak. Mármint, nem akarok tudatosan fájdalmat okozni Edwardnak, vagy bosszút állni rajta Isabella által. :D Hű, ez most úgy hangzott, mintha Edward valóban létezne… :D Nah mindegy…
Szóval, inkább ironikus fordulatnak szántam, mintsem büntetésnek Edward számára. :)


„Benjaminnal jobban szimpatizál a kelleténél a Isa vagy csak én akarom teljesen Twilightosra venni, valamint Joshua és Isabella a következő könyvedben ki fognak jönni? Mármint azokból lesznek a legjobb barátok és szeretők (de második az kizárt)csak ezért kérdetem.” (Lena kérdése)

Igen, csak te akarod nagyon Twilightosra venni a dolgot. :D Isabella nagyon kedveli Benjamint, mert egy édes, bohókás kölyök. :) De Benji csak 14 éves. :) És tényleg csak gyerekként néz rá, és barátként kedveli, nem pedig férfiként, hiszen, még nem is az, bárhogy is néz ki külsőleg a farkasság miatt. :) Meg hát, valljuk be, Benji olyan kis cuki, mint egy igazi kölyökkutyus, és nem lehet nem imádni. :)
Joshua pedig… Hááááát, ez még a jövő zenéje… Elég sok bonyodalom lesz Joshua körül, ezt ígérhetem, de hogy pontosan mi, és hogy hogyan fog viszonyulni később Isabellához, azt még nem árulhatom el. :)


„Nagyon tetszett az egész, egyedül a címválasztás (A múlt árnyai..) nekem nem nagyon mond semmit. Mire utalsz ezzel a címmel?” (Papagájlány kérdése)

Tényleg nem mond semmit a cím? :D Pedig olyan sok mindenre utal… :)
Az egyik Isabella múltja. Az ő múltjában az árny Dominic megismerése, aki ugye, végigkíséri az egész könyvön át. Aztán a végére szerencsére megszabadul a saját múltjának árnyától azzal, hogy megöli Domot.
A másik Edward múltja. Bella elhagyása az árnyék, ami visszatér Isabella megjelenésével. Újra ugyanazt kell átélnie, újra ugyanazon dolgok miatt szenved. Isabella eleinte, mintha Bella árnyéka lenne, és csak azután tud kitörni és önmagává válni, miután Edward igazán megismeri, beleszeret, és rájön, hogy Isabella nem Bella.
Ezen kívül Isabella feje felett is ott lebeg a nagyanyja árnyéka. Fél attól eleinte, hogy Edward csak azért szereti, mert hasonlít Bellára.
Hát, körülbelül ennyi a cím jelentése a számomra. :)


„És hogy áll a kiadás?” (Papagájlány kérdése)

Mármint a saját könyvem kiadása? Hát, az úgy áll, hogy most tartok 123 word oldalnál, ami mondjuk könyv formában olyan 170 oldal körül lehet… Szóval, a felénél tartok a történetnek kb. A másik felét megírom a nyár végére, utána elküldöm egy csomó kiadónak. Ha válaszolnak, és kiadják, akkor kiugrok a bőrömből. :D Ha nem, akkor magán-könyvnyomtatásba kezdek.
Vagyis ősz végén, tél elején így is, úgy is megjelenik a könyvem. :)


„A quileute törzs nevét hibásan írod le. Amúgy az egész szerintem totál helyes csak a toldalékolás... szóval nem quileute-ek, hanem quileute-ok, mert már az alkonyatban is úgy írják le egy lábjegyzetben, hogy -ejtsd: kviljút-amit meg kiejtés szerint kviljútoknak kell toldalékolni.” (Szabina kérdése)

Igen, tudom. :D Az elejétől tudtam, hogy másképp toldalékolom, mint a könyv írja. :D Csak a kviljút kiejtés olyan hülyén hangzik, és gondoltam, úgysem veszi észre senki, ha a saját kvilet kiejtés szerinti toldalékolást használom. :D De ha már észrevettétek, kijavítom majd. :) És köszönöm, hogy szóltál. :)


„Egy újabb tőrdöfés Edward szívébe... jaj, szegénykém, vajon képes lesz a végén elfogadni, hogy mindez csak az ő érdekében történt?” (HuCaK kérdése)

Ha Isabella visszatér hozzá, szerintem, már nem is fog emlékezni a dologra (nem szó szerint, mivel persze, az emlékezete tökéletes… Gondoltam, ezt odaírom, mert Szandi belekötött, a kis gonosz, mikor átolvasta, amit írtam :D ), csak kimondhatatlanul boldog lesz. Meg hát… Nem hiszem, hogy joga lenne egy rossz szót is szólni, mivel ő ugyanezt tette (sőőőt, rosszabbat) Bellával anno.


„már nagyon kíváncsi vagyok mi köti Josh-t ahhoz a nyúlhoz. Az nem lehet, hogy bevésődött egy nyúlba... Elég vicces lenne...” (Sunbeam kérdése)

Nem, nem vésődött be a nyusziba, az tényleg durva lenne. :D Csak meg akartam mutatni, hogy bár Joshua kívül tüskés, és néha kifejezetten gonosznak és érzéketlennek tűnik, belül a páncélja alatt vannak kedves érzések. :)


„Én csak azt nem tudom, hogy korábban volt-e már szó arról, hogy Joshua miért utálja annyira a vámpírokat, hogy mit tettek vele? Lehet, hogy ezt már leírtad csak elfelejtettem, vagy ez a jövő rejtélye?” (Brigitta kérdése)

Igen, volt szó róla korábban. :) Olvasd el újra A múlt árnyainak a 23. fejezetét, abból megtudhatod. :)


„Spirit drága lenne egy kérdésem, ugye Isabella még nem várandós?” (R.E. kérdése)

Ha tudnád, hogy megörültem, mikor megláttam a kérdésedet. :D Vártam, hátha valaki észreveszi a jeleket, amiket hagytam, de te vagy az egyetlen, akinek feltűnt. :D Viszont, hogy tényleg igazak-e a jelek, vagy sem, azt még nem árulhatom el. :) Majd később kiderül. :) De addig elmélkedhettek rajta, hogy vajon lehetséges-e vagy sem… :)


„Szóval a farkasok vagy a vámpírok az erősebbek alapjában véve?” (Dena kérdése)

Attól függ, milyen szempontból… A vámpírok erősebbek olyan szempontból, hogy nehezebb őket megölni. Ugye, csak a tűz által halhatnak meg. Míg bár a farkasok gyorsan gyógyulnak, mégis érheti őket olyan baleset, támadás vagy akármi, amibe belehalhatnak.
Testi erő szempontjából szerintem, lényegtelen a faj, inkább az egyed számít. Minden farkasnak és vámpírnak más-más testi ereje van. Vannak gyengébb és erősebb farkasok, és gyengébb és erősebb vámpírok, és az egyén testi erejétől függ, hogy ha összeeresztenénk egy vámpírt és egy farkast, akkor melyikük győzne épp.

30 megjegyzés:

  1. húúú..hát:D lehet hogy terhes..lehet hogy nem...huhh...am köszi, hogy megcisnáltad újra ezt a kérdezz-felelekte megint:D szerintem midnenki kapott válaszokat:D köszi, puszi:D

    VálaszTörlés
  2. Spirit, én csak a sulival kapcsolatban akarok irni neked. hát nagyjából egy cipőben járunk. hihi, én is 5-ödik éve tanulok már az egyetemen de még mindig csak 3.os vagyok. és ezt most csak azért irom le mert együtt érzek veled. de majd ha diplománk lesz mennyivel sokkal jobb lesz. hát ezt jól megfogalmaztam. Kitartást az íráshoz, imádom, csúcs, zseniális, főleg így a vizsgaidőszakban. Puszikázok mindekit.

    VálaszTörlés
  3. Szeretnék egy válaszhoz (pontosabban Lollykaa kérdéséhez)még egy dolgot hozzátenni ha nem baj:$ Lehet, hogy te a teliholdas részbe bele szántad azt a részt is, hogy a vérfarkasok a telihold hatására, mondjuk úgy "kötelezve vannak", hogy átváltozzanak. Míg az alakváltók, ha már megtanulták kezelni az ösztöneiket, akkor már bámikor szabályozni tudják az átváltozásokat. Vagyis én így tudom, de lehet hogy hülyeséget mondtam:$ És bocsi, hogy így "bele ütöttem a nózimat":)

    VálaszTörlés
  4. Hali!
    Hát ez engem teljesen kiakasztott, mármint hogy Isabella lehet, hogy terhes. Mikor először olvastam ezt a kérdést, akkor teljesen biztos voltam benne, hogy ez lehetetlen, mivel tudomásom szerint Edward és Isabella nem voltak még úgy együtt.Vagy én maradtam le valamiről????? Ha pedig az igaz, amit írtam, mármint, hogy Edward és Bella között nem volt "semmi", akkor most Dominictól van a gyerek, mármint ha tényleg terhes??? Ne már...
    Könyörgök valaki írjon már erről valamit.
    Amúgy teljesen odavagyok ettől a történettől, szóval kedves Spirit további sok sikert!!

    VálaszTörlés
  5. Hihi, én egy szóval sem mondtam, hogy terhes. :D Csak azt, hogy vannak jelek rá a fejezetekben. :D De persze, azt sem mondtam, hogy nem terhes. :D Szandi szerint gonosz vagyok a kétértelmű megjegyzések miatt :D, de én csak azt szeretném, ha logikusan végiggondolnátok a dolgot... Ha megteszitek, rájöttök, hogy terhes-e vagy sem. :)

    VálaszTörlés
  6. Uh, Spirit, megőrülök ettől a hozzászólsáotól!! :))))) Persze nem rossz értelembe véve írtam! De már annyira kíváncsi vagyok, hogy úúúúhhhh.... :DDDD
    Pussz

    VálaszTörlés
  7. Kedves Spirit!
    Köszönöm a gyors választ, nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar választ kapok, mégpedig tőled. Hát... még mindig nem vagyok előrébb a témával kapcsolatban (terhes vagy nem terhes?), de remélem hamar ki fog derülni. Addig is erősen gondolkodom. Ja, és én még sosem sürgettelek, de most megkérlek rá, hogy siess, mert ha meghalok mielőtt megtudnám a dolgokat az egyedül a te hibád lesz:D
    Mégegyszer köszi a választ és bocsi,ha kicsit erősen fogalmaztam.

    VálaszTörlés
  8. Ooooh, megvilágosodtam!!! :))) Visszaolvastam a jövő reménysége 1. fejezetét, és rájöttem, hogy miből gondolta R.E., hogy Isabella várandós!! :) És már kezdem kapisgálni a dolgot...! :) Hmm...

    VálaszTörlés
  9. Hali!
    Bocsi, már megint én vagyok. Nos, kedves Sabyna (bocsi, hogy csak így névtelenül megszólítalak) én is elolvastam az 1. fejezetet és igen találtam utalásokat, de nekem még mindig nem világos. Szerintem Edwardtól biztos nem terhes. De ugye ott van Dominic. És itt elvesztettem a fonalat, mert ugye lehet, hogy Carlisle hazudott a barlangban történtekkel kapcsolatban. Persze az elég durva lenne, ha Bella tőle lenne terhes és én ezt nem is akarom.
    De azért, ha belegondolok mi durva lenne már, ha egy vérfarkas(alakváltó) egy vámpírtól lenne "áldott állapotban". Azért ebben az esetben felmerülne néhány kérdés. Nem?
    Na jó lehet csak én bonyolítom a dolgokat, de azért ez izgi lenne.
    Oké, ennyi volt, leszálltam a témáról, de ezt még muszáj volt elmondanom.
    Puszi

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    Semmi gond! :) Azon még csak én is elmélkedem, hogy vajon terhes-e vagy sem. De ha efelől is megvilágosodnék, akkor sem mondhatnám el, mert nem lenne helyénvaló!! :(
    Minden esetre ez a váradós dolog feladta a leckét!! De azt hiszem ezzel én leszálltama témáról, majd kiderül! :))
    Pussz

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok!
    Én is visszaolvastam a Jövő reménysége 1. fejezetét, de semmi... nem találtam semmilyen jelet hogy miért lehetne terhes Isabella. Vagyis....
    Van egy gondolatom. Bocsi Spirit, hogy most megcsináltad a kérdezz-felelek-et, én meg újabb kérdést zúdítok a nyakadba...
    Na szóval, Isabella felmászott egy fára, kellő messze Edwardtól, hogy ne vegye észre, és a szaga se árulja el. De Edward mégis észrevette. Talán azért, mert hallotta a gondolatait a babának, úgy mint az eredetiben Nessie-ét is hallotta Bella hasában?
    Lehet hogy hülyeség, és tök mást vett észre Sabyna, mint ez. De nekem csak ez jött át, pedig többször is átnéztem.
    Váá Spirit, a Saga-ban nem volt ennyi bonyodalom/talány/stb.! És ezt jó értelemben mondom:D
    Egy kicsit legyezgetném az önbizalmad, ha szabad, és megjegyzem, IMÁDOM ezt a fanfic-et, és minden fejezetet annyira, de annyira várok, hogy hűűűűx)
    Ez is kicsit hosszú hsz lett. Mostanában nem bírom visszafogni magam, és a lényeget egy csomó lényegtelennel töltöm meg. Bocsííí:)
    Puszi, Lou:)

    VálaszTörlés
  12. R.E. Lenne egy kérdésem,megtudnád mondani pontosan, hogy hol vettdészre azt az álítólagod jelet, ami nem biztos, mert homály fedi és remélem, hogy nem igaz. Ugye nem? Én nem szeretném, de ah mégis akkor már Edwardtól legyen.

    VálaszTörlés
  13. Gicussal egyetértek, kivi vagyok mire gondoltál ez alapján:D A megnövekedett étvágy meg a stb az a farkasos dolog miatt van az nekem tökre egyértelmű, nem is gondoltm, hogy terhes... EZÉRT kivi lennék miből vonta le a következtetést:D
    Spirit, egyetértek Szandival:D (mm a gonoszsággal:D)

    Nos, valljuk be, hogy nagyon dög dolog utalni arra, hogy attól aki nem tudjuk hogy megerőszakolta e terhes... Mondjuk olvastam a válaszaidban hogynyitott a kérdés, és Carlisle hazudhatott is Isabellának, hogy ne roppanjon össze, de egyhén szólva gonosz dolog lenne ha most ezzel szivatnád:D! Még amúgy is jössz nekem valamivel msn en amúgy, most ugrik be:P Jah, és mikro lesz 3. feji?:D nem írtad még ki....:P

    Meg: ha megerőszakolta Domnik, farkasá változott: előtte vámpírrá kezdett: vagyis, a teste megreked egy pontban, mikro elkezd változni, és ugye bár vámpírsága közben szinte meghal, ergo a magzatnak is meg kell halklnia, ha a Edwardtól- ki is tisztult a szervezet és farkas lett, akkor semlehet terhes, hiszen a csontjai és a szervei mindig átrendeződnek, változnak,ergo ez nem lehet, és csak akkor lehet terhes, ha lemond a farkasságról, mert úgyszintén nem változik a teste!
    Najó, cáfolok én itt mindent:D
    pussz és siess:P:P!
    Lázadást szítasz ha nem sietsz:D

    VálaszTörlés
  14. Egyetértek Leiával: ebből lázadás lehet...
    És remélem, h nem szúrsz ki a szereplőkkel (és velünk se), és Dominictól még véletlenül se terhes. Meg ugye amit Leia írt erről az 'akkor meghalt volna a magzat' témáról, azzal is egyetértek, bár hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem hoztad rám a frászt...
    De TŐLED kitelik, h megint jössz vmi olyan magyarázattal, amire senki sem gondol, és mégis lehetséges, és még kiderülhet, hogy Isabella tényleg terhes, de vmi lehetetlen módon egy olyan vkitől, akiről MÉG TE SE tudsz, csak álmodni fogsz róla... X-D
    Ez nem gonoszkodás akart lenni, ha úgy tűnik, ne haragudj, mert ez csak annak a jele, h igyekszem leállni a világos gondolkozással, mert így talán nem fogok idő előtt meghalni a sok kérdéstől, ami fölmerül bennem, miközben olvasom a ficedet... :-)
    Szóval: folytatást, nehogy gondolkozni kezdjek! :-D

    VálaszTörlés
  15. Spirit!
    Az ég szerelmére kérlek Téged,ne tedd ezt velünk!
    Az nem lehet,hogy a drága Isabella egy ilyen mocskos,gerinctelen féregtől legyen terhes,mint amilyen Dominic.Én azt vettem ki a szavaidból mikor azt írtad,hogy Carlisle vizsgálata közben Isa kis nyomást érzett(ez a nyomás arra vonatkozik megítélésem szerint,hogy még érintetlen)és sajnos Edwardal sem jutottak el odáig.A válaszodat egyébként nagyon köszönöm,én is így gondolom.Ha mondjuk Edward és Jacob harcolnának egymással,akkor szerintem Ed nyerne,mivel sokkal megfontoltabb,bölcsebb,mint a forrófejű Jake.Nem mellékes,hogy ugyebár Edward rendelkezik egy nagyon hasznos és hatalmat adó képességgel.Kérlek,fontold meg az esedékes elhalálozásomat,amennyiben Isa mégiscsak áldott állapotban lenne.Még annyi tervem van az életben...

    Puszillak:Dena

    VálaszTörlés
  16. Remélem csak Isanak "pánik rohama"(ez inkább lelki dolog) volt amikor Dominic erőszakoskodott vele,és téllegesen nem került sor az aktusra is....
    Nagyon várom a köv.fejit.
    Reggi

    VálaszTörlés
  17. Nekem Carlisle vizsgálata hitelesnek tünik,(mégegyszer vissza olvasva).
    (De hanem akkor borul a 45év tapasztalatom:))))
    Reggi

    VálaszTörlés
  18. Szia. Megkérhetnélek valamire? Ha meg fog jelenni a könyved akkor lennél olyan kedves, hogy küldesz nekem egy dedikált példányt? Nagy örömet okoznál vele. =) Kérlek jelezz ha valami pozití dologra számíthatok, meg akkor is ha nem. =D Szóval mindenképpen. Hát ezt jól "megaszontam" vagyis elmagyaráztam... =D Na mind1 Remélem érthetö voltam. Elöre is köszönöm Barbi =)

    VálaszTörlés
  19. Szia Spirit!
    Megint reagálnék:

    "„Remélem, könyvben is meg fogod jelentetni az írásodat. Nagyon örülnék neki.” (Limóna kérdése)
    „Mellesleg azon gondolkozom, hogy lehet e fanfiction írásokat könyves boltokban kiadni. Limóna bejegyzéséről jutott eszembe. Ha lehet akkor gondolom kell az eredeti író engedélye. Vagy nem? Vagy nem tudod ilyenkor mi van?” (Wildpunkcat kérdése)

    Hát, mivel a könyv jogai teljesen Meyert illetik, így ha ő nem ad engedélyt rá, nem adhatom ki úgy a ficemet, hogy könyvesboltban kapható legyen, vagy hogy akár csak egy forint nyereségem is legyen belőle.
    Csak úgy lehetne kiadatni hivatalosan, ha egy magyar könyvkiadó felfigyelne rá, felvenné a kapcsolatot Meyerrel, megszerezné nekem az engedélyt, aztán kinyomtatnák könyvként a ficet. De ez nem hiszem, hogy megtörténhetne, mert a kiadókat nem igazán érdekli ez az ötlet.
    Viszont… Hát, vannak egyéb ötleteim, de ez még a jövő zenéje, erről még nem mondhatok semmit. :)"


    Erre: Nem tudom, hogy mennyire vagy jártas a Dracula filmekben és a könyvben. Ott is hasonló volt a helyzet, mint itt (vagyis nem, de majd kifejtem mire gondolok). Szval, volt a legelsőnek tartott Dracola film rendezője, aki a könyv írójának írásos engedélye nélkül csinálta meg a filmet, amit utólag ha jól emlékszem az író felesége el kezdett perelni, és ez miatt Draculáról átkeresztelte a filmet Nosferatu-ra. Az egész sztori maradt a régiben, csak a neveket változtatta meg, és így már nem tudták perelni. Tehát a TE esetedben is lehetne egy jó megoldás, ha megváltoztatnád a neveket, csak akkor kellene írni egy ""elősztorit"".

    Második reflektálás:

    "„Spirit drága lenne egy kérdésem, ugye Isabella még nem várandós?” (R.E. kérdése)

    Ha tudnád, hogy megörültem, mikor megláttam a kérdésedet. :D Vártam, hátha valaki észreveszi a jeleket, amiket hagytam, de te vagy az egyetlen, akinek feltűnt. :D Viszont, hogy tényleg igazak-e a jelek, vagy sem, azt még nem árulhatom el. :) Majd később kiderül. :) De addig elmélkedhettek rajta, hogy vajon lehetséges-e vagy sem… :)"

    Sztem nem lehetséges. Egyfelől még mindig nagyon-nagyon bízok benne, hogy Dominic nem tett semmit (a lelkem mélyén érzem, hogy tényleg nem tett semmit). Másrészről a sokat boncolgatott farkas-ember gén dolog. Emberként ugyebár teherbe eshetett VOLNA, de ha farkassá vált, akkor ugye egyrészről az megállította a biológiai óráját, tehát a teste nem változik, így az esetlegesen benne fejlődő magzat sem fejlődne, nem? Másrészről, ha a farkas gén aktivizálódása semlegesítette a vámpír mérget, akkor egyuttal nem kezelné az esetleges félvámpír magzatot idegenként, és nem lökné ki/pusztítaná el a szervezete? Itt olyanra gondolok, mint amikor van az, hogy amikor teljesen emberi esetben(!) hogyha az anya és a magzat vére nem passzol (az apai gének miatt), akkor az első terhességkor nincsen gond, de szüléskor a magzat és az édesanya vére keveredik, és mivel a két vér nem kompatibilis, ezért az anya szervezete ellenanyagot készít. Ez nem lenne gond, csakhogy a második terhességnél ez komoly problémát okoz, ha a magzat vére megintcsak nem hasonló az anyáéhoz. Mivel ez esetben az anya szervezete (hála a meglévő ellenanyagnak az előző terhességből) kilőki a magzatot,és az a terhesség megszakadásához, spontán vetéléshez vezet. Ezért adnak az ilyen kismamáknak megfelelő gyógyszert az antitestekre, hogyne lökje ki a babát.
    Szval az én elgondolásom szerint, ha ténylegesen terheslenne Isa Dominictól, akkor amikor a farkas gén véglegesen aktivizálódott, azonnal kilökte illetve semlegesítette volna a félvámpír-magzatot.

    Húh.. bocs a szőrszálhasogatásért, csak próbáltam alapos lenni :)

    Nem tudom, hogy kérdezetm-e már, vagy csak akartam kérdezni, hogy a találkozón ugye a sokat emlegetett "szent-múzsa-Szandi" is ott lesz? Ugye? Ugye? Légysziiii! Ha nem akar, akkor kérlekszépen beszéld rá :)

    Köszönöm, kiváncsian várom majd a megoldást a teóriámra. Még mindig nagyon szeretlek :D Puszi!

    VálaszTörlés
  20. Hahaaaa, köszi Kisildikó:D:D!! Köszii:P
    Hahh, Mismuth is azt fejtette ki ami én csak öhm szakszerűen:D!
    najó Spirit dráágm, 3.fejit ide nekünk:D:D!! Kétségek közt vergődik egy vagon ember..persze TUDJUK, h nem terhes..de akkor isxD..:d

    VálaszTörlés
  21. Szia Spirit!
    A sok kérdést (és választ) olvasva bennem is megfogalmazódott egy. (Tudom hogy nem nagyon követed Meyert, de mégis) Szóval, hogy lehet az hogy Isabella tart attól, hogy megtámadja Edwardot, mikor Ő a lenyomata (bevésődése)?

    Hiszen: "(...)Ez egy farkas szokás. Ha meglátják a számukra legmegfelelőbb párt, akkor onnantól kezdve csak érte élnek... "

    Vagy ez így is van csak még Isabella nem tud róla?

    Na mindegy, várom a kövi fejit :)
    Pusza: Pet

    VálaszTörlés
  22. Sziasztok!
    Nagyon-nagyon remélem (én is) hogy Isabella nem terhes!
    Köszi Spirit a magyarázatokat, és Mismouth-nak is köszönöm ezt a jó kifejtést, és egyre biztosabb vagyok benne, hogy nem terhes.
    ja egy kérdés, akkor Isabella emberként is érzi a vámpírok "bűzét", csak nem annyira mint farkasként? Köszi előre is,
    Puszii, Lou:)

    VálaszTörlés
  23. Kedves Spirit!
    Én csak most a napokban találtam meg az oldaladat,mert az elsöfejezetet a merengön olvastam. És annyira tetszett,hogy azonnal átjöttem ide és fel sem keltem a géptöl még el nem olvastam az összes már meglévö fejezetet. Hát eddig ez... Nem is tudom mitmondjak WÁO! Mert tényleg vannak nagyon izgalmas történetü fanficek,de ami számomra a Twilight Saga mind a 4 részét csodálatossá teszik azok a nagyon jol és aprolékosan kialakított személyiségek. Hogy számomra hihetö,hogy ök akár létezhetnének is (jo persze a vámpirságot meg az alakváltosságot leszámitva). És neked sikerült ezeket a személyiségeket megtartanod egyéniségnek és nem skatujáztad be öket átlagossá. Ez talán a mi drága Edwardunknál volt a legnehezebb... Neki elég összetett a személyisége... És ez eddig nem sok embernek sikerült ennyire jol!:)) A másik pedig ami engem mindig zavart Bellában(amit a végére azért Mayer valamennyire korigál),hogy ugye Edward hajlamos a dolgok eltulzására! És ezzel Bella föleg az elején nem tud mit kezdeni, meg is lesz az eredménye mert el hagyják! Nah de Isabella az már más ö tudja mikor kell Edwardot gatyába rázni!!!:)))) Szoval nagyon tetszik,hogy ezt a személyiség hibát kijavítotad. És hát a történet maga... Lélegzet visszafolytva várom a folytatást!!:))) Tudom,hogy önzö dolg,mert ugye van saját életed meg minden,de remélem,hogy minnél hamarab olvasthatom a folytatást!!!:))) Elöre is köszi!!!

    VálaszTörlés
  24. 1. teljes mértékben egyet értek az elöttem szóló névtelen olvasóval!!!!!

    2. elnézést kérek a pofátlanságomért, amiért itt reklámozom a blogomat (engedély nélkül), de mégcsak nemrégiben csináltam és még alig van olvasóm.Szóval REKLÁM:
    http://twilightsaga-fanfictions.blogspot.com/
    A végzet iróniája - alias - Irony of the destiny

    Ui.:az első fejezetet most rakom fel minnyárt csak egyszer elolvasom még, hogy biztos legyek benne, hogy nincs benne helyesirási vagy fogalmazási hiba.
    Puszika!!!!!

    VálaszTörlés
  25. 1. teljes mértékben egyet értek az elöttem szóló névtelen olvasóval!!!!!

    2. elnézést kérek a pofátlanságomért, amiért itt reklámozom a blogomat (engedély nélkül), de mégcsak nemrégiben csináltam és még alig van olvasóm.Szóval REKLÁM:


    http://twilightsaga-fanfictions.blogspot.com


    A végzet iróniája - alias - Irony of the destiny

    Ui.:az első fejezetet most rakom fel minnyárt csak egyszer elolvasom még, hogy biztos legyek benne, hogy nincs benne helyesirási vagy fogalmazási hiba.
    Puszika!!!!!

    VálaszTörlés
  26. Mikor lesz már új feji????????? Már naon várom!
    Kérlek Spirit, SIESS!!!
    Köszi-puszi!

    VálaszTörlés
  27. Jajj, nagyon szépen köszönöm a válaszokat. :)Amikor megláttam, hogy a Nate a Jonathan beceneve, a fejemhez csaptam, hogy te jó ég erre nem jöttem rá. :D De most legalább tudom. :)
    Puszi: Polett

    VálaszTörlés
  28. Sziasztok! Valaki tudna nekem infókat mondani a pécsi taliról? Mondjuk hogy pontosan hol lesz avároson belül? Mert most olvastam róla és nagyon kíváncsivá tett!:D Szeretnék elmenni és találkozni a rajongótársakkal!!!:D Puszi mindenkinek...Luna voltam

    VálaszTörlés
  29. Ejha.. Szóval lehet, hogy terhes?!:D Személy szerint örülnék.:D Bár, ha jól tudom, úgy még nem voltak együtt Edwarddal, szóval elvileg nem lehetne terhes (bár lehet, hogy csak nem emlékszem pontosan valami apró részletre, és akkor most minden gyanús...xD), vagy, ami szerintem azért nagyon durva lenne, hogy tényleg Carlaisle hazudott, és Dominictól terhes, de azért remélem, hogy nem, mert azért ez, valljuk be, elég morbid lenne.. Na, mindegy, olvasom tovább, aztán idővel majd kiderül, addig meg izgulok.:) Puszi: ewoO

    VálaszTörlés