.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2010. augusztus 16., hétfő

Segítsünk, mert megtehetjük!

Tudom, most sokan azt gondolják, mi köze ennek a bejegyzésnek a történeteimhez, az íráshoz, és egyáltalán, mit keres itt... Elmagyarázom. :)
Az írás az érzelmekről szól, szeretetet ad az olvasóknak és az írónak is. Sokszor kaptam olyan levelet, hogy a történetem átsegített embereket egy-egy nehéz időszakon, és ez jó érzés, mert ilyenkor úgy érzem, megéri éjszakázni, halálra dolgozni magam, megéri, hogy 30 éves koromra valószínűleg, meg fogok vakulni a sok gép előtt üléstől és hogy 40 éves koromra púpos is leszek, mert itt görnyedezem folyton. :D

Nagyon szerencsés embernek tartom magam, mert sokan szeretnek, azzal foglalkozhatok nap mint nap, ami boldoggá tesz, valóra válik életem egyik legnagyobb álma, és úgy érzem, hogy ezt a szerencsét viszonoznom kell úgy, ahogyan arra képes vagyok. Nincs nagy vagyonom, nincsenek befolyásos kapcsolataim, hogy segítsek másoknak, de itt vagytok nekem ti. :) És úgy gondolom, hogy veletek együtt sok-sok emberen és állaton tudnánk segíteni legalább egy kicsikét. De ha már egy valakinek segítünk, az is több, mint a semmi. :)

Éppen ezért a hivatalos honlapomon ( http://spiritbliss.lapunk.hu ) mostantól olyan szervezetek, csoportok, események és akciók linkje és bannere is kint lesz, amelyek jótékonysággal, emberek és állatok megsegítésével, megóvásával foglalkoznak.

Ezek nem pénzgyűjtő csoportok, egy fillért sem akarnak tőlünk, de egy-egy aláírással, csoportba való belépéssel támogathatod az ügyüket!

Én főleg gyerekeknek és állatoknak szeretnék segíteni ilyen módon, mert ők a legvédtelenebbek, de örömmel támogatok minden jó ügyet, és erre kérnélek titeket is. Pár kattintással akár életeket is menthettek. :)

Aki ismer jó célokért küzdő, támogatásra vágyó csoportot, az szóljon nekem, szívesen kiteszem azoknak a linkjét, bannerét, akiknek a céljaival egyetértek. :) Csak olyan szervezeteket támogatok, akik nem pénzt gyűjtenek!!!

Segítsünk, mert megtehetjük! :) Köszönöm. :)

15 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon rendes tőled, hogy segítesz másokon! :D Ez egy nagyon jó dolog! :D Puszi: Meli

    VálaszTörlés
  2. Spirit!
    Ez csodálatos dolog tőled, sok ilyen emberre lenne szükség! Ha kell, szívesen segítek valamiben, csak szólj!
    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Szerintem, ez természetes, úgyhogy ne dicsérjetek, mert csak zavarba jövök, és meg sem érdemlem. :) Elég régóta gondolkozom azon, hogy tudnék a tőlem telhető legtöbbet tenni, és most ez jutott eszembe, mert úgy gondolom, a kis segítség is segítség, és ha pénzt nem is, de támogatást tudunk adni. :)
    Egyébként Kata, ha külföldön hallasz valami támogatni való ügyről, akkor azt is írd meg. Ezzel tudnál segíteni. :) Nemzettől függetlenül szívesen segítenék bárkinek, aki rászorul. :)

    VálaszTörlés
  4. Rendben, majd szólok, ha van valami ilyesmi. Ha már ezzel is tudok segíteni, megteszem :)

    VálaszTörlés
  5. Rendes tőled ez az egész, és remélhetőleg sokan fognak is majd segíteni. Én pl. szívesen csatlakozom egy olyan klubhoz, amit jó ügynek tartok!
    Csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
  6. Kata: Igen, szerintem, ez is nagy segítség. :)

    Edi26: Én is remélem, hogy sokan segítik a jó ügyeket. :) És köszönöm, hogy te egy vagy közülük. :)

    VálaszTörlés
  7. Ez nagyon jó, szép ötlet tőled. Tudod több ilyen ember kellene a földre, mint te. Ezt most nyalizás nélkül mondom. Ha van bármi amiben segíteni tudok, szívesen csatlakozom.
    Ne add fel soha!

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm, de tényleg nem érdemlem meg, hogy dicsérjetek. Szerintem, bárki, aki olyan lehetőséget kapott a sorstól, mint én, segítene ilyesmikben. :)
    Jelenleg egy támogatandó csoport van kint az oldalamon, ha csatlakozol hozzájuk, azzal az ártatlan állatoknak segítesz. :) Beszéltem a csoport vezetőjével, és azt mondta, hogy ha elég tag összegyűlik, akkor hivatalos petícióval fordulnak majd a megfelelő szervekhez. Szóval, egyelőre azzal segít mindenki, ha belép a csoportba, hogy összegyűljön elég tag, hogy a petíciót komolyan vegyék. :) Remélem, hogy sikerrel járnak, mert nagyon szeretem az állatokat és rossz látni, ha bántanak egyet vagy rosszul tartják. :(

    VálaszTörlés
  9. Szia Spirit!

    Figyelmedbe ajánlanám a pécsi Misina egyesületet. Ha valahol szükség van segítségre, hát ott minden bizonnyal. Nem pénzre van szükségük első sorban, örülnek adományoknak is (pl.: póráz, kutyatáp, zab, stb.). Én onnan hoztam ki a gyönyörű kutyusomat, akit azért nem tudtak megfelelően ellátni, mert rajta kívül még 330 kutyáról kellett gondoskodniuk. Ezek a kutyusok nagy részben kidobott, megunt kedvencek, akik csak arra vágynak, hogy szeretet kaphassanak. Az enyém már fél éve van nálunk, mégis látom rajta még most is, hogy fél, magára hagyjuk. Nem is fordul elő sűrűn, mindenhova visszük magunkkal, imád autózni :)!
    Szóval a lényeg, hogy ott biztos elkélne a segítség!

    http://www.misina.hu/

    VálaszTörlés
  10. Arielle: Köszönöm a linket, mindenképpen felveszem velük a kapcsolatot. :) Simizd meg helyettem a kutyusodat. :)

    Egyébként, jó hír: a tegnap kitett csoport, mely az állatok bántalmazása ellen alakult, tegnap átlépte a 3000-es taghatárt. :) Köszönöm azoknak, akik innen segítettek nekik. :)

    VálaszTörlés
  11. Én is szeretnék ajánlani valamit,
    Pedigree Örökbefogadási Program:
    Ha fent vagy Facebookon kövesd a "Pedigree Örökbefogadási Program"-ot, mert minden egyes követő után egy tál eledelt adományoznak egy menhelyen élő kutyának. Ha most szeretnél épp kutyát venni látogass el előbb a "http://pedigreeorokbefogadas.hu/" oldalra hátha ott találod meg a neked való "társat".
    Lehetőséged van már virtuálisan is örökbe fogadni. Ez lehetőséget teremt olyan állatbarátok számára akik nem tudnak megfelelő környezetet biztosítani egy kutya számára, viszont szeretnék segíteni a kiválasztott kutyát azzal, hogy rendszeresen meglátogatják a menhelyen és anyagilag hozzájárulnak a tartásához amíg új gazdit nem talál.
    Valamint ha már van kutyád azzal is segíthetsz ha Pedigree terméket vásárolsz 2010. június 1. és november 30-a között, ugyanis a befolyt összeget az 5 kiválasztott menhelynek ajánlják fel.
    Csatlakozni itt:
    http://www.facebook.com/#!/pages/Pedigree-Orokbefogadasi-Program/112836472088176?ref=ts

    Köszönöm :)

    VálaszTörlés
  12. Leah23: Köszönöm neked is az ajánlást. :) Fel is vettem mindkét szervezettel a kapcsolatot, a Misina egyesülettel és a Pedigree-vel is, és megkérdeztem, hogy tudnánk-e valahogy segíteni nekik... :)

    VálaszTörlés
  13. A Pedigree Programosok visszaírtak, kikerült a linkjük is, és örömmel veszik a segítséget. Úgyhogy, ha valaki örökbe fogadna egy kutyust, vagy van otthon felesleges nyakörvje, póráza, takarója, kutyaeledele vagy bármi más, amire egy kutyusnak szüksége lehet, az keresse meg bátran őket. :)

    VálaszTörlés
  14. Spirit!
    Támogatom az ötleted, mivel én is részt veszek hasonló karitatív dolgokban a magam szerény módján.
    Ajánlok egy apró, de egyszerű lehetőséget: csak kezdőlapnak kell beállítani a kiválasztott szervezethez tartozó oldalt és máris minden egyes lap megnyitásával támogathatod azt a civil kezdeményezést, amely közel áll hozzád!
    Többek közt segíthetsz ilyen formában a Bottyán Equus Közhasznú Alapítványnak is, amely a sérült, öreg, beteg lovakért tevékenykedik:
    http://bottyanequus.com
    (Ezen az oldalon belül a Támogatási formák alatt található infó erről a kezdőlapos dologról!)
    Sőt, náluk van lehetőség névleges örökbefogadásra is! Nem kell, sőt nem is lehet hazavinni a kiválasztottat, pl. egy lószerető ismerősnek ez az örökbefogadás akár ajándéknak is jó lehet! :)
    Puszi mindenkinek, aki tesz valamit egy jó ügy érdekében!
    doo-doo

    VálaszTörlés
  15. :] Spirit, te önzetlenebb vagy, mint hittem. :D Tetszik, hogy ilyen szinten is támogatsz másokat. :D Szimpatikus vonás. Tényleg jó lenne, ha több ilyen ember lenne. :)
    Üdv.: ewoO

    VálaszTörlés