.

A könyveimet megrendelhetitek itt: http://konyvmolykepzo.hu/cimke/spirit-bliss

A Gyógyító pilleszárnyak című ficem be lesz fejezve mindenképpen. Az utolsó fejezete még idén várható, dec. 31-ig megleszek vele, ígérem! :)


2010. február 5., péntek

Jó reggelt Viet... Jah, nem, Drágáim! :D

Szóval, mivel az utóbbi időben kezdtek lusta cicává változni, ezért gondoltam, segítek tigrisesedni nektek. :D Az utolsó pár fejezethez alig pár darab igazi, kifejtős hozzászólás érkezett. Ami csak annyiban zavar, hogy én igenis, bele akarok látni a fejetekbe, és tudni szeretném, hogy miről mi a véleményetek. Ha díjakra jelöltök, az megtisztelő, ha csak annyit írtok, hogy tetszett a fejezet, én annak is nagyon örülök, csak nem tudom belőle, hogy mi is tetszett pontosan, min változtatnátok, mely részleteket szerettétek, melyeket nem. És így tanulni sem tudok a hibáimból, és nem tudok rágyúrni az erősségeimre. Mert higgyétek el, az hogy az embernek megjelenik egy könyve, semmit sem jelent. Mármint, de, hatalmas dolog, de ettől még az ember nem lesz író, nem lesz tökéletes, amit csinál. Én tudom, hogy nem tökéletes, amit írok, éppen ezért szeretném látni a hibáimat a ti szemszögetekből. És nem csak a hibáimat akarom látni, hanem azt is, hogy min gondolkoztok olvasás közben, milyen elméleteket állítotok fel magatokban stb.

Szóval, ha már magatoktól nem írtok hsz-t, gondoltam, felteszek pár kérdést, amire válaszolhatnátok, hátha így könnyebb összeszedni a gondolataitokat. :)

1. Volt-e olyan a fejezetben, ami nem tetszett?
2. Volt-e olyan a fejezetben, ami nagyon tetszett?
3. Mit szólsz Gianna megjelenéséhez? Bírtad őt az eredeti könyvekben; jó-e, hogy visszahoztam; mit gondoltok, milyen szerepe lesz a történetben; hogy tetszett a viselkedése Russellel szemben; hogy tetszett a viselkedése Cullenékkal szemben; mit szóltok a képességéhez; mit gondoltok, hogy működik a képessége?
4. Mit szóltok Russel viselkedéséhez? Szerintetek jól reagálta le a helyzetet; mit szóltok ahhoz, ahogyan Giannával viselkedett; mit szóltok a későbbi viselkedéséhez, amikor Isával beszélget, és amikor a farkasoknál van?
5. Mit kereshet itt Gianna, és mit akarhat a Volturi szerintetek?
6. Elrejtettem egy nyomot Isabella állapotával kapcsolatban, észrevettétek?
7. Mit gondoltok Edward és Isabella viselkedéséről?
8. Carlisle jól kezelte a "Gianna helyzetet"?
9. Milyennek találtátok Nate és Josh viselkedését?
10. Mit gondoltok Benjamin kis kalandjáról?
11. Észrevettetek-e más apró utalásokat, amik érdekesek lehetnek a folytatás szempontjából?


Egyelőre ennyi kérdés jutott eszembe. Nem muszáj mindegyikre válaszolni, csak amivel kapcsolatban van valami gondolatotok. :) Hajrá kiscicáim, halljam azt a tigrismorgást! :)

60 megjegyzés:

  1. Szia. Nekem nagyon tetszenek a fejezetek, bár van ez a Gianna, aki mindig "hozza a rosszt". Tetszik, hogy beleszőtted a töribe(így legalább hosszabb lesz :P), de közben nem, mert Russel veszélyben van. Hát igen, Russel. Nekem tetszik, ahogy "fogadta" a dolgot, de azért öngyinek nem kéne lennie... De legalább így is hosszabb lesz a töri :D.Edward és Isa. Hát igen, ez fura. Most jönnek az érzelgős fejik, hogy így gyerek úgy gyerek. :D Amúgy nekem van egy tippem, hogy mi baja van Isának... Csak aztán történjen meg. Végülis megtörténhet, mert a farkasok fejlődő képesek(asszem :P). Szóval nagyon tetszenek a részek, és hiányzik Em viccelődése :D
    És ha már itt tartunk, befejezem a mondatot :D
    Jó reggelt Vietnám! :P
    Na CupCup(sztem tök jó film volt az álom. net :D) és: MINNÉL ELŐBB RÉSZT! :D

    VálaszTörlés
  2. És mi a tipped arra, hogy mi baja Isának? Ha valami olyasmi, amit eddig még nem mondott senki, nyugodtan írd meg. Engem nagyon érdekelne. :)

    VálaszTörlés
  3. Valdd be, hogy írói krízised van, elakadtál, és tőlünk akarsz ötleteket gyűjteni, hogy hogyan folytassad. :D
    (Csak poén volt, komolyan ne vedd, úgyis olyat találsz ki, ami nekünk eszünkbe se jutna. ;)
    Majd jövök ötletelni, most dolgom van, de alig várom, hogy még egyszer átbogarásszam a fejezetet, és megtaláljam, hol volt utalás Isa állapotára. :)
    És hajrá-hajrá kommentek, én is mindig elszomorodom, amikor feljövök és látom, hogy alig gyűlnek a hsz-ek... Talán majd most a vizsgaidőszak végeztével jobban lesz ideje mindenkinek.

    VálaszTörlés
  4. (*Valld, természetesen, bocs.)

    VálaszTörlés
  5. Kivételesen nincs írói krízisem. :D Szandival már átbeszéltük, hogy mi lesz a folytatásban, csak szörnyen kíváncsi természet vagyok, és iszonyatosan rágja az oldalamat a kíváncsiság, hogy ti vajon, miről mit gondoltok. Néha úgy irigylem, Edward gondolatolvasó képességét. :D
    Igen, én is örülnék, ha kicsit több komment jönne, mert az olvasószámláló szerint, a látogatottság még mindig magas, csak kis lustaságok vagytok írni nekem. :D Pedig én úgy tudok örülni annak, ha a hsz-eiteket olvashatom. :) Remélem, hogy a vizsgaidőszak végével megint aktívabbak lesztek. Attól én is aktívabb leszek, mert sok energiát ad az, ha látom, hogy hat rátok, amit írok. :)

    VálaszTörlés
  6. úgy sajnállak, hogy elfogynak a kommentek..én se tudtam írni (kórházba voltam - a fejikrt azért szorgalmasan olvastam amíg nem aludtam..) de most majd bevetjük magunkatt...Russel szerintem aranyos volt, hogy így felfogta egyből én mondjuk talán kicsit jobban megijedtem volna vagy nem is tudom..Benjin jót röhögtem, jó, hogy kicsit őket is visszahozod. igaz a történetbe nem sok idő telt el, de nekem mégis soknak tűnik. Ed és Isa. Na ez egy fogós kérdés, mert fogalmam sincs mit hozzol ki belőlük..igazából tetszettek Ed ötletei, de az mégse lett volna az igazi. Ja és most nagyon mérges vagyok, mert nem találom azt az elrejtett részletet..um mi is volt még..hát persze Gianna. Nem szeretem, de tudom, hogy mindig kell lennie egy gonosznak...és rossz, hogy nem tudom mit akar, mer az biztos, hogy nem Russelt, e akkor Edért jött volna vagy mit akarhat..hát majd kiderül
    a lényeg ne keseredj szerintem azér fogytak a kommentek , mert a történet így tökéletes ahogy van...szóval bízz magadba, ha nem lenne jó nem hiszem, hogy ennyien olvasnánk..úgyhogy várom a kövit :D

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Nem tudok olyan fejezetet mondani, ami ne tetszett volna, de nekem az abszolút favorit az első fejezet, mert ott kezdődött nálam a "rajongás" :)
    Számítottam rá, hogy valaki meg fog jelenni Volturiból, de én valamelyik "fejesre" számítottam, Jane, vagy valaki hasonló. Nem baj, hogy ő van, így izgalmasabb, hiszen nem kiszámítható, miért is jött. Első gondolatom az volt, hogy Edward és Isa miatt jött, mert tiltják két faj keveredését és megijedtem, hogy közéjük állhat a Volturi. A képessége nagyon klassz; Russellel szemben meg "csak" úgy viselkedett, mint bármelyik nem vega vámpír.
    A fiúnál számítottam arra, hogy teljesen el lesz kápráztatva, hiszen Gianna gyönyörű. Egész jól reagált Russel, őt nagyon kedvelem, habár nincsen jó előérzetem róla. Ha vámpír lenne, szerintem nem tudná megállni, hogy ne táplálkozzon normálisan, és még sok bajt okozhat, hiszen a képessége sokmindent lehetővé tenne neki, és előbb - utóbb a Volturiban kötne ki, de Isával nem lennének jó kapcsolatban.
    Isabella állapota számomra kicsit homályos, de szerintem lehet baba, csak nem veszik észre nála. Edward és Isa most nehéz időszakon mehetnek keresztül, hiszen Ed azt hiszi, nem adhat meg mindent a szerelmének. Ő amúgy is szeret önmarcangolni, de ez remélhetőleg nem megy a kapcsolatuk rovására, úgy minden rendbe jön. Jobban szeretem az ő kapcsolatukat, hiszen Isa erős személyiség, szimpatikusabb, mint Bella volt. Carlisle mindig olyan diplomatikus, annyira imádnivaló, hogy kerüli a harcot, de határozott... Ő így tökéletes.
    Szegény Josht úgy sajnálom még mindig, amikor elhagyta Jade, nagyon sokat sírtam, olyan szívszaggató volt. Már hiányoztak a farkasok, jó róluk újra olvasni. A viselkedésük teljesen ésszerű, és logikus.
    Benji :) Már hiányzott nekem, nagyon. Ő olyan, mint a Culleneknél Emmett. Nagyot mosolyogtam a helyzetén, ahogy elképzeltem.

    Úgy nagyjából ennyi lenne. Remélem érthető voltam valamennyire.Nagyon jó, ahogy írsz, lehet, hogy az olvasók csak a vizsgaidőszak miatt voltak leterhelve. Nemsokára beindul újra :)
    Sok sikert továbbra is :)
    puszi

    VálaszTörlés
  8. borsy007: Először is, remélem, hogy bármi is volt a bajod, már sokkal jobban vagy!
    Köszönöm, és nem kesergek. :) Szerencsére, a számláló miatt azt tudom, hogy még mindig ugyanannyian olvassátok el a fejezeteket, csak az marad homályban előttem a kommentek híjján, hogy mit gondoltok pontosan. És a kíváncsiság az egyik rossz tulajdonságom. :D Annyira szeretek belelátni a fejetekbe. :)
    Igen, valószínűleg, én is jobban megijedtem volna, ha rájövök, hogy léteznek vámpírok és farkasok, de Russelnek megvolt az oka rá, hogy miért viselte könnyebben ezt a tényt. ;) Azt hiszem, most már tényleg eljött az ideje, hogy írjak egy Russeles novellát is. Persze, csak a Fummie-nak megígért Alice/Jasper/Mariás után. :)
    Kutass az elrejtett részlet után. :D Vagy olvasgasd a kommenteket, hátha valaki kitalálja, és megírja. :)
    Úgy gondolod, hogy Gianna gonosz? :) Ez érdekes meglátás. :) Na, majd idővel, ez is kiderül... ;)
    Köszi, hogy írtál. :)

    Carrie: Jó a tipped arra, hogy miért küldhetett valakit a Volturi Forksba. :) Nem azt mondom, hogy helyes is, de logikus. :)
    Érdekes az is, ahogyan Russelt látod. :) Hogy kedveled, de mégsem érzed elég erősnek ahhoz, hogy vámpírként Cullenék mellé álljon. :) Russel személyiségével kapcsolatban ez egy igen izgalmas gondolat. :)
    Örülök, hogy te is megemlítetted, hogy Carlisle diplomatikus, de határozott. :D Szandi is megemlítette, amikor olvasta a fejezetet. :D Valami olyasmit mondott, hogy alig pár szóval elintézték az erőviszonyok kifejezését mind Carlisle, mind Gianna. És ezt az állatok erődemonstrálásához hasonlította. :)
    Tényleg sírtál, mikor Jade elment? Ó, látod, ezért szeretem, ha leírjátok a gondolataitokat, mert ez az egy mondat is olyan jól esik. :) Hogy sikerült úgy megírnom azt a részt, hogy hasson rád. :)
    Puszi neked is. :)

    VálaszTörlés
  9. Őszintén nekem az eddigi fejezetek nem igazán tetszettek. Mármint, nem történt semmi. Oké, gondoltam valami vihar előtti csend meg különben sem lehet minden fejezet olyan izgi. :)
    Igazából nekem Russel nem szimpi. Nem kedvelem, nem is akarom megkedvelni. Nekem tipikusan olyan embernek tűnik, aki csak púp az ember hátán, és folyton mindent elszúr és idegesítő is! :) Fura, hogy Isabella pont vele akar jóban lenni. Bár úgy tűnik, mintha anyáskodni akarna felette, h ő majd megvédi a rossz emberektől. Plusz szerintem nem szerencsés, h ennyi mindent tud róluk.
    De örülök, h hallani lehet végre a falkáról is, mert őket már hiányoltam. Egyébként tök Benjire vall, h ennyit szerencsétlenkedik. Már kíváncsi vagyok, hogy mentik meg. :D Juliette-et is hiányolom, mert Isabella folyton azt hangoztatja Russelnek, h nincs egy emberi barátja sem, holott akkor Saore és Juliette kicsodák? Jó, tudom, h a falkához tartoznak, de azért ők emberek.
    Arról meg lövésem sincs, h a Volturi mit akar, de abban biztos vagyok, h Gianna nem egyedül jött. Vagy ha egyedül is jött, lehet, hogy jön még majd valaki. Én örülök neki, hogy beleraktad a történetbe.
    "Elrejtettem egy nyomot Isabella állapotával kapcsolatban, észrevettétek?"
    Komolyan? Akkor megyek és átbogarászom a fejezetet.

    VálaszTörlés
  10. szia!
    most újra olvastam a 6. fejezetetet és van egy ötletem a 6. Elrejtettem egy nyomot Isabella állapotával kapcsolatban, észrevettétek? kérdésre.
    a 6. fejezet elején van egy álom amiben isabella látja az éppen megszülető gyerekét.
    Bella a breaking down-ban is álmodot ilyesmiket. Mármint szép és félig vámpír gyerekekről. tehát lehet hogy mégis terhes...

    VálaszTörlés
  11. Szia Spirit!
    Russel karakteréről...
    Nos, igen... Russel... A mi kis Russelünk...
    Aki a Giannával való találkozásra való reagállása alapján még nagyon éretlen.
    Látszik, hogy az egészet játéknak fogja fel, ami vagy nagyon az előnyére fog válni, vagy meghal, jobb esetben vámpír lesz.
    Ami nagyon tetszett a mostani fejezetekben, hogy próbálod(sikerrel) oldani a szereplők között lévő feszültséget. És Benjamin helyzete. Nagyon életszerű, és tényleg ráhangolod a "reménytelenül" (telhetetlenül) szerelmes fickó komikumára a szálakat.
    Ez jópontXXD
    Bár nálad csak olyan van(:
    Viszont nagyon, nagyon, kérleeeeeeek!
    Hozd vissza Jade-et, nem bírnám elviselni, ha Joshua innentől az élőhalott farkast játszaná...
    Szerintem a Volturi valahonnan fülest kapott, hogy Edward, meg Bella és jönnek megnézni, miért is "barátkozik" Ed egy farkassal...
    Isa és Edward kapcsolatáról...
    Edward mintha eltántorodott volna, Bella álterhessége miatt... Bellának nem kéne engednie, hogy Ed megint bezuhanjon a mazochizmusba amiatt, hogy elvileg nem tudja Isát teherbe ejteni!
    Isa álterhességéről...
    Én őszintén, nagyon-nagyon reméltem, hogy Bella tényleg terhes, és csak a farkassága miatt nem tudja kimutatni a röntgen.
    De a vérvétel után elszomorodtam!
    Egyébként, ha én elképzelném tovább a történetet, most jönne az, hogy bekavar a volturi, Ed mazochizmusba süllyed, Isa pedig Bella nagyi naplójában merül el...
    És abból fog új erőt meríteni, hogy visszakapja a szerelmes Edwardot, és együtt nézzenek szembe azzal, amiért a Volturi idejött...
    Egyébként várom az új részt(: (:

    XOXO: Mendyra

    VálaszTörlés
  12. o.O
    Ez hosszú lett...
    Egyébként Csemetével egyetértve igen...!
    Meg a te fanficedben is volt már rá példa, hogy Bella megálmodta a jövőt!
    Szóval mégsem kell keseregnem és mégis lesz Ed baba?
    *reménykedőencsillogókiskutyaszemek*
    És, ha jól kalkulálom a dolgokat, akkor igaz lesz az előző feltevésem miszerint:
    "Nos, igen... Russel... A mi kis Russelünk...
    Aki a Giannával való találkozásra való reagállása alapján még nagyon éretlen.
    Látszik, hogy az egészet játéknak fogja fel, ami vagy nagyon az előnyére fog válni, vagy meghal, jobb esetben vámpír lesz."
    ????Ugyeeee??????????
    Remélemm:D
    Bár akkor Isa elvesztené az emberi barátságot...
    Várom a fejleményeket!
    Mendyra

    VálaszTörlés
  13. Egyébként akkor inkább kutyuskákXD
    Nemszeressem a macsekokat...
    :D:D

    VálaszTörlés
  14. Az a helyzet, hogy én azért nem írom le mi tetszik meg mi nem mert az csak én vagyok! És ha csak a saját érdekeimet nézem akkor ebből a regényből nulla akció és full szerelem lenne! :D Kicsit Edward Isabellás ember vagyok! Imádom a romantikát és azt pl. szívesebben olvasnám! De ha csak ez lenne, akkor nem lenne ennyire izgalmas! Nos, szinte minden nap gondolkodom Isabella állapotával kapcsolatban! És az a helyzet, hogy még nem találtam meg! Hiszen az állterhesség tünetei az agyban dől el! És minden reakcióját oda vezeti vissza az ember. Szóval a szédülés a hányinger, hányás stb. ezek az agy irányítja! Esetleg onnan lehetne elindulni, hogy ő ezekre nem is gondolt még is lettek tünetei! Ez esetben nem lehet állterhesség! De a tudat alatti, amit nem igazán irányít az ember! Idáig jutottam! Frankó, hogy Gianna bekerült a képbe! És ahogyan eddig lefestetted egész szimpi attól függetlenül, hogy embervéres vámpír! Remélem kicsit segítettem! :D

    Cup Cup Szupcsi

    VálaszTörlés
  15. Szia!
    Most megérett bennem, ami már egy ideje piszkál. Imádom az írásodat és minden egyes fejezetet újúlt lelkesedéssel várok, DE(kétszer aláhúz, három felkiáltó jel) nem jelenti azt, hogy erről neked olyan hozzászólást tudnék vagy akarnék írni amire te vágysz. Mert szép és jó dolog, ha valaki veled ötletel, új dolgokat vet fel vagy esetleg ellentmondást vél felfedezni a történetben.. és még jobb ha ezt veled is megosztja, de nem igazán értem, hogy nálad ez miért egy elvárás. Személy szerint én szeretem az irodalmat és versem is jelent már meg, de én nem tudnék se kritikát, se érdembeli ötletet elédtárni. Amikor erre a blogra tévedek akkor azt olvasói státuszomban teszem, és kikapcsolódási formaként választom... Nem akarok előre találgatni... épp azért vagy Te az író, mert ebben a műfajban jó vagy. Mert van tehetséged az íráshoz és a meyer által világot igazán jól ismered és fejleszted tovább, de miért kéne nekem ezt felülbírálnom vagy átértelmeznem, vagy mintegy alkotói társ újabb utakat vagy alternatíákat keresnem... Lehet, hogy tévedek, vagy csak szimplán más a felfogásunk az irodalomról, de az olvasó olvas, az író ír, és ha a kettő megosztja gondolatait az egy remek pillanat, de nem hiszem, hogy elvárható lenne. Nem akarlak megbántani, de valahányszor hiányolod a hszeket és ennek hangot is adsz bennem nem, hogy kedvet teremtesz, hanem egy keserű szájízt adsz... sajnálom, de én így gondolom.

    VálaszTörlés
  16. Hát nekem annyi nem teszett a fejezetben, hogy egy csomó mindent nem tudtam meg xD...De ennek így kell lenni szóval ez a jó dolog benne:) Szóval így csak találgatások vannak.Ami nagyon- nagyon teszett az a humor volt...DE annyira jól esett már komolyan...szegényekkel állandóan csak a baj van...
    Na hát és vajon mit akarhat a Volturi?Nem tudhatnak Russel képességéről nem?Szóval lehet, hogy csak úgy eljöttek ellenőrizni vagy valami.És Gianna képessége talán az, hogy el tud bűvölni valakit 1-2 másodpercre vagy mi? xD Mert Russelből ez jöttle...vagyis utána is el voot "ájulva " tőle de akkor meg se tudott moccani...de ez a sokknak is betudható.
    És Carlisle szerintem tökéletes helyt áll mint mindig. Én mnidg nagyon szeretm olvasni amikor még az ellenség is tiszteletet érez Carlisle-lal szemben.
    Nahát és most már tök jó , hogy Josh sem olyan mint régen...tök jó:)
    Nahát és Benji...az ilyenekből sokkal több kell...De vajon mit akart elemelni...lehet nem volt elég az otthon csinált kaja xD xD
    Puszi: L. Vivi
    U.T.: És szerintem legyen egy kicsit alacsonyabb a hsz határ mert kezdünk komolyan kifogyni a készletből..Nem azért mondom, csak mindent elmundtunk szerintem eddig a 2 könyv és most e 3. alatt is, hogy mit és mit nem szeretünk benne...De szerintem te úgy jó vagy ahogy vagy...Majd ha idővel is azt éreznéd, hogy nem vagy jó akkor fejlődhetsz az idő múlásával.De szerintem tökéletes ahogy írsz, csak így tovább. És szerintem tut sikeres lennél, dehát az Magyarország :D

    VálaszTörlés
  17. Mármint EZ Magyarország:)
    L. Vivi

    VálaszTörlés
  18. Tényleg kezdünk lustulni.:) Már írtam a fejezethez, de gondoltam ide is írok.:)
    Ami tetszett az az, hogy mindenki szerepelt benne. A Cullen család, a farkasok, Russel, és új szereplő is feltűnt. Izgalmas volt, és végre kezdenek beindulni az események.
    Ami nem tetszett, hogy Isat mindig csak elküldik. Persze ha mindig ő is ott lenne akkor nem lenne izgalmas, és mindenről tudnánk. Csak eddig Isa határozottabb, erősebb jellem volt. (de lehet csak én látom így:))A másik amit hiányolok pöppet, hogy a bevésődése nem érződik annyira.

    Ha megteszem, nem tudlak megvédeni – tiltakoztam erőtlenül.

    Igaz ez a mondat cáfolja azt amit írtam, de szerintem akkor is jöhetne több ilyen.:)Na meg írtam, hogy a többi Cullen fiú nem küldi el a társát, csak Ed.:)
    Gianna elég érdekes kérdés. Most még olyan semleges. A megjelenése mglepett, én is azt hittem, hogy ha már a Volturi megjelenik, akkor Jane, vagy Alec jön. De nagyon jó ötlet volt. A képessége veszélyes mindenképp. Megdermeszti az ellenséget? Valami ilyesmi jött le nekem.:)Jah, és nem kell hozzáérnie a másikhoz, tehát ez is valamiféle mentális erő lehet.Cullenékkel szemben szerintem érthető volt a reakciója.:)Ilyen létszámfölénnyel én is előbb megbizonyosodnék, hogy nem akarnak nekem ártani. A könyvben nem értettem egyet Edward, és Alice undorával. Nem sok ember van a világon, aki a halhatatlanságra ne vágyna. Főleg ha egy a Volturi közé tartozhatna.
    Russel elég jól fogadja a dolgokat. Egy nap leforgása alatt ennyi információval megbírkózni nem kis dolog. A Giannaval való viselkedése olyan volt mint mikor egy férfi meglát egy szép nőt.:)
    A Volturi...Ugye akkor tűnnek fel, ha valai rendbontás adódik. Hát akkor ez kilőve, mert Cullenék elég nyugisak. Vagy ha képesség kell nekik. Na az itt van bőven. Vagy a farkasok zavarják őket? Eddig Russel nem érdekelte őket, de ezután lehet fogja. Mivel ember nem tudhat a létezésükről. Isa ezért látta őt vámprként vajon?:D
    Isa állapotával kapcsolatban vmi jel? hát jól elrejthetted, mert már 1000x végigolvastam. Vagy a fától nem látom az erdőt?:)
    Edward és Isa közt szerintem szikrázika feszültség. Nekem gy tűnik legalábbis. Ugye Isa most nemigazán tudja mi történik vele, nem tudja irányítani az eseményeket, Ed pedig amilyen önmarcangoló tipus... Olyan vihar előtti csend van most.:)
    Carlisle mint mindig jól kezelte a helyzetet. Határozott, udvarias, és talál megoldást a problémára. Lehet ezért csodálja Aro is.
    Benji egy szerelmes kamasz.xD Vicces lett a vége, a humor is kell a történetbe.:)
    Hmm...tigrismorgás.:D A kedvenc állatom egyébként. xD

    VálaszTörlés
  19. Szia Spirit!
    Hm, hát nekem valamilyen utalás jellegű dolog ez volt: "Joshua keresztbefonta maga előtt a karjait, hogy elrejtse a keze apró remegését,amit alig pár pillanattal ezelőtt kiszúrtam. Először azt hittem, hogy újra felhúzta magát a vámpargyűlölete miatt, de az arcán nyomát sem láttam a szokásos dühnek." Hát, lehet hogy ez valami nagyon egyértelműre utal, és csak én nem látom mire? De én ezt úgy értelmeztem, hogy Isa se tudja... mi van Nyúlkisasszonnyal (vagy hogy is hívják :D)? Vele történt valami? Vagy Jade-re gondol? Vagy mi? Najó erről ennyit. :D
    Nekem Gianna szimpi :) Az a tippem hogy Russel vámpír lesz és összejönnek :)))
    Ja és: Russel már látta Rosaliet is gondolom, aki ugye a világ legszebb nője, vagy Alicet legalábbis mindenképp látta. DE velük kapcsolatban semmi különöset nem látott, Gianna viszont nagyon bejött neki :D ez azért már valami! Ebben a fejezetben valahogy nem volt nagyon szimpi Russel nekem, pedig eddig nagyon tetszett, bár azért így is nagyon örülök hogy majdnem mindent tud már.
    Benjit imádom, nagyon jó, ezt már írtam korábban is, többször is, hogy mennyire várom már hogy mi lesz vele :D Seth is jó volt az eredetiben, nagyon szerettem, de Benji talán még jobb :)))
    Na most ennyit :)
    Lesz fejezet azért nemsokára?? :S
    Kittti

    VálaszTörlés
  20. Spirit!
    Van valami, ami eddig is bökte a csőrömet, de nem igazán tartottam fontosnak megjegyezni. Ez pedig az utrahang vizsgálat. Az eredeti történetben a vastag magzatburok miatt nem látszott a baba Bella pocakjában. Ez simán megtörténhet itt is. De ha jól emléxem, volt valami vérvizsgálat is. Annak viszont elvileg ki kellett volna mutatnia a terhességi hormont, hacsak nem túl korai stádiumban volt a terhesség. De a legeslegelején még elvileg nem kellene tüneteket produkálnia a nőnek, a vámpírkölyköt hordozó farkas viszont simán megteheti. Ezért Isabella akár terhes is lehet, anélkül, hogy kiderült volna.
    De ugyanakkor ott van az, hogy átváltozott farkassá. Ilyenkor mi van? Egy farkas testfelépítése totál más, mint egy embernőjé. Ettől függetlenül persze ott is maradhatott a baba, ahol volt. Már ha van baba. Teljesen belekeveredek ebbe az egészbe. Lehet, hogy inkább még 1x át kellett volna olvasnom a fejezetet.
    Amúgy szerintem ez így teljesen logikus, de nem tudom, hogy szeretném-e ezt a verziót, mert akkor már nem meglepi :D
    Szóval ha így is van, lécci ne mondd meg, max dobj 1 emailt, de ne lődd le a poént :D

    VálaszTörlés
  21. Zafír: Igen, igen, tudom, hogy te farkaspárti vagy, de hát ez a fic, nem a farkasokról szól, a farkasok csak fűszerként vannak jelen, hogy kicsit megbolondítsák a történetet. :) Szóval, elhiszem, hogy a Bella/Edward részek uncsik számodra, de ez még csak a kezdet, még csak most kezd el bonyolódni igazán a történet, szóval, remélem, hogy azért majd te is izgalmasnak találod végül a 3. könyvet. :)
    Russel… Hát, igen, egy karakter valakinek vagy szimpi, vagy nem. Ez embertől függ. Én Russelt is szeretem, ahogyan anno Jade-et is, mert látom a rejtett mélységeiket, amiket ti még nem. :) De az, hogy nem szereted őt, szintén izgalmassá teheti a történetet a számodra csak pont ellenkező szempontból, mint azok számára, akik kedvelik őt. :)
    Hát, én úgy gondolom, hogy Juliette-re és Saore-ra Isabella nem barátként tekint, hanem családtagként. Ezért mondja azt, hogy Russel az egyetlen emberi barátja. :)
    És igen, tényleg elrejtettem már nyomokat. :) Jó kutatást! :)

    Csemete: Igen, az álom is lehet egy jel (nem mondom, hogy az :D), de ezen kívül is van egy jel még. :)

    VálaszTörlés
  22. Mendyra: Igen, Russel egy tipikus tinédzserfiú. Még éretlen és pezsegnek a hormonjai. :) Számára az eddigi élet magányos és szomorú volt, és most rájött, hogy nála furcsább lények is léteznek, szóval, ő inkább felszabadult, mintsem megijedt volna. Persze, valószínűleg, elsőre ő is félt, mikor szemben találta magát egy vámpírral, de ez hamar elmúlt nála.
    De jó. :D Eddig nem sok embertől hallottam azt, hogy szeretné Jade-et viszontlátni. :D
    Edward, Bella és a terhesség… Hát, ez majd később kiderül. :)


    Szupcsi: Nekem a te véleményed is számít. :) Én tényleg mindenki véleményére kíváncsi vagyok, aki meg szeretné osztani velem. :) Befolyásolni nem hagyom magam (az, hogy átgondolom, hogy mit írtok, és ha úgy érzem, igaz, tanulok a hibáimból, nem hiszem, hogy befolyásolásnak számítana, csak fejlődésnek), de a kíváncsiság hajt, hogy mit gondolhattok vajon. Egy-egy hozzászólás feldob, és energiát ad ahhoz, hogy ha fáradt vagyok, akkor is örömmel és boldogan írjam meg az új fejezetet, és ne érezzem egyáltalán egy cseppet sem tehernek semmilyen körülmények között. :)
    Az álterhesség… Nos, igen, fiatalabb lányoknál ritkán fordul elő, ezt sokan mondták már nekem, de én úgy gondolom, hogy Isa helyzete speciális. Tudatosan nem akart még gyereket, de az, hogy Edward feleségül kérte őt, előhozta a tudatalattijából, hogy ez mivel is jár együtt.
    Örülök, hogy tetszik, hogy feltűnt Gianna. :)

    VálaszTörlés
  23. Anna: Nálam nem elvárás a hozzászólás írás. Ha valaki nem akar írni, nem muszáj neki. Sosem mondtam azt, hogy ha nem lesz ennyi és ennyi hozzászólás, akkor nem kaptok fejezetet. A heti egy fejezet akkor is meglenne, ha csak három ember írna nekem. :) Csak tudom, hogy vannak olyan emberek, akiknek egy csomó gondolat van a fejében, de vagy úgy hiszi, hogy az engem úgysem érdekel (pedig nagyon is érdekel), vagy csak nem tudja összeszedni rendesen (ezért tettem fel segítségképpen a kérdéseket, hogy aki nehezen fogalmaz, annak könnyebb legyen összeszedni a gondolatait).
    Én teljesen mást gondolok egyébként az olvasó és az író kapcsolatáról, mint te. Igen, az író ír, az olvasó olvas. Ez tény. De az író is hat az olvasóra, és az olvasó is hat az íróra. Megint az jutott eszembe, amit már egyszer leírtam, hogy az egyetemen tanultunk az író-olvasó-mű háromszögről, és arról, hogy ez a három szerves egységet képez. Egyik sem létezhet a másik nélkül, és mindegyik hat a másik kettőre. Én ebben hiszek.
    Szeretem az olvasóimat, szeretem hallani a gondolataikat. Nem erőszakolom ki belőlük, nem várom el senkitől, hogy írjon. Aki ódzkodik a kritikaírástól, az olvasson csak, és remélem, hogy élvezi az írásaimat, de vannak olyanok, akik szívesen megosztanák a véleményüket, csak nem merik. Én tőlük kérem mindig, hogy de, merjék nyugodtan, mert engem érdekel minden gondolatuk.
    Lehet, hogy én vagyok a furcsa és a kivétel az írók között, de én nem csak azért írok, hogy magamnak örömet okozzak (annak ellenére, hogy az írás az életem, és nagyon sok örömet okoz), hanem azért is írok, hogy másoknak örömet okozzak, elgondolkoztassak, tanítsak másokat, hassak az érzéseikre. Szerintem, egy írónak ez a feladata. Azzal pedig, hogy megkérem az olvasóimat, hogy fogalmazzák is meg nekem a gondolataikat, még többet adhatok nekik. Elvitatkoznak egymással, megtanulják kifejezni az érzéseiket, érvelnek, megtanulnak fogalmazni. Szerintem, ez csodás dolog.

    VálaszTörlés
  24. Vagyis, én nem elvárom és követelem a hozzászólásokat. Aki nem akar írni, úgysem tudom rávenni. Ebben az esetben, örülök, hogy az a valaki csak olvas, és le tudom kötni az írásommal. Viszont, pont a fenti dolgok miatt, amiket leírtam (hogy mennyit tanulhat az olvasó a kritikaírásból), szerintem, egy írónak igenis a feladatai között van, hogy akik nyitottak rá, azokkal foglalkozzon és törődjön ilyen módon is.
    Én mindig büszke voltam, és vagyok is arra, hogy az olvasóim mennyire szeretnek. És én is szeretem őket. Ezt a szeretetemet pedig azzal is kifejezem, hogy megtisztelem őket azzal, hogy érdekel a véleményük. Iszonyatosan érdekel. Mert a véleményükből egy kicsit jobban megismerhetem őket, tanulhatok a hozzászólásaikból, és energiát adnak ezek a gondolatok. Még azok is, amelyek a hibáimat sorolják. Én azokat is imádom!
    Tiszteletben tartom, ha valaki nem akar hozzászólást írni, de akiket rá tudok venni a hozzászólásírásra nem követeléssel és elvárással, hanem puszta kéréssel és kedvességgel, azoktól továbbra is kérem, hogy írják meg a véleményüket.
    Van olyan író, aki elzárkózik a világtól, és nem akar kommunikálni az olvasóival. Én ezt is megértem. Azok az írók ilyen típusú emberek. Én nem ilyen vagyok. És ha én tisztelem azon írók nézeteit, akkor elvárom, hogy az én nézeteimet is tiszteljék és elfogadják. :)

    VálaszTörlés
  25. Vivi: Gondoltam, a sok gond után ideje egy kis humort is csempésznem a történetbe, örülök, hogy ez bejött nálad. :)
    Nem, nem Gianna képessége nem az elbűvölés. :)
    Ez jó. :D Mármint, a nem volt otthon elég a kaja. :D Hát, majd a következő fejezetből kiderül, hogy mit is akart Lupe hálójában. :D
    Elég alacsonyan van a hsz. határ már. :D De egyébként, pont a mostani hsz-ekből látszik, hogy akármennyire azt hiszitek, hogy már nem tudtok újat mondani, még mindig tudtok. :) És hát igen… Ez Magyarország. :) Nem mintha nem szeretném, de itt az írásból max éhenhalni lehet. :D Bár az ember legalább elégedetten és boldogan hal éhen a fantáziavilágában. :D

    Klaudia: Hát, Isa sorsa már csak ez. :D Szegényt mindig távol akarják tartani a bajtól, de most Edwardnak fontos oka is volt erre, ami majd később kiderül. ;) Szóval, ez nem véletlenül történt így, és nem felejtettem el a bevésődést. Van rá logikus magyarázat, amiről még nem tudtok. :) Szóval, Isa bevésődése… Szerintem, érezhető, csak mindig másként nyilvánul meg. :)
    Igen, a megdermesztés már jobb szó Gianna képességére. :) Majd később pontos leírást kaptok arról, hogy mit is csinál pontosan az ellenfelével, de ez már közel jár ahhoz, amit kigondoltam. :) A mentális erővel viszont vitatkoznék. :) Ha mentális erő lenne, vajon hatott volna Isára? ;)
    Egyébként, én ha nem is értek egyet Giannával a NM-ban, akkor is megértem. Szerintem, is érthető, hogy vannak emberek, akik félnek a haláltól, túlmisztifikálják a vámpírokat, és szinte bármit megtennének, hogy bekerüljenek egy a Volturihoz hasonló közösségbe.
    A többi karakterről írt dolgokkal egyetértek veled. :)
    És nekem is az egyik kedvenc állatom a tigris. :D

    VálaszTörlés
  26. Kedves Spirit!
    Megkérdezhetem, miért vágysz ennyire arra, hogy kommenteket kapj? Miért nekünk kellene írnunk a regényedet? Miért nem elég, ha lélegzet visszafojtva olvassuk a történeted? Ha könyvet írnál, akkor ugye csak akkor tudnád meg, mit szól hozzá a közönséged, ha már kiadtad és akkor talán kapsz néhány pozitív-negatív visszajelzést.
    Szóval a legfőbb kérdésem, talán nem bízol magadban, ezért akarsz ennyire görcsösen kommenteket kapni?
    Kedves Spirit! Ha nem lennél elég jó író, nem várnánk az írásaidat nap mint nap. Bízz magadban, mert jó vagy, de ne várd tőlünk, hogy ebben naponta és fejezetenként erősítgessünk.
    Ez a Te regényed, a szereplők általad élnek, ne akard, hogy mi mozgassuk őket... (mert lehet, hogy egy darabig tudod az olvasók "igényeihez" igazítani a sztorit, de hidd el, nem lesz jó vége)
    Te vagy a varázsló, mi pedig inkább hagynánk, hogy elvarázsolj bennünket.
    Kállai Orsi

    VálaszTörlés
  27. Kittti: Joshua keze itt azért remeg, mert amit Nate mondott, az eszébe juttatta Jade-et. :) Aranyos, hogy mindenben utalást kerestek, de ez csak ennyi volt. Eszébe jutott Jade, és megremegett a rátörő érzésektől a keze. És mivel szégyelli mások előtt, hogy gyenge, rögtön el is akarta rejteni a gyengeségét. :)
    Hát igen… Lehet, hogy Rose és Alice is tetszenek Russelnek, de közel sem annyira, mint Gianna. Ez olyan, minthogy Bellának is tetszett az összes Cullen, de Edward volt az egyetlen, akihez igazán vonzódott az első pillanattól. :)
    Örülök, hogy szereted Russelt, Giannát, és Benjit. :) Én is szeretem őket. :)
    Fejezet… Hát, lehet, hogy a hétvégén megírom, de nem ígérek semmit. Más dolgom is van mostanában, és Szandi sem tudom, hogy ráér-e olvasni. De ha van rá lehetőségem, akkor megírom a fejezetet mihamarabb. :)


    Evee: Nem lövöm le a poént. :D Érdekes volt végigolvasni, amiket mondtál, és nagyon logikusan végiggondoltad az egészet. Szeretem, mikor olvashatom az ilyen levezetéseiteket. :) De a lényeg, hogy nem árulok el semmit, ahogy kérted, majd később kiderül, hogy mi is a helyzet. :)

    VálaszTörlés
  28. Orsi: Ahogy fentebb is megírtam, nem várom el a hozzászólásokat, csak érdekelnek a gondolataitok. És nem azért, mert hozzájuk igazítom a történetet. :) Megvan a fejemben, és Szandival már át is beszéltük, hogy mit akarok írni. És nem hagyom, hogy a ti hozzászólásaitok kihassanak arra, amit elterveztem. Hidd el, sosem hagytam. Még akkor sem, mikor úgy tűnt, hogy igen (lásd Mentsük meg Josh-t akció, ami akárhogyan sikerült volna, ugyanez lett volna a 2. könyv vége :) ).
    Nem azért kérem a hsz-eket, mert bizonytalan vagyok magamban (bár tény, hogy nem tartom magam olyan jó írónak, mint amilyen jó visszajelzéseket kapok...), hanem azért, mert kíváncsi vagyok, és érdekel, hogy mi van a fejetekben. Én úgy hiszem, hogy nekem is és az olvasók többségének is jó érzés, hogy kommunikálok veletek, és habár nem hagyom irányítani és befolyásolni magam, mégis megtisztelek azzal mindenkit, aki szeretné, hogy kíváncsian meghallgatom a gondolatait. :)
    Azt hiszem, tökéletesen félreérted, miért kérem (hangsúlyozom, kérem), hogy akinek vannak gondolatai, az írja le. Csak azért kérem ezt, mert kíváncsi vagyok, és mert energiát ad nekem, ha ismerhetem a gondolataitokat, érzéseiteket és egy kicsit titeket is.
    Persze, ez egy könyv esetében teljesen más, de a ficem, nem könyv.
    Bár én a könyvemnél is örömmel veszem majd, ha bárki el szeretné mondani, amit gondol. :)
    Én szeretnék nyitott maradni azon olvasóim felé, akik nyitottak felém.
    Akik nem akarnak velem kommunikálni, én azokat is szeretem, és örülök, ha olvastok, és élvezitek a történeteimet. :)
    De akik szeretnek velem elmélkedni, beszélgetni, azok miért ne tehetnék?
    Sokszor bocsánatot kértek egyesek, amiért sokat írtak, vagy pl. most is olvastam, hogy azért nem ír valaki, mert miért lennék kíváncsi az ő gondolataira... Az ilyen embereket szeretném biztosítani arról, hogy igenis kíváncsi vagyok. :)
    Akik nem akarnak hsz-t írni, azoktól nem várom el. :)

    VálaszTörlés
  29. Hm hát keresgéltem még egy kicsit :D volt egy olyan hogy hogy Isa gyomra egy hatalmasat rándult :D najó lehet hogy már tényleg mindenbe próbálom belelátni az utalást :D és azért rándult meg a gyomra mert a Volrturira gondolt amit Jasper mesélt róla... de esetleg a terhesség miatt volt ez? XD najó ez biztos nagy hülyeség csak nem találtam mást egyelőre :D
    Kittti

    VálaszTörlés
  30. (ja bocsi az előbb úgy értettem hogy esetleg a terhesség miatt IS volt ez?
    Kittti)

    VálaszTörlés
  31. Kittti: Igen, ez is lehet egy jel. :) Ahogyan az előbb is, nem mondom, hogy az, de lehetne az. :) És örülök, hogy keresgélsz. :)

    Egyébként, látjátok, ha csak egy-két embert a kérésemmel ráveszek arra, hogy elmélkedjen, gondolkodjon, akkor már megérte kérnem, hogy merjetek hsz-t írni. :) Ez nem befolyásol engem a történet folytatását illetően, viszont, látom, hogy a történetem hatással van az agyműködésetekre és az érzéseitekre, és ebből érzem, hogy nem csak engem tölt el örömmel, amit csinálok, hanem még hasznos is. :) Valamint, érdekes is, amiket írtok. :)

    VálaszTörlés
  32. Jaj, és majdnem elfelejtettem megosztani veletek. :D Láttam ma a Little Ashest, és nekem nagyon tetszett. A film idejére teljesen elfeledkeztem arról, hogy Rob játszik benne, és a Twilight vagy Edward eszembe sem jutottak. Szóval, Rob annyira jól játszotta Dalit, hogy teljesen el tudtam vonatkoztatni a személyétől, és el tudtam képzelni, hogy ő Dali.
    De a többi karakter is zseniális volt. Lorca és Magdalena voltak a kedvenceim. :)
    A képi világ is gyönyörű volt végig. :) És hát, a történet... Szerintem, magával ragadó, szomorú, gyönyörű, és ami számomra nagyon fontos, elgondolkoztatja az embert. :) Még most is a filmen jár az agyam. :) Szóval, csak ajánlani tudom mindenkinek, mert nagyon jó film. :) A kényesebb részeket a 18 éven aluliak tekerjék át. :D

    VálaszTörlés
  33. Kedves Spirit!
    Átolvastam az összes hozzászólást, és még eszembe jutottak dolgok.
    Amúgy könnyeztem akkor is, amikor Isa elhagyta Edwardot, mert farkas lett. Nagyon átéreztem Edward fájdalmát, annyira hitelesen írtad le.
    A terhességről annyit, hogy ha valaki babát vár, szerintem a lelke mélyén tudja. Ez a nőkbe bele van kódolva, és Isánál szerintem nem lett volna meg a bevésődés, ha nem lenne képes az utódlásra. Ez fajfenntartás, mélyen lakozó ösztön. Nem tudhatja igazán senki sem, hogy hogyan működik az alakváltók teste. Hogyan megy végbe a folyamat? Sok a rejtély körülöttük, de Te kibogozod valahogy, elvégre itt Te mozgatod a szálakat.
    Kicsit meglepődtem a hozzászólásokról szóló hozzászólásokon :) Át tudom érezni a helyzetedet, hogy miért jó olvasni ezeket. Az én blogom gyerekcipőben totyog még, és jól esik annak a két-három embernek a véleménye, akik olvassák, akkor is, ha szóban kapom meg.
    Az olvasóid több szemszögből közelítik meg a történetet, mindenkinél más és más a történet néhány részlete.
    Az írónak az olvasói a doppingszerei, hiszen őket szeretné boldoggá tenni a munkájával. Az, hogy ez leértékelődött Magyarországon, az véleményem szerint az emberek mentalitása miatt van, mélyen gyökeredző probléma.
    Nálad megvan egyfajta személyes kontakt, egy adok - kapok kapcsolat, ami szerintem fantasztikus. Attól, hogy valaki ír, nem kell az elefántcsonttornyában ülnie. Ha nem lennének olvasói, nem lennének véleményezők, a műve sem létezne igazán.
    Engem boldoggá tesz az írásod, és örömmel tölt el, hogy kis hazánkban ilyen tehetséges emberek élnek. Szóval csak így tovább és harcolj az álmaidért, mert az olvasóid melletted vannak :)
    Sok puszi

    VálaszTörlés
  34. Carrie: Örülök, hogy sikerült úgy megírnom az első könyv végét is, hogy az hasson rád. :) Mindig jó visszahallani az ilyesmit. :)
    Igen, egyetértek. Az anya és gyermek közötti kapcsolat elég misztikus. Vannak nők, akik előre megérzik, hogy gyermekük lesz, hogy milyen nemű lesz. Persze, ráfoghatjuk ezt a véletlenre is, de ez a láthatatlan kötelék, ha jól működik egy anya-gyerek kapcsolat, a későbbiekben is megmaradhat (pl. az anya megérzi, hogyha valami baj van a gyermekével). Egy farkasnál pedig még misztikusabb lehet ez a kötelék, már ha a farkas éppen terhes. :) De ezt még nem tudhatjuk. Vagyis tudhatjátok... :)
    Köszönöm a megértésedet. :) Igen, jól mondtad, az író számára az olvasók egyfajta doppingszerek. Én igazából ezt az író-olvasó-mű kapcsolatot úgy tudom elképzelni, hogy a mű a test, az olvasó a szív és az író az agy. Ha az agy leáll, nem működik tovább a test. Ha a szív megáll, nem működik tovább a test. A test csak akkor élhet, ha a szív és az agy is működik és együttműködik. :)
    Én nem akarok bezárkózni. Nem akarok elvonulni a világtól, és a gondolataimat pusztán az írásaim betűivel átadni az olvasóimnak. Mert úgy érzem, hogy visszajelzés nélkül, a betűk csak szimpla betűk. Csak lélektelen formák. Ahhoz, hogy lelkük legyen, kell az író és az olvasó is.
    Szeretek kommunikálni veletek, ami persze, számotokra nem kényszer. Aki úgy érzi, elég olvasnia, annak nem kell hozzászólást írnia, vagy bárhogy máshogy kapcsolatba lépnie velem. De akinek van erre igénye, akit érdekelnek az én gondolataim, és aki meg szeretné osztani velem a saját gondolatait, azt mindig örömmel és kíváncsian fogom fogadni. És sokan vannak közületek, akik szeretnének kommunikálni velem, csak egy kis ösztönzésre van szükségük. Az olyan bejegyzések, mint ez a mostani, nekik szólt. Hogy merjenek írni. Lehet, hogy ez bután hangzik, mert nem ismerjük egymást személyesen az olvasóimmal (kivéve pár embert), mégis úgy érzem, hogy ti megismerhettetek az írásaimon át, és én pedig titeket a hozzászólásaitok által. Hogy nem csak ti vagytok az olvasók, én pedig az író, hanem ennél sokkal mélyebb a kapcsolatunk. Talán, barátság... Nem tudom, minek lehet nevezni. De tudom, hogy nagyon sok emberre közületek számíthatok, hogy sokan támogattok, drukkoltok nekem. És én is mindig kíváncsi vagyok a ti örömeitekre, bánatotokra. Egy csomó visszatérő olvasó neve láttán felcsillan a szemem, mert kötök hozzátok emlékeket. Tudom, hogy kinek drukkoltam a vizsgájára, hogy ki olvasott a külföldi nyaralása alatt is, és írt nekem egy másik országból hozzászólást, emlékszem, hogy ki kívánt nekem sok sikert egy vizsgámra, vagy ki írt a születésnapomra. Nem tehetek róla, de kötődöm hozzátok. Mindenkihez, aki egy kicsit is hagyta, hogy megismerjem. Ilyen vagyok, ezen semmi és senki nem tud változtatni. :) Tiszteletben tartom, ha valakinek ez a hozzáállás nem tetszik, de nem tudok és nem is akarok tenni ellene, mert egyfelől, ez számomra így jó, másfelől, én úgy látom, hogy az olvasóim többségének is így jó, és harmadfelől, az ember ne akarja megváltoztatni a másikat, hanem fogadja el olyannak, amilyen. :)
    Például, engem szószátyárnak, mert megint elkezdtem írni, és a pár sorból, amit eredetileg meg akartam osztani veletek, kisregény lett. :D Bocsánat, szakmai ártalom. :D
    Csak még annyit, hogy köszönöm, nagyon igyekszem, hogy továbbra is sok örömet okozzak nektek, harcolni fogok az álmaimért, és tudom, hogy mellettem álltok. És szeretlek titeket. :)

    VálaszTörlés
  35. Spirit, ne érts félre, nem azt akarom, h tele legyen farkasokkal a történet (vagy lehet mégis? :D), többé-kevésbé szeretem Edwardot meg Isabellát is! Végülis ők a történet főszereplői! :) Tudom, h a falka csak fűszerezés! De annyira jól kitaláltad őket! :) Meg Nate-hez kapcsolódik szerintem a legjobb poén a történetben! :D
    Russelt meg végsősoron azért bírom, mert érzem, hogy miatta lesz még bonyodalom! :) De azért szörnyen idegesítő és gyerekes tud lenni! Ja és van egy olyan érzésem, h előbb-utóbb elő fog állni azzal a kéréssel, h ő is vámpír akar lenni! Én Jade-et sem kedveltem, talán a végén egy icipicit megsajnáltam, és remélem, h nem jön vissza! Josh-nak nem tenne jót...

    VálaszTörlés
  36. Nah, Nah, Nah.. Meint én vagyok :D Van egy elméletem :D mivel Bellának(az eredetiben) olyan pajzsa van, ami "másolja" a képességeket, így lehet, hogy Alice "látomásait" megálmodja.
    Ezt én is a 6. fejiből vettem, mivel Bellának is volt ilyen. Szerintem a farkas gének, és a méreg felerősítette a pajzsot, és így könnyebben "másolja" a képességeket.
    Na már most... "A jövő változhat" alapon, szerintem ugyanúgy lesz a szülés mint az eredetiben, ezért látta ezt Isa.(Mármint ha lesz egyáltalán.. :P)
    Nekem ennyi az elméletem, és ez(a pajzs erőssége) megmagyarázza azt is, hogy Jasper állt.ba kiborul Isa mellett amikor ő is kiborult. Szóval szerintem, a pajzs ennél az esetnél is másolja a képességet, és önkéntelenül tovább adja az érzést Jaspernek, aki ez álltal háromszorosan érzi( Isa érzései amit érez ő is, próbálja lenyugtatni, ezért nagyobb hatással lesz rá, és Isa a pajzs segítségével tovább adja neki), ezért bórul ki ennyire.
    Na ennyi, pux, remélem segítettem a többieknek :D
    Na go... :D

    VálaszTörlés
  37. Kedves Spirit!
    Mivel mindenki hajtóvadászatot indított az elrejtett utalás ellen, ezért én is :D Itt a tippem: " Lábaim azonnal rohanni kezdtek az égetően édes illat irányába." Égetően édes illat... Mi a fene lehetett Isának égetően édes? Ha jól tudom, a vámpírokat kimondottan büdösnek érzik a farkasok, Russel vére pedig egyáltalán nem folyt, ha jól emléxem. Erre az az elméletem, hogy ha netán Isa terhes (mért akarjuk mi ezt annyira?:D), és a pocakjában van egy kis vámpírbébi, akkor lehet, hogy a baba orrával érzi azt az illatot.
    De lehet, hogy csak képzelődök :D Nem baj, legalább egy jót virulsz rajt :P
    Nah pussz

    VálaszTörlés
  38. Evee, a vámpíroknak édeskés illatuk van a farkasok számára! :)

    VálaszTörlés
  39. Na ezt jól megfogalmaztam. :D Szóval a farkasok édeskés illatúnak érzik a vámpírokat! S égeti az orrukat az a szag!

    VálaszTörlés
  40. Evee!

    Nekem teljesen logikusnak tűnt az elméleted, viszont nekem is eszembe jutott, hogy a farkasok nem feltétlenül azért nem bírják a vámpírok illatát, mert azt büdösnek érzik, hanem pont azért mert túlságosan édesnek, annyira, hogy az szinte már égeti az orrukat.
    Egyébként, Zafír, köszi, hogy megerősítettél, pont szerettem volna kérni egy farkas véleményét, mert voltam benne biztos, hogy jól emlékszem-e. :)
    Pedig Evee ötlete hirtelen olyan kézenfekvőnek tűnt... de így már nem vagyok benne biztos, hogy az volt a jelzés.

    VálaszTörlés
  41. Köszi csajok, erről nem tudtam. Pedig minden Twilight-részt minimum 3x olvastam már, de nkm mindvégig úgy tűnt, hogy a büdösnek még véletlenül se lehet köze az édes illathoz :D Nem tom értitek-e, mit akarok éppen kinyögni... Szóval én ezért gondoltam azt amit leírtam, de akkor ez se lehet. Akkor végképp nem tudom, milyen utalás van elrejtve. Remélem Spirit utólag elmondja, mert lassacskán megesz a kíváncsiság :D

    VálaszTörlés
  42. szerintem az a jel amit álmodott... de Russel miért volt benne vámpír??
    Én nem szeretném, hogy Russel vámpír legyen... sztem ő emberként jó... és ha összejönne Ginával... akkor az a kapcsolat már olyan lenne mint Bella és Edward kapcsolata... és szerintem mi nem akarunk még egy olyen ember és vámpír kapcsolatot... elég volt az az 1...
    Én örülnék egy szerelmi viszálynak Ed és Isa között... nem toom miért... mostanában bajkeverő vagyok (a történetek megírásakkor... :] )
    Én személy szerint örülök, hogy nem vagy olyan befásult mint a legtöbb író... csak ül a babérjain és írja az új könyveket...

    VálaszTörlés
  43. Szia!
    Én arra gondoltam, lehet, hogy hülyeség, de ugye a Twilightban, Jake is mindig Bellával volt, mert Bella gyereke lett az ő bevésődése és ezért akart vele lenni. És ara gondoltam, ha Isa terhes lenne, akkor ős is Russellel akar maradni, mert a gyerek majd Russelbe fog vésődni.
    Remélem érted, hogy mire gondolok.
    Lehet, hogy a közelében sem járok, de nekem ez jutott az eszembe. :D
    Nah puszi
    Meli

    VálaszTörlés
  44. Szia!

    Igyekszem megosztani gondolataimat, miután öcsémet elvittem bulizni és így enyém lett a gép az este hátralévő részére, a páromat pedig sikeresen kielégítettem gasztronómiailag egész délutános farsangi fánk sütögetéssel, szóval teljes békeében üldögélhetek a gép előtt.

    Szóval, ha már a gasztronómiát említettem! A Twilightban imádtam, hogy Bella sokat volt a konyhában, sőt imádott hosszasan pepecselni akárcsak én. Szóval Edward meg minden más amitől olvadozik Mayernél az ember lánya nekem egy további pluszt jelentett Bella különlegességei mellett az, hogy egy gyorsbüfék-hazája-amerikában egy olyan lányról szólt a történet aki imádott és tudott is főzni fiatal kora ellenére. Szóval ezzel kapcsolatban rögtön rá is térnék az első pontomra, hogy mi nem tetszett:

    1. Sok jelenet játszódik a konyhákban mindegyik "családnál", de leginkább gyűlések beszélgetések zajlanak le a konyha valódi rendeltetésével szemben, de nincs is ezzel semmi baj hiszen mégiscsak érzelmekben meg akciókban gazdag történetről lenne szó. Tehát ez is nagyon rendben van, de aszem egyáltalán nem is tudok amúgy se roszat mondani a történetre, jó az, hogy egy rántotta vagy szendvics mellett elhangzik pár Emettes beszólás, és Juliett sültcsirkéje mellett meg egy falkamegbeszélés.
    De persze egy elmaradt kerti sütésért én is nagyon morci lennék/vagyok!

    2. Nos, nagyon örülök, hogy mivel nincs kőbe vésve az amit Alice lát, így (még) nem lett Russel vámpír, de egyben gyanus is volt ez az elengedem Russelt dolog egy Volturis megbízott részéről, pláne olyantól akiről nyíltan tudjuk, hogy belekeveredett a világukba és persze pár ledolgozott év után, de neki is be kellett állni a sorba, gondolom azért nem mondták ki neki nyiltan, hogy meghalsz vagy csatlakozz hozzánk dumát, meg persze az ő esetében azért mégis csak a csatlakozz dolog felé billent mindvégig a mérleg nyelve (de persze a New moonban volt az ellenkezőjére is utalás).

    3. Meglepő de nagyon pozitív számomra Gianna megjelenése, hiszen ez már meglehetősen humánusabb színben tüntetné fel a Volturit a New moonos utalást követően ("Or dessert"), de persze erre rögtön rá is cáfol Aro szenvedélye és meg is mutatkozik legújabb kincsének tehetsége. Persze érdekes az utalásra célozgatni mivel a történet szempontjából ez meg se történt, csak tisztában vagyunk vele mint párhuzamos síkokon gondolkodó rajongók :D

    Tehetség/képesség működése? Csalafinta vagy ám Spirit! Esélyem sincs rá, hogy eltaláljam, erre már rádöbbentem! Ha ugyanis mentálisan csinálja, akkor azért hatott éppen Isabellára is mert farkas alakban volt és nem volt lezárva az elméje (idegesség=koncentráció hiánya, meg persze Edwarddal is komunikált). Ha viszont nem a központi idegrendszerre hat, hanem azon kívül, mint például Jasper hangulatbefolyásolása akkor befolyásolhatja a myoneurális ingerületáttevődést például az idegvégződésekből történő acetil-kolin felszabadulás blokkolásával az akciós potenciál késleltetésével ami meg is magyarázná a képesség rövidségét (na de persze van-e valódi ideg-izom kapcsolat vámpíroknál, idegrendszerük biztos van, de vajon az izomzatuk is hasonló harántcsíkolt izomszövet csak több idegvégződéssel hogy gyorsabbak legyenek mert úgy több ACh szabadul fel és gyorsabban reagál az izom?), Na remélem ezzel meg te nem tudsz dűlőre jutni Spirit! :P

    VálaszTörlés
  45. Persze mivel Gianna is emberként éldegélt egy ideig a vámpírokkal érthető , hogy nem rögtön a mindenárom kiszipolyozni ösztön kerekedett felül rajta és tudott engedni ill. elengedni Russel fiút. Meg bizonyára még fiatalkának számít Volterrában és lehet , hogy ez az első kiküldetése, és nem akar rögtön belefutni más helyzetekbe, meg valószínüleg tudja Charlisle korát és fiatalkaként tiszteli is azt meg tud az önmegtartóztató életmódjukról és féli meg tiszteli is őket kor, életmód, számbeli fölény tekintetében így érthető a zavara is meg a megalkuvása. Meg persze a pontatlan és rossz informácíó súlyos következménnyel jár lásd Irina esete a BD végén!
    De egyébbként tényleg egyedül jött? Hiszen még a lakhelyükön is két megtermett "katonát" küldtek ki Edwardra és itt meg egy egész klán van egy másik kontinernsen. Na persze ha a farkasok jutottak a fülükbe és most is a védősereg-sőrös-házörzők lehetősége merült fel Aroban elsőre akkor meg pláne nem értem!

    A farkasokról persze tudhatnak Maria telefonkapcsolatától is vagy akár Mariától magától, hisz ő se volt hülye és tudta, hogy időt nyerhet a reakcióidejüktől is, ha nem is a pasi szólt nekik, hisz Ed Bellát is azzal nyugtatta a NM-ban, hogy évekbe is telhet mire megnézik átváltozott-e, Meg Renesmere is hónapokkal később reagáltak.

    4. Russel persze pasi, aki először lát csodaszép mediterrán hölgyeményt, persze lehetett valami egyéb szikra is ami később tökéletes vámpírpárrá teszi őket az örökkévalóságig. Meg persze Cullenéknél minden lányka foglalt és őket még nem bámulgathatta meg így.

    De egyébként próbálták ők ott az erdőben birizgálni egymás agyát a képességeikkel, mielőtt Ed &Isa odaért?

    Viselkedés tekintetében kezet foghat Benjivel, tipikus kamaszos-belezúgós-az-idősebb-nőbe (jóval idősebb) reakciójával.

    A farkasos reakciója? A vámpírokra már úgyis rájött, egy bazinagy farkas előtte is állt, neki is van saját titka a képességeket is megtutta ezután mi tudná már sokkolni jobban? Natet meg megemlítette Isa neki az erdőben, arra meg csak rájött, hogy ismerik egymást a vámpírokkal akkor miért ne beszélne nekik?

    5. Feljebb már ki-Volturiztam magam!

    6. Isabella állapota? Esetleg első mocorgás:"A gyomrom hatalmasat rándult."? ami a körülményeket tekintve úgyse tűnt fel senkinek? És ISa maga is félreértelmezte? Meg az átváltozás nem okoz semmi gondot a babának (szerintem babáknak) , vagy ez volt az átváltozás késői reakciója? (Ja pont most néztem meg Az időutazó felesége című filmet ahol a nő folyton elvetélt mert időutazott a magzat is)

    8. Carlisle komoly családfőhöz méltón kezelte a helyzetet, meg persze neki van a legnagyobb Volturis tapasztalata mivel ő élt velük szóval ismeri a protokolljukat.

    9. Josh talán már tudta is hogy új vámpír érkezett, mivel járőrözött és esetleg megérezte?
    Russelt higgadtan kezelték bár már tudtak a képességéről és talán tartottak is tőle hogy törli magát és lelép? Persze ez a gondolattörlés a megigézés és hipnotizálás mellett a legtipikusabb vámpírtulajdonság és örülök is a felbukkanásának!

    10. Tipikus általános iskolás viselkedés és kíváncsiság. Hát lánylétemre minden kis jelentéktelen papírfecnit összegyűjtöttem a szerelmem után én is olyan idősen, meg a fiú is átmászott nálunk a kerítésen, hát na ez van...

    VálaszTörlés
  46. Nagyon szeretem a történetedet, de sajnos csak ritkán van időm olvasásra és szabad netezésre, így ugyanolyan ritkán tudok hszeket, kritikákat írni.
    Persze ez a fejezet is nagyon tetszett, voltak részek amik jobban, és olyanok amik kevésébé.
    Russelt őszintén szólva nem kedvelem annyira, úgy érzem fog még bajt okozni kedvenc szereplőinknek, hiszen kicsit túl könnyedén veszi a dolgokat. Azt hiszem annyira örül annak hogy hozzá hasonló lényeket ismert meg, hogy elfelejt elővigyázatosnak lenni.
    Az, hogy a Volturi Giannat küldte el, számomra azt jelenti, hogy nem lehet egetrázóan fontos az ügy, hiszen akkor Jane jött volna, vagy személyesen megjelentek volna. Amúgy a könyvben nekem tetszett, mármint, végre egy nő, aki teljesen emberi módon viselkedik a történetben. Ki ne akarna halhatatlanságot, erőt és talán különleges képességet?
    Ami Isabella álterhességét illet, szkeptikus vagyok. Van egy kisöccse (aki mellesleg nagyon hiányzik már nekem, elvileg Isa nagyon szereti őt, nem? akkor miért tűnt el szegénykém?), aki felett anyáskodhat, kiélhti ezeket az ösztöneit. Tudom, hogy különleges lányról van szó és elég jól ismerem a tudatalatti működését, de én akkor is azt gondolom, hogy itt valami más lehet. Igazi terhesség, betegség, valamilyen fizikai átalakulás, sok minden eszembe jutott már :)Ráadásul ki tudja, lehet hogy Ed és Carlisle olyan erősen koncentráltak, hogy rosszúl fókuszálva csak a képernyő miliméteres égőit látták :D
    Benji is hiányzott már, szóval örülök, hogy előkerült.
    Lényeg az, hogy szeretem amit írsz, izgalmas és teli van váratlan fordulatokkal. Remélem hamarosan (ha időm engedi) olvashatom a folytatást :)

    VálaszTörlés
  47. Drága Spirit!
    Előszőr is leszögezném, hogy IMÁDOM az írásaidat!
    Megpróbálok minden kérdésre válaszolni.
    1;Még nem találkoztam olyan fejivel, ami nem tetszett volna. Mind remek!
    2;Szerintem az elsőbe megválaszoltam.
    3;Jó, hogy van gonosz a történetben, ezígy kerek! Bár nem nagyon bírom ezt a nőt. Lehet, hogy elakarja hívni a Cullen családot, és Isabellát Volterrába? Nagyon bunkó egy csajszi. Nem tetszik a képessége, mert nehéz lesz kinyírni! Hogy, hogy működik a képessége, azt csak te tudod.
    4;Russelt elbájolta, ezért viselkedik ilyen idiótán, de azért bírom a srácot.
    5;Mi mást akarnának, mint megszerezni a tehetségeket! Vagy nem?
    6;Már kétszer elolvastam, de még nem jöttem rá, ezért mégegyszer-kétszer elfogom. Nehéz "letenni"!
    7;Néha olyanok, mint egy régi házaspár.
    8;Carlisle, mindíg is nagyon megértő, nemhogy kinyírta volna azt a bestiát!
    9;Elég természetesen viselkedtek, attól függetlenűl, hogy az ellenségeikről volt szó.
    10;Nagyon aranyos! Ő az egyik kedvencem!
    11;Erre, megint nem tudok igazán feleni. Nagyon szeretem ahogy írsz, és szerintem nem kell, hogy más irányba terelje bárki is!

    Nem tudom elégedett leszel-e a válaszaimmal, de nekem úgy tetszik, ahogy van!!!

    Mivel nem kértem engedélyt, nem írom meg a blogom címét, de egyszer szeretném, ha megnéznéd, és véleményt mondanál az írásomra.

    További sok ihletet a kövihez, és sok sikert a könyvedhez! Remélem minnél előbb a boltokban lesz. Nagyon szeretném már elolvasni.
    Puszi: Join

    VálaszTörlés
  48. Szia, lesz még ma fejezet? :-)

    VálaszTörlés
  49. Nem, nem, csak holnap lesz. Elkezdtem ma írni az új fejezetet, de valahogy nem ment úgy, ahogy szokott, úgyhogy inkább nem erőltettem, mert nem akartam elszúrni. Szerintem, a fáradtság miatt, mert alig aludtam éjszaka, és már délután 2 körül úgy éreztem, hogy ülve elalszom. Meg délután nem voltam itthon (anyut kísértem hivatalos ügyeket intézni, és találkoztam egy iszonyatosan helyes ügyvédbácsival... *sóhajt* :D ), úgyhogy nem is volt annyi időm írni. És Szandi sem valószínű, hogy ma gép előtt lesz, mert tegnap úgy meghúzódott a válla/háta, hogy alig tud mozogni. :-/ És így nem nagyon tud a gép előtt ülni. :-/ Bocsánat, hogy holnapig várnotok kell.

    VálaszTörlés
  50. ugyan, nehogymár te kérj tőlünk bocsánatot... :-) sok sikert a feji írásához!!
    Nóri (előbb is az voltam, bocs)

    VálaszTörlés
  51. Sziasztok! Ma köbö mikor várható a fejezet? :)

    VálaszTörlés
  52. Olyan fél 11-11 között fog felkerülni körülbelül. :)

    VálaszTörlés
  53. Kedves Isabella... ha már szakmázni akarsz, az acetilkolin mennyiségét növelheted az egekig, de a helyzet telítődési görbét mutat és nem tudsz egy szint után erősebb reakciót kiváltani. Ahhoz a motoros véglemezen lévő receptorok számát is növelned kell. Ha pedig több kalciumot szabadítasz fel a sejtben, adott szint után az is toxikus hatású. Egyébként meg nem biztos, hogy egy vámpírtörténetben a neuromuscularis junkció működését kellene elemezni, hiszen biológiai képtelenség a vámpírok létezése. Én örülök, hogy egy kicsit kiléphetek a munkámból. Inkább a publikációidban villogj. További szép napot. ViX

    VálaszTörlés
  54. Huh, ViX, a te hsz-edből sem értek ám sokat... :D Viszont, az, hogy te nem szeretsz szabadidődben a munkával foglalkozni, bár érthető, nem jelenti azt, hogy mások sem szeretnek. :) Én kifejezetten örülök, mikor Isabella szakmai dolgokról ír, mert ha nem is értek belőle mindent, attól még érdekes megtudni olyan dolgokat, amikről amúgy sosem hallanék. :) Szóval, engem egyáltalán nem zavar, ha ilyesmikről ír, sőt. És ha esetleg neked is kedved támad hozzá, nyugodtan írhatsz te is a genetikáról, biológiáról. :) Engem minden érdekel. Kíváncsi és nyitott természet vagyok, és szeretek tanulni. :)

    VálaszTörlés
  55. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  56. Na kezdem újra...
    Kedves Spirit...

    1./Imádom a fanfickedet... minden fejezett, de azt hiszem a best a Jövő reménysége: 8., 9. fejije
    2./ az hiszem erre már válaszoltam:D
    3./ Hmm.... Gianna... nekem az eredeti történetben kicsit túlzottan is elfogult volt, mármit, hogy a Volturi, majd biztos megtartja(ill.nagyon reméli), de így, hogy adtál neki egy jó kis "szupererőt", így azt hiszem érthető, hogy Aro miért tartotta meg...
    Ami a Russeles részt illeti... Russel akármennyire is bír természet feletti erővel, mégis csak egy ember, aki vonzónak tartja a vámpírok külsejét...
    A Cullenekkel szemben persze teljesen máshogy viselkedett, de ez érthető, ő egyedül volt a C. meg 7-ten + Isa...
    Sztm. azért őt küldte a Volturi mert...
    ...még nem olyan tapasztalt vámpír--> az elvesztése nem okozna annyira nagy hátrányt, mint mondjuk Jane-é
    ...a képessége miatt nem volt szüksége plusz kisírőkre, így kockázatmentesebb a Volturinak és ők is maradhatnak a fenekükön, amíg nem kapnak választ Giannatól(nem tom még mit akarsz kihozni abból h idejött)
    A képeségétről pontosan csak te tudszXD
    4./Az előbb már leírtam egy részét:D
    Szóval, sztm Russel kicsit tűl lazán kezeli a dolgokat, amit betudok annak, hogy örül , "h nem csak ő lóg ki a sorból", de akkor is, ennyi dolog amit addig még csak elképzelni se tudott, most megvalósul, és ő belecsöppen a közepébe... hát én még várom a sokkot, mint Ed a rendes Bellánál a kajáldába:D
    5./ Lehet, h naiv vagyok de sztm a V. csak ellenőrizgetni akarja C.ket h felmérje a rohamosan növekvő számú "vetélytárs" horda méreteit:D
    6./Hát, ha az állterhességes dologra gondolsz, akkor igen, először nem tudtam hova tenni, hisz még csak 17(!) éves, de aztán, ahogy Ed-el elkezdtek beszélgetni a dologról... kíváncsi lennék Nate fejére, amikor megkérdezi tőle Isa: Lennél a kereszt apja?:DXD
    Na mind1...sztm egy baba még korai, előbb Gianna menjen haza, h nyugi legyen és majd akkor szüljön Isa, két dolgot egyszerre nyomon követni sok:Dxd nekem...
    7./Néha tényleg, olyanok mint egy öreg házaspár,de sztm nagyon kis cukik, és elég felnőttesen kezelik a kapcsolatukat:D
    8./Carlisle mindent jól kezel...többek között ezt is.
    9./Nate nálam egy tök természetes figura, én tényleg imádom:D (felírnál engem is a Nate klubhoz a másik oldaladon? *boci szemekkel néz*(Aly)
    Josh..hát ő már más tészta, én mindig azt várom h mikor ragadja már meg Isa grabancát és hívja félre letárgyalni ezt a "mi végülis egy család vagyunk" dolgot, mert azért megtudni azt h nem is az vagy akinek gondolod magad(részben), hát az sztm elég nagy dolog...
    10./ Benjamin hihetetlenül cuki... tisztára, mint egy kis kamasz - mert az is- , de sztm nagyon kis imádni való volt, ahogy lebukott Lupe-nál(L)aztán megpuszilta és kiugrott az ablakon - bár az én pasim is ezt csinálná... csak mondjuk puszi helyett jöhetne csók:D
    11./ Ez nem apró utalás, de RUSSEL, vee még lesz valami, érzem, a V. nem fogja csak úgy hagyni h tudjon a titokról...ebből még lesznek problemák...
    agyon sok puszi: Aly
    imádom a fanfickeidet...és várom a könyved... - kint is van az ajánló a blogomban. (L)

    VálaszTörlés
  57. Szia Spirit!
    Úgy döntöttem leírom ide a véleményem, még mielőtt elolvasom a 8. fejezetet, hiszen úgy tisztességes:) A 7. fejezetben nekem nem tetszik, hogy Gianna bekerült a képbe, mert számomra ez egyet jelent, hogy majd a Volturi is meg fog jelenni. Őszintén szólva, most kicsit csalódott vagyok emiatt. Ahogy azt már mondtam, reméltem hogy a trilógia megússza Volturi-balhé nélkül a történetet.
    Az, hogy ők lesznek ebben a részben a főprobléma (legalábbis én úgy gondolom jelen pillanatban), számomra nagyon Meyer-hű, de tényleg. Hiszen ő is őket vetette be a Breaking Dawn-ban, de reméltem, bocsáss meg a szóhasználat miatt, hogy Te kreatívabb leszel így a végére, hiszen eddig is csupa új dolgot találtál ki. Persze tudom, hogy most teljesen más felállásban jönnek a Volturi tagjai (ha jönnek) és más okok miatt mint a BD-ban. (Ne érts félre, mert akárhogy is lesz, teljesen megbízom benned az elkövetkezőket tekintve mint eddig is:p, cask épp nem rajongok érte túlságosan:p)

    Gianna...ugh. A képességét tekintve, szerintem mentális. Tehát csak azért hatott Izabellára is, mert épp farkas mivoltában volt jelen, és épp fel volt húzva a pajzsa hogy Edward hallja a gondolatait. Ha ez nem így lenne, nem tudnám hova tenni az
    egészet, mert akkor főhősnőnk Izabella is ki lenne téve a képességének, abban viszont hol a móka, hogyha ahelyett, hogy csak ő tudná majd megmenteni a "világot", tehetetlenül, és teljesen kiszolgáltatottan kéne üljön a fenekén... azt tudjuk, hogy ez neki nemigazán megy:p (remélem érthető mire gondolok:) Gianna felbukkanását eredetileg Bellához kötném, de mivel a mi esetünkben a Volturi sosem szerzett tudomást róla, hogy ő létezik, ez így már nehezebb ügy:p Russel is kilőve egyenlőre, mert úgy tűnik, még, hangsúlyozom mééég, nem tudnak a létezéséről:p Amondó vagyok, hogy a farkasokhoz van köze, Izabellához, és talán az Edwardal való kapcsolatukhoz... Maria talán leadta a drótot halála előtt a besugólyának, hogy mi is folyik a Cullen házban Edward és Izabella között, és ezt a Volturi nem nézi jó szemmel. Gianna-t talán csak megfigyelni küldték, hogy felmérje a terepet mire a Volturi ideér. Biztos vagyok benne, hogy jönni fognak,
    mert mint tudjuk az eredeti könyvekből, csak alkalomra várnak, hogy
    beleköthessenek a Cullenekbe...

    Russel... nos, rajta nehéz eligazodni. Ahogy Gianna felbukkanására reagált az azthiszem teljesen normális. A Cullen család női tagjait már megszokta, de egy egzotikus szépség felbukkanása igencsak felpiszkáhatta a fantáziáját. Szerintem azt se bánta volna, ha Gianna ott helyben megkóstolja... Az, hogy hogyan reagál a vámpírok meg miegymás létezésére teljesen rendben van. Eddig is tudta hogy valami nem stimmel velük, mostmár legalább nevet is tudott adni nekik. És teljes bizonyossággal lehet afelől, hogy többé nincs egyedül, mert tudja, hogy nála sokkal különcebbek is léteznek nem is olyan messze tőle:)

    Nem tudom mi lehet Izabella baja, ha nem állapotos. Talán mégis az, csak még nem jöttek rá… vagyis valami miatt nem tudnak rájönni:p Ezen kívül egyetlen dolog jutott eszembe: túl kimerült, mert túl sok stressz érte az elmúlt pár hónapban (?). Csak azért mondom mert én is épp ilyen tüneteket produkáltam egy éve, szédülés, rosszullét, fejfájás, miközben biztos voltam benne, hogy az teljességel lehetetlen, hogy állapotos legyek. Vegül kiderült, hogy erősen legyengült a szervezetem a sok stressz miatt, és vitamin-hiányos voltam... Mindenesetre kíváncsian várom, hogy mi lesz Izabellával! :)
    ...
    (folyt. köv.)- Keya

    VálaszTörlés
  58. ...
    (folytatás:)

    Edward és Izabella viselkedése... hát ha a kapcsolatukra gondolsz, arra most csak annyit tudok mondani, hogy bár ilyen lenne az én kapcsolatom is a párommal:p Izabella egyébkénti viselkedésére csak az a magyarázatom van, hogy nem akartad Bella személyiségét utánozni Izabellában, ezért sokszor nagyon könnyű kitalálni, hogy mi is lesz a következő lépése. Mivel ő nem Bella, épp az ellentkezőjét fogja tenni
    mint amit Bella tenne:p Szinte mindig.:) Edward pedig Edward… önmarcangoló tipus, mert fél, hogy nem tudja megadni Izabellának mindazt amit szeretne, hogy a lány tökéletesen boldog legyen mellette.

    Véleményem szerint Carlisle teljesen jól kezelte a Gianna-dolgot, kezdve azzal, hogy elküldte onnan Izabellát és Russelt. Amikor ők ketten Nate házához értek, valami volt a levegőben Josh-al kapcsolatban, kíváncsian várom, hogy mi is az.
    Benji kalandján csak nevetni tudok egyenlőre:p Tipikus diák szerelmen esik szegény most át, de erről ő nemigazán tehet

    És így végül... észrevételeim: ahogy már azt leírtam, amikor Russel szóbakerül, általában
    mindig megemlítődik a nagymamája is. Ez véletlen? Hm... lehet, hogy nem? Érdekes lenne ha kiderülne, hogy a nagyi mondjuk Jessica, Angela vagy Lauren még Bella idejéből:p Mondjuk arról Edward biztosan tudna… de szerintem simán meg lehetne oldani hogy meglepetés legyen neki is. Vegülis Seth nagypapa is él is virul, habár ő kicsivel fiatalabb korosztály. Tényleg érdekes dolgok történhetnének ha kiderülne, hogy Russel-nagyi volt iskolatársa most az unokájával jár megint egy osztályba..:)
    Továbbá Hiányolom kicsi Edward szerepét a történetből. Igaz, hogy egy hsz.-ban azt írtad, hogy attól, amiért nincs leírva, Izabella még foglalkozik vele is, de nekem ez valahogy nem tűnt fel. Néha elég sok idő telik el anélkül, hogy ugranánk az időben (mondjuk pár napot, vagy hetet), és ilyenkor Izabella minden percét leírod nekünk, hogy mikor és mit csinál, amiből teljesen hiányzik a kicsi Edward. Tudom, hogy Izabella elfoglalt, és hogy Esméék vigyáznak kicsi Edyre, de ha nekem lenne egy ilyen pöttöm öcsikém, nem bírnám ki, hogy napokig mindenkivel foglalkozzam, csak vele nem... Ez olyan...furcsa.
    Egy másik dolog, amit hiányolok néha az elejétől fogva az, hogy leírd a főszereplőket körülvevő világot. Csak ímmel-ámmal tudunk róla valamit, épp csak annyit, amennyit nagyon muszály. Nos ez azért is furcsa nekem, mert 60 év csak 60 év, és a mai rohamosan fejlődő világban nem hiszem, hogy 60 év múlva is épp olyan lesz
    a felszereltsége pl. a Cullen háznak mint most. Tudniillik ők szeretik a luxust, hogy mindenbol a legjobb, legújabb és legdrágább legyen nekik, és kicsit hiányolom ennek a részletesebb leírását. Tudom, hogy itt nem ezen van a hangsúly, mégis azt hiszem, hogy ez a + 60 év, de mégis ugyanaz a modernség mint Bella idejében, nem illik össze. Úgy gondolom ezt a paradoxot ki kellene valahogy védeni...
    Persze nem várok itt repülő autókat meg időutazást, mégis jó lenne ha valami jövőkép is a szemünk elé tárulna miközben olvassuk a történetedet:) A valósághű talán nem a legjobb szó erre, én mégis ezt használnám, mivel ez segít olvasás közben, hogy beleéljük magunkat a helyzetbe, vagyis abba a világba ami olvasás közben körülvesz minket:)

    Hát azt hiszem ennyi, ami így hirtelen megfogalmazódott bennem. Remélem nem voltam túl szőrszál-hasogató számodra, és hogy építő kritikaként fogod fel az agyszüleményeimet:)
    Sok puszi és üdvözlet,
    Keya:)

    VálaszTörlés
  59. Hát, ha már így konkrétan rákérdeztél, akkor kifejtem bővebben, mert mostanában úgysem írtam túl sok értelmes dolgot. :D Tehát 1. Nem, azt hiszem ilyen nem volt, nagyon tetszett végig. Jó volt maga a fejezet, jól volt megfogalmazva, és igazából, minden jó volt. :) 2. Természetesen. :D Bírtam, ahogy Russel viselkedett, miután eljöttek a többiektől. Azon a részen nagyon nevettem. :D 3. Én örülök, mert gondolom, ez nem csak annyi, hogy jött, és már megy is, hanem van valami jelentősége, ami pedig azt jelenti, hogy talán valam inagy dolog fog történni. :) Az eredeti könyvekben nem volt róla különösebb véleményem, és ugye már az előbb írtam, hogy én örülök, hogy jött, de szerintem bárki másnak is örültem volna a Volturiból, hisz ahogy az előbb is írtam, ez - reményeim szerint - valami nagy dolgot jelent. :) Remélem, fontos szerepe lesz, így megismerhetünk egy új karaktert, és én mindig nagyon szeretem az újakat. :) Russellel szerintem úgy viselkedett, ahogy egy vámpír egy emberrel viselkedne. Nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, de attól függetlenül lehet, hogy több van mögötte, mint bárki hinné. :D A Cullen családdal való viselkedése is átlagos volt szerintem. És tényleg nem rossz a képessége, de Edward szavaival élve: kár, hogy csak pár másodpercig hat. :) Egyébként nem gondolom, hogy valami extra-hiperszuper működési módja lenne, csak szimplán van, és kész. Talán lehetséges, hogy tudná fejleszteni, és akkor hosszabb ideig is működne. Mert végülis az eredetiben is pl. Bella pajzsos képességét is gyakorolni kellett, hogy rendesen, és egyre jobban, erősebben működjön. 4. Russel.. Nem is tudom.. Elképzelhető, hogy átlagon felüli volt a reagálás módja, hiszen a legtöbben bepánikoltak volna ilyen helyzetben, de ő amúgysem átlagos. :) Gianna szép, mint az összes vámpír. Gondolom tetszett neki. :) Meg, biztos le is volt döbbenve, hiszen most tudta meg, hogy léteznek vámpírok és 'vérfarkasok', ráadásul épp az orra előtt. Isával és a farkasokkal is tök normális volt szerintem, legalábbis a helyzethez képest biztosan. :D 5. Na, erről lövésem sincs, de tényleg remélem, hogy most történni fog valami. :D Valami.. Nagy.. Valami fontos. :) 6. Ne nevessetek ki, de esetleg lehet, hogy az álma a nyom? Mert végülis az eredetiben is, mikor Bella terhes lett, egy kisgyerekről álmodott. Lehet, hogy ez csak véletlen, semmi jelentősége, és már csak én képzelek bele dolgokat abba is, ami lényegtelen, de nekem speciel ez jutott eszembe. :D 7. Konkrétan semmit, viszont nagyon kíváncsi lennék, mi az, amit Edward már tud. :D Egyébként meg szerintem ők is átlagosan viselkedtek, semmi különöset nem vettem észre rajtuk. Azt leszámítva persze, hogy Edward Gianna-nak akart ugrani, és ahogy az imént írtam, kíváncsi vagyok, miért. :) 8. Szerintem teljesen. :) Mint egy igazi, bölcs vezető. Mint Carlaisle. :) 9. Szerintem nekik sincs fogalmuk arról, mit akar itt a Volturi. Gondolom, nagyon aggódnak, és zavarja őket, hogy nem tudják az okot. Engem is zavarna. :D 10. Hú, hát én nagyot nevettem. :D Egyébként, most eszembe jutott, jogy Benjinek majd el kell mennie.. Kíváncsi vagyok már arra is, hogy miért, és mikor. :) Talán köze van Gianna érkezéséhez..? 11. Én nem. Vagy ha észre is vettem, nagyon nem tulajdonítottam neki jelentőséget, szóval, lehet, hogy el kéne olvasnom mégegyszer, figyelmesebben. :) Hát, ennyi. Azt hiszem, elég sokat írtam, remélem kielégíthettem a kíváncsiságodat, és megtudtad, hogy mit gondolok. Próbáltam értelmesen összehozni, nem tudom, mennyire sikerült. :D Eddig ez a legkifejtősebb hozzászólásom. :D Be is fejezem, azt hiszem ennyi bőven elég. :D
    Üdv.: ewoO

    VálaszTörlés